- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #100828 üzenetére
PCIe NVMe 2242-es SSD mehet a WWAN helyre.
Gondolom kitalálod magadtól is: a 2242-es SSD egy eleve fehér holló jószág volt régen is, ma meg főleg. Na ebből keress PCIe-t és NVMe változatot. Fórumokon szenvednek vele, gyakorlatilag van 2 darab összesen, az egyik pedig nincs is globál forgalmazásban.
Jó szórakozást
-
válasz
kromatika #99974 üzenetére
úgy talán tényleg a P, a diszkrét vga nem elhanyagolható. nálam bonyolultabb volt, mert:
- t470p: 16 gb ram, i7 4-magos, 256 gb ssd, geforce 940mx
- t480: 32 gb ram, i7 4-magos legújabb, 512 gb ssd, geforce mx150
és így voltak hasonló árban (picit drágább volt a t480). -
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #93584 üzenetére
F1-gyel próbáld (nem rémlik, hogy F2-vel kellene működnie), illetve lehet, hogy a Windows-os Rapid Start (8.1-nél) vagy Fast Startup (Windows 10-nél) kavar be, ki kellene kapcsolni.
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #93334 üzenetére
Húha, hát első körben definiáljuk, hogy hogyan lenne a vásár. Mert ha SN-re kell gépet kutakodni, akkor ott van a móka, hogy nem az lesz benne, mint volt, mivel lett ára a panelnek, 3 ilyet gépet találtam a németeknél okosítva, meg ugye ha meghalt akkor is inkább TN-t raknak bele.
Ha be lehet kapcsolni, akkor 20 foktól lila a fekete, az IPS, felesleges is nézni melyik reves, milyen végű LG panel lett berakva.
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #93334 üzenetére
A második kérdésedre itt a válasz: első két hozzászólás.
Elsőre: kérj típusszámot és itt kérdezd le, hogy mi volt benne gyárilag, asszem "Premium LCD"-vel fogja írni az IPS-es modellt.
Biztosra azzal tudsz menni, hogy az adott gépen Aida64-gyel vagy HWInfo-val megnézed a kijelző típusát. Gyárilag kétféle LG IPS panelt szereltek X230-ba (ld. első bekezdés linkje).
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #83334 üzenetére
Valószínűleg cellazárlatos. Futtass le hátha alapon egy batery resetet power managerben, sose tudni. Amit linkeltél belsőt az jó, gyárinak is tűnik kép alapján, meg leírásban is ott van. Ultrabay akku a belső kapacitásnak 2/3-át tudja, sztem elég drága bárhol veszed.
-
-
metal01
őstag
válasz
kromatika #78774 üzenetére
Azt nem a BIOS-ban kell macerálni. Szoftveresen kell megoldani. Van aki az RMClock-ra esküszik, van aki a Throttlestop-ra. Ez utóbbit én annyira nem ismerem. Az RMClock-ot használtam. Az tette a dolgát. Itt egy leírás róla.
Szerk.: Chaser kolléga a Throttlestop-ról talán többet tud mondani
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #76642 üzenetére
Légyszi akkor magyarz el hogyan allitsam be pm_ el mert azt sem tudom mi.
Lenovo Power Manager.
Win 7 alatt egyszerű belőni pl., hogy ne töltse állandóan 100%-ra (ez pl. jót tesz az akku élettartamának), azt nem tudom, hogy Win 8/8.1 esetén megy-e.
Pedig azt gondolná az ember, hogy ex-T61/T400/T410/T510/T420 tulajként talán ilyen dolgokba már belebotlottál.
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #76639 üzenetére
Nem azt írtam, hogy gémer, hanem a gémer notik pölö ezt alapból így csinálják. Sok kakaó és kell az akku. A TP meg alapból ilyen ezek szerint, tutira mennek.
Nekem meg 7 éve ment otthon az akku PM-el beállítva és tökéletes, minden gépemen az volt.
Nekem ez a válaszom.
-
hxd2ODR
csendes tag
válasz
kromatika #68775 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs jó hírem, én már kb 3x jártam így, végigjártam mindent a neten, de szalagkábelt külön azt nemigen fogsz találni. Itthon 5-6 ezerért akarták adni, végül a ebay-en 1000 ft körül volt ingyenes postával.
Nekem van itthon touchpad kábellel együtt, de az R60-ashoz való, nem tudom jó-e a Te gépedbe... -
válasz
kromatika #64338 üzenetére
Természetesen igen a válasz.
-
HSM
félisten
válasz
kromatika #62787 üzenetére
Power Manager. Nekem a win7 64 biten a T410-en szépen működik.
(#62788) Chaser: Nekem a PM telepítése után a win-es már nem is működött. De jó nekem a PM, sőt, jobb, sokkal gyorsabban/könnyebben be tudom állítani, amit akarok. Ráadásul PM-ben van adaptív mód, amit szeretek, amikor nem tekeri fel egyből max a legkisebb terhelésen, így sokat spórol az akksiból, miközben alig lassabb. Persze, töltőről maxon van a teljesítmény természetesen.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Nem láttam hogy korábban írtad-e, de ha win8/8.1-re pakolod fel a power managert, akkor kompatibilitási módban telepíts. Alapesetben, ha teljesen sikeres a telepítés, akkor az értesítési ikonok mellett megjelenik az ominózus elem "widget". Innen is elérhető, vagy természetesen a vezérlőpultból. Ha a vezérlőpultban sem találod, akkor ott valami gond van, megnézném a "programok telepítése és törlése" cucmóban, hogy valóban feltelepült-e, és ha nem akkor újrapróbálkoznék. Ja igen, ami korábban néhány embernek nem volt triviális az az, hogy a lenovo supportoldaláról letöltött fájlt ha elindítod, és nextnextnextnextnext, az nem telepíti, csak kibontja a c:\DRIVERS mappába, ahonnan még el kell indítani a telepítést, ha a kicsomagolás utolsó lépésében ezt nem ajánlja fel a self extractor.
Azt hiszem ezzel minden lehetséges scenario-t sikerült lefednem
-
Chaser
legenda
válasz
A win sémát winben
Én PM sémákat soha nem használom, mikor használtam csak bekavart. Win energitakarékos, max teljesítmény, stb. azon belül lehet állítani a cpu %-os kihasználtságának mértékét. Így pl akkuról mehet max performance módban úgy, hogy cpu csak alapórajelen megy. Max-min érték 5%. Többit ki kell tapasztalni. Cpuz-t futtatod mellette és látod egyből az órajeleket. Kis E4310 i5-ös dellben is belőttem 2Ghz-et maxra fixen és úgy nem is melegedett meg hangos se volt. T510-ben azért klasszisokkal jobb a hűtés, hely is nagyobb, ott bőven lehet nagyobb érték akár fixen.
-
HSM
félisten
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #62231 üzenetére
Gugliba beütöd: lenovo warranty check, kb első találat. Ott type és seriallal meg lehet nézni. De elvileg rajta van a gép gyártási ideje is a matricán , ált-ban onnantól 3 év.
Thinklight: FN+ jobb felső sarok ha minden igaz. Kis lámpa jel kéken.
Thinkvantage: fel kell hozzá rakni ezt a sw-t, gyári app, leírja mik vannak a gépben, hw tesztel, ilyesmi. De át lehet programozni bármelyik app indításához. -
-
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
kromatika #61758 üzenetére
Ez ennyi pénzért kifejezetten jó vétel. Az aprós kereskedőknél, pl alfa156-nál is 120k körül vannak a t420-ak. A különbség dióhéjban. Thiknpad nevezéktan: t4x0 -> 14"-es gépek, t5x0 -> 15"-es gépek. A fenti gép esetében a kijelző felbontás sajnos kicsit kicsit, de mint már mondtam ennyi pénztért teljesen jó. Érdemes személyesen megnézni, kipróbálni hogy minden működik-e, én pl. anno benéztem a thinklight-ot, de akkor még rookie-thinkpades voltam
t420 van 1600x900-as felbontású panellel, de ha ez nem akkora preferencia, akkor instant-buy.
-
Francia91
veterán
válasz
kromatika #60359 üzenetére
A modBIOS-ban ki van iktatva a WhiteList, ami csak meghatározott típusú eszközöket enged működni a MiniPCI slot-ban. Pl csak Lenovo FRU-s WLAN és WWAN kártyát tehetsz bele. Ha van modBIOS-od, akkor ez a lista ki van belőle törölve, így bármilyen eszközt használhatsz a MiniPCI slot-okban, pl Crystal HD dekódert, bármilyen WLAN kártyát, vagy akár Dual MicroSD olvasót is. Ez a modBIOS feloldja a SATA-I korlátot is, mivel a chipset tudja hardveresen
Amit linkeltem az előző hozzászólásomban modBIOS-t, ott van az! Görgesd lentebb az oldalt és van egy táblázat, ott van a T61 modBIOS is!
Inkább bootold CD-ről, én még mindig az tartom biztosnak, én is úgy csináltam a T500-am és T60p-m modBIOS flashelésnél
-
Francia91
veterán
válasz
kromatika #60355 üzenetére
1. Minőségben jobb, mint a mostani, de teljesítményben nem veszi fel vele a versenyt
2. 8 Gb-ig bővíthető, de ez DDR2 esetében (márpedig DDR2) 20-23k körül jönne ki, sztem nem éri meg, esetleg 4 Gb-ra bővíteni
3. Nem kapcsolható le a GPU, itt csak és kizárólag a Quadro FX570M van
4. Alapvetően nem tudja a SATA-II sebességet BIOS korlát miatt, de ha teszel fel megfelelő modBIOS-t, akkor minden probléma nélkül fog menni a SATA-II, és így már van értelme az SSD-nek a T61(p)-ben
-
Tim82
félisten
válasz
kromatika #60355 üzenetére
1. Hardveresen a HP jobb, összeszerelésben, minőségben a T61p nyer.
2. 2 x 4 GB DDR2 -> mindegy, hogy 667 vagy 800 MHz. A 4 GB-os noti DDR2 modulok rohadt drágák azért.
3. nem kapcsolható ki, mert nincs integrált Intel, amire átválthatnál (meg még a T61p-ben használt chipset sincsen ilyenekre felkészítve).
4. modbiosszal tud SATA II sebességet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HP 635 laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest