- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz
Surfym@n #103381 üzenetére
hello w530-ast is nyúzok, mennyire állítottad a tpfct, és miért szükséges?
Más: adott egy x230t:
a jelenség: amikor a gép sima állapotban van böngészés ilyenek ,tök jól érzékeli az ujjamat is és a tollat is.
Amit a telegrammot megnyitom, a tollal elmászik az egér, viszont az ujjammal ugyanúgy jóna erre mondjatok valamit
más kérdés: tablet módba hajtva tök jó lenne hogyha pl a tollal tudnék fényerőt szabályozni, vagy lapozni görgetni fel le. van erre opció? (a 3 gomb már be van programozva másra...)
köszi
-
bb.bocs
őstag
Kollégám (fórumtárs is) hozzámvágott egy x230-as gépet. jelenség, semmi sem reagál. sem akksi, sem ram, sem bios elem, semmi kivételével. Arra tippelek hogy alaplapos lehet.van még ötletetek? próbáltam ilyen szuper cuccokat hogy 20-50másodpercig nyomkodni meghasonló de nem vált be
hogyan tudnám kideríteni mi a gond?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. x230thez keresnék üvegfóliát ami védi a kijelzőt, de az érintés ugyanúgy működik. Nem tudom létezik e ilyen, illetve vastagságából adódóan nem nyomná e a kijelzőt vagy billentyűzetet összecsukva.
-
bb.bocs
őstag
válasz
FoxiestFox #101651 üzenetére
pontosítom, miért nincsen olyan leírás hogy hogyan kell a biost mókolni mivel hogy s mint
vagy a w530-ast
szívesen tolnék mindkettőbe erősebb wifikártyát, és 4g modemet .
-
bb.bocs
őstag
válasz
Frawly #101599 üzenetére
"Hogy lehet meggyőződni róla, hogy jó-e egyáltalán a Expresscard slot?" beleraksz egy másik e card csatis cuccot. Ám milyen videokártya raktal bele? Biztos kezeli azt a kártyát? Videokártya drivereket feltetted? Anno w530nal használtam. Ott úgy volt h biosban asszem tiltotta az nvidiat, leszedtem a gépről a drivert, egpu be, videokártyajanak driver fel és ment.
-
bb.bocs
őstag
no senki sem mókol itt bioszt w530ason meg x230t-n?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tim82 #101545 üzenetére
ohh, ha ezt tudtam volna
de jó
szeretnék egy w530ast , és egy x230t lapost megcsinálni, ki az aki ezzel játszott már, esetleg van e hozzá leírás stb hogy kell csinálni hogy tuti jó legyen. Úgy tudom ahány thinkpad, annyi féle megoldás. Konkrétan akik ilyen típust mókoltak már azok véleménye érdekel leginkább hogy hogy is kell ezt a műveletet elvégezni.(chip kiforrasztást nem szeretnék)
-
bb.bocs
őstag
Nem találtam leírást itt hogy mennyire szabályos feltenni itt ilyen témát, kérlek segítsetek. Bios "moddingolás", whitelist és barátai
Szabad téma vagy nem.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Ogard #101495 üzenetére
Az már jobban hangzik
én az msatara kattantam rá mondom úgysem használok 3g kártyát, igen ám de fele olyan a sebességes ugye mint normális állapotban, igaz nem veszed nagyon észre de maga a tudat... XD plusz most érdeklődöm a GPS után hogy hogy is van ez. Programot lekaptamcsak nem tud behatarolni, gondolom csak sim kártyával megy a dolog WiFivel nem. Lehet raprobalok délután. Ám találtam nemrég dualos Msata átalakítót raid0 esraid1be tudja okoskodni a kettőt, csak egy vagyonba kerül, pedig érdekes cucc.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Ogard #101491 üzenetére
1 terra ssd? But why? Én max 256-os ssdvel elvagyok, mondjuk mindenem nason van. Ám jol hangzik a felújítás
express cardnal igaz más gépem van de Smart card reader vagy USB 3.0 amitlehet tenni vagy kartya olvasó de az meg van a gépben. (hacsak nem ugy akarsz bootolni Micro sdrol, elvileg nem lehetetlen, elvileg.) mód bios nem hangzik rosszul, majd ha tudom hgoy amint kell mi isen is lehet meglesem.
-
bb.bocs
őstag
válasz
fattyu #101451 üzenetére
nálam lapos tp van, nem emelkedik ki a bill sííkjából, így nem ér hozzá, viszont a billentyű szerintem hozzátud érni.
én totál megvagyok elégedve az aksival ( főleg hogy ugye "viszonyítási alapom" egy w530as ++os aksival.)
lényeg a lényeg szerintem ez is simán jó aksi idő, és hát 6-8 óra használat mellett csak csak hozzájut az ember egy töltő plusz konnektor pároshoz, habár egyszerűbb még egy aksit vinni magunkkal mint kábeleket cipelni. Tény hogy a táblagép része érdekes meg tök jó hogy van benne ilyn meg ha vlmi tervrajzot kell összedobni mondjuk vagy jegyzetelni arra is tök jó, igaz szokni kell, de igazából aki tényleg tabletként akarja nagyrészt használni annak pöppet nehéz lesz, bár szerintem a tudás cserébe ezért kárpótol, ilyen áron nem tudom mennyire van i7-es procival akár 16gb rammal, ssdvel plusz akár még vinyóval szerelt tablet (igaz ez nem csak tablet) -
bb.bocs
őstag
válasz
fattyu #101445 üzenetére
az tény hogy tabletnek nevezni nem azt jelenti mint manaság, ez egy kétkezes cucc. (vagy gyúrsz ) Aksiban nekem sima égszerű aksi van, de két db aksit nem tudtam nagyon lemeríteni egy nap átlag nyomkodásnál. egyik aksi használt, másik szintén gyári új.
"meg attól is idegroham kerülget hogy a forgó zsanér miatt nincs fix helyre beülése a kijelzőnek. elmocorog pont annyit oldalra táskában hogy a trackpoint csinos nyomot hagyjon a kijelzőn."
az hoy elmozog engem is morcosít kicsit, de nem vészes.ha két oldalán ott a gumi távtartó vagy mi a neve ennek,akkor is hozzáér a tp? ami idegelő lehet esetleg hogy az a két kis oldalsó gumi szeret leesni ha nem okoskodod oda. Sajnos én is kollégám is úgy kaptuk már hogy valószínű a billentyűzet már összevackolta a kijelző egy részét és sajnos nem tudom komplett ujjas és tollas érnőképernyő cseréje nélkül lehet e szebbé varázsolni, de igazából nem halok bele. Napfényben kint ülve sok esetben semmit sem látni a képernyőből , ezt még esetleg figyelembe veheted. Tény hogy sima x230 jóval olcsóbb mint a t-s verziók,kérdés használnád e a tablet funkciót és ezekkel a dolgokkal megtudsz e barátkozni, illetve rászánsz e annyi összeget. Am ha szerzel hoz egy puha tokot és belecsúsztatod feszesre akkor nem mozog el, bár én még nem találtam alkalmasat hozzá
Tikakukac: kilehet fogni amúgy ,de elég ok időt igényelhet, én más jellegű cuccokat vadászok néha és elég időigényes tud adott estben lenni.
W530ashoz mire szereztem cuccokat hogy tényleg matt állapotú legyen kb, és minden legyen benne, hát elkellet hogy teljen egy kis idő, igaz nem volt fontos nagyon, nem törtem magamat, csak amibe belefutottam lcsaptam rá, viszont egy ilyen hibrid cucc azért más tészta valamennyire. ( mondjuk egy totál kompletten flszerel10/9s állapotú w530-ast sem nagyon vágnak az emberhez. -
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #101441 üzenetére
én mióta átvettem ezt a gépet, nézegetem itthon de még nem találtam egy dbot sem azt hiszem.Van amit itthon nem igen érünk el vagy ha nagy ritkán igen, akkor is olyan árban mintha fizetnéd a postát kintről. (mondjuk ha kivárja az ember itthon, legalább megtudja tapicskolni stb. én is úgy vettem meg hogy láttam, nyomkodtam stb, de ugye hozzám is úgy jutott hogy kolléga kínról vette
)
-
bb.bocs
őstag
válasz
vargas0502 #101424 üzenetére
szerintem elírta egy nullával
15 lehetett
20-25000 körül rossz fogáson már kapni .
-
bb.bocs
őstag
válasz
Digitalpimp #101376 üzenetére
összekellet volna raknom teljesen hogy lássam a képet
semmi extra, de jól megszívattam magamat
életem első dokkolója szétszedve és összerakva
mos már tudni fogom
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #101372 üzenetére
sszerakom, de egyszerüen lnenyomom a gombot és semmi
nem tudom mit lehet ezen elrontani
a gépeket tableteket alpopokat telefonokat gond nélkül szétkapokm összerakom,de egy dokkolt nem tudok? elég érdekes
az úgy rakd össze ahogy szétjött nem valami nagy help for me
most megint róbálom, kitolja a pöcköket, és nm húzza vissza
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #101370 üzenetére
valaki tud segíteni? w530as fokkolót szedtem szét, kicserélni a zárat. szétkaptam, d fél órája nem tudok rájönni hogy mozgatja a kis fülket a kioldó gomb. nincsen vaami tutoriál ehez?
akárhogy nézem nem jövök rá minek hova kellene pattannia hogy rendesen menjen. hiába nyomom a gombot, nem oldja ki
találtam egy ilyet de nem lettem okosabb [link]
-
bb.bocs
őstag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
w530 és x230t-nél is magyar világítós billt használok, semmi gond vele, szerintem teljesen használható, nekem nem mondhatom hogy kopik, eddig legalább is, mindezt úgy hogy alapból használt gépekből kiszedett bill van benne. én még nemigen láttam ilyen billt lekopva
a kitörés meg előfordult persze, de nálam csak akkor törött le a műanyag sapkán lévő pöcök, a leszedtem, megpróbáltam visszarakni és erőszakoltam. idővel elhasználódhat persze kis pöcök,de szerintem nem jellemző, ugyanez igaz a simára is
-
bb.bocs
őstag
válasz
Digitalpimp #101351 üzenetére
"Bent a cégnél még mindig Xp-m van." remélem nem a katonaságnál dolgozol mert "enyhe" biztonsági réssé is válhatsz akár
mondjuk a bankautomaták,jegyvásárló automaták egy része is xps, bár a jól rémlik Windows 7-eset is láttam már
személy szerint nekem semmi bajom a win10el, személyre kell szabni, az ilyen mély hibernálást és társait kilőni és csókolom. Feltelepítettem, felteszi a driverek 95%át jól, nem kell letöltögetni, keresgélni telepítgetni nagyon, megcsinálja helyettem, nálam nem mondhatom hogy kék halálozik pedig jó pár éve használom, szóval teljesen jó. A sallangokat amiket beleépítenek meg jó lenne ha telepítésénél kilehetne zárni a rendszerből. Egyedül ami idegesítő az hogy minden egyes tevékenységemet követni akarja, és minden vackot ki kell kapcsolgatni hogy ne nyitott könyv legyen az ember.
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #101298 üzenetére
anno játszottam ilyesmivel, de idegtépő , a kis fehér vackok tudnak törni, idővel elveszítem a türelmemet
ez nekem kínzás kicsit
megcsináltam egy részét, de inkább szétszedek 5 gépet minthogy ezeket a nyomorult fehér vackokat szedjem szét, rakjam össze és pattintgassam be remélhetőleg törés nélkül
szóval nekem marad a kompresszor
az is érdekes dolgokat tud kihozni
-
bb.bocs
őstag
Én egy w530assal hasítok első körben (mindent eljavítottam már rajta, patika állapotú, sehol egy repedés törés. i7 3740qm proci ( agyaltam 3940xm re bővíteni
) 16 gb ddr3l ram (32 volt benne, aztán lett egy jó kis nasom, és a felét abba tettem.) ujjlenyomat olvasó, színkalibráló fullhd kijelző smart card olvasó,"új" hibátlan magnéziumváz, nagy aksi, k2000m videókari,dokkoló 3g kártya, 240gb msata ssd (+ átalakító, mikor hogy), egyszerű dokkoló, magyar világítós bill.2 töltő. Első körben ezt terveztem cipelni magammal, aztán rájöttem hogy van súlya, annyira nem vicces
a kijelzőnél kis karc van de e miatt nem cserélném ki a kijelzőt.
Win10 (eredeti lesz ha újrahúzom mivel a win7 matricát belehet ugye aktiválni most)Kollégám felajánlotta az ö kintről rendelt x230t-jét és "átvettem" tőle.
i7 proci, 16gb ram, 240ssd (msata azóta...) 3g modem, vettem dokkolót,magyar világítós bill, tollal is és ujjal használható képernyő tablet módban. a két aksit nem bírtam egy nap szinte folyamatos átlagos használat mellett lemeríteni. Hátránya a gépnek, tűző napon nem látsz semmitmost jön meg hozzá a touchpades komplett rész, ott van egy kis hiba, meg egy kis repedésféleség van egy helyen de nm látható csak ha nagyon nézni akarod
(belül nem tudom milyen a váz...) ezt a gépet használom cipelősnek, filmezésre, ha meló van melóra,ha itthon valamit tesztelni akarok vagy beállítani nem kell csesztetni a gépet, vagy ha két gép kell hozzá csak előkapom
+ nem nagyon futottam bele ilyesmibe itthon,így "kiváltságosnak" érezhetem magamat xD a kijelzője pöpec, mondjuk az IPS nek is megvan egy egyedisége, de hát hátrányok előnyök...
Win10 (eredeti mivel a win7 matricát belehet ugye aktiválni most) osx linux (már így "nyertem" meg)Ezenfelül van egy egpus átalakítóm is, amihez volt régebben videokártya is, de csak a w530-as géppel teszteltem, ott nagyon bevált a történet,de aztán rájöttem hogy nem mondhatom magamat nagy játékosnak, max egy hl2-öt végigtolok vagy vlmi, arra meg bármi jó kb
(bár a hl tablet módban nem nagyon vezérelhető
nem is tudom miért )
(megvolt a napi mezőzésem xD , igazából lényeg a lényeg hogy örülök hogy van b megoldásom ha a val valami történne. ( ne történjen) )
Összességében ind tartaléknak, mind akár melóhoz, vagy igazából bármikor bármihez jól jöhet kategória az x230t, és ha mégis megválnék tőle, tuti elviné vlki. (mondjuk az árában nem vagyok biztos hogy meg is kapnám érte
) mindkét gép még 5 év múlva is gép lesz, megkockáztatom 10 év múlva is. Jó ötlet volt anno kollégámra hallgatni és lecserélni a drága csillivili modern dellt egy üzleti Lenovóra.
agyaltam a w530-astól megválni, de annyi melóm és pénzem van abban hogy olyan legyen amilyen, hogy még ha csak a polcon is állna akkor sem adnám el, mert annyit nem adnának érte. ( bár felmérem szivesen azt ki mennyit adna érte,de ez más téma,és úgysem kapnék érte annyit
)
-
bb.bocs
őstag
Egy kis oktatást szeretnék kérni, hogyan működik a gps alapú laptop "nyomkövetés?" adott esetben ha ellopják elhagyom egy másik eszközön szeretném követni. ehhez mire van szükségem. gondolom simkártya kell a laptopba minvan adatforgalom, anélkül nem tud működni a gps? van egy x230t tablet, meg egy w530. a w530asnál feltettem a wi7es szoftvert, de vlmi script hibát dob ki és nem jön be a térkép. Találtam egy leírást,de odáig nem jutok. (w530asban Ericsson H5321gw van. x230t-ben meg mc8355)
-
bb.bocs
őstag
válasz
Trialbiker #101194 üzenetére
Viszont egy ugyanilyennel w530as bán semmi gond... Mondjuk ezt a másodikat itthon vettem de ugyanolyan.
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #101188 üzenetére
MEGVAN!!! régebben is volt iylesmi, de most esett le. az express card csatiban van egy 34mmes usb3as csatlakozó. attól laggolt a gép. kivettem hasít. pfuhh. azrt köszönöm a gyors segítséget mindenkinek, nagy kő esettle ... ezt a s.rt meg nem rakom bele. köszönöm szépen.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. iylen is csak velem történhet.
x230t. vettem hozzá dokkolót, bedugtam rátettem elindítottam, kifordítottam közben tablet módba, levettem a dokkolóról. azóta úgy laggol hogy iylen a világon nincsen. újraindítottam laggol. biosig szépen elmegy, ott hasít, am amikor az ssdt olvasná a homokóra baromi laggolva tölt. külsö ssdről ugyanezt csinálja. mi lehet a gond? a kép pedig olalra fordulva jon be amikor belépek a winbe. nagyon parázok, mert még ki sem fizettem ismerősömnek a vagyont a gépért, dokkoló pedig elvileg jó,képet is adott meg minden. kitépem a hajamat -
bb.bocs
őstag
válasz
Ed Parker #101044 üzenetére
a bankomnál van külön alszámla erre a célra, évek óta vásárolok alin, egyszer sem volt gond a sima kártyás fizetéssel, akár alszámlákról akár a rendes számlámról nézve. Alszámlára ha mindig annyit raksz rá amennyi szükséges nem tudnak lehúzni. Ellenben engem már paypalon megpróbáltak lehúzni kb 40-el, akkor döntöttem úgy hogy nekem az nem megbízható... UI: ebay általában gyorsabb.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Speeedfire #101040 üzenetére
értem. az nem hangzik jól
-
bb.bocs
őstag
válasz
Speeedfire #101038 üzenetére
Esetleg te magad és egy csavarhúzó ? Biztos szedte már szét gépet vagy bármit takarítani, vannak videók youtubeon, és ha ésszel csinálod nem tesz el semmit
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tim82 #100983 üzenetére
köszönöm nektek. akkor elvileg sok kül nincsen. mitől lehet az hogy amíg a w530-as laposon Bluetooth hang esetén minden oké,addig az x230t néha gondol egyet, és ha közben oldalt görgetek akkor szakadozni kezd a hang? proci nem pörög 100%-on, sem a ram, viszont egy totál különálló usb Bluetooth-szal nem igazán érzékeltem ezt. Ezért gondoltam esetleg erre.
-
bb.bocs
őstag
erről jut eszembe, ha van egy gépem amiben azóta cseréltem cuccokat, a garancia mondjuk 1-2 éve lejárt, de szernék rá vásárolni, az lehetséges? módosítások után gondolom nem is élne rá hiába lehetne kötni. ( ez csak érdeklődés ha már felkerült a garancia szó
)
-
bb.bocs
őstag
válasz
FoxiestFox #100937 üzenetére
köszi, megfogom lesni
-
bb.bocs
őstag
x230t-nél kérnék egy kis ötletelést. minden tök jó
programok érdekelnének, pl tudok e wordbe pl kézirni akár tollal ,akár úgy hogy ő azt értelmezi és átalakítja gépeléssé,(megoldva reszben) esetleg milyen programot tudtok amivel kitudom használni a épet és tudok rajzolni. Köszönöm a segítséget. -
bb.bocs
őstag
hello ismét. olyan kérdésem lenne hogy adott egy lenovo x230t hibrid. Tollal és kéz ltal is vezérelhető. a képernyő előtt valami fólia szerűség van , ami karcos kicsit kopott. ez lehet valahogy renoválni, vagy sem, ha igen hogy, és mennyibe mattitja a kijelzőt, cseszi el az érzékeléseket.
-
bb.bocs
őstag
néztem egy videot. lehet csak a bios elem szivat?... nincsen másik rendelni kell kintről. szerintem ebben sosem voplt cserélve.
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100882 üzenetére
lepróbálom. a gép áramot kap , csak mintha a képig nem jutna el. ezt hittem bios hibának....... -_-
ui: nem enable módban sem . -
bb.bocs
őstag
mire utalhat a hiba?
bekapcsoláskor nincsen kép.3-4-5 ki bekapcsoló nyomkodás után elindul, utána megy ha újraindítom rendesen. alaplapi videokártya vagy nvidia? vagy mi lehet a gond? -
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100864 üzenetére
bioszt frissítettem. sőt összeállt a fejemben...valószínű alaplaphibás a történet(videokártya) ( a biosfrissítés azt hiszem nem is kellett volna... csak érdekes hogy utána jött elő a hiba addig nemigen ...) megy meg minden, de van hogy 3szor kell kibe kapcsolni hogy képet adjon, utána viszont pöpec...
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100863 üzenetére
hát úgy látszik nem
ráírtam hogy mit ajánl... gondolom ha szakaszosan csinálnám, az az utáni biost frissiteném rá nem halna le. d nah
amúgy tökéletesen megy a gép
csak "bizonyos" szempontból nézve annyira nem jó ha nem indul pöccre egy ilyen vas
mondhatnám úgy is hogy csökken az értéke...
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100860 üzenetére
más:
a bios létezik vérgre, viszont olyat csinál hogy bekapcsolnám és van hogycsak 2-3 ki bekapcsolás után indul el. gondolom felkéne elvitelg frissítenem, de nem merem már. így viszont bután néz ki. működik meg minden, de van hogy 3-adszorra "indul" el. g5et30ww (1.08) 2012-06-01 dátummal. -
bb.bocs
őstag
lenovo w530 "életre kelt" köszönet gyebusz kolléga bios "frissítésének"
( mi is az az su?hátha van ötletem amit letudok írni)
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #100812 üzenetére
aha. köszi
gondoltam totál megtisztítom
más. a színkalibrálóval kapcsolatban lenne kérdésem.
Bekalibrálta a színt, viszon utána hogy tudom másfélévé átkalibrálni, mert azt nem engedi.
plusz ha dokkolóra teszem a gépet, (megjelenítés a második kijelzőn) akkor oda is azt a színopciót rakja át. nem lehet azt megcsinálni hogy amikor érzékeli hogy dokkolón van, ott automatikusan a sima alap windows színbeállítást, amikor pedig nincsen dokkolón akkor a pantonet használja? (színkezelésnél kell mindig visszaállítgatni ha jól emlékszem, elég macera) -
bb.bocs
őstag
Ti hogy tisztitanatok a w530as hangszóró részét kívülről? Fogpiszkalo? XD
-
bb.bocs
őstag
nem hiszem el.. nem bénázok, de rám jár a rúd
tegnap dokkoló nélkül használtam a laptopot. most azt csinálja dokkolóval hogy egy idő után elsötétül a kép a tvn. D: ha jól emlékszem régen ez vli vagy az nvidia vagy az intel drivernének a macerája volt. hátha emlékszik valaki aki belefutott már hogy mivan
szerintem ha megoldódnak a dolgok egy jó ideig nem akarok foglalkozni semmi ilyen vackolással
inkább kint kéne bringázni vagy vlmi ha már ilyen szép idö van
-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya #100803 üzenetére
bios frissítés után közvetlenül? csak nem... a frissítésig nem volt gond,pont akkor amikor bioszt frissíteni próbáltam pont akkor meghalna cpu, hát elég véletlen egybeesés lenne. (másik laptopot nem fogom csak ezért szétkapni hogy belepróbáljam a procit., így is kiborító ...
)
-
bb.bocs
őstag
eStére lehúztam a gépről mindent, mondom hátha.. de semmi xD
-
bb.bocs
őstag
akkor tuti hogy ez a gond ugye? nem lehetett más. Többet valószínű nem fogok frissítgetni biost egy gépen sem
remélem
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tikakukac #100788 üzenetére
durva. am gondolom darabokra kel lszednem a kütyüt, nem hozzáférhető mondjuk felső burkolat leszedése által a lapon. Sajnos nem tlaáltam meg hogy hol van pontosan az alaplapon a chip. Mindez egy bios miatt basszus köszönöm a segítséget, lényeg hogy egy kis beruházás által még menthető a dolog. (bár nem hiányzott a kiadás)
-
bb.bocs
őstag
köszönöm nektek. esetleg ha tudtok vlkit szóljatok, vagy itt a feltörösnél rákérdezek tud e ilyet. (bár lehet melóban ért hozzá vlki) kicsit kiborít hogy ennyi kinyírta
a másik w530as gépnél ilyen gondom sosem volt, pedig ott is vagy 2szer frissítettem biost. nem értem
Más:
amint a másik w530ast levettem dokkolóról, megint elmászott a wifi -
bb.bocs
őstag
kivettem a ramokat, bios elemet akksit tápkábelről lehúztam fél órára. kiírtam iso fájlként a lenovo oldalán található bios fájlt, melyet mind a saját mind külsö dvd olvasóval próbáltam beolvastatni sikertelenül. rádugtam egy usb pendriveot win10 bootosat , kivettem a vinyót... semmire sem reagál. ( rádugtam tvre dokkolón, mdpport dvi adapterrel is) bekapcsolom felvillannak a dolgok és ennyi. nincsen több ötletem, kicsit kiakasztó hogy a gép 1 órája még az updateek előtt hibátlanul működött. ezekszerint kuka
?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok megint... egy másik Lenovo w530... bios frissítés lett volna. leszedtem a lenovo oldaláról, kibontotta, elindította, újraindult, közölte hogy újraindul, azóta a wifi ikon világít, a venti pörög, de ennyi, fekete a kép. bios elemet már kivettem 1 percre de semmi. Bios update kinyírta volna? nincsen kép. (dokkolóra téve sem)
-
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
válasz
donjohnson #100774 üzenetére
nem szeretnék. A wifivel minden oké volt korábban
A w530 még egy minőségi széria
+ processzorban is jobb a 3920mx [link]
igazából ez csak érdeklődés szintű, vígan elvagyok a mostani procival is, de ha az ölembe hullana egy kis pénz lehet lenne annyi "agyam" hogy berendelném a procit -
bb.bocs
őstag
szerintetek a w530-as mennyire szeretné a core i7 3920xmprocit? a 3740-hez képest mennyire melegedne, teljesítményben mennyi kül. jelentene? valaki "játszott" már ilyesmivel? (mellesleg itthon nem nagyon találtam procit)
-
bb.bocs
őstag
válasz
azbest #100765 üzenetére
esközkezelőben ugyanazt húzza fel neki.
startup tiltva van kezdetek óta azt hiszem.(mondjuk az a fura hogy a gépet amikor elindítom, ugyanúgy betölt mindent (ha jól emlékszem böngésző is)mintha valami mély alvásba tenné magát ,nem leállna... ezt hogy lehet kikapcsolni? parancssoros megoldást ár próbáltam azt hiszem erre.)
update:
megjelent egy lenovo system frissítés,(viszont itt rá kell kattintani, magától nem megy fel ahogy nézem) de úgy hogy a beállításoknál az egyéb Microsoft termékek frissítése ki van kapcsolva.Lenovo Vantage bezavarhat? ott viszont talál wifi drivert és be is van neki lőve hogy feltegye automatikusan.(akkor is kérdés hogy a kettő miért írja felül egymást... min akadnak össze.
ui: vantages felrakás után újraindítottam a gépet és megint nem jó és a vantageban ugyanúgy megjelenik ugyanaz a frissítés mint telepíthető .ui: akárhogy rakom fel, akár vantageből akár windowsból, akár win frissítésből, mindig ledobálja újraindítás után úgy látom.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok egy kérdés. adott egy w530. n6300agn kártyával.
Tök jól ment, majd szerintem a windows frissítés vágja szét azóta...
A gép elindul, sárgán jelzi az eszközkezelő Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
fogom letörlöm illesztőprogram törlésével együtt.
vagy lenovo vantagevel felhúzza magának, vagy a windows a drivert, ( nem tudom mikor melyik) majd működik a wifi.
Újraindítom a gépet és kezdődik ismét a móka.
Regeditből nem szedtem még ki a dolgokat, de amíg nem nézek utána addig viszont hátha más is játszik ilyesmivel és már sikerült megoldani mi lehet a probléma. Tény hogy nemrég az egész gépet szétkaptam, de az antenna csatlakozókat jó helyre raktam vissza, különben nem is menne, nem pedig hol igen hol nem. Ezért is tippelek a windowsra. -
bb.bocs
őstag
nem tudom mi történt, jött egy tonna frissités a gépre , leszedtem a palmot is újra bedugtam, és most jó
működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest