- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
15 éve biztosan űzöm a szakmát. Egy picit van közöm hozzá, talán. Ezt nem csak én mondom, látványos és érezhető, hogy amúgy eddig mindig mindent kihozó címeken is elakadnak a dolgok, el sem jutnak a helyi postákra a küldemények.
Ugyanez igaz Ali-eBay kombóra. A csomagok fele nem érkezett meg Aliról. Régen százból volt 2 csomagkárom, de még azok is megjöttek. Pár éve kezdődött az, hogy több ezer/tízezer pozitívos eladók küldenek kamu IPS kijelzőt, látványosan refurb dolgokat vagy teljesen mást. Ami után végig is harcolják a dolgokat, tehát kibontós és tesztelős videó nélkül 10-20-30-40k mehetne a levesbe instant.
Én ezek miatt dobtam az egész bulit. Bárkinek baja van, szerezze be hozzá a cuccokat, szerelést megoldom. De egyszerűen akkora teher lett a kintről rendelgetés, hogy nem éri meg a hajtépést. -
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ez mindig akkor izgalmas amikor megkapod
Nekem úgy tűnik a Posta most már teljesen totálisan készen van. Gyakorlatilag mindegy az ország melyik felében lévő címemre rendelek dolgokat, nem jön meg, át van döfve egy karddal vagy a szokásos eladós átqrás van. Hihetetlen, hogy lassan egyszerűbb rendelnem az osztrákokhoz, majd 2 hetente elhozatni ismerőssel onnan.
-
-
vicze
félisten
-
Tikakukac
titán
-
SNor
tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Lehet félreérthető voltam
:
Arra gondolok, hogy, ha mondjuk van az x240-ben egy kisebb méretű SSD, akkor azt hagynám és vennék bele egy nagy méretű SSHD-t például.
Én erre írtam, hogy ha benne hagyod a kisebb méretű SSD-t, akkor nem megy mellé SSHD.
Ha kiveszed az SSD-t, akkor a helyére mehet SSHD, természetesen. *+1db 2242-es SSD másodiknak. De azt a többiek is írták, hogy nem túl nagy a választék belőle.*vicze1 pontosította.
-
Tim82
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Alapvetően itt is egy slot van, amibe vagy M.2 SSD vagy WWAN kártya mehet, de itt lehetséges még egy extra slot is, még egy ugyanilyen foglalattal (felszereltség vagy utólagos beszerelés/bővítés függvénye).
Szóval végeredményben megoldható az M.2 SSD, M.2 WWAN és 2.5" HDD együtt is (ez az X240-re, X250-re egyaránt vonatkozik), de gondolom, gyárilag viszonylag kevés X250 jött így alapkiépítésként.
Szerk.: [link] (X250 Hardware Maintenance Manual, pdf, saját oldalszámozás szerinti 78. oldaltól érdekes).
-
azbest
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Első körben kontakthibára gyanakodnék.. valamiért szécsúszott a csatlakozás. A bluetooth-ot vesztettem el egyszer így (vagy szereléskor nem dugtam jól össze, nem a legszerencsésebb a t430 bill és palmrest csatlakozó elrendezése).
Ha nem írtad volna, hogy újraindítás után sem megy, akkor arra is tippeltem volna, hogy talán a win 10 energiagazdálkodásnál a fast startup (gyorsindítás) miatt rossz. Külső egérrel és billentyűzettel szoktam szívni, hogy altatás vagy kikapcsolás esetén a drivereket nem futtatja le, hanem csak visszatölti a memóriába. De reboot esetén tiszta lappal indul és akkor jó - szóval ha az újraindítás rendes volt és nem kikapcs-bekapcs, akkor nem ez a baj. Különben a win energiagazdálkodásnál a fast startup kikapcsolását javasolnám.
Ha szerelve volt a gép, és el volt indítva úgy, hogy nem volt rádugva a palmrest / bill, akkor lehet, hogy azt hiszi, még mindig le van tiltva, hiába dugod vissza. Egyszer ezzel is szívtam. A biosban kellett a tiltást át és visszabillentenem és megjavult... szétszedtem-összeraktam előtte vagy 5x a gépet, mire rájöttem némi netes keresgélés segítségével. De ilyenkor mintha eszközkezelőben sem szerepelne.
(#93843) hcl
Mit szeretnél ebből kihozni? a roncs gondolom alaplap sérült lehet, azért nem kezeli sehogy az akkukat.Olyat már láttam egyszer, hogy t410-ben nem töltött egy kínai akku. Akkoriban úgy emlékszem arra jutottunk, hogy kétféle feszültségű akku is belemegy fizikailag, de csak a bele való fru-sat tudja tölteni. Menni és meríteni mindkettőről tud. Persze rég volt, tévedhetek. Azóta újabb t420-t430 gépek kapcsán olyat is írtak a srácok, hogy fw frissítéssel volt rávehető az újabb fajta akku kezelésére a régi talán.
De ahogy írod, hogy letépték a csatlakozót, talán azt kéne cserélni... vagy mégis megsérült valami az alaplapodon is. A tápban lévő trükkös ellenállásból tudja a gép, hogy milyen töltő van rádugva. Ha sérült valami ennek kapcsán (pl töltő csatlakozó), akkor lehet más fajta töltőnek ismeri fel. Lehet olyan kombináció, hogy gyengének hiszi a töltőt ahhoz, hogy bekapcsolt gép mellett töltse is (például t430 nem tölt 65w töltővel, ha 4 magos procit teszünk bele. Csak ha ki van kapcsolva a gép, akkor hajlandó talán tölteni róla úgy. 2 magossal vígan ment az intel grafikás gép 65w töltővel. Nvidiásnál lehet szintén van minimum limit a töltőre)
-
Frawly
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Őőő, de, csak hülyeséget írtam ezzel a kikapcsolással. A BIOS-os Fast bootot BE kell kapcsolni. Nem ismerem pont a T61-es Thinkpadet, lehet hogy annál Quick boot néven fut, akkor azt kapcsolod be értelemszerűen. Marketingesek kreatívak, sokféle néven fut ugyanaz az opció.
A Windows fast boot opciójával pedig pont hogy nem mosom össze, pont azért próbáltam ilyen szájbarágósan írni, hogy nem egy a kettő. Win10 alatt is bekapcsolhatod a fast bootot (az új gépházban kell, nem a vezérlőpultban), de SSD-nél nem számít annyit, azzal amúgy is pár másodperc csak a boot. Plusz kötelező a Win8-10-es fastbootot kikapcsolni, ha valami másik oprendszert is használsz dual bootban (pl. Linux), mert ha a Win8-10 fastboottal áll le, akkor nem zárja le a fájlrendszert, csak félig hibernálja a gépet, így ha megpróbálsz másik OS alá bootolni, akkor nem tudja majd kezelni a windowsos partíciót, mindenféle olvasási-írási-konzisztenicahibákat fog dobálni rá.
-
Tim82
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
De ha esetleg nem rakok fel moddolt BIOSt, akkor is megy majd a SATA 3 a T61-ben, csak max SATA 1 sebességgel, jól értem?
Jól. Ettől még hasznos a moddolt BIOS, nem csak a SATA 2 sebesség miatt, hanem kiüti a WLAN kártyákra vonatkozó whitelist-et. Nekem is így van Thinkpad R61-ben Intel 7260HMW-m, ami dual band, AC-s szabványt tudó kártya és enyhén jobb bármelyik gyári opciónál.
Moddolt BIOS-t innen, csak egy kicsit utána kell olvasni, hogyan kell feltenni és nem lesz gond, azért ez nem agysebészet/atomfizika tárgykör,
hiszen még én is meg tudtam csinálni nem egyszer.
A gyorsabb bootolás érdekében nem bekapcsolni kell a fast bootot?
Most egyébként akkor a fast boot az nem ugyanaz, mint a boot mode-ban a quick opció (a diagnostics mellett).De, a kolléga kissé összemosta a Windows 8-tól meglévő Fast Boot opciót az általad is megtalált BIOS opcióval.
Btw, én ki szoktam kapcsolni a Windows Fast Boot-ját is, mert 1. ha ki akarom kapcsolni a gépet, akkor az valóban legyen kikapcsolva, 2. egy rendszermeghajtóra telepített több oprendszer esetén más oprendszernél (Linux) okoz anomáliákat.
de lehet, hogy a toucpad felületét is kicserélem, néha a görgetés nehezen aktiválódik, gondolom a kopás miatt.
Asszem, egy-két ezres tétel eBay-ről több darab matrica és jobb lesz (textúrára és tartósságra is), mint a gyári touchpad-et fedő matrica.
-
Frawly
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
SATA3-as SSD-t vegyél, visszafelé kompatibilis a SATA2-vel. Rendszerindulás, programok indulása, leállás, stb. közben nem veszed észre a SATA1-3, NVMe között a különbséget, ilyen töredékmásodpercekről van szó, amit stopperral tudsz csak kimérni meg benchmarkokkal. A SATA2 limitáló sebessége csak nagy fájloknál jön ki szekvenciálisan, de az is csak akkor, ha SSD-SSD, SSD-RAM vonatkozásában méred, de ez otthoni felhasználásnál elég ritka.
A SATA2-es SSD-k már régiek, kifutott modellek vagy csak használtan van már, nem éri meg, nem lesz kompatibilisebb, mint egy SATA3. A net szerint viszont kell a moddolt BIOS, hogy SATA2 legyen T61-en.
A gyorsabb bootolás érdekében érdemes a BIOS-ban a Fast Bootot kikapcsolni. Vigyázat, ez a BIOS-ra vonatkozik, és nem azonos a Windows 10 felhibernálást jelentő, szintén Fast Bootnak hívott funkciójával, a kettő két teljesen más dolog, csak azért írom ezt ilyen szájbarágósan, mert nem először tapasztalom fórumokon, hogy keverik a szezont a fazonnal.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy T61-nél ugye lehet elvileg moddolt bios-szal sata II-t sebességet elérni az ssd-nek.
Ez true.
Érdemes azonban sata II-s ssd-t venni
Múzeumból talán lesz ilyesmi, én már nem is emlékszem miket adtunk ki ilyen sebességgel.
és moddolt biost felrakni
A kérdések alapján ha van tapasztalt kolléga akkor igen, ellenkező esetben szerintem brickelés lesz.
vagy egy sima sata ssd-vel is jelentős javulás érhető el a gyari hdd-hez képest?
Olyat meg főleg nem tudom honnan fogsz szerezni. Ha lenne is ilyen, már az is gatyát repesztene, igen.
Rendszer felállás és általános használat mellett tapasztalható gyorsulásra gondolok.
Számottevő lenne. Nyíilván ez így porhintés, ez mindenkinek más. Van aki NVMe alatt nem is él.
Vagy a sata II-nek így is kiütközne a fölénye?
Ebben már annyira nem vagyok biztos ennyire régi gépeknél, de lehet.
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Thinkpadeknek (ha nem túl régiek) elég jó a Win10-es drivertámogatottsága, de alapszabály, hogy csak gyomorideggel lehet rá Win10-et feltenni, nyugodtan nem, nehogy leolvadjon a gép
Viccet félretéve, elég jó szokott lenni a TP-ed OS-támogatottsága, én is azért vettem az X220-at, mert azon Linux, BSD, meg minden szar normálisan elmegy (HackOS is, csak az inteles beépített Wi-Fi-kártyát nem viszi).Ha meg SSD van a gépben, azt kímélni kell, ki kell tenni egy bársonypárnára egy üvegvitrinbe, hogy nehogy sok írást kapjon, és 15 év helyett kitartson 30-40 évig, mikor még mindig érdemes lesz használni, mert ezek úgyse avulnak el gyorsan

-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Hát nem tudom mit olvastál, de azt az oldalt többet ne olvasd. Space amúgy is mutatja, meg eleve más is a backlites bill. Ha a kis fény felfelé mutat akkor van lent is villbill, ha lefelé akkor csak thinklight.
Neked gyanúsan csak fenti lámpa van, jogos amúgy, hogy ezt vétel előtt illene megnézni szvsz.
-
azbest
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
átalakítás? Egy expresscard, ezt úgy hívják, hogy bővíthetőség.
Egyébként, szerintem, a t430 is jó kompromisszum lehet. A billentyűzete igaz már szigetes, de van natív usb3, jobban bővíthető. Nem beforrasztott proci van, nem beforrasztott a memória. Az optikai meghajtó helyére 1500 forint egy keret, amivel második winyót is tehetsz bele akár. Plusz még van az alján egy msata/minipcie kártya hely is.
Ezekhez még 5 ezer körül kapni dokkolót is, ha asztalnál használod külső monitorokkal, egérrel, billentyűzettel, akkor az remek dolog.
A 440-ből a 440p az, ami nagyjából megfelel a normál laptopnak. Ha kifejezetten a bővíthetetlen ultrabookos változat kell, mert sokat hurcolászod és minden deka számít, akkor érdemes a nagy lapos és integráltabb változatokat nézni.
Egyébként meg meg kell nézni, hogy mi beszerezhető megbízható helyről. Ha úgysem kapni valamit, akkor hiába jobb.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Na akkor koncoljuk fel.
Szerintem a T440 azért fiatalabb modell, vagy nem?
Hát érzésre inkább időutazás. Hogy papíron fiatalabb-e? Igen. De kit érdekel.
Nem szeretnék átalakítással usb 3.0-át, ha van modell, ahol van alapból 3.0-ás port.
Akkor T430. Még mindig olcsóbb és kevésbé gatyaság.
Gyorsaságot nem írtam egyik modell vonatkozásában sem, az arra vonatkozott, hogy "gyorsan" ránéztem a T420-ra és megállapítottam, hogy nincs benne usb 3.0.
Akkor azt a 2 sort sikerüljön leírni rendesen és akkor nem vesszőhibát feltételezek. Így elírás volt, ami telibe félre is vitte a bulit.
Leírtam, hogy kb mire kell és hogy megbízható legyen hosszú távon.
És sokan kifejtették már előttem is, hogy akkor esélyesen ez nem a te géped.
A "jó gép" kérdés is nyilván erre vonatkozott. Az alaplap hibát sem tudom, hogy miben merül ki
A nem működő gépben esetleg bootloopban, esetleg lehaló belső portokban, esetleg átvezetőkben, esetleg IC-ben.
mert pontos válasz nem jött, hogy pl mikor és miért jelentkezik
Az elromlás pillanatában szokott, oka általában műszaki hiba. De komolyan. Tényleg azt kívánod, hogy minden egyes diagnosztikai lapot és oszcilloszkópos mérést kiszedjen valaki? Ha valóban ennyire nem vagy a témában ez nem tudom mit segítene.
mennyire gyakori
Úgy, hogy az igen megregulázott felvételisek is legyintettek rá, sokkal fiatalabban is. Innen sok logika nem kell hozzá, hogy összerakd: magától nem szokott megjavulni semmi. Sőt, ha javítanak sem sok sikerrel. Lásd revíziós LG panelek.
van-e esetleg egy széria, amit érintettstb.
Igen, az egész széria. S-es tulajok alapján azok is szépen újulnak fel.
Azt is írtam, hogy a touchpad nem annyira lényeg, mert egérrel használom az esetek 95%-ában.
A maradék 5%-ban pedig nem fogod érteni miért nem tudsz szerkeszteni egy szót, hiszen te húzod az ujjadat és kattintasz.
Gondolom azért ez a T440 is még bőven jobb, mint egy hp 15 széria újonnan vagy más, hasonló kategóriájú gépek, billentyűzet terén is, habár biztos elmarad egy T61-esétől.
Ebben mondjuk nem vagyok biztos. Főleg mivel van fölötte és alatta is választás így főleg nem tudom miért ez a 2 gép akadt be a lejátszóba.
Amihez NEM ragaszkodom, csak leírtam, hogy nagyon szeretem a billentyűzetét.
Na, ha megvetted a csodát, akkor máris kihúzhatsz 1 pontot a listádról.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy használt Thinkpad mellett azért döntenék, mert eddig úgy tapasztaltam, hogy megbízható tartós gép, és nem azért, mert egész nap a Thinkpaden dolgozok stb, - viszont használtan jó áron hozzá lehet jutni. De ez is kiolvasható volt szerintem abból, hogy megbízható gépet szeretnék netezésre, letöltésre és irodai használatra (office).
Mondjuk ha a tied is NV-s lett volna, ez a pont sem feltétlen élne, bár ez az NV sara volt leginkább.
Nem önigazolásra van szükségem, hanem segítségre, azért kérdeztem.
Pedig nekem úgy tűnik sajnos.
Sajnos nem vagyok egy laptop guru, így ezek a félszavas valaszok, hogy szar, meg gatya, meg ilyen szart még életedben nem láttál, nem igazán segítenek sokat, mert amúgy kicsit szubjektívnek hatnak és nem igazán van megindokolva az állítás, hogy pl a billentyűzet miért is szar pontosan. Pl én azt sem tudom, hogy miért volt megosztó a 40-es széria.
Mert mindig kisregényt írni meglepően unalmas, ott a kereső, a tesztek. Amik pölö noticsekken is azzal indultak, hogy hopika, összeszerelési, minőségi hibák vannak, amik eddig nem voltak (mondjuk ez nem igaz ebben a formában, de tény, hogy inkább recsegjen 2 műanyag egymáson néha, mint horpadjon a kezem alatt nonstop). Ez tényleg az első képalá. Milyen módon szeretnéd, hogy leírjam, a burkolat minőségét? Anyagösszetételét? Vastagságot? Torziós merevséget? Képzeld el, hogy veszel egy 10 évvel fiatalabb gépet, ami olyan, mint egy konzumer gép. A T61-hez képest átfingható fedlap, kopogós béna palmrest, kellemetlen fogás, mintha gyárilag UV ette volna a színét. A billzet meg azért szar, mert nincs nyomáspont, billeg a kupakon a fej és az egész modul is. Talán kezded kapisgálni a megosztás gyökerét. Ja és kegyetlen backlight bleeding, ofc.
Meg nyilván minél fiatalabb gépet szeretnék a lehetőségekhez képest.
Akkor ott a T450, igen szépek suhannak el 150k-ért. Újabb is, frissebb is, jobb is.
Vehetnék újonnan is, de nem akarok annyi pénzt költeni, nem használom ki, használtan viszont a megbízhatósága miatt már megéri egy ilyen kategóriájú laptop és itt.most nem pont a T440-re gondolok..
Hát a megbízhatósága miatt mondjuk pont nem. Lélekben E7440 társa, az a másik ami tuti befektetés. Nagyon okosban 20-as egy lapcsere, kevésbé okosan 30, halandó embernek a gép piaci árának a fele. És oda is kell, random vezérlő lehalás, belső széthullások alap.
Aztán lehet, hogy rosszul gondolom. És egy szóval nem állítottam sehol, hogy én barmit is jobban tudnék
Szóval valóban nem, tettel igen. Ugyanaz sajnos.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
azért olyat nem vennék, nem egy mai darab
Mert a T440 friss és üde?
és gyors
Hát az átlag konfigot nézzük a 4300U és átlag 2520M az egy pite. Cserébe dupla olyan drága a másik. De örülök,hogy tudod milyen gyors

ránéztem usb 3.0 sincs benne
3k EC kari és lesz 2 is.
ha válaszol az eladó, lehet, hogy ránézek erre a T440-re.
Sziasztok! T440-et akarok venni. Igen?
Igen. Akkor vedd meg ha hitelen annyira jobban kezdesz tudni mindent. Ha valami fel tud paprikázni a fórumon az ez. Mikor az eleve ingyen betolt időm teljesen átalakul szemétté és ablakon kidobott felesleggé. -
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezt szerintem nem gondoltad át. Most egy T61-et használsz és a T420-ra mondod, hogy nem mai darab?! Így is úgy érzed majd mintha fényéveket ugrottál volna...
T420-ról írok és van USB3 külön Express Card-on keresztül megoldva...Ha pontosan leírod mit is akarsz akar jobban tudunk segíteni.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Akkor a feléből egy T420 ezerszer inkább.
Mirr Murr: P50 egy órára volt csak, gyorsan kapott profilt és ment is. Az így elsőre egész jónak tűnt, billzete nem tetszik, minden máshoz meg használni kéne 2 napig minimum. Nagyon kevés TP workstation van kint sajnos. Eleve kevesebb is van belőle szerintem, mint mondjuk Dellből, főleg magánban.
-
Tikakukac
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha definiálod a jó gépet, akkor nyilván meg tudom mondani. Sokkal kopogósabb anyagok, raklap alaplap hiba, billzet a még a 2 gennel ezelőttihez képest is gatya, T60-T61-hez képest hulla. A szigetes az, amikor nem érnek össze a billzetek, hanem rés van mindegyik között.
Ja és igen. Életedben olyan fos touchpadot nem láttál még, ami a 40-es gépekben van.
-
HSM
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Én inkább azt nézegetném meg, alap dolgok rendben vannak-e. Pl. ráengednék némi tesztet a procira, megnézném alatta a hőfokát, rákukkantanék a merevlemez állapotára (SMART), esetleg adnék neki egy gyors memória-tesztet is....
De a legfontosabb talán a proci, hiszen ha nem jó a hűtés (pl. kiszáradt paszta, összegyűlt por) akkor az SSD-vel is meg fog maradni a lassulós kedve. -
Francia91
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
SSD (modBIOS-szal, ami engedélyezi a SATA-II sebességet), 8 GB RAM (bár ez DDR2-esből drága játék), valamint egy BroadCom dekóder, kb ez a max tuning, amit ki tudsz hozni a T61-esből... Bár ennyit én már nem költenék rá, egy T500-as, vagy akár egy T510-es is már elég jó áron van, és hardverügyileg sokkal modernebb a T61-esnél
-
válasz
FerNandor
üzenetére
T500! Olcsó, jó. LG kijelzővel.
Következőt!
Amúgy a T430 nem annyira rossz, de a 420 jobb is, olcsóbb is.
Ha javítanád a régi vasat, az is olcsó, Ha a műanyag elem kell, vagy zsanér, mind pár ezres csupán. Lehet, a műanyagot bontásból megúszod olcsóbban is.
A kékeknek azért utánanéznék a hibakód, event viewer, stb alapján. -
Chaser
legenda
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha SSD-t raksz bele tegyél fel mod BIOS-t, alapból sata1-et tud a lapja, a moddal sata2-t. Az már rendben van. Háttértárnak meg kb bármelyik mai vagy pár éves értelmes HDD jó. De ha csak magában gyorsabb HDD-t veszel már az is nagy előrelépés a gyári után, azok valami rettenet lassúak.
-
Chaser
legenda
válasz
FerNandor
üzenetére
Az már iszonyat lassú lehet, új korában se volt gyors. Videót nézd meg core avc-vel, T60-nál gond nélkül vitte a legtöbb 1080p-t is. Mpc-hc kell lejátszónak hozzá. Beruházni ilyenbe nem érdemes már crystal hd-t, főleg ha nvidiás verzió. HDD/SSD viszont vihető tovább következő gépbe is.
szerk: GM965 - intel, de akkor se költsd erre a gépre, csak amit lehet vinni a következőbe, a dekódert is lehet, csak újabb gépnél már nincs értelme használni, és nem is 100%-os a működése, x évvel ezelőtt jó alternatíva volt, de azóta egy T61 kb 20-25k lehet
-
Tim82
félisten
-
Francia91
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Acronis True Image progival csináltam én is, tökéletesen átklónozta az előbbi HDD-ről a rendszert. Mondjuk én úgy csináltam, hogy a régebbi vinyót bevágtam Caddy-be, az újat a rendes HDD helyre, Caddy-ről boot-oltam a meglévő op.rendszer miatt és ezzel a progival átklónoztam az új vinyómra a rendszert.
A Western Digital Edition-t linkeltem, de más márkákkal is rendesen megcsinálja -
Francia91
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Én IPON-on vettem egy Western Digital Scorpio Black-et, 750 Gb-osta T60p-mbe . Hát mit mondjak, meglepett a gyorsasága, pedig a T60 csak SATA-I-en működik

A lényeg, hogy 9,5 mm magas legyen a HDD
-
audi100td
nagyúr
válasz
FerNandor
üzenetére
ThinkPad Power Management driver fent van (programok eltáv. vagy módosítása)? Nálam ez hiányzott, system update nem rakta fel és a lenovo driver mátrixban sem találtam, úgy kellett kigugliznom.
-
Dr. Akula
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- Vadiúj garanciás kèszleten lèvő lapok! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U -8GB Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár! 105.000ft!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

:

Viccet félretéve, elég jó szokott lenni a TP-ed OS-támogatottsága, én is azért vettem az X220-at, mert azon Linux, BSD, meg minden szar normálisan elmegy (HackOS is, csak az inteles beépített Wi-Fi-kártyát nem viszi).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)