- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
cellpeti #110811 üzenetére
Mármint lemegy sleepbe? Windows 10 sleepet elég nehéz megkerülni. 30mp-ig kell a powert nyomva tartani, azt többnyire megszakítja, normál esetben 10mp elég.
Valamint alján van egy lyuk, ami az "emergency reset"(2-es, jobb zsanér alatt). -
-
vicze
félisten
válasz
cellpeti #106106 üzenetére
Tehát W540.
Nem aszt mondom, hogy nem megy, menni fog gond nélkül bármelyik hűtéssel, csak 35W vs. 57W, és nem kevés többlet terhelésnek van némi ára nyilván.
Nekem a T440p nyilván kevésbé jól tolerálta a +22W (azt hiszem 65W-ig megy néha) elszállításnak a feladatát. Csak ennyi.
Ha ez nem probléma, akkor hajrá. -
vicze
félisten
válasz
cellpeti #106104 üzenetére
Kapsz két magot, dupla teljesítményt! Veszíted az aksiidő felét használattól függően, viszont lesz egy tök jó fűtőtested télire.
Nem tudom milyen modell, de talán lehet hozzá mondjuk egy GPU-s hűtőre cserélni, amivel hidegebb lesz.
Személy szerint nem mentem 4700MQ főlé. -
-
vicze
félisten
válasz
cellpeti #104821 üzenetére
A W540 4db RAM slotos, megfelelő slotokba párosítva rakod őket?
Két ellentétes also vagy felső slotban kell legyen.
Ha egymás alá rakod őket akkor nem fogja látni a másik modult.
Csak párosával fogja kezelni a modulokat, illetve a két magos CPU csak 2 slot-ot kezel, 4magos kell, hogy menjen mind a 4. -
cellpeti
nagyúr
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
cellpeti #104672 üzenetére
Nem rossz, 440p elég közkedvelt. Csak a touch padet b*szd ki a picsába ha gyökérkedik a driver telepítés, vagy nem szimpi az erintozonas kialakitas. De előtte Lenovo gyári driver telepítő appját (talán Lenovo system update, fejből nem tudom) futtasd. 730M lehet kevés lesz neked.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
cellpeti #104639 üzenetére
> T460s mennyire lehet eleg CAD, Inventor programokhoz?
neked kell eldöntened ..
de ahogy kiveszem komplex modellekhez már kevés"For Complex Models, Complex Mold Assemblies, and Large Assemblies (typically more than 1,000 parts)"
CPU : 3.30 GHz or greater, 4 or more cores
Memory: 24 GB RAM or greater
GPU: 4 GB GPU with 106 GB/S Bandwidth and DirectX 11 compliantde minnél régebbi verziót használsz annál kisebb a rendszerigény
- System requirements for Autodesk Inventor 2016 products
- System requirements for Autodesk Inventor 2019 -
-
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #74279 üzenetére
Attól függ, mire kell. A T410 1440*900-as Samsung kijelzője használhatóságra sokkal jobb, mint a T420-ban elterjedt 1600*900-as AUO panel. (Volt kis időm egymás mellé tenni őket, erről majd beszámolok.) A T410 jóval hangosabb, 1800 és 3800rpm-et tud, semmi köztes, a T420 viszont tud 2000rpm-et és 3200-at is, és ezen a kettőn jól el is van, ha nincs gyilkolva, és többet fogyaszt a T410 főleg kis és közepes terhelésen, valamint némileg lassabb. A T420-on lehet üzemidőt nyerni, ha visszafogod a procit, a T410 csak lassabb lesz tőle. Driveres támogatottságban, IGP-ben is sokkal jobb a HD3000 IGP. Nálam i5 540M és i7 2620M volt a gépekben.
Egyéb tekintetben nem vettem észre jelentős difit, mindkettő jól összeépített, masszív cucc, erős wifivel, a szokásos jó klaviatúrával és szeretett ThinkPad extrákkal.Ugyanakkor a linkelt T420 nekem annyira nem jön be (foltos kijelző+US bill), viszont nem sokkal drágábban már lehet válogatni belőlük.
A T410-es árát pedig sokallom, 77K winyóval.
(#74273) dying_star: Azzal ne is.
De ha "rendes" net közelébe kerülsz feltétlen pótold.
-
-
-
soldi3r
veterán
-
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #63531 üzenetére
Az már jobban boldogulna a HD tartalmakkal, a HD2600-ban már van hardveres HD támogatás (hardveres Flash gyorsítást még nem támogat)
Meg a 8510P-n van HDMI, egyszerűbb rákötni TV-re, nem kell átalakító"Due to the Avivo HD videoengine the Chip accelerates HD Video like HD DVD, Blu-ray (Video Decoder for H.264/AVC, VC-1, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4/DivX Video Codecs). Furthermore PowerPlay 7.0 brings longer battery runtimes. Furthermore, ATI Mobility Radeon HD 2600 is certified for Windows Vista (for the Aero user interface)."
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #63529 üzenetére
HD film nem az erőssége a T61-nek, csak ha WhiteList mentes BIOS-szal karöltve teszel bele egy Crystal HD MiniPCI kártyát. A többire alap BIOS-szal is tökéletesen megfelel, esetleg a Flash-sel tűzdelt oldalak picit megakaszthatják, de ezt már a T61 tulajok tudják pontosabban megmondani, csak telepítés/javítás idejéig volt nálam T61-es jópár darab
-
lapa
veterán
válasz
cellpeti #63390 üzenetére
milyen kocsi volt, hogy történt? látható volt, mikor megálltál hogy berakod?
6 év alatt nem csináltál egy szottyadt mentést a pótolhatatlan adataidról? 6 év alatt? nehéz erre bármi olyat mondani....
esetleg titkosítatlanul voltak rajta?
emberek, a fenti mondatokat mindenki futtassa le magán legyen kedves, legalább ennyi "haszna" legyen ennek.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cellpeti #63310 üzenetére
edigital, 3500 volt (most is annyi), de kollégám lőtt hasonlót 2 dolcsiért csájnából
-
Dhampir
félisten
válasz
cellpeti #63262 üzenetére
Nálam T530 alatt kezdett figurázni, pedig nem túrtam széjjel az oprendszert és csak minimális mennyiségű Lenovo szoftvert használok.
Inkább megvárom a következő nagy updatet és akkor adok neki újabb esélyt.
(#63263) lapa
Igazad van, ez a Feladatkezelő tényleg "user error" volt. Ezzel nincsen gond.
A többi apróbb anomália még megmaradt, illetve időnként jelentkezik.
-
Peet91
aktív tag
válasz
cellpeti #63262 üzenetére
Bizony hogy megy, gond nélkül. Tálcán a kis widget is, a szabályozás is, én azt az egy dolgot nem értem, hogy amikor battery resetet nyomok, akkor az az anomália jön elő, hogy feltölti magát, majd lemeríti, majd amikor lemerül, akkor fogja magát és kikapcsol
majd amikor észreveszem hogy dafuq?! ez kikapcsolt, és visszakapcsolom, akkor meg már maxra fel van töltve, és újra kezdi a lemerítést.
-
lacus83
senior tag
válasz
cellpeti #63090 üzenetére
Én is azon a merényleten gondolkodom T510 vs vissza az LGP panelos Atis T500 ra.
Hiányzikkk
Pedig patent a T510 is NVS3100al,I5 el de a ledes LGből sose lesz TN LGP panel .(Melegebbek a színei,nincs PWM probléma,habár engem szerencsére az annyira nem zavar,de a betekintési szög az is más kérdés ) -
Poo
senior tag
válasz
cellpeti #62930 üzenetére
Abból kiindulva hogy a 2nd hdd caddyben nincs különbség méretben a T410 és T410s közt elviekben jó kéne lennie bele,viszont mivel nem szerepel a támogatásos listában ezért lehet hogy nem fog megfelelően működni.Ki kéne próbálni valszeg vagy ha van valakinek személyes tapasztalata azzal leszel csak előrébb.
-
Peet91
aktív tag
válasz
cellpeti #62833 üzenetére
Sajnos az az általános tapasztalat, hogy bőven van mit összedrótoznia a lenovo-nak, mert a system update hogy a "signed" cumókat hajlandó letölteni. rgo megnézni a felismert eszközöket a gépben, megnézi hogy az adott eszközökhöz mik vannak hozzárendelve az adatbázisban adott oprendszer alatt, és ha éppen a Szaturnusz és Föld által bezárt szög egy tömpaszög a naphoz viszonyítva, akkor letölti.
Elég egyszerűen lehetett ezt ellenőrizni, konkrétan megnézem, hogy win 8.1-hez milyen hivatalosan tesztelt és működő driver van x201-hez, és azokat leszedte. Még a win8-hoz tartozóakat sem szedi le automatikusan, nemhogy azokat, amik csak 7 alatt mennek. Szóval személy szerint lesz@rom az update-et, lenovo support oldalról leszedem ami kell, a sysupdate-et azért rakom fel, hátha talál a manuálisan felpakoltakhoz frissítést (mondjuk a kompatibilitási módban felrakott win7-esekhez esélytelen, bár ezt nem volt időm/kedvem rendesen kitesztelni). maximum erre jó szvsz.
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62833 üzenetére
Nekem win7 64bit alatt pöccre leszedett mindent, fel is telepített, csak lestem. Eddig az ilyenekkel mindig csak bajom volt, de ez hibátlanul megcsinálta. Egyedül a wifi-s progit (access connection, vagy mi) nem tettem fel, azzal rosszak a tapasztalataim, nekem a gyári wines megoldás tökéletes amúgy is.
(#62834) Tikakukac: win8-at használjon, akinek 3 élete van...
-
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #62809 üzenetére
Szerintem lehetetlen dolog...
(#62811) Tikakukac: Reszben ezert is valtottam T60p-rol T500-ra, kellett a DP a kep minosege miatt. Mikor egy komolyabb szerszam 3D-s rajzait/terveit kell bemutatnom, ott mar minosegileg keves az analog kimenet, a dokkot meg nem hurcolhatom a DVI miatt magammal
-
lacus83
senior tag
válasz
cellpeti #62708 üzenetére
Nem nyúlsz mellé egyikkel sem.
T500 erősebb kiszerelésben (pl 4GB ram + SSD,cpura elég egy közép pl P8600) Intel + Ati kombinációban elég mindenre.
Játszogatni is lehet vele,persze újabb játékok megfektetik az Ati 3650et,de pl én Cod szériákat MW1 - Black Ops ig gond nélkül végigjátszottam.
1080p re bőven elég az Intel kártya is,netre filmre használva passzívan is elmegy a T500.Nagyon jó a hűtése.
Amire a helyedben figyelnék az a panel.Samsung az elterjedtebb de az LGP panel gyönyörű,majdnem IPS de inkább csak fél IPS de az biztos.Erről kérdezz LGP panelos tulajokat.De a Samsunggal sincs gond,addig amíg nem látsz LGPtTermészetesen 1680x1050.
Nekem volt T500am,meg voltam vele elégedve LGP panellal,tuning csak SSD volt benne.Jellenleg T510em van,I5 520M el,SSDvel.NVS3100 512MB video karival.Természetesen itt is HD+ LG panel.
Na ez már majdnem sok is.Elég mindenre
Ha nem zavar a pwm vezérlés tökéletes a T510 HD+ led kijelzője.De a pwm is minimális,abszulut nem vészes,de persze akinek zavarja a szemét annak ez gond.
A HD+ alattiak nem "szépek".
A T500 még 16:10es,a T510 16:9es.
Erről azt hittem én is érvágás,de gyorsan megszoktam a 16:9et.
A T510 tapi padján azok a "szegecses" felület b@ziság,jobban szerettem a T500 sima tapipadját.A döntő persze az ár .T510 jóval drágább a T500nál.
Ha akarsz szép jó megkímélt T500at útba tudlak igazítani -
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62674 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy egy duplaolyangyors gépet nem tudtok ketten egyszerre használni.
Ráadásul rendet tartani se könnyű közös gépen.
Nálunk a barátnőm amúgy sem vigyáz feleannyira se a cuccaira, mint én, ez alapból kizárja a közös noti lehetőségét.Tudom, hogy nagyon vonzó az a T430u, bennem is azonnali birtoklási vágyat kelt, ahogy ránézek, de szerintem gondoljátok át.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged