- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
alternatív megoldás: állítsd be bios-ban, hogy áramot kapva bekapcsoljon (töltőről).
bios / config / power / power on with ac attach -> enabled
ás akkor vehetsz hozzá ilyen hálózati elosztót, amin van kapcsoló és a kapcsolót megnyomva bekapcsol a gép. -
-
-
Amúgy miért ilyen fontos a régi osd?
Engem nem kell győzködni, hogy régen jobbak voltak a Thinkpadek, de osd például azért volt, mert a régi Windowsoknak nem volt sajátjuk.
Most a Win10 kb minden megold os-n belül, amihez különböző tweakek kellettek régen.
A Bluetooth-t pl úgy kezeltük, hogy fn-F5, kapcs. Ez három katt.
Most felteszel egy TPFC-t, jobb katt rajta, BT. Két katt. Jobban is jártál, persze osd nincs. -
barnam_
nagyúr
Ha ugyanezt raktad fel win8 módban, az nem lesz elég mert ebben valószínűleg már nincs benne az fn+f5 menüjéhez való alkalmazás. Keresd ki a Win8-hoz való drivert és azt tett fel kompatibilis módban.
Régen (idén januárban) használtam utoljára a T420-at, de emlékszem hogy működött az fn+f5. -
barnam_
nagyúr
A win10-es változat újabb gépekre van.
Töltsd le a gépedhez való win8 hotkey drivert, majd azután csak csomagold ki a telepítőt, ne indítsd el. (Megkérdezi hogy akarod-e indítani a telepítést.)
Navigálj a könyvtárba, keresd meg az .exe telepítőt, majd jobb klikk tulajdonságok, és ott lesz egy olyan hogy kompatibilitás mód.
Ha ott Win8-at választasz ki és úgy telepíted, ugyanolyan hotkey lesz mint win7-en. -
-
Dhampir
félisten
Egy régi vezeték probléma felrémlett, de amint utánanéztem egy videóban, az inkább becsípődési hiba volt.
Itt egy W520 esetében merült fel:
Thinkpad W520 audio speaker fix
Memóriára lenne tipped, hogy milyet érdemes beletenni a T510-be?
A 2x2 GB RAM nagyon kevés manapság. -
MrSealRD
veterán
Nekem volt egy ilyen pakkom még anno 2017 decemberéből. T420 driver pack
Azért nagy változások nem történtek azóta...
Ami igen azt Win Update lereagálta. -
azbest
félisten
biztos vagy benne, hogy lefagy? Nem csak a külső egér és billentyűzet nem működik?
Ha windows, akkor az energiagazdálkodásnál a gyorsindítást kapcsold ki, mert az hajlamos arra, hogy kikapcs vagy altatás után nem élednek fel némely perifériák (mert gyors indítás módban a drivereket csak visszatolja a memóriába, de nem futtaja le az inicializálás lépéseit, az újraindítás esetén viszint igen - ez jó ellenpróba is rá, hogy emiatt van-e). Viszont minden major (nevesített) frissítéskor visszakapcsolja a mocsok, szóval olyankor ne feledd megint, hogy ez a baja
Valahol így van 10 esetén is [link]
Linux alatt is megesik, főleg több képernyő vagy egy 4k kijelző használata mellett. Ott a vacak intel video driver miatt néha a képernyő is rossz felbontást választ vagy több képernyő esetén a sorrend felcserélődik. Erre a primitív és gyorsa megoldás nálam az, hogy kikapmom a dokkból és visszateszem.. .néha többször is kell. Bár ezt lehet displayport csatival csinálja főleg, mert nekem olyanokkal jött kő leginkább. Dp-hdmi átalakítóval nem (a 4k miatt használok ilyen aktívat, mert a natív dvi/hdmi kimenet ezt nem tudja).
-
azbest
félisten
próbáld többször kihúzni és bedugni... a dmesg mutatja, mi történik.
Sajna maga az ec kártyaslot ilyen rossz kialakítású. Minden gyártónál ilyen. A rugós kiemelés meg külön rossz az ilyen aljzatos kártyáknál. A t61-es slot még manuális gombbal kitolós volt, ott legalább rendesen helyére szolrult a kártya és nem járt ki ilyen könnyen.
Azt csak hiszed hogy nem megy be fordítva... egyszer sikerült már úgy bedugnom, alig bírtam kiimádkozni. Valsz azért csúszjál olyan könnyen is ki-be, mert például a helykitöltőnél vastagabb a pöcök a kártya végén, mint az igazi kártyánál, így nem akad fel, amikor le kellene zárnia a slotot.
-
azbest
félisten
-
Frawly
veterán
Én eddig az X220-amon Lubuntut és Arch Linuxot futtattam, mindkettőt sikerrel. A Lubuntu csak teszt jelleggel futott, amúgy Arch Linuxot használok. Szerintem a distrowatch.com top10-éből válassz egy olyan népszerű disztrót, amelyiknek bejön a felülete. Irodai munkára már bármelyik jó. A nagyobb disztrókkal nem nagyon tudsz mellényúlni.
-
-
[w]
őstag
erre senkinek nincs ötlete?
tuti driver gond lesz, mert nagyon ritkán hajlandó normálisan működni, de altatásból ébredve általában szar, viszont a restart meg megoldja.
hol vannak régebbi ultranav driverek vagy mivel próbálkozzak, merre induljak?
Surfym@n: khmm, asszem letettem az S-ről és inkább felhajtok egy simát, de olyan ritka a normális cucc, ráadásul ujjnyomatolvasóval
-
Surfym@n
senior tag
Volt t420s-em és szerettem... kellemesen kicsi volt, és korrekt teljesítménnyel (i7) meg usb 3.0 porttal rendelkezett
Két dolog nem tetszett benne:
csak 7mm hdd mehet bele (mSata SSD mellett sajna nem tudtam használni a jó kis 1TB-os WD Scorpio Blacket - 500GB-os viszont már van slim kivitelben is)
a kijelzőnél a fekete színt ne keresd
ha ezek nem zavarnak akkor jó társ lesz
-
Tim82
félisten
A meglévő 2x1 mellé nehezen fogsz, mert valamelyik 1 GB-os modul helyére tudnál nagyobbat tenni, de nincs még harmadik vagy negyedik memóriafoglalat.
1,5 V-os modulok kellenek. 2 GB-os modulnál kb. mindegy, 4 GB-osnál 2Rx8 (kétsoros elrendezésű memóriachipes) modul fog kelleni, azokkal megy biztosan. Ennyi a nagy titok.
-
Chaser
legenda
Waaaa:d azt mondzam nalam 2ghzen megy, alulfeszelve. Mehetne 600 on is csak semmi ertelme mert rohadt lassu es mivel allandoan teker a cpu igy nem fog kevesebbet enni. Max ha csak szoveges filet olvasol es semmi mast. Mivel minden cpu mas feszt ker azonos orajelen igy senki nem tud neked pontos erteket adni. Adott orajelhez meg latod mekkora szorzo kell, eleg egyertelmu a sw.
-
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
így működik megfelelően a sw, ha jól rémlik rmclocknál is így kell belőni, nálam x200-ban 2ghz-en van fixen a cpu 0.95V-on, kezdetnek lődd be 1V-ra ennyihez, gyanítom p8600 van nálad is, ha igen és maxon akarod használni 2,4G-hez rendelj 1.2V-ot, aztán csökkentsd amíg engedi, én 2ghz-en használom mert úgy egyes ventivel se fő meg semmilyen használatkor
szerk: nálam 1.05V-on tudja a 2.4g-t
-
Chaser
legenda
throttle stopot használd, sokkal egyszerűbb, energia séma max. teljesítmény legyen winben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest