- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Egy nagyon régi Thinkpad T430i-t szeretnénk leváltani, és kérdésem, hogy a T470s szériánál lehet-e tudni valami ismert hibáról? -
Sziasztok!
Van egy T450-es laptopom, ilyen műhelygép lesz ebből..
Vettem is bele még fél éve egy belső aksit, de a gép még nem volt összerakva, így csak úgy benne maradt az aksi... Na hát most úgy néz ki 0%-ra offolta magát, rádugva nem is bírom indítani vele a gépet...
Gyári aksi volt, sejtésem szerint mélymerült... Gondolom kuka felé vihetem is...
Ha rádugom ezt a belső aksit és úgy indítok, akkor nem is indul a gép ( hozzáteszem ebben volt egy töltésvezérlő IC, szóval ha nem ez lenne az elvárt esetleg egy cellazárlatos aksinál, akkor érthető )
-
-
-
-
válasz
donjohnson #122205 üzenetére
Pontosan, de nem jutottam vele elorebb.
X260-nál volt ez, X250-270 tudja elvileg.
-
válasz
donjohnson #122196 üzenetére
Na akkor az legalább nem szívás, nekem X260-asnál nem ment a dolog..
-
-
-
-
-
válasz
Petrónius #122167 üzenetére
Én megértettem mit akarsz, és erre adtam egy alternatívát.
A gyári beállítás nullára teszi a meglévő rendszeredet. De majd látod.
Ha ez a verzió számodra nem járható, akkor más tesz javaslatot.
Én biztos így csinálnám: Átklónozom, elindítom, majd a Win-ben ezt kiválasztom. Mindent alapra tesz, és nulláról indulszÉs meglesz az a partíció is , amit szeretnél.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
donjohnson #122032 üzenetére
DVD van itthon, nekem csak a műanyag előlap kellene.
-
DVD takarót tud valaki olcsón, sima tök egyszerű megnyomom a gombot és kinyílik, nem is annyira fontos a típusspecifikus, de egy T540p-be tennék DVD-t és nem tudom melyik front panel lenne jó hozzá.
-
T550-es kapcsán kérdezek most, hátha van ilyen valakinek.
Bekapcsológomb picit beesik és furán lötyög a helyén, nem tudom milyen módon rögzül.
A zsanér alatt van, azt kihajtottam, panelt kivettem, látom, hogy már szerelték.
Vagy ez cserélhető teljes mértékben?
-
-
válasz
Tim82 #121895 üzenetére
Amúgy lemennek szépen a billentyűzetek.
Szalagkábelen törés nem látszik, még majd lehet megtisztítom az érintkezőket, de ott sem látok semmi egyéb szennyeződést.
Szerk.:
Na mire ezeket leírtam... Megy minden karakter, kivéve a számsor első 4 elemét, és az F1-től...
Jó ez a gép, csupa X-akta...
Szerk2... Már azok is... Na ez életem rejtélye..
Akkor marad műhelybe... Egye meg a fene, hogy ennyi álmatlan éjszakát okoz ( a kardoskútiaknak...)
-
válasz
donjohnson #121893 üzenetére
Jó az is, de lehet használnám itthon is... Akkor az X260-ast lepasszolnám
-
válasz
donjohnson #121891 üzenetére
Most próbálom összerakni a masinát...
A töltés végül megy, csak nem jelzi Windows alatt valamiért.
De nem aldozok felesleges pénzt, cserebillentyűzetem meg nincs a közelben.
Mert ha csak ennyi a baja, akkro veszek egy külföldi billentyűzetet vagy kopottat.
Műhelygép lenne belőle, csak jó lenne ha a billentyűzet is menne.
-
Létezhez T450-nél olyan, hogy eltérő billentyűzettel szerelték, és nem teljesen kompatibilisek egymással?
Vagy szalagkábel szakadás lehet, mert nem igazán bírom működésre, csak néha egy-egy billentyű
-
válasz
donjohnson #121876 üzenetére
Hát az lesz, van még egy sejtésem, de azt hittem ez nem befolyás.
De ezt még az elején írtam lehet, aztán elsikkadt.
Töltésvezérlő IC volt cserélve a gépen, de lehet valami mégsem frankó azon a vidéken.
Meg legutóbb megörültem, amikor jó volt az órajel, csak nem gondoltam bele, hogy akkor simán aksiról ment, pedig szerintem töltőről is.
Amúgy tök érdekes most lehúzott töltőről is azt hiszi, hogy rajta van.
Megnézem a reinstallt, mert már belekavarodok mikor melyik rendszeren néztem
Szerk.: Közben másik SSD-n volt egy másik rendszer, de változatlan..
Ha nem boldogulok vele, akkor elbontom, mert csak frusztrál, hogy nem tudom megoldani ezt.
-
válasz
donjohnson #121874 üzenetére
Kettő gyári Lenovo, de ugyanezt csinálta a 45W-os töltővel is.
Amit furcsálltam, hogy múlthéten votl nálam egy T550-es ( igaz lehet valami másik revizió), ahhoz is 45W-os volt, de az nem csinálta ezt a hisztit...
2db 90W-os töltővel már végignéztem, de még mindig nem tudom mi baja a T450-nek
Ugyanez a két töltő az X260-asomat töltő... Hát gondolom töltő whitelist Lenovon belül nincs, ha mégis, akkor gigatorkos
PA-1900-72 20V - 4,5A
-
válasz
donjohnson #121871 üzenetére
Fura "hibát" észlelek.
Ha beleteszem az X260-as aksiját feltöltve, akkor van kraft.
Amint rádugom a 90W-os adaptert egyből leesik 0,48-ra.
-
válasz
donjohnson #121871 üzenetére
Azon van-volt, de még így sincs változás, az aksi fentebb kúszott 2%-ig, de nem akar órajelet adni.
-
válasz
donjohnson #121496 üzenetére
Másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy került bele 1 belső aksi.
90W-os a töltő, tehát elvileg kéne kraftnak lennie.
De mégis 0,48-on pörög a masina, vagy bizonyos akkuszázalék itt is befolyásolja a teljesítményt?
Ami még zavar, hogy a Thinkpad logón a pöttynek kéne világítani, de mégsem.
Winben töltést ír, az aksi 0%-on áll, pedig egy 80%-os aksit vettem.
LEhet rajtahagyom most éjjel töltőn, mert leszívta a rendszer, gondolom hiberálásba volt, nem teljes kikapcsoláson.
De belső aksit lehúztam, és így sem megy fentebb az órajel. Valamit kifelejtek?
Töltőcsatlakozónál létezhet valami anomália, ami miatt nem kapja meg a kraftot? -
válasz
donjohnson #121821 üzenetére
Szerintem utóbbi lesz, akkor mihamarabb szetszedem.
-
Sziasztok!
T550-esnél a bekapcsoló gombot lehet külön cserélni?
Maga a gomb esett bentebn picit a házba, palmrestbe
-
-
Halihó.
Van egy Sierra Wireless em7345 4g lte cuccom, ér ez még valamit a használtpiacon? -
-
T450-es Cmos elemét sikerült valahogy elhagyni, Aliexpressről esetleg van olyan, aminek a csatlakozója passzol?
-
-
-
-
válasz
donjohnson #121496 üzenetére
Rendben, köszönöm , ennyivel is okosabb lettem ma.
-
válasz
Tikakukac #121494 üzenetére
Oké, én meg azért jöttem segítségért, mert ez most nem jutott eszembe.
Tudom jól, hogy Te szeretsz pikírten fogalmazni ,de én a segítségednek jobban tudok örülni.
Akkor, hogy szakmailag fejlődjek, tehát 65W-os töltővel leveszi az órajelet erre a fix értékre a cucc.
Akkor beszerzek egy 90W-ost, mert az úgy nézem itthon már nem terem a polcon.
-
válasz
donjohnson #121492 üzenetére
Na akkor lehet meg is van a hibafaktor.
65W-os töltőn vagyok, aksi nincs benne. De mindjárt átdobom a másik masinából.
Köszi, pedig ezt tudtam, de valahogy átsiklottam felette.
Akkor aksi nélkül 65W-os töltővel ez a "topspeed"?
-
-
válasz
Graphics #116734 üzenetére
Kis idő eltelt és ez a probléma orvosolva lett. ( T450 töltésvezérlő elpukkant , két ellenállással volt gond, nem egészen jól üzemelt, feltehetőleg egyik alkatrész gyári paramétere nem volt rendben, és túl magas feszkót kapott az IC)
Inkább csak okfejtés mert egyelőre nem tudom mi a hiba.
A sérült alkatrészek ki lettek cserélve, környező ellenállások és áramkörök kimérve, tesztelve, minden frankó, a masina el is indul, de olyan, mintha felezett processzorsebességgel dolgozna.
Egy Win10 telepítés is örökkévalóság, pedig SSD-ről telepítek SSD-re, tehát ennél többet kéne pörögnie.
Mégis lassú. A rendszersebességgel gondok vannak volt már fent W11, Linux is, ami amúgy tetűlassan ment fel, de legalább utána használhatóbb volt, és most W10 települ ismét.
SSD és hardverek többi része is rendben. Én arra gyanakszok, hogy valami más is elszállhatott a töltésvezérlő IC hiba kapcsán, habár akkor a gépnek sem kéne mennie.
Még egy BIOS update-t megnézek, mert nekem picit a BIOS tempója is már lassúcska.
Valószínűleg a hiba oka nem lesz meg, elkönyvelem alaplaphibának, igazából még így is több jött ki ebből, mint lehetett volna, de talán még műhelyPC-nek használható lesz. ( Habár egyelőre a T400-zal holtverseny a tempó
)
Vagy mintha a SATA sebesség csökkent volna le, de ezt majd méréssel megnézem.
-
Sziasztok, felmerült az E480-as vásárlása, van-e valami hátulütője?
Annyira nem ismerem ezt a modellt, NVMe SSD gondolom már alap
-
Egy kis retro a kedvelőinek.
-
Hát lehet csak volt neki egy T570-ese.
Sajnos visszaolvasva is akadnak forrasztási hibák, amik miatt HDD/SSD detektálási bajok előfordulhatnak..
-
válasz
donjohnson #117215 üzenetére
Ezt megértem, de amúgy van DDR5-öt támogató chipset DDR4-es kiadásban is. :)
-
-
-
-
-
válasz
Tikakukac #117169 üzenetére
Valamit félreértettél.
Működik a gép, drivert kellett feltenni a grafikához, mert Windows betöltésnél ment el a kép, az hiányzott. (Switchable, visszakerestem sokan szívtak vele)
Ennyi volt mindössze. Az előző tulaj nem foglalkozott ezzel, szalagkábel hibát erőltette, de semmi koze nrm volt ehhez.
De köszönöm, értékelem a jó tanácsokat.
A BIOS es a driver kapcsolatot nem értem miért írod, ezt én nem is hoztam összefüggésbe.
-
-
Sziasztok!
ADott egy T400-as Switchable Graphics-szal, Win7 32bitessel.
Betölt a Win7 és fekete képernyő fogad. BIOS-ban hiába próbálnám rákényszeríteni mondjuk csak integrált vagy csak diszkrét grafikára, visszaáll mindig alapesetbe.
Van ötlet, hogy lehetne tartós működésre bírni?
-
-
-
válasz
batyuska100 #116753 üzenetére
Pasztázás? :)
-
-
válasz
fatpingvin #116739 üzenetére
Ejh en is hulye voltam, mert a cserelapon megnézhettem volna.
-
-
-
válasz
FoxiestFox #116690 üzenetére
És vajon ez cserélhető alkatrész a lapon?
( nekem mindegy, ha javítható
)
És hozzáteszem, ha ki van kapcsolva a gép tölti is. Használat közben nem akarja a jót.
Illetve ha minden aksit kiszedek, akkor is megy a gép. -
-
válasz
vicze #116677 üzenetére
Na végül nem jutottam előre sajna, mindkét aksit cserélgettem, töltőt is.
Amint töltőre rakom és van benne aksi, eldobálja a töltést. Egyik aksival, másikkal is, egyszerre és külön, szóval zsákutca.
Bevittem egy közeli ismerős szervizbe, hátha több ilyet láttak. Pedig túrtam a netet, de nem találtam sok infót.
-
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Kis támpont kellene.
Adott egy T450-es Thinkpad.
Rendben működött, majd hozta ismerős, hogy a töltést nem akarja venni, töltőt cseréltünk, azzal is 3 villogás van, először el se akart indulni, CMOS-t lehúztam, utána elindult, memóriát megtakarítottam, de az is rendben. Próbáltam rákeresni a probléma is, de egyértelműt nem találtam még.
Elindul a gép, aztán hol veszi a töltést, hol nem, ha csak töltőről indítom akkor is ezt csinálja, kivettem a belső aksit is.
Találkozott-e valaki hasonlóval?
Létezhet, hogy WIN alatt bolondul csak meg, mert BIOSba belépve még most nem produkálta ezt.
Töltőn 4x villan a powergomb.
-
-
válasz
Tikakukac #115585 üzenetére
Mondjuk az is biztos, hogy biztos rengeteg sara van a gyártónak, de hogy a user sem enged.
Akkor elértünk oda, hogy nem kell venni semmit, mer' az ingyen van.
Én azért csiszolok ezen a hozzáálláson, főleg ha a munkám is. Nagy puffogva ezt mindig elő lehet adni, megértelek. De kicsit hangzatos, mint a kampányidőszak.
-
-
-
válasz
Csaby2021 #115538 üzenetére
3 topicban sikerült ezt a kérdést feltenni, húsvétkor nincs itt akkora mozgas.
Az i5-8350 négymagos processzor, időtállóbb.
A GPU tekintetében nagy különbség nem lesz, de rengeteg youtube teszt van fent, az számodra lehet mérvadóbb.
Értelemszerűen az UHD620-as valamivel erősebb
-
-
-
válasz
donjohnson #115503 üzenetére
Elég messze van egymástól a két hőforrás.
Nem lehet, hogy inkább lemezírási folyamat volt, amikor először nézted?
SSD meg nem melegít ennyire. Nekem is hasonló kisgépem van, igaz az X260-as, de az elrendezés hasonló,. Samsung SSD-m 39 fokos. Tehát nem fűtheti a procit.
-
-
válasz
FoxiestFox #115428 üzenetére
Lehet egyelore nem bántom, lehet nagyobb kárt csinálok.
Küllemre hibátlan persze
-
-
Sziasztok!
Van-e valami tipp a T440 fedlapjának gumis borításának ragadósságának eltüntetésére?Ugyanilyen T450-es nem ragadós, ennek viszont picit igen, pedig szinte új a masina.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest