- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gzolo
senior tag
válasz
zioncsabi #43412 üzenetére
Nálam Xs-en volt mostanában ilyen, hogy Facebook/Insta/Twitter insertek nem jelentek meg a cikkeknél Safariban, míg Edge-ben megnyitva ott volt minden.
Beállítások / Safari / Általános részén kikapcsoltam a felugrók blokkolását és kilőttem a Safarit, azóta rendben megjelenik minden, és közben a blokkolást is vissza tudtam kapcsolni.
-
-
szaszyka
senior tag
válasz
zioncsabi #43392 üzenetére
Én a Youtube-on nézek rengeteg, telefonra letöltött videót munkába menet, nekem az hizlalta meg a rendszeradatokat 33Gb-ra. Letöröltem az appot, lement 3Gb-ra, visszaraktam, most 2 hónap után járok 7-8Gb rendszeradatok körül. Használsz olyan appot, ami sok adatot mozgat/használ? Lehet azt kellene újrarakni.
-
Parson
addikt
válasz
zioncsabi #43396 üzenetére
Ha minden kötél szakad, én tesztelném egy nulláról indulással - uj apple ID-val is... ha ott nincs ilyen, akkor az kizárja, hogy alapból vmi erös bug lenne a háttérben.
iCloud-ot pontosan az ilyen és hasonló hibák felmerülhetösége miatt én csakis kizárólag rendszerbackupra használom. Rendszerbackup-ot és privát adatbackupot nem keverjük egy helyre... -
moleculez
veterán
válasz
zioncsabi #43395 üzenetére
Nézd engedd fel a frissítéseket, Air 5-nek valami 10 perc alatt megvan. A frissítés pedig nem friss_system.iso aztán csokolom. Egyrészt letolti, majd ki is csomagolva. Ideális esetben csinál magának egy átmeneti backupot is, hogy ha valami nem sikerül ne legyen tégla. Szóval engedd fel azt a frissítést, aztán ha még mindig fennáll a probléma akkor okoskodunk tovább
-
Luser2000
addikt
válasz
zioncsabi #42288 üzenetére
zioncsabi!
Köszi szépen, hogy megírtad.
Sajnos a módszer rajtam ott nem tud segíteni, hogy a "gyerek" a családi csoport tagja, így az ő Apple ID-jánál ő maga nem tud módosítani (csak én, szülő), én viszont nem találok erre lehetőséget a saját ID-mnál, vagy a Családi csoport beállításainál. Nekem is fel kell hívjam őket. -
Luser2000
addikt
válasz
zioncsabi #42274 üzenetére
Szia zioncsabi!
Köszi a visszajelzést az országváltás kapcsán.
Esetleg, ha a folyamat lezárult, akkor még írhatnál róla két mondatot.
(Engem amiatt izgat, hogy valahogy kicselezzem, hogy a lányomnak csak 16 éves korától "akar" majd működni az Apple Tárca bankkártya funkciója. Keresek olyan országot, ahol ez a korhatár 13 év, az már jó nekünk is). -
-
válasz
zioncsabi #42210 üzenetére
Próbálkozok majd akkor, de ilyen fél nap youtubenézés után nem tudtam rájönni benne, hogy ha a videó elé beteszek egy feliratot, akkor annak a színét, hátterét hogyan lehet szabadon változtatni. Pedig biztos lehet. Illetve, a kimentek formátumot is sikertelenül állítgatom néha. De lehet, hogy csak nem kompatibilis a logikámmal a progi.
-
válasz
zioncsabi #42208 üzenetére
Ez a lumafusion nektek bejött? Szerintem állati nehézkesen használható, nekem nagyon nagy csalódás volt. Nem tartom magam fogalmatlannak, annak idején dolgoztam pc-n a virtualdubbal (aki ismeri, az tudja milyen egy nehezen kezelhető program), de ez a lumafusion ahhoz képest is csalódás nekem.
-
kchris78
veterán
válasz
zioncsabi #42196 üzenetére
lehet nem ide tartozik de en azt nem ertem hogy ezek a tokok miert ilyen nehezek. Kb 600gr egy iPad fel kilo egy ilyen billentyuzet. ennyibol egy ultrabook is kijon ami sok feladat megoldasaban urkategoria egy ipadhez kepest... (oke az uj pro a porondmesterrel mar fejlodott nade azok ara plusze egy billentyuzet pariban van egy ultrabook araval)
Billentyuzet eseten ti hogy dolgoztok amugy a geppel? Eger toll vagy kezzel odanyultok? Engem rettentoen zavar ilyenkor a kijelzot taperolni igy vettem egy egeret, de annak a nem normalis ikonja hanem az a potty... hatnemistudom aki azt kitalalta es validalta...
-
Amilo02
aktív tag
válasz
zioncsabi #41569 üzenetére
Konkrétan a te korábbi hozzászólásodat pont nem is láttam
A lényeg, h ez egy állandó téma, amiben mindig is lesz pro-kontra. Én személy szerint (mint ahogy korábban is írtam) azt az elvet vallom, hogy ha alkalmam van és éppen nem felejtem el akkor töltőre teszem a telefont, és nem azon reszketek, h 20 és 80% között tartsam. Asszony iphone 6s telefonját(ami új kora óta van meg neki és most jelenleg kb. 7éves) egy éve kellett akkut cserélni mert már érezhetően sokszor kellett tölteni. Asszem 15K-ért cserélték ki, és most jelenleg 97%-os. Töltés ennél sincs figyelgetve. Úgy gondolom, ha másképpen lett volna a töltés nagy eséllyel akkor is már csereérett lett volna az akku.
-
adalbert1
veterán
válasz
zioncsabi #40548 üzenetére
Köszi, közben végül egy ipad pro 11" mellett döntöttem - Air 5-ön gondolkoztam, de a 64G tárhelyet kicsit keveseltem (most egy mini 5-öt használunk itthon, és abban kevés lett), a 256-os pedig árban már majdnem ott volt, mint a pro (ezt az árazást nagyon jól kitalálták, könnyen terelnek az egyre drágább termékek felé), és kíváncsi vagyok a pro gépre is az extra feature-ök miatt.
Gondolkoztam, hogy várjak-e az új pro-ra, de attól félek, hogy a gyenge forint miatt drágábban fog nyitni itthon mint a mostani generáció (mint ahogy macbook air-nél és iphone 14-nél is történt), és számomra az M2 nem tűnik akkora előrelépésnek az M1-hez képest, úgy tippelem, hogy tárhelyben és RAM-ban sem fognak többet adni a belépő pro modellnél mint a mostaninál, egyedül talán azt sajnálnám, ha a kijelző téren lesz valami nagyobb előrelépés (pl. OLED).
Ahogy nézem, ez is osztozik a tokokon az air 4-gyel. -
válasz
zioncsabi #40336 üzenetére
Néztem egy tesztet a youtube-on, ha erősen megnyomta az illető a hátlapot akkor lehetett látni a kijelzőn, DE azt is elmondta és szemléltette, hogy ez majdnem az összes tablettel kivitelezhető, szal ha nem kalapácsként használja az ember akkor no problem. + egy normális tok sokat segít a helyzeten.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
zioncsabi #40295 üzenetére
Jogos a felvetés, viszont az ökoszisztéma miatt nálam az icloud már adott, így emiatt a háttértár miatt annyira nem aggódok. Inkább az időtállóság nyugtalanit, hisz minden app folyamatosan nő és nő, plusz a frissitések, aztán ott van offline módban a sorozatok, zenék, a pencil miatt pedig megint tonna olyan app, amire gyorsan rákattan az ember. Folyamatosan stresszelni és törölgetni nem szeretnék. Az 11'-os M1 Pro 128GB-vel nagyon overkill a maga nemében? Sok portál arra húz inkább, nyilván más kategória és a jobban fáj anyagilag, de a jővőt illetően talán jobb megoldás? Köszi!
-
törölt tag
válasz
zioncsabi #28610 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy 2.0-ás usb-c is létezik? A c csak a csatlakozó típusa, semmi nem garantálja, hogy ha ráböksz egy random kiegészítőre vagy adapterre, hogy az 3.0-ás lesz. 20 éves technológiát meg mégse akarj bevezettetni
"Szemelyes velemeny... ha mar valamit Pro-nak hivnak es dedikaltan kreativoknak van szanva az a munkaallomas, akkor azon legyen mar meg a munkahoz a lehetoseg."
Nekem meg az a személyes véleményem, hogy tököm tele van már a sok grafikussal meg youtube influencerrel, akik azt hiszik a világ közepe amit ők csinálnak, hol pénzért, hol csak annak reményében. Velük lehet ingyen reklámoztatni, ezért kapnak valamennyire kiemelt figyelmet, de ennyi. Egy nagyobb szoftvercég többet költ Apple eszközökre, mint a teljes magyar hobbigárda. Rohadtul nem az a professzionális felhasználás mércéje, hogy rá tudod-e dugni a szaros sd kártyádat.
Az meg nyilván más, ha minden usb-c lesz, de itt egy darab tabletről van szó, amit a topictárs kinézett, hogy neki az tetszik, ezért rakjanak abba usb-c-t, hiába szól ellene minden racionális érv. -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zioncsabi #28301 üzenetére
"Meg akarod tanitani neki, hogy mit csináljon, nem reagal idoben amit megnyom (...pfff... monyuk a skype kamera gombjat, hogy be legyen video a hivasnal), kesz szenvedes."
Ez minden kütyüre igaz. Számítógépre, telefonra, tabletre, mindenre. Egy kezdőt, különösen ha már idős, teljesen összezavar, ha valami lassan reagál, belassul és hajlamos úgy értelmezni a felhasználó, hogy az eszköz nem vette a kérést. Aztán ebből lesznek a nem szándékosan kinyomott hívások, harmincszor megnyitott böngészők és a többi baleset.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok