- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zioncsabi
tag
válasz
#95561216 #28611 üzenetére
(Az avatarodra nezve olyan, mintha magammal vitatkoznek
)
...konnyu az ejszakas muszakom, ugyhogy belemegyek
...
"Azt ugye tudod, hogy 2.0-ás usb-c is létezik?" Ja, de sokkal konnyebb igy irni es tuti, hogy ertheto is. Felesleges belekotni...
"Egy nagyobb szoftvercég többet költ Apple eszközökre, mint a teljes magyar hobbigárda."
Attol meg nagyon is valoszinu, hogy a ketto usb C es az egy jack meg nekik is keves.Mar feljebb mondtam, hogy egy munkaallomashoz kell, hogy a munkahoz tartozo dolgokat is hozza tudjam kotni. Pl egy k&*va sd kartyat. Az, hogy neked tele a tokod a onjelolt fotosokkal-videosokkal, ebben az esetben tokre lenyegtelen. A felhasznalok (megkockaztatom) 90+%-ának igenis keves ez. Es nem a megszokas miatt, hanem mert tenyleg keves.
-
parandroid
félisten
válasz
#95561216 #28611 üzenetére
Te most pontosan mi ellen érvelsz? Mert hogy ki ellen, azt látom, csak nem tiszta, hogy miért. Aztán persze az is lehet, hogy az apple is ezt a trollfocit játssza, azért van még mindenen lightning. Más ésszerű érvet a csakazértisen kívül ugyanis nehéz mellette felhozni.
p
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#95561216 #28600 üzenetére
"Értem, mások használjanak átalakító baszokat, hogy neked ne kelljen"
Nem tudom érezted-e az iróniát, én sajnálom azt aki átalakító tengerre van kárhoztatva, de az érvelésed teljesen nonszensz. Most konkrétan az elavult csatlakozó áll szemben a naprakésszel, amire így is úgyis le lesz váltva a Lightning. Az ilyen átállásokat nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. De a Type-C pont arra garancia, hogy az Apple nyerjen egy olyan csatlakozót, ami a következő szabványra átálláskor is megőrzi a visszafele kompatibilitást (pl: USB 4.0 specifikáció már kint van és 2.0-ig visszamenően megvan a kompatibilitás). Nem olyan rossz ám ipari szabványokat felhasználni, szemben a senki más által nem támogatott csatlakozókkal, főleg ha már ennyire szeretsz a dolgok nem eldobálásával és a környezetvédelemmel érvelni.
Sőt tovább megyek: Nekem az sem fájna, ha egy iPaden lenne Lightning és Type-C is, sőt! De ugye ez a bilibe lógó kéz esete, miközben a munkára szánt Pro laptopokról is takarítják el a csatlakozókat, hogy elosztó baszokba kelljen minden gyömöszölni.
"Van ez a környezetvédelem nevű dolog, hogy ami működik, azt nem feltétlen kell kidobni azért mert elmúlt fél éves, és a youtuber véleményvezéreknek az már ciki."
Nem fél éves múlt. Húsz éves szabványra épül a Lightning. Amúgy senki nem mondta, hogy dobd ki, de nem hiszem, hogy folytatnom kéne a vitát olyannal, aki egyetlen mondatban három szalmabábot is elrejt. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#95561216 #28589 üzenetére
"Nem a Type-C-re írtam, hanem erre a folyamatos memóriakártya-dugdosási kényszerre. 5 éve nem is láttam szerintem már memóriakártyát IRL."
Mások meg munka vagy hobbi miatt napi szinten használják őket.
"Lehet vele tölteni? Lehet. Akkor meg nem avult el, hiába okoz neked fájdalmat a technológia kora."
Gyakorlatilag mást nem is lehet vele csinálni. Hogy kivált egy videó kimenetet és perifériák sokkal szélesebb körével használható az mindegy, mert neked fontosabb, hogy a hét otthoni töltőddel maradjon kompatibilis.
"usb-c miatt kettes pencil támogatás kellene"
Miért kellene? Elég egy átalakító basz, még képet is raktam be egy ilyenről. Az Apple-nél nagyobb basz-szexuális meg nincs a piacon. Imádnak mindent ami basz. Erről átalakító basz arra és arról átalakító basz erre. Basz a baszban és basz-elosztó, ez az Apple lételeme és amiről most is vitatkozunk, hogy a Lightning csatlakozó miatt az elmúlt 8-10 évben megjelent USB eszközöket képtelenség normálisan használni, mert az ezredfordulót idéző sebességen túl még kell hozzá kapásból két basz, amiből az egyik a falba megy bele.
"Ha drága, az nem a készülék baja."
Ez egy igazán arrogáns megjegyzés olyantól, aki a régi töltőit félti, meg azon van kiakadva, hogy esetleg új Pencilt kéne vennie. Most mondjam azt, hogy "ha drága, az nem a készülék baja"?
---
(#28593) NGA: Nem igazán értem az összehasonlítást. Egyrészt a Jack eltávolítása a készülékekről egy merőben ostoba trend és nem tudom, hogy a felhasználót miben korlátozza, szemben a Lightning csatlakozóval. Sokkal inkább úgy állna meg a hasonlat audio nyelvre lefordítva, hogy vannak a nagyon régi, nem túl izmos Bluetooth szabványok meg kodekek és ezzel szemben meg ott van mondjuk az AptX HD, erre jön valaki védelmébe venni a régit, mert neki csak a régivel kompatibilis kütyüi vannak, így ki ne legyen már találva, hogy mások haladni akarjanak a korral és ha akarnak, akkor különben is ők a hülyék, mert rétegigény.
(#28595) NGA: Az iPad Pro modelleken már rég nincs Jack. De ez már szinte apróság ahhoz képest, hogy a professzionális munkára szánt MacBook Pro-n sincs kártyaolvasó és Type-C csatlakozóból is sikerült felrakni kettőt, hogy ott se tudj egyszerre tölteni meg mellette egynél több USB eszközt bedugni.
-
kkdesign
senior tag
válasz
#95561216 #28589 üzenetére
Vagy a pennel kapcsolatos átalakításokra tojnak rá, és 20ezer ft-ért vehetsz ligtning usb-c átalakítót hozzá amivel majd töltheted
A Jack dugó sem nagyon hatotta meg őket, valamint az sem hogy jóideig az iphonet saját kábellel nem tudtad macbookhoz csatlakoztatni, szóval szerintem ez se lenne nagy akadály nekik meglépni
-
SidCorky
őstag
válasz
#95561216 #28579 üzenetére
2020-ban szerintem már pont, hogy a Type-C nem rétegigény, hanem nagyjából ez lett az általános, de 2-3 éven belül ez már biztosan igaz lesz, és nem csak egy IT fórumon, hanem a hétköznapokban is.
Én nem vagyok profi fotós, ettől függetlenül tök jó lenne néha rádugni egy memóriakártyaolvasót az iPadre, például repülőn vagy vonaton, ahol nem tudok (és őszintén szólva ha tudnék, akkor se lenne hozzá a tökömnek se kedve) olyan adaptert használni, amihez táp kell, márpedig ez a Lightning esetében még egy memóriakártyához is szükséges. Most csak ezért kell magammal hurcolnom egy notit, ami nagyobb és nehezebb is, mert nincs hova dugni (nyilván olyan helyre szeretném, ahol a képeket látom, és nem csillagokat, mielőtt valaki lecsapja
) a kártyát. És nem, ezért nem vennék egy Pro-t, mert másra nincs szükségem, amiben az jobb a mostani Minimnél vagy az új Airnél. Egyszer biztos meg fogja lépni az Apple, hogy minden eszközük Type-C-s lesz, már csak az iPhoneokon és a nem Pro iPadeken van Lightning, akkor már megléphetnék minél előbb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#95561216 #28582 üzenetére
"Dugdosok külső eszközt: töltőkábelt, amiből már van vagy hét, meg első generációs pencilt, amit semmi okom lecserélni."
Miért a tabletet van okod lecserélni? Egy lehetséges jövőbeli modellről beszélünk, amit az emberek nem ritkán 3-4 évre vesznek meg. Van olyan, hogy egyes csatlakozók felett eljár az idő és az USB 2.0 ilyen, húsz éves, az két évtized, nem való egy új kütyübe ma már (de évekkel ezelőtt sem). Miért nem te adapterezed a régi töltőidet? A gyorsabb lassítható, de fordítva nem megy. Miért az szopja be a 20 éves szabványt, aki szerint egy 200 ezres eszközbe ez ma már nem való?
"Azt meg felejtsd el, hogy 200k-ért kapsz desktop replacementet appletől."
Ad1: Az Apple állítja, hogy laptop replacement, ne rajtam kérd számon.
Ad2: Én is csak annyit mondtam, hogy kevésbé lenne bullshit a fenti állítás.Nem kérek desktop replacementet, de ugye ez ugyanaz a vita, mint ami le lett már futva akkor, mikor az Apple átállt a régi széles töltőcsatlakozóról a Lightningra és mindenki nyafogott, hogy jajj mi lesz most a felhalmozott töltőivel. Mondjuk ha az Apple nem fázna ennyire attól, hogy a prolikkal közösködjön szabványos csatlakozókkal, akkor az ilyen átállások sem fájnának. Az Androidos világot pont semennyire viselte meg a Micro USB - Type-C átállás, nekem is vannak itthon régi meg új kábeleim.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#95561216 #28579 üzenetére
2020-ban szerintem leginkább 2020 van. Az iPad önmagában is rétegigény és a Type-C nem csak arra jó, hogy külső meghajtót tudj rádugni, de áramot kivenni is tudsz vele (töltheted a telefonod az iPadről) és képátvitelre is alkalmas, külső monitorra kötve gatyába rázott billentyűzet/egér kezeléssel talán már beszélhetnénk arról, hogy ez a "laptop replacement" dolog nem csak marketing bullshit.
Ha meg úgysem dugdosol külső eszközöket az iPadedbe, akkor miért is zavar, hogy milyen csatlakozó van rajta? Nem világos.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#95561216 #28577 üzenetére
"meg csak vacakoljanak szépen az átalakítókkal, ha arra van igényük"
Logikus, aki már 2020-ban él, az használjon egy 20 éves (!) USB 2.0 szabványon alapuló csatlakozót, ami önmagában meg sem tud hajtani külső meghajtókat vagy nem Low Power pendrive-okat, hacsak be nem dugod a fali konnektorba az adaptert és mellesleg tetű lassú, így a ragaszkodással sikerül hazavágni az iPadOS egyik leghasznosabb funkcióját a használható külső meghajtókezelést.
De miért nem az logikusabb, hogy a Lightning eszközeidhez használj Type-C adaptert? Tényleg nem értem. Ez itt a képen sokkal szörnyűbben néz ki, mint azt sz*patni, aki csak bedugna egy 2020-ban elfogadható sebességűnek számító pendrive-ot, SSD-t az iPadbe és szenvedhet az elosztós adapterrel, amibe a fali töltőt is be kell dugni (azt meg szülj valahogy út közben).
"aki tényleg profi fotós, az szépen megveszi a pro-t"
Persze, mert aki profi fotós, az szarja a pénzt reggelente. Egy Type-C adapter miatt vegyen egy 1,5 - 2x drágább eszközt? Fotósként nézve hacsak nem dolgozol ultra nagy felbontású RAW fájlokkal semmi nincs a Pro-ban amit az Air nem tud.
-
btudos
nagyúr
válasz
#95561216 #28094 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lehet egyszerűen eljutni a határaiig, de alap felhasználásra - böngészés max. 2-3 tabon, mellette megy a Spotify, Messenger, esetleg valami dokumentumot olvasok/szerkesztek a felhőből, plusz nyilván Youtube meg Netflix néha - a mai napig használható.
Többször elgondolkodtam már rajta, hogy cserélni kéne, de a Pro-ra nincs szükségem, az aktuális Air nem éri meg, a Mini kicsi, az alap iPad-ben meg nem laminált a kijelző, ami engem a laminált után irritálna. Szóval amíg bírja, és nem jön valami tuti vétel, marad az Air 2, nekem megfelel.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
#95561216 #27368 üzenetére
Adsz a szarnak egy pofont, grat
Nincs baj azzal, ha fontos a privacy (nekem is az) de értelmesen kell húzni határokat. Pl, ha már youtubeot használsz (ha fontos a privacy, ne tedd) akkor annyira édeshótmindegy, h inkognitó módban használod e vagy sem, mind a google mind apple pontosan tudja, h mit hol nézel. Meg a netszolgáltatód is, btw. Az inkognitó nem egy mágikus csoda vpn tor akármi, egyszerűen csak a böngésző nem logolja a historyba, h hova jártál. Azaz max az asszonypajtás elött növelted ezzel a privacyt, de a cégek felé nem...
Azaz ha azért használsz ytot inkognitó módban, h a google ne lássa mit csinálsz, semmi értelme. Vagy ne nézd a yt-ot, vagy használd nyugodtan az appot. -
-
Urgot
tag
válasz
#95561216 #25310 üzenetére
Egeret eszem ágában se lenne használni, meg a kijelző felezés egyenesen idegesít, nekem teljesen haszontalan az ipados. Csináltak volna egy értelmes tálcás megoldást, elég lett volna csak az is. Még mindig csak egy felnagyitott ios, bárhogy szepithetjuk ezt. Adott egy semmit az Apple fogd meg jól, de ez jellemző rájuk már pár éve, süllyed lassan az a tutaj. Telefont már eszem ágában se jutna venni tőlük, konkurencia túl nőt rajtuk ott már egy ideje.
-
Ringman
félisten
válasz
#95561216 #25266 üzenetére
laminált azért jó, mert nem olyan érzés, mintha a levegőbe írnál.
ipad pro 10.5 256gb cellular volt kb 2 hónapja 200k (most 220k, de a 64gb-shez képest a felár akkor 10k volt), ehhez képest a 2018-as cellular 350k, szóval nekem egyértelmű volt a választás. (+ a pencil és a tokok is drágábbak voltak hozzá)
méretbeli összehasonlítás: [link]
csak a kijelző felületének összevetése: [link] -
Remus389
veterán
válasz
#95561216 #23713 üzenetére
Olyat mondasz nekem, mintha én azt mondanám neked, hogy hagyjd ott az apple-t, hisz fog egy olcsó fülhallgatót leönti csillogós műanyaggal és tízszeres áron adja el neked, a vezeték nélküli változatát meg 60 szoros áron Hagyjd ott az apple-t, még ma, végülis átver. (ezt egy szakitól hallottam hogy tök ugyanolyan belül, nem 100% a dolog, de az viszont logikus, ha egy ilyen téren tapasztalt cég technológiáját vásárolja meg, vagy gyártatja le, hisz alapvetően nem hangkeltőket gyárt, különben azt mondta hogy egy jobbfajta japán maxel, nem a legolcsóbb).
Tudod mikor használok firefoxot, firefox<chrome. Protonmail? Mi a fene az? Dobjam ki 10+ év gmail leveleimet, megezer helyre vagyok vele regisztrálva. Ja meg vegyek iPhone Android helyett, ez nekem százezrekbe kerül minimum, hosszabb távon millókba. És miért? Azért mert te azt mondod. Majd akkor ha te is otthagyod az Apple-t.
Nem vagyok Google rajongó egyáltalán, de nagy megelégedéssel használom a szolgáltatásaikat, a legjobbak egyszerűen, és még pénzembe se került igazából. Ezzel nem lehet versenyezni. Oké reklámot kapok itt-ott, ennyi.
-
Remus389
veterán
válasz
#95561216 #23707 üzenetére
Persze használjak binget, citrommail-t és Explorer-t, meg vimeo-t és társait, kösz nem.
Egyébként nem én vagyok Apple-ös hanem anyukám. Ő sem teljesen csak az iPad.
Én eléggé Google-os vagyok, meg PC-s.
Tudjátok meg ma mit tudtam meg, az Earpodokról? Amit tízezerért adnak vagy mennyiért? Ugyanezt megkapod ezer Ft-ért a japán Maxell-től. Mert ugyanaz belül, csak ráburkolnak egy csillogó burkolatot. Oké ez a kis iPad megérte 80-ért, de egyébként legyint.
-
Black Dragon
addikt
válasz
#95561216 #23399 üzenetére
Elvileg az Apple saját streaming szolgáltatását akarja bemutatni, saját gyártású sorozatokkal meg hasonlókkal, így ezek szerint a hardveres újdonságoknak nem szentelnek majd annyi időt, talán semennyit. Mivel az esemény neve is Show Time, így logikusan hangzik.
hito: Sajnos igen, az Apple nem erről híres..
-
Black Dragon
addikt
válasz
#95561216 #23348 üzenetére
A Mac Mini nem egy mainstream termék, ha annyira az lenne akkor nem vártak volna 5 évet a frissítéssel. Így tehát el kell azt fogadni, hogy x,y vagy z idő alatt jön meg, tehát várni kell rá. A forrasztott SSD már a 2016 os Macbook Pro széria óta jelen van, emögött is inkább üzleti döntés áll, mint konkrét előny. Az iPhone árak csökkentése is egy üzleti döntés volt, hiszen abból származik a cég bevételeinek java, így árcsökkentéssel tudják oltani a tüzet. A Mac Mini haszonkulcs és fontossága az Apple számára századrangú, fanyaloghatnak az emberek a hibái miatt, az sem fogja meghatni az Applet.
Alex91: Szerintem FaceID egyelőre nem lesz az olcsósított iPadben, nem elég olcsó a gyártása, ahogy egy jobb kijelzőnek stb... Talán jövőre bemutatnak valami újabb kiadást, 10" környékén valami iPad Próhoz hasonló designal, éppen elegendő hardverrel.
-
access_denied
senior tag
válasz
#95561216 #22449 üzenetére
Dettó, Ipad 10,5 és 6S, nulla probléma, és ráadásul a tableten pár kattintás a hot spot elérése (telefonon semmit se kell nyomkodni). Nem vennék celluart, a telefon mindig nálam van és egy előfizetéssel bentebb vagyok.
Ha nincs forgalom, aktivitás, akkor tényleg eldobja a kapcsolatot. Ezen nem tudom, hogy lehet-e állítani (tudtommal nem), vagy még 5000 emoji után jön egy ilyen értelmesebb fejlesztés valamikor.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
#95561216 #22344 üzenetére
Én is ezt várnám!
Hogy egy 2in1 gép legyen!
Otthon tudjam használni normálisan, billentyűzettel, egérrel, aztán ha megyek valahová, vagy felkapom, és viszem csak a "képernyőt".Pl. nekem a munkám pont ezt kívánná. Csinálni a mindennapi feladatokat, de ha munkaterületre, építkezésre kell mennem, csak a hónom alá kapom, és nálam van minden.
Elvégre, ez lenne a 2in1 gépek értelme, vagy rosszul gondolom? (Bár ahogy eddig felvilágosítottak, rosszul gondolom.)
-
Pew
tag
válasz
#95561216 #20039 üzenetére
Szia,
Ha a safariban meg van nyitva a pdf, a keresősáv jobb oldalán az első ikon amit keresel. (Négyzetből felfele egy nyíl) Ez lényegében egyfajta sok az egyben megosztás gomb. Itt tudod ténylegesen megosztani, az adott oldalt elmenteni stb... plusz ha a középső hasábban jobbra görgetsz (az airdrop alatt) megjelennek azok az alkalmazások amikbe tudod küldeni. Pl az iBooks, vagy akármilyen pdf néző, jegyzet alkalmazás. És máris le van mentve a pdf. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest