- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrueGooner
senior tag
-
Drenadar
veterán
válasz
bostone #47306 üzenetére
+1...
sztem sokkal jobb játszani egy ipad minin mint egy telefonon, viszont a 11-13 colos ipadet meg már sokallom.
#47304f_sanyee: Rajzolás közben, játék, és yt / netflix közben meg nagyon nincs semmilyen jelly belly én csak akkor veszem észre ha idegbeteg módon rángatom a szöveges scrollozható tartalmat .. és hát ez nagyon nem általános felhasználás nálam... -
kchris78
veterán
válasz
bostone #47157 üzenetére
Ezt én sem vágom. Csak pozitív felismerés hogy az M1 ennyire tartós lesz. De, ha mivel az oprendszerbe lesz integrálva, ezért lehet a teljes billentyűzetet le lehet cserélni de nem csak diktálás jelleggel hanem pl: ird be ezt ird be azt valts alkalmazást, kapcsold be a wifit, gyak mindent lehetne szóban vezérelni, és ez lokálban tudna futni.. Le lehetne cserélni a pötyögés nagy részét..
-
Polllen
félisten
válasz
bostone #46907 üzenetére
Köszi a véleményt.
A méret nem a hordozhatóság miatt került a képbe, hanem a mindennapokban való használat, pl. kézben tartás miatt. A 9-s ipad-t úgy tudom kényelmesen tartani, ha az ujjam a kijelző körüli káván van, ezért is nem ugrotam rá automatikusan az Air-re, ott már kijelző van ezen a részen. A mini is ugyanaz a design, de könnyebb, elméletben kényelmesebbnek kell lennie kézben tartva.
Ha letámasztom őket valahova, akkor nyilván teljesen mindegy. Amúgy én mobil helyett szeretem a 9-s ipad-t használni, ha böngészek. Chatre mobil, komolyabb dologra meg ölbe veszem a notit. Csak ez utóbbi céges, így nem az van, hogy bármi is használhatom. -
válasz
bostone #46888 üzenetére
“Magamnak biztosan nem vennék.”
Aki egy pár éves Pro-t használ a mindennapokban, az könnyen gondolja így. 😁
Ha szülőknek megy a gép egy ősöreg androidot váltva, ott még az iPad 8 is csúcsteljesítményűnek számíthat.
Az ár meg egy másik dolog, hogy mi az aktuális piaci helyzet vagy milyen egyéb lehetőségek tudnak lenni. -
TrueGooner
senior tag
válasz
bostone #46770 üzenetére
Tehát a 120hz, az Apple-nél minimum fél milliós árkategóriától kell, hogy kezdőddjön? Az szép!
Azért várjuk ki, hátha... Egy telefon és egy Ipad Mini között hatalmas a különbség amikor a kezedbe fogod. Bár tény, valami miatt nem adtak ki 3 éve ilyen Tabot, szóval lehet abban valami amit mondasz sajnos... Várunk...
-
Alex91
félisten
-
f_sanyee
senior tag
-
Relax420
junior tag
válasz
bostone #46628 üzenetére
Ezt azért nem mondanám… én a mérete miatt tatom a mini-t, ellenben akár milyen pörgős+jól hangzik az Apple chip, egy ipad soha nem fogja teljesen kihasználni (hülye is lenne az Apple megcsinálni, mert akkor nem lenne értelme Macbook-ot venni)… a mini-vel az egyetlen “bajom”, hogy nincs faceID, arcfelismerésre+rajzolásra tartom a pro-t, komolyabb dolgokra ott a MacBook
-
-
tybsen
addikt
válasz
bostone #46054 üzenetére
Amúgy ezt simán meg tudom érteni, főleg 13PM esetén - nálam is van néha úgy, hogy hiába van 11” is ott van, mégis a telefont veszem éppen kézbe (13PM mondjuk már elég jó méret, nekem 13P van csak, de így is előfordul).
Pano: igen, elég fura. Nálam is átfutott már hogy marad az ipad és mellé jól jönne egy laptop, főleg, hogy olcsóbb egy MacBook Air, mint egy ipad (pro 12,9). Van külső billentyűzet, de néha jól jönne, ha kompaktan minden egyben van és persze nagyobb a kijelző. Talán értelmesebb is volna, mint egy új ipad - biztosan jól kiegészítik egymást ahogyan sokan használják is együtt őket. -
Cyberbeni
addikt
válasz
bostone #45551 üzenetére
TV-k esetében az 55" a normál méret, 75" felett meg már kezdenek exponenciálisan drágulni (de ott már talán amúgyis érdemesebb egy lézeres projektor mondjuk), 32" szerintem a legkisebb, amit 1080p felbontással kapni lehet. Ágyból iPad az ölben vagy 32"-es TV az ággyal szemközti falon látószögben azért nincs olyan nagy különbség.
-
stellaz
veterán
válasz
bostone #45485 üzenetére
Nem erről van szó, mert 9 éves korára elég jól programozik scratcben és már a pythont is próbálgatja, 10 ujjal gépel, de a neten annyi szemetet talál, hogy csak nagyon komoly tartalom szűrés mellett lehet úgy oda engedni, hogy nem ülök folyamatosan mellette, az időkorlát pedig alapvető lenne. PC-n és androidon ezt simán meg lehet oldani. Windows esetében is van androidos felügyeleti app.
Az Ipaden még olyan opciót sem találtam, hogy legalább az egyes appokat külön jelszóval lehessen védeni, hogy ne tudja megnyitni pl a.youtubeot a youtube kids helyett. -
stellaz
veterán
válasz
bostone #45478 üzenetére
Hát pedig pc esetén ez teljesen alap dolgog még vállalati körülménynek között is.
A telefon még érthető valamilyen szinten, de igazából ott sem, mert elég nagy vagyok hozzá, hogy eldöntsem kinek és mit akarok átadni használatra.
A tablet esetén meg aztán tényleg semmi nem indokolja.Ujjlenyomat vagy kód feloldásra rögtön az adott profilnak kéne betöltenie.Így nem adom a gyerek kezébe, aztán el van intézve, hamar megtanulja, hogy az apple az ilyen. Végül is még jót is teszek vele, legalább értelmesebben tölti az idejét.
-
Geller72
veterán
válasz
bostone #45415 üzenetére
Pont nem az oledre értettem a helyeslő kommentet, sry, nekem mindegyik kijelző megfelel, a samué és a pro kijelzője is. Szerintem a pro szebben szól, de ez is lehet egyéni. Mini-t csak GPS-re használom szinte. Arra pedig pont jó abban a méretben. A pro nagy kijelzője nekem megfelel, van hozzá bill+egér kombóm, az akkuideje szerintem nagyon jó. Hangzásban ÉN szerintem megveri a samut. Olyan billem van, amit 3 eszközhöz is tudok egy időben használni, ergo amikor vmi MS spec valamit akarok, akkor samu, egyébként ipad pro. Ha egyik sem elég, akkor asztali gép. Egyetértek azzal a kijelentéseddel, hogy el kell menni, és kipróbálni mindegyiket.
-
kchris78
veterán
válasz
bostone #44613 üzenetére
Képernyő üvegfólia alza lett. Ez fit, a promax esetében bevált, és 6ezer egy db, reggelre itt van nem messze. Vidéken változik igen a prioritás, vagy Bp/esetleg más nagyváros, és az drágítja az árat vagy posta és nem kamu zajt a feladó.. egy két ajánlat vidékről volt, fordítva tapasztaltam ezt
.
(A másik amin felhúztam magam hogy az itteni kereskedők nevetséges árat mondanak beszámításra.. hogy nem viszik.. szerencsém is volt de egy nap alatt vitték el a minit.. és beveszik rádobnak több tízezret azt rakják ide vissza, hátha ráharap valami balek)
-
kchris78
veterán
válasz
bostone #44551 üzenetére
Koszonom, hasonlokepp gondolom en is, semmi objektiv erv nincs a valtas mellett, ellene viszont az hogy sokba kerul a valtas
. De az biztos hogy sokkal nagyobb perspektiva van benne mint a miniben, ez kijött... Draga lesz, de legalabb nyugtom lesz hogy kiprobaltam mindkettot, es az lesz ami jobb.
-
zaskar
senior tag
válasz
bostone #44554 üzenetére
Na én ott elakadtam, amikor megnyitotta a Shortcuts-ot, akkor hogy került elő a Battery Health. Talán azért, mert sose használtam a Shortcuts-ot, nem igazán volt rá szükségem. Pedig biztos egyszerű. Én amúgy mindig 3uTools-al szoktam megnézni a százalékot, plusz ott kiírja a töltési ciklusok számát is, de tudom, nincs mindenkinek Windows-os gépe.
-
balzs79
csendes tag
válasz
bostone #44018 üzenetére
Beállítások-Adatvédelem és biztonság-Elemzés adatai
itt a legfrissebbet megnyitod, kimásolod vagy elküldöd egy szövegszerkesztőbe és rákeresel az alábbi kifejezésekre:
MaximumCapacityPercentCycleCount
a mögöttük lévő szám mutatja az értékeket (akku kapacitás %, ciklusok száma)
-
consono
nagyúr
válasz
bostone #44007 üzenetére
Felerészt az ár-érték arány leromlása, másik oldalról meg az állandóság. Egyre inkább azt érzem, hogy mióta Jobs meghalt nem halad semerre sem az Apple, csak egy pénznyomda lett a tulajdonosoknak. Nem diktalnak, hanem óvatosan követik évekkel lemaradva a konkurenciát. Amit meg eladnak forradalmi újdonságként szoftveres téren, az bullshit.
A hardverrel nincs bajom, az M szériás Soc zseniális. -
consono
nagyúr
válasz
bostone #43906 üzenetére
Pár éve még igaz volt, amit írsz, de manapság az új iPad OS funkciókat már csak az M1/M2 gépek kapják meg. Legalább is azokat, amik tényleg értelmes dolgok. Pont ezért én azt mondom, hogy ha nem téma az ár, akkor inkább Air/Pro mint az alap. Mondom ezt úgy, hogy itthon van 8 és 9 gen iPad is. Jók ezek még mindig, de nekem pl. a Stage manager nagyon kellene...
-
Gubu0101
veterán
válasz
bostone #43290 üzenetére
Azert eszreveheto,foleg ha regota azon hasznalod.Lehet van akinek jobban birja a szeme.Volt regebben ipadom,mar nem tudom melyik verzio.Ott nem vettem eszre,mert akkoriban nem voltak ilyen kulombsegek mobil es tablet kozt.Laptopom is 360Hz-es,annal is nagyon siman fut minden,ott mar nem erezni a Hz-ek kozti kulombseget(mobil-laptop).
-
vendingo
veterán
válasz
bostone #43290 üzenetére
120hz-re váltva nincs nagy különbség, de 60-ra visszaváltva gyötrelem.
Ezért is nem veszek még iphone-t, meg ezért is vettem ipad 9-et. Amire érdemes lenne váltanom kijelző miatt, nekem annyit nem ér. Engem az bosszant, hogy a 3 éves 50 ezres mobilomba is tudtak 120hz panelt tenni, apple meg 300+ ezerből se tudja összehozni. -
Gubu0101
veterán
válasz
bostone #43288 üzenetére
Nem,120Hz utan 60Hz es kijelzot bambulni volt lassu.Ahogy gorgettem a szemem nem birta.Amugy nincs baj vele,furge gep.Igaz annyira nem volt kihasznalva,odaig nem jutott el,hogy jobban terheljem
Regi “almom” volt egy pro verzio,multkor nem tudtam venni,ezert lett az Air,most ugy alakult,hogy lebirom cserelni igy nem gondolkoztam egy percet sem.Air maradt a csaladban,nem adtam el. -
válasz
bostone #43192 üzenetére
Na igen, játéktól függ igazából. Ha van lehetőség én is nagyobbat vennék. M1 viszont minden tekintetben egy hatalmas előrelépés. Támogatás hosszabb, erősebb es a ram is kétszer annyi benne. Cserébe nincs promotion kijelző es csak két hangszóró a négy helyett. A többi kvázi lényegtelen.
Na innen dönts
Kitolni nem lehet a keretet? -
Amilo02
aktív tag
-
-
Sordoran
addikt
-
mazsiii92
senior tag
válasz
bostone #39791 üzenetére
Vagy Air 4-et használtan. Én nemrég kifogtam egyet másfél év garanciával, nem sokkal többért, mint az új iPad 9 ára.
Ha esetleg számít a jobb CPU, több RAM és nagyobb kijelző, akkor Air 4 használtan szerintem best buy.
Cserébe kevésbé bírja jól szuflával mint az iPad 9, de van is hozzá 20W-os töltő. -
Drenadar
veterán
válasz
bostone #39479 üzenetére
én ha otthon vagyok, és az otthoni elérés a lényeg akkor inkább használnám a Plex megoldását. (ez tul kép média szerver, vagyis át se kell másolni). Én a VLC wifi megoldását arra használom, hogy ha elmegyek otthonról akkor legyen az ipaden egy két tartalom.
de amióta itt a disney+ azóta elég az iscsak hát sok más egyéb nincs még fent... hol van már a paramount+ megoldása
-
válasz
bostone #38795 üzenetére
Pontosabban CoreElec, én is elírtam. 😁
Gondoltam rá utólag, hogy első TV Box-nak érdemesebb lett volna sima gyári rendszerű valami, csak túl magabiztosan vágtam bele, hogy "mesterszintre kitanultam magam CoreElec-ből előzetesen", aztán faltól falig kaptam a pofonokat a rendszertől.
-
válasz
bostone #38791 üzenetére
Köszi, ChromeCast van is használva YouTube-ra, de egyéb TV Box-ot nem vennék, mert nem vagyok akkora filmes, hogy kihasználnám.
Illetve vettem már korábban, csak CoreElex-ezni akartam rajta, de úgy felidegesített a beállítás folyamata, hogy eladtam az egészet, ahogy van. 😅Így is csak évi pár dugdosásról van szó és ugye nem is ez lenne a fő célja ennek a Hub-nak, hanem a jack és igaz még eddig sose éreztem hiányát, de az USB-A is hátha jó lesz valamire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest