- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
jófejsrác #39719 üzenetére
Én is egyre erősebben gondolkodom rajta, tegnap már pár tesztet átfutottam hátha sikerül döntésre jutnom, de ezúttal a súly volt az ami megrökönyödést okozott. Mégis csak dupláznám a tömegét, ez pedig már a mobilitásából eléggé levesz.
MK tulajok: Mennyire vészes nem asztalon használva, hanem ölbe véve? Illetve a billegése nagyon vészes? Amit jelenleg elképzelnék, hogy fekvő helyzetben pötyögnék rajta gyakran, és ekkor ne kelljen aggódnom miatta hogy lebillen az ölemből. -
SharpSA
veterán
válasz
jófejsrác #39708 üzenetére
Röviden (egyébként DuckDuckGo 1. találat
):
”Az SSH olyan hálózati protokoll, mely segítségével titkosított hálózati kapcsolattal jelentkezhetünk be egy távoli gépre. Ugyanakkor nem csak távoli elérésre alkalmas, hanem fájlok másolására, titkosított csatornák létrehozására (stunnel) és parancsok kiadására is a távoli gépen.” -
válasz
jófejsrác #39686 üzenetére
Szép is, jó is, de csak ha gépel rajta az ember. Programozáshoz megszokhatatlan a kiosztás és míg MacOS alatt módosítható, addig úgy vettem észre iPadOS alatt már nem lehet meghackelni… különben én is vennék billentyűzetet (mert a dolog érdekessége, hogy a programozó szoftverek elérhetőek rá).
-
-
kchris78
veterán
válasz
jófejsrác #34703 üzenetére
en nem merem meg feltenni
. viszont tokre meg vagyok lepodve, van rendes bongeszo developer tools, van mikrotik menedzselo, van word excel ha elofizetek, uh nagyjabol minden megvan hogy pct helyettesitsek egy ipad plusz egerrel.. igy lehet beruhazok egy ujabb ipad proba majd.. mindjuk a magic keyboard erdekes kerdes mert fel kilo a cucc.. viszon levalaszthato, de hurciabalasnal ipad+keyboard annyi mint egy X390 lenovo majdnem..
-
SharpSA
veterán
válasz
jófejsrác #34341 üzenetére
Én meg 99%-ban fekvő módban használom, de mindenképpen lenne még bőven hely egy sornak-oszlopnak, ahogy iPhone-on is és utóbbin még a 3x3 mappa ikonok helyett bőven elférne a 3x4 is. Ezeket a tökegyszerűdolgokat valamiért nem akarják belerakni. Simán lehetne egy homescreen beállítás menü, ahol mindenki kedvére állíthatna ilyen egyszerű dolgokat, de nem, azért sem csinálják meg…
-
HardRic
addikt
válasz
jófejsrác #34306 üzenetére
betaprofiles.com-ról szedtem le profilt. Elég sokan ajánlották szerte a neten.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
jófejsrác #32830 üzenetére
Én annyit találtam, hogy az iPad csak a hozzá csatlakoztatott eszközöknek képes kijelezni a gyári widgetbe az akku %-át.
Tehát esetembe ez nem kivitelezhető, mivel nincs gyári Watch alkalmazás iPad-re.
Első nekifutásra gyárival neked se fogja a teló töltöttségi állapotát kijelezni csak egy 3rd party app-al. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
jófejsrác #32579 üzenetére
Bár MacBook-ot nem igazán használtam (nincs viszonyítási alapom), de nekem a minősége teljesen megfelel, jó a nyomáspontja, nem nyöszörög, nem zörög, nem kattog. Erőteljesen világít, de persze ez állítható.
A tartósságról... én vigyázok minden cuccomra, de hallottam olyat hogy valakinek feslik a sarka. Szerintem nem igazán figyel oda, és dobálja össze-vissza. Viszont szerintem kell azért rá vigyázni, el tudom képzelni hogy meglátszik rajta használat nyoma az idő során. Érdekes az anyag amivel be van borítva, kényesnek tűnik, de azért nem ijesztően. Mondjuk nálam napi 8-10 órában használatban van, picit mint ha látszódna a Space billentyűn, na de megjelenése pillanatában már megrendeltem.
Remélem segítettem
-
parandroid
félisten
válasz
jófejsrác #30940 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy ami elromlik, az általában kevéssel a vásárlás után elromlik, ami nem, az utána utána jó sokáig megy, és legfeljebb sok év múlva elöregszik (hacsak nem éri külső behatás, de az más téma). Amúgy nem csak ipadnál, hanem ez úgy az elmúlt 20 év tapasztalata a kütyükkel, persze imperatív bizonyítékom nincs rá.
Amúgy német mm-ben most volt az alap gen8 333 eur-ért, de az asszony azt mondta, hogy ha hazahozok egyet, akkor nyomkodhatom a garázsban, mert be nem enged.
p
-
válasz
jófejsrác #30228 üzenetére
Én bíztam benne hogy ide is kerülnek majd a bárhova helyezhető widgetek, illetve most várom azokat a játékokat amik kihasználják az egeret és a billt. Scribble nem érdekel, ezen kívül másra nem is emlékszem ami újdonság lenne. Még a youtube 4k-t is kivették a végén.. Meh. Majd talán jövőre..
-
kkdesign
senior tag
-
válasz
jófejsrác #28529 üzenetére
Ez már régi, tegnap óta nézem a videókat.
De jó videó a verge-től.
Pro:
-magiic, repül meg minden
-jó a billentyűzet (scissors gombok, nem butterfly), a touchpad (lehet kattogtatni, de van touch click is és sok jó gesture) is bár az kicsike
-elég masszív, nem lötyögős, erősek a mágnesek is, ölben használva veri a surface-t és a smart keyboard foliot
-viszonylag tág állítási lehetőség a dőlésszögre
-könnyű ki, be rakni
-háttérvilágítás, bár automatán állatja a fényviszonyoknak megfelelően, ha mi szeretnénk állítani azt csak a beállítások/általános/nemtom melyik menüben lehet
Con:
-nincsenek funkció gombok
-nem lehet eléggé hátradönteni (szubjektív)
-nehéz, 700 gramm a 12.9-es ami nehezebb mint maga az ipad.
-az usb a tokon csak töltésre jó, hubot, kijelzőt nem lehet rákötni
-nem lehet hátracsapni a bill-t mint az előző verzión
-rohadt drága
-nincs portré mód
-anyaga ugyanaz mint a SKF, azaz megviseli majd az idő és gyűjt mindent
Hirtelen ennyi jut eszembe. -
-
Cyberbeni
addikt
válasz
jófejsrác #27969 üzenetére
Igen, sajnos Macen is úgy van, hogy ami tapipadon/érintőképernyőn normális görgetésirány, azt pont a "rossz" egérgörgő iránnyal kötötték össze. Ha mindkettőt használni akarod és nem akarod kézzel kapcsolgatni, akkor kell hozzá egy külön app, mert alapból csak együtt lehet kapcsolgatni.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
jófejsrác #27966 üzenetére
Na feltelepült, azt gondolom ez így már durván jó cucc lesz. Annyira klasszul adaptálták bele az egeret, mintha mindig is ilyen lett volna - élmény használni!
Furcsaság: a görgő fordítva működik a windowshoz képest, persze ez lehet Mac örökség, olyan gépem nincs.
Negatívum: Ha valamit írni akarsz akkor nem jön elő a virtuális bill és nem tudsz a kijelzőn pötyögni ha nincs rá dugva billentyűzet. Vissza is jelzem nekik, remélem ez így nem végleges.
-
Antonio
senior tag
válasz
jófejsrác #27849 üzenetére
Köszönöm, lekapcsoltam es újra elindítottam a folyamatot rendben ment minden.
telefon safariban elmentett olvasólisták stb nem lehet átmenteni ipadre? Azt hittem ez is átmegy. Most bekapcsoltam Safarin az offline mentest iCloudba ... de mar eljöttem otthonról, ez lenne a megoldás hogy olvasási listákat is szinkronizálja iphone-ipad közt? -
-
Thewent12
aktív tag
válasz
jófejsrác #27486 üzenetére
Jelenleg egy sima Ipadem van. Viszont bementem az Istyleba és elég jónak tűnt a pro-nak az írásélménye. Ha hosszútávon is használható akkor kifogástalan lenne számomra. Emellett persze néznék néha filmeket rajta utazáskor, és itthon sima tartalomfogyasztásra használnám. Utazáshoz ilyen esetekben nem is vinném a MacBook-ot.
-
kchris78
veterán
válasz
jófejsrác #27358 üzenetére
igen sok helyen írták ezt az X-re, nem csak MCsaba hülyesége volt
... X-em volt de ott nekem nem volt zavaró mert talán 1-2x kipróbáltam a dolgot és utána hagytam is annyiban
. De itt viszont akkor memóriakezelés a probléma hanem egyszerűen kevés a 3GB és fotózáskor kidob minden mást mert nem fér be. Smucigok voltak a memóriával ennél a modellnél az biztos.
-
kchris78
veterán
válasz
jófejsrác #27351 üzenetére
nekem régebbi 2017es iPad prom van, az ios13 elején éreztem ezt de a .2 vagy .3 frissítéssel elég jól eltűnt. A termius ami kritikus erre (mert a addig marad belépve amíg az iOS ki nem vágja a RAMból háátérben) teljesen jól használható lett. Lehet modell függő is a dolog... Szerintem ha 4GB RAMos telefont vesz majd az ember akkor lehet jó lesz az is. Én egy XR-el vagyok, aztán ha ősszel kijön egy 5-os stílusu iPhone (legjobb telefon volt) akkor váltok én is.. Kicsit ez a hobbim is.. DE nem mi vagyunk az átlag
.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
jófejsrác #27351 üzenetére
Ez IOS probléma. nekem is ugyan ez a bajom ipad pro-val, hogy szinte alig tart valami a memóriában, állandóan újra töltöget. Nagyon irritál, hogy akár csak egy másik appra váltok át és az előzőt ő úgy gondolja, hogy addig jól kiüríti és ezért kezdődik a várakozás.
Valahogy ez a legendás sebesség és smooth reakció már baromira nem igaz a kevés memória, vagy a ram gyenge kezelése miatt. -
cAby
tag
válasz
jófejsrác #27243 üzenetére
Nekem is most jött meg egy eredetihez nagyon hasonlító tok. Összehasonlítottam a 10.5-ös pro eredeti Smart cover tokjával, nem látni különbséget. Max gondolom nem lesz olyan tartós.
Egy problémám van csak vele, hogy dög nehéz lett így az iPad (pro 11), 711g.
245g a tok. Az eredeti hány grammos, valaki le tudja mérni légyszi? A neten 150-től elkezdve 200-ig mindent írnak.
Ezt nagy visszalépésnek élem meg a 10.5 pro-hoz képest, mert az kis könnyű vékony volt még tokkal együtt is. Az új pedig a dupla fedél miatt jó vastaggá is teszi a készüléket ráadásul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iOS alkalmazások
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest