Hirdetés
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
FoxiestFox #77998 üzenetére
Köszi!
Most akarok 5teve-töl rendelni, az ő termékét nagyon dicsérik. -
Mankó
veterán
Netezésnél sokszor felugrik 60 fokra a hőmérséklet. Kilőttem a turbót, hogy ugráljon feleslegesen 3 Ghz-ekre a proci. ( Majd ha kell bekapcsolom.)
Furcsa mód a hőfok 40-60 fok között ugrál egyszerű netezésnél. (Jelenleg most a win 10 130-as verziója van fent, nem tudom ez számít e valamit.) Jó lenne egy kicsit lejjebb szorítani.
Alulfeszeléshez kellene egy kis segítség. Alulfeszelve, jó pasztával nektek milyen hőfokokon mennek a magok? MX4 paszta jó lenne a procira?Szerk.: Sima net esetében (Chrome), 3 lap, nem tudom miért ugrál fel a a proci 2.5 Ghz-re. Van ötletetek?
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
Chaser #77995 üzenetére
Köszönöm!
Elég a 3GB. (Asztali gépen SSD-vel van hogy 250-300-at nyit vissza a firefox (miért? csak úgy
), és kb. 2,5GB-nál megáll.)
Hmm, mennyire lehet levenni a feszt egy T60-nál? (Mondjuk nem foglalkoznék vele, soha nem csináltam még ilyet, meg nincs időm stabilitást tesztelgetni.)
T7200 lesz, az még ár-érték arányban megérné nekem. + 1GB-os 667-es hynix. (A kettőt ki tudom hozni 6-6,5K-bol pk-val együtt.)
T400-at nézegettem de az a jövő zenéje, most nincs arra forgótőke keret hogy megvegyek egyet, aztán ezt meg eladjam. Netezni, youtbe (néha 720p), filmek (néha 720p), word, excel ez is elég volt eddig, upgrade után még elég lesz egy darabig szvsz erre a célra (édesanyám használja, ennyire, elég is neki, csak már kicsit lassúnak érzi).
Még valami:
T7200-at vajon ez a BIOS verzió kezeli, vagy updatelni kellene?
Phoenix 79ETD6WW (2.16), dátum: 07/13/07(#77996) Francia91:
Köszönöm neked is az infókat!
T7200 lesz.
Affene, gap pad van... azzal mindig szívok, mert ugyanolyat (vastagség, hővezetés) nehéz szerezni, hogy megtudjam legalább a vastagságot ahhoz meg már szét kell szedni.
Első körben megpróbálom csak az újra pasztázást, gap padokat nem bántom.
Ez az 1 Ft-ot történetet nem vállalom be, ha nem muszáj. Az már modding lenne. De azért köszi a tippet. -
Francia91
veterán
válasz
s3toraph #77994 üzenetére
Nekem a T60p-ben 3 GB RAM volt, kulonbozo modulokkal. Siman jo volt.
T7600 a maximum CPU bele, de egy T7200 boven megteszi, ar/ertek aranyban jobb
A CPU felett csak a rez borda van, a chipset es a GPU felett pedig gap pad van. A GPU feletti gap padot erdemesebb lecserelni egy szepen felpolirozott 1 Ft-os ermere, 7-8 fokot garantaltan nyersz vele. Szepen lecsiszolod, aztan mindket oldalara egy csopp paszta, es a gap pad helyere teszed. Arra figyelj, hogy 1 mm vastagsag ala csiszold, ne feszuljon a GPU es a bords kozott.
-
Chaser
legenda
válasz
s3toraph #77994 üzenetére
3-at kezel a chipset, vagy a lenovo bugja, de 3 a korlát. Memóriánál mindig a próba a biztos, de nagy eséllyel menni fog bármilyen modullal. T7600 a legerősebb cpu bele. Dupla cache itt még erősen érezhető a viszonylag alacsony órajel miatt. Ennyi oldal zabálja a ramot, 4-8GB nem árt hozzá, vagy legalább egy ssd. Cpu-n nincs gap pad, vga-n lehet. Bár mivel inteles, nem feltétlen. Ram slotok a pad alatt vannak. Feszültségcsökkentés és pasztázás sokat segít, intel vga-val elég halk az a gép, volt nekem is. Mivel alapkijelzős én nagyon nem bonyolódnék bele, eladod, kicsit hozzáteszel és veszel T400/500-at amik jóval modernebbek, bővíthetőbbek.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy T60-asom (Type: 1956-A33, 14,1" 1024x768, 1x2GB-ram (aida szerint egy modul ami 667MHz-en megy, típust nem tudja kiírni), 500GB WD black (WD5000BPKT), intel GMA 950, T2400 proci).
Kicsit gyorsítanék a gépen, mert 15-20 lap ha nyitva a a firefoxban, eléggé belassul.
Kérdéseim:
1. Van értelme még bele venni +1GB ramot? (Win7 x32 Prof van rajta.) Ahogy olvasgatom a topicot, a 945 chipset 4GB-ot támogat, de a T60 BIOS miatt csak 3GB-ig látja.
Márkában hynix jó lesz? Vajon menni fog a benne lévő modul mellett? Vagy vegyek inkább teljesen egyformát, tehát mondjuk 1+2GB 667MHz hynix-ot?2. T2400-at ha lecserélném egy T7200-ra, éreznék előre lépést? (T7200-at és T7400-at lehet bele rakni tudtommal, utóbbit viszont nem találtam). T7200 nem sokkal gyorsabb de 4MB a cache ugyebár.
3. Továbbá, mostanában állandóan pörög a venti, és eléggé melegszik, ideje lenne újra pasztázni (nálam 1,5 éve van, még soha nem pasztáztam újra (nem volt rá szükség), előtte nem tudom volt-e, alfa156-tol vettem).
Ezeknél a T60-asoknál, csak paszta van a borda és a cpu ill. vga között, vagy gap padok is vannak a bordán?4. Memória foglalatból mindkettő a touchpad alatt van?
Üdv
-
Mankó
veterán
Csere utáni helyzet:
Maradt az eredeti T420 ujjlenyomat olvasóval, 1600x900-as felbontással, i3-2350m helyett i5-2520m, 4 Gb DDR3-1333 helyett 8 Gb DDR3L-1600, Sanyo 25% elhasználódású aksi helyett Panasonic -2% aksi, német helyett magyar bill.
Mindez kemény 2 ezres ráfizetéssel. Az USB3-at és a Caddy-t nem tartottam meg.
Ennyi ráfizetést mindenkinek megért volna szerintem. -
renee7
tag
Sziasztok!
Tudtok valami számtech boltot Budapesten, vagy valami gyors csomagküldést vállaló webáruházat, ahol lehet ultrabay keretet venni Thinkpad R61-be? ODD helyére SATA HDD-t akarok tenni. Valamelyik kolléga aláírásában régebben többször belebotlottam egy ilyen hirdetésbe, de most hogy kellene, az Istennek sem találom... Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #77985 üzenetére
9,5
-
CharlieDrop
veterán
Srácok! T410-be 12,8mm-es az optikai meghajtó, vagy 9,5mm-s?
Köszi a választ
@(#77986) Chaser
Köszi -
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
X220-at tervezek venni használtan.
Mi az amit érdemes a vásárlás előtt ellenőriznem rajta?
Köszi,
Sleed -
havri1
félisten
A kis visszajelzős sorokban a házikó benne 1 illetve a házikó benne A mit jelent?
Amikor töltötte 100-ra, mintha valamelyik aktív lett volna, vagy csak behaluztam?(#77976) Tim82: Köszi, sose jöttem vna rá
Pedig a billeken ott a jel is
-
Tikakukac
titán
válasz
Dalion #77972 üzenetére
Tippeld meg: ha már a win8.1 is szenvedős akkor a win10 milyen?
Üzenem mindenki másnak: üljön a seggén mindenki. Majd 3 hónap múlva kiderül mekkora szopás. Tippre beledöglünk majd annyit fogunk szoftverezni és gépet újrahúzni, mert nem lehet másként megoldani az anomáliákat.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lesz érdemes Windows 10-re váltani T400-al ? (vas szintjén biztos bírnia kell, 8 GB RAM, SSD és P9700 van benne). Feldobta a WIN7 az update ikont ma, hogy ha kijön frissíthető vele. Nyilván itt a kérdés a driverek kompatibilitásában rejlik... Windows 10-ről sokat még nem olvastam, a 8.1-hez volt szerencsém abból köszönöm, de nem kérek. -
Eddig szépen működött az Access Connections.
Betettem a dokkba a gépet, kikapcsolta a wifit, és átváltott lanra, ha kivettem belőle, visszakapcsolta a wifit.
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy bekapcsoltam a wifit, miközben lanon voltam (inssider-ben nézelődtem), és azóta az istenért sem akarja kikapcsolni, mikor dokkba teszem.
Be van pipálva neki, aminek be kell, de már azt is megcsináltam, hogy pipa ki, reboot, pipa be, reboot, dokkból ki-be, stb, de nem akar megjönni az esze. Wtf? -
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #77965 üzenetére
Lehet, hogy van légbuborék, de nem érzem, hogy emiatt más/rosszabb lenne a hűtés. A leírás szerint az "X shape" a legjobb. Mondjuk ezt mobil procin nehézkes kivitelezni a pasztázandó felület kis mérete miatt. Mit javasolsz helyes megoldásnak laptop proci helyes/megfelelő/optimális pasztázására?
Kicsit túlreagálom már a dolgot, csak kíváncsi vagyok...
-
Mankó
veterán
Win 10prev van fent valakinek?
Mivel az asztalin jol mukodik gondoltam ide is felrakom. Felmasolja a fajlokat, bekeri a wifi jelszot es egy Just a moment ablaknal les mar percek ota. Eger megy, winyo led pislog es ennyi.
Mar tobb laposra is felraktam a win 10et,de ilyen meg nem volt. Szerintetek hagyjam meg, vagy lehet a wifi miatt szarakodik? Hat nagyon remelem, hogy nem a memoria csere miatt csinalja! -
gabe_
őstag
Úristen, micsoda tudományossággal pasztáztok.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #77963 üzenetére
Azzal, hogy egyenletesen szétkenem (eloszlatom), hogy "teszek" bele légbuborékot? A hűtés így is, úgyis "szétnyomja" vagy nem?
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #77961 üzenetére
A szétkenős dologgal mi a baj? Valóban keletkezik légbuborék ami miatt melegebb a CPU/GPU?
A HSM által linkelt leírásból a "happy face" verzió tetszik. "Alesza" nyerő
-
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #77951 üzenetére
Úgy tűnik.
Sokévvel ezelőtt, amikor még nem voltak tesztek, én is a szétkenős módszert használtam, de utána áttértem vagy az X-esre, vagy a csíkra, a proci formájának függvényében.
Amúgy nem olyan vészes a különbség, ahogy írtam, néhány fok... Ezért szerintem kár piszkálni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Most lettem boldog tulajdonosa egz T430-as masinának. Minden nagyon szép és jó, csak annyi a probléma, hogy amikor a mini display porttra rákötök átalakítóval egy lg hdtv-t, akkor a kép néha elmegy pillanatra , fekete kép, majd visszajön.
Hdmi kábel és tv ok, mivel másik géppel megy, tehát marad az átalakító és a gép.
Mi lehet a probléma? A gépben HD4000 van és W8.1 x64.
-
Mankó
veterán
A turbó-t hol lehet lekapcsolni? Illetve melyik progival lehet fix értékre belőni a procit?
Asztalin megtudnám csinálni bios-ból, de itt kicsit azért más. -
HSM
félisten
válasz
metal01 #77949 üzenetére
Maga a teszt elég gyenge, de látszik, mi a gond: [link] Itt értékelhető eredmény is van: [link]
Valahol találtam még egy jót, de az most nem került elő.A lefolyás pedig nem gond, ha nem vezető a paszta, mint pl. az MX2, MX4. A proci kiszedésénél nem sokkal nagyobb meló letakarítani. Ami nehéz, ráérezni, mennyi az, amennyi kell a nyomós módszernél.
Amúgy néhány fokokról van csak szó, szóval nem olyan eget verő lényeges dolog. -
metal01
őstag
Hát én így csináltam mindig. Nem volt vele gond. A "szétnyomós" módszerrel csak az a bajom, hogy lefolyik a magról is a paszta, tiszta dzsuva lesz tőle a proci és nem garantált, hogy a teljes felületen éri.
Miért lenne légbuborék? Szerintem pont, hogy nincs, mert szétkenem a pasztát. Bár lehet, neked van igazad
Mindenesetre a tesztek alapján nincs bajom a hűtéssel. T400, P9700 idle-ben 36-40 fok, Prime alatt 2 óra terhelés után max. 60 fok.
Szerk.: Igaz a proci alul van feszelve...
-
metal01
őstag
Még több pasztának nincs értelme. Nem kell annak tocsognia benne. Inkább a "milyen" pasztán van a hangsúly. Az MX-4 tényleg jóféle, sokan használjuk itt. Én úgy szoktam, hogy először nagyon vékonyan kenem meg a procimagot, úgy hogy a teljes felületen érje a paszta (simán ujjal kenem szét) és utána még egy keveset teszek középre és elegyengetem azt is. Így biztos, hogy a felületi egyenetlenségeket kitölti a paszta (lényegében ez a célja) és a megfelelő hőátadás megvalósul.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #77943 üzenetére
Nagy proci kellett hát tessék
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #77943 üzenetére
Nekem MX4 van az i7 alatt, és ugyanilyen meleg....
-
-
HSM
félisten
Szerintem ez jó így. Nekem se nagyon megy 45 fok alá üresben sem, net közben 50-60 fok. Mondjuk nekem i7 van, de kb ugyanaz, mint az alap i5.
Én ha csak netezek, simán lekapcsolom a turbót, úgy 2700Mhz, halk, csendes, hűvös. Ilyenkor mondjuk rá lehet a turbót is engedni, ha sietős a dolgom, akkor 3,4-3,2Ghz. Ha pedig valami durvább gyilkolászás van, akkor simán leveszem vagy 2700, vagy 2400Mhz-re, és máris nem fő meg benne a proci feleslegesen. -
Mankó
veterán
Nem tervezem különösebben gyilkolászni, csak a memóriát akarnám letesztelni, hogy minden rendben van e vele.
Alapon netezés közben 45-50 fokosak a magok. Ennek így kell lennie, vagy szétkapjam megint és tegyek alá még több pasztát?
Lehet érdemesebb lenne lekapcsolni a turbót és valami fix órajelet állítani az i5-nek? -
-
Mankó
veterán
válasz
metal01 #77936 üzenetére
Most pasztáztuk újra, mivel proci csere is volt. Most hűl vissza Prime után 45-50 foknál járnak a magok.
Lelőttem a Prime-ot, míg válaszoltok nehogy túl melegedjen. Szerintem Prime alatt 100 fok fölé is melegedne. Meddig kellene futtatni a Prime-ot, hogy biztosra mondhassam, hogy renden vannak a ramok?Aggregátor: azt a hűtőpasztát használtam, amivel az asztalit is szoktam kenni. Még Audio boltban vettem, erősítőkben szokták használni.
-
Mankó
veterán
Megcseréltem a procit, meg a memóriákat, most fut a Prime 95 Blend tesztje, de kicsit soknak találom a proci mag hőmérsékleteket. 90 és 96 fok.
Nem sok ez egy kicsit, még akkor is ha Blend tesz közben van?Meddig hagyjam menni a tesztet és mennyi fölé ne engedjem a proci magokat?
-
Aethelstone
addikt
válasz
tothjozsi96 #77933 üzenetére
Akkó' letölt, kiír és indít
-
válasz
FoxiestFox #77932 üzenetére
Épp az a baj hogy hangszórót ír, tehát nem értem én ezt...
Kéne egy usb-s Ubuntu, szerintem ez pedig valami rendszer hülyeség lesz.. -
válasz
tothjozsi96 #77931 üzenetére
Vagy a jack adta meg magat, vagy fejhallgaton felejtette magat (nekem nem Lenovos driverem van, s szandekosan kezzel valtok, ha szukseges), nezd meg a sound panelt.
-
Van egy T400-asom, tegnap este még volt hangja a gépnek, ma már nincsen...
Most ezzel mit kezdjek?
Az eszközkezelő írja hogy jó a hangkártya, a hangszabályzó is mutatja hogy tudja kezelni, egyszerűen a laptop hangszórója nem szól.
Elromlott volna? Vagy mi lehet a baja?
Ráadásul ki se kapcsoltam tegnap óta, csak lehajtottam este, de maga a gép ment.Külső hangszóróval tökéletesen ad hangot.
-
-
válasz
FoxiestFox #77915 üzenetére
Visszapillantó tükör van a szobádban?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Razermazer #77926 üzenetére
Nekem ez vált be, picike, de mégis jól használható.
-
válasz
Razermazer #77926 üzenetére
Jol gondolod, egeszen pontosan meregdraga, de meg ezekert is eszetlen osszegeket akarnak, ha epp talalni belole.
-
Razermazer
őstag
válasz
FoxiestFox #77925 üzenetére
Akkor téma ejtve
az újabb fajta gondolom nem is olcsó?
-
válasz
Razermazer #77921 üzenetére
Errol lebeszelnelek, a laptophoz kepest fos a gepelesi komfort, egyedul az Ultranav jo benne, es hogy van numpad.
Raadasul epp megdoglott, mielott eladtam volna, aztan pihent, most meg megy
Ujabb fajta Ultranav billek allitolag jobbak sokkal.
Ez egy suppedos igenytelen ize. -
Chaser
legenda
válasz
Razermazer #77921 üzenetére
A szekrényemben az egyik polcon
:
-
Razermazer
őstag
válasz
FoxiestFox #77915 üzenetére
Kérem szépen hol lehet beszerezni ilyen ultranav billentyűzetet?. Hirdetéseket néztem aprón hát semmi, max tavaly volt! csak e-bay? vaterát is néztem ott sincs.
-
Mankó
veterán
Mondjatok egy memória tesztelő progit! Ma ha minden igaz meg lesz a proci csere és egyúttal, akkor már a 8 gb ram is bele kerül. Remélem nem lesz gond a Samsung 2x 4 gb ddr3l modulokkal.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #77913 üzenetére
Szerintetek hol lenne érdemes nézelődni, ha LAN-modem, vagy only LAN-kártyát akarok bele? Mini PCI.
Vatera, eBay? Vagy nem így érted?
Vagy esetleg a kapható mini PCI wifik mennének benne?
Ha bele tudsz antennát is szerelni a gép fedelébe, akkor igen, állítólag. Itt még nem kell ehhez BIOS-t módosítani.
esetleg még egy nem teljesen döglött akku kéne, szünetmentesnek kb, vajon lehet még olyan akkut kapni egy 15 éves géphez, amiben van egy kis kraft?
Még új, utángyártott akku is van hozzá német eBay-en. [link]
-
Múltkor megállapítottam, hogy a T20-am LAN vezérlője nem is hibás, hanem nincs is benne, csak modemkártya.
Szerintetek hol lenne érdemes nézelődni, ha LAN-modem, vagy only LAN-kártyát akarok bele? Mini PCI.
Vagy esetleg a kapható mini PCI wifik mennének benne?
512 mega memót kap még a héten, nagyobb vinyót már kapott (a gyári vinyóján gyanós szektorok vannak, de bad sector nincs!) esetleg még egy nem teljesen döglött akku kéne, szünetmentesnek kb, vajon lehet még olyan akkut kapni egy 15 éves géphez, amiben van egy kis kraft?
-
-
fungi
aktív tag
-
havri1
félisten
válasz
Aethelstone #77907 üzenetére
No, és akkor ez most hogy tölthette fel 100%-ra?
-
havri1
félisten
Jól sejtem, hogy kikapcsolt állapotban a power managerben beállított töltési értékeket nem veszi figyelembe a gép?
Eddig mindig 90%-ig töltötte, most ki volt kapcsolva, mikor rádugtam, és feltolta 100%-ig.
Ha viszont bekapcsolt állapotban teszem töltőre, és kacsolom ki, akkor megáll 89-90%-on. Mondjuk nem értem kikapcsolva hogyan szabályoz.. -
válasz
Razermazer #77901 üzenetére
Albi tartozéka, és ja, ha kiporszívózom, tök újnak néznek ki.
-
Razermazer
őstag
válasz
FoxiestFox #77882 üzenetére
Upsy Daisy nekünk is éppen ilyen szőnyegünk van, nem éppen mai darab de tartós és nem fakul.
Retro 77-ből illik is a retro géphezbocs az offért de nem hagyhattam ki.
Használjátok egészséggel még sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Milyen széket vegyek?
- Vicces videók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Lenovo Ideapad Flex 5 - 14"FHD IPS Érintő - Ryzen 3 5300U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest