- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
*Mukeey* #27505 üzenetére
"100 alatt használtan elég ergya subnotikat lehet venni, régi, 2. vagy 3. generációs Intel Core-okkal. Ezeket szétverik az iPad-ek. Kijelzőről nem is beszélve."
Kétség sem fér hozzá, hogy "szétverik", de igazából a netezéshez, Youtube, Netflix miért is nem elég egy 3rd Gen Core-i5 egy SSD-vel megtámogatva?
Én nem a teljesítmény, hanem a kijelző minősége felől közelítettem meg a kérdést és hát egy iPad ebben már valóban messze lekörözi ezeket a gépeket, nem beszélve a netezési élményről. Viszont ha meg azt nézem, hogy körmölnék is rajta szöveget, abban megint a laptop kerül előnybe, nem vagyok asztalhoz kötve, ha még spéci billentyűzetre is kell költenem az megint újabb több tízezer forint.
Btw én az iPad Minit a magam részéről elvetettem, nekem ez méretben túl kicsi, miközben a mai telefonok már 6" fölé nőnek ez a 7.9" szerintem kicsi (ha 16:9-es videót eresztek rá, ez még kisebb különbséget jelent).
Azt mondjátok, hogy 2018-as iPad 9.7" alá ma már nem érdemes lőni, ezek olyan 80k körül vannak használtan, az újabb modell meg nettó 106k. Akkor már megfontolandó az, friss, én bontom ki, stb, stb. De ennél is idegesítene, hogy (amennyire a tesztekből kivettem) nem igazán különbözik az elődjétől, csak a Smart Keyboard, Pencil támogatásban, meg elhanyagolható mértékben nőtt a kijelző. Viszont ami maradt, az az elavult előlapi kamera, gyatra 32 GB belépő modell, nincs gyorstöltés (ami szerintem engem jó párszor felidegesítene, mikor indulnék valahova és még sehol sem tart, azt hittem az Apple-él is már évek óta alapvető ez a képesség, de egy pár hónapos készülékben nincs benne), már 4 éves az A10 chipset, nincs TrueTone és laminált kijelző (utóbbi kettő kevésbé izgat).
A hardverben sokkal jobb iPad Mini ugye nálam kiesett, felette a 2019-es iPad Air van, de az már sokkal drágább, cserébe kb az lenne olyan, amivel tökre kibékülnék. Szóval ahogy a laptopok terén, úgy itt is komoly kompromisszumok vannak. Nincs olcsón teljes frankóság. -
válasz
*Mukeey* #27337 üzenetére
Az apple is így gondolta, hogy nem fog tudni villantani 2019-ben,ezért nem is adott ki újat.
A watch-nál meg sztm be is égett. Compass (ami programmal is van) és AOD,vicc, be is kellett vonni a 4-es szériát,hogy valaki vegye az 5-set. (maradt a 3-as és az 5-ös) . ez már izzadság szagú... -
reggi
aktív tag
válasz
*Mukeey* #26451 üzenetére
Ok köszi jól hangzik , 4gb ram számít, 4 hangszóró nem játszik, A10x kicsit gyengébbnek láttam mint A12, sajna a kijelző 120 hz-et nem tudom belőni mi fán terem sajna nem láttam élőben még. 2017 meg nem most volt. Így számomra ez most nem annyira nem is kérdés hogy pro szitu, hanem kicsit billeg nálam a mérleg nyelve...
Rosszul látom? -
Madwe
nagyúr
válasz
*Mukeey* #26365 üzenetére
Hát esküszöm egész beéetörődtem h ez ilyen s annyira nem zavart s most meg baromira örülök, ez a jövő, így kell megszerettetni az emberekkel az updateket, h elötte elvesszük ami volt s alap! Kell a francnak dark mode meg anyámkínja, bezzeg ez micsoda örömöket vált ki!
-
-
Rage47
veterán
válasz
*Mukeey* #26318 üzenetére
Mi vettünk pár éve ajándékba egy Samsung tabletet, nem volt az sem a legolcsóbb kategória, gondoltuk jó lesz. Szülőknek lett volna, szóval pl. a Sype fontos volt.
Kicsit néha beröccent a tablet, ez nem is olyan zavaró a nem avatott szeműeknek, az már inkább zavaró volt, hogy videotelefonáláskor visszahallottuk magunkat mindig. Valahogy rossz helyen volt a mikrofon vagy nem tudom.
Ebből lett egy iPad Air. Azóta is tökéletesen funkciónál, talán lassabb, mint régen, de ez max. engem zavarna. -
|AP|
veterán
válasz
*Mukeey* #26289 üzenetére
azt jól látom, hogy a Mini 5 és az új Air gyakorlatilag ugyanaz, csak képernyőméretben különböznek? Most ugranék az almás tabletek világába androidról és az összehasonlító oldalakon nem igazán találtam eltérést.
Vagy esetleg érdemes még 10.5-ös Prot keresgélni használtan? -
kezo0
addikt
válasz
*Mukeey* #26226 üzenetére
Igen, ezt már OLVASTAM többször, és hiába próbálom reprodukálni, nálam nem csinálja.
Alex91: elhiszem, hogy külföldi fórumokon is sokan panaszkodnak rá, és ők bizonyára tényleg tapasztalják. Én viszont akkor sem. Ezért írtam, hogy érdekelne egy videó, de azt nem találtam az általad betett linken sem. -
jófejsrác
senior tag
válasz
*Mukeey* #26097 üzenetére
Ezt én is jeleztem korábbi postban, hogy szerintem nem az igazi. Nekem olyan az egész ipad képe mikor megnyitom a camera appot mintha mindenen "pici hangyák mászkálnának" vagy mikor valami nagyot zoomolsz digitálisan. Természetesen nincs bekapcsolva a zoom, viszont én ezt szoftveres dolognak tartom az iphone x-en is ilyen "hangyás" cserébe az nem készít szar képeket. Ellenben az ipad pro 11 kamerája elvileg jobb mint a telefonomé.
Ha lesz alkalmam összevetem valamelyik üzletben van e különbség vagy csak az én elvárásaim nagyok. -
Alex91
félisten
-
gergo5991
őstag
válasz
*Mukeey* #25912 üzenetére
vlc-n bármit meg tudok nézni ipad prón, nem csak streamelni vele. A másik meg hogy az ipad-es VLC localhost ként is mukodik és a gépről át tudom küldeni VLC-re wifin a filmeket.
Szerintem androidrol is át lehet küldeni ipad-re filmet de mivel nincs androidom nem tudom kiporóbálni.
-
kezo0
addikt
válasz
*Mukeey* #25903 üzenetére
Szuper, akkor ebből az alkalomból írok ontopic-ot is – nem csak Neked.
Az iPadOS települése óta nálam az iPad mini 5 camera appja bármilyen beállítás mellett csak 1 db fotót ment, és arról se tudni, hogy HDR-e vagy sem. Hiába kapcsolom be a beállításokban, hogy mentse a normál képet is, mindig csak egy fotó készül. Korábban ugye mentett egy normál képet és egy HDR-t is, aminek a bal felső sarkára rátett egy kis HDR-piktót.
Gondolom, ez így nem normális. Csak nálam van ez? -
válasz
*Mukeey* #25783 üzenetére
Ezzel működik. Bár nem olyan megoldás amit te szeretnél. De kompromisszumot valamilyen módon formában kell kötni sajnos.
-
Süvi
őstag
válasz
*Mukeey* #25727 üzenetére
Korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy pár videót.
Érdemes megnézni az alábbi videós tesztjeit: Fjordstrøm Travel & Tech, nagyon jók vannak.
Ha csak egyet néztek meg, érdemes lehet pl ezt.
Összefoglalva: A legjobban a Lightning – USB 3 kameraadaptert lehet használni, de bármennyire csodálatos csatlakozó is a lightning nem olyan jó, mint az USB-c, mert nem képes annyi kakaót adni sok külső eszköznek, hogy meghajtsa őket. -
válasz
*Mukeey* #25702 üzenetére
Körbe néztem a piacot , tényleg ez tűnik a legjobb ár érték arányban a legjobbnak számomra, így lehet hogy mai napon meg is rendelem.
Amiben meg van háttér világítás és hasonló funkciók azok 35-55 bezárólag vannak, annyit pedig nekem nem ér.Vannak kisebb billentyűzet is ami nem tartalmaz numerikus kiosztást, de sajnos az nem is tok.
Talán Ali vagy más csoda oldalon kellene körbenézni hátha van . -
-
-
válasz
*Mukeey* #25438 üzenetére
Ilyenkor nehéz megtalálni a pénzünkért az arany középútat.
4K videó szerkesztésben az is jó ha van megfelelő tárhely. Gondolom nem is hiába nézte a 256GB-os kiszerelésű példányt.Csak az a kérdés hogy neki mi is éri meg a legjobban.
1, Vagy lecsap 200,000-Ft nézet 10,5 Prora ami “kisebb “ teljesítményt nyújt de ugyan úgy képes a munkára való elvégzésére, ugyan úgy sokáig támogatástban részesül , benne van a 120-Hz kijelző és négyszer akkora háttértárral rendelkezik mind a többiről szó eset készülékről .
2, Vagy 350,000-Ft megveszi a piacon legfrissebb IPadet , ami teljesítményben előrelépés lesz, kisebb háttértárral , hosszabb támogatással .
“És még lehetne ecsetelni de már így is többet írtam mint szerettem volna , lényegében nem hiszem hogy érdemes 150,000-Ft többletet kiadni az újabbra , az általa kívánt felhasználásra bőven kielégíti a 10,5 is.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
*Mukeey* #25346 üzenetére
Korábban valaki linkelte de valami ilyesmi - de erről nem tudom, hogy valóban működni fog e
-
parandroid
félisten
válasz
*Mukeey* #25338 üzenetére
Igen, pont ezt mondja a kolléga, hogy ha az a12-es soc-vel kell 10”-es ipad, akkor azt már air-nek hívják. Tény, hogy ha beletették volna a sima ipadbe, akkor sok értelme nem lenne az aktuális airnek. Más kérdés, hogy így meg a 2019-es ipadnel nincs sok értelme, gyakorlatilag csak a kijelzőátméeő nőtt meg fél collal, meg pár pixellel (plusz esim, plusz gyorsabb lte, plusz smart connect). Szóval gyakorlatilag frissítettek egy aktuális modellt. Ennek akkor lenne értelme, ha a 2018-as ipad eltűnne a kínálatból, és annak a helyére, azonos áron jönne az új. Persze az is lehet, hogy anno a 2018-as is 379 eur-n (nettó 330 usd-n) debütált, ezt nem tudom.
p
-
kchris78
veterán
válasz
*Mukeey* #25316 üzenetére
szerintem ipaddel is lehet melozni, bar kerdes kinek mit jelent a melo. Nyilvan Xcode nem fog futni rajta.. Viszont rdp klienssel a pencil is tok hasznalhato. + folio billentyuzet. az appvaltas meg annyira gyors hogy nekem jobban bejott igy mint egy 12"-13 mini notit hordozni. App valtasra es egyebekre billentyuzetes kombinaciok vannak amik nagyon meggyorsitjak a muveleteket. pl command + space, command + h.
-
-
-
Süvi
őstag
válasz
*Mukeey* #25102 üzenetére
Nagyon jó készülék, bátran vedd meg.
Nekünk mini2 is volt már, azt is nagyon szeretjük, most azt fogja váltani (ha megérkezik a munkahelyről)
(A mini mindig nálam van, így a telefonom cseréje is még várhat)
Mivel sokat jegyzetelek vettem hozzá egy paperlike fóliát, kíváncsi vagyok, hogy milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest