- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
T560-ba a 2.5" ssd-én kívül milyen típusút és hova tudok belerakni?
Előre is köszi.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
van egy T560-am, 8Gb "gyàri" samsung rammal. Van itthon egy CSX 4Gb DDR3 modulom ,ez is low voltage. Berakom a másik mellé és meg sem nyikkan a masina. Ezek szerint szerezzek be pl. még egy ugyanolyan 8Gb-s modult? Csak azért kérdezem, mert azt hittem ilyen már nem nagyon szokott előfordulni, hogy nem "nem szeretik" egymást.
-
Butcher82
senior tag
válasz
donjohnson #122196 üzenetére
Köszönöm az infót, nem olvastam végig.
-
Butcher82
senior tag
Ha már SSD a téma. Nekem is kellene némi segítség T560-al kapcsolatban. Rákeresve nekem nem egyértelmű, a 2.5"-os SSD-én kívül milyen típusút és hova tudok beépíteni?
-
Butcher82
senior tag
Egyik ismerősöm fogalmazta meg jól, "képtelesen el kell törni" és már szét is jött.
Amúgy az újrapasztázás sikeresen megvolt, viszont a gyári samsung 8gb ddr3 mellé akartam berakni 4gb csx dd3-at (ez is low voltage) de se kép se hang. Ha kiveszem minden oké. Annyira nem számít, de milyet kellene beszerezzek, hogy működjön?
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
így még nem jártam. Szedtem már szét T530-ig szerintem elég sok thinkpadet, de szégyen szemre a T560 alsó burkolatát egyszerűen nem tudom (nem merem) leszedni, félek, hogy egyszerűen elreped. Néztem videót róla, de a külső akksi és a dock csatlakozó környékén egyszerűen nem enged valami (gondolom valami patent vagy fül). Ennyire nem lehetek hülye, de van ennek valami trükkje? Ram-ot akarok bele tenni meg újrapasztázni.
-
Butcher82
senior tag
Tudom már kérdeztem nemrég, csak nem jött rá válasz (lehet oka van), tehát van egy T560-am FHD IPS kijelzővel. Viszont van egy Pana 3K panelem is (FRU 04X4064). Szeretném belekarkani ha lehet, valószínűleg kábelt is kell cserélni, csak nem tudom milyen kell. Ha nem megoldható akkor eladom a panelt, legyen valaki boldog vele.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
van egy Pana 3K kijelzőm (FRU 04X4064), szerentném belerakni egy FHD (IPS) T560-ba. Tudna valaki segíteni, hogy melyik lcd kábel kell akkor nekem?
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #121785 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés, ezekben a T540p-kben használt 3K Panasonic kijelzők tényleg annyira "überek" voltak?
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
T540p akksival lenne gondom. 100%-ról 57%-ig szépen merül, majd hirtelen leesik 7%-ra. Lehet ezzel valamit kezdni?
Köszi előre is. -
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
van egy HD kijelzős T540p-m, ebbe szeretnék egy HD+ kijelzőt. Segítenétek, hogy hány pin-est kell beszerezzek illetve egyáltalán van e akadálya a módosításnak?
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
(jajj de rég jártam itt
), lenne egy szakmai kérdésem mert kicsit kijöttem a gyakorlatból. Adott egy L520, nem ad képet, viszont megnéztem külső monitorral úgy minden ok. Van ennek olyan típushibája, hogy eltörik az lvds kábel? Amúgy igen mostoha körülményék között van használva, műhelyben. Por, kosz, füst stb.. Köszi előre is
-
Butcher82
senior tag
Egy kis helyzetjelentés :), úgy érzem meg kell osszam. T520 (1600x900, 8Gb ram, i5, nvidia) mit bír ki. Apró gyermekem 5 éves, néha mesét néz rajta youtubon (aki ezért megvet, hogy hagyom, vagy nincs még gyereke vagy lehet valamit jobban csinál nálam :) ), túl vagyunk több pohár kakaón és teán, persze némi tisztítás ráfért mindig, de még mindig megy, ma reggel is volt egy csoda, két deci tömény kakaó, most végeztem a takarítással és megy
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #106607 üzenetére
Az a helyzet retró játékokhoz már van egy asztalim. (Apró gyermekem majdnem jobban szereti, mint én
). Ez a laptop (nem röhög, komoly) idős házaspáré volt, papa mérnök volt anno, segítettem nekik egy "modern" gépet szerezni és a végén jött a kérdés, hogy a szekrényben van egy régi laptop, nem kell?
Azért magyar és olyan amilyen. Újonnan vették...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #106600 üzenetére
FoxiestFox: Oszt mire?
Tim82: Délután kiderül mi van benne pontosan, de majdnem mindegy.
Van hozzá ám eredeti Windows XP is...
Meg töltő is, meg az akksi is jó....
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #105990 üzenetére
Nem vitázni akarok, de sikló csapágynál is segít némi kenőanayag, persze mint mondtam ez a kopás mértékétől függ. Nem húznék párhuzamat az akksi kisütés és e között. (Egy gépésztechnikus
).
A képlet itt egyszerű kenés után van zaj vagy nincs, illetve meddig...Magyarán egy próbát adjunk neki, főleg ha nehéz beszerezni, persze NEM szervizes szinten.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Aranygyerek #105985 üzenetére
Világos, nyugi én is szoktam. Valamikor hosszabb távra, de van úgy, hogy ideig óráig hat. Kopottságtól függ. De akkor most lehet elkárhozom, bevallom, egy T60-nál segített, viszont az X230t-nél hiába "fürdettem", megmaradt a moraj, jöhetett az új venti
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
nem teljesen ide tartozik, de egy T520-ról van szó. Eddig egy sima SATA-s SSD-n volt a rendszer, plusz egy partíció. Került a gépbe egy msata-s ssd, van olyan progi, ami futó op rendszer alatt át tudja költöztetni a rendszer partíciót és a másikat is? Köszi előre is.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #104581 üzenetére
T151, T152......
Csak tippelek.
-
Butcher82
senior tag
válasz
vicze #104545 üzenetére
Azért ez szerintem eléggé triviális dolog ahhoz, hogy az embernek ne kelljen tudományosan alátámasztania. Ennyi erővel minek a fényerőállítás. Zavar? Nyugi, de nem káros, majd hozzászokik a szemed :)
https://24.hu/elet-stilus/2019/02/22/mobiltelefon-fenyero-szemserules-lyuk/
-
Butcher82
senior tag
2020. BÚÉK mindenkinek.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #104349 üzenetére
Thinkpad logóval...
-
Butcher82
senior tag
Az akku kérdésbe szeretnék jól beleoffolni és trollkodni.
Régóta vagyok ezen a fórumon (is).
Egy dolog nem változott. Gyerekek, ha fontos az akksi, akkor ne spóroljon senki a pénzzel, ha már Thinkpad kellett otthonra vagy munkára tessék venni gyárit. Ha csak "játszani" kell, lehet venni utángyártottat, de nem kell túl sokat várni tőle. Lutri. Ennyi. :)Boldog Karácsonyt! (Idézet egy nagy vezértől
).
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék. SL510-nek a palmrestje egyezik másik típuséval?
Kellene egy mert egyik ismerősé eltörött. -
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #103780 üzenetére
Nekem is volt mindkét IPS pannellal, 1600-as és 1400-as is, de telt múlt az idő, a fényerejük csökkent, a hardver meg gyengült. El lettek engedve....
Még időben.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
nem specifikusan thinkpad probléma, de mivel az általam használt T520 is produkálja megékrdezem. Miért van az, hogy szinte minden bekapcsoláskor újra kell csatlakozzak a wifire? WIN 10 van a gépen. Egy másik laptoppal is ugyanezt csinálja.
Köszi előre is. -
Butcher82
senior tag
Gyerekek, ott a google, ha valaki nem találja meg ezt a fórumot, kérdést se tegyen fel. Azért na. Fészbúk terén nagyon szélsőséges vagyok bevallom, de ami ott megy az számomra gyakran nem "ép" elmére vall. Röhögésre és szörnyülködésre használom, semmi másra, lehet ez az én szegénységi bizonyítványom, meg már vén f@sz vagyok, mert játszottam a Grand Prix Circuit-tal 1989-ban (tudom, 87-ben jelent meg
) de ez egy szakmai fórum, ne költöztessük, klónozzuk. Peace, világbéke, no flame, erről a témáról többet nem beszélek.
-
Butcher82
senior tag
válasz
adamhr #103295 üzenetére
Nem tudom mi számít soknak vagy, hogy honnan lett ez megállapítva, de ha nem is gyakran szólok bele itt a nagyok dolgába, attól még olvasom a fórumot. Van fészbúkom szó se róla, de pfejj
(bocsánat, természetesen ez a magánvéleményem plusz "öreg" vagyok már ragaszkodom a régi jó dolgokhoz.
)
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102953 üzenetére
Én meg mindkettőtöknek igazat adok, de (igen, ilyenkor mondják, hogy a "de" előtti rész nem számít, de ettől most tekintsük el /jajj itt is volt egy "de"
/ ) én azért nem vettem a 40-es szériából mivel itt óva intettetek tőle, ennyi alaplapcserét az életemben nem olvastam, mint erről a sorozatról, így kihagytam. Megtanultam, hogy a "nagyobb emberekre" nem árt hallgatni a saját káronom... Mindenki megtanulja előbb utóbb, sajnos én is vásároltam "hittel" sok dolgot sok embertől igyekszek azóta is levonni a megfelelő konzekvenciát. És nem vagyok már ovis (csak néha
)
-
Butcher82
senior tag
válasz
DjKoxi #102905 üzenetére
Szia,
szerintem az X250 egy jó választás, de én IPS kijelző alá már nem adnám, amit linkeltél az TN a leírás alapján. Esetleg kérdezz rá hátha van náluk IPS verzió. Vagy még kicsit vadássz, biztos akad valahol IPS-sel (HA-n is szokott lenni többször is, elég sok megbízható, használt laptoppal kereskedő eladó van már itt).
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102853 üzenetére
Az "EDID chip", tudtam, hogy előjön
-
Butcher82
senior tag
90%, hogy alaplapcserés, de javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Butcher82
senior tag
Nem szoktam, de muszáj ironizáljak. Imádom a komoly érdeklődőket.
-
Butcher82
senior tag
válasz
magellan2600 #102603 üzenetére
Hazaérek a melóból és meglesem neked, az biztos, hogy webkamera nélküli. Kérdés, hogy mié
-
Butcher82
senior tag
válasz
magellan2600 #102600 üzenetére
Mindig lehet valami "gond" ez benne van a pakliban, de én azt mondom, ha nyugodtan állsz neki, nem lesz baj. FRU szám alapján kellene keress, az a tuti. Egyébként milyen a géped webkamerás? (csak azért kérdem mert megkotrom a fiók alját, hátha...
, a T60-ast elvitte a "róka"
, de lehet még akad más is).
-
Butcher82
senior tag
válasz
magellan2600 #102598 üzenetére
vicze1: köszönöm!
magellan2600: kábel gyanús akkor, de ha itt a HA-n akarod beszerezni alkudj és szerintem kapsz mindkettőt nem drága pénzért
-
Butcher82
senior tag
Üdv,
nem vagyok képben ezekkel a memória-dual channel dolgokkal.
T580-ban van 8Gb Ram, kérdés ha frakvenciára ugyanolyat veszek de más márkát akkor az még rendben van? Vagy ha esetleg veszek 16Gb-t a 8 mellé jobban járok? -
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #102585 üzenetére
Ehhez van egy jó sztori. Rokon Y510 gépe. Újratelepítés. Lenovo System Update felrak. Felkínálja a dolgokat, biost nem pipálom be. Jön a kérdés a figyelő szemektől "há azt mé nem". Mert nem. Tuti ami tuti. Gép kész, mindenki örül.
Rá pár napra, teló csörög rokon hörög (bocsánat, de a mai nap lazítás van, a rose meg finom). "Hát én felraktam mégis a biost mert felkínálta, de nem indul......
"
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
LP156WFC-SPD1 típusú panelről van valakinek esetleg infója, minőségre pl.?
-
Butcher82
senior tag
Azt hiszem elkapott a must have érzés.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102467 üzenetére
Most, hogy mondtad utánanéztem kicsit, sok mindenre nem jutottam, elvileg korai thinkpadek mellé adták, egyet találtam US ebayen, aztán kb. ennyi.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102463 üzenetére
Szó szerint kukázva lettek, nem itthon..
Ez ilyen. Ezek mellett volt egy működő 760XL is.
Ez még abból a "korból" származik amikor fekete egér jóval ritkább volt, mint a fehér -
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102433 üzenetére
"And I wear my sunglasses at night
so I can, so I can, keep track of the visions in my eyes."Vagy minimum ennek kell lenni....
-
Butcher82
senior tag
Hadd szálljak már bele ebbe a panel diskurzusba, csak én a T520-al...
HD+-os Samu panel van benne, aminek szerintem nem rossz a képi minősége, viszont több helyen olvastam, hogy nem az igazi, szóval tényleg kezdek öregedni és szar a látásom vagy az az LG féle tényleg sokkal jobb?
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102283 üzenetére
Majd jövőhéten...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Akkor add nekem please...
-
Butcher82
senior tag
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tim82 #102220 üzenetére
Sziasztok,
adott a T520-am, nem tudom mi tévő legyek. CadKey-t használok rajta, meg általános dolgok vannak futtatva.Core i5 2430m, Nvs 4200 és 4Gb ram van benne. Kérdés, hogy érdemes e bele venni egy core i7-es xxxxQM-et és mondjuk 8Gb (esetleg 16Gb) ramot, vagy eladni és venni egy újabbat... A használat kb. ugyanaz marad. Csak azért kédezem, mert nem mai darab, de még lehet érte kérni egy "normálisabb" összeget.
-
Butcher82
senior tag
T520-ba a T530 FHD panelja működik?
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #102188 üzenetére
És T520 1600-as panelja milyen?
-
Butcher82
senior tag
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de a T520-ba raktam egy msata-s 120Gb-s Kingston SSD-t. Ezen van ugye a win, az történik, hogy néha látja a BIOS, néha nem, tehát egyeszer bebootol egyszer nem. Másik laposban szintén. 99% a kondíciója, 10Tb írt adat. Haldoklik?
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
akinek van esetleg T520-hoz LCD fedlapja esetleg jó állapotú billzete és meg is válna tőle keressen meg
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Lenovo ThinkPad T580 / Intel i5-8350 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest