- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. x230thez keresnék üvegfóliát ami védi a kijelzőt, de az érintés ugyanúgy működik. Nem tudom létezik e ilyen, illetve vastagságából adódóan nem nyomná e a kijelzőt vagy billentyűzetet összecsukva.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
Kiki18 #103189 üzenetére
Szia!
Igen van földelés, de mivel a tv-k kettős szigetelésűek, így vajmi keveset számít. A notit meg 90%-ban csak akkuval használom, mikor a tv-re dugom. Max elektrosztatikus kisülés lehet, de arra nagyon kicsi az esély.
"Laptopot próbálnám ki másik kijelző/tvvel, illetve a tv-t is másik laptoppal."
Igen próbálva volt. Mind a 2 tv megjeleníti másik laptop képét, csak ez nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
KaiotEch #103190 üzenetére
Nana, az a 8570p sem 100k volt újonnan. Igaz, a mostani ára meg már lassan ennek a fele.
Egészen a 40-es generációkig agyon volt verve az összes üzleti gép túró kijelzővel. Azóta meg az a gond, hogy marha sok félével szerelik, hiába papíron csak 1 fajta van mondjuk egy FHD IPS-ből.
-
válasz
Pistiboy88 #103188 üzenetére
Villanyszerelős kérdés:
Ki van építve a föld is a lakás villanyhálózatán?Előfordulhat hogy nincs. Ebben az esetben, valamelyik csatlakozási próbálkozásnál vagy a laptop csatlakozójánál, vagy a tv csatlakozójánál szikra keletkezett(potenciálkülönbség) a rácsatlakoztatás pillanatában, és ez kisütötte a csatlakozót működtető chipet.
Ez csak egy ötlet.Laptopot próbálnám ki másik kijelző/tvvel, illetve a tv-t is másik laptoppal.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Alany:
Thinkpad T410, Intel Core i5 M560, 8gb ram, 128GB SSD, integrált VGA, eredeti Windows 10 proLenne egy olyan prolémám, hogy pár napja még működött az, hogy ha a gépem összekapcsoltam a tv-vel. Semmi különös dolog azóta nem történt, de már két napja nem sikerült csatlakoztatni.
Hibajelenség:
- Hiába dugom össze a tv-vel sose látja a gép a display porton lévő megjelenítőt.Amiket megpróbáltam eddig:
- Másik TV-re kötöttem, a probéma ugyanaz
- Több DisplayPort - HDMI átalakítót kipróbáltam, szintén nem jó
- HDMI kábelt is cseréltem, úgy sem jó
- Másik VGA driver, de az sem segített
- Monitort sem lát display porton keresztül, csak VGA-n
- BIOS-ból egy régi volt rajta, újra lett flashelve, úgy sem jó
- Másik SSD-re felraktam egy szűz rendszert, azzal sem jó (Win10), majd egy Ubuntuval is kipróbáltam, így sem működik.Valaki járt már így? Mert nekem ez furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra így megzakkan. Igazából ezt a gépet én nem akarom lecserélni, mert nagyon szeretem, ha ráülnek a gyerekek sincs semmi gond.
Van másik noti is itthon (4 db), de egyiket sem használtam sokáig, mert számomra ez a kényelmes.Kösz a segítséget!
-
bigrock
addikt
Egy javaslat:
1. Ne tegyetek X230-at az autó tetejére
2. Ha mégis, nem induljatok el az autóval
3. Ha mégis, nem menjetek 10 km/h-nál gyorsabban...
Szóval, ez történt velem. Tropa lett a burkolat, zsanérok eltörtek, de a gép ennek ellenére zokszó nélkül működik...
Mit javasoltok? Áruljam ki az alkatrészeket (látszólag minden hibátlan) és vegyek egy másikat, vagy inkább tegyem a dokkolóba és használjam asztali gépként? -
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
T430-ba amiben HD-s kijelző van, ha cserélném az LCD panelt egy T420 HD+ -ra, akkor a kábelt is cserélni kell ugye?
Vagyis nem annyi a történet ugye, hogy a fedlapban az lcd panelt cserélem, hanem a kábelt is cserélni kell?
Alaplapi csati ugyanaz lehet? Vagyis a T420 HD+ kábele jó a T430 alaplapjához? -
Tikakukac
titán
válasz
KaiotEch #103177 üzenetére
A kalibrálás lényege, hogy minél közelebb legyünk a valósághoz. Tehát az a monitor, ha jól sikerült minden, úgy és abban a profilban összehozott értékekkel adja a legközelebbi eredményt. Ez azért fontos, mert ha egy szétállítgatott színekkel rendelkező bármin csinálsz tartalmat, a te szemednek és elképzelésednek jó, de egy másik gépen konkrétan használhatatlan lesz az egész. Vagy TV-re kirakásról, nyomtatásról, webről nem is beszélve.
Ezt nem így használjuk nonstop. Nekem is 3 különféle profilom van, sok olvasós-kommentelős, tartalomgyártás és egy filmezős. Hatalmas köztük a diffi. Fehérben is például, ami neked gond volt.
Amire neked szükséged van akkor, egy olyan profil összehozása, amiben a fehéregyensúly/kék szín el van tolva. Az szokta a szemet gyilkolni leginkább.
-
-
Üdv. Kollégák akinek T580-a van mindenki meg van elégedve a panellal? Nekem az EliteBookom-hoz képest sárgásabbnak tűnik, gyengébbnek a fényereje és valahogy fáj tőle a szemem. Lehet ezzel kezdeni valamit(nem a szememmel
)?
-
vicze
félisten
X280-hoz is van mechanikus dokkoló 80e körül, míg a régi fajta mechanikus dokk használtan beszerezhető 10e körül(attól függ melyik). X270 is rendelkezik USB-C porttal, tölteni is lehet rajta a gépet, teljes funkcionalitást nyújt.
Majd Tikakukac leírja a hibákat.
Mivel nem írtál semmit a kritériumaidról, így amennyiben nem számítanak a több 100e-s árkülönbségek, akkor amelyik szimpatikusabb.
-
vicze
félisten
Szerintem eléggé kiveséztük, hogy a RAM mennyiségét csak is kizárólag te tudod eldönteni, te tudod mire akarod használni.
"Mennyire lehet zavaró majd a 1db Ram slot és max 16GB Ram hosszú távon?"
X280-ban nincs RAM slot, forrasztott.
X260 és 70-esbe belemegy 32GB-s modul is, ha kell."otthon úgy rámegy a dokkolóra" + "A x280 "reform" megoldásait tudom"
Tehát tisztában vagy vele, hogy teljesen más mechanikus dokkoló kell a X260/70-es sorozathoz mint X280-hoz? Vagy "dokkoló" alatt USB-t értesz.
Illetve tudod, hogy nincs normál Ethernet csatlakozó? -
TJ22
tag
Sziasztok
Gondolkodok egy kis gépet beszerezni az egyetem mellé a hordozhatóság miatt. De ez lenne a main gépem is, mert otthon úgy rámegy a dokkolóra külső monitorral.
Számításba jött az X széria is; meg alapból is tetszik a dizájn. A x260-270-280 (esetleg x250) között gondolkodok; de volna pár kérdésem.- Mennyire lehet zavaró majd a 1db Ram slot és max 16GB Ram hosszú távon? (min. 4-5 évig terveznék vele.) (Igen;láttam Ram kérdést most volt téma; de akinek ilyen gépe(i) van(nak) mi a tapasztalata velük.
)
- Van melyiknek típus hibája ami miatt kerülendő lenne? A x280 "reform" megoldásait tudom.
Tippek?
Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor #103165 üzenetére
15 éve biztosan űzöm a szakmát. Egy picit van közöm hozzá, talán. Ezt nem csak én mondom, látványos és érezhető, hogy amúgy eddig mindig mindent kihozó címeken is elakadnak a dolgok, el sem jutnak a helyi postákra a küldemények.
Ugyanez igaz Ali-eBay kombóra. A csomagok fele nem érkezett meg Aliról. Régen százból volt 2 csomagkárom, de még azok is megjöttek. Pár éve kezdődött az, hogy több ezer/tízezer pozitívos eladók küldenek kamu IPS kijelzőt, látványosan refurb dolgokat vagy teljesen mást. Ami után végig is harcolják a dolgokat, tehát kibontós és tesztelős videó nélkül 10-20-30-40k mehetne a levesbe instant.
Én ezek miatt dobtam az egész bulit. Bárkinek baja van, szerezze be hozzá a cuccokat, szerelést megoldom. De egyszerűen akkora teher lett a kintről rendelgetés, hogy nem éri meg a hajtépést. -
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #103160 üzenetére
Az faxa. Akkor nem csak a kijelző ×4r, de még vibráló pwm-es is. Pedig ezt anno néztem is, mikor vettem, a kijelző előtt elhúzott ujjra fókuszálással. De most, hogy írtad, megnéztem a webes testufo bluetrail teszttel, és valóban, azon van utánhúzás. Még csutka fényerőn is.
Megemelni hogy lehet a frekijét?
-
-
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #103164 üzenetére
Írtam az eladónak, és válaszolt is 20 percben belül. baromi sok pozitív értékelése van, számítógép alkatrészeket árul. Remélem jó lesz, mindenestre ott a PayPal
Nekem szerencsére mostanában nincs rossz taasztalatom a postával. Egyszer volt az utóbbi időben olyan, hogy az Alis rendelés megérkezett Ali és minden nyomkövető oldal szerint, postaládában azonban nem volt semmi... Felmentem, megkérdeztem és ott volt, na mondom ez jó, hogy a postás nem dob be értesítőt. És elnézést kértek és mondták, hogy sajnos előfordult már..
Közben rendeltem pasztát is. Annyira borzasztó, hogy helyben minden olyan drága és akkor egy 4g-os termékre még fizetni kell 1500Ft-ot, hogy kiszállítsák. Csak a szállítási költségen meg rendelek 3-at kínából ingyen szállítással.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor #103163 üzenetére
Ez mindig akkor izgalmas amikor megkapod
Nekem úgy tűnik a Posta most már teljesen totálisan készen van. Gyakorlatilag mindegy az ország melyik felében lévő címemre rendelek dolgokat, nem jön meg, át van döfve egy karddal vagy a szokásos eladós átqrás van. Hihetetlen, hogy lassan egyszerűbb rendelnem az osztrákokhoz, majd 2 hetente elhozatni ismerőssel onnan.
-
FerNandor
őstag
Ventilátor vásárlásnál mire kell figyelni? Úgy tűnik, hogy csapágyas.
Pl: [link]Azok a számok a vonalkódnál számítanak valamit?
Vagy mire érdemes figyelni, hogy ne vegyen sz@rt az ember?
Thinkpad T430 -
Frawly
veterán
válasz
Madara-san #103148 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy az X220-X230-ba való kijelzők egyike sem PWM-es, nem is tudná a gép PWM-mel hajtani őket.
-
Madara-san
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
@FoxiestFox:
Eléggé valószínű. Mobillal néztem és sajnos vibrál, a szememet is bántja. Nem túl jó videó,
nálam is hasonlóan látszik mobilon csak még erősebb a vibrálás. Akksiról és tápról is csinálja, Intel grafikus tulajdonságoknál kikapcsoltam az energiagazdálkodást, frissítés 60 Hz-en.@lakkusjj: Ahhoz, hogy azt a dll-t felülírjam, újra kéne fordítani a programot visual studioban a readme szerint (ezt majd később meg fogom próbálni).
@ДарСтав: Parancssorból futtattam rendszergazdaként, ezt az eredményt kaptam:
Nem kezelt kivétel: System.Runtime.InteropServices.COMException: Sikertelen a COM-osztálykészítő behívása a(z) {D5F5053A-9585-4D80-8F6F-7B6587CEFB93} CLSID-azonosítójú összetevő számára, a következő hiba miatt: 80040154 Az osztály nincs regisztrálva (A kivétel HRESULT-értéke: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
a következő helyen: System.RuntimeTypeHandle.CreateInstance(RuntimeType type, Boolean publicOnly, Boolean noCheck, Boolean& canBeCached, RuntimeMethodHandleInternal& ctor, Boolean& bNeedSecurityCheck)
a következő helyen: System.RuntimeType.CreateInstanceSlow(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark)
a következő helyen: System.Activator.CreateInstance(Type type, Boolean nonPublic)
a következő helyen: System.Activator.CreateInstance(Type type)
a következő helyen: IntelPWMCA.Program.Main(String[] args)Valószínűleg akkor a program újrafordítása lesz a megoldás, Win10-es dll-el. Vagy ha esetleg valakinek megvan így binárisban, azt elkérném.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Szia!
Pontosan hogy próbáltad elindítani a programot? Ha csak kicsomagoltad, majd simán dupla klikk, akkor az volt a gond, ugyanis ennek a programnak nincs grafikus felülete, indítási paraméterekkel kell megadni neki az értékeket. Fusd át a readme fájlt, abban leírja a készítő, hogy pontosan mit és hogy lehet beállítani. Ha ezen túlvagy, és ennek ellenére nem működik, akkor még esetleg rendszergazdaként megpróbálhatod futtatni, de nem hiszem hogy az segítene. Egyébként kipróbáltam X230T-n (W8.1), és itt a fenti módszerrel hibátlanul üzemel. -
lakkusjj
aktív tag
válasz
C:\Windows\System32\igfxDHLibv2_0.dll fájlt másold, írd felül vele az IntelPWMCA mappában lévőt, mert az win7-hez való.
Futtatáshoz nyiss parancssort a Release mappában, és írd be:
IntelPWMCA_Console 2000
A szám a kívánt PWM frekvencia, érdemes tesztelgetni, és megkeresni a legmagasabb értéket, ahol még nem ad ki magas sípoló hangot a panel. -
FerNandor
őstag
válasz
FoxiestFox #103154 üzenetére
Kivülről, szétszedve, kikapcsolt állapotban, bekapcsolva? vagy hogy?
sosem csináltam még ilyet, de több szerelőhöz egyelőre nem viszem -
-
FerNandor
őstag
válasz
FoxiestFox #103152 üzenetére
Itt kipörög rendesen, Fan test alatt is 5300 körül pörgött. Ja, és a hőfokok is jók elvileg. Alapjáraton 40 fok körül van a processzor, ha jól rémlik.
Érdemes akkor szétszednem? Vagy kifújni valamivel? Merre keresgéljem szerinted?
Ahol, csinálták, ott szerintük ez normális, és azért hallom, mert kitisztították a port az egész gépből és most áramlik a levegő, azt hallom
-
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Volt a T430 tisztításon, pasztázáson. (előtte nem használtam, csak a biosban nézelődtem, de akkor nem tűnt fel, most raktam bele SSD-t, használom stb).A ventilátornak van egy plusz, idegesítő hangja, mintha minimálisan kerregne. Elég halk, de a fordulatszám emelkedésével növekszik. Ha a laptop testre rakom a fülem, akkor a jobb oldalon is lehet "erőteljesen" hallani, tehát a rezonancia átvezetődik.
Szerintetek lehet ott esetleg valami, ami beleér a ventibe?
Van ugye még egy T430-am, ugyanolyan processzorral és ott nincs ilyen probléma, csak a ventilátor hangja van. -
válasz
Biztos vagy benne, hogy pwm-es?
Mondjuk lehet, abban eltérő panel van, mint nálam a tablet változatban, de a szellemképeken kívül semmi bajom ezzel a panellal, szép, természetes, nyugis színei vannak, még olvasgatásra is használom esténként.
Az mondjuk zavar, hogy nem lehet eléggé levenni a fényerőt, sötét szobában pedig még a legalacsonyabb fokozat is túl világos... -
Madara-san
aktív tag
Sziasztok!
X220 IPS Windows 10-en lehet valahogy a PWM értéket növelni? Ha a fényerő nem maxon van, számomra nagyon zavaró a vibrálása. Konkrétan megfájdul a fejem tőle egy óra munka után. Próbáltam ezt, de el sem indul sajnos...
-
Mészike
aktív tag
Ez mennyire vállalható akku?
https://patona.de/patona-akku-fuer-x230-no-tablet-version-2922 -
-
embe
nagyúr
Ezen az új fórumfelületen hogy a bánatban kell keresni? Volt korábban ez a részletes keresés..stb.
-
lcdtv
tag
Sziasztok! T470 készülékem van ami mostanában olyat csinál, ha nincsen hálózati töltőn akkor is azt mutatja hogy tölt (windows) és oldalt a töltő dugasznál lévő kicsi led is pirosan világít. Fórumokba azt írták hogy akku kivesz majd a belső akku letilt majd külső adapter visszadug. Ezután valameddig jól működik. Ezt már 3x megcsináltam de mindig visszatér a "hiba". Ötletek
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #103123 üzenetére
Privátban ezt fejtsd ki, mert elvesztettem a fonalat. Tim Horton meg leszedi a fejünket itt OFF-ért.
Ilyen dinamikus bites CPU-ról nem hallottam. Meg azt sem értem hogy jön ide, hogy a RAM hány bites. Természetesen ma már leginkább 64 bites CPU-ról van szó, és a RAM-ban az OS bájtokat tárol. De a bitszám annyiban belejátszik, hogy a 64 bites OS-en több memória kell, több regisztert kell eltárolni, nagyon adatmennyiséget tesznek a progik a regiszterbe és stackbe, hosszabbak a pointerek, stb.. De ez még nem lenne olyan vészes. Ami miatt a 64 bites jóval több RAM-ot kérhet, az a 32 bit only fejlesztők lustasága miatt van, a 32 bites gányolásukhoz be kell tölteni a 32 bites shared libeket, dll-eket, akkor is, ha már 64 bites formában egyszer már futnak, ráadásul függőségi fában. Így ha egy 64 bites rendszeren egyetlen 32 bites progi is indul, mindegy egyébként milyen kicsi RAM igényű lenne önmagában, be kell tölteni függőségi fában egy kazal 32 bites, egymásra épülő libet, magyarán majdnem egy komplett 32 bites rendszert kell aláklónozni, az meg már húzós tétel memóriaigényben. Meg ezeket a libeket karban kell tartani fejlesztésnél, foltozásnál, újra kell őket állandóan fordítgatni. Egyszerűen ez mindenhogyan pazarlás, ezért is kezdte mindenki tűzzel-vassal irtogatni kifelé a 32 bites támogatást, Google, MS, főbb Linux disztrók, stb.. Már vagy 16 éve minden proci támogatja a 64 bitet. Ezeket a 32 bites szoftvereket csak a lusta fejlesztők, retró alkalmazások, meg az 1-2 giga RAM-os netbookosok, régi gépesek tartják mesterségesen lélegeztetőgépen, pont a kevés RAM miatt, amit nem lehet bővíteni (vagy mert a chipset nem támogat többet, vagy RAM foglalat nincs a gépen több, vagy a RAM modul van gusztustalan módon ráforrasztva).
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #103119 üzenetére
Akkor lehet én vagyok tudatlan, de nekem még sose sikerült egyszer már beaktivált OEM Windowst újra aktiválni másik hardveren. Még az sincs, hogy a MS-nál aktiváltatja az ember újra, mert az MS ügyfélszolgálat nem foglalkozik OEM-ekkel, elküldenek az OEM-et nyújtó gyártóhoz, akitől a hardverrel együtt vetted.
Ahhoz meg nagyon elkeseredettnek kell lenni, hogy valaki a hátra maradó 3 hónapra netes fényképek alapján vadásszon össze magának termékkulcsot. Még ha valakinek nincs is pénze, akkor is meg tudja magának oldani DAZ Loaderrel vagy hasonlóval.
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem.
Van egy w541-es thinkpad-em, amin van panton színkalibrátor.
Amikor kalibrálni szeretnék vele, akkor egy hibaüzenettel nem is indítja el a kalibrálást, mondván, a képernyő le van hajtva, azaz "zárva" van.
Pedig előtte ülök és ki van nyitva a notebook.
Tud nekem ebben valaki segíteni?
Előre is köszönöm!Üdv: Olaj
-
Tim82
félisten
Ez annyit tesz, hogy kezd kifújni a "ki mennyi RAM-ot használ/tart célszerűnek gépbe tenni" offolós vita? Ha gondoljátok, lehet neki külön topikot nyitni, mert ide már egy ideje nem igazán tartozik a szál.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103126 üzenetére
Hááát közigazgatásban nem dobál senki semmit
És sajnos nem, egy darab számológép sem fut, ez nem bolt, közig. iroda. Notepad se fut. Word-PDF és Fox hegyek.
Na, akkor mivel mind a kettőnknek elég beton érvei vannak, úgysem jutunk előrébb. Mindenki annyi RAM-ot vesz, amennyit akar. HDD mellett úgyis totál mindegy.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103125 üzenetére
Amennyiben nem használ semmit akkor nem is lesz kihasználva, őrület.
Leírtam mi fut. Az hogy te 10 számológép appot meg 3 notepadet futtatsz, nem mérce.
Léteznek a világon csodás modern webalkalmazások, amik képesek 700MB-t csak úgy megenni, csak mert. Éz ezekkel kell dolgozni.Nem kell nézegessem a userek gépét, az MDM-ünk dobálja a low memory warringokat pár naponta.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103124 üzenetére
32"-on tolom 4K-val. Ahhoz, hogy dolgozni tudjak, be kell zárnom dolgokat, mert nem látom a lapfüleket sem, amik meg vannak nyitva
Amiről te beszélsz, az egy másik eset, nem erről volt szó.
Oké, legyen. Bemegyek akkor most kajaszünet után, leshotolom a RAM használatot a céges gépeken. Ha 3 giga felett lesz bármelyik gép úgy, hogy Mancikáék itt sem ismerik a becsukdosás intézményét, helyben dobom az accomat. Csináljam vagy elhiszed, hogy a példád elég erős?
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103091 üzenetére
Egész pontosan 11 alkalmazás fut többnyire Office, és 15 lap van megnyitva ennyire elég a 8GB...
Ez egy nagyon szolid használat(csak 3órája dolgozok) és Mancikánk is kb. 2x ennyi fut mert dolgoznak. Egy gép munkára van és nem arra, hogy akadályozzon a munkában. Ha szerinted, az a normális, hogy be kelljen bármit is zárogatni ahhoz, hogy dolgozni tudj akadályok nélkül ott nem a userrel van a probléma. -
darvinya
titán
válasz
Frawly #103098 üzenetére
Nem érdekel mennyi a RAM ameddig minden használt app rendesen fut bezárogatás nélkül.
Viszont én arról írtam, hogy dinamikus bit CPU és közvetlen matematikai tároló.
Tehát program lehet 4bit-es, vagy 1024bit-es, és minden futás és tárolás egy és azon egyen megy, mert telepítés nem más futás. -
vicze
félisten
válasz
Penguin95 #103121 üzenetére
"Ha hibás lenne valamelyik hardver, akkor ez rendszeresen előfordulna szerintem"
A HW hiba rettentően alattomos tud lenni, és sokszor nagyon nehéz beazonosítani, ha nem valami nagyon nyilvánvaló.
Pl. volt egy gép ami hébe hóba újraindulgatott, viszonylag ritkán teljesen random. Nem nagyon tudtam vele mit csinálni, mikor ripityára szedtem, akkor találtam at alaplap hátoldalán egy viszonylag kicsit beázás foltot.(bill szalagkábel mellett szóval ott átszivároghatott a gumin) Egy felületes tisztítás után azóta se volt semmi baja.Egy ennyire öreg gépnél lehet, hogy nem árt szétszedni és alaposan végignézni az alaplapot.
A BGA leválásokkal is lehet kezdeni valamit, csak ugye a nem éri meg este erősen bejátszik. -
Penguin95
senior tag
válasz
fungi #103110 üzenetére
Egy ideig próbáltam rájönni, hogy mi lehet a baja ilyenkor, de biztos választ nem találtam. Ha hibás lenne valamelyik hardver, akkor ez rendszeresen előfordulna szerintem (főleg ha hordozva is van), szóval marad a szoftver. De hogy azon belül a rendszernek nem tetszett valami, netán az egyik Lenovo szoftver kergült meg, vagy épp együtt álltak a csillagok, és valaki kecskét áldozott a környéken, hogy ne kapcsoljon be a laptop, annak nem mentem utána, mert addigra megszűnt a hiba.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #103116 üzenetére
Egyrészt az OEM Windowst is újra lehet aktiválni másik hardveren, másrészt 2012 óta van is egy EU-s rendelet, ami alapján a "használt szoftver" is újraértékesíthető (egy OEM Windows COA matricával éppenséggel legálisan, ellentétben az eBay-es pár USD-ért megvehető "digitális kulcsokkal", nekem is így van nem is egy gépre számlás, COA matricás "használt" Windows-om), harmadrészt meg amíg lehet Windows 7 kulccsal 10-et aktiválni, illetve amíg a Windows 7 támogatott, addig van értéke a COA-nak, főleg ha "ingyen szembejön" a neten (az "ingyen" meg ugye pont "potom pénznyivel" kevesebb a "potom pénzért"-nél).
Szóval jobb még akkor is megelőzni a bajt, ha potenciálisan nem nagy az esély arra, hogy bepróbálkoznának a konkrét kulccsal.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #103114 üzenetére
Szerintem a COA-nak már mindegy. Eleve OEM verziók szoktak ezek lenni, egyszer már beaktiválták az adott hardverrel, úgyse lehet újraaktiválni, még egy másik ugyanolyan ThinkPad-en sem. Pár hónap múlva a támogatása is lejár a Win7-nek, akkor már Win10-re történő nem hivatalos frissítésre sem hinném, hogy lehetne már használni.
Akinek Win7 termékkulcs kell, az szerez be egyet az eBay-en potom pénzért.
-
Tim82
félisten
Én erre jelenlegi állapotában legfeljebb 25-30k közötti árat mondanék, de nem vagyok árazásban szakértő. Itt van amúgy az árazós topik: [link]
A kijelzőkeretet valószínűleg a zsanér nyomja ki, érdemes lenne azt megnézni, esetleg cserélni - barátnőm T500-ánál nemrég cseréltem ki ugyanilyen ok miatt a zsanért, ott fogta magát és eltört a zsanér, a törött fémdarab nyomta ki a keretet a saroknál.
A másik, hogy én biztosan nem tenném ki publikus fotónak a Windows 7 COA-t (vagy legalábbis valamilyen képszerkesztővel olvashatatlanná tenném magát a COA-t).
-
Silεncε
őstag
válasz
Frawly #103088 üzenetére
Legutóbb muszájból (nincs elég gép a laborban, nekem nem jutott, úh előkaptam a TP-t, hamár mindig nálam van) kellett használnom egyszerre VS19-et, FF-et (6-8 tab), Spotify-t + Unity-t. Na ezek már szépen megették a 8GB RAM-ot, ilyen 90% körül volt a RAM használat, pedig nem is volt nagyon durva scene betöltve. Jó, nyilván ez nem everyday usage, de igen, 8GB alá már én sem adnám
-
tototos
addikt
válasz
donjohnson #103109 üzenetére
Tényleg a táp volt a gondja... Mármint cserélgettem a tápokat és a 65W-osról ment a gép akksi nélkül. Nem tudtam, hogy ilyenkor leveszi a CPU sebességet. A kikapcsolás nem oldódott meg azóta sem, talán majd az új alaplap.
Köszi -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Bocs tudom nem beárazós topic, de itt több szakértő van.
Mi lehet ennek a notebooknak a piaci értéke? Eladni szeretném, nem csak kínálgatni.Előre is köszönöm!
-
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A problémám, hogy a T420s-m mostanában random magától kikapcsol mindenféle hibaüzenet nélkül. Amire még figyelmes lettem, hogy sebességben is eléggé visszaesett. Csináltam egy mérést és azt látom hogy a i5-ös proci 800Mhz-n üzemel. Úton van már a másik alaplap(proci forrasztva) de kíváncsi lennék mi romlott el...
-
fungi
aktív tag
Ha már T61 akkor még egy öreg gép kérdés. Idősebb ismerősöknek több éve meglévő T500-asuk, /ritkán használják/ egyszercsak egy bekapcs. és használat után közvetlenül már nem akart indulni, életjelet sem adott./Nálam történt, aztán miután az adaptert és akkut kivettem, akkor kelt csak életre, addig sem akkuról, sem hálózatról nem indult, fel sem villant semmi-/ Később ez náluk is ugyanúgy megtörtént, majd a múltkor cseréltünk, adtam nekik egy hibátlan T500-ast /ssd-t átcseréltem/és elkezdtem ezt a hibás gépet nyúzni. 4 napja megy nálam, semmi baja, tökéletesen indul hidegen-melegen.Tudom, erre látatlanban nincs válasz,/ Ssd 100/98, 4Gb Ram,Memtest nem dobott hibát,P8600, hűtése is jó, Intel kártyás,/ de lehet valami még random alaplaphiba, vagy bármi más? Hallottatok ilyenről?
-
Tim82
félisten
válasz
Vegha #103099 üzenetére
Ha GPU hiba, előbb-utóbb a külső képernyőn is jelentkezni fog, nem csak a sajátján. Ha Intel GMA X3100 van benne, akkor meg fel se nagyon merül ez, mint ok (csak az Nvidia Quadro-s modelleket érinti). A Te T61-ed mivel van szerelve?
Első körben nem tudom, mennyire van lehetőséged megnézni másik szalagkábellel vagy kijelzővel, vagy amikor a hiba jelentkezik, akkor átváltani (kikapcsolás, újraindítás nélkül) külső monitorra.
Szerk.: ha jól olvasom vissza a régi hozzászólásaidat, Intel lesz a notidban, így nem valószínű, hogy a GPU haldoklik. Kijelzőből sajnos jó 1440x900-asat nehéz szerezni, mert hiánycikk, 1280x800-asat könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest