Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- VoLTE/VoWiFi
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Divinity
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Mondjuk az, hogy ha lenne ilyen opció nem kötelezne arra, hogy használni is kell
Persze rengeteg scenario van amikor egyszerűen nem releváns vagy legalábbis kényelemtlen lenne ugyanazt használni de azért van bőven olyan is amikor meg jó lenne. Úgy legalább a döntés meglenne. Mást nem az egészből kifakadt céges, magán iCloud témát megoldaná egy csapásra
-
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Egyébként az új mini fényében sem játszik? Kb egy Air lett csak A15-el és kisebb ergo jobban hordozható de pl kijelző (sejtem) ugyanúgy ráköthető.
Továbbra sem indokolja semmilyen igényed a Pro gépeket, ha meg mindenképp azt szeretnél akkor vedd meg mert azt szeretnél és kész. Én pl ilyen igények mellett vagy Air4 vagy Mini + i13 kombóra mennék csak rá. Ugyanaddig lesznek támogatva és minden igényednek megfelelnek.
-
Divinity
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Világosban ha nagyobb szövegrészt olvas az ember akkor kicsit jobban fárasztja a szemet ellenben gyengébb fényviszonyok mellett meg pont az, hogy kevésbé. Igazság szerint semmi konkrét tanulmány nincs az esetről de abban kb megegyeznek a szemészek, hogy károsnak nem káros, hogy jó e az egyéb kérdés
-
-
Divinity
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Ez inkább alap felhasználása készül, főleg az o365 felhasználókat célozzák velük míg a jelenlegi megoldások inkább az IT világban használatos és ott se a random salesesek pl.
Ha beválik én simán eltudom képzelni, hogy sok helyen kukázzák a fizikai nagy gépeket es mennek valami egyszerű, könnyű irányba, mondjuk ChromeOS vagy akar tablet only és a hivatalos office rendszer meg a w365 lesz.
De amúgy igen, technológiailag nem hiszem, hogy nagy különbség lesz, a célközönség más -
Divinity
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Sajnos az Android tablet világban nem igazán van mire váltani, talán a Samsung csúcs szériája ami elgondolkodtató de azok meg az árukért cserében nem nyújtanak annyit, az az alatti kategória meg vicc számba megy kb ha aktív használatba van. Asszonynak van egy Tab S6 Lite-ja ami neki tökéletes de heti pár alkalommal néz rajta egy két videót, aktívabb használatra nem való.
-
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Két egymás alatti hsz:
moleculez
Az 3rd party nem eredeti, és olyanokat nem szívesen használok, ezért nem számolom.
Pyttawrx
Apple store-ban ez volt.
Ha arra reagálsz, hogy az 3rd party azzal, hogy az App Store-ban van az azt implikálja, hogy szerinted nem az. Aztán szépen megmondták, hogy attól, hogy valami az App Store-ban van az lehet 3rd party és még neked állt feljebb. Tehát vissza lehet venni és elfogadni ha tévedsz, megköszönni az infót és nem neki esni a másiknak. Köszi.
-
Divinity
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Nálam működik, hogy külön lehet kattintani az előadóra és a megfelelő csatornát dobja fel
honeypot #34539
Én nem tapasztalok ilyet, bár nem is szoktam random emberek által feltöltötteket hallgatni, a minőség meg, valljuk be, hogy az emberek 99%-a nem olyan eszközt használ ami ténylegesen kiadná a különbséget már ha valakinek nem olyan hű de kiélezett a füle de az meg úgyis abba az 1%ba esik. Én, az én eszközeimmel pl semmi különbséget nem hallok ki. Az meg, hogy mi hogyan van összekötve nem a YT dolga, azt a feltöltő állítja be, hogy hogyan kezelje az adott videót/zenét. -
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
tybsen
üzenetére
Csak vigyázz az iPad-el mert kapudrog
Egyébként én is hasonló kört jártam be anno, az S7+ volt még amivel szemeztem mert a DeX meg az, hogy tudok rajta futtatni Linuxot eléggé megnyerő, pláne, hogy akkor még ég pixel 4-em volt mellé és habár imádtam az akkor iMac-em akkor az volt a másodlagos gép. Végül a csak 6 GB RAM miatt elengedtem a Samut, mert hát oda azért az nem egy combos és maradt a döntés a két iPad között.
Jelenleg egy M1 MacBook át elsődleges gépem és két iPhoneom is van
nem azért mert szar az Android, imádom, viszont ahogy ezek együtt tudnak működni az valami álom -
Divinity
őstag
válasz
tybsen
üzenetére
Ezt neked kell tudni, hogy neked megéri e. Azt mondjuk tudni kell, hogy a touch sampling az 120 Hz az Air esetében is ami azért elég gördülékennyé teszi. Szerintem a plussz 2 hangszóró meg a kijelző frissítés és a soc sem mérvadó. A kérdés a felhasználáson van, elég e a 4 GB RAM és 64 GB tárhely vagy sem.
Én tavaly futottam be ugyanezt és az Air mellett döntöttem és most is így döntenék mert nincs szükségem a plusszra amit a Pro nyújt, frissítésben meg nem 1-2 év van egyikben sem hanem inkább 5-6 -
Divinity
őstag
válasz
Noukoum
üzenetére
Pontosan, csak a spekulálás ment semmi több.
Sokszor említettem sok topikban de továbbra sem hülye az Apple, ha van két eszköze amit vesznek mint a cukrot (ráadásul ugye most lett megújítva a Mac) akkor nem fogja lecserélni őket egy eszközre hiába volna a felhasználóknak kezénfekvő, nekik egyáltalán nem éri meg. Látszik a tendencia de az még évek amíg összeforr a desktop és az iPad, már ha valaha is összeforr -
-
Divinity
őstag
válasz
Maxxy10
üzenetére
+1, nem fog saját maga ellen menni az Apple, inkább csak apróbb csiszolásokat várok én is de desktop kategóriás appokat, pláne komolyabbakat még nem. Pláne, hogy a rendszer is alkalmatlan rá, ez nem oda vissza működik, hogy M1 macen mennek akkor nem nehéz portolni M1 iPad-re sem, közbe meg kb lehetetlen
Az biztos, hogy valami vegyítés az irány de szvsz még évek mire oda jutunk, addig meg minek adjon el egy gépet mindenre ha a kettő is elmegy? -
Divinity
őstag
Ezt neked kell tudnod, egyikkel se nyúlsz mellé.
A Pro lényegében csak a FaceID, 120Hz, +2 hangszóró, tárhely és ram méretben tér el. Ezek elenyésző különbségek, pláne, hogy a TouchID is tökéletesen működik, a kijelző mintavételezése ugyanúgy magas, a 2 hangszóró is tökéletesen szól valamint a RAM-ot jelenleg elég nehéz megenni. Én novemberben mentem végig ugyanezen a dilemmán, akkor az Air mellett döntöttem mert nem ért meg nekem ebből semmi +100e-t, inkább mellé csaptam egy pencilt. Nekem a jelenlegi +60e-t se érné meg de persze van aki kihasználja a Pro adottságait és neki igen. -
Divinity
őstag
válasz
csanyiadam
üzenetére
A sima iPad belépő szintű míg az új Air a Pro szériát karcolja (persze az M1-et nem nézve)
-
Divinity
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ott inkább egyéb problémák lépnek fel majd. Pl, hogy az os lelövi a háttérben futó appokat, így ha nem iSH-n belül akarsz Vi-ban fejleszteni akkor lefogja lőni pár percenként
Amit viszonylag korrekten meglehet oldani az a Python de kb ennyiben ki is fújt minden mást főleg remoteban célszerű rajtuk egyenként meg rengeteg kompromisszumot követelnek
-
Divinity
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Drive - hamburger menü - beállítások - Adatvédelmi képernyő
-
Divinity
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Az a Google Drive beállítási között lesz
-
Divinity
őstag
válasz
SeatZola
üzenetére
Ez szerintem személye válogatja, használtam S20-t 120 Hz-el, Pixel 4-et 90-el és jóformán semmi különbséget nem vettem észre, pláne, hogy ugye almáék jó ideje 120 Hz-en nyomják a touch samplinget.
De kb ez az egyetlen érv mellette (meg a plussz RAM és Storage) szvsz nem ér annyit így a különbség, anno én is ezek között filóztam (2020 Pro 11 vagy Air4) csak persze újonnan. Nekem nem érte volna meg a felárat. Annak éri meg aki mondjuk komoly rajzokra használja vagy memória igényes appokra -
Divinity
őstag
Kicsit érzelmekkel túlfűtött lett ez a hsz, nem gondolod?
Én is Androidos vagyok, sőt egy Pixel 4 mellé szereztem be anno az Air4-et.
Torrent: Ennek elébe mehettél volna egy kereséssel, érdemes platform váltás előtt azért utána nézni.
IPA: Tudtommal XCode-ból továbbra is megoldható ha van kéznél Mac.
Desktop: Itt miről is beszélsz? Tablet piacon ez a legjobb megoldás ha nem számítjuk a Samsung féle DeX-et ami ugye zabálja az akkut mint akinek kötelező és elég bugos is sajnos (pedig egy király irány lenne a DeX)
Hub: Erre nem igazán tudok mit mondani, nálam értelmes minőségű Dell Hub és dokkoló az amire néha rákerül és semmi ilyet nem tapasztaltam.
Youtube: Ez pedig már már warez kategória, a background play egy fizetős szolgáltatás, az, hogy droidon vannak hackelt megoldások az nem azt jelenti, hogy hivatalos. Nem is véletlenül nincs fent storeban YT replika. Ennek is utána mehettél volna egy kereséssel.
Töltés: Itt azért nem ennyire drasztikus a helyzet, nálam kb 2 óra alatt tele nyomja.
Gondolom hamar kijöttek ezek a problémák, állj el a vásárlástól és jó napot
-
Divinity
őstag
válasz
kulerr
üzenetére
Érthető, viszont én a helyzetekbe átgondolnám mennyire jó on-screen bill-el Excelben vagy akár bárhol dolgozni ekkora kijelzőn. Nekem pl pain in the ass és inkább el is engedem ha 3 karaktertől többet kell írni vele egy sheetbe.
Szvsz nem az egér lesz a szűk keresztmetszet -
Divinity
őstag
Ad 1, senki nem mondta, hogy iPhone volt.
Ad 2, kb 15 éve ez volt az első eset, hogy kellett volna tartalék
Ad 3, én nem gyűjtők az elektronika hulladékot hanem ha leváltom tovább adok rajta, vagy új helyre kerül a családba
Ad 4, a Samu tablet sem “tartalék” hanem az asszonyé
ja és gratulálok, hogy a 3 hirtelen eszembe jutott scenarió közül kiválasztották egyet amibe egy semmi indokkal bele tudtál kötni
-
Divinity
őstag
Nem mint elsődleges telefon használni szvsz. Csak ugye ha már van benne egy SIM amivel telefonálni is lehet akkor simán vám olyan scenario ahol jól jön ha lehetne telefonálni is. Akár gyerkőcnek otthonra ha telefont nem akarnak neki adni de az iPad otthon van. Tehát vannak azok az esetek amikor jó volna. Sőt, a konkurenciánál ugye ez meg is oldható. Nekem pl a múltkor meghalt a telefonom, kikaptam a simet, bele egy Samu tabletba és már tudtam is használni amíg nem volt kéznél másik telefon. Na meg másodlagos készüléket is letudna vállalni. Nekem is van egy buta telefonom másodlagosként, ha mehetne az iPadbe akkor meg nem kéne, hogy legyen.
Csak ugye az apple arra épít, hogy minden cuccod Apple és így megoldható. -
Divinity
őstag
válasz
Cartman023
üzenetére
Ez elég egyértelmű:
ugyanaz a soc, ugyanannyi ram, akku kb pariban, gen1 pencil mindkettőnél.
Az Air-ben viszont több a tárhely, jobb a kijelző (szubjektíven jobb designban is) -
Divinity
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Az lett a válasz erre a kérdésre, hogy még nem tudtak előállni az iPadOS-re teljesen illeszkedő időjárás és számológép alkalmazásokkal így inkább nem is érhető el.
persze ez egy bs de hát ezt mondta Craig szóval így van
-
Divinity
őstag
Én pont fordítva nőttem ki
Évekig volt egy adat only sim-em tabletben de egyszerűen nem használtam ki, azóta nekem sokkal egyszerűbb csak megosztani a netet ha épp kell mint fizetni a szolgáltatást és kiadni a különbözetet is a cellular verzára. Szóval kinek mik az igényeik és preferenciáik. -
Divinity
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
Pl a Logitech-től
-
Divinity
őstag
válasz
FerencF
üzenetére
Én pl imádom a Stock Android féle felhasználói élményt mégis iPhone-t használok
Mac és iPad mellé egyszerűen kézenfekvőbb. Mind a két platformon megvannak a saját furcsaságok csak Apple oldalon ez kb kozisztens míg droid oldalon minden eszközön más az ami felcseszheti az embert.
-
Divinity
őstag
Lényegében minden szempontból jóval jobb az Air.
A10 - A14
32/3 - 64/4
Gen 2 pencil és a többi.
Viszont az iPad 7 kb 120-ért menne el, ergo több mint 100 ezret kell ráfizetned, ha kihasználnád az erősebb hardvert akkor mindenképp megéri egyéb esetben ezt neked kell mérlegelni. -
Divinity
őstag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ilyen feladatokra mind a két eszköz megfelel.
Ha nyitott vagy Apple irányba akkor ahogy írtad is jobban jársz az Air-el, időtállóság tekintetében is.RDP, VNC kliens van normális, SSH-hoz is vannak alkalmazások bőven.
a Windows-hoz képest viszont nagyon más a felhasználói élmény, ahhoz a Samu féle DeX sokkal közelebb áll. -
Divinity
őstag
válasz
bostone
üzenetére
Csak egyszerű szövegbevitelre oké a dolog de ahogy írtak többen is már, van azért probléma vele úgy is. Na meg mint ahogy fentebb kifejtettem nem csak azért vesz valaki billentyűzetet, hogy egyszerűbb legyen gépelni, csak magamat tudom ismételni, amíg otthon, vagy olyan helyen ahol nem zavar senkit diktálsz egy informális szöveget arra teljesen oké de ennyiben ki is merül a használati verszatilitása
-
Divinity
őstag
válasz
bostone
üzenetére
Nem feltétlenül, sőt.
A diktálás téveszthet, nem lehet normálisan több nyelven egyszerre diktálni, formázni, etc. Ráadásul a billentyűzet nem csak a gépelést segíti de sokat dob a használati élményen a billentyű kombinációk használata is.
Addig teljesen jó a diktálás amíg otthon haverjának írsz vissza valamilyen platformon de ha egy formális e-mailt kell írni na hát azt megnézném. -
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
A kérdés ott van, hogy mi az amire használni szeretnéd. Egy iPad + MagicKeyboard (vagy lényegében bármilyen billentyűzet) kombó kitudhat váltani egy gépet.
A képszerkesztős példát a rétegek miatt hoztam fel mert a rajzolásban (Procreate-el) is hasonlóan működik a dolog. Viszont ha a képszerkesztést nézzük akkor Photoshop/Lightroom kombó pl elég szuperül muzsikál az iPad-eken -
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Igazság szerint ezt nem nagyon lehet máshogy körül írni. Ha esetleg a fotó szerkesztésben megvan a réteg fogalma (PhotoShop, Gimp etc környezetben) akkor kb ugyanarra kell gondolni, több egymáson levő réteg melyek kiegészítik vagy módosítják az alattuk levőket. Ha ebből nagyon sok van egymáson azzal már meggyűlhet az Air baja mert ez elég RAM zabáló tud lenni.
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Azt, hogy rengeteg layer-el dolgozol nem csak egy párral
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Pl komolyabb videó vágás, asztali gép helyettesítése (monitor, dokkoló etc) vagy akár sok-sok réteges rajzolás is.
Mondjuk én videót vágok és kódot is írok az Air 4-en
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Hát azt neked kell tudni, hogy azt a plussz ~65 ezret megér-e neked.
A lényegi különbség ugye a kijelző frissítési ráta és a hangszórók valamint a Pro-ban nem 4 hanem 6 GB RAM van. Ezek normál használatban egyáltalán nem szembetűnőek max egymás mellé téve őket. Persze többet nyújt így a Pro, a kérdés az, hogy kitudnátok e használni azt amivel többet nyújt vagy sem és a felárat pl egy Apple Pencil-re szánjátok egyből
Én általános használatra biztosan az Air-t vinném de neked kell tudni
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Persze, csak ott már nem annyival olcsóbb mint az alap modellek esetén. Én tavaly voltam hasonló helyzetben, elég aktív használatban, melóra is, gyakran SideCar-ként is használva de mivel nekem lokálisan szinte semmi fájl nem kell így a 64-es Air-t választottam, tökéletesen elégedett vagyok vele az utóbbi bő 3 hónapban

A 120 Hz meg a színek pedig két külön téma. A képfrissítés tény, hogy kevesebb de szvsz ha nem profi rajzoláshoz kell akkor a felárat nem éri meg, a színekkel pedig én nem tapasztaltam semmi problémát
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Szerintem ilyen felhasználás mellé annyi a kérdés, hogy elég e a 64 GB, ha igen akkor Air, ha nem akkor Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi