Apple iPad mini (2021) - kicsiben a világ

Két év után újította meg az Apple a kis méretű táblagépét, az új iPad mini pedig remekül eltalált modell lett, amely kis mérete ellenére minden fontos dolgot tud.

Hirdetés

Bevezető

Azért az Apple nagyon jól csinálja a táblagépes vonalat, nem véletlenül piacvezetők. Van nekik egy régivágású, de kedvező árfekvésű, klasszikus gépük, ami mindig pont annyira frissül, hogy ne tűnjön nagyon ósdinak (bár azért a Lightning csatlakozót lassan arról is ki lehet majd dobni, amúgy sem lesz más választás a szabályozás miatt), van profi masina ceruzával, hatalmas kijelzővel, bődületes hardveres teljesítménnyel, valamint itt a mini, ami egy hordozható gép, de mégis tudja mindazt, amire szükségünk lehet.

A régi és az új iPad mini
A régi és az új iPad mini [+]

Már a 2019-es mini is egy roppant népszerű masina volt, ráadásul ebben a folyamatosan változó mezőnyben valahogy pont ezek 8 hüvelyk körüli gépek kezdtek kikopni, ami tud is valamit, az általában nagyobb. Átfutottam a kínálatot, a 8 inches kategóriában semmi konkurens nincs, csak Tab Active, ami azért ekkora, mert strapabíró, a többi hasonló méretű masina inkább a belépőszinten mozog. Szóval a friss Apple iPad mini szinte egyedül van abban a térben, ahol a nem monitornyi, nem okvetlenül kétkezes, hanem a hordozhatóbb, kompakt, de erős modelleknek kéne létezniük. Ha ilyen táblagépre van szükségünk, akkor nem nagyon más opció, mint az iPad mini.

Balra a régi, jobbra az új
Balra a régi, jobbra az új [+]

Nekem személyesen a komplett Apple rendezvény összes bigyója, órája, telefonja és úgynevezett innováció közül az iPad mini volt a kedvencem, szóval nyomasztottam már egy ideje az iSTLYE munkatársait, hogy érkezzen meg a masina tesztre. Ennek pedig egyszerű oka van, a tágan vett háztartásban lassan két éve működik egy előző generációs iPad mini is, és nincsen rá panasz, de ha egymás mellé teszem őket, akkor jól látszik, hogy itt egy gyökeresen átdolgozott masináról van szó. Az összes iCucc között ez a modell változott a leginkább, nem csak egy új chipset, meg egy máshogy elhelyezett kamera próbálja fenntartani az érdeklődést, hanem ez valami teljesen új. És éppen ezért érdekes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés