- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy thinkpad t410-em, eredeti Windows 10 pro-val. A minap frissített egyett, meg frissült a Lenovo Vantage is. Azóta az akku részletek elérhetetlenek, nem lehet akku küszöbértékeket sem állítani. Azt írja, hogy a driver nem jó, vagy nincs telepítve. Azt telepítettem, de továbbra sem jó. Ötletetek van esetleg?
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz Kiki18 #103189 üzenetére
Szia!
Igen van földelés, de mivel a tv-k kettős szigetelésűek, így vajmi keveset számít. A notit meg 90%-ban csak akkuval használom, mikor a tv-re dugom. Max elektrosztatikus kisülés lehet, de arra nagyon kicsi az esély.
"Laptopot próbálnám ki másik kijelző/tvvel, illetve a tv-t is másik laptoppal."
Igen próbálva volt. Mind a 2 tv megjeleníti másik laptop képét, csak ez nem.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Alany:
Thinkpad T410, Intel Core i5 M560, 8gb ram, 128GB SSD, integrált VGA, eredeti Windows 10 proLenne egy olyan prolémám, hogy pár napja még működött az, hogy ha a gépem összekapcsoltam a tv-vel. Semmi különös dolog azóta nem történt, de már két napja nem sikerült csatlakoztatni.
Hibajelenség:
- Hiába dugom össze a tv-vel sose látja a gép a display porton lévő megjelenítőt.Amiket megpróbáltam eddig:
- Másik TV-re kötöttem, a probéma ugyanaz
- Több DisplayPort - HDMI átalakítót kipróbáltam, szintén nem jó
- HDMI kábelt is cseréltem, úgy sem jó
- Másik VGA driver, de az sem segített
- Monitort sem lát display porton keresztül, csak VGA-n
- BIOS-ból egy régi volt rajta, újra lett flashelve, úgy sem jó
- Másik SSD-re felraktam egy szűz rendszert, azzal sem jó (Win10), majd egy Ubuntuval is kipróbáltam, így sem működik.Valaki járt már így? Mert nekem ez furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra így megzakkan. Igazából ezt a gépet én nem akarom lecserélni, mert nagyon szeretem, ha ráülnek a gyerekek sincs semmi gond.
Van másik noti is itthon (4 db), de egyiket sem használtam sokáig, mert számomra ez a kényelmes.Kösz a segítséget!
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Thinkpad T410, frissült a windows10, meg a lenovo vantage is újratelepült. Azóta nem lehet a kijelző fényerejét változtatni. A kijelzőn jelzi, hogy lejjebb, vagy feljebb veszem, de nem történik semmi. Így este nagyon rossz, de nem tudom, hogy mit telepítsek újra, hogy jó legyen. Vagy esetleg, hogy miért áll fent ez az anomália. Eddig minden rendesen működött. Most meg nem...
Kösz! Üdv, Pisti -
Pistiboy88
aktív tag
válasz Tikakukac #95956 üzenetére
Én nem sértődök meg. Csak azért van még meg ez a gép és nincs újabb, mert imádok rajta írni, és nekem jobban tetszik mint az 40-50-60-as széria. T420, T430 meg nem volt olyan állapotban, amit szívesen megvettem volna. Ez majdnem újonnan került hozzám, mindig vigyáztam rá. Meg ehhez képest 20-as 30-as nem nagy ugrás. Itt van 240 gigás ssd, Corei5 m560, 8giga ram, 1440x900-as kijelző. Nekem mindenre elég.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz Frawly #95953 üzenetére
Én már azon vagyok, hogy a win7-et visszadobom. Nagyon rossz, mikor megyek valahova, leveszem a gépet a töltőről és ott szembesülök vele, hogy 10-20-30--X % az akku töltöttség, mert úgy gondolta, hogy nem tölti fel. Érdekes. No, mindegy. Azt hiszem, hogy fogok én még a win10-el szívni.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Kikészít a Lenovo Vantage, így win10 alatt. Be van állítva az akku, hogy 80% ig töltse, majd ha 40 alá esik a töltöttség akkor kezdje el tölteni. Erre egyszer 100%-ig tölt, következőnek meg nem is kezdi el tölteni. Win restart és tölt rendesen 80%-ig. Lecsukom a kijelzőt, teletolja 100-ig. Win 7 alatt olyan jó volt az energiagazdálkodás, ott sosem szívatott, itt meg folyamatosan. Még a 100%-ra töltés annyira nem is, de az, hogy van amikor nem tölt, na az a szívás. Jah, T410.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Lenovo Vantage-ben nem találom a Battery Gauge Reset-et. Már minden végig néztem, de sehol sincs. Win 10 alatt, hogy lehet a kalibrálást megcsinálni?
Kösz a segítséget! -
Pistiboy88
aktív tag
Windows 10 alatt lenovo vantage-ből nem lehet akku kalibrációt csinálni, mint anno a power managament-ből? Nézegettem a funkciókat, de olyat nem találtam benne.
-
Pistiboy88
aktív tag
Bocsi, ha kicsit fura volt az írás, de a telefon kijavította a jót.
Na szóval Lenovo supporton nem találtam hozzá semmi win10 drivert. Sőt, ha keresőbe beírom, akkor csak t420-tól felfele dob ki típusokat. Széria szám alapján keresére sem járok jobban.
Már évek óta nem nagyon van időm számítógépekkel, laptopokkal foglalkozni, úgyhogy nagyon kiestem mindenből.No, nézzük az adatait:
Intel Corei 5 M560
8GB ram
integrál intel vga
LAN: intel 82577LM
WLAN: Intel advanced-n 6200 AGN
Kijelző: sima 1440x900 tftDrivereket csak össze lehet szedni, igaz időm szinte most semmi. Azzal vagyok bajba, hogy a lenovo-s dolgok mennének-e. Mint pl a power manager, mert az akkut általában 80%-tól tovább nem engedem neki tölteni, ....
Egyszer már volt fent win 10, mikor win 7-ről frissítettem, de akkor pár programom megreccsent, így ment vissza a win7. Akkor időm sem volt vele foglalkozni, mert ment a meló ezerrel, így csak gyorsan legyalultam mindent, s újrahúztam. Nem, nem recovery partícióról, hanem pendrive-ról. Így nem kellett megvárnom míg egy csomó frissítést leszed a windows.
Linuxot meg sajnos nem nagyon tudok használni, mivel jó pár számomra nélkülözhetetlen program meg sem nyekken linux alatt sehogy sem. (pl.: PLC-s programok)
Kösz a segítséget.
-
Pistiboy88
aktív tag
Tudtok - e benne segíteni, hogy t410 hez vanám-e normális win 10 driverek? Jelenleg win 7 pro fut rajta, minden lenovo-thinkpad-t410-nagyfelbontassal profi tökéletesen működik. Win 10 driverekrol semmi tapasztalatom nincs. Corei5-el szerelt verzió, 1440*900 as kijelzővel. Kösz a segítséget.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok. Jelenleg egy t410 et nyúzok, de lenne most egy t450 jó árban, de nem tudom, hogy cseréljek - e. Intel gpu-s a t410, semmi bajom vele, nekem teljesen megfelel, csak eljátszottam a gondolattal. Ahogy olvasom a t450 lehet nem lesz ilyen minőségű, mint ez. Ennek a billentyűzete is nagyon jó, a szigetes nem tudom, hogy milyen lenne. Mindkét gép i5-el van,8 giga RAM-mal. A kijelző nem tudom milyen a 450-ben,de a 410ben 1440x900 as panel van, amit nagyon szeretek. Kösz a segítséget. Üdv, Pisti
-
Pistiboy88
aktív tag
Ma sikeresen beröffentettem az ezer éves T40-et. csak már nem tudom, hogy régen mit okoztam, hogy az USB emberi sebességgel működjön, mert ez a sebesség borzasztó. Már jópár drivert kipróbáltam, amik félre voltak téve, de nem akar 5-600kbyte/s-től gyorsabb lenni. Win 7 van fent, de win xp-vel is ezt csinálta.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok. T410 be ilyen memóriát és hány gigát lehet max belerakni? Core i5 560m, nem optimusos,csak integrált vga-s. Memória márkára gondolok, mert anno a t40 kényes volt. Kösz
-
Pistiboy88
aktív tag
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok. T410 be szeretnék másik ssd t rakni, mert a 7 éves Intel meghalt. Milyet ajánlotok? Max 120 gigás kéne, mert nas-on van minden. Ha jól sejtem a hsdpa modem helyére nem tudok ssd-t rakni. Kösz a segítséget.
Pisti -
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy t410 - em. Akkut szeretnék bele venni, vagy 6 vagy 9 cellásat. Tudtok ajánlani valami jót. Az eredeti már kezd tönkremenni. Igaz még másfél két órát elmegy, de nekem az sokszor kevés.
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- További aktív témák...
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Dell (i5, 8 GB, 250 SSD, 2 GB VGA) egyszerűbb játékokhoz! AkciÓ
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Keresek egy internetezésre, film nézésre alkalmas gyors - eredeti magyar billentyűzetes laptopot
- Asus Expertbook B3402FB
- Lenovo T470 Thinkpad 4G LTE 14 FHD IPS i5-7300U vPro 16GB RAM 128GB SSD Intel HD620 W11 Pro Garancia
- Laptop alaktrészek
- Dell Latitude E5470 i7-6600U/256GB SSD/8GB RAM/Win10/Radeon R7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest