- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #111959 üzenetére
Nyilván, nem is azért mondtam, csak feltűnt.
Windows 10-zel a legújabb élményem az volt, amikor hosszú hónapok után végre a kezem közé kaparinthattam barátnőm T420-át úgy bő fél óra erejéig, hogy megoldjam a nem működő webkamera problémáját.
Mint kiderült, a Win úgy döntött valamikor magától, hogy (némi nyomozás után felfedezve: csoportházirend szinten) akkor ő letiltja a webkamerát. Nem csak a beépítettet, egy USB-s Logitech C910-zel is próbálgattam, azt is, tehát bármilyen webkamerát.
Most már csak a Win 10 beépített Kamera alkalmazása nem hajlandó felismerni a beépített kamerát (ami Eszközkezelő szerint amúgy mindig is rendben volt), egyéb alkalmazások igen. Itt hagytam abba a troubleshooting-ot, jóvanazúgy.
-
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #111723 üzenetére
Jó, de azon kívül, hogy fel lehet telepíteni a store-ból az appot (lehet nem lenovo gépekre is), de működnek benne azok a funkciók, amiért feltelepítjük?
Driverek, bios frissítések. Hotkey feature. Részletes akku infók és akku töltési beállítások.Mert ezek nélkül a funkciók nélkül ez csak egy rekmlámfelület, amiben reklámok mennek arról, hogy vegyünk lenovo termékeket.
Múltkor tettem fel egyik t430 gépre a legfrisebb win10-et és egy dolog hijján mindent feltett a vantage. Abban a gépben valami ritkább fajta sd kártya olvasó van, ahhoz kellett csak külön letöltenem a drivert.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #111720 üzenetére
Sosem volt. A t430 -tól volt win10 support a weblapjukon. A korábbiaknál a régebbi os-ekhez való driverekkel, toolokkal lehet bűvészkedni. Mondjuk azért hw legtöbb dolog alapból megy, de lenovo segédprogikat legfeljebb kompatibilis móddal lehetett azt hiszem felvarázsolni.
Vagy másra gondolsz? Win update nagy verziólépésre?
-
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #108843 üzenetére
Akár az is lehet, hogy a ram gyengélkedik. De rosszabb esetben az is lehet, hogy az alaplapi kondenzátorok kezdik feladni a harcot. Amikor kontakthibásnak tűnnek a ramok, meg sakkozni kell a sorrenddel, olyankor sokszor azért érzékeny a ramra a rendszer, mert már nem elég stabil a jel a kondik miatt. Asztali gépeknél a ram órajelének csökkentése időlegesen segített, de nem emlékszem, hogy a thinkpadeknél lehet-e kézzel állítani.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
darvinya #108707 üzenetére
Situations to Avoid:
[...] Too much reduces the efficacy of the paste, due to the metal surfaces being too far apart, and also risks spilling out onto the motherboard during installation.
It might be tempting to spread the thermal paste onto the CPU yourself. We recommend letting the pressure from the base-plate or waterblock being installed do it for you. Incorrect manual application can cause air bubbles to form in the paste, which can negatively impact the thermal conductivity.Szóval a képen látható method elég fail.
-
hito
nagyúr
válasz
darvinya #106478 üzenetére
Na, már megint a bios update
Pár napja ugyanezzel próbálkoztam, hogy a hangeszközbe életet leheljek. Nem futott le, sőt, majdnem haza is vágta a gépet. Indulásnál utána valami secure flash failed-et írt még a win10 betöltése előtt. Lényeg, hogy nem futott le a bios update. Most SU megint felkínálja a bios frissítés lehetőségét.
Mit tegyek, hogy lefusson? Mire kell figyelni? Biosban nem láttam arra utaló nyomot, hogy le lenne tiltva a frissítés lehetősége. Így fest:
- Flash bios updating by end-users: On
- Secure rollback prevention: OnEz a kettő eddig gondolom jó. Van egy ilyen is, ezt nem tudom mire kéne állítani, most On állásban van:
- lock uefi bios settingsGondolom ez bios frissítés szempontjából nem oszt/szoroz.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106141 üzenetére
Air 2 egy borzalmas vastag kávás gép, ezt minek is kellene ezt alapul venni.
Hogy micsoda ez a káva dolog? Honnan jött ez a káva dolog? Egy mocskosul jól használható tab csak az oprendszer bír néha felidegelni. Legyen 0 kávás. Ezt told fel 13"-ra vagy még fölé. Ahha, na azt élmény tabként használni. 3/4 kilóval legalább, de inkább még fölötte óriási méretben. Nnnnoope. 12"-t használtam volna 2 héten át, kösz, nem. Pontosan az a baja, hogy semminek sem jó.
Eljuthatunk a profitig, csak a fizikán kell először átlépnünk. Majd a papír kijelző ezt megoldja részben. De tonna off, csicsi inkább, reggel meló van
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106139 üzenetére
Azt úgy építették, hogyan valóban belerakták azokat a dolgokat, amik miatt egy rendes gép elé is leülnél. Emiatt lett pocsék tabletnek, pocsék laptopnak és emiatt lesz az egész elképzelésed is elképesztően rossz végeredményét tekintve. Most tényleg, Air2-m van, most nézem miket lehetne venni. Már ezt is ha arányosan nagyítom egy kényelmetlen izét kapnék, nem olyat amit használni is akarok. 2in1 ideje akkor jön el, mikor akkuban nagyot bírunk gurítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106137 üzenetére
Álomvilágban persze, bármi jöhet. Ezeknek az öszvéreknek iszonyat kapufa szokott a végük lenni. Elite 2in1 ég meg nem mondja már mi volt a pontos típusa, de olyan 400k körül volt a listaár. Én még életemben akkora szemetet nem teszteltem. Mivel nagy volt a tab, ezért a zsanérban sem tudott megmaradni rendesen amire csúsztattad. 2 hét alatt már elkezdte megenni a peremét a tabletnek. Hülyének is megérte volna. És abban tényleg volt hardver is, nem is bírták hűteni, meleg is volt, fuh, rémes.
-
válasz
darvinya #105901 üzenetére
Alaphelyzetbe állítás után nem küld képet a gép külső kijelzőre dokkolóból.
Kerestem erre vonatkozó beállítást BIOS-ban, találtam is kijelzőset, beállítottam hogy melyik Dp port legyen, de semmi hatása. Úgy érzem valamit még be kellÍgy vakon gépelem a HW PIN kódot..
Ötlet? -
azbest
félisten
válasz
darvinya #105864 üzenetére
Amelyikbe tesznek. Egyik t61-esem palmrestjén van ujjlenyomat. S az egyik t430asomnban van kártyaolvasó. De ezek is modulárisak. Lehet utólag is tenni beléjük belsőt is. A t61es belső például a két kártyaslot helyére megy és egyik slot helyett lesz a kártya olvasó. Az ujjlenyomat meg általában palmrest cserével tehető be.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #105556 üzenetére
Pontosan az invertálástól. Ha egyedül nézed is szépen másznak el a színek és erőlködik a szemed, hogy valahogy rendbe vágja a látottakat. Mert tudod, hogy minek kéne ott lennie, csak nem az van. És a zsiráf effektus, az óriási. Mikor ülnek a gép előtt és Excelben nem tudják megmondani milyen színű is konkrétan a vonal, illetve nyomtatás után miért az van, nem az, amit beállítottak... ezeket szoktam szeretni.
HSM: Olyan árakon lehet venni értelmes kijelzős gépeket, hogy tényleg nem tudom sajnálni aki döglik HD+ TN előtt.
-
válasz
darvinya #105512 üzenetére
tudom, de arra gondoltam amit azbest is írt.
Van olyan ami passzív adapter és lényegében a type-c-n jövő analóg jelet viszi rá a jack-re, és van az aktív amiben van DAC és digitálisan kapja a jelet USB-n.
Az apple adapter az csak sima usb-c->jack, de kicsi és mindennel működik. Ja és mivel digitális ezért kezeli a headset gombjait is.
Töltés és jack-re egy moshi adapterem van, ami tölti 60W-al a laptopot miközben szól rajta a zene. Nem volt olcsó, de cserébe az is működik mindennel. -
HSM
félisten
válasz
darvinya #105512 üzenetére
Képzelem, micsoda "költség" ipari méretekben egy jack csatlakozó...
Ellenben a BT kütyükön annál inkább van haszon, ami felé így terelték a szerencsétlen népet...
Ettől függetlenül, mivel nem részvényes vagyok, így user oldalról nekem ez egy rossz tervezés, ami se nem lényegesen olcsóbb, se nem jobb, se nem kényelmesebb, mint ami előtte volt. (Sima 3,5 jack + külön USB-C a kombinált helyett.) -
HSM
félisten
válasz
darvinya #105507 üzenetére
Tehát még én fizessek a rossz tervezés miatt 2000Ft-ot egy kétes minőségű perifériáért?
Van egyébként éppen ezért egy ilyen akkus APT-X-es BT-jack adapterem, ami amúgy teljesen jól teszi a dolgát, de itt is nekem kellett azért fizessek, aminek alapból rajta kellett volna lennie. Illetve így ugyanígy nem lesz jack-em, ha nem készülök rá. Fel kell tölteni az adaptert, hurcolászni...
Az egész amúgy csak arról szól, hogy vegye a sok szerencsétlen a fillérekből összetákolt, jó pénzért eladott gagyi zajcsináló BT bóvlikat. -
HSM
félisten
válasz
darvinya #105501 üzenetére
Tehát vegyek egy fülest, ami semmi más eszközömhöz nem passzol, és egy drága adaptert, ami megold egy olyan problémát, ami értelmesen megtervezett eszközökön nem is létezik?!
Köszönöm a tippet, de eszem ágában sincs egy forinttal sem támogatni ezen szégyenletes mérnöki végtermékeket.
-
HSM
félisten
-
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #104748 üzenetére
Mondjuk azt megnézem hogyan csinálnád meg könnyen bővíthetőre meg cserélhetőre a mostani szériákat. Sehogy. Már a tized mm vastag ragasztócsík is fejtörést okoz, nem még neked majd raknak kereteket meg csavarokat. Egy józan szintig ezt meg lehet oldani, ahol most járunk, ott már nem.
A felhasználót nem érdekli a cserebere meg bővítés és társaik. Sőt, akit érdekel is túltolja. A mindent cserélünk userekre ezért szeretm az MXM foglaltos VGA-kat felhozni, mert azt is mai napig sokan követelik, de 2 kezemen meg tudom számolni hány olyan volt, aki tényleg cserélt is már ilyet. Szimpla oka van: ár és értelem faktor. Mire cserélne, addigra a szutykos VGA amit berakna is egy papírnehezék, mást meg már a környezet nem támogat. De legalább még így is pokol drága.
T430 fullozgatás közben jöttem rá, hogy egy hűtő, egy procika meg pár lom és az egyik vesémet már el is kell adni. És a végeredmény, nos, egy gép árába kerülő kijelzőcsere és adapter minimum. Összköltség és szopófaktor szinten meg készen megkapod 5 másik gépből ezt.
Asztali meg elvan, köszönöm, olyan bukóval forgatom a 3-4 fő komponenst 3 évete, amennyiért emberek csak egy procit dobnak be a régi vasukba néha errefelé
-
fattyu
veterán
válasz
darvinya #104667 üzenetére
értem. hidd el tudom mit követnek mit nem lévén az itn dolgozom.
egyrészt iszonyuan nem érdekel mert dolgozni járok be az meg hogy közben amikor lehet szól a zene a fejembe akár ytről a kutyát nem érdekli.
4k user biztos téved és szörnyű munkahely. én is azért vagyok itt rekord ideje mert nincs más lehetőségem.
-
magyarzoltan
tag
válasz
darvinya #104670 üzenetére
Arra a 3D feladatra amire én használom a w541 bőven elég "mezei" felhasználáshoz indokolatlan (32 GB ) mennyiségű rammal, csak annyi miatt bátorkodtam közbe szólni hogy nem beszélhetünk indokolatlan mennyiségű ramról hiszen a felhasználói élmény a végtelenségig növelhető
-
magyarzoltan
tag
válasz
darvinya #104658 üzenetére
Hátööö W541 W10 2db Onedrive Kliensel meg egy Cisco Immunettel indul el 7.1GB ram foglalással a 32-ből. Asztaliban van 64 ott olyan 10.5 -11 GB szokott lenni ugyan ezzekkel. céges T470 6-6.5GB W10 egy Symantech endpoint encriptionnel a 16GB-ból. Mindegyik W10 PRO, szal maradjunk annyiban hogy az elérhető ram függvényében azért szépen kitalálja magának
Sebességről nem tudok írni mivel mindegyik rohadt pörgős de anno emlékeim szerint X220-nál a 4-ről 8-ra upgrade-nél megvadult a gép
Mondjuk az biztos hogy én 16 alatt ma már fejbelőném magam, jellemzően 70-90 Chrome ablak, pár tíz pdf, 3D modellek meg ez az meg van nyitva és nagyon utálom újra indítgatni a gépet és megnyitogatni mindent újra, egy szaros Outlook elkér ma már 4-600MB-ot...
-
-
-
HSM
félisten
válasz
darvinya #104503 üzenetére
Wifi képes gigabites routerről beszélünk, közvetlenül a routerből volt kiszolgálva mindkét eszköz, egyik az 5Ghz-es sávon, másik a 2,4Ghz-esen (külön SSID, így kézzel át lehet kapcsolni), ugyanazon a hálózaton, ugyanarról a net hozzáférésről NAT-olva, egy elég erős, 800Mhz-es CPU-s, 128MB ram-os routeren (TP-Link WDR4900, gyári FW-vel, kikapcsolt HWNat-al), 240Mbites sebességű internet hozzáféréssel.
Én azt gondolom, ha ekkora hátrányból, sok oldalon kipróbálva sem kapott ki a notebook, és ugyanígy a versenyhelyzetes 100+Mbites verzióban sem, akkor sehogy sem fog.Sajnos a telefonon nincs gigabites hálózati aljzat, hogy gyorsan bedugjam a gigabites switchembe a notebook mellé, úgyhogy ezekkel kell most beérni.
Persze, lehet komolyabb tesztet is csinálni, ha valaki érez magában affinitást hozzá, de amire kíváncsi voltam, arra szerintem ez megfelelő.
Hasonló versenyhelyzetes 5Ghz-en mértem annak idején ki, mennyivel gyorsabb ez a Snapdragon 845-ös új telefonom a régi Snapdragon 820-asomhoz képest, és ott is remekül kijött a két CPU közötti erőkülönbség. -
HSM
félisten
válasz
darvinya #104497 üzenetére
Kipróbáltam, ugyan idő hiányában csak a T460s-emen i7-6600U-val (max 3,1Ghz-en), de úgy is fürgébb, de legalább olyan gyors, ha az csak a 2,4Ghz-en lóg, 8-12Mbit/s közötti tempón, 20-24ms pinggel, míg a telefon száguld az 5Ghz-en, 7ms pinggel és ~50Mbit/s-en. Fordítva, illetve jobb jelerősségű helyen már meg sem néztem, ezek után minek...
-
HSM
félisten
válasz
darvinya #104497 üzenetére
Mármint mindig lesz, amelyik előbb kapja meg az adatcsomagokat. Mint írtam, ezzel tisztában vagyok, csupán én nem gondolom, hogy ennek komoly jelentősége lenne a teszt szempontjából, mivel nem az adatátviteli tempó a szűk keresztmetszet. Persze, ha azt is meg akarnám mérni, hogy pontosan mennyivel gyorsabb egyik vagy másik, akkor igencsak lenne, sőt, akkor úgy lenne korrekt, ha lenne lokálisan egy webszerver, vagy minimum egy megfelelően konfigurált proxy, és arról menne a teszt. Így nem hinném. De akkor ellenőrzésként kipróbálom ezt a 2,4Ghz/5Ghz dolgot is, akkor mindkét kütyü megkapja a saját hálózatát. És akkor közelebb is megyek a routerhez, hogy még kevesebb jelentősége lehessen az átviteli tempó különbségeknek.
-
HSM
félisten
válasz
darvinya #104494 üzenetére
Ugyanonnan, ugyanazzal a routerrel, nettel, egyszerre indítva a kéréseket. Tisztában vagyok vele, hogy ez versenyhelyzetet teremt wifin, ugyanakkor akkor is a notebook maradt a gyorsabb, ha kicsit a telefonnak kedveztem, és azon nyomtam le picit hamarabb a lekérést, és jópár oldalon kipróbáltam. A jelerősségben lényeges különbség nem lehetett, mert mindkét eszköz nagyjából ugyanazt a tempót tudta az adott helyről, az pedig ugye a jel minőségétől függ. (Ha közelebb megyek a routerhez, kicsivel 200mbit/s fölé is felmegy a sebesség, 5Ghz-es N-es router, 40Mhz csatornán.)
Megcsinálhatnám, hogy egyiket átrakom 2,4Ghz-re, majd felcserélem őket (szimultán kétsávos a router), de nem hinném, hogy változtatna az eredményeken, ezen a 100Mbit/s feletti tempónál már nem ez szvsz a szűk keresztmetszet egy weblap betöltésnél. -
Frawly
veterán
válasz
darvinya #104455 üzenetére
Igen, ha van halott kijelződ, amin van ilyen chip, akkor így lefelé valóban könnyen jön. Opcionálisan a chip (meg a kijelző széle a jó kijelzőn, amire szerelni fogod) belehalhat hőgutába, ha mégse sikerül 3 mp-en belül teljesíteni vagy túl közel van a hőpisztoly. De tegyük fel nem hal bele egyik sem, szép lazán leszeded a surface mount chipet. Ráfelé forrasztani lesz akkor nagyobb rémálom. Mondom, működik, aki nagyon profi, meg van felszerelése hozzá, simán át tudja forrasztani, de szerintem a kínai hamisítóipar egyelőre még nincs tele ilyen rutinos forrasztós szakikkal. Vagy nem éri meg nekik ilyeneket fizetgetni tömeges hamisításra, egyenkénti hamisítás meg nem éri meg nekik, mert nem keresnek darabonként eleget vele. Vagy nem jöttek rá, hogy a kínai panelen még összerakás előtt kell a chipet megfelelően felprogramozni. De mint mondtam, itt nem forrasztgatni kéne, de még csak nem is chipet programozni, hanem megkeresni a Lenovonál a delikvenst, aki ezt az elmés BIOS whitelistezést kiötlötte, és szöges léccel agyonverni. Mert azt kell érteni, hogy ezzel a Lenovo nem a kínaiakat szivatja meg, azok találnak maguknak más üzletelni valót, hanem a saját felhasználóival cseszik ki, akik megvették a termékét, ez érte a hála, vehetik 130-250 dollárért a 40% színtérlefedettségű, alacsony kontrasztos, 320×200-as felbontású TN paneles gyári alkatrészt. Ja, tuti üzlet. A Lenovo-nak.
Látom, ezek az T580-590-es kérdések nem fekszenek a topikban. Nekem sincs még ilyenem, csak előre próbálok tájékozódni. Ne az legyen, hogy miután megvettem, utána jöjjön az arcra esés, hogy ezt sem lehet bővíteni rajta, azt sem lehet szerelni, se szétszedni, se hűtést pucolni, minden odaforrasztva, odaragasztva, kijelző kritikán aluli, nem cserélhető whitelist miatt, TxxxSXCPWIFHOWFHOIWF variáns kellett volna venni a gépből, 80-as helyett 90-est, vagy fordítva.
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #104425 üzenetére
Igen, ez is egy járható út. De a kijelzőkön ez a firmware/EDID chip egy nagyon apró, négyzet alakú IC, nagyon sok apró lábbal mind a négy oldalán, és nem hagyományos nyákon lábátfűzős forrasztással van ott, hanem ilyen felső felületre felszíni forrasztással, amit nehezebb ki/újraforrasztani. Bár ez sem lehetetlen, de könnyen el tudom képzelni, hogy ki-ci ki-na-i-nak ez a munka büdös, vagy o-có-é’ nem éri meg. Szerintem sokkal könnyebb rákötni egy chip-programozó eszközt, leolvasni egy gyári Lenovo-kijelző chipjének a tartalmát, és azt ráprogramozni egy nem támogatott panel IC-jére, így nem kell semmit forrasztgatni. Egyelőre nem hallottam még ilyenről, hogy hamisítanák, de csak könnyen lehet, hogy nincs rá igény, vagy a kínaiaknak nem jutott eszébe, de csak idő kérdése, hogy meglépjék.
Ha már kijelző. Ha T580-at vagy T590-et vennék, akkor ahhoz melyik a legjobb panel? Ezekhez megfizethető egyáltalán a normálisabb színtérlefedettségű, nem ghostolós IPS panel?
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #104433 üzenetére
Apple kijelzőről nem halottam, azaz LCD panelről, mert nincs.
Ő is legtöbb gyártótól veszi, pl: Samsung, stb. nem köztudtatban lévő gyártótól.
Basszus nem mondod. Tényleg nem saját alkatrészeket gyárt, saját gyártósoron, hanem csak beszállítóktól legóztat össze és gyártat, majd szereltetik és végül sütik rá a hátlapra, hogy designed in napfényes amcsi? Hát ez tök új.
Még mobil(okos) kijelzőnek is van vezérlő chip-je, pedig azok összesen 1mm-sek.
De hagyjuk…
Akkor már ketten vagyunk ezen az állásponton. Gyorsan azért olvass utána, hogy miért hoztam fel pont az Apple-t a nem gyári kijelzőkkel kapcsolatban, hamar leesik a tantuszKicsit ON: hidd el, mélyebben benne vagyok a témában, mint ameddig mernél gondolni, pontosan azért, mert víztorony magasságú toronyba bírnám rakni azt a mennyiségű kijelzőt amit már kicseréltem életemben. És nem, nem bont senki semmit, nem építik át, szerelik ki vagy csinálnak bármi hasonlót. Ha ezt lehetne gazdaságosan csinálni (meg úgy bárhogyan), akkor nem lenne ekkora para manapág almás telóban sem a kijelzőt megtörni.
Remélem megnyugtattalak -
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #104428 üzenetére
Szedtél már szét kijelzőt? Úgy atomjaira? Ha igen, akkor ugyanezt megtetted már slim verzióval is? Majd pörögtél azon, hogy hogyan lehet ezt automatizálni és ezresével kitolni és forgatni?
Ha nem, akkor csak egy gondolatot eressz meg. Ez így elméletben tök jól hangzik, na most nem véletlen nem reciklálódnak az Apple kijelzők sem ilyen módon, pedig ott aztán tényleg tiltanak agyba-főbe lassan mindent, ami nem gyári.
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #104384 üzenetére
Akkor el is érkeztünk a problémád gyökeréhez, fel kéne tenni a gyártói touchpad drivert. Lehetőleg a legújabbat, akkor lesznek érintőpados beállítások. Azt konkrétan nem tudom, hogy az Idepad 330-hoz melyik driver a legjobb, de én a Lenovo oldalán indulnék neki. Vagy Ideapad-topik, ott hátha fejből tudják.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #103889 üzenetére
Ja, a tévének van spéci módja a gyári flasheléshez. A lényegen nem változtat.
maradjunk annyiban, hogy neked egy nagyon különleges géped van, ami nem olyan, mint az átlag. Szóval csak arra kérlek, hogy ne tanácsold a többieknek, hogy az ő átlagos gépüket a különleges géphez való kábellel tönkretegyék
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #103883 üzenetére
Megint a zöldségek...
még az egyik előző kapcsán:
"ez nem csak monitor csatlakozás, hanem RS232-es is"
Nem, nincsen soros port a dsub-ban.Mivel neked dgpu-s géped van, így előfordulhat, hogy a bios-ban a menüben az alapértelmezett kimenetet beállítása arra is hat, hogy az intel vagy az nvidia gpu kezelje induláskor a képet. Ez okozhatja, hogy a régi vesa video módokban más képfrissítés lesz. Természetesen, ha nincs jelen az a port vagy nincs rádugva semmi, akkor figyelmen kívül hagyja és mégis a másik porton megy a kép.
A zöld pöttyözés alapján tippre a dgpu aktív azon a képen. A dgpu pedig bga hibás lehet, mert nem normális a pöttyözés. Ha mégis az intelen lenne, akkor lehet, hogy a ram hibás, mert az intel abból csíp le.
Ha hibás a gép, az okozhat mindenféle furcsa viselkedést is, erre nem érdemes alapozni. Attól, hogy körészőttél egy elmélelet, a vga még nem fog digitális jelet kiadni.
Az, hogy szerepelnek ilyen opciók a biosban, csak azért van, mert dokkolóval jelen vannak ezek. A soros és párhuzamos portok is szerepelnek, de az is csak dokkolón van rajta.
Én használtam t61-et 2503-as dokkal, asztali videokártyával is, úgy már a pcie opció is értelmet nyer.
Egy hibátlan gépen, sima inteles gpu-val is megvan a fullhd vga-n keresztül.
szerk: egy másik lehetőség a felbontás problémákra, hogy a tévé válogatós a képfrissítésekre dsub-on. Vannak régi kommentek nvidiás t61p-vel kapcsolatban, hogy pl valami sony tévé nem ette 60Hz-et, csak 59,7-et... esetleg valamiért más default értékeket használ, más opció választásakor.
(#103886) Tim82
Sima intelesnél is így néz ki. Az internal helyett pci express az enyémnél a másik opció fenn. Neki lehet van nvidia is.Ha nem vált köztük nála, akkor lehet szimplán csak a hibás gpu miatt viselkedik furán... de az biztos, hogy nem ad ki dvi jelet a dsub aljzatán a gép
-
Vegha
senior tag
válasz
darvinya #103473 üzenetére
Nem tudom ezt miért tőlem kérdezed: állítottam én hogy írtál ilyet ? Tulajdonképpen mindegy is, mert - leírom még egyszer - BIOS reset nem oldotta meg a problémát.
Azbest
A Hotkey nélkül eddig is működött. De most telepítettem. Ahogy a fizikai wireless gombhoz sem nyúltam évek óta. Semmi nem változik.
Így állunk: [kép] -
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #103123 üzenetére
Privátban ezt fejtsd ki, mert elvesztettem a fonalat. Tim Horton meg leszedi a fejünket itt OFF-ért.
Ilyen dinamikus bites CPU-ról nem hallottam. Meg azt sem értem hogy jön ide, hogy a RAM hány bites. Természetesen ma már leginkább 64 bites CPU-ról van szó, és a RAM-ban az OS bájtokat tárol. De a bitszám annyiban belejátszik, hogy a 64 bites OS-en több memória kell, több regisztert kell eltárolni, nagyon adatmennyiséget tesznek a progik a regiszterbe és stackbe, hosszabbak a pointerek, stb.. De ez még nem lenne olyan vészes. Ami miatt a 64 bites jóval több RAM-ot kérhet, az a 32 bit only fejlesztők lustasága miatt van, a 32 bites gányolásukhoz be kell tölteni a 32 bites shared libeket, dll-eket, akkor is, ha már 64 bites formában egyszer már futnak, ráadásul függőségi fában. Így ha egy 64 bites rendszeren egyetlen 32 bites progi is indul, mindegy egyébként milyen kicsi RAM igényű lenne önmagában, be kell tölteni függőségi fában egy kazal 32 bites, egymásra épülő libet, magyarán majdnem egy komplett 32 bites rendszert kell aláklónozni, az meg már húzós tétel memóriaigényben. Meg ezeket a libeket karban kell tartani fejlesztésnél, foltozásnál, újra kell őket állandóan fordítgatni. Egyszerűen ez mindenhogyan pazarlás, ezért is kezdte mindenki tűzzel-vassal irtogatni kifelé a 32 bites támogatást, Google, MS, főbb Linux disztrók, stb.. Már vagy 16 éve minden proci támogatja a 64 bitet. Ezeket a 32 bites szoftvereket csak a lusta fejlesztők, retró alkalmazások, meg az 1-2 giga RAM-os netbookosok, régi gépesek tartják mesterségesen lélegeztetőgépen, pont a kevés RAM miatt, amit nem lehet bővíteni (vagy mert a chipset nem támogat többet, vagy RAM foglalat nincs a gépen több, vagy a RAM modul van gusztustalan módon ráforrasztva).
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #103094 üzenetére
Erre még ragálok: a RAM mennyiség nem verseny kérdése. Ez nem e-pénisz, hogy kinek nagyobb. Egy szint felett, ha nem használja ki az ember, felesleges pénzégetés is, mert hiába van a gépben egyre több RAM, nem lesz tőle gyorsabb semmi, csak több áll üresen, kihasználatlanul. De ilyen régi üzleti notik eleve limitáltak RAM ügyileg, tipikusan 8-16 GB és megáll a történet. Ennek erejéig egy kis árkülönbözetért megéri kimaxolni, akkor is, ha nem lesz még kihasználva. Ilyen 32 GB meg afölött nem éri meg átlag felhasználónak.
Kimérni sem érdemes. Tegyük fel 4 gigát bővítesz 8-ra. Pár év múlva viszont a 8 lehet a határon lesz, adogathatod el a 8 gigát, hogy 16-ra upgrade-elj. Viszont, ha mindjárt most 16-ra bővítesz, megspórolhatod ezt a hercehurcát. Nem nagy árkülönbözet, elég korrekt szintre lementek a RAM árak.
Egyébként a Chrome-alapú böngészők két pofára tudják zabálni a RAM-ot, főleg sok füllel, vagy ha valamelyik oldalon bug miatt memory leakage-t kapnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest