- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Aktív témák
-
KisApám
addikt
válasz
#09634560 #26467 üzenetére
Akkor az a HDMI 1.4 mire kellett?
CSAK az ethernetre???ARC-ot ki és mi használ? Mire?
Ahham...
sanci38 után: "ARC azaz Audio Return Channel: itt a forumban elég sokszor szóba került. Lényeg hogy ami a tévén szól-legyen azt tuner, kábeltévé, videomagnó vagy teszem azt beépitettt médialejátszó-meg fog szólalni az erősitőn. és ez legtöbbször a HDMI 2-be (melléjük is van irva az ARC felirat) valósul meg." -
KisApám
addikt
válasz
#09634560 #26456 üzenetére
Több évre veszek erősítőt kicsivel több felszereltséggel, mint az a Pioneer AX5.
És kell majd az a HDMI 1.4.
No meg nem baj, ha van talán USB bemenete, mivel gondolom elég sokba kerülne egy jó CD-DVD lejátszó egy jő erősítőhöz
Tudtok mondani valamilyen jó lejátszót CD-DVD, ha már egy közép-felső kategóriás erősítőt venne az ember?
-
kasee
aktív tag
válasz
#09634560 #26274 üzenetére
Köszi!
Marad az összevásárlás egyértelműen.
a Denon 1311 hez és a Piohoz miért ajánlottál más más hangfalat? Van vmi különbség a 2 erősitő között?Amugy ma néztem MM ben:
Pioneer VSX520 K 59990 akciós
Denon 1311 69990 akciós
Mindkettő ugye már 1.4 hdmi és mindkettőre azt irták , mondták hogy 720/1080 video upscale! Viszont én sehol sem találtam meg neten ezeket a jellemzőit!?
Vagy esetleg Onkyo TS-XR308 59990
Nem nagyon szeretnék drágább erősitőt, de ha esetleg rászánnám magam mit ajánlotok magasabb kategóriában?
Wharfedale Vardus VR-300 5.0 szettet néztem ezekhez 79990 ért egyenlőre!? -
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #26346 üzenetére
Lean szerintem nem lesz már ma, így én válaszolok, ha nem baj
QLN MK 604 vagy 603, de szerintem 604, és piszok jó áron hozatta svéd országból. Azóta is nézegetem az az oldalt, de nem nagyon volt ilyen jó akciójuk azóta sem
De úgy néz ki majd vissza cseréljük a készülékeket.
Bár ha valakinek itt Debrecen környékén lenne 1911es Denonja és megakarja hallgatni a H/K 255öset szóljon, mert én meg a Denonra vagyok kíváncsi. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #26313 üzenetére
van szettje.olyan 390
ennyit nem fogok érte adni.
corneres azt ajánlotta,h vegyesen vegyek hangfalakat,úgysem éri árát a tangent centere.háttérnek meg egy valódi korrekt monitor pénzkidobás.ez igaz, de ezt nem fogom megtenni.tehát hiába vagyok odáig meg vissza a tangenttől, még rockon nem hallottam, mozizni szett ára miatt nem jó,ez is ki fog esni.
szóval a q acousticot, qlnt dynot meg egyáltalán a dánokat, amiket ajánlottatok,még meg kell hallgatnom.ha onnan sem lesz jobb vétel,akkor valami kompromisszumos lesz belőle.pl egy rendes sztereo monitorral, meg valami 150rugós 5.0szett..
pl a dalik mozizni sztem nagyon jók.a réginek legalábbis olyan eszméletlen tere volt,amit azóta sem hallottam.lehet,h amit napokban hallottam ikont még nem járatták be.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #26299 üzenetére
ma meg a satsystemben voltam.
hallottam iq7est, phonarnak ethosból a két frontot, valami c7 kefet,meg acoustic energyt.ebből igazán semmi sem kéne. az iq7esnek nagyon tetszett a mélye,de nekem nem való a fémes magas. megmutatták a stabilizált tápot, tényleg sokat lendit a hangon, de szerintem a millás összárú rendszeremhez vennék először.
hát nemtom. a phonar egészen tetszett innen, de nem szerettem bele.acousticnak meg a mélye nem jött be. hát evvan.kef otthoni denonnal sztem jobb lenne,higgadtabb erősitő,mint ami itt volt,de kocsiból is kiútáltam a titán dómot, selyem lett belőle.
még mindig leginkább a tangent volt ami nekem bejött.a fincsi vifa magasával.
-
kezdocske
csendes tag
válasz
#09634560 #26274 üzenetére
Szia,
Ezt érthetem úgy, hogy a Proson Libra (99 eFt) jobb, mint a Mission MV (90eFt)?
Sajnos egy helyen nem láttam mindkettőt, így nehézkes meghallgatni (főleg, hogy napközben (amikor a rendes boltok nyitva vannak) dolgozom...).
Akkor is megéri ha 308-as mellett dönt valaki, vagy csak 508 esetén nem kidobott pénz az a +9eFt?
Köszi előre is!
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #26221 üzenetére
Miért lenne egy fejhallgató erősítőnek 5.1/7.1 bemenete és miért érdekes, hogy az AV erősítőnek van-e végfok bemenete???
Közben magad is rájöttél, miért értetlenkedtem.(#26224) Poplacsek
Nem rossz, de a hangminősége baromi messze van a Primarétól.
Ha már MA, akkor a Gold széria való hozzá. -
Poplacsek
senior tag
válasz
#09634560 #26212 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Monitor Audio RX8-RXCentre-RX1 5.0 szettet fog hajtani. Most kötözgetem be, majd írok milyen a hangja
Amúgy a súlya nem vészes, 15kg körüli mert ez egy D osztályú erősítő a Primare saját fejlesztésű ultragyors akármilyen technológiájával. A tesztek alapján nem szenved kárt a D osztály miatt, minden teszt referencia osztályba sorolta a hangját, amiket eddig találtam és lefordítottam.
Na megyek vissza kötözgetniTényleg a fejhallgató erősítő IC kábelét szerintetek a Primare ZONE2, vagy a RECORD audio kimenetére érdemesebb, vagy kell kötni?
-
SLYM
veterán
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #26140 üzenetére
Köszi !
Hu nekem sem volt eccerü a válaszokat megérteni :-)
De lényeg hogy már mindenkinek hdm-i kimenete van...... és akkor elvileg ugy jó is ahogy gondoltam !Mégegy kérdésem lenne : vlaho mesterhez is :
Ez a onkyo 3305 , vagy 5305 szerintetek viszonyitva a jelenlegi
Panasonic SA-HT 535 - höz ami jelenleg is van , jobban, vagy rosszabbul szólna ?
Persze azono s mondjuk 5.1 alatt !
Mert igazábol nem tudok mihez viszonyitani, csak ehez, és nekem ez bőven megfelelt ! -
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #26094 üzenetére
Nem olvastam vissza...
Az előbbiekben a kollégák már leírták, sajnos nem megy a 3D a HK 760-on és nekem erre az opcióra szükségem van. (JVC DLA-X3BE projektor). Bonyolult kötések és későbbi support hiánya miatt a váltás melett döntöttem. Jelzem, hogy a HK másfél hét alatt nem volt képes válaszolni a levelemre, az Absolutsound pedig egyszerűen nem tud semmit és nem is segítőkész. Bezzeg amikor vettem...
Denon AVR-A100-as erősítőjét fogom tesztelni a hétvégén (!) , ha megérkezik. Ez az erősítő a 4311 tuningolt változata. Ha minden ok, akkor csere. Ha nem, akkor bajban vagyok, mert nem tudom ,hogy mit választanék ebben a kategóriában.
Röviden ennyi, ha megvan cucc, azonnal jelentkezem.
-
vasii
senior tag
válasz
#09634560 #26057 üzenetére
Igaz, ez eszembe se jutott köszi
Ha az stb marad scarton es a hangot osszekotom koax-szal, akkor a tv is fog szolni meg a szett is? Mert az megfelelne es akkor nem kell scart-rca atalakito sem.
Meg egy kerdes:Az erositonek az elejen van aux de jobb lenne ha hatul menne kabel.
Notebookot,telefont vagy ilyesmit jack-rcaval rakothetem vmelyik hatso bemenetre, pl a game-re?Vagy van kulonbseg az aux es azok kozott? -
roby42
csendes tag
válasz
#09634560 #26005 üzenetére
Az már árban sok nekem.Akkor szerinted mégis a Denon 1611-et vegyem az Warfi szetthez?Csak azért gondoltam az előző variációra,mert találtam 255H/K-t 80ezerért(igaz nem új)az Obsidian meg 159(azért lenne ideális,mert nem akarok külön sub-ot),így 240-be beleférnék.Zenére,filmre kellene elsősorban.Az Obsidian 600 a Denonnal szettben pedig 230ezer(külön-külön 270 lenne ).
-
MaTTeS
senior tag
válasz
#09634560 #25962 üzenetére
A Victát nem ajánlom. Ilyenem volt majdnem fél évig. Erő van benne, de mozi hangerőn már nagyon hangos a portzaja. Europarki Saturnban meghallgattam egy másik Victát, hátha csak az enyém volt ilyen, de az is ugyanúgy fújtatott. Nagyon-nagyon zavaró.
Simán megéri azt a +12-15 ezer Ft plusszt a Polk Audio PSW 125, ha már ebben az árkategóriában kell választani
A Wharfiról nem tudok nyilatkozni, nem hallottam még. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #25889 üzenetére
A 25869-ben említettem, hogy tavaly összeírtam egy csokorravalót, ami valahol megtalálható itt a topikban.
Egyik kedvencem, Wilson Benesch Chimera, névleg 4 ohmos, de az impedancia minimuma 2,5 Ohm. Támaszt némi igényt az Őt meghajtani kívánó erősítővel szemben.Ezt a Martin Logant is el tudnám viselni, szintén 4 ohmos.
-
mike1978
tag
válasz
#09634560 #25871 üzenetére
Mivel én sem akarom bizonygatni a magam igazát, meg nem is érdekel ki-mit gondol és tesz (már megtanultam, hogy minden hátsó szándék ellenére van nálam egy okosabb ember), ezért csak annyit tennék hozzá, (szintén mindennemű megbántás és lenézés nélkül) hogy amit leírtál az szerintem sok sebből vérzik, és bár elhiszem, hogy jobban érdekel a hifi és az elektromosság témája, mint sok átlagember, és még több tapasztalatod is van hozzá, illetve többet olvastál utána mint egy laikus felhasználó, de sok dolgot keversz, vagy nem jól idézed az adott témához....
A H/K-ra visszatérve....nem állítom, hogy a 4 ohm-os dobozokkal minden erősítő le fog égni (a Pioneer kis modelljei annál inkább), de hogy a gyári ajánlás az 8 ohm ez egész biztos....és ugye lopni sem szabad, mégis lopnak, és nem is mindenki bukik le....ezért itt is lehet 4-6 ohm-al kísérletezni, de ha baj van, és ebből fakad, illetve a szervizben ez kiderül (pl mert már másodszorra kerül vissza a készülék végfokhibával) akkor a szerviznek joga van arra a tényre hivatkozva megtagadni a garanciális javítást, mivel nem "szakszerű használatnak" minősül! Nem több és kevesebb.....de szerintem hanyagoljuk a témát, akinek ez van örüljön, hogy nincs baja a készülékkel, aki meg most vesz valamit, és tudja magáról, hogy hajtja mint az őrült a mozi motyóját, az inkább legyen óvatosabb az alá illesztéssel!
-
mike1978
tag
válasz
#09634560 #25827 üzenetére
Ez így azért nem teljesen igaz! Valóban vannak erősítők amik jobban elviselik az alá illesztést, és kevésbé értékenyek erre, mint annak idején az elektroncsöves készülékek, de nem véletlen, hogy a specifikációban pl a Harman/Karodon is csak 8 ohm-ra ad meg adatokat, és a készülékek hátulján a hangfal termináloknál csak (8 Ohm) felirat szerepel és nem (4-16 ohm). mindaddig persze semmi baj amíg 8 ohm-nál nagyobb a terhelő impedancia, de ha alá illesztesz, akkor nagyobb igénybevételnél (hangosabb, tartós mozizásnál) és esetleg melegebb környezeti elhelyezés mellet (nyáron, kevésbé szellőző helyen) a végfokok megfőne, (nagyobb áram folyik rajta mint ami tervezve lett) jobb esetben bekapcsol a védelem, ill. amiben van ott a ventilátoros hűtés, amiben nincs ott az elektromos leszabályzás....rosszabb esetben a végtranzisztor "megfut" (így nevezik a termikus hibát) és kész a baj....akár a hangfalakat is hazavágva! Próbálkonzni persze lehet, és nem is feltétlen van baj belőle, de ha esetleg egy nagyobb mozizás után leég az erősítő a szervizben ha rákérdeznek milyen hangfalat használsz és arról kiderül, hogy alá van illesztve, akkor a garancia már nem is él a javításra! A Pioneer erősítők sem tudják a 4 ohm-os hangfalakat, és a szervízben nem egy nem két készüléket javítanak nap mint nap...de hívd fel a basys szervizesét, kérdezd meg tőle, hogy ajánlák-e a 4 ohmos dobozokat az erősítőhöz.....nem lesz a válasz!
Ami még probléma, hogy az egyenáramú ellenállása egy 6-8 ohmos doboznak sajnos nem is teljesen 6 vagy 8 ohm, ráadásul egy 4 ohmos doboz sem 4 ohm megmérve műszerrel, ami a frekvencia függvényében meg még össze vissza változik is, és ezt az ilyen erősítő nem nagyon kultiválják....és akkor még az olcsóbb dobozok gyenge hangváltóinak vissza-vissza rugdosásáról (induktív és kapacitív terheléséről) nem is beszéltem....szóval nem biztos, hogy tönkremegy az erősítő, de ha igen és még garos, és a szervizben kiderül miről szólt, és az nem megfelelő ellenállású, akkor a szerviz megtagadhatja a garanciális javítást! Ennek függvényében mindenki maga dönt! -
Mr Paris
tag
válasz
#09634560 #25827 üzenetére
hát őszíntén megmondom, hogy egy H/K 255-ös lesz elvileg hétvégén hozza haverom németből.
A JBL-t meg már rég kinéztem hozzá mert a szoba amibe lesz elrendezéséből meg kialakításából kifolyólag nem nagyon helyezhető el ezeknél a dobozoknál nagyobb.
De ha ilyen árkategóriában tudtok ajánlani olyanokat amik méretben hasonlók és jobb egy 255-höz azt megköszönöm, de én nem láttam/hallottam semmi olyat ami jó lenne. -
Mr Paris
tag
válasz
#09634560 #25654 üzenetére
először én is erre gondoltam, de amit eddig láttam DIN-RCA-t az mind vagy 2 RCA-s (piros -fehér) vagy 3-as (sárga-piros-fehér).
De ezen a GABA-n meg 1db van (sárga) mintha digit audio lenne. Sajna nincs papírja neten meg semmit nem találtam hozzá, csak a támogatott funkciókat írják mindenhol meg a scart-ot.a phonoba egy lemez játszóvan oda nem is tudnám 1 tape szabad mert a másikon meg egy AKAI dekk van
-
Gaben360
senior tag
válasz
#09634560 #25648 üzenetére
Az a baj hogy a hátam mögött nincs tér,a mostani surroundok is sarokpolcon állnak.
Az első rész elhelyezése stimmel,max úgy tudnám a plusz két hangfalat elhelyezni hogy a frontok és a surroundok közé valahova,a hátam mögé sehogysem.Valóban annyit számít hogy más hangfalat veszek a sonyk mellé,még surroundban is?
Az enyémek ilyenek: -
_seth_
veterán
válasz
#09634560 #25612 üzenetére
Ez már vagy 5 éves cucc igaz akkor rendes hifi áron adták... de elsőnek behalt a kazettás része majd a cd része is feladta a szolgálatot, 3 évet porosodott majd elővettem rádiónak
Kapott a fenekére egy 1,5 méteres teleszkópos antennát így fog mindent tisztán a panelben is csak ez a hangszóró rész zavart
A cd részét már kitakarítottam azóta olvassa az újraírható lemezeket is mint újkorában
Rádiózni jó
Távirányítója működik így meg tökéletes.
Egyébként centiben megegyezik a két hangszóró de a 15W samsung az kb fele annyi súlyra mint a 10W made in germany
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #25543 üzenetére
érdekes dolog ez a kinai sal minőség.
egyet tisztázzunk,én sem hallottam még elviselhető hangó kész sal hangfalat.de a sal hangszórói általában valami nagyobb márka selejtes, nem megfelelő minőségű, vagy nem ellenőrzött minőségű cucca. itthon van 1-2 gyártó,aki egy tucat ilyen hangszórót szétszed, és összerakja, hogy jó legyen, majd épít belőle hangfalat. és a végeredmény már minimum hallgatható.
egyébként meg kinaiak is tudnak jót gyártani.
-
mike1978
tag
válasz
#09634560 #25543 üzenetére
Ezt abszolut osztom...nagy pénzkidobás ilyet venni, mert hamar rájössz, hogy szar, és eladni sem lehet mert senki nem akarja megvenni....
újonnan valahol 60e körül kezdődnek a jó mélyek, de keress pl polk psw110-et használtan már olyan 40-45 körül szokott lenni, és az egy nagyon jó kis doboz! -
tony70
tag
válasz
#09634560 #25451 üzenetére
Azt hogy lehet beállítani? Gondolom asztali Cd lejátszónál nem lehet, a pionerr dvd lejátszón van ilyen a beállításoknál van ilyen hogy a 96Khz Pcm Out: 96Khz > 48 Khz csak itt nincs olyan forrásom amivel kitudnám próbálni. Ha egy mediaplayerről játszok le dts anyagot ill. flac formátumot (optikain kersztül van összekötve) , akkor az erősítőn ilyenkor Pcm 48Khz felírat jelenik meg. Ez jó így?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #25488 üzenetére
eleinte egy denon 2106ra,később egy 640es cambridge ra vagy valami rotelre.ezeket ismertem/szerettem sztereoban.
ebben a jblben tul sok hangszoro van,meg túl nagy márka. előitéleteim vannak
de megigértem, meghallgatom. valaha autóba tetszettek, hogy nem akartak tul sokat mutatni.
-
bozont
veterán
válasz
#09634560 #25454 üzenetére
A kvantummechanikához nem sok közöm van, a fény fizikájával viszont folyamatosan ismerkedem.
"Mert ami elnyelődik az már nem jelenik meg a vevőoldali készüléken,..."
Pont ez a lényeg, nem is kell megjelennie mert interferenciát okozhat a jelben amiatt az időintervallum miatt amiről beszéltem az előbb, ettől függ hogy milyen maximum frekvencián lehet továbbítani a jelet az adott optikai szálon.
Például emlékszem az egyik feladatra ahol egy 2mm átmérőjű 1m hosszú kábelen számoltuk ki a fény haladási sebességét, pontosabban azt az időintervallumot ami egyugyanazon jel beérkezése között telik el, a kérdés az volt hogy lehetséges-e 1GHz frekvenciás jelet továbbítani ezen a kábelen. Ha jól emlékszem kb 5-6ms lett ez az intervallum és mivel a Ghz-es jel 1ms-os időintervallumonként indítható, jól látható hogy a kábel végén már jócskán összetalálkozik a két jel, ami nem jó. Így ilyen vastagságú kábelen már nem továbbítható 1GHZ-es jel. Persze ez egy durva példa, de szemléltetésre jó. Plusz ez egy teljesen egyenes kábelre vonatkozik, ha meghajlítjuk az megint befolyásoló tényező lehet.
Szóval nem lesz veszteséges a jel, hiszen elegendő lenne ha egyetlen fénysugárral tudnánk továbbítani a jelet (és a legideálisabb), de sajnos ettől még messze vagyunk (ha egyáltalán lehetséges). Ezért törekednek a minél vékonyabb optikai szálak használatára (ha jól tudom jelenleg a 65µm és 30µm az elterjedt), persze tudom mástól is függ a dolog, de talán ettől a legjobban.
Meg ha ennyit számítana a kilépő fény visszaverődése, miért nem alkalmazzák pl számítógépek, vagy kommunikációs eszközök összekötésére használt optikai kábeleknél? -
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #25449 üzenetére
Köszi.
Igen tudom a fizikai hátterét én is nagyjából, mert félig mérnök is lennék
Viszont azt nem tudom mennyire használnak gagyi anyagokat. Bár nekem sem lesz egy hatalmas rendszerem és szerintem oda elég egy ilyesmi kábel is.
A sima jack-RCA átvitelnél tuti hatékonyabb lesz. -
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #25326 üzenetére
Igen ezt én is tudom, pont ezért írtam a C7-et, hogy vajon elég lehet e ekkora helyre és fontos, hogy erő azért megmaradjon.
Egyenlőre sokkal inkább hangerőhöz vagyok szokva, mint minőséghez. Ezen szeretnék is változtatni, de filmeknél azért jó, ha subbal együtt gyomorrengető hatást tudnak kiváltani 23nm-en is
Aktív témák
Hirdetés
- TP-LINK routerek
- Horgász topik
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest