- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
bigrock #114713 üzenetére
Egy T430-on Intel 520 Ssd-re telepített Windows volt ilyen, 100/100-as Ssd volt, de újraindításkor mindig fagyott. Egy fórumból vettem az ötletet, és tényleg, másik Ssd-n hibátlanul ment a rendszer, átklónozva, /a gépnek biztosan nem volt baja./ És aztán az az Intel 520 is hibátlan volt másik gépben.
Nem állíthatom hogy ez a baj, csak a tünet ugyanaz, megnézném másik Ssd-vel. -
golya87
őstag
válasz
bigrock #112429 üzenetére
Nekem volt többször is gondom az akkuval. Kiírta, hogy érzékelhető az egyik akku, cseréljem. Ha épp le volt merülve a másik, akkor kikapcsolt. Két akksicsere után, most "csak" akkor jön elő ilyen, ha lemerítem teljesen és utána elkezdem töltőn használni. Cserén kívül jobb ötletem nincs.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bigrock #108175 üzenetére
Én egy Radtech Optex vélhetően szemüveg/lencsetörlőt teszek közé, amit a 15"-os PowreBook G4-esemhez kaptam. Vadi új IPS panelemben már látszik a klavi lenyomat a T440s-emben. EDIT: Szimatszatyorban hordom a gépet, alsó tálca a combom felé néz, a gép kijelző előtt pedig van pakolva egy fejes, és egy New 3DS az elős zsebben.
Pöppet más:
Épp most húztam meg a zsanérokat, mert a buszon már néha hajlandó volt az ölembe csuklani. Mostmár olyan mint a gyári, kétkezes nyitás. Eddig simán lehetett nyitni-csukni egy újjal. -
vicze
félisten
válasz
Ahogy írták sehogy.
Ha touch fényes üveg, akkor van rajta fólia és abba nyomódik bele, az kiszedhetetlen. Szóval az gariban cserélendő. Ha matt és van kijelző perem, akkor csak a zsír szokott nyomot hagyni, azt én eddig minding le tudtam törölni és nem hagyott különösebb nyomot sose, néha kell pár menet.Problémára lehet megoldás egy clear fólia, és cserélgetni ha már nagyon rossz. (a fényes kijelzőkre rakok mattot)
-
Tikakukac
titán
válasz
Igen, ez vicces. Nekem a legutolsó emailem ezen ügyben a Toshiba felé ment, ott az volt a végső konklúzió, hogy csomagoljam be a gépet téglába és küldjem be a csoda üvegkirakatos szervizközpontjukba. Természetesen az üvegen át. Mert a gépeknek bajuk nincs, főleg nem sorozatban és amúgy is, mit képzel a user, hogy zavarja ha a klavi beleveri magát a kijelzőbe.
De kíváncsi vagyok a Lenovo mit szól ehhez. Azt tudom, hogy x200-x201 idejében nem nagyon érdekelte őket.
-
-
vicze
félisten
válasz
bigrock #107528 üzenetére
Nem. A WWAN egy külön káryta. (A belső elrendezés azonos X270 esetében is.)
SIM slot minden gépben van. A videóban látható kék és narancs kábel kell ott legyen, ha azok nincsenek ott akkor nem bővíthető. (Az egész antenna kábelezést kell cserélni WWAN-osra.) -
barnam_
nagyúr
válasz
bigrock #107009 üzenetére
Win10-el csak a Vantage-el tudod állítani, vagy Win7 alatt a Power Manager.
Alternatív megoldás, ha egy live linux alatt belövöd a töltési küszöbértéket TLP-vel, elvileg megtartja a beállítást amíg nem veszed ki az akkut.
Aztán persze az is lehet, hogy a Windows-os driver felülírja... -
vicze
félisten
válasz
bigrock #106878 üzenetére
Ez rajtad múlik.
Lassítani lassít, de egy modern gépen nem észrevehető mértékben.(H/W gyorsított I/O overhead.)
Ha nincs rá szükséged nyugodtan kapcsold ki, eltarthat egy darabig mire végez.
Bizonyos ritka esetekben okozhat gondot, így a recovery key-t nem árt elérhetően tartani, azzal még másik gépben is feloldható. -
vicze
félisten
válasz
bigrock #106856 üzenetére
Minden új gép alapból bekapcsolt Bitlockerrel(TPM unlock) jön, ilyen a Lenovo Win10 pro gyári image, 2018-óta ha jól emlékszem. A felkiáltójel arra utal, hogy jelenleg nem aktív(suspended mode) a Bitlocker és be kell fejezd a konfigurációt, ami lényegében a recovery kulcs lementése valamilyen formában.
Tehát dobozból kivéve egy köztes állapotban van a rendszer mikor titkosítva vannak az adatok , nincsenek a kulcsok aktívan használva még, ehhez be kell fejezd a konfigurációt. -
Tikakukac
titán
válasz
bigrock #106685 üzenetére
Biztosan nem fognék ilyenbe, ha az akku is lényeg. Ilyen igényre sajnos tényleg jóval újabb gép kell. Minap mondta kollegina, E5470-nél elég szépen használva a gépet letolt egy teli napot úgy, hogy a gyerek kihúzta a konnektortból a töltőt. Az 10 óra megvolt akkor lazán. Nuku varázslat, slice battery meg 12 cella stb.
-
arcsin
senior tag
válasz
bigrock #105879 üzenetére
Itt vannak jó minőségű utángyártottak. Bár ahogy nézen most "karbantarják" az oldalt, valamint a helyzetre való tekintettel nem tudom hogy vannak nyitva. Egy telefont megérne nekem biztosan.
Valamint itt kilehet fogni néhaÉn 6cellás eredetit vettem a x230ba újat 7000ért.
Én pár éve az x230-ammal ide, az akkukerbe mentem el személyesen. Nagyon segítőkészek voltak. Ott egy fiatalabb férfi, a tulaj fia (talán) volt aki inkább ezt a laptopos vonalat vitte. Úgy értem ezt hogy ott ez az akksi bűvölés családi tradíció -
vicze
félisten
válasz
bigrock #105856 üzenetére
Windows 10 amennyiben talál a BIOS-ban kulcsot akkor beaktiválja magát azzal.
Azon még esetleg gondolkodj el, hogy a gépen lehet Windows 7 Home edition-nel lett aktiválva/eladva, akkor csak Windows 10 Home aktiválódik be vele a Pro nem.Kulcsot megnézheted ezzel(BIOS OEM Key ként olvassa ki), de ez csak is kizárólag az adott képen fog működni semmi máson, és csak a megfelelő edition-nel.
Ahogy azbest írja ez elvileg csak Windows 8-tól van a BIOS-ban, de hátha... Az X220 forgalmazása épphogy belecsúszott a Win8 megjelenésébe, talán felkészítették.@HSM: Nem joghézag, hanem MS konkrétan nem törődik vele, mert nekik az a legfontosabb, hogy Windows 10-et használj.
-
azbest
félisten
válasz
bigrock #105849 üzenetére
Ha még a gyári rendszer volt rajta előtelepített módon, akkor abban nem egyedi win7 kulcs volt, hanem a gyártói közös technikai kulcs. Azt valóban nem fogadja el tiszta telepítéshez. A win7 esetén még nem volt a biosba sütve egyedi kulcs, hanem csak egy jelzés volt benne a jogosultsághoz - ezt úgy emlékszem lehet ellenőrizni valami toollal. Szóval tényleg a matricáról leolvasott kód kellett volna, ha lett volna.
Utólag már nem segít (hacsak nincs meg a gyári előtelepítős lemez pakk hozzá amiről vissza lehetne húzni, amit nem adtak már talán akkoriban sem a géphez, csak külön lehetett kérni), de valsz win10 update kellett volna. S ha az végigment és beléptél a fiókoddal, s aktiválta magát, akkor egy tiszta újratelepítés, mert úgy már felismeri jogosultként az ms nyilvántartásából is.
Ha esetleg valahonnan meg tudod szerezni a gyári telepítőkészletet, akkor az lehet vissza tudja tenni a gyárilag aktivált (cert-et tartalmazó) win7-et. De érdemes megnézni toollal, hogy valójában van-e slic benne. Talán az aida64 próbaverzió is tud ilyet.
-
Tikakukac
titán
válasz
bigrock #105849 üzenetére
Csak az elmúlt 2 hétben áttoltam 30 gépet Win7-ről így, saját gépem is így van. Mennie kell.
Az, hogy a szoftver mit olvas ki, nos semmit sem jelent. A géped alján akku alatt lévő keynek mennie kell. Ez 100%. Én teszem rá a tétet, hogy nem origi kulcs volt a gépedhez felrakva és azért nem eszi meg a Win10.
-
-
-
joergie
őstag
válasz
bigrock #103573 üzenetére
Szerintem ha valaki racionálisan, márkafüggetlenül gondolkodik, és a legjobb ár érték arányú használt készülékben gondolkozik, akkor thinkpad x30 szériáról érdemes dell xx70 szériára váltani, legelterjedtebb az 5470, szeirntem neked is ezt kínálták fel, nekem nagyon tetszett. Szerintem thinkpad x30-as széria után visszatérni lenovora x70-80 körül érdemes.
Engem speciel leginkább a zsanérmegoldás zavar.
Ha választani lehetne akkor viszont egy i7 6.gen x1 yoga wqhd oled kijelzővelKb mint a fehér holló(múlt héten volt egy fhd ips i7 6.gen x1 yoga 100k-ért hardverapron). convertible megoldás terepen szerintem amúgy is adja.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
bigrock #101721 üzenetére
Bár ez talán nem a megfelelő fórum, de telepítéskor ne akard megadni a kulcsot, válaszd az átugrászt. Utána majd online magától beaktiválódik, mert felismeri a gépet. A korábbi telepítéskor bekerült az ms nyilvántartásába.
A gépbe beégetett licensz még esélyes, hogy 7 vagy 8 verzióra volt és arról lehet telepítés közben nem tud aktiválódni. De annó 10 updatekor már beaktiválódott és ezt felismeri, ha átugrod.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
bigrock #100061 üzenetére
Hogyan történt az eset? Vagy egyszer csak ilyen lett?
Ha a szalagkábel igazgatás nem segített, akkor valószínűleg LCD lesz, nekem például az iPhone 5s-sem produkált ilyet, napokig azt hittem, hogy csak szalagkábellel van valami, aztán persze kiderült, hogy nem, kijelzőcsere lett a vége... -
-
-
Tim82
félisten
válasz
bigrock #97323 üzenetére
Series 3 Ultrabase vagy Mini Dock Series 3 (437) vagy Mini Dock Series 3 Plus (eSATA változat).
Az USB 3.0-s változat USB 3.0 portja USB 2.0-ként fog csak működni az X220-szal.
-
-
timer32
csendes tag
válasz
bigrock #96730 üzenetére
Én nem vagyok generációk óta ThinkPad használó, néhány hónapja nyúzok csak egy T450-est, de rengeteget olvastam előtte. Nyilván az érveket és ellenérveket úgy lehetne legjobban hozni, ha ismeri az ember az igényeket és az anyagi hátteret. Engem egy relatíve jó állapotúval (bár nem 100%-os), szerintem korrekt áron hozott össze a sors. Azt hiszem, 130 ezer alatt költöttem eddig, a gép az alap akkuval + egy 72Wh-s akku, valami egyszerű tok. Tervben van egy rendesebb táska, később 8 GB RAM bővítés, és vagy egy USB 3.0 dokk, vagy egy ThinkPad dokk, bár eddig nem érte meg beruháznom.
Persze, kompromisszumok mindig vannak, de nekem eddig nem volt egy rossz döntés (mondjuk ma jött egy windows frissítés, remélem nem cseszekszik majd a driverekkel).Ellenérv lehet esetleg az, hogy nem macbook air vékonyságú, noha azért nem egy nehéz darab.
Talán az egyik legerősebb ellenérv, hogy nem a legújabb generációs gép, így a hardver, főleg a processzor nem mai, egészen pontosan ugye 5. generációs, ami bár teszi a dolgát, de persze attól is függ, mire használod (meg attól is, hogy az i5 vagy i7). Nyilván ha van rá pénz, érdemes lehet újabb modelleket keresni, vagy akár konkrétan 8. generációs cuccokat nézni, amikben már négymagos processzorok dolgoznak. Nyilván ha lenne annyi pénzem, T480-at vagy valami másik 8. generációs gépet vennék, de sajnos erre nincs 300+ ezrem, és nem is biztos, hogy kihasználnám.
Ha nálad feltétel az USB Type-C megléte, akkor az is hátrány, ugyanis ezen a gépen nincs.
Nem tudom, hogy milyen specifikációjú gépet szereznél, de itt a profik szapulják a kijelzőket. A T450 hivatalosan nem volt FullHD-val kapható, 1600x900-as HD+, illetve a sima HD felbontás volt elérhető. Nekem sajnos utóbbi, gyengébb jutott, de az a véleményem, hogy bár valóban nem az életemben látott legszebb és legjobb kijelző, de szerintem közel sem annyira használhatatlan, mint sokan tartják. Hozzáteszem, ha eddig FullHD-s géped volt, akkor biztos érezni fogod a különbséget a minőség visszaesésében, és ismét előkerül az is, hogy mire használnád, nyilván Photoshopra nem ez a kijelző a legmegfelelőbb. Ezt a problémát mondjuk egy plusz kijelző nagyrészt meg tudja oldani, kivéve ha tényleg állandóan máshol vagy. Adott esetben pedig buherálni is lehet.
HDMI-hez átalakító kell, ha ez számít.Ezen túl persze rengeteg előny van, szóval nem tudom, milyen áron és mihez jutnál hozzá, illetve milyenek a saját igényeid és lehetőségeid, de összességében még mindig nem egy rossz kis gép. Én szerintem mellé tudok állni, és remélem, hogy azért valamelyest tudtam segíteni. Alternatívának egyébként talán valami business HP-t néznék, de konkrét modellt nem tudok mondani. Sokan még a ThinkPad T440s-t mondják, ami nálam is játszott ebben a kategóriában, de végül ez jött.
-
-
fattyu
veterán
válasz
bigrock #95361 üzenetére
12 colon nem isten ellen való vétek. erőst felesleges a 1080 akkorában SZERINTEM. de kérhető azzal is. Privát vélemény.
Ethernet átalakítót pedig kapsz a dobozban typec ->eth. ad egy a vékonyításnak áldozata, másrészt nem nagyon látom hogy egy ultra portablenél miért lenne vétó hogy csak átalakítóval van vezetékes net.nem mondom jó vagy kéne
de nem ezekért :d
-
Frawly
veterán
válasz
bigrock #94938 üzenetére
Szerintem ez mindegyik Linux disztrón megy, válassz a distrowatch.org top10-éből valami népszerű disztrót. Leginkább a grafikus felület dönti el a RAM igényét. Töltöttségi max szabályozásához és az egyujjas görgetéshez lehet terminálban kell bohóckodni, de mindig beállítható.
-
Tim82
félisten
válasz
bigrock #94841 üzenetére
Ha a frissítés igazából kikapcsolja az Intel ME-t, akkor biztosan.
Komolyra fordítva a szót, vélhetően a nemrég napvilágra került sebezhetőségre valami patch-féle akarna lenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest