- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Pyttawrx #38999 üzenetére
Azért írtam telefont mert az ott van mindenkinél, elég kevésszer van alkalmam más tabletjén megnézni a szennyeződéseket.
Nincs gond a vitával, én biztos vagyok benne hogy sokakat egyáltalán nem zavar az hogy a nem laminált ipad jobban gyűjti az ujjlenyomatokat. Nálam ez probléma volt, gondoltam jó ha le van írva.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Pyttawrx #37028 üzenetére
Úgy is volt, hogy cserélni fogják és nem fog menni a touchID. Meglepődtem amikor mondták, hogy minden megy, ezért kérdeztem rá. Ekkor azt mondták, hogy maradt a cpu, csak reball történt.
Folytatás: Szervíz után folyamatosan újraindult, rosszul tették rá vissza az aksi csatlakozót elvileg.
-
Parson
addikt
válasz
Pyttawrx #36945 üzenetére
Ezzel ilyen formában egyetértek. Aki szervizelni kezd egy alapvetöen nem szervizelhetöre tervezett eszközt és oda meri irni/mondani/böfögni, hogy gyári minöség, az egyszerüen hazudik, és mint ilyen abszolut elitélendö. Azt odairni, hogy 'magas minöségben' szervizelt már egy fokkal jobb, csak épp azesetben mi a fokméröszám? - mert az, hogy szép, jó, magas minöség, nem jelent az égvilágon semmit, viszonyitási alap és ahhoz képesti fokméröszám nélkül, csak egy kedves megjegyzés max, ami ködösit, és csak azt mutatja, hogy 'bizz benne', elégedett lehetsz - de ami egyik embernek szép / jó / minöségi, az a másiknak még lehet kókány selejt, mivel ahogy fentebb irtam, nincs objektiv mutatója a minöségi szintnek.
-
Parson
addikt
válasz
Pyttawrx #36943 üzenetére
Mivel az iPad mint termék nem szervizelésre lett tervezve, igy nem lehet felróni hibaként, hogy nehéz a szervizelése. Ezzel vitába lehet ugyan szállni, de tény, hogy a cél szentesiti az eszközt, az apple célja pedig nem az, hogy szervizelhetö termékeket dobjon piacra, hanem hogy jol müködö, kompakt termékek legyenek - ami ha problémás, akkor inkább cserélve legyen, és max belsö vizsgálatnak teszik ki szétszereléskor / ujrafelhasználás elött - ha a termék egyáltalán visszajut hozzájuk - erre van a régi termékek beszámitása opciójuk új termék vásárlásánál. Persze én nem vagyok az apple berkein belüli termékfejlesztö, csak nekem ez jön le az egészböl.
-
ferikek
aktív tag
válasz
Pyttawrx #36931 üzenetére
csak érdekességképpen:
iszerelés munkáját idoki szakvéleméynezte (csak ipad air 2)
Meghibásodás leírása:
A készülék kijelzőjén fekete foltok láthatóak, a készülék kijelzőjének ragasztása több
ponton elengedett. Az akkumulátor rendkívül gyorsan merült.
A bevizsgálás eredményének leírása:
A készülék korábbi szervízelésénél feltehetően nem gyári alkatrészeket használtak fel. A
készülék összeszerelése szakszerűtlen, több helyen csavar hiányzott, a kijelző illesztése
nem volt megfelelő.
Aztán idoki munkáját a smartclinic:Az iPad Air 2 készülék bevizsgálása során a következőket tapasztaltuk:
- a készülék kijelzője tetején, a bal oldalánál, az alján, illetve az antennánál is el van válva a készülék házától.
- a home gomb kicsit kiemelkedik a kijelző üveg síkjából.
- nyomogatás hatására a háttérfény kicsit jobban nyomódik, mint az eredeti
Szétszedés után látszik hogy két oldalt és alul formaragasztót használtak (több -kevesebb sikerrel), de valamilyen okból folyékony ragasztót is használtak. Az előlapi kamera központosítót kihagyták a home gomb átszerelésénél. Az másik szerviz által beszerelt akkumulátor ránézésre is kicsit vastagabb, mint kellene, ezért tapasztalható háttérfény nyomódás probléma. A háttérfény nyomódását, új megfelelő méretű akkumulátor beépítésével lehet orvosolni. Az alaplapon minimális hajlás tapasztalható.
Aztán a smartclininc saját magát (mivel ők sem tudatk normálisan ragasztani):A készülék home gombját újra ragasztottuk, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a kijelzőbe. De az alapvető problémát az okozza, hogy egy utángyártott kijelző van rajta, aminek más az üvegvastagsága mint a gyárié. Így az alapvető gyári szereléssel, nem lehet síkba helyezni az alkatrészt. Csak különböző távtartó ékek behelyezésével sikerült "meghekkelni" hogy helyén legyen. (ezért nem sikerült elsőre)
A készülék gyors merülését mi is tapasztaljuk, gyakorlatilag bármilyen akkumulátorral amit beleteszünk. Eredetileg az akku cserére azért volt szükség, mert a korábbi ami benne volt, az fizikailag vastagabb volt mint ami belefér, ezért az belülről feszítette a kijelzőt, ami nem feküdt fel emiatt a házra megfelelően. Tehát nem lehet normálisan összerakni a korábbi akkumulátorral ami benne volt. Sajnos a merülés problémára nem tudunk megoldást adni. Használat közben a készülék processzora sokkal jobban melegszik mint kellene, tehát jobban is szívja az akkut mint kellene. Ezt javítani nem tudjuk.
Emiatt a készülék sosem lehet már 100%-os bármit cserélünk rajta.
Sajnos iPad készülékeket hivatalosan nem javít az apple. Így eredeti alkatrészek nem is elérhetőek hozzá, csak utángyártott. Pontosabban ezek a kijelzők 99%-ban felújítottak. Egy törött kijelzőt gyári körülmények között leszeparálnak, és raknak rá egy új üveget. Így igazából az üvegen kívül eredeti a kijelző, de pont ennek a vastagsága az ami megnehezíti a javítást. (nem minden esetben de konkrétan ennél a kijelzőnél igen) Így sajnos a javítás eredeti apple minőségre valóban nem kivitelezhető.
Kiszereljük akkor az alkatrészeket a készülékből és jelentkezünk, ha elvihető állapotban van. -
ferikek
aktív tag
válasz
Pyttawrx #36928 üzenetére
háhozszállíátssal volt, dobozban. itthon bontottam, egy napig néztem, írtam a tapasztalatokat.
iszerelés: hibás ragasztások folyamatosan, ragasztómaradványok.
idoki: mint kiderül magasabb akku, amitt kielzpt nem lehetett egy sikba hozni, ragasztás szintén nem sikerült. home gomb mindig beljebb volt, nem egy síkban
smartclinic: ők normálisabba, de bevizsgáls után nem mondták, hogy a kijelz üvege vastagabb, így a home gomb nem tud egy síkban lenni vele.kb ezek, tehát ócska alkatrészek, silány szervizmunka
-
-
válasz
Pyttawrx #35692 üzenetére
Én mindig mindent meghirdetek itt Hardveraprón is, de egyszerűen itt mindig az alkuhuszárok találnak meg, illetve a "tisztázzuk én max XY HUF-ot adok érte" igaz Zoltn?
Facebookon pedig rámírnak, kérdeznek párat, kérdezik alku van? mondom nincs, és viszik annyiért amennyiért hirdettem...
de Facebookon mindig be szoktam linkelni a 360+ pozitívas hardverapro profilomat, mert azért az jót tesz a vásárlói bizalomnak
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Pyttawrx #35149 üzenetére
Igen hülyeség ,sőt ,sokkal gyorsabb lesz minden készülék ,egy 5 éves cucc be fogja előzni a mostani generációt is ,akkora egy analfabéta ember vagyok ,senki ne kövesse a tanácsaim hisz még soha nem láttam és használtam egy apple terméket sem ,most is egy internet kávézóban böngészek és hajléktalan vagyok.
EZ is itt mind kamu ,csak díszlet.
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
Pyttawrx #34667 üzenetére
Sztori 2. felvonás.
Most kaptam egy e-mailt, miszerint műszaki bevizsgálás és javítás miatt szakszervizbe küldték az ipadet. Várnom kell 30 napot és amennyiben 30 nap után nem jelentkeznek, hogy átvehetem a terméket, akkor 8 napon belül cserélik.
Mivel ilyet ( 2017 pro) már nem kapni, kíváncsi vagyok mire akarják majd cserélni.
Ha egyáltalán cserélik de szerintem javítva lesz ez. Off vége. -
kchris78
veterán
válasz
Pyttawrx #34661 üzenetére
ez igy van, az apple rendszere csak egy korulbeluli ertek... ha odamegy az euronics szamlaval az applehoz BE fogjak venni garira mert az euronics gondolom hivatalos forgalmazoja az applenek emiatt kutya kotelesseguk szervizelni, csak ugy mint _MINDEN_ egyeb markas termeket ahol az ALAP az hogy vasarloi szamla kell
. Ez az apple konnyitese hogy nem ker a sajat rendszere miatt de a rendes szamla felulirja azt. Foleg ez adott esetben elojohet masnal is, mondjuk nehez elkepzelni hogy egy eladasra szant keszulek elobb legyen aktivalva mint eladva de minden elofordulhat
.
-
NomAd_82
aktív tag
-
parandroid
félisten
válasz
Pyttawrx #34636 üzenetére
Nem, az a kérdés, hogy ha az üzletben áll a készülék egy évet, akkor mi a helyzet. Hivatalos partnernél nyilván az eladástól indul a gari, sufni gsm esetében a fene se tudja megmondani. Mondjuk normális üzletben nem is ragad be egy évre (de még hónapokra sem) egy készülék sem.
Octamd: Ja, ott lesz a gond, ami a fenti bekezdés utolsó mondatában szerepel.
De egy év garanciát mindenképpen vállalnia kell az eladónak is, bármilyen műszaki termékre. Gondolom ez az ő kára lesz, az applenek nehéz lesz megmagyarázni, hogy milyen készülék is ez. Pont ezért sanszos, hogy az ilyen kereskedők aztán meg is próbálnak kötözködni, meg kibújni a garanciális ügyintézés alól. Nem rólad van szó (remélem), nem tudom, hogy ki vagy, vagy hol dolgozol, szóval semmi személyes.
p
-
Divinity
őstag
válasz
Pyttawrx #34593 üzenetére
Két egymás alatti hsz:
moleculez
Az 3rd party nem eredeti, és olyanokat nem szívesen használok, ezért nem számolom.
Pyttawrx
Apple store-ban ez volt.Ha arra reagálsz, hogy az 3rd party azzal, hogy az App Store-ban van az azt implikálja, hogy szerinted nem az. Aztán szépen megmondták, hogy attól, hogy valami az App Store-ban van az lehet 3rd party és még neked állt feljebb. Tehát vissza lehet venni és elfogadni ha tévedsz, megköszönni az infót és nem neki esni a másiknak. Köszi.
-
parandroid
félisten
válasz
Pyttawrx #34591 üzenetére
Ha az appot nem a az apple, és nem a whatsapp (készítője) írta, akkor valaki más, aki már a harmadik szereplő a körben, tehát ez egy 3rd party app. Ilyet amúgy én sem használnék. Főleg nem privát üzenetküldésekre, telefonszámhoz kapcsolhatóan. Mondjuk én a whatsappot sem szívesen.
p
-
Noxy
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest