- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
kchris78 #47387 üzenetére
Kipróbálom majd mindenképp, csak jussak a telefon közelêbe valamikor. 😁
A consolo által közölt írás érdekes egyébként és nem csodálkoznám, ha ez ma is így tudna működni.
Még az jutott észbe, ha simán Airdrop-pal elkezdenénk rá küldeni dolgokat, amik nagyobbak, mint a szabad hely, hátha az is elég lenne, de ott lehet simán csak eldobná a telefon a fogadást a szabad tárhelyre hivatkozva. -
consono
nagyúr
válasz
kchris78 #47154 üzenetére
Mondjuk legalább a 8GB megvan, szóval szerintem nem lesz baj. Az M1-es Air is 8 gigás, készültek erre
Az lesz a kérdés. Hogy meddig lesz elég, de hát 3 éves gépről beszélünk.
Én úgy látom, hogy 3-4 GB kelleni fog az AI modellnek, ha nem akarnak kő butát implementálni, így kiöntő a matek a régi iPadek 3-4 gigájához nézve... -
Rent
senior tag
válasz
kchris78 #46200 üzenetére
Nekem mindig ilyen rossz volt. 3g (itt tuti nem volt megosztas) 4s, 6+, 8+, 11pro max, 14pro van jelenleg. Kozben volt tobb tablet (air 1, 2017 ipad pro 12.9, 2022 m2 11 pro), macbook (felesegem air m2 ese, nekem m1 mbp) az evek soran es ma mukodik eloszor normalisan! Igaz meg csak az m4 ipad pro 11 el probaltam. Nem tudok masra gondolni, mint a 17.5 ios frissitesre. Tobb ismerosomnek is ilyen volt eddig, pl en emiatt vettem legutobb cellulart az ipadbol, mert untam ezt az allando szuttyogest, de ha most ez ilyen jo is marad, akkor ez igy tokeletes
-
PTomi92
aktív tag
válasz
kchris78 #45846 üzenetére
Bár nekem Air 5 van, de nekem is mindig egy kínszenvedés külső monitorral extended displayként beállítani azt. Próbáltam többféle dokkolóval, előszörre sosem sikerül csak ha újra bedugom, bemegyek a beàllításokba, ki-be kapcsolom a stage managert….szerintem szimplán bugos, jó hogy részben ezért a feature-ért is vettem az Airt a sima helyett, aztán inkább nem is használom
-
merqree
őstag
válasz
kchris78 #45832 üzenetére
én sznobizmusból vettem a Pro-t (M1 - 11") cellularosat, teljesen alap dolgokra, de csak egyetérteni tudok Veled.
Egyszerűen qva jó, és a tárterület (SimCity Built-et játszom csak) fele is szabad. Azért csak a fele, mert a fényképek ide is szinkronizálva vannak.Szóval még e4gy szavazat a Pro-ra
-
Shame21
tag
válasz
kchris78 #45702 üzenetére
Én is azt tervezem ha nagyon elszállt ára lesz az újnak akkor marad az m2-es lcd-vel. Szép az oled az iphone 13-amba az van de pl az asszony xr-je lcd és az is baromi szép kijelző, meg olvasásra az lcd-t jobban ajánlják nem bántja annyira a szemet. Meglátjuk mit villantanak márciusban.
-
consono
nagyúr
válasz
kchris78 #45674 üzenetére
Ha lenne valami olyan nagy képernyőn , mint a Samsung Dex-e, akkor a megszokás sem kellene. Van olyan kollégám, aki egy S23 Ultrán dolgozik folyamatosan (Office, Teams, levelezés, böngésző meg egy halom terminál) egy ideje, persze dokkolva.
Ennek ellenére az iPad az egyedül, amit megtartottam az Apple ecoszisztémából és még frissíteni is tervezem. Az iPhone meg a Mac már elköszönt az ár-érték arány miatt... -
Hack3er
őstag
válasz
kchris78 #44972 üzenetére
Az én hubom 2-3W árammal elmegy 5v 0.5A, kijelzős adapter onnan tudom, legalább nem az ipad aksijáról szívja le pluszba.
#44974 ittakary
Használom, napi 7-8-9 órá képernyő idővel.
Azért nem vagyok saját magam ellensége hogy 0-100%-os töltéseket tegyek bele mindig.
Nem mindegy hogy 1 év alatt vagy 4 év alatt romlik az aksi kapacitása. -
-
Amilo02
aktív tag
válasz
kchris78 #44863 üzenetére
Na ebben sem értek egyet: A legtöbb alkalommal töltőn van a telefon az internetmegosztás alkalmával. Soha nem melegedett a telefon
de még langyi sem volt.
Akkor igen, mikor beindult a gyorstöltés mert viszonylag kis százalékos akkuállapotnál dugtam rá a töltőt, de ez megint más tészta. Itt egyértelmű, hogy a gyorstöltéstől melegszik .
Az én véleményem továbbra is az, hogy akinek nincs szüksége egy pontos GPS-re iPad-en, és mindig kéznél van egy telefon(kb. mindenkinek manapság), annak teljesen felesleges pénzkidobás a cellular verzió -
válasz
kchris78 #44817 üzenetére
ez jogos, de pont mintha USAból hoznád haza:
ipadet laptoptáskába beleteszed, a dobozát meg az utastársadnak adodfontos hogy be legyen aktiválva, és legyen rajta mondjuk legalább egy kamerával készített fotó, így már használt eszköznek minősül, senki nem fog tudni belekötni
bontatlanul nem szabad határon átmenni vele, mert az védhetetlen
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78 #44610 üzenetére
Ebben is lehet valami, bár az én eladóm nagyon is értett hozzá, kérdésemre "céges ajándék"-ként nevezte meg a Pro-t, mikor a származásáról kérdeztem. A lényeg, hogy teljesen megbízható tag benyomását keltette, az átadás a lakásán, nem pedig egy plázában vagy benzinkúton történt meg, ahogy az mostanában szokás.
-
bostone
addikt
válasz
kchris78 #44607 üzenetére
A fóliára gondoltam.
Több helyről is rendeltem már tokot vagy fóliát, ami nem a leírásban szereplő generációra volt méretezve.Használt cucc valamennyire mindig lutri marad, bár negatív tapasztalatokról szerencsére nem tudok beszámolni. Lehet picit óvatosabb vagyok, mint kellene, de itt a faluban alacsony a kínálat. A fővárosba nem szeretek járni a közlekedés miatt, de a világ végére sem megyek el egy jó ajánlatért.
(A posta négy napon keresztül utaztatta az utolsó csomagomat, mire sikerült letenni a helyi fiókba.) -
válasz
kchris78 #44601 üzenetére
En is nezegetem az M1/M2 hasznaltakat, de nekem 12.9 meretben kellene, es kozel 400ezret kernek el erte, mikozben a 2018-as 12.9-emet talan valahol 200-250 kornyeken tudnam eladni. Tehat kb 2x annyiba kerul hasznaltan… mikozben a kulonbseg: kicsit gyorsabb
ennyi plusz penzt nekem nagyon nem er … -
zaskar
senior tag
válasz
kchris78 #44548 üzenetére
Jó döntés! Szerintem ha valaki megteheti, vegyen Pro-t. Anno a 2017-eshez még viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni, akkor azért döntöttem mellette. Egyébként semmi más nem indokolta, nem használom olyan dolgokra, amik igényelnék az erős hardvert. Aztán idén tavasszal kipróbáltam egy sima iPadet, de zavart a kijelző kopogása. Ezért lett helyette egy másik Pro, csak ez már M2-es. A régi van a földszinten (gyengülő akkuval), az emeleten meg az új Pro. Így nem kell hurcolásznom, ha le-fel mászkálok napközben
-
bostone
addikt
válasz
kchris78 #44548 üzenetére
Miért lenne irracionális anyagilag? Ha ennyibe kerül, akkor ennyiért lehet megvenni.
Többször elhangzott itt, hogy túl erős a hardver. Szerintem ez is a tévedések gyűjteményébe való. Teszem azt egy illető kizárólag a dühös madarakkal kíván játszani iPad pro táblagépen és anyagilag van erre lehetősége, miért ne tenné?
Egy motor vagy egy autó lehet túl erős, lehet halálos, de tabletek esetében a kínálat határozza meg a piacot.
A Pro Max mobilok is túl erősek és túl sokba kerülnek, ha szigorúan vesszük a tényeket.Nekem jelenleg az S9 ultrára fáj a fogam, semmi racionális magyarázatot nem tudok mellette felmutatni, ellene viszont egy nőnemű lényt. Így könnyen eldöntöttem a kérdést, mivel feltűnő lenne a sokadik táblagép a házban.
Viszont csak olyan gépet veszek, amihez értelmes garancia létezik még használtan is. Ezt ajánlom mindenkinek, aki nagy értékű cucc vásárlására adja a fejét.
A héten kaptam vissza a szervízből az M1 pro-t. Az akku indokolatlanul gyenge volt két év használat után és szerintem egy új gépet kaptam. A házon található használati nyomok mindenesetre eltűntek, az akku 100%-os jelenleg.
Rendkívül boldog vagyok és elégedett.
Még van egy év garanciám.
Egy fabatkában sem fogadtam volna, hogy pozitív kicsengésű lesz a történet vége.
(A dobozát jól leharcolták menet közben, biztos sokat utazott.)Az erő legyen veled!
-
arn
félisten
válasz
kchris78 #44538 üzenetére
Macbookkal sem kell
en epp azert valtottam le a desktop pct, mert a munka utan mar keptelen vagyok meg a desktop elott ucsorogni, mint fiatalabb koromban. 90%ban az ipadet hasznalom, a macet csak arra, amit nem tudok a tableten megcsinalni. De mindketto kanapekompatibilis.
-
Parson
addikt
válasz
kchris78 #44472 üzenetére
No srácok, végre felraktam a paperlike 2.1-et az iPad 9-re… sikerült tökéletesen, buborék- és pormentesen felrakni egy sima szobában.
Elsö tapasztalat, h ez az újabb paperlike fólia:
1: kevésbé matt mint a régi - egymás mellett tartva öket is látni a különbséget
2: minöségérzetre is jobb mint a régi - ez erösen szubjektiv vélemény
A lényeg, h utálok fóliát felpakolni, de ez most olyan jó lett, h már önmagában annak is örülök. -
Parson
addikt
válasz
kchris78 #44421 üzenetére
'...amikor papírból tanultam, és félretettem a gépet, sokkal fókuszáltabb voltam...'
Ez teljesen igy van, és ezzel nem is szálhat senki vitába. A gond ott van, hogy mégis vitába szállnak...
Amit észre kell venni, hogy hiába hasznos eszköz az iPad (én is örültem volna neki anno egyetemen, lett volna haszna), akkor is egy olyan, a sima papir + toll párosnál bonyolultabb eszköz, ami akarva akaratlanul is kihat a tárgyilagos koncentrációra. Most lehet ez ellen bármit felhozni, meg azt mondani, hogy nekem igy is megy, meg a mai gyerekeknek ez természetes dolog, de ezek semmit nem bizonyitanak ebben a kérdésben, max azt, hogy rugalmasabban tudják kezelni ezeket az eszközöket, de ha az ember szimplán azt a tényt meg akarja érteni, hogy mi kell, a JOBB koncentrációhoz és a KÖNNYEBB memorizáláshoz, akkor azt kell megértenie, hogy minél egyszerübb környezetben koncentrál vmire / memorizál vmit, annál kevesebb zavaró input érkezik az agyba, ami ezt zavarná (és nem pedig akadályozná, hiszen ha akadályozná, akkor egyáltalán nem lehetne iPadröl tanulni, amit senki nem állit, mivel logikátlan is lenne).
Tehát ha kevesebb zavaró tényezö van (legyen az BÁRMI), akkor a figyelem jobban tud öszpontosulni az adott dologra. Persze a szükséges eszközök kellenek, de minél egyszerübb és kevesebb, annál jobb.
Erre számos konkrét példa is van, mint pl mikor azt javasolja vki, hogy vegyél elö egy tiszta papirlapot (egy piszkos / gyürött / használt / összefirkált, stb helyett), és azon dolgozd ki az adott tételt, stb, ezzel is segitve a letisztulabb környezetben a kevesebb zavaró tényezöt a jobb koncentrációhoz és telejesitöképességhez.Éppen ezért az alapvetö oktatás nagyon is helyénvaló az oldschool egyszerü eszközökkel, viszont tény, hogy ott, ahol már komplexebb témák vannak és szükséges lehet egy jó eszköz a könnyebb érthetöség kedvéért, ott viszont kell és sokszor elengedhetetlen is.
Eképpen pedig változatlanul igaz, hogy iPadröl lehet tanulni, max vmivel kisebb hatékonysággal. Viszont ez is csak egy ideig igaz. Ugyanis végeredményben minden csak megszokás kérdése.
Tehát ahogy meg lehet szokni, hogy pl rádió mellett tanul az ember, meg lehet az iPad-et is szokni, söt, gondoljunk pl az extrém esetre, akár pl differenciálegyenleteket egy rockkoncerten a küzdötér kellös közepén is lehet tanulni. Tény, hogya marha rossz hatásfokkal, de ez itt a kulcs a megértéshez.Mindent lehet szokni, és a hatásfokot is egyúttal növelni a koncentrációban idövel, de egyazon idöben a jobb koncentrációhoz a kevesebb zavaró tényezö növeli a hatásfokot.
És mindemelett még különbözö emberek is vagyunk, van akinek szimplán papiron se sikerül vmi, ami másnak egy koncert örült zajában is megy... úgyhogy kinek mi válik be, magának kell eldöntenie.
Bocs, hosszú lett picit.
-
moleculez
veterán
válasz
kchris78 #44421 üzenetére
Ohh bizony teljesen más a nyomtatott szöveg feldolgozása, és ami olyan azt én is könyvből olvasom
Plusz a kézzel írt jegyzet, sokkal hatékonyabb mint a gépelt jobban megragad, más a mechanika. iPad itt hoz nagyot a Pencillel. Minden elképzelhető írószer benne, plusz egy számítógép.
Viszont ma a tanulás már nem csak könyv + füzet. Nemértesz valamit, megnézel 2-3 tutoriált YT-n, 3D animálva meg amit el tudsz képzelni. Különböző forrásokból összevágni úgy ahogy neked jó. Plusz fileokat rendezgetni, kezelni, appokban dolgozni. Mind az iPadon. Őszintén, a laptopot már csak akkor vettem elő, mikor az anyagot össze kellett rakni begépelni, vagy a programozás/fejlesztés rész jött ahova kell a teljes asztali OS, bill, meg “nagy -az ipadhoz kepest” kijelző.Szerk.: mindezek ellenére az oktatás nagyon le van maradva vagy 40 évvel, és alig vannak kiaknázva ezek a lehetőségek, nem csak Magyarországon, globálisan. Pl én is angliában tanultam, de a lecture + powerpoint megoldáson még mindig nem sikerült túljutni. Miközben iszonyat technikai potenciál lenne abban hogy intuitív módon tanítsanak matekot, természettudományokat. De nem, még mindig tantárgyak, és tantermek, és tábla…
-
DanielLong
senior tag
válasz
kchris78 #44390 üzenetére
Azért legyünk őszinték, ez a "hogy nézne ki" dolog Apple körökben mindig túl van tolva, sajnos ezért is kaki a legtöbb Macbook, főleg az előző generációk, ahol kiszúrják a szemed kettő TB4 csatival. Gondolom pendrive-ot még sosem kellett használnod, HDMI-hez átalakító mindig van nálad, stb...
Na de nem akarok vitát indítani, hisz az Apple üzletpolitikájának ez az alapja: adj el egy terméket azzal, hogy jól néz ki, majd adj el mellé méregdrága kiegészítőket, amik nélkül funkcionálisan limitált az eszköz.
-
Parson
addikt
válasz
kchris78 #44324 üzenetére
Teljesen jogos. Pont ilyen okból is döntöttem inkább leválasztható billentyüzet + kitámasztós tok mellett (Logitech Combo Touch). Nem olcsó, de végeredményben nagyon jó (szvsz).
-
merqree
őstag
válasz
kchris78 #44266 üzenetére
Én ezt vettem és itt, és raktam fel sajátkezűleg.
Nem egy atomreaktor a felrakása. -
kchris78
veterán
-
Parson
addikt
válasz
kchris78 #44248 üzenetére
Én a normális telefon + normális tablet méretre szavazok most, mert ebbe az irányba ment el a család... aztán idövel meglátjuk, hogy mi lesz telefon fronton méretet tekintve, és elhagyhatóak lesznek-e a tabletek (félö, h nem)... az viszont tény, hogy egyelöre igy nagyon kényelmes, és a legalapabb iPad nálunk totál elég mindenre... ha vmi komolyabbat akar csinálni az ember, akkor meg ott vannak az iróasztalok a szgéppel / macbook-kal + extra 28"-es kijelzökkel.
A lényeg, hogy néha alig fogom fel, micsoda kényelem van ma már... mikor én gyerek voltam, örültem, mint majom a farkának, hogy 1 számitógép volt a családban egy 14 colos CRT monitorral... ma meg már az van amit nem szégyelsz... iszonyat technikai fejlödés volt az elmúlt 25 évben.
-
bostone
addikt
válasz
kchris78 #44211 üzenetére
Remélem egy percig sem gondoltad, hogy szándékomban állt sértegetni, csak számomra mosolyt fakasztóak ezek a legendák.
Nah, de a tablet. Már a harmadik modellnél jársz, ami szóba került eddig.
Tényleg szükséged van rá?
Megoldja a helyzetet?
Akik itt előfordulnak nem fognak lebeszélni róla, mert főképp az előnyös tulajdonságai miatt használnak ilyen eszközt.
Egyébként, ha mégsem válna be, bukó nélkül ki tudsz szállni belőle. Elég jól tartja az árát. -
bostone
addikt
válasz
kchris78 #44209 üzenetére
Biztosan kuppertínóban a mítingen szóltak, hogy elfogyott a csipp, de az M1 meg itt hever raklapszámra, hát akkor tegyük bele azt, mert úgy is milyen olcsó volt a fejlesztés.
Én akkor is a pro felé hajlanék, hiába állítják, hogy mekkora overkill hétköznapi felhasználásra.
-
bostone
addikt
válasz
kchris78 #44204 üzenetére
Lassan egy hónapja szervízben a pro, azóta csak a mini6-al táncolok.
...és nem tudom azt mondani, hogy nem hiányzik a pro.
Mindenben, értsd: mindenben jobb. Nem kezdem el sorolni.
Persze, ha nem szoktad meg a pro tulajdonságait, nagyon príma lehet a mini.
Ha most 20000 lenne a tét, baromira nem gondolkodnék, melyik színre rakjak.
A jövő heti eventet lehet, hogy megvárnám azért. -
consono
nagyúr
válasz
kchris78 #44106 üzenetére
Amúgy ha valaki Visio alternatívát keres, szerintem a http://draw.io/ teljesen jól használható, van egy halom komponens, tud felhőbe menteni és ingyen van. iPad-en böngészőből még nem próbáltam, de érdemes megnézni.
-
arn
félisten
válasz
kchris78 #43997 üzenetére
Az mas teszta (fogyasztas, meret), valszeg azt fogjak gyartasban tartani, amelyik apple silicont a leggazdasagosabb gyartani (kisebb, olcsobb gyartastechnologia). Az m szeria nem erre keszult - valszeg vmi korabbi “a” szerias chip lesz. Pl az a14 csak 88mm2, az m1 118, az m2 mar 155.
-
arn
félisten
válasz
kchris78 #43621 üzenetére
Ha roviden akarnam megfogalmazni, az android vhol a winnek is allit alternativat, es tobbfele eszkozon hasznaljak ennek megfeleloen rugalmasabb. Az applenel a szerepek le vannak osztva, van atfedes, de alapvetoen ki van talalva melyik mire valo.
Amit tudnak, azt altalaban jol tudjak, de az apple vhol ugy all a userekhez, hogy ok hulyek, mi jobban tudjuk, es ezert korlatosabb. Ha vki nemi szabadsagot akar apple teruleten, annak macet kell venni, ott azert tobb mozgaster van, amellett hogy a felhasznalobaratsag is megvan. Pl retro gepekhez win alatt sem volt egyszeru megcsinalni egy sdkartyat dosos boottal, mbrel, image szerkesztessel (pl fileokat akarok felmasolni), meglepo modon macen ez konkretan mindenfele extra tool nelkul ment consolerol.
-
adalbert1
veterán
válasz
kchris78 #42969 üzenetére
Szerintem a jelen árazás mellett jó árnak mondható a 360k egy 256 Gb-os cellular 11" M1 Pro-ért (ha hivatalos viszonteladótól vásárol az ember). Persze az igaz, hogy ez nagyon sok pénz.
A mini 5 tényleg jó kis gép, nekünk 3.5 éve van meg lassan, és egész sokat volt már használva, kb. az utóbbi évek legjobb it eszköz vásárlása volt.
A mini 6-nak egész értelmezhetetlen itthoni ára lett, mióta igazítottak tavaly az árazásán (289k a 64-es wifi modellért).
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78 #42919 üzenetére
Köszönöm, közben eszembe jutott, hogy végső soron használhatom az itthonii asztali gép helyett a céges laptopot is, azon már van usb c kimenet is. Viszonylag ritkán szoktam gépre dugni, néha egy biztonsági mentés, stb. Rendelek azért hozzá pár kábelt, ill. adaptert, amikre szükségem lehet.
-
pescara
aktív tag
válasz
kchris78 #42762 üzenetére
Mar miert is? Wifi kb mindenhol van manapsag, ahol meg nincs, ott kap a mobiltelefonomrol. Nekem is eddig kulon simkartya volt az ipadben, de amiota korlatlan internetem van a mobilomon, teljesen feleslegesse valt. Az meg szerintem nem eletszeru, hogy barki is fizessen a tabletre internetet es a telefonjara meg nem
-
Aureal
őstag
válasz
kchris78 #42535 üzenetére
akkor is még települni fognak rá a legújabb appok amik kellenek: YT, Messenger, FB, Viber, Netflix meg ami csak kell...
Nos, pl. a Garageband, ami az Apple szoftvere egyébként is, Mac-en is szokta azt mondani, hogy az adott (régebbi) os-re nem hajlandó települni. Egyik zenész barátom pont így járt ipaden is, hogy lehúzhatja immár a budin. A szekrényből előásott ipad előtti win 8.1-es Lenovo tabletét meg mai napig tudja használni.
Ezek szerint az Apple üzletpolitikája nem igazán felhasználóbarát pár éven túli eszközeire…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen notebookot vegyek?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest