- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
A hotspot érték amúgy fontosabb?
-
válasz
DravenMoral #3480 üzenetére
Ilyet vettem abból. Thermal Grizzly Duronaut - 6 Gramm (TG-D-006-R) 6g 8e ft körül.
Tesztelem majd azt is. -
A Duronautról elég jókat írnak. Egyébként 5700 XT-m van nekem is és ennél a kártyánál ALAP az undervolt, mivel a gyári értékek nem igazán jól vannak beállítva. Túl sokat fogyaszt és túl sok hőt termel minimális plusz teljesítményért cserébe. Itt olvasgathatsz már kipróbált órajel/feszültség értékekről, amik működtek:
https://www.techpowerup.com/forums/threads/testing-undervolting-with-my-5700xt.258313/
Én is ez alapján csináltam a sajátomat.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
FoLey-v #3478 üzenetére
Megnéztem kíváncsiságból ezt a duronautot, hogy milyen ár/érték aránya van.
Hát leesett az állam az árától, az biztos.
4600ft 2g-ért? Meg ne haragudjatok, de mivel tud többet, mint egy mx-6 4g 2.000-ért?
Használtam Thermal Grizzly Kryonaut-ot kártyára és prpcira is annó elég sokat, de semmivel nem volt hűvösebb tőle, mint az mx 4-től. Talán 1 fok eltérés lehetett..
Pedig azért a thermal grizzlyért is 4x-es árat fizettem az artichoz képest.Írtátok múltkor hogy tartósabb a Thermal Grizzly sokkal, de hát nem tudom, több mint egy éve már az mx 4 rajta csücsül a 1080ti-on, de szinte ugyan azok a hőfokok még most is, mint akkor.
-
Kayn
csendes tag
Fél éves Thermal Grizzly Aeronaut újrakenés előtt és után.
A négy érték: GPU Edge, GPU hotspot, VRAM, VRM hőmérsékletek, utána a szoba hőmérséklete a teszt ideje alatt, és végül a különbség.
Ugyanaz az 5 perces teszt, ugyanazzal a beállításokkal, fix. 1600 RPM ventifordulatszámmal, RX 5700 XT MSI Gaming X.
Fél éves volt rajta a paszta (tehát nem friss, de annyira réginek se mondható), ennek ellenére az általános GPU Temp 5 fokot, a Hotspot 7 fokot javult (ha a bő 1 fokkal magasabb szobahőmérsékletet figyelembe vesszük).
Sajnos eddig még nem találkoztam olyan könnyedén beszerezhető pasztával ahol ugyanígy pár hónap után ne lenne észrevehető lényeges romlás. MX-6 hasonló volt, bár ott a Hotspot kezdett nagyon magasra szökni, MX-4 meg egy ilyen ~250 Wattos kártyán nagyon rosszul teljesített és nagyon gyorsan romlottak az értékek. -
válasz
gurabli #3474 üzenetére
Az MX6 és a takarítás hihetetlen, de kb. 10C mínuszt jelent Furrmark alatt. El sem akartam hinni.
Bizony, ez ilyen! Az undervolt nem hülyeség szintén, az én kártyámon (5700 XT) alap az undervolt. Ég és föld a különbség a gyári és az alulfeszelt állapot között, minimális teljesítményvesztés természetesen van, de mellé nagyon csendes a kártya és sokkal kevesebbet fogyaszt.
Én az enyémen a thermal padeket is cseréltem, az a VRAM hőmérsékleteken hozott 10 fokot, szóval 95 helyett 85 lett. Összességében amúgy én azt mondom neked, ha nem volt kiszáradva teljesen, akkor ne cseréld, mert az undervolt többet fog hozni hőfokokban, mint a padezés cseréje.
-
gurabli
őstag
Végre lett egy kis időm és szétszedtem a VGA-t.
MX6 került rá. A padeket nem cseréltem csak tisztítottam, csak két helyen van, nem volt kemény. Csak 1 mm vastag Arctic padom van, ez szerintem 1,5 vagy 2 mm a gyári, inkább hagytam.
Elég poros volt a kártya, nem vészes, de ráfért a takarítás. Nincs sok tapasztalatom, de a gyári paszta elég leharcolt volt. Az MX6 és a takarítás hihetetlen, de kb. 10C mínuszt jelent Furrmark alatt. El sem akartam hinni. A hűtő is jóval halkabb lett. Ez szerintem nagyon jó eredmény. Majd meglátjuk meddig tartja ezt. Sokat nem lesz használva.
Kap szerintem egy enyhe undervoltingot is, majd megnézem azzal mit mutat.Az ID-COOLING SE-224-XTS Black alá is MX6 került, 50 fok felé még nem ment az i5-8400, sőt, inkább 40-45. Az is kiváló, sztem.
-
Nézegetem az Arctic honlapját és vannak felújítottként hirdetett termékek. Őszintén nem értem, hogy egy tubusos pasztát hogyan lehet felújítani?
-
válasz
tpeter77 #3469 üzenetére
Szia,
Nézd meg ezt a választ: #8428
Esetleg kerámia alapú paszták is nagyon sokáig bírják, bár ott van egy beégési folyamat, amit ki kell várni, hogy a maximális teljesítményét tudja hozni.
https://hutopaszta-hovezeto-lap.arukereso.hu/arctic-silver/?orderby=1&st=c%C3%A9ramique+2
Vagy van ez a szén alapú lapka, ami elvileg örök élet, cserébe viszont vezeti az áramot.
https://hutopaszta-hovezeto-lap.arukereso.hu/thermal-grizzly/?orderby=1&st=carbonaut
Szerk.: Carbonauthoz méretajánlás
Size CPU/GPU:
32 x 32: Intel Desktop CPUs (115x), e.g., 6700K, 7700K, 9900K
38 x 38: Intel 20xx HEDT CPUs and AMD Desktop CPUs, e.g., 7900X, 7980XE, 2700X, 1800X, 6950X
51 x 68: AMD Threadripper CPUs, e.g., 1950X, 1920X, 2990WX
25 x 25: Nvidia GPUs (RTX 2080)
31 x 25: Nvidia GPUs (RTX 2080 Ti) -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Passzív hűtésű i5-7500T CPU alá milyen pasztát javasoltok? Olyat szeretnék rákenni, amit nem kell évente cserélni.
Köszönöm. -
FoLey-v
addikt
válasz
DravenMoral #3465 üzenetére
Teszek rá X-et és ráteszem a hűtést.
-
Kayn
csendes tag
Én szintén, spatulával szétken vékonyan, fedve legyen a teljes chip (az a biztos)
-
válasz
DravenMoral #3465 üzenetére
Szintén spatulás vagyok.
Nem túl vastagon, vékonyan, de nyilván elég mennyiséget teszek rá.
-
DravenMoral
senior tag
Nem tudom hogy hogyan ennyire rossz nálatok, de elhiszem hogy nem a legjobb vga-ra.
Nekem 1+ éve van egy 1080ti-on, és nem sokkal rosszabb a mostani eredmény, mint akkor.
Betudható a mostani 30fokos szobahőnek..Én elkenni szoktam kicsit "vastagabban", ti hogyan raktátok rá?
-
Kayn
csendes tag
MX-4 nálam is szörnyű volt egy 250 W-os fogyasztású kártyán, illetve másnál is. Ilyen 100-120 Wattos fogyasztású kártyákon még elmegy, de nálam ilyen 1 hét után 10 fokot emelkedett a Hotspot, annyira pumpout-olt.
MX-6 jobb, de szintén nem direct-die alkalmazásra lett kitalálva, pumpout-ol az is, csak lassabban.
Thermal Grizzly ilyen szempontból jobb. -
válasz
DravenMoral #3462 üzenetére
Bocsi hogy csak most írok.
Szóval a pump-out miatt. Az MX-4 is hajlamos rá. Még az MX-6 is de au kevésbé mint az MX-4 -
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3460 üzenetére
Hogy érted azt, hogy az mx 4 nem jó rá?
Én az eddigi rx 580, rx 6600, gtx 960, 1070, 1080ti kártyáimon azzal dolgoztam, a 1080ti még a mai napig is az egy éve mx 4 pasztával felfrissített állapotában ketyeg, egy jól szellőző házban, és még most nyáron sem megy fel 75 fok fölé.Hamarabb elöregszik az mx 4 a folyamatos hőtől, vagy mi miatt nem érdemes vga-ra azt kenni?
-
válasz
DravenMoral #3453 üzenetére
Szia
Vga-ra mx-4 nem jó, MX-5 alapból kuka bárhova is (saját tapasztalat), még mx-6-ot sem tennéj vga-ra
VGA szerintem a subzero ami nagyon jó, Durot-tal még nincs tapasztalatom. Ma jött meg. -
válasz
gurabli #3455 üzenetére
Csak arra gondoltam, ha már szétszedem, akkor érdemes lehet cserélni.
Ez így van. Nagy valószínűséggel már kővé vannak száradva.Gondolom vágog belőle a gyárival azonos méretet?
Így van. Azt mondjuk nem árt előre tudni, hogy biztos 1 mm-es kell-e belőle? Keress valami ide vágó adatot a neten, vagy, ha nem találsz, akkor szétbontást követően a hővezető lapot leméred tolómérővel és megkapod a gyári vastagság pontos méretét.
-
gurabli
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem maradok az MX-6 mellett (2g kb. mennyire elég, CPU és GPU?). A réginél biztos, hogy jobb lesz. Ha nagyon nem válik be, majd váltok. Figyelem a hőfokot, persze.A hővezető lapok állapotát nem ismerem. De gyanítom már nem a legjobb, hiszen nem mai kártya. De nincs tapasztalatom. Csak arra gondoltam, ha már szétszedem, akkor érdemes lehet cserélni. Vagy az kevésbé lenne jó, ha pl. mind cserélném az 1 mm-es Arctic kékre? Gondolom vágog belőle a gyárival azonos méretet?
-
válasz
gurabli #3452 üzenetére
Szia,
Itt is válaszolok, de offba teszem, a Duronautot én ajánlottam: #100380Egyedül a pump out miatt javasoltam a Durot, természetesen más paszta is jó lehet rá. Ha MX-6-ot szeretnél az olcsóbb árfekvés miatt, akkor az is jó lehet, max érdemes lehet figyelgetni, hogy rövid időn belül romlanak-e a hőfokok?
Hővezető lapnak a kék színű Arcticon ajánlanám személy szerint. Van 1 mm-es is belőle:
https://hutopaszta-hovezeto-lap.arukereso.hu/arctic/tp-3-thermal-pad-100x100x1mm-actpd00053a-p917756385/ -
DravenMoral
senior tag
válasz
gurabli #3452 üzenetére
A helyedben egy ilyen kaliberű kártyánál csak, és csakis akkor cserélnék hővezető lapokat is, ha azok már elkeményedtek. Amennyiben még puhák, úgy a céljukat teljességgel ellátják még, nem egy erőmű ez a kártya.
Pasztából teljesen rendben van az artic Mx-6 is, sőt, még a 4 is.
Sok kártyát pasztáztam Thermal Grizzly Kryonaut-al, mx 4-5-6-al, sok különbség nincs köztük.
A thermal grizzly talán több ideig tartja meg a hővezető képességét, de még erre sem fogadnék sokat.
2-3 fok különbség van a paszták között, pedig árban többszöröse a Grizzly. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Egy Gigabyte 1060 WINDFORCE OC 3G kártyát vettem. Soha nem volt még megbontva, gyanítom jót tenne neki az új paszta és valószínűleg a thermal pad is.Paszta mehet az MX-6 vagy ki kell csengetni a Thermal Grizzly Duronaut árát?
Kérdés: a régi hővezető lapokat mind érdemes lenne lecserélni? Elvileg 1mm vastag kell?
Itr egy videó, de itt a régi egy részét visszarakja, csak fordít rajta. Milyen hővezető lapot vegyek? Arctic jó? Biztos van jobb, de reális összeget szeretnék költeni egy ilyen kártyára.Köszönöm!
-
válasz
Henker2 #3448 üzenetére
Teljes tisztítás sosem árt a videókártyánál, esetleg új thermal padek, ha vannak rajta. Én egy GTX 750 Ti-t szereztem be Apróról, szegény igen ramaty állapotban volt. Ripityára szétszedtem, teljes tisztítást kapott, szappanos vízben a bordát is átmostam. Fűtésre állított klíma alatt szárítottam egy napig. Azt nem mondom, hogy olyan lett, mint az új, de közel lett egy újszerű állapotban lévő kártyához. Ennél jobban már csak egy ultrahangos tisztítóval lehetett volna megdobni a történetet, de azzal már többe lett volna a lé, mint a hús. Így is örültem a végeredménynek.
-
Henker2
addikt
Sikerült vennem Thermal Grizzly Duronaut pasztát. A 4gr.-os kiszerelés 4300Ft volt.
Remélem lesz vele javulás -
Károly85
junior tag
válasz
Pyttawrx #3445 üzenetére
Igen, tökéletes gpu-ra, laptop, konzol stb. amit nem szeretnél havonta szétkapni mert kiszáradt/kifolyt a paszta. Kryo-t te említetted én csak átvettem mert magas w/mk értéke. Szóval, ha idáig dicsekedtek a w/mk értékekkel akkor csak van valami oka, hogy most nem. Ettől függetlenül tökéletes arra amire kitalálták.
-
válasz
Pyttawrx #3441 üzenetére
https://www.igorslab.de/en/thermal-paste-details/?id=113
Az szerintem mindegy mit ír rá a gyártó, a lényeg az, hogy a tesztek milyen eredményeket hoznak.
-
válasz
Henker2 #3438 üzenetére
2 grammos Thermal Grizzly Duronaut.
Vagy a 6 grammos kicsivel többért, de több dolgot is le tudsz vele kenni.https://hutopaszta-hovezeto-lap.arukereso.hu/thermal-grizzly/?orderby=1&st=duronaut
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
A fiam megörökölte 2 éve az én GTX970-emet. Lehet újra kellene pasztázni. A kérdés? melyik pasztát ajánlanátok hozzá? Egy Gigabyte GTX970-ről van szó
Köszi
-
mrzed
senior tag
Nekem is itt van a fiókomban egy adag ptm. Gainward RTX4070TiS -re szántam, viszont több mint egy év után is 61-71C a gpu/hotspot maximálisan terhelve max 1200-as ventilátor fordulattal. Arra jutottam, hogy tök felesleges ilyen értékekkel megbontani.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Pyttawrx #3434 üzenetére
Ez nagy zacskó féle. A zacskóban van kis használati utasítás meg kis doboz amiben van pad.
Az értékek: RX 6700XT-vel és Stalker 2 alatt.
Régivel gpu 41fok alapjáraton 41 fok,terhelve 75 fok 1700 rpm fordulattal
Az újjal 34 fok és terhelve 73 fok és 1400 rpm fordulattal.Konfig meg ami az adatlapomon van. A processzor kb. ugyan az a eredmény,de még várni kell amit reditten is olvastam,hogy akkor jön ki az igazi érték.
-
FoLey-v
addikt
Próbáljuk ki.
Fel tenni nem gyerekjáték. Rosszabb mint pasztázni.
-
carl18
addikt
válasz
Pyttawrx #3430 üzenetére
Talán a makró fotó miatt úgy látszik vastag, de nincs vastagon kenve. Össze szerelés után meg néztem és nem folyt mellé a paszta össze szerelés után se.
Csak pár helyen a közepén a spatula hozzá lett érintve.
Processzort így így pasztázok és az se megy sose mellé.néha ha szét szedem a gépet akkor láttom a paszta hol terül el ha le veszem a cpu hűtést a Cpurol.
De egyszer nekem adtam egy rossz Gtx 280at, azt szét szedtem és amit látom tragikus volt. Olyan vastagon gpu újra kenve 🤣 gpu memória és vrm minden tocsogott a pasztába. Még egy részen a pasztába volt hajszál is.
néztem én is micsoda okádék munka.
Gyári ki szikkadt után meg váltás. Májusba járt le a garancia ezért végre lehet bontani.
Inkább a gyári paszta folyik mellé sokszor láttom ezt. -
carl18
addikt
Nem vezeti a áramot ha mellé megy sincs baj!
A gyári paszta se volt jobb nem kell aggodni!
Ha több volna úgy is mellé fojna!A Memória dolgot nem cserélem! Nem egy Luxus kártya és nem is Extrém a fogyasztás.
100-120 watt környékén Termel hőt a RX 6600.
A Gépház is hűvős Haf 912 Advanced. -
FoLey-v
addikt
Nekem most új kipróbálható alanyom van. Várom hogy megérkezzen. Kettő darabot rendeltem egy cpu és gpu-ra.
[link] -
-
carl18
addikt
Ma újra befogtam a GD900 pasztát. RX 6600 hellhound kártyám kapott újra pasztát. Könnyen kenhető és jól végzi dolgát a GD900.
Nem népszerű de szerintem Bestbuy. -
wrc84
csendes tag
-
wrc84
csendes tag
sziasztok
Gamer laptopra keresek hűtőpasztát, általános használat, de azért sokat játszok is rajta.
Először mx4-re gondolok.
Illetve ez már gyárilag folyékony fémes megoldású, igaz az, hogy ez tulajdonképpen élethosszig tartó? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
AMD Ryzen 7 7800X3D és Noctua NH-D15S processzorhűtőt használok egy kicsit eltolva "lefelé" NM-AMB12-vel.
Noctua NT-H2 pasztát vásároltam a javaslatotok figyelembevételével, tehát kezd minden összeállni.
A kérdés, hogy mennyi pasztát és hogyan raknátok a procira? Valószínűleg lerágott csont már, de nem találtam egyértelmű leírást erre.
-
jimpo
senior tag
Topik UP
Thermal Grizzly gyárlátogatás...
We Made Perfect Thermal Paste in a Factory, ft. Der8auer | Made In Germany Gamers Nexus
Plusz egy kapcsolódó videó der8auer csatornáján.
The Secret of Testing Thermal Paste
A korábbi #3408 hozzászóláshoz kapcsolódik... -
DRB
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki itthon lehet e valahol venni ID-COOLING FROST X45 pasztát? Neten bogarászok, de „csak” X25-öt találtam, kintről nem akarok rendelni, tudom hogy hülyeség, de szeretem üzletben személyesen átvenni, legyen az egy félmilliós videókártya, vagy csak egy ilyen paszta. Elvileg jobb mint a TG Kryonaut és szerintem olcsóbb is.
Köszi! -
Igor's Lab új hővezető paszta adatbázis. Top GPU pasztákra szűrtem le.
https://www.igorslab.de/en/the-worlds-first-interactive-thermal-paste-database-real-measurement-data-material-analysis-and-objective-fact-check/ -
-
Kayn
csendes tag
Artcic MX-6 nekem is rosszul teljesített GPU-n. Minden héten 1-2 fokot fentebb szökött a Hotspot hőmérséklet (5700 XT), másfél-két hónap után már ilyen 25+ fokos eltérés volt, míg a GPU edge 70 fok körül, Hotspot már köszönőviszonyban volt a 100-al.
Így nézett ki a paszta: [kép1] [kép2]
Újrakentem, jobb lett, majd megint ismét szökött felfelé, azóta vettem helyette mást és ott nem jelentkezett ez a probléma.
TLDR: Nálam se jött be az MX-6 -
-
D55
senior tag
Sziasztok!
4 hónapja felkent MX-6:
(Az IHS-ről már épp letöröltem, de azon is ugyanúgy látszott a feltűnő elfolyósodás)
Nem unalmamban szedtem szét, hanem felfigyeltem a napokban a böngészés közben egyre gyakrabban felpörgő hűtésre, majd terhelés alatt nagyon gyorsan 100°C throttlingra futó procira.
Külföldi fórumokon rögtön hasonló panaszokat találtam a tavalyi év második feléből, egy részük állítólag felbontás után a fecskendőben is elfolyósodik, szétválik rétegekre (mások szerint meg semmi gond, de megy a találgatás, hogy valószínűleg eltérések lehetnek gyártási sorozatok között).
Javaslom a háttérokok feltárásáig nem ajánlani a típust, főleg hogy most olvastam emiatt az MX-5 típus hasonló okokra visszavezethető beszüntetéséről és még olyan találgatások is vannak jelenleg, hogy talán ez egy csak egy trükkös kármentő marketing húzás volt és valójában MX-6 név alatt ugyanazt a formulát vitték tovább (a korábbi problémák valószínűleg sikertelen kijavításával).
Külföldi panaszok forrása:
https://www.techpowerup.com/forums/threads/arctic-mx-6-shelf-life-is-just-a-couple-months.321984/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gitáros topic
- Revolut
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Montech King 95 Pro házikó FÉLÁRON + egy halom venti
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- Arctic freezer 33 eSport duo green
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest