-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koxkids #44683 üzenetére
Bocsi hogy egy évesre válaszolok, de rákeresve ez volt a legfrisebb a témában (bárkitől választ köszönök).
Oktatási ajámlatot néztem ipad pro-ra (hivatalos apple honlapon), és két kérdésem lenne:
1. Melyik apple pencil az ajándék (usb-c vagy pro)?
2. Hogy kapom meg az ajándékot? Mert a kosárban nem látszik, ha apple pencilt kérek mellé az meg teljes áron van.Köszönöm!
-
arn
félisten
válasz
koxkids #46574 üzenetére
Nincs, alapbol ilyen. Szoktam hasznalni, de ugy sokkal sargabb.
Ha hasznalja az ember nem olyan szembetuno (a szem alkalmazkodik hozza), de fotozassal foglalkozom, eleg hamar kiszurom a rossz feheregyensulyt. Akkor is feltunt mar, amikor setupoltam. Lightroomot is hasznalom tableten, igy nagyon nem mindegy.
Amilyen wow volt monitornal az ipsrol oledre valtas, ez olyan csalodas. Alapbol sem latom igazan jobbnak, vhogy nincs meg a kepnek az a melysege es dinamikaja. Majd lehet beviszem egy apple storeba osszevetni, es ott kiderul.
Mongy ezt az lg gyartja, a samsung olednek nagyobb a szintere is.
-
-
chatran
őstag
válasz
koxkids #42305 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Én sajnos nem vagyok ennyire megelégedve az ESR minőségével egy Rebound tok alapján. Olyan 7-8 ezer körül rendeltem az emag-ról a feketét.
Merev, durva a mágnese se valami nagy durranás, alig tart. Az Ali-ról pár éve ipad7-re rendelt noname tok is teljesen ilyen volt minőségre, kb egy év után szét is porladt.Kb 6 évvel ezelőtt rendeltem az Ali-ról egy Smart Cover-re megszólalásig hasonlító covert Air2-re. Itt írtam róla. Na az szuper volt, megvan a mai napig, csak 1-2 éve kezdett elengedni a ragasztás a széleinél, de azért még használható.
Sajnos nem találom már ezt a régi Ali-s eladót.
Tudtok esetleg az ESR-nél jobb minőségű tokot iPad9-re? -
válasz
koxkids #42055 üzenetére
Sziasztok!
Korábban ígértem, hogy írok egy rövid leírást az általam rendelt ESR iPad billentyűzetes tokokról, most jutott kis időm rá.
ESR weboldala:
iPad Air 5/4 and Pro 11” Ascend Keyboard Case
iPad Air 5/4 and Pro 11” Rebound Magnetic Keyboard CasePár szó a rendelésről: Bármiféle plusz költésg nélkül érekeztek, kb 2 hét alatt BlackFriday alatt. ExpressOne hozta őket.
A poszt végén linkelem a fotókat a két tokról
Összeségében mindkét tok nagyon minőségi, alapból már a csomagoláson is látszik a minőség. Egyértelmű leírások mellékelve, ezen a téren 5*.
Rendeléskor nem tudtam dönteni melyik lenne nekem jobb, így mindkettőt megrendeltem, majd amelyik kevésbé jön be, eladom.
Mindkét toknak van előnye, hátránya - lent ezeket kifejtem kicsit, mérlegelni kell, ki mire használja
Nekem a gyári MagicKeyboard nem ér annyit, mint amennyibe kerül (főleg most áremelés után), bőven pariban van vele az ESR. Igaz nincsen SmartConnector - helyette ott a BT. Gyors a kapcsolódás, nincsen lag. Akkuidőben is 6 hónapot ígér, nyilván függ ez a világítástól is. Apropó világítás, mindkét billentyűzeten több színben állítható a gombok háttérvilágítása és mellé a fényerő is szabályozható, ez nagy plusz
US kiosztással jön mindegyik, minden magyar gomb megtalálható, iOS alatt állítható a hardveres billentyűzet kiosztása. Egyedül a "í"-nek nincsen lent helye, ez a '0' lenyomásával érhető el. Itt van egy kis "zavar", de valamit valamiért. Mellékesen megjegyzem ha nagyon kell valami betű, karakter, akkor a virtuális billentyűzet egy Fn gomb nyomásra előhozható és bármi beüthető.
Funkciógombok nagyon jók, gyorsabban el lehet érni a funkciókat, akár lockolni az iPad-et, Homescreenre ugrani, stb.Trackpad kezelése nagyon jó, itt is minden testreszabható az iPad OS alatt (sebesség, görgetés iránya stb)
Minőségre mindkét tok megfelelő, zsanérok nem lazák, szorul, jól tart. Remélük ez sokáig így marad.
Továbbá Apple Pencil tartó is tartozik hozzá, így táskába téve nem esik le a táska mélyére.
Ascend:
+ Könnyebb
+ Sokkal nagyobb a trackpad
+ Gombok is jobban elhatároltak, külön Fn gombok
+ Bármilyen szögben állítható- Külön tok kell hozzá
- Kell plusz alátámasztás a kijelző tartásához
-
Rebound:
+ Nem kell plusz tok
+ Billentyűk minősége jobban tetszik
+ Tolókapcsolós Ki/Be kapcsoló
+ Kézben cipelve is megtartja magát- Kisebb trackpad
- Gombok kicsit közel vannakHa esetleg bármi kérdése van, szívesen válaszolok. Nekem a Rebound kicsit meggyőzőbb, nagy valószínűséggel az marad
-
CharlieDrop
veterán
válasz
koxkids #42124 üzenetére
D-link dokkolóm van, illetve a páromnak, bedugtam az iPad-be azonnal váltott kérdés nélkül 1080p és ment ki minden egy alap Philipse van.
Szóval nem tudom mi lehet :(
Mondjuk az én Dell monitorommal még nem próbáltam.De akkor Dell dokkolót nem választok, ez a D-link nem rossz, csak keveslem a portokat.
-
Süvi
őstag
-
Roland0224
senior tag
válasz
koxkids #41817 üzenetére
Tedd át a virtuális billentyűzetet UK-ra és kezdj el begépelni egy levelet kiderül neked mennyire macerás
Nekem nagyon én azt se bírtam megszokni ,hogy a HP a Í-t az Y mellől áttette az altgr mellé
Párom évekig us billentyűzeten gépelt
Egyéni preferencia de legegyszerűbben/olcsóbban a fenti módszerrel derül ki -
Amilo02
aktív tag
válasz
koxkids #39580 üzenetére
Szia! Én tavaly ősszel vettem [magic keyboardot] (ha erre gondolsz) az M1Pro-hoz. Igaz, ez a 12.9-es verzió.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg, h megvettem. -
Kapanyél
őstag
válasz
koxkids #38919 üzenetére
A 2018-as pro 12.9-emen üveg volt, az M1-en paperlike. Utóbbit sokkal jobban szeretem! Az üvegfólia úgy csúszott és úgy gyűjtötte az ujjlenyomatot, hogy már majdnem letéptem róla inkább… de végül eladtam.
A matt fóliák tulajdonsága, hogy "kásásabb" a kép, de a színeken nem ront, sem a felbontáson. A kásásság a moiré-ből fakad, ami jobb fóliánál nem zavaró. Ja, és nem tükröződik, mint a picsa… -
válasz
koxkids #38645 üzenetére
Megjöttek ez ESR tokok.
A mágneses jól tart, tetszik hogy a pencilt is védi.Viszont a Project Zero szilikon tok nagyon nem tetszik. Az iPad jobb oldalán, ahova a pencil kerülne, folyamatosan lejön a házról, nem jól illeszkedik. Ennél azért többet vártam..
Legszívesebben levenném, eléggé pénzkidobás volt. -
Amilo02
aktív tag
válasz
koxkids #36351 üzenetére
Millió és egy teszt van neten, de röviden az én véleményem: Én Air2-ről váltottam 12.9” M1 Pro-ra (ugyanitt eladó arany/fehér iPad air2, dobozában, papírokkal. Új kora óta az enyém. 50000Ft). Hatalmas a különbség teljesítményben és méretben is. Ha sima felhaszálásra kell(netezés, gaming) elég az Air4.
Érdemes beruházni egy billentyűzetre is hozzá, nálam mióta megvan az iPad és a billentyűzet egérrel, be sem kapcsoltam a számítógépet. Azért vannak hibák, bár az szerintem a oprendszer hibája: Ha több ablak meg van nyitva és be szeretnéd zárogatni őket, “szellemablakok” jelennek meg a kijelzőn. Youtube és a Flightradar24 miultitasking módban futtatva belassítja elég rendesen a Pro-t!!! Az iPad keretén van egy-két esztétikai hiba(ragasztócsepp a kijelző és a keret találkozásánál, pont a hangerő gomboknál). -
válasz
koxkids #36351 üzenetére
Minden ipadhez igazolnod kell hogy diak vagy, kernek toled lakcimet, es mar aznap este kikuldik hozzad Lakatos Szilveszter Sztallónet aki nezi, hogy az hasznalja e az ipadet akinek a nevere szol a szamla
szoval veszelyes biznisz ez …/sarcasm
Vedd meg haverral es kesz, nem agysebeszet ez
-
HardRic
addikt
válasz
koxkids #33935 üzenetére
Embargo van még. Csak az rak ki videót aki nem ingyen kapta tesztre hanem megvette. Valaki azt mondja már 20-án jöhetnek a tesztek, de 21 után már biztosan.
Benchmarkokon aprít az biztos. Egy picikét vissza van fogva az M1 Macbookokhoz képest, de így is erősebb, mint a 8-900 ezer forintos, céges, intel Xeon akármis Dell laptopom ami egy program megnyitásakor már 600 ezer millió rpm-mel pörgeti a ventilátort. Ha egy picit könnyebb lenne szerintem felszállna és jó lenne DJI drónnak. Nagyon remélem, hogy jön majd XCode iPadre mert akkor elkacsintgatok az iOS fejlesztés irányába is.
-
moleculez
veterán
-
tomiii007
senior tag
válasz
koxkids #32057 üzenetére
Nekem is Air4 van tenyleg popec, de iphone 11 face id sokkal kenyelmesebb mint a touch id.
igaz nekem nem érne 100ezerrel többet h legyen face id. Szoval ez is jobb mint ha kodot kene bepotyogni 😁ceges telom iphone7, ott szerintem sokkal pontosabb es gyorsabb a touch id mint Air4en (nyilvan iphone7 nagyobb a felulet az erzekelesre)
-
Sumptuous
senior tag
válasz
koxkids #28197 üzenetére
Nem az irány a probléma, azt könnyen megszokom. Bár így hogy lehet váltani, erre sincs szükség.
Nekem az a baj vele, hogy iszonyatosan darabos. Ha jól megtekerem, akkor szépen görget (akadozva ugyan, de folyamatosan) de lehetetlen megállítani ott, ahová görgetni szerettem volna. Az egér hibátlan, pc-vel, androidal tökéletes.
Racsnis, és szabadonfutós módban is próbáltam. Nagyon rossz. :(
-
Süvi
őstag
válasz
koxkids #28048 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, sok felhasználónak otthonra szerintem már ki tud váltani ez a koncepció egy laptopot.(Mondjuk a billentyűzet árából szerintem egész jó üzleti használt gépet lehet majd venni
). Inkább úgy fogalmazok, hogy aki otthonra főleg csak tartalomfogyasztás és némi tartalomkészítés miatt vett Apple eszközöket pl Air-t, az már jobban jár egy ilyen kombóval, többet ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest