-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TunerJoe
senior tag
Emlékeztek még a ThinkPad Z60t Titaniumra? Ha már újra Titanium gépet csinálnak, emlékezzünk vissza egy kicsit az ősökre
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #108063 üzenetére
Lesz hozzá X330 feliratú alsó csík is?
-
TunerJoe
senior tag
válasz
XSiGma #107463 üzenetére
Ez annyit jelent, hogy a BIOS-ban van egy Windows licenszkulcs, amivel aktiválható a rendszer kód pötyögés nélkül. Amikor megvásárolták, akkor elő volt rá telepítve, de azóta már tehettek fel más rendszert. Ha Windows is lenne rajta, akkor azt mutatná a Linux a GRUB-ban indításnál.
-
TunerJoe
senior tag
-
TunerJoe
senior tag
válasz
ablack #107287 üzenetére
Ez a csúszka csak az órajelet és a szinkronizálást szabályozná, szóval nem nagyon van köze a driverekhez. Nekem akkor nem volt ott, amikor saját energiasémát csináltam (legalábbis így emlékszem), de ha a Balanced van beállítva, akkor ott kéne lennie. Akkor valószínűleg a rendszergazda bekapcsolva hagyta, és nem tudod kikapcsolni. Persze lehet más is, viszont ez nagyon szoftveresnek tűnik nekem. tárgytalan.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
WaterWave #106479 üzenetére
Most nem az a lényeg, hogy utólag rá lehet-e rakni vagy nem (nyilván rá lehet), hanem az, hogy a Lenovo, aki jópár Windows másolatot ad el a hardverein keresztül, már elkezdte Linux-szal előretelepítve árulni a legkomolyabb típusszériáját, ezzel gyakorlatilag beszállva annak népszerűsítésébe, ami kíváncsi vagyok hová fog vezetni. Csak az a kár, hogy a legtöbbet eladott szériájuk (gondolom a T széria) az jelenleg kimarad ebből.
-
TunerJoe
senior tag
Ha esetleg valakit érdekelne
Mostantól egyes ThinkPadek Fedorával telepítve is kérhetőek. -
TunerJoe
senior tag
válasz
hszilard666 #106423 üzenetére
F gombok teljes hiánya, nincs fizikai felső sor a billentyűzeten, teljes clickpad hatalmas kattintási úttal.
-
TunerJoe
senior tag
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Joe_Black7 #102966 üzenetére
Az utóbbi kérdésre szeretnék válaszolni:
Nekem T430-am van, teljesen jól használható vele a WIndows 10, nagyon komoly teljesíményproblémákkal kizárólag 4GB RAM.on találkoztam, amióta 8 van benne, bőven jó. Ha bővebben szeretnél tájékozódni a témában, ajánlom ezt elolvasásra. Nyilván van különbség az X220-hoz képest, de szerintem iránymutatónak jó lehet. Remélem tudtam segíteni. -
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #102215 üzenetére
+1
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #102188 üzenetére
Igen, én is ezt mondtam, hogy 15 collal jobban járna, már csak a fullhd kijelző miatt is.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Benyoboy93 #102185 üzenetére
Én Windows 10-zel használom a T430-amat már vagy 1 éve. 4GB Ram-mal és merevlemezzel baromi lassú, de 8GB RAM és 860 Evo mellett tökéletesen üzemel, gyors, jól támogatott, sőt, After Effectsben csináltam már vele 4K-s anyagokat is, és egész kulturáltan ment rajta, pedig integrált grafikás. Nyilván a renderelési idő már másik kérdés, de akkor is vitte a 4K-t. Bár 7 éves gép, a mai napig adják hozzá ki a BIOS frissítéseket. A kijelző eléggé fs, pixeles mint az atom és rosszak a színei, az 1600x900-ast még nem láttam. Viszont amennyiben nem hordoznád, én inkább egy T530-at ajánlanék, nagyobb kijelző, ha jól tudom abból van 1080p-verzió is, abból gyakrabban találkozni dedikált gyorsítós változatokkal. Ha találsz ennyiért esetleg W530-at, az még jobb, szerintem akkor ne is keress tovább. A fenti Dell és HP szintén jó darabok, amennyiben azok jobban tetszenek, akkor nyugodtan vedd meg őket. A T440-es szériát már megbeszéltük, ne vedd meg kategória. Még egy jó tanács: A hasonló korú üzleti gépeket rendszerint rossz kijelzőkkel szerelték. Hogyha helyhez kötve szeretnéd használni, szerintem vegyél mellé még valami FHD IPS monitort, hidd el, sokkal jobb lesz.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
FoxiestFox #102177 üzenetére
Én a T61 melletti kardoskodás után már bármit el tudok képzelni.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Orionhilles #102104 üzenetére
Köszi, majd megcsinálom.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
fungi #102100 üzenetére
Köszönöm a választ
Ahogy írtam, gyári merevlemez van a gépben. Akkor úgy tűnik ez okozza. Mindegy úgyis ezen a héten akartam SSD-t venni bele, csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy nem-e alaplap hiba.
(UI: Pont az előbb szedtem szét a gépet, aztán raktam össze, most hibátlanul működik) -
TunerJoe
senior tag
Sziasztok!
Ismételten a T430-ammal van probléma (Már megint)
Szóval az lenne, hogy a gép gyakorlatilag nem képes alvó állapotba menni. Amit megnyomom az Fn+F4-et vagy a Start menüben a Sleep gombot, kikapcsol a kijelző, és lefagy a rendszer. Nem reagál ilyenkor semmire, Hard Resetelni kell. Ezt már elég régóta csinálja, de mostanában egyre gyakrabban, ma meg egyátalán nem sikerült egyszer sem elaltatni, pedig próbáltam vagy 20-szor túlzás nélkül. A Lenovo Vantage Hardveres Diagnosztikája szerint az alaplap rendben van, a RAM-mal egyetemben. BIOS legfrissebb, Windows legfrissebb.Ha tippelnem kelllene, akkor a merevlemezre tippelnék, ami elmúlt 6 éves, és teljesen gyári, de mondom, ezt mindig is csinálta, csak régen még havonta egyszer, egy héttel ezelőttig, amikortól már szinte csak minden 2.-3. alkalommal sikerül a művelet. Esetleg valaki tudja, mi ez/találkozott már ilyennel? Google nem segített. -
TunerJoe
senior tag
Az előbb böngésztem a Lenovo oldalát, és belebotlottam az egyik legújabb notebookjukba, a ThinkBook 14s-be.
Kinézetre eléggé egy gyenge MacBook Pro koppintás, és valószínűleg annak is szánták, ez a konfigurációkon is meglátszik. (lásd: link)
Én örülök ennek a lépésnek, ugyanis ezzel talán végre abbahagyják a ThinkPad széria leépítését, és külön szedik a béna MacBook utánzatokat a Business orientált gépektől. Bár ez a gép nem tűnik egy komolyan vehető vetélytársnak, az árazása meggyőző: Hasonló konfig esetén a 13-as MacBook Pro kb. 2x annyiba kerül Amerikában. Az meg majd kiderül, hogy van-e 2x olyan jó, de félek, hogy nem. -
TunerJoe
senior tag
Szintén ilyesmi probléma, csak T430-on. Elég régóta ilyen nálam. Ezért a kérdésem az, hogy ez később okozhat-e komolyabb gondot? Csak mert ha nem, akkor nem foglalkozok vele.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
csabyka666 #101527 üzenetére
F12-t nyomogatni kell, talán úgy, de valószínűleg arra is fog jelszót kérni, így kb. az egyetlen megoldás az
alaplapcsere. Bár HA-n találni egy-két szakit, aki ezzel foglalkozik, sajnos az L580-at senki nem tudja megcsinálni, mert ezekben a jelszó törlése nem lehetséges/még nem tudják, hogy kell. Sajnálom
Bár biztos jön majd valaki utánam, aki jobban ért ehhez a témához, de elsőre ennyi. -
TunerJoe
senior tag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
Nézd meg az #101308-as hozzászólást. Ez a nem világítós verzió. Szerintem ezen a ponton már teljesen mindegy azon gondolkozni, hogy melyik rosszabb minőségű.
-
TunerJoe
senior tag
FoxiestFox: Köszönöm, kipróbálom
Sanyi.mTs: Tévedés, 2020 elejéig támogatott még. -
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #101304 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, majd holnap kipróbálom
-
TunerJoe
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű problémám adódott, hogy a ThinkPad T430-am éjszaka néha random felébred alvásból, ami nagyon zavaró, mert egy szobában alszok a géppel. Ezt csak akkor csinálja, ha tápra van csatlakoztatva. Egyébként mindig egyszer ébred fel, és ha utána megint elaltatom, akkor már megfelelően működik. Ami furcsa, hogy nem is minden esetben kapcsol be a kijelző, csak egy-kettőször.
Szerintetek mi okozhatja ezt? Windows, BIOS, driverek legfrissebbek
-
TunerJoe
senior tag
válasz
gzbotii #100672 üzenetére
Szerintem érdemesebb egy új billentyűzetet venni ebben az esetben, külön gombokat nem hiszem hogy fogsz találni. Az is benne van a pakliban, hogy ha jól tudom, nem is egyféle X220 billentyűzet létezik, hanem három, ezért nem biztos hogy kompatibilis lesz, bár ezért nem harapnám meg a kisujjamat.
-
TunerJoe
senior tag
Egyébként már az sem éppen tiszta számomra, hogy miért egy MX250 a maximum grafikus gyorsító ezekben a gépekben? Szerintem egy 1050 kéne legalább vagy egy Quadro, legalábbis a T590-ben mindenképpen, ha már az X1 Extreme-be sikerült belerakni.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #100637 üzenetére
Tetszenek, csak azt nem értem (a kisebb akksi mellett), hogy miért szedik le a gyártók az full-size SD-olvasót? Emellett miért a T490s a legdrágább? Miért Micro-SIM kell bele, és Miért nem Nano-SIM, ha már 5 éve az az elterjedt? Lenovo pls...
-
TunerJoe
senior tag
válasz
donjohnson #100111 üzenetére
Egy X1 Yogánál nekem azért elvárás lenne valami Gorilla Glass, vagy hasonló, mondjuk karcállóság szempontjából (és igen, tudom hogy laptop, de az enyém is láthatóan karcos), illetve továbbra is 700 kilós gépről beszélünk. Egyébként a plexi is simán el tud törni, ha mondjuk leejted, ezen kívül meg úgysem törik egyik sem, bár én már saját szememmel láttam olyat, hogy egy Retina MacBook Pro exportálás közben a hőtől elroppant (persze nem az LCD, csak az üveg) Elég szánalmas pillanatot éltem meg, konkrétan fáj még csak rágondolni is.
szerk: Tikakukac megelőzőtt -
TunerJoe
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne felétek, hogy a ThinkPad kijelzők milyen anyagból készültek (mármint a borítás)? Csak mert tapintásra műanyagnak érződik, viszont láttam egyszer egy durván töröttet, és akkor pedig üvegnek tűnt. Sajnos közelebbről nem volt lehetőségem megnézni. Most akkor melyik? (A sajátom egy T430, a törött egy 410 volt, de a kettőben ugyanaz a képernyő van) -
TunerJoe
senior tag
válasz
bigrock #100061 üzenetére
Hogyan történt az eset? Vagy egyszer csak ilyen lett?
Ha a szalagkábel igazgatás nem segített, akkor valószínűleg LCD lesz, nekem például az iPhone 5s-sem produkált ilyet, napokig azt hittem, hogy csak szalagkábellel van valami, aztán persze kiderült, hogy nem, kijelzőcsere lett a vége... -
TunerJoe
senior tag
válasz
Donki Hóte #99984 üzenetére
De arra gondoltam, hogy amennyiben ez utólag derül ki (bár akiben van akármennyi gerinc is, az megmondja, aki meg nem, azzal többet valószínűleg nem nagyon állnék szóba)
-
TunerJoe
senior tag
válasz
tothjozsi96 #99895 üzenetére
Most én is kipróbáltam és nálam is ezt csinálja
Feltehetőleg programhiba, egy frissítéssel javítani fogják -
TunerJoe
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest