- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Viszlát, iPhone SE!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Ez van nálunk is... Én még elvagyok a 32-vel is, mert egyre kevesebbet használom az iPadet (kényelmesebb az ágyban a Logitech G Cloud), de lányom sokat rajzol, játszik rajta, már látom, hogy nem sokára cserélni kell nagyobbra... Jó, több mint két évig nem volt ez probléma
De nem örülök annyira, mert árban tényleg nagy ugrás a 128 is...
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #47886 üzenetére
Én munkára nem vennék iPadet. Meg az SSD-re backupolást sem biztos, hogy olyan könnyen meg tudod oldani iPaden. De én nem vágok videót, szóval ...
-
consono
nagyúr
válasz
pethob #47867 üzenetére
Ez mondjuk barokkos túlzás, hogy "Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.", ez inkább 2-3 GB, nem 20-30. Én 32 gigás iPad 8-on élek évek óta, nem mondom, hogy az nem kevés, de ennyire nem kell dramatizálni a helyzetet (10GB az iPadOS és még ~4 a rendszeradatok, van 10 GB szabad helyem). A lányom is 64 gigás iPad 9-en játszik, rajzol és szórakozik, és ha a hülye alkalmazások nem hülyék (esetében pl. a YouTube úgy letöltött 6GB-t, hogy nem látszott semmi a letöltéseknél, de mikor töröltem nála a letöltéseket ennyi hely szabadult fel) nála sincs gond a tárterülettel.
Szerintem is illene 128 GB-re felhúznia lassan az alap modelt az Apple-nek...Az iCloud másik mese, az nem, egy külön drive teljese értékűen, lehet használni, de nem fogja kiváltani a hardvert.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #47796 üzenetére
Szuper!
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #47785 üzenetére
Hát, esetleg az működhet, hogy a másik Apple ID-t felveszed a családodnak, és a családi megosztással használja azt, amit a másik accounton megveszel ...
-
consono
nagyúr
Á, az teljesen más helyzet
Tartalomfogyasztásra majdnem mindegy, de iPad-re több rendesen tabletre optimalizált app van még mindig, mint Androidra. A Samsunghoz, ha minden igaz gyárilag jár a toll, ez lehet pozitívum, de szerintem valahol nézzétek meg mindkettőt élőben, az a biztos.
-
consono
nagyúr
Szerintem nagyon rossz írni az iPad-en, mert üveg a kijelző. Persze, lehet rá paperlikem eg mindenféle póliát tenni, de azok meg lerontják a multimédiás dolgok élvezetét. Én a Kindle Scribe-omon sokkal szívesebben írok, vagy jegyzetelek pdf-be még ha nincsenek is színek, mint valaha az iPaden. Egy Air árán meg vehet egy Scribe-ot + iPad 10-et az ember, ha mindenképpen iPadet akar.
Amúgy szerintem egyetemre egy notebook sokkal jobb megoldás, azon mindent meg lehet csinálni a műszaki felsőoktatásban is, míg az iPad ezen a téren nagyon korlátos... -
consono
nagyúr
válasz
kchris78 #47154 üzenetére
Mondjuk legalább a 8GB megvan, szóval szerintem nem lesz baj. Az M1-es Air is 8 gigás, készültek erre
Az lesz a kérdés. Hogy meddig lesz elég, de hát 3 éves gépről beszélünk.
Én úgy látom, hogy 3-4 GB kelleni fog az AI modellnek, ha nem akarnak kő butát implementálni, így kiöntő a matek a régi iPadek 3-4 gigájához nézve... -
consono
nagyúr
válasz
fery02 #47122 üzenetére
Megnéztem gépre dugva, de hát tudhattam volna előre, hogy az öntökönszúrás esete fog fennállni
Windows-on vagyok, elkezdtem a gyári Apple Devices-ból a frissítést, az hibára futott, de recovery módban maradt az iPad. Mondtam neki, hogy OK, akkor csak csinálok full resetet (csináltam minden előtt backupot). Abba is belehalt, ugyan azzal a hibaüzenettel és ugyan úgy recovery mode-ban maradt... Aztán némi internet böngészés után kiderült, hogy valószínűleg nem támogatja még ez a progi az iOS 18-at (pedig up to date volt), szóval átnyergeltem 3uToolsra, megpróbáltam hátha meg tudom menteni az adataimat, de az már nem ment, ellenben az felfrissítette az OS-t 18-ra simán.
Utána csak megcsináltam a backupból visszaállítást és minden működik, látványosan semmi problémát sem vettem észre, de nem gondoltam, hogy ekkorát szívok -
-
consono
nagyúr
Én a 10-est venném meg. Egyszerűen csak az USB C miatt. Most 8-ast használok, az is elég mindenre, amit írsz, de én nem szeretem, hogy mindig kell lightning kábelt is csomagolni
Mintha lenne most valami tanévkezdési kedvezmény is rá az iStyleban, de ha van tanuló/tanár a családban, akkor érdemes megnézni az Apple EDU store árait is!
-
consono
nagyúr
válasz
Relax420 #46685 üzenetére
Sokáig azt mondtam volna, hogy nem, de mióta van Logic iPadre, már nem annyira egyértelmű a dolog. Meg mondjuk én is gyakorlatilag ráköltöztem, nem nagyon zenélek már gépen, de leginkább csak soksávos "magnónak" használom Aum-mal, meg egy halom AUv3-as effekttel, hangszerrel.
-
consono
nagyúr
válasz
unicumnext #46453 üzenetére
Ami lassan minden Samsung modellen elérhető már most is kb. ugyan ezekkel a featre-ökkel, hiperszuper M proci nélkül is. Nem bétában...
Sovány ez, megint... -
-
-
consono
nagyúr
Persze, az is, meg a certificate-ek sem frissülnek, sajnos az ilyen régi eszközöket el kell engedni...
Másrészről meg én is töröm a fejem, hogy akarom e az iPad 8 gen-t tovább frissíteni OS szinten, vagy sem. Már az elmúlt két főverzió váltás sem hozott nagyon olyant, ami hiányozna, ha nem lenne... -
consono
nagyúr
válasz
margithid #45732 üzenetére
Nem biztos, hogy minden megy, elvileg lehet olyan, ami nem. Mondjuk én még nem futottam bele ilyenbe. A gyakoribb az, hogy iPad-en is az iPhone app fut, kicsiben (persze felnagyítható), nem az iPad oldalarányaival. Ilyen pl. a hivatalos Instagram app, vagy a Mi okos eszközök appja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- A KOReader ebook olvasó program
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...