- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dave0825
őstag
Üdv.
Vettem használtan egy Thinkpad T540p gépet, és az a gondom, hogy hiába hajtom le a képernyőt, nem kapcsol ki, belátni, hogy világít.
Utánanéztem, hall szenzor nézi, hogy le van-e hajtva, azzal szemben pedig egy kis mágnes van. A mágnest megtaláltam a touchpad alsó része alatt a gép keretében, de azzal ellentétesen a képernyő körül (a kamera mellett) nincs semmi, ami nézhetné. Se kis panel, se egy tranzisztor, ami a hall szenzor lelke... Hol kéne lennie, vagy egyáltalán hall szenzor nézi ebben a típusban is?
Windows beállításait néztem, minden jó, be van állítva, úgyhogy nem az a gond, hanem hardveres.Illetve a másik gondom, hogy vettem hozzá dokkolót (40A2-t), és a HDMI portja nem megy. Kicseréltettem az eladóval, szerinte nem az a gond, mert több tízet eladott, és eddig 1-gyel volt valami gond. Megjött, megnéztem, ugyanúgy nem működik. A 2 Displayport megy, ugyanazzal a HDMI kábellel (Displayport-HDMI átalakító), de próbáltam másikkal is, a tv-n másik portba dugni is, sehogy nem megy. Először bejött a kép az első dokkolónál, 1-2 másodperc, és eltűnt, azóta semmi, az újnál nem néztem, hogy először volt-e kép, elfelejtettem bekapcsolni a tv-t. A Windows se lát másik megjelenítőt, a Displayportba dugva igen. Lehet, hogy az alsó csatlakozó, ami a dokkolóra megy, azzal van gond? Akksi ki, kicsit kontaktspray-vel csatlakozó megtakarít?
-
mettyuz
tag
Sziasztok Urak,
A rövid helyzetleírás a következő: a macska "játszott" az Lenovo X280 billentyűzetével, ennek eredményeképpen a "K" betű billentyűjének tartópöcke megrepedt, két lenyomás után kiesik.
Abban kérném a segítségeteket, hogy van-e olyan online bolt, fórumtárs, bárki, akinél lehetséges egy darab billentyű vásárlása, vagy mindenképpen a teljes csere a megoldás?
köszi -
joergie
őstag
válasz
bigrock #103573 üzenetére
Szerintem ha valaki racionálisan, márkafüggetlenül gondolkodik, és a legjobb ár érték arányú használt készülékben gondolkozik, akkor thinkpad x30 szériáról érdemes dell xx70 szériára váltani, legelterjedtebb az 5470, szeirntem neked is ezt kínálták fel, nekem nagyon tetszett. Szerintem thinkpad x30-as széria után visszatérni lenovora x70-80 körül érdemes.
Engem speciel leginkább a zsanérmegoldás zavar.
Ha választani lehetne akkor viszont egy i7 6.gen x1 yoga wqhd oled kijelzővelKb mint a fehér holló(múlt héten volt egy fhd ips i7 6.gen x1 yoga 100k-ért hardverapron). convertible megoldás terepen szerintem amúgy is adja.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #103593 üzenetére
Emlékszem a postodra.
Nekem néhány ember tapasztalat bár bíztató volt, de nem megnyugtató. Megnyugtató a még pár hónapig gyártói garis, gyári állapotú, eredeti paneles T460s volt. Persze, megértem, ha nem mindenki gondolkozik így.
Ezek a whitelistek pedig...
T420 WLAN, T430 +akku, újabbakban már +kijelző is, ki tudnak ezek készíteni. Jó, hogy eDP adapter whitelist nincs még bennük...
-
Tim82
félisten
Nézd, rémtörténetek mindenre vannak, én most az utóbbi időből AC(-snek hirdetett, de single band N-es) WLAN kártyák és Core 2 Duo-s Thinkpad-ekkel kompatibilis 4 GB-os 2Rx8-as DDR3 RAM-ok beszerzésével szívtam sokat. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy megéri mindkettő upgrade.
Amit tényleg nagyon nagy szívás beszerezni, az X220-ba, X230-ba való LG IPS panel, azért 14" 1080p panelből sokkal több lehetőség van. (Tekintve, hogy T420 + eDP adapternél fel sem merül whitelist, mint a T460s-nél, talán kevésbé szívás is.
)
Az adapterre meg már írtam korábban, hogy egy jó ideje (úgy legalább egy éve) megbízhatóakat lehet beszerezni, szerintem többször is linkeltem is forrást, vonatkozó forum.thinkpads.com-os thread-et is, szóval engedd meg, hogy elengedjem ezt az érvelésedet, ha már a régi dolgok maradtak becsípődve nálad rendszeresen a témában.
(Szerk.: félreértés ne essék, csak ugratlak egy kicsit, az tény, hogy mindig van kockázat, amit vállalni kell.
)
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #103591 üzenetére
És akkor ott van a kérdés, jó sorozatból sikerül-e szerezni adaptert, éppen jól működik-e majd a gépedben (gonosz dolog az interferencia), plusz éppen elég IPS panel beszerzéses rémtörténetet osztott meg Tikakukac az utóbbi években, hogy ezt is egy nehezítő körülményként értékeljem. Persze, ha összeálltak a csillagok és minden kiadta, akkor szuper, kb a best retro TP az IPS-es T420, ami ma is megállja a helyét.
Én azért saját részre biztosabb útnak láttam egy használt IPS-es T460s beszerzését. Nyilván, azért jóval költségesebb is. De nem bántam meg, méret, súly, energiatakarékos képességek terén azért elég sokat fejlődött benne a technika.
-
Tim82
félisten
Érdemben egy dolgot kell tákolni az eDP-s adapter board + 1080p IPS panel moddoláshoz: le kell valahogyan vágni a topcase (palmrest + billentyűzet körüli keret) venti fölötti fém merevítőjét ahhoz, hogy az adapter elférjen (közvetlenül a hűtőventi fölött). Vagy lehet a kijelző mögé tenni az adapter board-ot, de akkor egy idő után nyomni meg melegíteni fogja a kijelzőpanelt belülről, ami nyilván mindenféle érdekes kijelzőhibához vezethet.
-
Tikakukac
titán
Olyan dolgokat láttam és műveltem életemben, hogy bátran merem mondani, nyugodtan moddoljon kijelzőt aki akar. Tűz szinten amiről tudok és láttam és valóban több volt egy kis kondifüstnél az 100%-ban azért volt, mert emberünk annyira gagyi töltőt vett, amiből fagyit sem adnának. Vagy, amikor kalapáccsal akartak akkut nyitni, meg ilyesmik. Ezen moddolások ha rosszul sülnek el egy kuka lap szokott lenni a vége.
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #103588 üzenetére
Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem szimpatikus, hogy ilyen tákolásnak vessem alá a T420-asom.
Szeretem én is a DIY-t, de nem ennyire, illetve ilyesmiben (gondolj az esetleges zárlatokra, illetve mekkora tüzet tud okozni mondjuk egy combos 9 cellás akku ilyen esetben).
Ami a teljesítményt, súlyt illeti, nálam az i7-es T460s éppencsak gyorsabb a szintén i7-es T420-ál, súlyban viszont majdnem csak a fele. A töltő súlya szintén, 90W vs. 45W. Illetve így szűk 1,4kg súlyban képes értelmes akkuidőre, míg azért a T420 alá nem ártott a 9 cellás akku, ha használni is akartad vezeték nélkül, a T420s-ben pedig ha nem tévedek csak egy nagyon pici 4 cellás akku van, az már a 35W-os CPU-val szvsz csak egyik konnektortól a másikig elég, még erősen visszafogott CPU használat mellett is.
-
Wolfskin
őstag
válasz
letix #103584 üzenetére
méret? az attól függ, hogy egész nap a táskádban fityeg, vagy csak otthon az íróasztalom csücsül. cipelni "s" verzió, de amúgy nem túl böszme az 5x0. csak nehéz. és hidd el, nem melegszik a 420s. de ha nem kell usb3.0 és elég a kisebb teljesítmény sokkal szebb és használhatóbb a t410s képe.
és a t420s se tudja kiadni az usb 3-a a dokkolón, csak a hátsó porton. de lehet kapni port re replikátort -
HSM
félisten
válasz
letix #103584 üzenetére
Az elrendezése gyengébb a T430 illetve újabb gépeken, de gépelni teljesen jó rajta, nekem kellemesebb is, mint a T420 volt. Persze, vélhetőleg ez beszállító függő is, melyik klaviatúrát fogod ki. Elvileg tudják a kép+hang-ot DP-HDMI átalakítóval, T410 már egészen biztosan tudta.
-
letix
senior tag
Köszönöm a tippeket, akkor a 4c/8t-as ki is esett, erről is sokan írtak rajtatok kívül is melegedési problémát.
Elkezdtem ezen fórumot visszafele olvasni, hát nem semmi mekkora tudásbázis van itt, arról nem is beszélve, hogy rengeteg a T420 tapasztalat (is).
Szemezgetek W520-at is, szimpatikus felszereltségűeket lehet kapni, de az már valami iszonyatos méretű böszme lehet..
Fogvicsorgatva, de szemezek a világítós T430-akkal is, igaz élőben még nem láttam ilyen gépet, jó volna megtapogatni, főleg a billentyűt. Meg ha esetleg ilyen recsegős-ropogós anyagból van, na attól is tud rázni a hideg. Gondolom itt a rollcage a kijelző felőll már teljesen felejthető..Apropó, aktív/passzív/bármilyen DP-> HDMI adapterrel érdemes próbálkozni kép ÉS hang átvitelére a fenti gépekkel?
-
Tim82
félisten
válasz
letix #103580 üzenetére
A dokkoló és az ultrabay nem kompatibilis a T60 és a T420 között. A töltő igen.
Ha ragaszkodsz a "régi jófajta billentyűzethez", akkor T420. Multimédiás vadállat ez sem lesz, de tartósságban még oké lesz. A gyári kijelző elég gyenge TN, legyen akár 1366*768 vagy 1600*900 felbontású panel.
Ha QM (négymagos) i7-es változat, akkor az nagy valószínűséggel utólagos bővítés kétmagos i5/i7 prociról. Abban az esetben azzal számolj, hogy 65 W-os töltővel valószínűleg nem fog indulni (90 W-os kell neki), dokkolóval meg a 135 W-os töltő lesz a minimum. Melegedni meg rendesen fog, az én egyik gépemen (integrált videóvezérlős T520) ezért inkább letiltottam a Turbo Boost-ot a Windows energiagazdálkodási beállításaiban, miután belekerült egy i7-2670QM.
-
Wolfskin
őstag
válasz
letix #103578 üzenetére
nekem t420 s van már jó pár éve, előtte meg t410s volt, szerencsére nem olvastam a túlmelegedési problémákról így nem is érintett... remélem, most hogy szóltál, nem kezd melegedni...
amúgy nagyon pöpec gép, könnyű és erős (nekem a legnagyobb i7-el van, dedikált vga kártyával), csak annyi a nyűgje, hogy a Lenovo ezekhez már nem fejlesztett w10 drivereket, mindent úgy kell kézzel fölraknimost van a kezeim közt egy w530, annak se olyan rossz ám a billentyűje!
a T410s nagy erénye, hogy sokkal, de sokkal világosabb a kijelzője, és 16:10-es, ami a gyakorlatban olyan, mintha egy kategóriával nagyobb lenne. Ugyanis a hasznos kiterjedéséből, a magasságából vettek el, hogy ostobán széles és lapos legyen, vagyis 16:9. Ezt 16:10 után nagyon nehéz volt megszokni, de főleg beletörődni az emberi butaság egy újabb diadalába (hú, ezt szépen mondtam),
ha a thinkwikin utánaolvasol, ezekben is lehet panelt cserélni (t420/430) FHD IPS-re, mert a paneljük sajna a legolcsóbb TN
-
letix
senior tag
válasz
Tikakukac #103579 üzenetére
Hajlandó vagyok némi kompromisszumra, elvégre a mostani konyhai zenélős T60 sem egy multimédiás vadállat..
Mégis kávé, víz, por, zsír és minden egyéb álló, legalább is az elmúlt 10 évben.
Nagyon fontos szempont a régi bill, szóval effőlé ugrani gondolom csak a T430 esetében lehetséges, mintha azt olvastam volna, hogy oda még valahogy betehető a régi bill.Elég sok mindent le kéne cserélnem (dokkoló, HDD Caddy, cserealkatrész-bázis stb.) ha HP-ról visszaugranék IBM/Lenovo vonalra, mégis a jó tapasztalatok (IBM és nem Lenovo) miatt vonzó a jó öreg stabilitás, már ha egyáltalán a T420 köszönő viszonyban van a T60-nal..
-
Tikakukac
titán
válasz
letix #103578 üzenetére
4 magos procival akkor vegyed és használd, ha tényleg, valóban kihasználod és tudod, hogy ez mivel jár.
Kijelző meg hangszóró, well, hát erről van elég teszt a neten, képes DVD-ről filmet olvasni és megjeleníteni valamint hangosítani. És akkor konzervatív voltam.Ha legalább látni akarod amit csinálsz, T450-ig kell ugrani. Vagy rommá moddolni a T420-at.
-
letix
senior tag
Üdv a szakiknak!
Tanácsot szeretnék kérni T420 tulajoktól.
IBM T60-ig bezárólag volt jó pár masinám, mindegyiket imádtam, több darab meg is van a mai napig, aktív használatban. Arra gondoltam, hogy a main gépemet (HP 6570b, 3rd gen i5, stb..) lecserélném egy T420-ra. Azért is erre mert tudtommal itt alkalmazták az utolsó "normális" IBM billentyűt, és nem mellesleg nincs még időben olyan messze az IBM/Lenovo eladásától sem, hátha itt még a régi megszokott minőség és megbízhatóság a jellemző.
Erősen túlárazva de találtam pár gépet, i7 M és QM procikkal is. Mindkét esetben dedikált VGA-val vannak ellátva a gépek, szóval ezáltal még plusz hőtermeléssel kell számolni. Mennyire lehetnek ezek így melegedősek? Főleg a 45W TDP-s
Megéri még ilyen masinát venni heti 8-16 óra használatra? Pici játék, pici virtualizáció, de semmi extra. Multimédiás képességek is érdekelnének.. HD+-os kijelző és a hangszórók mennyire alkalmasak néha egy DVD megnézésére?
Néztem T420s-t is, de ott meg túlmelegedési problémák tömkelegéről lehet olvasni.
Hálás volnék egy kis tanácsért, legyen az bármennyire is elfogult. ;)
Köszönöm!
udv
letix -
-
bigrock
addikt
Szeretett X230-asomtól lassan meg kell válnom, mert mostanában rengeteget kell AutoCad-et használnom terepen, amivel FHD felbontás alatt kínszenvedés a meló. Viszon az céges beszerzésnek sajnos használt Dell vonalon van jó kapcsolata, mindenáron azt akarnak rám sózni. Szerintetek van értelmes 14" FHD Dell alternatíva, vagy próbáljak meg kisírni TP-et? Ha igen melyiket? i5, 8GB RAM elég, nem kell erőmű. A hordozhatóság miatt 14" felé nem mennék.
Köszi a féloff válaszokat! -
cellpeti
nagyúr
válasz
thomasvold #103563 üzenetére
Uhh, akkor lehet mégis "u" - sat kellene. 1.5ora igen karcsú
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
nem specifikusan thinkpad probléma, de mivel az általam használt T520 is produkálja megékrdezem. Miért van az, hogy szinte minden bekapcsoláskor újra kell csatlakozzak a wifire? WIN 10 van a gépen. Egy másik laptoppal is ugyanezt csinálja.
Köszi előre is. -
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103569 üzenetére
Áhá, aztán ha egyszer picit jobban megnyomnád gépelés vagy bármi közben és levágna mindent vagy ha majd rosszabbodik... nem az én pénzem, de hacsak nem akarsz abba a bizonyos erdőbe beszaladni akkor gép csomagol, visszaküld.
Ha nem tudnám, hogy neppertől van a gép egyből mondanék egy nicketAmi az aprón megy az hihetetlen.
-
Wolfskin
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103567 üzenetére
Ha újraindul és nincs bekapcsolva biosban, hogy tápra induljon el, akkor a táp oldalról a becsatlakozásig a hibát kiszűrheted nyugodtan, mert akkor leállna és ennyi. Mivel resetel és kb tudod is mire, így kész, részedről lezárhatod, ez innentől főleg nem a te dolgod, hogy kiderítsd, főleg, hogy megcsináld.
Ha rendesen csomagolva volt, egy ilyen hiba nem keletkezik a semmiből. Posta vissza és csók az eladónak. -
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103566 üzenetére
közben megtörtént, ssd ki, palmrest le, beindítottam és billentyű le.
a hűtő csavarokat egyesével kissé fellazítottam és újrahúztam, és minden más csavart is amit láttam
lokalizáltam a forrást, a bal alsó sarok csinálja, ha ott egy picit megfeszítem újraindul. nem nagyon, és nem is a gép felemelésével, hanem egy másik, de reprodukálható mozdulattal. és ismétlem, nem durván.egyébként az elejétől csinálta, emlékszem amikor sikerült először bebootolnom linux cd-ról (mivel semmi oprendszer, meg meghajtó nem volt benne ekkor), és át akartam vinni a máik szobába, az ajtóig jutottam csak és leállt
azon gondolkodtam, hogy csak valamilyen tápellátással kapcsolatos dolog, ha más lenen nem inkább lefagyasztaná?
update közben tiltottam az nvidia /intel vga-t, de semmi változás
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103564 üzenetére
Oké, akkor még mielőtt a fél gépet átszereled, szépen bekapcs után billzet le. Ha akkor is lekapcsol, akkor hívhatsz egy szelleműzőt is.
Csak még mielőtt 2 ember is energiát rakna bele. Olyan már volt, hogy vízkáros meg püfölt billzet nem kapcsolt gépet. Olyan is, hogy nonstop resetelt. Ilyet még sosem láttam ami neked van, de 2 pillanat alatt ki tudod deríteni -
Wolfskin
őstag
válasz
omiki57 #103560 üzenetére
szia, köszönöm a felajánlást!
budapesti vagy? írok privit
amúgy a 420 sorozat billentyűi nem jók tesztelni? bár gondolom nem...amúgy az a mozdulat,m mintha a torziós merevségét tesztelnéd., az egyik oldalon a hátulját csavarod lefelé, a másikon az elejét. nem kell nagy erő, tehát nem recseg a gép vagy ilyesmi, épphogy erősebben megfogom és már indul is újra
szóval nem ez a természetes használat, tudom, de az ember néha csak a arrébb teszi. úgy tűnt fel, hogy át akartam vinni másik szobába, vagy csak átvettem az ölembe ilyesmi. és már indult is újra. ez a csavaró mozdulat csak azért van, mert 100% tudja reprodukálni a hibajelenséget
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103561 üzenetére
Ha nagyon akarsz szórakozni vele, le tudod annyira kopasztani a gépet, hogy megtalálod melyik részen száll el valami. Hála a magasságosnak a tárházban lévő opciók a végtelenség felé konvergálnak.
Próbagari megtörtént, a gép fosimosi, mehet vissza vagy mondja meg az eladó hogyan kell tartani, a'la iphone
-
omiki57
csendes tag
válasz
Wolfskin #103556 üzenetére
Szia! Dolgozom W530-as notebookkal, de ilyet nem tapasztaltam. Talán túl egyszerűnek tűnik, de próbáld meg egy másik billentyűzettel, mivel a főkapcsoló ezen van. Van egy német billentyűzetem ami x230-asban volt, nem világítós de a célnak megfelel. Felajánlom, ha elfogadod
-
cellpeti
nagyúr
válasz
thomasvold #103554 üzenetére
mennyit bír 1 töltéssel?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103555 üzenetére
igen előtte is. csak akkor azt hittem, hogy a hdd kuka. ami az is. de vettem bele egy ssd-t és most is csinálja.
hát,a venti vissza van dugva,a billentyűzet is meg a touchpad is. más nem is lett kihúzva proci cseréhezcsak mert most vettem a gépet ssd/hdd nélkül, és lehet, hogy valami fizikai baja van...? alaplap...?
-
-
Wolfskin
őstag
heló,
az normális, ha thinkpad w530 kézbe véve újraindul?
elég ha kétoldalt megfogom, és a legkisebb csavaró mozdulatra (mintha a ház merevségét, stabilitását akarnám demonstrálni) rögtön újraindul.
aksi jó, tápkábel is be na dugva. mi lehet?
félve veszem kézbe és teszem át másik helyre, mert sokszor tényleg a semmitől újraindul. nincs különösebb tipikus erőhatás, leginkább ha a jobb elejét (és a bal hátulját) emelő erő éri. mintha meg akarnám csavarni, hoigy mutassam milyen stabil, merev a ház (tehát nem egy iszonyat erős deformálás, csak egy pici nyomás a házon!)ez mi lehet?
túlmelegedés nem,. épp hogy beindult és frissen van pasztázva
ssd nem, ssd-t kivéve csak biosban ugyanez a helyzet.
nekem t420s van sosem tapasztaltam ilyet, szóval nekem nem tipikus hibának tűnik -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Használ valaki T440p-t, i7 procival?
-
@tco@
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
-
HSM
félisten
válasz
@tco@ #103539 üzenetére
Nekem az előző hangkártyám is éppen most lenne 10 éves, Auzentech x-fi Prelude, és van egy erős megérzésem, hogy 10 év múlva sem fog úgy szólni egy notebook.
"hiszen minden más téren is iszonyatosat fejlődtek (eltelt vagy 5 Intel generáció is azóta pl)."
Aham, kérlek mesélj még.A T420-asom i7-2620M processzorának sebességét örülök, hogy nagy nehezen hűtőcsere után, emelt TDP-vel (17W) picit túl tudja lépni a négy generációval frissebb i7-6600U a T460s-emben.
Amennyit fejlődött a mag, azt el is bukja az alacsonyabb TDP keretén. -
Tikakukac
titán
válasz
omiki57 #103542 üzenetére
Öhöm, öhöm, kay.
Na most elmondom neked: kicsit más világ van. A magán eladók eddig sem tudták mennyi a méter, nem gond. Magán, nem ért hozzá, érts hozzá te. De most már van 600 darab használt laptopos, akiknek olyan atom fingja nincs a témához, hogy a keresőt használni szinte nem is lehet, mert minden hirdetés minden gépe IPS és full-full és hibátlan. Igaz, hogy mire megkérdezem kiderül, hogy amúgy nem és van pár karc, amit pont nem mutat a kép, ja meg pár fehér folt stb. szóval ennyit erről.
Arról meg megint tudnék napestig beszélni meg sokan a topikból, hogy hány darab ezres pozitívas ember van, akiken átszaladt nem kevés lopott cucc, nonstop trükközik és ha gáz van, legjobb esetben kártalanít, rosszabb esetben megfenyeget. Erre is van példa, saját is.Szóval sok sikert, de az elmélet igen az lenne, hogy ha nem bővíthető, akkor gép vissza.
-
@tco@
aktív tag
-
omiki57
csendes tag
válasz
Tikakukac #103535 üzenetére
Gondolod vissza venné a notebookot? Szerintem ez ma már nem szokás. Működik, kifizetted, elhiszed amit mond és majd otthon kiderül, hogy mégsem úgy van. Írsz egy privit, hogy gond van, visszaírja hogy sajnálom, én úgy tudtam hogy bővíthető, ott van a sim foglalat is. Pedig az eladó csak pozitív értékeléssel rendelkezik, megbízható
-
Tikakukac
titán
válasz
@tco@ #103539 üzenetére
Megveszem a gépet kb 5 évre, aztán örülök neki, ezért az alapos utánajárás
Éppen ezért, mert 5 évre veszed a gépet kéne megnézned a saját füleddel és szemeddel. Azt az időt amit bele fogsz tolni vagy toltál eddig a keresésbe, nyugodtan eltolhatod gépkeresésre. Ezerszer jobban jársz. Hidd el, űzöm egy ideje a témát, főleg ha szubjektív dolgokat akarsz, az végképp nem a fórumról lesz megoldva.
Maga a hang chip és egyéb móka üzleti részen sokat nem ugrott, sőt, erősen hullámzik. Vannak betyát hangú gépek, de az nem ez a topiké
Most jut eszembe, nekem a külső hangkarim vagy 15 éves. A gépem 1,5 és erősen multimédiás. Nem vagyok audiofil, de nem véletlen van meg mai napig. És ez asztali és multimédiás lap. Innen az üzleti laptop 5000km-re van délre. -
@tco@
aktív tag
válasz
Tikakukac #103537 üzenetére
Azt javaslom amit sajnos én is szoktam csinálni: megveszem az összes szóba jöhető gépet, ami tetszetős, a legjobb marad, többi elad.
Ez működne is, csak se időm, se türelmem adni-venni
Megveszem a gépet kb 5 évre, aztán örülök neki, ezért az alapos utánajárás
(#103538) HSM
ez meg egy notebook....Igen, A Xonar meg egy közel 10 éves cucc, és pont ezért írtam hogy nincs brutális különbség ennek, meg a sok éves Inspiron hangja közt, de azért határozottan van. Csak nem tudom hogy a notik hangja 5 év alatt jobb lett-e pl, hiszen minden más téren is iszonyatosat fejlődtek (eltelt vagy 5 Intel generáció is azóta pl).
-
Tikakukac
titán
válasz
@tco@ #103536 üzenetére
Oké, kérdés mi alapján? Jobb tesztekben találsz ilyen méréseket, mindent mást felejts el. Ahány fül, annyi "eredmény". A kategória gépeit meg egymás mellett közvetlenül nagyon ritkán találod meg. Ez a szemre kijelző kalibrálás szint lesz.
Azt javaslom amit sajnos én is szoktam csinálni: megveszem az összes szóba jöhető gépet, ami tetszetős, a legjobb marad, többi elad.
-
@tco@
aktív tag
Sziasztok! 2-5 éves Thinkpad (leginkább x270, t460) gépeket nézek, de semmi infó a hangminőségről (3.5mm jack-en). Most Asus Xonar U1 van egy 5 éves Inspironon a Modecom MC–SHF120U hangszóróimmal, nélküle (a gyári jack-en) csak úgy oké, de érezhetően rosszabb...a fent írt notik hangját tudnátok hasonlítani desktop alaplapihoz, külső hangkártyához stb? Az alapján már tudok keresgélni összehasonlításokat.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az új USB-C végre már nem olyan egyszerű konvertálni a kör vagy téglatestes töltöket nemde? Vagy csak én nem találtam megfelelő adaptert jó áron?
-
Tim82
félisten
válasz
omiki57 #103526 üzenetére
Az X1 Yoga (első generációs változat) esetében elképzelhető, hogy mivel gyárilag nem LTE modemmel jött, ezért az antennát is kihagyták. Ebbe más is belefutott. Amúgy a képeden szerintem jobbra (talán pont a fotó jobb szélén is túl) kellene lennie az antennának.
-
omiki57
csendes tag
A kép az előzőhöz
-
omiki57
csendes tag
Üdvözlöm a fórumtársakat! Segítségre lenne szükségem. Vettem egy lenovo thinkpad x1 yoga core i7 6600u notebookot. Lte-vel szeretném bővíteni, a helyét megtaláltam, viszont nem találom az antenna vezetéket. Eddig minden notebookomban a helyén volt, de itt nincs. Lehet, hogy a másik oldalon maradt, vagy teljesen el vagyok tévedve?
-
Tim82
félisten
Valóban itt az ideje az off téma elengedésének. Köszi.
-
Tikakukac
titán
Ugye? Itt a hülye informatikus, aki ezzel dolgozik, ebben kel és fekszik. Szénné moddolja az oprendszert és akkor megtörténik ez.
Nem default rendszer, nem Mariska nénivel. Annyira meg van nagy arcom már (talán van mire, talán nem), hogy ilyen fatális ordas hibák után picit megnyissam a számat.
Engedjük el, kérlek benneteket. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103520 üzenetére
"Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell"
Úgy működik, hogy be lett állítva. Neked az alapbeállítás nem felel meg = FOS!
Ennyiről van szó semmi többről.
Komolyan néha olyan vicces, hogy a Win7 megjelenésekor a XP hibái hirtelen elfelejtődtek, Win8/Win10 megjelenésekor meg a Win7 hibái, hihetetlen rövidtávú az emberi emlékezet... -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103519 üzenetére
Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.
Ja, mert az advanced, hogy egy oprendszer ne javítsa meg a működő eszközeidet és ne kapcsolgassa magát úgy, ahogy kedve tartja, annak ellenére, hogy minden ilyen beállítása ki van kapcsolva. Pontosan tudom ezt hogyan hívják. F0s.
Én is supportálok épp elég dolgot. Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell, nem nagy dolog. Volt régen. Manapság meg... mehet a 0. day patch és nincs abból se gond, ha a saját backupjából nem tér vissza a szerencsétlen az elkottázott javítás felrakása után.És itt téma lezárva, köszönöm
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #103517 üzenetére
Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.
Nem szeretnék semmilyen vitába belemenni, nem egy OS-t supportálok és mindegyiknek megvan a maga saját nyavalyája. Azt elvárni, hogy egy gép gondolat olvasva úgy működjön ahogy te akarod nem éppen normális dolog.@Frawly: A valóság az volt, hogy XP esetén is elérhetővé tette MS nem 1x a frissítéseket és kitolta, ha kritikus volt. Ez Win7 esetében se lesz másként. Az sokkal nagyobb probléma, hogy a driverek támogatás megszűnt és lényegében már évek óta nincs új eszközökhöz, ha van valamilyen hiba az már úgy is marad. Ez már inkább ok a Windows 10-re való váltásnak.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #103516 üzenetére
Nem egy szoftver a lényeg, hanem, hogy ha itt hagyok egy gépet, ami 0-24 akkor ne arra kapcsoljam be a monitort 1-2 nap múlva, hogy resetelt, arra meg főleg ne, hogy szétdobálja az ikonjaimat és mappanézeteimet. Driverek önkényes felülírásáról nem beszélek, attól agyrángásom van.
-
Frawly
veterán
válasz
tototos #103514 üzenetére
Hiba lenne csak egy szoftver kedvéért olyan régi platformon maradni, aminek 3 hónap múlva lejár a támogatottsága. 2020 januárja után végleg megszűnik a Win7 supportja, semmilyen frissítés nem lesz rá, csak cégeknek, akik marha kemény zsetont tolnak ki érte gépenként, és nem hinném, hogy ingyen kitennék a magánembereknek torrentre. XP-nél még csak lehetett trükközni 2014-2019 között registry hack-kel, hogy felmenjenek a POSReady frissítések, a Win7 esetében ilyen nem lesz.
Ezt az Access Connection-t nem ismerem, de próbálj rá valami más szoftveres alternatívát nézni. Esetleg mondanám, hogy térj át Linuxra, de azon sincs semmilyen ThinkVantage, se Access Connection, meg egyebek. Az ilyen spéci szoftveres megoldásokat meg kell tanulni elengedni, és nem version-lock-in keretében régi verziókba bebetonozódni.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Elcsábított a sötét oldal és lecseréltem a t420s-t egy t450s-re. A gép nagyon szép de a billentyűzet elrendezése nagyon szokatlan. Windows 10 alatt mennyire mennek a thinkvantage szoftverek? Access connection amit nagyon hiányolnék ha nem lenne.
-
joergie
őstag
T430s-em(3320m integralt vga) leesett az agyrol, max fel meter, szetesett a kep, nem kapcsolt ki. most bar bekapcsol, nincs kep egyik kimeneten se, par percig porgeti a ventit, majd leall, nemitós billentyuk nem vilagitanak. szetszedtem osszeraktam, nincs valtozas.
tipp? vagy hova tudom vinni pesten?, ahol javitanak alaplapot, nem rogton cserelni akarjak
sztorno, elindult, ramot betettem masik foglalatba. -
arcsin
senior tag
válasz
vicze #103503 üzenetére
Szerény fél napos kutatásom során elég sokakkal találokoztam az interneten hasonló problémával. Természetesen az FRU alapján kerestem csere képernyőt. --> [link]
E-bayen átvert az eladó és ezektől egy eltérő típust küldött. Őszintén nagyon elégedett vagyok így is a kijelzővel. Utólag kértem részleges refundot, amit kiis fizetett. Eddig csak linuxom volt a gépen, de ott sikerült hotkey-ekre rátennem a megfelelő parancsot a fényerőhöz.
Találtam parancssoros megoldási módot az EDID átírására, de ennek a típusnak write protected az EDID-je. A whitelist edithez meg BIOS-t kellett volna hegeszteni. Happy End lett végül is.
+1 "Great news! This completes the platform support. These drivers enable the use of 3rd party EDID applications for internal and external panels on Intel platforms."
De az Intel oldaláról nem tudok letölteni GPU drivert, mivel elszáll azzal hogy a laptop gyártója által kiadott drivert kell használnom. Kösz Lenovo.Csak ha valakik olyan szerencsétlen mint én hogy kifog egy FHD IPS kijelzőt 10.000 ft alatt és pont nem támogatott...hátha segít neki a poszt.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Surfym@n #103381 üzenetére
hello w530-ast is nyúzok, mennyire állítottad a tpfct, és miért szükséges?
Más: adott egy x230t:
a jelenség: amikor a gép sima állapotban van böngészés ilyenek ,tök jól érzékeli az ujjamat is és a tollat is.
Amit a telegrammot megnyitom, a tollal elmászik az egér, viszont az ujjammal ugyanúgy jóna erre mondjatok valamit
más kérdés: tablet módba hajtva tök jó lenne hogyha pl a tollal tudnék fényerőt szabályozni, vagy lapozni görgetni fel le. van erre opció? (a 3 gomb már be van programozva másra...)
köszi
-
vicze
félisten
válasz
arcsin #103502 üzenetére
"Rákellett jöjjek hogy a jelenlegi kijelzőm EDID je nem tetszik a rendszernek."
Ez miben nyilvánul meg?A "BAD_EDID" bejegyzés inkább valami Windows hibára utal, mivel azon a helyen egy EDID nevű bináris kéne legyen a panel nevével, semmi több. Úgy sejtem miután kitörölted a hibásat, újra kiolvasta és létrehozta a megfelelőt.
Gen4 és felette jó pár gyatra és elég jó panelra is cseréltem már, de még sose volt semmilyen probléma. Fényerő állítás működik mindegyiken gond nélkül. Egyik se volt gyári kijelző, vagy támogatott modell. -
arcsin
senior tag
x250 kijelző whitelist miatt írnék. Közeleg a szakdolgozat leadási ideje, úgyhogy eljött a windows telepítés ideje. Rákellett jöjjek hogy a jelenlegi kijelzőm EDID je nem tetszik a rendszernek. Fél nap szopás után :
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\DISPLAY\Default_Monitor\1&8713bca&0&UID0\Device Parameters
Alatt egy BAD_EDID bejegyzést csak kitöröltem, aztán jó lett. De lehet hogy a BIOS UPDATE oldotta meg. de inkább az elsőre gyanakszom. Hátha valaki keres valami ilyesmire egyszer. -
HSM
félisten
válasz
Frawly #103499 üzenetére
Ez azért már elég sok felesleg... Ugyanígy nézett ki, amit először rákentem jóval kevesebb pasztát, csak nem hegyek álltak a mag mellett csak kis huplik.
De mégis gyengébb volt kicsivel, lehet, a 8-as alakú megmozgatást nem szerette, másra nem tudok gondolni.
A Grizzly-t én is most használom először, igazából elégedett voltam az MX4-el is, de mivel az általam elismert tesztelők mindenhol kicsit jobbra hozták ki, gondoltam kipróbálom, itt eléggé ki van centizve a hűtés, és eddig igen jól teljesít az új bordával. Olcsónak igen megkérik az árát, de nem kell gyakran venni, nekem belefér, ha jó, és eddig igencsak annak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged