- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
Valamelyik nap szervízbe jött egy X240, ripityára törve, HDD keret és szalagkábel nélkül, még működő de sérült (stresszcsíkos TN) panellal, és mint kideült hibás billentyűzettel IS. szegény gép...
A lényeg: Se touchpad se trackpoint nem működik.
Ugyan azon délután telefonon: van eladó 440s, de ugyan ezzel a hibával
#40Series -
vicze
félisten
Szerintem külön marad teljesen, valamikor 3-4éve jött be a Vantage(Companion átnevezve).
A System Update egy nagyon más tool és mint írtam sokkal több kontrollt ad. Egy nagyobb cég elég egyértelműen ezt kell használja és a Vantage még csak nem is opció számukra.A Vantage teljesen "különálló", amit linkeltél csak a hogyan telepítsd az Enterprise verziót a Store nélkül.
Jelenleg 2 verziója van a Vantage-nek. A régi 2.x (amit átverzióztak most valami tök másra, hogy a Store ne csapja felül.) és van az új ami a 3.x és a MS Store-ból ez jön. Na most a 2.x-ből lett a Vantage Enterprise, mivel a 3.x-ből jelenleg hiányzik egy raklap képesség, ami kell a cégeknek és elengedhetetlen. -
ATI
senior tag
válasz
vicze #104997 üzenetére
Hát ja, szerintem is egyedi eset. Csodálkoztam is, hogy mé' nem megy fel ez a szar hatodjára sem?!
Najónem.
Szerintem ez egy átmeneti időszak (jó hosszú). Párhuzamosan megy a System Update és Vantage, külön DB-vel, de gondolom idővel már csak a Vantage lesz.
Nincs saját tapasztalatom, de ezen cikk alapján a Vantage is tud együtt dolgozni a SCCM-mel.
-
vicze
félisten
Hát mivel az adatbázisok kézzel vannak feltöltve, így sajnos az emberi hiba nem kizárható, ez System Update-tel is ugyan úgy megeshet.
Amúgy ez a T470s-hez az eggyel ezelőtti frissítés, így valamit eléggé elnézett valaki.
Most mondhatnám, hogy látod a Vantage is rak fel olyat, amit a System Update nem.
Az hogy miért dolgozik két külön DB-ből nem tudom. (Céges szempontból, én pl. a kisebb overhead és a némileg könnyebb cloud managelés miatt választottam a Vantage-et, és a augusztusi update-ig nem is volt vele semmi probléma, azóta azért elég kettősek az érzelmeim...
Nyilván a System Update nagyobb kontrollt jelent System Centerrel integrálva és akkor le van a gond. Csak azzal legalább heti szinten foglalkoznia kell valakinek dedikáltan, hogy naprakész legyen és fel kell építeni az egész rendszert.)A Notebookcheck folowup cikke elég korrekten összefoglalja és leírja a történteket, és hogy a probléma minden gépen augusztusig javítva lett.
-
ATI
senior tag
-
vicze
félisten
Azt szeretném leszögezni, hogy nem a hírrel vagy az információ terjesztésével van bajom. Az nyilván valóan nagyon helyes és dicsérendő, de egyrészt egy híroldal, ami ebből él, ehogy már egy felháborodott Reddit usertől informálódjon.
A másik probléma az előzőből eredő hibás, hiányos, és félrevezető tájékoztatás.
Notebookchek azóta közölt egy jóval részletesebb és értelmesebb leírást, nyilván az updateket már nem kapja fel a média és ez a legnagyobb probléma a mai világgal.
Azzal is abszolút egyetértek, hogy amennyiben valaki rövid garanciával vette a gépét, akkor legyen csereprogram erre a hibára, ez a minimum! (Az egyéves faszságot alapból elég undorítónak tartom, a Lenovotól, egy T vagy X esetében.)Amúgy azóta Lenovo kirakta bannerbe minden érintet gép support oldalára.
"Igen, a 80-as T, X, P szériától minden Thinkpad-nak USB Type-C töltője van."
Nem, nincs minden Thinkpadnek USB-C töltője. 100W-nél többet fogyasztóknak nem is lehet, így a P-k többségén nincs. X-eken meg már 6.genes Intel óta van.
Pont az ilyen félinformálásról beszélek.Azt se képes senki leírni, hogy kizárólag az NVM verzió számít a töltési probléma esetében, és a 20-as 43-as vagy 45-ös verzió oldja meg a problémát a modelltől függően.
Egyszerűen a feltételezések, hogy a legújabb javítja hibásak, és ez elég egyértelmű ha a cikkek szerzői elolvasnák a readmeket. A javított FW-k szinte mind augusztusa kint voltak géptől függően.A Lenovo dokumentáció oldala 2018 óta elérhető és folyamatosan bővítették különböző hibajelenségekkel. A töltési hiba augusztusban került bele és addigra javítva is volt a legtöbb gépen.
"Pl a cégnél rengeteg embernek van T480s-se, T580-a és szerintem nem frissítgetik."
Be is ba***na ha a userek frissítgetnének FW-t egy céges laptopon ez az IT support feladata. Az üzemeltetők, pedig nagyon remélem, hogy regisztrálják a gépet, vagy legalább feliratkoznak, a advisory hírlevélékre, ahogy én is teszem. Sőt elsősorban a Security Advisories-ra legyenek feliratkozva, illetve nagyon remélem, hogy a Thinkdeploy-ra is fel vannak iratkozva ott sok probléma van taglalva, ami céges telepítéseket érinti elsősorban."Egyébként én is tapasztaltam már olyan, hogy bizonyos fw-eket nem frissít a Vantage."
Eddig kizárólag a TPM hitfixeket nem rakta fel a Vantage. A System Update ezt biztos felrakná. Amúgy a Vantage-be minimálisan később kerülnek a frissítések fel mint a System Update-be, ez okozhat időleges eltéréseket, nagyon sokszor előfordul, hogy a BIOS már fent van, de Vantage még nem találja. Volt, hogy 1-2hét is volt, mert volt visszahívás és egyebek. (a T490 esete egy katasztrófa kb.)
Minden gépen T470-től T490-ig az új TB TW-t a Vantage gond nélkül felrakta. Mikor megkaptam a levelet mindegyiken leellenőriztem. A verzió váltásnál megesett, hogy a régi TB SW-t le kellett szedni, de erről volt tájékoztatás.Nyilván mindegy, hogy Vantage vagy System Update, csak a Vantage van usereknek szánva és előre telepítve van minden Thinkpadra, ezért azt mondom. Amennyiben előre van telepítve, nyilván működik és nem kell 1x-se elindítani. Az egyszeri elindítás a régi Vantage-ről az újra váltás esetében igaz. Ugye a System Update csak adminnal megy, Vantage pedig sima user módban. Céges gépen normál esetben nincs admin joga a usernek.
Az autoupdate a Lenovo ajánlása. -
Frawly
veterán
válasz
x64emulator #104980 üzenetére
Válaszoltam neked az SSD-s topikban, ahol először kérdezted.
-
ATI
senior tag
válasz
vicze #104966 üzenetére
Sorban akartam válaszolni, ezért ezt csak most olvastam.
Kb ugyanarról beszélünk.Szerintem nem baj az, hogy most ezt felkapta a "média". Inkább jusson el több emberhez, akár feleslegesen. Nem minden thinkpad felhasználó advanced user és nem biztos, hogy fent van neki a Vantage. Sőt, ha jól gondolom egyszer el kell indítani, hogy utána automatikusan frissítse a driver-eket, fw-eket.
Pl a cégnél rengeteg embernek van T480s-se, T580-a és szerintem nem frissítgetik. Céges gép, bekapcsolják s csak windows update-kor indítják újra. A céges desktop üzemeltetőknek pl már hasznos lehet egy ilyen hír, már ha proaktívan állnak hozzá.
Egyébként én is tapasztaltam már olyan, hogy bizonyos fw-eket nem frissít a Vantage. Sajnos pontosan nem emlékszem melyikkel jártam így. Időnként meg szoktam nézni a support.lenovo.com oldalán elérhető verziókat a Vantage-ban utoljára frissítettekkel. Ekkor vettem észre az eltérést. Csak régen volt, nem emlékszem, hogy bios, vagy valami fw volt-e az.
Ami biztos, hogy a T480s-emmel volt ilyen.
Sőt, még a System Update is fel tud hozni olyan frissítést időnként, amit a Vantage nem.Vagyis közel sem 100%-os a Vantage, nem lehetünk biztos abban, hogy az automatikus frissítése mindenre gyógyír.
Én így látom.
-
ATI
senior tag
válasz
azbest #104964 üzenetére
>>közben a ph is lehozta hírként [link] -- Igen, én jeleztem SidCorky-nak
>>A hírben egy érdekes mondat volt: hogy amelyik gépet csak thunderbolttal lehet tölteni, annál a lehalt port miatt a töltés is oda lehet. A mostani reddit linked kapcsán:
jól látom a t480s már nem rendelkezik rendes lenovo kocka tápcsatival, hanem type-c töltője van? -- Igen, a 80-as T, X, P szériától minden Thinkpad-nak USB Type-C töltője van. (nem teljes a felsorolás)Közben már a NotebookCheck is lehozta [link] A cikk írója tartja karban a Reddit-es gyűjtő posztot. [link]
Lenovo is adott ki hivatalos állásfoglalást a problémáról, a NotebookCheck cikkben olvasható.
-
ghost364
senior tag
válasz
neil_mullen #104983 üzenetére
Lemezkezelőben rendelj betűjelet a meghajtóhoz.
-
vicze
félisten
válasz
x64emulator #104982 üzenetére
A slot oldali csatolófelület támogathat SATA és Nvme SSD-t is egyszerre(B key), és az esetek túlnyomó többségében mind a kettőt támogatja.
Mondjuk már nagyon rég nem láttam olyat ami SATA only (M key), szinte csak B key-es M.2 slot van a piacon.
Megesik hogy egy B key-es M.2 csak Nvme-t támogat, de még nem túl gyakori, valószínű, majd idővel azért normává válik. -
Tikakukac
titán
válasz
Nem az a lényeges, hogy milyen a dugasz, hanem az egyes pinek kifutása. Olyan barom kinézetű csatikat láttam már... lényegtelen. Ami a másik végén van az a fontos.
-
Tim82
félisten
válasz
Nem tudom, de az Aliexpress-ről vett, M.2 SATA 2280 SSD-t fogadó USB 3.0 külső házamnak szintén ilyen bevágás van a foglalatában.
-
x64emulator
tag
Zseniális akkor, köszönöm. Igazából nem tudom értelmezni hogy akkor miért van a csatlakozónak ilyen lábkiosztása? Ha van ott egy ilyen bevágás az SSD csatlakozójánál akkor nem kéne azoknak fölöslegesnek lennie?
De mégegyszer köszönöm akkor, ezt a HMM-es módszert megjegyeztem
-
Tim82
félisten
válasz
x64emulator #104980 üzenetére
A géped Hardware Maintenance Manual-jának 62. oldalán találod meg, hogy gyárilag milyen SSD-kkel szerelték. Pl. ezzel. Ez már segítség a foglalat beazonosításához, nekem így elsőre sima M.2 SATA 2280-nak tűnik, de nem feccöltem bele 3 percnél több időt.
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
SSD miatt volna szükségem segítségre. Kicsit offtopic mert valójában Lenovo IdeaPad Yoga 2 13 (model 20344)-es laptopról volna szó. Sajnos mindenhol kerestem, de nem sikerült rájönnöm pontosan hogy milyen típusú M.2-es SSD kell bele. Esetleg valaki tud erről valamit? Mert ránésre a pinek miatt azt gondolnám hogy mindenképpen NVMe M.2es SSD kell és nem pedig M.2 SATA (ami ugye 2 bemetszéses).
-
magyarzoltan
tag
Létezik az hogy 540-es szériához nincsen gyári vagy gyári közeli hdd caddy az odd helyére? A kinai oldalon kaphatóak ránézésre gigantikus foshalmazok minőség tekintetében, viszont w540-es boomlist nem hoz semmit.
-
-
Kube
senior tag
válasz
vicze #104972 üzenetére
Aham. Tehát ha jól értem, akkor a mostani pici hynix ssd-t ami 2242-es (ha jól látom ez az), ezt át tudom pakolni, annak a helyére meg mehetne bármi. Annyira nem vagyok tisztában ezekkel, azt se tudtam, hogy van ilyen kis méretben is.
Ez viszont nagyon jó hír, nem tudtam, hogy wwan port támogat ilyet.
-
Kube
senior tag
válasz
vicze #104970 üzenetére
Na ez nagyon is jól hangzik. Ha már annyit tud mint egy hdd, akkor bőven elég. Ebbe a portba menne a 4g modem? Hátul van egy sim tálca, de hogy őszinte legyek még nem szedtem szét a notit.
Gyorsan megnéztem, egy bc511 nvme sk hynix 512gb SSD-vel vettem a gépet, fele akkora mint egy normál samsung 970 evo pro. Ahogy nézem lassabb is. Esetleg ezt átlehetne tenni a a WWAN portba, ott talán elférne.
-
Kube
senior tag
Még nem tudom ezt az egész biztonsági mentést hogyan is szeretném, az biztos, hogy napi-heti 1x le kellene futnia. Tudom, hogy létezik usb hub a világon, nincs velük személyes tapasztalatom. Kicsit ilyen gagyinak tűnt régebben, mint az osztott webtárhelyek. Ott is ha minden weboldal erőforrást kér, akkor aztán jönnek a lassúságok. Valószínűleg ez csak az én hülyeségem, mondjuk azóta azért jött néhány usb szabvány, ahol már van kraft.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Kicsit furcsa kérdésem van felétek, de mivel Thinkpad tulajok vagytok, azért talán más is találkozott már hasonló problémával.
A T420 esetében meg tudtam oldani, hogy az SSD mellé beraktam egy HDD-t is tárolónak, az azon lévő adatokat pedig egy külső HDD-re biztonság kedvéért lementettem.
T480s-nél van egy SSD a gépben és ennyi. Pici megoldásban gondolkodom, ezért a HDD-k mérete 2.5. Csinálhatnám azt, hogy veszek két pici külső merevlemezt és rákötöm USB-vel a gépre, viszont még dokkolóval is élből elhasználok a 4-ből 3 usb slotot (egér, bill, hangkártya). 6 usb-s dokkolót pedig hirtelen nem találtam.
Szóval sok itt a gond
Egyelőre megoldásnak NAS-t találtam csak. A két tálcás Synology elég drága, a Buffalot 30 ezerért pedig nem merem bepróbálni.
Ami még eszembe jutott, de az se olcsó mulatság, hogy veszek egy 1TB SSD-t a notiba (most egy 512-es van benne), aztán 1 darab HDD-vel megoldom a biztonsági mentést.
Valakinek van még ötlete, hogy tudnám ezt kiügyeskedni?
-
vicze
félisten
Ez egy sokadik frissítés, olvasd el a readme historykat.
Már látom, hogy a Notebookcheken valakinek épp szembe jött és kihírezte... Pedig elég lenne esetleg regisztrálni a termékelet és feliratkozni a frissítési hirlevélre ha már Vantage-et nem használ.Nyilván maszületett báránynak minden vicc új.
4hónap után ezt felkapni..."hír"
Szerk: Tessék ez az eredeti értesítés dátuma, és az email."Reddit-es bejegyzésben"
Lol. Most egy felháborodott user akinek a tech support hibás tanácsot adott nagyon mérvadó... Illetve szinte minden érintett gép garis, így sokat nem veszthetett.Sőt ha a Reddit bejegyzést végig olvasod, akkor ott is felhozzák, hogy T480s esetében rég javítva lett az FW.
Az is vicces hogy mennyien írjak, hogy a Vantage nem frissít, mikor minden gépen, simán lefrissitette eddig. Miért pont ezt hagyná ki?
@azbest: A slim tip-et kivezették a 8. generációval minden 100W alatti gépnél. X1 5gen-nel kezdték még 4éve.
-
azbest
félisten
közben a ph is lehozta hírként [link]
Bár valsz közelsem csak thinkpad és valsz nem csak lenovot érintő dolog, hanem mindent intel thunderboltos gépet.A hírben egy érdekes mondat volt: hogy amelyik gépet csak thunderbolttal lehet tölteni, annál a lehalt port miatt a töltés is oda lehet. A mostani reddit linked kapcsán:
jól látom a t480s már nem rendelkezik rendes lenovo kocka tápcsatival, hanem type-c töltője van? -
ATI
senior tag
válasz
vicze #104940 üzenetére
Szia,
Távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak veled. Ha mindenre kiterjedően precízen írtam volna, akkor még nem végeztem volna.
"A firmware-et ma, 01.22-én adta ki a Lenovo..." Erre gondoltam:
N22TH06WA Reddit-es topikban pórul járt kolléga beszámolója alapján gondoltam, hogy érdemes foglalkozni a témával. Be is linkelt pár Lenovo fórum topkiot.
Tisztában vagyok vele, hogy tavaly novemberben ütötte fel a fejét ez probléma.csak alaplap csere segít."
Ilyen hol van leírva?
A Reddit-es bejegyzésben és az ott belinkelt 4 fórum téma valamelyikében. -
HSM
félisten
válasz
vicze #104961 üzenetére
Milyen AX router van 100 dollárért? Amikor nézegettem nem olyan régen itthon, még inkább az 50-100k közötti ársávban voltak.
Amúgy ami az AP-t illeti, sok múlik azon, hogyan van használva. Az én AP-m is elég fürge, ha hardveres NAT-on használom, de azért van, amit az nem szeret, így inkább hagyom a 800Mhz-es CPU-ra a NAT-ot, de úgy azért egy fokozattal szerényebben dobálja utána az oldalakat. És ez még nem 100 user, csak 1, gigabites vezetékes módon csatlakozva.
A kártyával csak az a "csalóka", hogy bár csak 15 dollár, de egyfelől meg lehet szívni a kompatibilitással, ha van whitelist, másfelől szerelgetni kell a gépet. De amúgy igen, ha innen nézzük, hogy "csak" 15 dollár, és ha csak "kicsit szívás" szerelés (ez a T460s/T470s/T480s-en könnyű, de azért a sima, pattintgatós szétszedésű gépverziókat én már nem bontom olyan szívesen), és csak "kicsi" esély megszívni, akkor végülis meg lehet venni az AX router mellé, csak hogy az ember jobban érezze magát.
-
vicze
félisten
-
HSM
félisten
válasz
vicze #104955 üzenetére
Igen, ez a vicc. Már egy jobb G-s eszköz is tud 5Ghz-en ~200Mbit/s-et 40Mhz csatornával közelről. [link] . Ezt ugyan 3 antennással mértem, de ugyanezt (vagy picit többet) tudja a T460s gyári két antennás Intel 8260-as AC-s kártyája is ezzel a routerrel. Tehát a fejlődés annyi, hogy a G maximális 40Mhz-ét már fel tudod húzni 160Mhz-re, hogy az eddigi 2 helyett rögtön 8 csatornát telibe lefoglalj magadnak.
Aztán persze igazából így mindenkinek rossz lesz idővel, pl. társasház, nálunk pl. 2,4Ghz-en már lassan próbálkozni sem érdemes, annyira használhatatlan a rengeteg zajtól, de 5Ghz-en is szoktam látni egyre több 80-160Mhz-es AP-t, legnagyobb "örömömre".
Az AX mondjuk ilyen téren szvsz üdvözlendő, az OFDMA révén talán majd javul a nagyon sok useres hatékonyság, de nyilván az még év(tized?)ek, mire ezek az eszközök lesznek többségben.
(#104957) jános: Ezt pont fordítva látom. Egy erős, jó minőségű AX routernek inkább látom értelmét, mint az utólagos AX kártyával szenvedni a notebookba.
A router AX képessége hasznos lehet pár év múlva, amikor már remélhetőleg több notebook, telefon, stb is tudni fogja. Egy jó minőségű erős AC router is általában elég borsos árú sajnos, szóval szerintem nem ezen fog múlni.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #104956 üzenetére
Megszüntették valamikor?
Kijelzőre továbbra is van valami, mert nem mindennel ment 5 és 6gen-ben a fényerő állítás, de pont ebben a T440p-ben egy tök random 1000%-ig nem támogatott panel van és semmi gond.Ha lesz időm megnézhetem a sima T440-et is, mivel a BIOS-a egyezik a T440s-el, így az eredmény ugyanaz lenne. 5gen lenne még érdekes, de az most elég messze van sajnos.
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #104952 üzenetére
Nos done, épp csak 4 és 6gen van nálam, 7 és 8-at talán holnap tudnám megnézni, 5 gen most nem lesz egy ideig a közelben.
4 gen nem támogatja és unsupported HW-val ki is köpi a BIOS egyből.
6 gen gond nélkül elindul, Windows lehúzza a drivert magától és megy is, nem kell semmit csinálni.
Szinte 100%-ra veszem, hogy 6 felett mindennel menni fog, ahogy linkeltem korábban.A többi offba rakom mert nem a topik témája.
Mint írtam a WiFi 6 nem hoz semmi sebesség többletet az ég világon, na jó de, 1.7 helyett lehet 2.4 2x2-n, de ugye ez erősen elméleti dolog.
Ezt tudja:
Az AP egy UAP-SHD, 5Ghz-t 160MHz szélesre raktam, hogy max. legyen. Mivel társasház, illetve sok eszköz lóg az AP-n, így nyilván elég nagy a zavarjel, így az a elméleti max. 1,7Gbit-es linkspeed elég gyorsan leesik 600 körülire, de ha az AP közelében van ez eszköz akkor 1GBit-re néha felmegy. 80MHz-n egyből csak 833 volt a max, bár a feltöltés leesik 500 körülire, túl nagy változás nincs valósan.
Mielőtt valaki ezzel jönne, az AP link aggregált 2Gbit-tel csatlakozik a switchre(nincs gond a throughput-tal csak a net korlátoz), a net pedig 1G/1G optika, 900+ fel-le simán megy rajta terheletlen időszakban.Mivel van egy 9gen is épp nálam, amivel pontosan ugyan ezt tudom elérni 9560-tel(sima AC). Annyi probléma volt, hogy DFS csatornás 160MHz-ra nem volt hajlandó felmenni egyáltalán szóval pusztán ennyiből jobb a AX200, de ugyan úgy 1,7GBit linkspeed, és ugyan az a a fel le.
Tehát a korlátozó tényező a 2x2 lesz mindenképp és nem az AC vagy AX, na meg persze a környezeti "zaj", falak stb...
A lényeg mindképp a 160MHz széles WiFi, máskülönben kb. elérhetetlen a 800 feletti linkspeed. 80MHz-n meg 0 különbség van a 8xxx-es WLAN kártyák és a 9xxxx vagy AX2xx között. Lehetne AX-es AP-m nem lenne egy dekát se gyorsabb.Ha a 8xxx-ről valaki upgradelni szeretne egy 160Mhz-t tudó kártyára, akkor az AX200 elég egyértelmű választás a jövőállósága miatt. Azt mindenki maga döntse el, hogy megéri-e neki az a 15$, hogy ~5év múlva kihasználhassa.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok, laptop cserén töröm a fejem, és a T480s szemeltem ki magamnak,a kérdésem minőségben van-e eltérés a T470s-hez képest? Illetve valami gyári betegségei stb.., minden érdekelne,köszönöm.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
sh4d0w #104945 üzenetére
Kérdéseidre választ a következőképpen lelsz:
- Google-ba beírod, hogy "T400 FRU list"
- legelső találatot megnyitod
- a robbantott ábránál rákeresel a procihűtőre (26-os szám), onnantól vagy rákattintasz magára a procihűtő rajzára az ábrából és eleve leugrik a listában részletezett "melyik FRU-jú procihűtő milyen típusszámú gépekben van", vagy legörgetsz a lista 26. tételéig és megtekinted az ott olvasható információkat.De egyébként (a fentebbi metódust követve) igen a válasz, mindegyik általad említett típusszámú gép csak integrált Intel videóvezérlővel rendelkezik, ennek megfelelően az ennek megfelelő hűtő jó beléjük, amikből kétféle FRU-s verzió van.
-
Kérdések merültek fel bennem:
T400 type 6474 B84-be bele lehet-e tenni a P3G hűtőjét?
Ugyanebbe a B84-be bele lehet-e tenni a type 6475-ös hűtőt? -
vicze
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #104943 üzenetére
Csak hogy pontos legyen, mert sajnos az elnevezések nem olyan egyszerűek.
Egy X1C (2015, Gen3,20BS/20BT)-ben akarod cserélni egy X1 Yoga (2016, Gen1, 20FQ/20FR)-re a kijelzőt?
Röviden tömören, nem.
Ez a két gép különböző nem is lehetne mechanikailag, nem egy zsanér a difi, hanem a Yoga-k teljesen más belső felépítésűek, drasztikusan. A Yogában több más mozgó rész van, a kihajtáskor, a billentyűzet behúzása miatt. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egyelőre elméleti síkon merült fel bennem a következő: egy X1 Carbon 3rd gen-ben ki lehet cserélni a kijelző mechanikáját egy Yogában használtra? Mert akkor azt is lehetne amolyen tablet módban használni. Azt tudom, hogy van az X1-hez touch display, de a zsanér és a keret a kérdéses.
Köszi! -
azbest
félisten
válasz
Benyoboy93 #104941 üzenetére
Hát, ha a gép sem látja, akkor sok ötletem nincs. Eddig a legcifrább az volt, amikor dokkolón át nem működött a dvi kimenet egyik régi hdmi monitorommal. Először azt hittem, hogy esetleg az új cpu-mnak van ilyen hibája, mert pont előtte cseréltem. Aztán viszont a másik gépemmel is próbálva, más monitorral, dp-hdmi átalakítóval is próbálva az derült ki, hogy a 11 éves monitorom kezd elfáradni, talán valami komponens elöregedett és csak magasabb jelszint esetén volt képes kezelni a bejövő jelet.
-
Benyoboy93
csendes újonc
válasz
azbest #104932 üzenetére
Köszi a választ!!
Nos, a kábel adatait azért nem írtam mert én sem tudom pontosan, linkeltem melyikről van szó de gondolom passzív kábel, mivel 3k-ba fájt+szállítás. Nincs benne dedikált VGA, csak az integrált Intel HD 4000, igazából csak netezésre, youtube-ra lenne használva nagy képernyőre átvéve.Azon a TV-n (SAMSUNG), amin nem működik a miniDP to HDMI átalakító, megpróbáltam mindkét bemenettel, egyikkel sem működött, viszont ami furca, hogy ugyanazon a TV-n PS3 PS4 is működik, mind a kettő HDMI-n, tehát az, hogy tönkre ment volna vihar, vagy áramszünet miatt nem hiszem, csak allergiás erre a kábelre vagy nem tudom
... Nyilván váltottam a megfelelő bemenetre, amibe dugtam a kábelt.
A másik TV-n (Panasonic) amit tegnap is próbáltam volt hang is meg kép is, összedugtam semmit nem kellett állítani, vagy a GPU interfészén állítgatni (észlelés, kapcsolódás stb.) egyből felismerte és átváltott és ment. (kép+hang is)
A Samsungon se kép se hang, azt írja, hogy No signal, ugyanakkor a TV érzékeli, hogy a HDMI bemenetbe be van dugva a kábel de a laptop nem "látja", pedig próbáltam, hogy a Intel Grafikus vezérlőpulton a Több megjelenítőre kattintva észlelje de azt írja, hogy: "Több megjelenítő nem észlehető. Ha nem látja a megjelenítőt, ellenőrizzen minden összeköttetést és ellenőrizze, hogy a megjelenítő be van kapcsolva."
Kicsit utánnaolvastam ezeknek a DP portoknak. Így megtudtam, hogy van sima DP port meg kicsit fejlettebb, ++-os. Elvileg a ++-os jobb, mert akár passzív átalakítóval is át lehet vinni a videó+hang jelet nem kell külön kiválasztania a kábelnek, hogy most akkor mit is csináljon vele. Nekem ++-os portom van, szóval tényleg nem értem.. Tanácstalan vagyok, és mi több kicsit dühös is.. Remélem tudtok segíteni a rajtam. Tényleg köszi, előre is!
-
vicze
félisten
Hogy mi érintett egyszerűbb a táblázatban megnézni, mert nem olyan egyszerű ezt röviden felsorolni.
(7.gen is érintett)
3 hónapja csöcsül a mail a fiókomban erről a problémáról, november végéig mindenre kijött a javítás. (T480s-ek is rég frissítve lettek.)Vantage továbbra is megoldja ezeket a problémákat, hogy ne kelljen vele foglalkozni.
"A firmware-et ma, 01.22-én adta ki a Lenovo, a thunderbolt szoftvert tavaly novemeber végén (T480s esetén)."
Bocs de ez nem igaz!
Táblázat:
T480s N22TA12W 17.4.78.21 N22TH06W 20Driver júniusban adták ki:
17.4.78.500 N22TA12W 01 2019/06/25A NVM version 20-at pedig júliusban:
n22th06w 17.0.0.3 N22TF16W 20 01 2019/07/30Nyilván az oldalon a legújabb verziók szerepelenek mindenből, mert folyamatos a frissítés, már több a hiba előtt kiadott FW verzió is javítva volt, visszahívott vagy hibásra nem linkelnek.
"csak alaplap csere segít."
Ilyen hol van leírva? -
ATI
senior tag
Sziasztok,
Ezt érdemes lenne megnéznie minden *80, *90, P* és X* szériás Thinpad tulajnak megnéznie.
Critical Intel Thunderbolt Software and Firmware Updates - ThinkPadVan egy igen komoly probléma ezen Thinkpad-ek Thunderbolt port-javal és sürgős firmware és driver frissítést a javasol a Lenovo.
6-12 hónap használat után megadják magukat, nem töltődik a gép usb-c_n, stb. és csak
alaplap csere segít.A firmware-et ma, 01.22-én adta ki a Lenovo, a thunderbolt szoftvert tavaly novemeber végén
(T480s esetén).Sorrendben először a drivert, majd firmware frissítést kell eszközölni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104935 üzenetére
Csak tudd, hogy mit csinálsz, különben sokba lesz a bulika.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104934 üzenetére
természetesen a kettőt együtt veszem
Hardverapró környékén fogom beszerezni ezeket a dolgokat.
De X220 palmresten is gondolkozok, 220 klavival.
Ha minden jól megy, unokaöcsikémnek szánom a gépet ballagási ajándékba, megígértem neki ha mindenből 4-es lesz megkapja. Eddig úgy fest, úgy is lesz. De hanem, lesz egy faxa X230-asom -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104933 üzenetére
Meglepő módon szalagkábel
-
azbest
félisten
válasz
Benyoboy93 #104929 üzenetére
Semmit nem tudni arról a kábelről, hogy milyen átalakító van benne és mit tud. Gondolom a lehető legolcsóbb passzív (szintillesztős) átalakító, ami fullhd-ig elvileg azért tudja kezelni. Ha egyiken ad képet, akkor nem teljesen használhatatlan. Nem írtad azt sem, hogy inteles vagy nvidia gpus.
Esetleg nem azt a bemenetet választottad ki a tévén, amire kötötted a gépet. Ha több bemenete is van a tévének, próbáld másikba dugni. A gép észlel külső kijelzőt? A tévé jó egyáltalán, nem tette tönkre a bemenetét egy vihar korábban?
Használok sima 2 dolcsis passzív átalakítótól kezdve, jobb fajta 4k-t is tudó aktív átalakítót is az intel gpu-s t430-aimmal. (a 4k persze az intel gpu-val max 30Hzben megy, újabb gpu-kkal tud 60Hzt is).
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104930 üzenetére
Nem a deszka a te gondod, hanem ami magát az FPR modult összeköti és hát maga az FPR modul.
Tucatjával kaptam az üziket anno is, hogy FPR palmrestet tudok? Tudok. Csak szerezz belevalót is, mivel azt külön nem kapni. Ha tudsz rá forrást, nem szóltam.
-
Benyoboy93
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! T430 -as Thinkpadet használok és szerettem volna sima HDTV-re rákötni, amin azonban csak HDMI van. Ezért rendeltem mini Displayport to HDMI átalakító kábelt (ezt: https://www.pcx.hu/mini-displayport-hdmi-2m-kabel-715104) . Ma ki is próbáltam, otthon van két tv. Az egyiken megjeleníti a képet (egy régi Panasonic plazma) a másikon (egy 2013-14-es Samsung sima Led HDTV) viszont azt írja, hogy nincs jel. Tudnátok olyan átalakítót, kábelt, vagy adapter linkelni amivel biztosan működne a kép meg a hang is? Vagy ha ez is jó, amit vettem csak valamit mókulni kell vele, akkor azt megköszönném, bár nem vagyok egy technikai zseni
Ha ez segít a mini display plusz plusz-os.
Előre is köszi a segítséget! -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104927 üzenetére
10-15k a bill és x forint az ujjlenyomatos. Maga a palmrest okés, csak a chip is kéne ilyenkor. Vegyél gépet ezekkel.
-
Ganz-[HUN]
addikt
X230-at viszont tuti venni fogok, és csak annyit kérdeznék mennyiért szokott lenni ISO leosztású háttérvilágított klavit, és újlenyomat olvasós palmrest.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104923 üzenetére
Ezt majd te tesztek alapján eldöntöd. Ez nem parfüm
Feketén fehéren ott van minden a kijelzőkről a neten.
-
magyarzoltan
tag
W541-nél tuti más a Full HD és a QHD frame és fedlap, meg ugye a mérete is 15,1 vs 15,6. A panelok meg elvileg ugyan azok mint T540-ben
-
válasz
Ganz-[HUN] #104912 üzenetére
Olvasd el figyelmesen a hirdetést! Én nem mernék innen rendelni.
Egyébként valószínű tudok adni 4K panelt. kábelem nincs. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104914 üzenetére
Én teljesen leépítettem ezt az ágat, pontosan azért, amit most te is tervezel csinálni: nettó sz0pás az egész. Ami jó áron van, az amind sz@r, ami meg jó, marha drága. Vagy az is szutyok.
De mint mondtam, neked a gondod az lesz, hogy a fedlap, antenna, kábel és egyéb kutyafüle is más lesz. Tehát a kijelző csere ugrós. Hacsak nem azod volt eddig is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104913 üzenetére
Nincs hozzá teszt környezetem. Ha megveszem paypallal és kiderül hogy fake (előző kommentben ott van a link), a 100%-os értékelésű eladótól, akkor van rá esély hogy visszakapom a pénzemet? Már csak kíváncsiság miatt is. Ha más nem eladom jóval többért, vagy vékonyabb leszek egy 5k-val ami a visszaposta a britt királyságba.
Te ki tudod -e próbálni, van -e eDP-HDMI cuccod?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104912 üzenetére
Semmilyen 40-es gép nem teszi be hozzám a lábát
eDP-HDMI dobozka 10k körül van, azzal nincs ilyen gond.
De lefordítom akkor érthetőbben: ennyiért 3K panelt nem kapsz. Ennek a duplája is nagyon baráti. És ha jól emlékszem, de cáfoljatok, a 3K-s panel más fedlapot, keretet és kábelt is használt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #104911 üzenetére
Van T540-esed amivel ki lehet próbálni? Mert ha mrg is jön.. Nem tudom majd mivel tesztelni. Flex kábelen sincs.
[ez lenn a szászpisüsz ibély link] -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #104910 üzenetére
Átverésnek reális. Ez az az ár, ami nem annyira kevés, hogy instant csörögjön a vészharang, de kellően alacsony is egyben, hogy meghozza a kedvet a rendeléshez. Ha van fölös pénzed és időd a PayPal-eBay tengelyen szórakozni, rendelheted is
Amúgy naná, hogy minden drágább, a 14" a tömegmodell. Az volt régen is, most is. Ha 15" gépet akarsz adott típusból van mondjuk 3-4 darab, 14"-ból minimum 30.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csoki
Lehet kapni Britt ibélyen 3K panelt T540p-be kB 70 euróért. Reális lehet?
Csak szerintem drágább minden (is) T540p-be mint 440p-be? -
vicze
félisten
válasz
MCGaiwer #104907 üzenetére
Mint írtam a szolgáltatást már megszűntetek az Intel, és át kellett vinni máshova, de 0% estélyt látok rá, hogy ilyet csináltak volna rajta, illetve alacsony összegű éves előfizetése volt. Esetlegesen AV-knak van valamilyen anti-theft funkcionalitása, ami az Intel AT modulra épít, vagy csak van SW.
McAfee akkoriban az Intel tulajdona volt és azzal járt "ingyen".Ami esetleg be lehet kapcsolva, az a Windows Find my device, ha Microsoft accounttal volt belépve és esetleg be lett kapcsolva rajta.
Miden SW megoldással az a probléma, hogy az adattároló kivételével buktad is a védelmet.
Ha nem volt lezárva a BIOS, az SSD, és maga a bekapcsolás, percek kérdése lekövethetetlenné tenni.A biztonságot sajnos előre fel kell építeni, és aktívan használni kell.
Amit tenni tudsz, hogy Lenovo ügyfél szolgáltatnál megkéred őket, hogy a rendőrségi riport alapján, rakjanak egy jegyzetet a sorozatszámra vagy tiltsák le. De nem biztos, hogy "bizonyíték" hiányában megteszik.
-
-
MCGaiwer
addikt
válasz
vicze #104895 üzenetére
ezt hol tudom megnézni, hogy aktiválva volt-e? Az elején elég sok mindent bekapcsoltak neki az üzletben, de hogy mit, azt már nem tudom. Ha be volt kapcsolva, akkor megtalálható azzal a gép (gondolom csak ha Wifire csatlakozik valahol) vagy csak távolról le lehet tiltani?
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a linken található Lenovo ThinkPad L440 gépet érdemes még megvásárolni?
Általános használat, netezés, kis Microsoft Word, filmezés, letöltés amire használva lenne.
8GB Rammal és legalább a HDD-vel megtoldva. -
Taoharcos
aktív tag
Segítséget kérnék. A problémám, hogy R500-am plamrestje rossz volt, és vettem egy T500 palmrest-t, azt hittem kompatibilis méretileg. De most azt nem tudom, hogy tényleg nem azonos, vagy nem T500-ét kaptam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest