- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
mobal #101160 üzenetére
Plusz 1 az Arhcra. Olyan új architektúra mint ami az X280-ban van, még nem forrt ki eléggé hogy Debianon minden gond nélkül menjen, persze ki lehet próbálni a 10-es, még testing Debiannal, de szerintem legyen ott talonban az Arch is, azon mindenből a legfrissebb csomagok vannak, 5-ös kernellel, azzal tutira nem lesz gond.
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
mobal #101099 üzenetére
Például a LaptopSystemesről nem gondolnám, hogy jelszavazott lenne, de mindenképpen rá kell kérdezni.
T570 még olcsóbban fordul elő a Hardveraprón, de magyar billentyűzetes X1 Carbon is akad jóval 200.000 Ft alatt, habár lényegében gari nélkül... utóbbi lehet, hogy céges kiszórás?
-
Xmodule
őstag
válasz
mobal #100953 üzenetére
Malmö környeken lakom en.
Akkor lehet ezt a kijelzöt be kene jatsznai garanciaba. A belsö aksi hianya engem is bosszant de irok az eladonak hatha az arbol lehet faragni egy picit. Mondjuk igy is 150-ert vettem a gepet es ebbe most 256GB os PCIe NVMe ssd van meg ugye ez a Nagy aksi hátul. Ez a gep halkabb mint az elözö T470. Bár itt is van egy ici pici coil whine viszont a venti többet van off modba.
Elözö T470 190ezerbe kerult, sima sata 180gb os ssd -vel hangos coil whine, 3+3 cellas aksival. Viszont az aksi abba jobban el volt hasznalodva mint most ebben ami most van 6 cellas.
Meg a garancia idö is több erre a gepre. szoval annyira rosszul nem jartam szerintem. gondolom en...
-
-
-
Tikakukac
titán
Első, sőt, második benyomásra is olyan értékeléseket adtam újként a teszgépekre amiket később magánra is vettem, hogy utólag a falat kaparom. Sajnos ez sosem jelent semmit, teljesen mindegy hány évtized van már az emberben. Mikorra ömlenek a típushibák már régen eltelt legalább 2-3-4-5-6 hónap.
magellan2600: Gugli és meg fogja mondani fejből passzolom. A régieknek szinte nincs is mélységük, az újak viszont hegyeset kérnek. Ezt már így megmondom csuklóból.
-
cadeyrn
aktív tag
X250 tulaj itt, szerintem sem annyira rossz, de szokni kellett. (X200ról váltottam)
(Szerk: fullhd panel, cseréltem az eredeti rossz viccet, m.2 ssd + tb hdd, debian.)Viszont a bejelentett X280... ezmiez?! Saját tákolt ethernet átalakító? Nem kivehető akksi? Forrasztott memória? Ezt egyáltalán minek gyártották le?
-
-
Tikakukac
titán
Mindegyik alaplapos volt amit vettem sajátra is, meg eladni is. Sőt, procihibás E7440-em is volt. Soha az életben nem volt még procihibás semmim. Meg voltak sata vezérlő elszállások, magától kilövő SIM karik, foltos panelek, elálló gumicsíkok, gombhullás, hólyagos touchpad, hűtőhiba 2X és egy wifi kari cserém is. Ennyi a lista azt hiszem. E7440, E7450 és E7470-ek, összesen úgy 10-15 darab.
Ja és végszó: én nagyon akartam szeretni, sőt, szerettem is őket. Mert úgy alapból tényleg nem rosszak. De kicsit olyan lett, mint az X-es TP, mikor már tele a zsák váltasz. Aztán látod, ugyanezt csinálom HP-val is. Annyival előrébb vagyok, hogy ez kukából lett összerakva és azért piaci ár felében vagyok, annyiért meg egyedi panel, új akksi, új bill meg új alaplap(ok) nem rosszak. A kasztni meg jó romos, úgy is kell, tegnap is sarkon vágtam az asztallal véletlenül aztán csak röhögtem, hogy régen sírtam volna, most meg kit érdekel
-
RoboGuru
tag
-
Tikakukac
titán
A rossz? Hát ide sorban nem fér ki. Elitebook, Latitude, ThinkPad. Latikra van nagyobb rálátásom, TP-re itthonról, HP-ra kevesebb. De mióta az van, azóta azért van kontakt 3 szervizzel és ők is érzik, hogy itt bizony minőség van. Úgy sütik a refurb lapokat, mint mama a rétest.
-
Tikakukac
titán
Kérj rá shippinget, meg lehet kéne még 2-3 ilyen.
Régi tapasztalatok szerint az ilyen gépek akkor jók ha a shippinget meg tudod etetni még 1-2-3 másik géppel. Akkor tutira lesz pár alkatrészed talonban és még pár forintod is. Jobban szerettem bontani EU-s gépeket, nincs szopó VÁM és ÁFA meg shipping témakörrel. Ott tényleg lehet ilyet venni, x200-ból baromi sokat bontottam el így.
-
Tikakukac
titán
Hát talán van egy éppen, de basszus, most jöttem el vidékre megint ebben az órában ültem le
Mondjuk a szopó itt maga a chip lesz, mert akkor tippre neked az is kell. Na így viszont totál GTK lesz a gép. Mint a panelcsere. Na vajon míg odavoltam nyaralni hány X220-X230-as tulaj írt, hogy a kijelző kuka? Így van kettő darab, szák 5 napon belül, nuku hirdetés. Tökös gyerek aki manapság ilyet mer venni.
-
joergie
őstag
Ez engem is érdekelne, modellszám szerint a gépemben kéne legyen ujjlenyomat olvasó, gyakorlatilag nincs. De amúgy is elég gatya a palmrest, lehet lecserélném, de akkor már miért ne ujjlenyomatolvasósra.
Van egy bizonyos Ec mod xx30as szériára(x230, t430 és ezzel egyidősek), ami arra hivatott, hogy a bios módosítást elvégezze egy bizonyos billentyűzetcseréhez, aminek a célja, hogy a T420-x220, tehát az előző széria billentyűzete használható legyen. Némi hardver mod is kell a billentyűzetekhez, de ehhez nem értek.
A másik funckiója az EC modnak, hogy leveszi a korlátozást az akkumulátorokról, mivel pl a t430s-emben levő t420s akkut nem hajlandó tölteni a gép, továbbá a "3rd party" akkukat se kezeli.Szóval ha minden jó lesz, hétvégén kapok megerősítést thinkpad fórumról, hogy jó vagoyk, megcsinálom a modot, sikeres lesz, és akkor csinálok egy logout bejegyzést laikusoknak, mert linuxozni kell hozzá, és én ahhoz nem értek, de azért valahogy sikerült megcisnálni
-
-
Tim82
félisten
Még praktikus szempont:
- X230-ba mehet mSATA SSD, E6230-ba nem. (Valamiért Dell-éknél csak Haswell generációtól van ilyen feature.)
- X230-ba nem mehet AC-s wifi egykönnyen, gyárilag nem volt opció és macerás nagyon bármiféle whitelist-mentes BIOS telepítési kísérlet. E6230-nál meg igen, legfeljebb driver gondok lesznek, de azok valószínűleg megoldhatóak.
- Az E6230 iszonyat könnyen szerelhető, egy tisztításért nem kell kibontanod az alaplapot, mint az X230-nál. Kb. csak lecsavarozod az alján lévő nagyobb szervízajtót hozzá.
- IPS panel mindkettőbe mehet (ha jól emlékszem, az én Tikakukactól az X220-ba vett IPS panelem éppenséggel eredetileg E6230-hoz való cserepanel - mókás, mert gyárilag viszont nem volt opció, ha jól emlékszem).
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest