- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
R61i (8932-GNG) esetén segítsetek kérlek! Memóriát szeretnék bővíteni benne. Jelenleg 2 GB van benne. Kérdésem az, hogy ugyan tudom, hogy lekezelni nem valószínű hogy tud DDR3-at, de beletehető, fel fogja ismerni, kisebb teljesítménnyel fogja használni? Vagy csak DDR2? Tudtok esetleg olyan listát, hogy milyen RAM kompatibilis vele?
Ezen kívül szerintetek mivel érek el jobb teljesítményt? Ha a 2 GB ramot 4-re bővítem, vagy ha a HDD-t SSD-re cserélem? Nyilván mindkettő jó volna, de jelenleg az egyikre volna mód.
Köszönöm szépen!
-
degas2428
tag
válasz
donjohnson #77891 üzenetére
Köszönöm.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #77888 üzenetére
Egyelőre azt kéne eldönteni, milyen Linux menjen rá majd a WinXP mellé.
AntiX. Abból is a 13.2-es. [link]
-
Kijelzőn meglepődtem amúgy, igaz, hogy a feketét hírből sem ismeri így a W500-ban lévő LGP-hez képest, de meglepően egyenletes a fénye, és teljesen foltmentes.
A ház maga is jó állapotú, kivéve jobb lent a billentyűzet feljár, majd kezdek vele valamit.Egyelőre azt kéne eldönteni, milyen Linux menjen rá majd a WinXP mellé.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #77886 üzenetére
Nem. Voltak/vannak fontosabb dolgok is. Majd most a júniusi fizetésből (mert nekem felszerelésem, tudásom nincs a forrasztás-részhez). Meg át kellene tennem bele egy jobb állapotú, kevésbé foltos kijelzőt is egy donor T22-ből.
Az X201-et megcsináltattam, úgy néz ki, hogy működik (ha még nem írtam volna, a LAN-nál szállt el egy IC az alaplapon, KillHates kicserélte); azon meg van DOSBox + virtuális XP régebbi játékokhoz.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #77884 üzenetére
Mondjuk kb. 2,5k egy új ADP3421 eBay-ről, ha tudsz forrasztani, akkor ennyi az összköltség.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #77882 üzenetére
Aztán még rá fogsz pár ezret, amikor elszáll benne az ADP3421 és lesz jó kis Blink Of Death.
-
-
degas2428
tag
Ez a töltő jó lenne a t420-hoz?
-
eddie1978
senior tag
Üdv,
Írtam az X200s Ultrabase LAN sebesség gondról korábban. Nos úgy tűnik, hogy valami a dokkolóval van, mert a kábelt a gépbe dugva mindig Gb a sebesség, dokkolóba dugva talán 10-ből egyszer. Lassan is csatlakozik fel a hálózatra a dokkolóról. Gépről villám gyors. A dokkoló aljzatban ki-be irányban 1mm-t tud mozogni a csati. Mozgatásra sokszor meg is szakad a kapcsolat amikor kimozdul. Visszatolva ok, de csak 100Mb a link. Kábel végén a csati jó, mert a gépbe dugva nem mozog. Másik csatival is kipróbáltam. Mozog.
Szét is szedtem, de nem látszik semmi hiba a forrasztásokon.
Dokkoló egyelőre pihen. -
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77877 üzenetére
3 ok lehet leginkább:
1.) Valamelyik köztes órajel/fesz kombót nem bírja (mert gondolom, nem állítottad be a tesztelés idejére, hogy csak a legkisebb/legnagyobb között tudjon változni).
2.) Nem olvastad el (rendesen?) a hozzászólásomat, így nem tudod, hogy az IDA-ra is figyelni kell.
3.) Olyan utasítás hibázik, amit a Prime95 nem tesztel.Mind3 esetre a legegyszerűbb, ha emelsz egy osztásnyit a feszültségen, ha ez nem segít, akkor állítsd vissza, és az 1. pontban írtat állítsd be, és úgy nézegesd.
-
válasz
tothjozsi96 #77877 üzenetére
Mit diktal a jozan esz?
-
tothjozsi96
addikt
Beállítottam az RMClock-ot, 1.087V max. feszültséggel szépen ment a T9600.
Prime95 alatt 20 perc után sem ment 60 fok felé.
Érdekes hogy a kezdő érték 0.95V-ra volt megadva és szépen így volt felskálázva tovább a többi érték.
De viszont 1 óra használat után a gép mindig dobott egy kékhalált.
Most mi tévő legye? -
Francia91
veterán
válasz
degas2428 #77867 üzenetére
Valószínűleg 65W-os töltőd van a géphez. Ilyenkor akku nélkül visszaveszi a CPU órajelét a rendszer, mert a 65W-os adapter kevés lenne. Ha beleteszed az akkut (plusz a töltő is csatlakoztatva van), akkor tudja a gép max órajelen használni a CPU-t. Valószínűleg ez lehet a problémád, nézd meg a töltőd teljesítményét
-
Chaser
legenda
válasz
degas2428 #77865 üzenetére
Egyik kollega mondott napokban egy erdekeset lassulasra. Ugyanolyan mennyisegu es parameteru ramnal az egyik parosnal lassu volt a gep. Ha tudod nezd meg masik rammal is. Oldalbetoltes ramba megy, letoltes hattertarra. Cpu-t is megnezheted ha meg nem tetted, nem-e alacsony orajelen jar valamiert.
Nalam samu 840 evo van, amirol kiderult idovel jelentosen lassul, c2d es porog a gep, wrboldalak poccre nyilnak. -
degas2428
tag
válasz
Aethelstone #77864 üzenetére
Nem tudom másként leírni: szinte mindenen gondolkodik. Két gépemben is (ezeken kívül) SSD van de egyik sem gondolkodik "töltöget", főleg internetezés közben lehet érezni (honlapok megnyitása) de viszont letöltésnél gyors. Olyan az egész rendszer mintha nem SSD lenne benne hanem HDD.
-
degas2428
tag
Adott egy t420 i5 2520m 4GB ram windows 8.1 operációs rendszerrel 240 GB kingston v300 SSD. Lassú a rendszer, program indításokkor, internetezéskor (240 MB/s internetem van s lan kábellel használom a notebook-ot). Biosban ahci van beállítva a satánál ill. minden driver le van töltve a lenovo oldaláról. Magának az ssd-nek nincs baja mert egy macbook-ból tettem át s ott remekül tette a dolgát. Mi lehet a problémája?
-
Chaser
legenda
válasz
sedios #77859 üzenetére
Ilyen cpu-val 35k a reális érte ha tökéletes, ha jó benne az akku akkor több. Kijelzőt sztem 5-8k körül kapsz bele használtan persze.
Surfym@n Írhatsz oda 100-at is, de kb bármilyen random szám jó, feltekeri a max+1 fokozatra a ventit
Ha vkinek lenne eladó x220-a rikkantson privátban.
-
sedios
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad R400-as notim.
(Processzor: Intel Core 2 Duo, T5870@2,0 GHz
Mem: 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR3
Kijelző: 14,1" WXGA anti-glare
VGA: Intel 4500MHD)Egy ideje a képernyő alsó részén villogás tapasztalható (mondjuk 5 másodpercenként, zöldes színű általában, pár centis magasságig terjedően). Elég zavaró. Mit lehet tenni vele szerintetek? Kideríthető egyértelműen, hogy kábel vagy képernyőprobléma? Odáig egyszer eljutottam, hogy szétkaptam a gépet, és a kábelt kihúztam/visszanyomtam az alaplapra, de ez nem hozott semmilyen változást. Most leszigszalagoztam az alsó részt és magát a képet szoftveresen feljebb toltam, de ez elég there i fixed it jellegű megoldás így
Ésszerű keretek között lehet erre rendes megoldás? Az egész notit nem tartom többre 50-60k-nál, úgyhogy ilyen többtízezer forintos beruházásoktól elzárkózom.
-
barnam_
nagyúr
De, ki lehet kapcsolni szerintem. Úgy emlékszem, T400 vagy T61-nél ki tudtam kapcsolni.
Az AMT felugró ablaka elvesz 1-2 másodpercet gondolom, de drasztikusan gyorsabb anélkül sem lesz. Emlékeim szerint SSD-vel Win7 nálam is lassabb volt, Win8 valamivel gyorsabban töltődött be.
Érdemes még BIOS-ban a Boot mode-ot Quick-re állítani, illetve az Extended memory test-et kikapcsolni. -
gps76
őstag
válasz
barnam_ #77851 üzenetére
Viszont szerintem (melózok később tudom kipróbálni) jelszó nélkül ki se tudom kapcsolni bios-ból...
Arra tudsz valami egyszerű választ,hogy a win7 miért olyan lassan bootol egy ssd-ről is? kb.45 másodperc,míg ugyanez az ssd más notiban mint a "villám". Lehet ebben az AMT-ben lenne valami beállítva amit keresne és lassítja az egészet? -
Mankó
veterán
Proci cserénél van valamilyen extra dolog Lenovoéknál, amit esetleg meg kellene lépnem, vagy csak egyszerűen szétkap a két laptop és megcserél a 2 proci, alápasztáz és örül?
-
barnam_
nagyúr
Az az Intel AMT beállításaihoz tartozó jelszó, bár most nem tudom mi lehet az alapértelmezett jelszó.
Nem hiszem, hogy beleszólna, de megpróbálhatod letiltani BIOS-ból az Intel AMT-t, és utána frissíteni. Illetve nézz körül a beállítások között, van-e valami ami tilthatja a frissítést.
-
gps76
őstag
válasz
barnam_ #77849 üzenetére
Nemtudom hogy bekavar-e,de amikor bootol a gép a Lenovo logó után bejön az Intel Management akármi,amibe CTRL + P -vel lehet belépni és bejön egy dos szerű kép kék ablakkal a közepén,és ha rányomok valamelyikre jelszót kér. Nem lehet hogy ez is tiltja a bios frissítést?
-
-
gps76
őstag
válasz
FoxiestFox #77837 üzenetére
Hiba nincs,de gobdolom nem rontanak egy frissítésen,valamiért kiadják.
Mondjuk azt nem tudom ssd-ről a win7 olyan lassan bootol,mintha hdd lenne,pedig ez az ssd más gépben érezhetően fürgébb. -
-
scream
veterán
SSD-t caddybe vagy HDD helyére illő rakni?
-
-
gps76
őstag
Üdv.
Tudtok segíteni T400-as 2.24 BIOS van rajta és win7 alól akarnám frissíteni,de bejelölöm a BIOS update pipát,"next" és hibaüzenettel leáll: driver failed.
Mit kell ilyenkor tenni?
Másik,hogy említik néhány helyen az UEFI bios-t T400-on.Ehhez van valami leírás,hogy s miként kell feltakni? -
Bond41
csendes tag
-
solaris7
tag
válasz
Bond41 #77821 üzenetére
sziasztok!
Bond41
Mikor cstlakoztatod egy ilyen ablak nem ugrik fel ? még egy kép
Ez egy lumia 520,ennyi a kapcsolat máshol nem látható -
CharlieDrop
veterán
válasz
FoxiestFox #77828 üzenetére
Ja, igaz, mindig elfelejtem
Egy ideje másodlagos oprendszer volt a Windows
-
válasz
CharlieDrop #77827 üzenetére
Kétlem, hogy folyamatosan lefoglalná magának azt a mennyiséget. Szerintem az elméleti max.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FoxiestFox #77819 üzenetére
jah, nekem 1,6GB memóriát kajál a HD4000
-
-
Mankó
veterán
válasz
FoxiestFox #77819 üzenetére
Nem is arrol van szo, hogy komoly játékokkal akarnék játszani, hanem hogy a rendszer tud e több memóriát adni az integraltnak (az alap 128 mb-tol többet) ha szukseges, vagy kézzel kell utána állítani és ha igen akkor azt hol kell, lehet megcsinalni?
-
Bond41
csendes tag
válasz
FoxiestFox #77822 üzenetére
A telefon USB beállításainál mindössze annyi választható, hogy:
"USB-s adatkapcsolat használata előtt jelenjen meg kérdés" ez nincs bepipálva
"Lassabb töltő csatlakoztatásakor értesítést kérek" ez be van pipálva. -
-
Bond41
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy T400-as gép és egy lumia 635-ös mobil. Sajnos hiába csatlakoztatom USB porton keresztül a géphez a telefont a windows nem látja. A töltés elindul de sehol nem látszik.
Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg megoldást tudtok?
köszönöm -
Kiiiiit érdekel, mennyi memóriát foglal a nyomi integrált? 3D alatt nem a memória miatt vérzik el, minden másra elég, ha a rendszer kezeli, én pl örülök neki, hogy nem öl le túl sokat a memóriából.. miért akarna valaki fölöslegesen csökkenteni a rendszer számára rendelkezésre álló memóriamennyiségen?
-
Mankó
veterán
Erre valaki? Fontos lenne, mert még mindig nem tudtam rájönni.
Mondjuk a mostani ideges hangulatomban nem is fogok."Valaki próbálta már játék alatt az nvidia nvs 4200-at?
Valamelyik leírás azt írja, hogy a T420-ban a hd3000-nek is lehet adni 1.8 Gb-ig memóriát, az nvidia-nak meg 2 Gb-t. Valaki meg tudja mondani, hogy hol lehet ezt meglépni, mert se az intelnek, se az nvidiának nem láttam erre semmiféle lehetőségét. Ha már 8 Gb-ra cserélek, akkor lehetne többet is adni neki, mint az a szabvány 128 mb." -
Tim82
félisten
válasz
CharlieDrop #77815 üzenetére
Ha minden igaz, itt is csak SATA II sebességet tud az mSATA. [link]
-
CharlieDrop
veterán
Még lenne egy láma kérdésem. Az msata sebessége normális, hogy olyan max 260MB/s? Egy intel 530-ról van szó, ami 500 MB/s körüli sebességet kellene hozzon
-
Mankó
veterán
Valaki próbálta már játék alatt az nvidia nvs 4200-at?
Valamelyik leírás azt írja, hogy a T420-ban a hd3000-nek is lehet adni 1.8 Gb-ig memóriát, az nvidia-nak meg 2 Gb-t. Valaki meg tudja mondani, hogy hol lehet ezt meglépni, mert se az intelnek, se az nvidiának nem láttam erre semmiféle lehetőségét. Ha már 8 Gb-ra cserélek, akkor lehetne többet is adni neki, mint az a szabvány 128 mb.Már meg is rendeltem a 2x 4 Gb Samsung DDR3L-t, elvileg holnap már itt is lesz. Viszont az eladó azt mondta, hogy szerinte nem fog menni a T420-ban, azaz hogy nem hajtja majd meg az integrált vga-t. Hát ne legyen igaza!
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #77801 üzenetére
Tudom, arra utaltam nem feltétlen kell bt ikonnak lennie rajta. De ha ezen a típuson van, és a tieden nincs akkor biztos nincs bt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Dio111 #77806 üzenetére
Hát a 2 mag / 4 szál Sandy Bridge i7-ek gondolom gond nélkül mennek leizzasztva is. Bár gondolom a 90°C-ba simán belekarcol a proci ilyenkor.
szerk.: viszont a sima 2 magos i7 és i5 között csak +1MB cache a különbség, úgyhogy hacsak nem találsz jó árban, szerintem nem nagyon éri meg.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Dio111 #77804 üzenetére
A gyártó oldala szerint i7-2620M a maximum, én azért kíváncsi lennék egy i7 QM, azaz 4 mag / 8 szál procira is benne. Bár kérdés hogy birkózna meg a hűtés a cpu-val...
-
Dio111
tag
Sziasztok!
T420ba milyen procit lehet berakni maximum, hogy megbízhatóan menjen is azért? -
degas2428
tag
Egy T420-ban vagy 1 db 4 GB-os Micron memória kártya s szeretnék bele még egyet. Mindegy a márka vagy keressek micron márkájú ram-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest