- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Silεncε #105355 üzenetére
Mármint ha benne lenne a HDD? akkor 8.1
De nincs benne HDD, tehát így semmilyen oprendszert nem tudna indítani, ha akarna se
Pyttawrx Kiszedtem az elemet. utána úgy indult, hogy 3szori próbálkozás után (szvsz ez tök normális) majd ugyanodáig jutva ugyanott akadt el.. sanszos hogy alaplapos lesz bakke' -
S_x96x_S
addikt
válasz
Silεncε #102430 üzenetére
>A fényerővel van nála probléma, mivel a nem gyári panelokat
> ha jól tudom, full fényerőn járatja és nem lehet szabályozni.persze ..
az én értelmezésem már "out of the box thinking" ...
feltételeztem, hogy az igaz problémája, az - hogy "hogyan dolgozhat éjszaka az adott géppel."
legalábbis ezt írta: ("de az éjszakai munkát nagyban hátráltatja hogy kiégeti a szemem.")- az kiderült mindenki számára, hogy a kibocsátott fényt nem (könnyű) szabályozni,
- viszont az ő szemébe jutó fényt már igen, egy szűrős szemüveggel.helyettesítő - fapados megoldás, de jobb mint a semmi ...
az eredmény: a szemét kevésbé égti ki. -
-
arcsin
senior tag
válasz
Silεncε #102154 üzenetére
(#102152) HSM:
Nekünk az első x230-unk egy TN-es volt, de sajnos ellopták amikor betörtek hozzánk. (Itt jelezném hogy Kedves x230!! R9ZLWXD seriallal - még mindig keresünk
).
Utána egy IPS_es modellt vettünk helyette és utána jött be az x250, FHD IPS. Igencsak más élmény volt na
60 FPS_ FHD videókat néztünk rajta órákig szájtátva.
Páromnak a könnyen beszerelhető 16GB ram miatt megmaradt az IPS_es x230 meg hát ő is nagyon megszerette úgyhogy neki munkagépnek lett véglegesen.
(#102154) Silenc3Hun :
Hajrá hajrá! Tessék azt a linuxot nyomkodni! ArchWikin úgy általában minden gondomra van gyógír, de Thinkpad specifikus optimalizálásra, nem működő bármire volt valami. De amit fentebb írt HSM hogy nem kell 9 cellás akksi egy értelmesebb akkuidő elérésére teljesen igaz linux alatt. Amikor megvettem pont lebetegedtem. Van belőtt konfigom, csak meguntam és úgy voltam vele hogy úgyis ráérek most. Reggeltől késő délutánig tudtam reszelni. Tükre megfeledkeztem arról hogy nem dugtam fel töltőre és nagyon büszke voltam rá. Németből jött a gép, az ahhoz kapott akksikat ( külső belső ) használom, de nincs vele gondom!
Volt olyan felvetés hogy kicseréltem egy újra ha nagyon gyenge de nem lett szükséges szerencsére. -
z123456789
addikt
válasz
Silεncε #102008 üzenetére
(#102008) Silenc3Hun
Igaz is, azt nem értettem teljesen, csak kapiskáltam, hogy az nem is az állandó teljesítmény. Ez így valóban akkor veszett ügy.(#102009) Tikakukac
Na! köszönöm a választ, igazából erre számítottam. Az mondjuk kifejezetten nem probléma, ha nem slim. A baj ott lehetett, hogy Vegas 13-at használtam a 2012-es asztalimon (ami elég is lett volna, de útban volt, nem volt mobil stb...), és mivel a melóm miatt megnőtt a passzív ingázási időm, azt gondoltam egy hasonló kaliberű laptoppal, majd elszórakoztatom magamat út közben. Lehet Vegas 13-mal működött is volna, de ha már új gép, új program. Ami nyilván jobban tetszik, szóval a Vegas 16 marad, és a korábbi elméletemet, és a te ajánlásodat követve valószínű a nyers anyagok, kisebb munkákat csinálom a laptoppal, otthonra pedig beszerzek egy asztalit, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog. Ebből következik is a következő kérdés, hogy melyik topicban fognak nekem tudni segíteni? A "milyen asztali gépet vegyek?"-ben pl.? Csak mert amint látom itt is vannak akiknek hasonló az érdeklődési körük, szóval tőletek is szívesen veszem a tippeket.Lényegében maximum FHD-ben dolgoznék, max 60 fps-es anyagokkal. 4K-s felvevő, és lejátszó eszközt nem tervezek a közeljövőben vásárolni. Ezek csak így mellékesen, ha valaki tud segíteni, de amúgy megyek a másik topicba.
(#102012) donjohnson
Hm...végig néztem a kínálatot az említett típusokból. Ja, hát igen. $
260 000 volt a legolcsóbb P50-es. Jól sejtem, hogy hasonló összegből klasszisokkal jobb asztalit tudnék összerakni? Nem mintha most hirtelen 260 000-et ki akarnék adni PC-re. Annál azért sokkal hobbibb a videóvágás dolog. -
Frawly
veterán
válasz
Silεncε #101883 üzenetére
Nem, Windowsban kell egy registry hack, hogy UTC-ben tárolja a hardveres időt. Attól szoftver időzónának továbbra is lehet mást használni, pl. magyar időt beállítani.
A modern Linux disztrók alapból UTC-ben tárolják az időt hardveresen. Szóval az egész gikszer nem a Linux, hanem a Windows hibája, ami még helyi időben tárolja el az időt a gép hardveres órájában.
-
válasz
Silεncε #101755 üzenetére
Maga a leütés érzete sem olyan jó azokon már, viszont azt meg tudnám szokni.
A gombok felületének kiképzése viszont nem adja, raádásul ahogy említették fentebb, furcsák sikamlós, míg a régieké kellemes, matt, jól tapad, kellemes hozzáérni, pedig az is műanyag.
De ezeket mind lenyelném. A fenti két sor egyesítését nem tudom. Számomra olyan szinten rontotta le a gépelési és használati komfortot, hogy nem szeretnék olyat használni. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Silεncε #101755 üzenetére
"Egyébként én nem tudom, miért van lesajnálva a 30+ billzet, lehet, hogy csak nincs összehasonlítási alapom, de nekem ez a legjobb billzet, amit eddig életemben használtam."
Nem jó rajta gépelni. Nekem nem olyan hatékony, mint egy nem szigetes. Kisebb úton jár 1-1 leütés, a végén nagyot koppan, kényelmetlen. A másik, hogy abszolút logikátlan az elrendezés. Vissza-előre gombok száműzése stb., újra kell tanulnom a billentyűzetet. Sajnos megjavították ami jól működött.
Ráadásul nekem világítós billzetem van. Szép, meg minden, de csak sötétben, és ott hasznos is a világítás, tényleg. A gombok viszont fényesek, "csúszósak". Sajnos nem jön be. Ha már cserélni fogom, X220-aséra cserélem, thinklight arra is tud világítani.))(#101756) FoxiestFox: nekem okostelóm volt csak, p1 személyében. Az rezisztív kijelzős volt, utána mentem is vissza nem érintősre.))) (E52)
-
Vegha
senior tag
válasz
Silεncε #101741 üzenetére
Sulytemaban tokre egyetertek. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy a privat T61-em melle kaptam egy x280at munkara. Nem veletlenul valasztottam ezt: 90%-ban dokkolon van ugyis, de amikor utazok (vonat, repulo), akkor azert nagyon nem mindegy. Persze kompromisszumokkal jar a hordozhatosag, de ezt mar a tescos laptop vasarlasnal is tudjak az emberek. En pl. irtozok az integralt akkus megoldastol, sajat reszre biztosan nem vennek ilyet.
Mas:
Az x280-ban meg lehet azt csinalni, mint a T61-ben, hogy a Trackpoint pl. balkezes, mig a touchpad jobbkezes ? Tokre hianyzik ez a kenyelem, de semmi ilyen advanced beallitast nem talalok. -
Chaser
legenda
válasz
Silεncε #101741 üzenetére
az oké, de a célfelhasználók nem azok, akik tömegközlekednek meg bicikliznek
és használtan veszik ezeket a gépeket több évesen
kellene két vonalat csinálni, az ultra és normál kategóriát, mindenki vehetne olyat amilyet akarszerk:
HSM
420-ból pl az s rémlik, de akkoriban talán még nem volt akkora tömegbeli különbség
biztosan van céges felhasználásnál is mikor jól jön, manager urak/hölgyek irodaházon belül szaladgálnak géppel pl, nincs bajom azokkal a gépekkel sem, csak legyen normál alternatíva, az ultrákba meg ne pakoljanak olyan hw-t amit nem tud lehűteni
itthonra engem pl nem zavar a "dög", 2,5kg körül töltővel, de vinni nem is szoktam -
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #101680 üzenetére
HP 250 G5. Annyira legális és annyira origi és annyira minden, hogy gyári telepítő. Konkrétan 24 órát ment a vas álltó helyben, amíg up to date lett a gép és nem volt csak 5% proci zaba. Bezonyám. És hajaj, ebből van pár.
Apollyon: Tök jó lenne az elv, ha nem tudnánk, hogy mire egy ilyen patch lejön, addigra aki akarta már rég kihasználta a kiskapukat, amit foltoznak
-
Silεncε
őstag
válasz
Silεncε #101489 üzenetére
Erre tudna valaki válaszolni? Illetve van a T450S-nek valami common problem-je, ami miatt nem szabad megvenni? Keresgéltem itt a topicban, nem találtam semmit, de azért megkérdem. Annyi változott, hogy azóta FullHD IPS-t néztem ki, így ez is durva upgrade lenne a HD+ TN-ről + i7, nem i5
-
MineFox54
őstag
válasz
Silεncε #101246 üzenetére
~4 hónapja használom már az X230 touchpadet, kb 60%-ban ezt, 40%ban egeret használtam.
Meg lehet szokni, így már nem a világ vége, bár azt hozzá kell tenni, hogy nem a "clickpad"-el kattintok, hanem a TrackPoint gombjain van a bal hüvelykem (bal gomb), és a jobb közép/gyűrűsujjam (jobb gomb), illetve a görgetést is általában a TrackPoint+középső gombbal szoktam intézni, tehát a TrackPad csak a kurzort irányítja. Így használható. Kivéve, amikor teljesen véletlenszerűen lereseteli a beállításokat. De már fejből tudom, hogy melyik csúszka hovaViszont a 2560p-ben lévő az még mindig jobb. Azt visszasírom.
-
btudos
nagyúr
válasz
Silεncε #101246 üzenetére
Hát akkor a 40-es szériával kalapácsvetést játszanál, az mindennek az alja. Sose volt touchpad bajnok a Thinkpad széria (cserébe ott a Trackpoint, abból meg más nem tud/akar használhatót csinálni), de az a koncepció teljesen használhatatlan, nem véletlenül dobták egyetlen széria után.
-
válasz
Silεncε #100731 üzenetére
-Minimum azonos DDR3 1,5V vagy DDR3L 1,35V típusú memóriát tegyél bele. (Aida64 alatt meg tudod nézni az SPD információknál, hogy milyen memória típus van benne)
-Emellett én úgy szoktam bővíteni, hogy lehetőleg azonos márkájú is legyen, tehát Samsung DDR3 vagy DDR3L 1600MHz modult keresnék függően attól, hogy mi van benne, de elvileg más márkával is menni fog.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #100283 üzenetére
Hááát igen, igen, gyanúsan inkább szerencsés vagy
Mikor frissítés van, azt onnan tudom, hogy látványosan sok telefon és mail meg üzenet jön facséra baráti körből is, hogy hát van baj
És ez körönként 10-15 gép, összesen meg százas tételek.
Nem lenne ezzel semmi gond. Ha mondjuk ezt egy ingyenes rendszer csinálná. 35-40k körül viszont szerintem nem okés, hogy megveszel valamit és mondjuk 2 napig nem tudsz belépni a fiókoddal, mert most éppen nem. Support szerint meg mindenki hülye, csak ők nem.
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
Silεncε #98196 üzenetére
Wow! Nem is tudtam, hogy eGPU-t rá lehet kötni az X220-ra
Az i7-2620M vajon melyik GPU-t tudja úgy kihajtani, hogy nem hagy benne sokat? Lehet veszek egy olcsóbb 1050 szintű kártyát ilyen ExpressCard adapterrel, a YouTube-on vannak róla videók, hogy relatíve újabb játékok is 60+ fps-en játszhatók így X220-on, X230-on.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97515 üzenetére
Ó mikor anno én is kezdtem ezeket szétszedni mi stressz volt.
Most meg ha valami ismeretlen is jön, na hát akkor mi van. Előbb-utóbb minden szétjön meg összerakódik.
Egy hete szedtem szét először autó belteret, de totál csupaszra. Ez is ugyanaz. Kerüljön vissza minden, ahogy és ahol volt. Ennyi.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97186 üzenetére
Hacsak nem sikerült az elmúlt pár hétben asztalosműhelyben hagyni a gépet, igen kételkednék abban, hogy pár hét alatt annyi por jut be egy gépbe, hogy az hirtelen elkezd lefőni. Ilyenből 2 sztorit tudok: egyik műhely másik cicakozmetikás noti. Miden más esetben 99%, hogy hűtőcsere.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97021 üzenetére
De még mennyi ilyen van. Ha lement a nyári agyhalál futok majd egy kört. Piszok dogok vannak. IPS paneleket 15"-ra 10k-ért vettem darabját. Itthon meg 25k és fölötte. Jó móka, csak a logisztika rémálom. Egy csomagom most is megkapta a magáét, de kifizették szerencsére.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Silεncε #96897 üzenetére
Viszonta billzet csere az tényleg 2 csavar+ a csatlakozó, nem tudom az újabb gépeken mennyivel lett bonyolultabb
Viszonyításként: a billentyűzetcsere folytonos Youtube videón
- T460p-nél kb. 5 perc
- X1 Yoga-nál kb. 38 percT460p-nél valóban egyszerű: akku ki, három gumipöcök ki, keret eltolása, hat csavar"szemből" kitekerve, két csatlakozó oldása és ugyanez vissza. "Szemből szerelhető"
X1 Yoga-nál akkumulátor kikapcsolása (nem kivehető), hátlap le, hangszóró lekapcsolás, akku kiszerelés, alaplap kiszerelés, LCD lekapcsolás, billentyűzet kiszerelés (csavarok, "akasztók") majd vissza. Csak "hátulról szerelhető". Mindezek miatt ha van más lehetőség, nem vágnék bele a tanulási folyamatba.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #96897 üzenetére
Attól függ milyen venti mellett tartja ezt.
Félni meg nincs mitől. Ha beesik valami nagyon kompót konzumer gép, akkor elmondom, hogy nagy eséllyel azokban a csavarmenetek egy része szinte biztosan kukás. Még hozzá sem értem a géphez, tehát nem miattam ment szét, hanem mert alapból hulladék, csak még az elemek egymáson tartják őket. De ha egyszer lefő az a szerencsétlen akkor muszáj leszünk megcsinálni és szétszedni. Most egy alaplap kiszedése egy X-ből ne legyen már nagy munka, vagy egyáltalán bármi hasonló. Egy nagy ROG, amiben van gyakorlatilag 4 emeleten van az alaplap, 10 fajta csavarral, az igen. Az elsőre volt 1,5 óra, de még harmadjára is 1. Minden más azért nem mágia. Vannak kritikus gépek, a legendás az a Z500 volt, ami bővítésekről le volt lőve, mert konkrétan szerelhetetlen volt roncsolás nélkül. De ezekből azért annyira sok nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #96731 üzenetére
És akkor garantáltan tiszta, jól működő windowst kap bloatware és minden sz.r nélkül
Épp ezért kell az origi képet is moddolgatni. Mert tele lesz annyi katranccal, lelőhetetlen frissítésekkel és random injektált baromsággal. Az, hogy egy gép 4-5 órán át totálisan használhatatlan legyen, mert az MS szerint ezt így kell megoldani pölö nem fér bele.
-
donjohnson
addikt
válasz
Silεncε #96426 üzenetére
akkor elnézést, javítom magam, legyen a 40-estől: x240 halála
-
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
Silεncε #94373 üzenetére
Úgy általánosan jó alaposan nézd körbe a gépet, hogy fizikailag rendben legyen. Bármi tud törni repedni, ha elég nagyot kap. A fekete szín meg ápol és eltakar ezért tényleg tapizd körbe de ne egy utcai lámpa alatt, hanem valami jól bevilágított helyen...
Ezen kívül a hirdetésben lévő leírás alapján nézd meg, hogy tényleg az legyen a gépben amiről szó volt. Ezt már szoftveresen AIDA vagy valami hasonszőrűvel...Esetleg pixelhiba ami szintén általánosan nézendő. -
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #90055 üzenetére
Olcsóbb, husika gépek.
40k az sok. Húgom fullos T400-a ment el 34-ért. Egyébként ráhibáztál, pont most veszek műhelygépnek 2 darabot ilyenből, de azok 10k-ba fájnak, bár makulátlanok. Akku-HDD-töltő kell csak beléjük, első nem kell, másik kettő van hegyekben. Tutira nem adnék annyit érte az nagyon sok.
-
dugo_
veterán
válasz
Silεncε #90055 üzenetére
Budget vonal volt kevesebb hardveropcióval, olcsóbb kiépítésben. Kicsit vastagabb is, mint a T400.
De C2D-t ne vegyél így 2017-ben, pláne ne 40k-ért. T400-ak vannak aprón 25k-tól, ha nagyon meg vagy szorulva, de kevés ez a teljesítmény ma már.
38k-tól már T420-akat is listáznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest