Hirdetés
- Android szakmai topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Telekom mobilszolgáltatások
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #83958 üzenetére
a t420-adban nvidia is van gondolom. a t430 meg sima inteles.
Az optimusos meg tud hajtani 4 kijelzőt is, mivel 2 gpu dolgozik. Lenovo pdf az optimusos dokkolós kijelzőkről [link]
A sima intel max 3 kijelzőt, de max 2 órajelet tud adni. A valódi dp-nek nem kell órajel. Ha átalakítózni kell, akkor olyan átalakító kell, ami maga biztosítja az órajelet. Elvileg az eyefinity-hez valók ilyenek. Aztán, hogy valójában mi igaz abból, amit a kínaiak ráírtak már más kérdés
A sima dp-hdmi átalakítónál csak egy szint illesztő áramkör van, mert a legtöbb modernebb dp csati ki tud adni hdmi jelet is (dp++), csak a jelszinthez kell illesztés. A hdmi, vga, dvi igényel külső órajelet, amit a butább átalakító a gpu-tól vár. A komolyabb átalakító gyakorlatilag saját framebufferbe redereli a képet és a kimenetnek megfelelő fajtát generál belőle, saját órajelgenerátort használva. Sajnos még a dp-vga adapterek közt is sok olyan lehet, aminek kell a külső órajel (tippre dp-hdmi szint illesztő + hdmi-vga adapter van bennük).
Elvileg linux alatt meg lehet azt csináltni, hogy ha két egyforma monitor van rákötve, akkor azonos felbontáson osztoznak az órajelen. Úgy buta adapterrel is marad egy órajel a belső kijelzőnek.
Ezeket sok oldalnyi idevágó fórum átnyálazása után vontam le
A mini-dp -> 3in1 dp/hdmi/vga adapteremet szét tudtam szedni és a chipet megnézve kiderült, hogy csak szintillesztős. képek: [link] [link]
A mini-dp->hdmi+vga -ba is szívesen belenéznék, hogy 100% tudjam milyen képességű, de még nem jöttem rá, hogy nyílik ki sérülésmentesen.a 4337 dokkoló kapcsán egyébként nekem kellemes meglepetés volt, hogy a dp és dvi kimenet független. Azt hittem, hogy azok ugynannak a kimenetnek különböző alakú változatai. A 4338-nál ugye 2x dp+dvi van, azt hittem az tud csak két független digitális kimenetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- LED világítás a lakásban
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16 A2485 EMC 3651 27% 16" Liquid Retina XDR IPS M1 Pro 16GB 1TB magyar vbill gar
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD 6 hónap garanciával, Dobozos
- Gigabyte G5 KD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Thinkpad P1 Gen1 15.6" FHD IPS i7-8850H P2000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7540 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 32GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest