- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz
Sanyi.mTs #115698 üzenetére
Köszi az infot! Azért gondoltam, hogy állítható, mert 2 frissítés között nem volt ilyen jelenség. Együtt tudok élni vele azért.
#115699 arcsin: nincs beállítva ilyesmi.
#115700 HSM: köszi neked is! ránéztem az Intel vezérlőpultra, ott nagy hirtelen nem találtam ilyen lehetőséget. Lehet, hogy jobban fel kéne túrni. Annyira azért nem lényeges. -
-
kacsento1
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #113095 üzenetére
Ha lehet maradnék a Windows-nál, még az előző t61i thinkpad-nál próbáltam a linuxot, de nem lettünk barátok. Legfontosabb a böngészés lenne, de megpróbálnám a Capture One programot is használni rajta, ami nem nagy gépigényű. Igazából egy home fotó stúdióba szeretném majd használni, ahová semmi extra nem kell, csak alap dolgokra, de ha elfutna a C1 is, akkor összekötném a fényképezővel és egy nagyobb monitorral, ami jól jönne pl. tárgyfotónál. És ez linuxnál nem megoldható.
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Sanyi.mTs #111571 üzenetére
Csak kiegészíteném a többieket.
A support dokumentum nem frissítik többnyire. Pl. a gép kiadásának pillanatában nem létezik egyáltalán 4GB-s modul, így pl. a CPU hiába támogatná, nem lehet belerakni, így a dokumentumba a 4GB max. kerül pár év múlva kijön a 4GB-s RAM modul és onnantól már lehet 8.
Ez igaz sokkal később is 8GB-s, 16GB, 32GB modulokkal, mind jóval az adott modellek megjelenése után váltak elérhetővé, így a hivatalos oldalon nem minden esetben a valóság szerepel. -
brazso
tag
válasz
Sanyi.mTs #110805 üzenetére
Nem megy. A kártya szélén lévő 2 pöcköt nem lehet lenyomni. Oldalt mozog kissé, de mélységben nem.
Egyszerre kéne lenyomni a 2 pöcköt?Nem találok expresscard eltávolításához részletesebb leírást a neten. Annyit találtam csak, hogy meg kell nyomi a kártya eject button-ját, ennyi... -
vicze
félisten
válasz
Sanyi.mTs #109886 üzenetére
Nem lesz "minőségi", ilyenek lesznek. Drágábbak is tök ugyanezek csak drágán.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Sanyi.mTs #107244 üzenetére
15" kemény lesz. Én ne tudd meg mióta vagyok a 15" notik pörgetésében anyám miatt, a piac igen kevés és a gépek többsége igen khm, mondjuk ki, fos.
14" az már jó buli, 100k-ból már IPS-es T460 is meglehet sok kutatással, de T450 sima. Sok default konfiggal sajnos nincs, sokszor utólagos cserével lesz csak összehozható, de úgy tényleg simaliba.
-
-
donjohnson
addikt
-
-
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Sanyi.mTs #107214 üzenetére
optical drive speed-et tedd high performance-ra a bios-ban. szerintem inkább csak energiagazdálkodási szempontból elmegy "aludni".
-
arcsin
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #107200 üzenetére
Pld ha ellopják, elhagyod, betörnek hozzátok, stb, jól jön. Azzal bizonyítod a vételárat, hogy a tied, meg azon meglesz a sorozatszáma is. Szerintem mindenképp érdemes írni, akár csak egy "sajtpapírt" is. Én a 40ezres x230ra is írattam, bringára is anno. Nem veszi ki rosszul egyáltalán magát, ha mondod hogy te szeretnél egy papírt is a dologról.
Neten vannak adás-vételi minták. Ez pld nem rossz. -
Tikakukac
titán
válasz
Sanyi.mTs #107179 üzenetére
40-esnél azt, hogy olyat ne vegyél. Ott az a lényeges. Többinél meg kb. minden mindegy. Amit meg tudsz nézni azt látod, ami meg olyan rejtett hibás, annak meg úgyis mindegy. Én 3 géppel szívtam be 2 hónap alatt ismét. Olyan rejtett hibákkal, amiket nem látsz és helyszínen nem tudsz tesztelni nem lehet mit kezdeni.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Sanyi.mTs #102159 üzenetére
> de jó lenne tudni előtte, hogy szenvedés lesz-e x200-on a win10 vagy elég neki a vas.
ami tapasztalat:
X201 ( i5 CPU M 540 @ 2.53GHz × 4 PassMark=2454 ) + 8GB RAM + SSD -vel szerintem használható, habár nem tudom a te igényedet .. én ritkán használok windowst, és már nincs összehasonlítási alapom a W7-el.amúgy:
- én csinálnék egy disk backupot
- upgradelném W10-re és a legutolsó verzióra ( sokáig tart .. )
- és ha valami gond, vagy nem tetszik akkor visszatölteném a backupot. ( azért 1 hetet próbálgasd .. , mert szokni kell ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Sanyi.mTs #102157 üzenetére
> x200-on (ssd-vel) ajánlott a win10? vagy inkább maradjak a win7-nél?
jövőre már security patch-ek se lesznek.
"After January 14, 2020, Microsoft will no longer provide security updates or support for PCs running Windows 7. Now is the time to upgrade to Windows 10."
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support -
Dhampir
félisten
válasz
Sanyi.mTs #80472 üzenetére
Dell notebook topik létezik, ha Latitude is érdekel vagy keresd meg somaszt..
-
-
válasz
Sanyi.mTs #79215 üzenetére
Eszemben sincs aktiválni, míg nem képes felmutatni ez a rakás kakkancs egy működőképes desktopot.
Pont ezért kísérletezek. Frissíteni pedig csak addig fogom amúgy is, amíg a 10-eshez rendelődik a kulcs, utána megy a clean install.
A Win sosem volt jó az előző rendszer frissítésében, és a Win10 topik alapján most ebben is alulmúlták magukat. Kb alfa-szintű bugokat produkál a rendszer... -
Pete55555
addikt
válasz
Sanyi.mTs #78735 üzenetére
Köszi! Sikerült beállítani.
60 fok elérése után fixen 7-es fokozatra állítottam a ventit a teszteknél.
Eredetileg 1.340 V volt neki adva 2 Ghz-n, így 2 perc alatt 66 fokos lett a CPU.
Ezt sikerült levinnem 1.260-ra, így 3 perc után még mindig csak 65 fokos.Tovább most nem megyek egyelőre, amúgy is nyaralok éppen
Majd otthon folytatom.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanyi.mTs #76770 üzenetére
A fan error hibaüzenet előtt pörög fel egy nagyon rövid időre, utána nem.
Megnéztem, hogy rendesen hogyan működne a ventivezérlés: felpörög az elején (eddig oké), leáll (eddig oké), majd újra felpörög, de nem akkora intenzitással, mint közvetlenül bekapcsolás elején.
A gépednél meg nem történik meg a venti újraelindulása/felpörgése - első felpörgés van, utána fan error. Sem a saját ventijével, sem az X201-emből kiszedett ventivel nem. Az X201-ben meg mindkét venti teljesen normálisan működik.
Amúgy fan error után meg elindul (Hiren's Boot CD pendrive-ot rátettem), csak épp megsülne, gondolom, ha pár percen túl futna.
-
xcds
őstag
válasz
Sanyi.mTs #60118 üzenetére
Én akkor találkoztam vele, amikor zenét hallgattam vagy yt-oztam (volna), de akadt a hang. És ez a hálózati adapterek miatt van. De hogy mitől, az rejtély számomra is. Nekem akkor volt tökéletes, ha a vezetékes netet és a wifit is letiltottam, de csak a vezetékest letiltva is megszűnt a hang akadozása.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #59896 üzenetére
erre vki?
itt a manual. jól látom a 105-106-ik oldalon, h EC cseréhez ki kell szerelni az alaplapot?
-
-
soldi3r
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Sanyi.mTs #58826 üzenetére
A "CPU Settings˝ resznel allitsd ˝Mobile˝-ra a kezelest. Gondolatom szerint most ˝Destkop˝ modon lehet, ezert nem enged 1V alá
IDA: Intel Dinamic Acceleration ---> kis idore megemeli a processzor orajelet, ha ezt szuksegesnek erzi. Nekem elofordult olyan, hogy a P8600-asom (ami most a szekrenyben alszik), par masodpercre felment 2,5-2,6 GHz-re (RMClock talcan levo kijelzese szerint)
A P9700-asomnak elvileg 3.00 GHz az IDA orajele, de meg nem ugrott fel odaig (legalabbis nem vettem eszre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest