- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
Elég régi eszköz már, a rendelt alkatrész is lehet bőven több éves. Ennyi idő alatt mélymerülésbe tud menni a cella (3,4V alá is), ilyenkor már nem tölt rá az iPadben lévő elektronika. Ha ki tudtad cserélni, gondolom megoldható az is, hogy feléleszted előbb az akkut egy megfeleleő töltővel ~ 3,7V környékére tölteni, akkor felismerné a rendszer és töltené is. Ha sokáig volt ebben az állapotban a cella, nem szabad jelentős üzemidőre számítani.
Mikori gyártású az akku?
-
Alg
veterán
A kickstand meg az egyéb hátulról támasztós megoldás nem vágódik hanyatt
Hurcolós gépnek vettem, vonatra, utazáshoz, itthon ágyba, kanapéra. Asztalon szinte semmit nem lenne használva.Mondjuk ha már ennyire grammozok, rakhatok rá csak fóliát (Slickwraps) a hátlapra is
+ Keys-to-go és akkor 200grammból megvagyok. Bár akkor nincs támaszték.
Plusz BT bill-el nem gond ha ölben kell gépelni, ellenben a Combo-val -
Kikike
tag
Ha ez igaz akkor a legratyibb zugwebshopból is érdemesebb vásárolni magától az apple-től.
Szerk.: Apple hivatalod weboldal: "A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak"
-
Kapanyél
őstag
Sokat használom a Lumafusion-t, Final Cut-ot és Premiere-t is.
A Resolve $100-ért iPad-re egyáltalán nem éri meg a Luma tükrében.
Már van YT-on több összehasonlító videó is, nem írnám le külön, hogy nekem mi a jobb, mert ez egyéni.
Jelenleg nincsen jobb ár-érték arányú a Lumafusion-nél, ráadásul nem csak az ára miatt, hanem mert a tudása teljesen professzionális munkára is alkalmassá teszi.Alap vágásra, effektekre meg ott van az iMovie ingyen. Azzal is teljesen jó, igényes tartalmat lehet gyártani.
-
zoli62
addikt
Töltőn sohasem használtam a MBA-t, kivéve szoftverfrissítés, vagy Time Machine használata esetén, egyébként kizárólag akkumulátorral. Így van most kilencven százalék körül a kapacitás. Általában teljesen lemerítettem, majd feltötöttem, egyéb időben pedig aludt.
Nem mondanám, hogy én többet törődtem volna a MacBook Air-emmel. Három év alatt a 94% kapacitás is nagyon jó. Én pont azért vettem első Apple termékként MacBook Air-t, mert el is vártam tőle a relatíve hosszú akkumulátoros üzemidőt, amit az iPad-től is elvárom. -
Laby
őstag
Igen, valami ilyesmi.
Valószínűleg az enyémen még jobban hallani, mert nekem nem kell semmi extra beavatkozást csinálnom és akkor is zizegnek, nagyjából mindentől.
Igaz van egy ilyen kattanásom is, hogy rááll a fülem akkor elkezd egyre jobban idegesíteni, úgyhogy biztosan tudat alatt már én is keresem ezeket a zizgő hangokat, de attól még tény hogy elég sok mindennel előidézhető nálam. -
Laby
őstag
Ebbe is csak a nagy van, nem?
Ha ennyire erőltetetten hallod csak a zizgő hangot, az már jó lenne nekem is, úgy már nem zavarna.
Nekem sajnos nem kell erőltetni, ha becsukom, ha touchpad-on kattintok, ha lerakom az asztalra, ha mellette hozzákoppan az ujjam vagy bármi ilyesmi akkor megzizzen.
-
Laby
őstag
Neked is a nagyobb ipad van?
Ha igen, akkor az is lehet hogy csak a kisebbnél jelentkezik ez a hang.
Ha jól értelmeztem (bár elég kevés cikk van róla), akkor csak a 12.9-es ipad-hoz jött ki tavaly egy frissített Magic Keyboard.
Nekem 11"-os van, ahhoz elméletileg nincs újabb generációjú billentyűzet. -
Megértem amit mondasz, bevallom, hogy a telefonokkal én is így vagyok.
Viszont ennél a gépnél ami nekem van (air 4) valamiért nem voltam elájulva a gyári üvege tapintásától, így tettem rá egy védőréteget ami érzetre nekem kb ugyanaz mint a gyári üveg. Nem tudom, hogy miért, de én ezt éreztem. Meg az is mellette szólt, hogy nekem csak egy sima szilikon tokban van.
-
_ak_
addikt
Volt Kindle-em, de amennyire zseniális egy regény olvasására annyira alkalmatlan minden másra. Ezért emeltem ki a gyerekkönyvet. Színes képes irományok 10% szöveggel, 90% ábrázolással. Tudom, hogy mit szeretnék és miért, es mivel külföldre nehéz eljuttatni a rendes könyveket, ezért reménykedtem benne, hogy ha nem is mindet, de egy párat találok digitális formátumban, de rákeresve szinte ugyan azok a találtok jönnek, mint annó épp csak a kanadai magyarok fórum nem lett meg. Vagy az egész könyvkiadást elnyomja a streaming vagy tovább kell várni egy nagyobb reformra.
Dr.NX, köszi ez igazából tök jó, bár új lesz a stílus a cél, ezekhez nagyon hasonló. -
-
Pityka_
tag
Köszi az infót JárásiBetmen
.
Semin: kicsit több mint hobbi de "még" nem művészet. Sokat rajzol lányom (bár most csak egy nagyon olcsó "ceruzája" van). Ezzel nem tud olyan kreativ rajzokat készíteni mint az eredetivel. Néztem pár videót az eredeti lehetőségeiről és hát nagyon nagy a különbség.
Elgondolkodtató. Köszi neked is az infót -
gianni85
veterán
-
Amilo02
aktív tag
Visszatérve erre a "pufferelési" dologra, szerintem eléggé lehangoló.
Veszel egy Pro tabletet (Thunderbolt 3 / USB 4 csatlakozással) , aztán mellé az egyik leggyorsabb külső adathordozót hogy gyorsabban tudd ide-oda küldeni a nagyobb méretű fájlokat/videókat stb... és megöli az egészet egy ilyen szarság. -
Amilo02
aktív tag
Nálam az a szitu, hogy ha rácsatlakoztatok egy pendrive-ot vagy ssd-t, látja az ipad az eszközt és a rajta lévő dolgokat.
Viszont ha pl. a pendrive-on vagy másik külső adathordozón lévő filmet át szeretném másolni az ipadre, ugye rámegyek a filmre amit át szeretnék másolni, rányomnék hogy másolás de nem történik semmi, csak vár és vár és vár. Egy darabig semmit nem tudok kezdeni vele. Ennek a várakozásnak az ideje függ a file/videó méretétől.
Olyan, mintha megfagyasztaná az ipad-ot.
Miután magához tér, ki tudom jelölni hogy másolás és utána belemegyek az ipad belső tárhelyén lévő mappába ahova másolni szeretnék és ott is csak vár. Majd egy idő után engedi bemásolni a dolgokat. -
Ezek közül egyedül a hangszórók számítanak nekem, de azok se túlzottan. Igaz, nem nagyon ástam bele magam, hogy a thunderbolt most miért is jó, fogalmam sincs, hogy használom-e valamire, van külső ssd-m, meg tervezek usb-c külső monitort.
Viszont olcsóbban jön ki egy 256-os ipad air cellular mint egy 128-as ipad pro cellular.Ja, én a 120 hz-et valahogy nem érzem.
-
-
Amilo02
aktív tag
Van másik megoldás is:
Pár hete kérdeztem a Telekomot, hogyan tudnám megoldani, hogy internetet tudjak varázsolni egy második sim kártyával (meglévő előfizetésre mivel korlátlan a netem):
A meglévő előfizetésre tudnak adni egy másik sim kártyát aminek 2-3 ezer forintos havi díja lenne, pluszban kel hozzá venni egy kütyüt náluk tizenpárezer forintért. Így tudna működni nettel az ipad és ki lehet iktatni a telefont a körből. -
Semin
őstag
Nah megjött a kicsike, valóban másabb mint az előző generáció.
Én is gondolkodtam alternatíván de az a touchpad annyira intuitív, hogy teljesen megváltoztatja a felhasználói élményt.
Kompakt viheted mindenhová, és a pozíciót mintha nekem találták volna ki. Leveszed felteszed, nincs keret stb. Nekem brutálisan bejött.
(Már az előd is) -
moleculez
veterán
Ha csak egyszerhasználatos nem komoly a dolog akkor a store tele van ilyenekkel csak keress collage maker, photo editor címszóval. Kb mind ugyanazt tudja. Ha kicsit komolyabb, és máskor is szerkesztesz fotót, akkor Affinity Photo. Nem olcsó, de csak egyszer kell megvenni, nem elofizus, ellenben profi cucc, ismerősöm konkrétan azzal dolgozik.
-
-
bostone
addikt
A tablethez kerestem adaptert, dokkolót, valamit, amivel asztali állatot faragok belőle, sajnos kevesen terveznek hasonló meggondolatlanságot elkövetni, ezért itt nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban a tagoknak.
Erre irányult a válaszom.A saját NAS-t egyszer lecserélem egy kezesebb jószágra, de előbb szétnézek a piacon, bár az alapokat a Zyxel is tudja, csak néha körülményes vele bánni.
Lelke van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Teslákba költözik a Grok AI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- Sorozatok
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Amazon Kindle 7. Gen Paperwhite 3rd Edition DP75SDI kis szépséghibával
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest