- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
(év végi gumicsont)
az utóbbi 10 évben mennyire változott a Thinkpad ?
.
.
Have ThinkPads gotten worse over the last decade? – A ThinkPad retrospective
(" For the sake of being simple and concise, this article will only be talking about the "main" 14" T-series ThinkPads of every generation. )
https://www.notebookcheck.net/Have-ThinkPads-gotten-worse-over-the-last-decade-A-ThinkPad-retrospective.447267.0.html- The T400 Chassis (2009 – 2012)
- The T440 Chassis (2014 - 2018)
- The T490 Chassis (2019)
----Nekem nagyon tetszett a régebbi sorozatokból, hogy egyszerűen ki tudtam venni a diszket.
- repülőre kellett szállni és nem lehetett felvinni a gépet?
- vagy kötelező volt leadni a ruhatárban a laptopot?
2 csavar - kicsavar a gép oldalán, zsebbe a 2.5 diszk ; és nem idegeskedek.
persze manapság az NVMe-s diszkekkel ez már nem olyan egyszerű.és a pöcökegér - Must have !
https://www.xkcd.com/243/----
http://catb.org/esr/jargon/html/N/nipple-mouse.html
nipple mouse: n.
Var. clit mouse, clitoris
Common term for the pointing device used on IBM ThinkPads and a few other laptop computers. The device, which sits between the ‘g’ and ‘h’ keys on the keyboard, indeed resembles a rubber nipple intended to be tweaked by a forefinger. Many hackers consider these superior to the glide pads found on most laptops, which are harder to control precisely.
---- -
ghost364
senior tag
Aksi kérdésre: külföldi fórumon láttam a KingSener márkát, AliExpressen van üzletük, elég sok féle géphez gyártanak akkut. Álltólag LGC/SANYO cellákat használnak, mint a gyáriakban. Egyik ismerősöm rendelt 9 cellásat X230-ba, és a BIOS-nek sem volt semmi problémája vele, Battery Manager szerint Sanyo cellás, és a kapacitás, meg az üzemidő is rendben van. Árban is feljebb van, mint a mindenféle utángyártottak. Persze ez az egy darab nem egy bő merités, de eddig ez tűnik a legjobb aftermarket variációnak.
Nekem egy 2017-es gyártású gyárit sikerült szereznem innen apróról (kb. egy évig kerestem...), az is SANYO cellás. Kicsit meglepődtem rajta, hogy a cimke is teljesen más, mint a régin.
A lényeg, hogy olcsót tényleg nem szabad venni. Még ha többe is kerül mint a gép, úgyis használhatóbb laptopod van, mintha a kettőnek az árából vettél volna egy újat.
Más: végre sikerült lőnöm egy xx20-as billt is X230-ba. Palmrestet az ujjlenyomatolvasó miatt nem szerettem volna cserélni, szóval belereszeltem ebbe. Sajnos nem lett tökéletes, nyilgomboknál minimálisan eláll - szóval aki hasonlót csinálna, az inkább vegye meg az X220-as palmrestet is. BIOS-flash még hátra van, de a pineket leragasztottam biztonság kedvéért (hiába állitja a ThinkWiki, hogy nem muszáj. Mindenesetre ég és föld a két billentyűzet, volt már pedig világitósom meg simám is, de ez mindkettőnél mérföldekkel jobb, a trackpoint is finomabb. -
vicze
félisten
válasz
gaben1117 #104295 üzenetére
Rákeresel rengeteg program van.
Alapból regisztriben, a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\DISPLAY\{Type}\{SWnummer}\ Device Parameters"
Kulcson találod meg. EDID bináris, de olvasható az azonosító a végén simán, ha megnyitod.
Bebootolsz egy live Linuxot és ott meg a fényerő állítás akkor cserlét és nem kompatibilis. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam az itt már sokak által leírt problémába, nem megy a fényerő állítás a T440-es gépen Win10 alatt.Hogyan tudom csekkolni, hogy gyári kijelző van-e a gépben? Van valami szoftver, ami ezt ki tudja olvasni?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104292 üzenetére
igaz, írtad, de az eladó volt annyira inkorrekt, hogy teljesen elzárkózott.
úgyhogy csak a jogi út maradt volna. na most 45 ezer Ft-ért...?
ha összeadom a bontási értékét a laptopnak, meg a tanulópénzt, még jobban is jövök ki...
de főleg a tanulópénz, ami rögtön kp...az EB engem se annyira, de ilyen rövid ismeretség után a lottó nyeretőszámokat mégse kérdezhettem meg...
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #104291 üzenetére
EB tőlem meglepően távol áll, ellenben egy ilyen klasszik hiba elég közel, ezért írtam szerintem priviben is, hogy azt a gépet vissza kell passzolni és kiverni a pénzt valahogy, mert csak szopó lesz
Nagy igények nincsenek: 100k max legyen, 4 éves játék alacsony grafikán fusson, minden más mindegy.
Elvben rengeteg ilyen gép van, lehet Budapest húzott bele, de az itteniek, nos, már meguntam, úgyhogy rakom a jelentéseket sorban mindegyik idióta alá -
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104285 üzenetére
Mit mondtam és mit mondtunk? Pontosan ezt. - már csak az érdekelne, kijutunk -e az EB-re...?
eddig nekem is szerencsém volt. amikor a t420s-ben elszállt a ventillátor sos kellett egy megoldás, mire megjön kínából a venti. meg a bal oldali usb amúgy is vacakolt, szóval vettem egy tartalék gépet, ami ugyanolyon max felszereltségű 30-ért. és az enyémhez képest szinte új. most van kettő. de még be se szereltem a ventit.
én erről amúgy se szeretnék váltani, mert amiben előbbre tudnék lépni, az az akku idő és a kijelző minősége, de egyik sem akkora probléma, amire megérné költeni, mivel főleg asztali gépet használok.
te milyen gépet néztél, amiből hetet is kínálnak? mi a terv?
-
Tikakukac
titán
válasz
magyarzoltan #104289 üzenetére
Első és utolsó mondatot egyeztesd
HSM: Kivételesen nem specifikusan TP gépet kellett felhajtanom, ezer éve meglenne a gépmadár.
-
magyarzoltan
tag
válasz
Tikakukac #104287 üzenetére
Azért nem hálistennek. 150-ért olyan w541-et sikerült vennem 2 hete hogy mire ide ért kevesebb karc van rajta mint amit az eladó mondott
ő állította hogy a bal és jobb sarkán is van 1-1 pici de rohadjak meg én csak a balon találtam
de fél éve a yoga book-ért is úgy mentem hogy közepes esztétikai állapotvan van azért 60k a szokásos 80-100 helyett, namost ez egy nyamvadék 3 centis karcot jelent a gép alján
szal vannak még csodák
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104287 üzenetére
Nekem azért az utóbbi két vásárlásomnál lekopogom, szerencsém volt idén. A T460 makulátlannak volt hirdetve, és tényleg olyan gépet kaptam, a T460s-nél is pipa volt a szép állapot, bár annak az egyik akkuja nem tökéletes, de még bőven belefér kategória 3 évesen. Mindkettő az első hirdetés volt, akiket felkerestem.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #104285 üzenetére
Jó, hát ez sajnos ilyen... Minden gép az eladójának a drágasága, a legszebb, legjobb állapotú, mókolásmentes gyári, stb... A kedvencem, amikor még megpróbálja személyesen elmagyarázni, miért nem fogok másnál olyat találni, amikből nem hiányoznak centis darabok...
Mondjuk zsinórban 7x belefutni tényleg nagy pech. -
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #104284 üzenetére
Keress vissza. Keress vissza szépen. Mit mondtam és mit mondtunk? Pontosan ezt.
Biztos lehetsz benne, hogy az a baja, amit már akkor is pedzegettünk. Valamilyen forrasztás és kontakt nem okés. Keress rá embert, aki elszöszöl vele. Mákod van, árában van. Ha nem, tanulópénz.
Hetedik!!! 7 azaz HETES darab laptopot mentem el a héten megnézni. Az egyikről jöttem épp vissza. Ezt is ott hagytam. És nem a Tikakukac szintű szőrszálhasogatás volt, konkrétan a mostani gép egy vödör sz@r volt. Egy nagy vödör sz@r, de ilyen centis darabok hiányoztak a gépből baszki. Én feladom amúgy tényleg, még ez a komment tiltós dolog beesik apróra és ennyi is volt a bulinak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #104279 üzenetére
asszem megvan a bűnös...
a csavargatással függ össze. mivel bnőm még nem üzemelte be 100%-osan, csak itt ott hevert az ágyán, ide tette, oda tette, gondolom a sarkánál emelve és egyszer csak stabilizálódott a kontakt hiba.ellenkező irányba csavarva kijött, és bebootolt. talán ha az asztalkán használja, akkor ez a veszély nem fenyegeti. de lehet megcsinálom, csak tudnám mi lehet. el van repedve az alaplap...?
sajnos befürödtem vele, itta fórumon vertek át. valahonnan zalából postán küldte el, és arra hivatkozott, hogy nem tesztelte a gépet, csak bekapcsolta, hogy bootol-e. de képeket, videót küldött róla. 45 ezer Ft miatt nem autózok le oda meg vissza, hogy megnézzem. most ne menjünk bele a termékszavatosság kérdésébe se, küldtem neki is jogszabályokat, hogy mennyire vissza kéne vegye, de lepattant. most vagy megyek a rendőrségre, bíróságra és 45 ezer Ft-ért egy évig pereskedek és ráköltöm a többszörösét, vagy benyelem egy részét bukóba és kihozok belőle valamit
ha elbontom, a kijelzőkért 25-t kérnek, és nekem amúgy is kéne egy, mert eltörtem a hordozható monitorom, amiben ilyen FHD panel volt, a töltő 10 (gyári, 170W), a billentyű magyar és szinte új (8?),. a 2x4GB ram is még eladható, meg a 4 magos hűtő is. szóval a 45-t még meg is érné, amúgy elég fullos a gép. és még az is lehet, hogy egy alaplap cserét megérne. ha tényleg a baja.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenovo T560-ban gyári SATA connector-t honnan tudok rendelni?
Anno mikor megvettem a gépet ahogy kibontottam egyből kicseréltem a HDD-t SSD-re és egyből eltörött az a műanyag fej..Ebay-en is csak után gyártottat találtam.
-
Wolfskin
őstag
hát jó, jó, de ha az ember nem csavargatta a házát, akkor működött. és lehetett használni gond nélkül. de egyik reggel meg már nem. de a töltő csatlakoztatására felvillan a led és a power gombmegnyomása után is. de semmi más.
nem is az a kérdés, hogy mi a látatlanba baja, hanem hogy van e valakinek tapasztalata, járt-e már így, ilyen tünetekkel. ez mire utalhat? töltő csatlakozó rossz, nem tölt és lemerült?
vagy az alaplap meghalt? de akkor a led mitől ég? ha ram lenne, akkor bootolna, de lefagyna. tényleg mintha áramot nem kapna. nincs benne szufla. telefonnal jártam így, aminek túlmerült az aksija. felvillant, de nem vette fel a töltést már.
hogyan teszteljem, mit tudok kiszűrni? illetve semmit, mert meg se nyekken -
T490-el valakinek van tapasztalata?
-
válasz
barnam_ #104261 üzenetére
Én üzleti mindennapos gépként használok még egy X220-at (néha egy X230-at is).
Eredeti akkut Németországból szoktam rendelni 22-24ezerFt. Általában 1-1,5évente cserélek mert elég sokat van használva, a régi akkumulátorokat itt szoktam eladni 6-8000Ft-ért.Összességében akkura egy üzleti gépnél szerintem nem sok 16-18K 1-1,5 évente. Én úgy számolom, hogy ez a fenntartás része ha valóban használni is akarod a gépet. Ráadásul még utoljára is kaptam friss 2018-as gyártású eredeti akkut és az X220-egy 2012-es gyártású gép.
-
HSM
félisten
-
-
Butcher82
senior tag
Az akku kérdésbe szeretnék jól beleoffolni és trollkodni.
Régóta vagyok ezen a fórumon (is).
Egy dolog nem változott. Gyerekek, ha fontos az akksi, akkor ne spóroljon senki a pénzzel, ha már Thinkpad kellett otthonra vagy munkára tessék venni gyárit. Ha csak "játszani" kell, lehet venni utángyártottat, de nem kell túl sokat várni tőle. Lutri. Ennyi. :)Boldog Karácsonyt! (Idézet egy nagy vezértől
).
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #104263 üzenetére
Nálam nem lett volna jó opció, amikor akadt itthon tartalékba egy gyári 80%+ kondíciójú T420 nagy akku...
Amúgy az egyetlen jó opció szvsz gyári akkukat használni, minden más esetben szó szerint a tűzzel játszol.
-
vicze
félisten
válasz
T440-től (pár kiegészítő aksit kivéve) nem standard hengeres cellák vannak, hanem li-poly blokkok, amit nem fogsz kapni. Ráadásul onnantól 2 aski van többnyire.
Lefele még működne is, csak meg kell tanuld úgy szétszedni a házat, hogy ne pusztíts el a művelet közben, ez nem minding triviális. -
Tompika777
senior tag
válasz
És ez járható út lenne egy sima mezei júzernek is? Hát nem tudom...
-
Jelenleg erre az akku mizériára az egyetlen - szintén elég lutri - megoldásnak tűnik megrendelni a jó minőségű ipari cellákat, és kicseréltetni őket a meglévő akkupakkban, megtartva a kontrollert.
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #104236 üzenetére
Ez nem pontos infó. Régebbi szériák gyári Lenovo akkujaira is ugyanezt írja. EC mod után vígan tölti nálam az eredetileg T420-ba való 9 cellás gyári akkum is a T430.
(#104238) azbest: Nem kell ilyen durva dolog, mint külső flashelés. Elég moddolni az EC FW-t, egy csavart sem kell kiszedni hozzá. De tény, a legfrissebb BIOS-al nem működik, és azért a sima next-next-finish-nél egy fél fokkal komplikáltabb a dolog.
(#104243) Aggregátor :
-
-
Papooo
senior tag
-
barnam_
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
Papooo #104256 üzenetére
Kíváncsi leszek rá. Anno egyik kolléga ezekkel turbózta fel a gépeket aprón. Nálam egyszer 40%-alatt reccs és soha többet életjel. Mindezt a vásárlás utáni második napon. Utolsó volt talán, hogy utángyártottal szórakoztam.
Ma kell vennem egy "gémer" csodát, abban is feszít az utángyártott akku. Eladó nagyon szolidban fogalmaz és nem tud róla semmit. Látatlanban rakok rá 10k-t, hogy egy teljesen ciklust sem tud lefutni hibamentesen -
vicze
félisten
T495-ön érdekel valakit valamilyen specifikus teszt mielőtt a céges rendszer rámenne?
-
válasz
Tompika777 #104252 üzenetére
Bocs, valóban, nem is figyeltem, hogy használt.
-
Papooo
senior tag
válasz
barnam_ #104243 üzenetére
Írtam az eladónak, nem indítottam reklamáció, párszor már bejött, hogy rendezzük le "okosban".
A rövidített és egyszerűsített választa: "Fogd a pénzed és kuss. "
Vissza is kaptam az árát.Már meg is rendeltem az általam linkelt utángyártottat, mert az is elég, ha 1-1,5 órát kibír kanóc nélkül.
Az x220/230-as akksival meg majd lesz valami.
-
barnam_
nagyúr
válasz
azbest #104245 üzenetére
Ja igen. Amit én olvastam az az volt, hogy adott verziószámtól felfelé csak a digitálisan aláírt BIOS-t lehetett feltenni, ezért kellett kiszedni az alaplapot és külön íróval felülírni a BIOS-t.
Ezek szerint akkor még egy szinttel feljebb léptek e tekintetben.Visszafelé lehet lépni verziószámban?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Wolfskin #104231 üzenetére
> sos segítségre lenne szükségem. egy w530 gép reggelre kelve nem
> indult el. a töltőd bedugva a töltést jelző zöld aksi jel
> felvillan párszor, de ez az összes életjel, amit kiad.
Laptop does not power on or power up
https://support.lenovo.com/hu/en/videos/vid100760
https://support.lenovo.com/us/en/solutions/ht080218- ventilátor felpörög ?
- esetleg akkumulátor nélkül is kellene tesztelni
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/W530-that-will-not-boot-up/td-p/2163547sok sikert!
-
Ha ennyi gond van az utángyártott akkukkal, akkor a HA-n hogy árulnak bagóért akkukat? Ennyiért ez pl. kötve hiszem, hogy eredeti.
-
SteveAd
tag
T520 (vagy kompatibilis T430) ill. X220 gyari akksit hol lehet venni? Aproban ritkan latom (egy hete volt egy, de gyorsan el is vittek, mire irtam az eladonak). laptophardware pont hu oldalon szokott lenni, de mar egy ideje nincs raktaron. Korabban a nemet Amazonon volt gyari, uj, dobozos, de mar ott is neccesebb.
Hazai (leginkabb bp-i) boltok kozul hol erdemes meg nezni? A notebook-alkatresz pont hu-n talaltam, de nem tudtak gyartasi datumot mondani (mert allitolag lezart dobozban van, bar ha jol emlekszem, a gyari dobozon elvileg szinten szerepel a gyartasi datum?) -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #104241 üzenetére
A Right to repair mögött nincs több milliárdos lobbi, nem nagyon van minek örülni és az ég világon nem lesz belőle semmi.
Másik dolog, hogy US-ről illetve egyetlen egy államról szól amire hivatkozol. Sőt nem is "Right to repair" erősítéséről van szó, hanem hogy legalább ne gyengítsék.
Mivel a politika ezért évekig húzódhat, ami alatt a technológia szélvész gyorsan elmegy a szabályozás mellett. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #104242 üzenetére
Nézd meg az eddigi meghallgatásokat. Van azért ott bőven ember az ügyön
-
barnam_
nagyúr
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #104240 üzenetére
Arra már alakulnak a dolgok, ha mákunk van, akkor a földig döngölik őket, az első lépcső eddig bombasztikus siker.
-
-
azbest
félisten
válasz
barnam_ #104236 üzenetére
ó, és úgy hírlik, hogy az újabb bios verziókba bekerült digitális aláírás, így a külső flasherrel történő whitelist mentesítés sem működik mostmár.
"2019 EDIT: Starting with T430 BIOS version 2.82, EC version 1.14, Lenovo has started to include a digital signature that prevents this whitelist from being removed, the EC patch for T420 keyboards, and other aspects of this mod from working. DO NOT upgrade the BIOS to any version newer than 2.81." [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
Papooo #104235 üzenetére
Tx30 szériától felfelé nem tudsz utángyártott akkut használni, ez a baj.
De mondjuk én a hirdetést megnézve nem gondoltam volna, hogy eredeti Lenovo akkut kapokTúlságosan nagy reményt nem fűznék a reklamációhoz:
"produit non-original, accessoire de qualité de la marque VHBW" -
Papooo
senior tag
Üdv!
Most jött meg a T530 [akksim] .
Így látja a gép:
Így néz ki:Úgy nézem, egy átcimkézett x230-as akksival vertek át.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
sos segítségre lenne szükségem. egy w530 gép reggelre kelve nem indult el. a töltőd bedugva a töltést jelző zöld aksi jel felvillan párszor, de ez az összes életjel, amit kiad. másik (ugyancsak gyári 170W) töltővel ugyanez, tehát töltő kizárható. (éjszakára kikapcsolt állapotban, a töltőről lehúzva pihent)
a ssd átrakva egy másik gépbe megy, tehát az is kizárható.
van valakinek ilyen tapasztalata /ötlete?
-
magyarzoltan
tag
erről jut eszembe, a múltkor találtam itthon egy bontatlan új X60-as ventit, ha valakinek kell szívesen bevágom egy borítékba és elpostázom neki mivel lassan 6 éve lecseréltem az X60-at
-
Hol lehetne itthon használt T/W500 dedikált GPU-s gépbe való hűtést találni? 45N5492, 45N5493 FRU-n futnak.
Megjött a T61 NOS deszkám, nemsoká jön a CPU is (egyelőre T9300, később négymagosítom a lapot), és a T60 hűtése már nem lesz jó a Frankipadba. -
vicze
félisten
válasz
vicze #104211 üzenetére
Sikerült eljutni a szétszedésig + RAM bővítés.
Az egyetlen egy fizikai különbség, hogy a lassabb Sunon ventit kapott a gyorsabb Deltát(ezzel együtt lehet a hőcső is más).
Minden benchet 10-15x vagy többször futtattam legalább és elcsesztem 3órát az egészre.A SSD benchekben olyan 1-5% különbség van elég konzisztensen a gyorsabbank. (két SSD statjai is szinte teljesen azonosak.)
CPU-ban 1-5% különbség van elég változó sokszor azonos.
Memóriában szintén 1-5% különbség.Órajelek átlag hőfokok, minden azonos. Ez egyetlen különbség amit észrevettem, hogy a lassabbnak magasabbra ment 2mp-re a max. hőfok és ennyi, ezt kivéve ebben is 1-2°C-n belül vannak ide vagy oda, mikor hogy.
Az SSD tűnik a fő faktornak és a minimális CPU különbség rájön. Lehet hogy a hűtő a különbség, nem látszik egyértelműen és ezen a pontosn
Minden céges szart(BitLocker) rápakolva már kevesebbé érződik a különbség, szinte azonos.
---------------------------------------------------T490 összeszerelés:
Mind a két gépben volt legalább 1 vagy 2 vezeték, amit rosszul volt gyárilag vezetve és ki kellett javítsam, mellesleg az egyiknél emiatt nem lehetett visszarakni a hátlapot.
Amúgy ezt kivéve továbbra is ez a legszörnyűbben leszedhető hátlap, amivel Thinkpadnél találkoztam, a leszedésnél már csak a visszarakás nagyobb kínszenvedés. -
válasz
magyarzoltan #104225 üzenetére
Kompatibilis vele, próbáld az ini fájlban a küszöb hőmérsékleteket és a ventilátor fordulatszámot úgy beállítani, hogy ne melegedjen túl, de pl. böngészés, kisebb terhelés alatt ne legyen túl hangos sem. A programban visszaállhatsz a BIOS beállításra bármikor, így megnézheted, hogy az adott hőmérsékletnél mit csinálna a gyári vezérlés.
-
magyarzoltan
tag
Sziasztok, a napokban upgradeltem a kissé már idejétmúlt T520-am egy W541-re. Egy gondom akadt az 541-el, k..va hangos a hűtése és rettentően kretén a fan management-je. Betölt a Win és idle-ben rohadtul pörgeti a ventit ( nem maxon de nagyon hangosan ) ha elindítok valamit és mondjuk a Quadro 90%+ -ra ugrik meg a cpu is 80% körül van akkor visszaveszi a ventit és szépen fokozatosan emeli a fordulatot ahogy melegszik a cucc. Befejezem a terhelést, leállítom a programokat Win idle-ben visszaáll megint a kurva idegesítő közepes fordulatszámra. Tp fan control-t még nem mertem ráküldeni mert semmi infót nem találok arról hogy kompatibilis lenne ezzel a vassal. Tudom elég ritka a gép de valakinek valami ötlete?
-
válasz
Shkiz0 #104219 üzenetére
Most nézegetem az X260-akat, van fent apróban is pár 95K-ért pl, ezek meg alapból FHD IPS kijelzősek, 8Gb ram, 256SSD szóval minden ami kellhet. Ha azt nézem egy hasonló paraméteres X250 sem lenne sokkal sokkal olcsóbb ha kellene a FHD IPS.
Ezek a 260-as gépek mennyire ajánlottak? Mert akkor lehet egy ilyen lenne a befutó -
tothjozsi96
addikt
Találtam Hardveraprón RAM-ot, ugyanaz mint ami a T560-ban van.
7k-ért megy ez a 8GB DDR3-as modul ami elvileg szépen menne dual-ban a gépben lévővel.
A gépet főleg csak netezésre használom.
Érdemes megvennem? Az ár szerintem nagyon baráti és nem tudom hogy ebből a Windows profitálna-e valamit, vagy csak pénzkidobás az egész.
-
válasz
Ganz-[HUN] #104218 üzenetére
Persze. Ahogy irtam TN nem opcio akar HD akar FHD.
Koszonom mindenkinek az infokat. -
vicze
félisten
-
HSM
félisten
válasz
vicze #104211 üzenetére
Nekem is az első tippem a CPU, ugye alacsony a garantált órajel, és magas a turbó ezeknél az U-s négymagosoknál, amire nincs ugye garancia, a jobban sikerült CPU magasabb órajelen, többet tud turbózni. Ezt tetézheti az esetleg eltérő hűtő vagy pasztázás.
Persze, a TLC SSD is mókás jószág, általában az van bennük, ugye ott is lassan ír valójában, csak egy korlátozott SLC módú gyorsítótárral ügyeskedik, aztán ha az elfogy, pl. egy telepítésnél, vagy full telibe törlésnél, akkor ott elég kiszámíthatatlan lehet a sebesség. Én telepítés után amúgy némi bekapcsolt állapotú pihentetés után tolnék rajtuk egy SSD és egy Cinebench R15 tesztet egy és többszálon, azok mit mondanak.
-
vicze
félisten
Csak egy furcsa dolog.
Itt van előttem két T490 full azonosak, azonos SKU, azon belül is azonos SSD, egy nap lettek rendelve sorozatszámuk sincs túl messze egymástól. Most updateltem le mindent rajtuk teljesen azonos lépések lettek mind a kettőn csinálva. Épp a setup utolsó fázisában vagyok és eddig ténykedés alatt észrevettem, mintha az egyik gyorsabb lenne, így másodpercre azonosan nyomtam a Windows 10 full resetre disk wipe-pal. Na most A példány épp 32%-nál tart B példány 50%-nál.
Asszem ha kész a reset futtatok pár sebesség tesztet... Nagyon furcsa.
Esetleg tipp, mitől lehet? -
válasz
fattyu #104209 üzenetére
Ezert kerdeztem h mennyire hasznalhato 12.5"-on a fhd mert ha fos nyilvan nem szopatnam magam fhd panellal.
Touchot is kerdeztem nem regalt ra senki, hogy mennyire jo vagy kerulendo ekkora meretnel.
Es nem is annyira a cserelgetes meg mokolas, de pl apron is van olyan ami hdd-s azzal meg nyilvan nem szivatnam megint csak magam, egyertelmu hogy dobnek bele egy m2 ssd-t.
Az meg mar eldolt igy, hogy nem kell i7 marad i5 5200 vagy 5300u (utobbi ugye a gyakoribb) -
fattyu
veterán
válasz
Shkiz0 #104200 üzenetére
van 90ért x250 touch.
8gb 256 egy nem szétterhelt céges managelt w10nek elég. az i7 meg az i5 között U kategóriában hagyjuk a diferencia de a felár jelentős.
nem tudom miért akarod szopatni magad utólagos mókolással. ez nem a dobok bele nagyobb ssdt meg ramot kategória és utóbbival is bele lehet futni érdekességekbe.
részemről amúgy x230 hívő vagyok de tény hogy akku beszerzés problémás lehet meg már nem fiatalok bármikor letérdelhet
szerk: 12.5 colon a 1080 is mazochizmus szerintem.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Shkiz0 #104200 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy az ebay-es kijelzők nagy része nem olyan mint a leírásban.
Gyakran ott is van apró betűvel hogy replacement 100% compatible.
Szóval ne lepődjetek meg, ha egy tök noname akármit kaptok, vagy esetleg a name stimmelni fog a címkén, de az edid-ben meg nem.
Az aliexpress detto.
Én Honkong-ban találtam megbízható embert aki le is teszteli szállítás előtt, de legutóbbi infóm szerint már nem szolgál ki kis embereket. -
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
baraczmate #104201 üzenetére
-
baraczmate
újonc
Sziasztok!
Szeretném beérazntatni a következő notebookot:
Lenovo ThinkPad P50 - Xeon E3 WorkstationTechnikai jellemzők:
- Intel(R) Xeon(R) CPU E3- 1505M v5 @ 2.80GHz 2.81Ghz
- 39,6 cm (15") Ultra-HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
- 32 GB RAM, 512 GB SSD (LITE-ON LCH-512V2S SSD)
- NVIDIA Quadro M2000M videókártya (4096 MB),
- 15,6 (1920x1080) Full HD IPS
- Intel(R) HD Graphics P530
- HDMI, miniDisplayport, USB 3.0,
- Windows 10 Professional 64 Bit, készenléti idő 11 h, 2,7 kg
- Billentyűzet: angol (nem matricázott, háttérvilágítással)
OP. rendszer: magyar
Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged