- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy Győrben hol van EB kivetítő? Illetve egy színvonalasabb hely, ahol sokan szurkolnak majd a szombati Magyar- Izland meccsnél?
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Van egy HP Elitebook 6930p eladó. 30k
Júniusban megyek haza Pérre. Még nem tudom mikor. Ha valakit érdekel az szóljon. Köszi. -
sziku69
őstag
válasz
golya32 #26870 üzenetére
Egyik haverom a közútiban volt TMK-s. Rumi Jani. Nem ismerted? Azt hiszem '85-ben végzett a sulival, és utána kezdett el ott dolgozni. A 67-esben is volt általános iskolás osztálytársam a Csordás Béla. Esztergályosnak tanult, de vizsgázott Cnc-ből is, ha jól tudom. Péri volt mindkettő.
-
sziku69
őstag
válasz
MR_Joe #26866 üzenetére
A lengyelek is dolgoztak rajta anno? Azoknak muszáj volt bírni. Emlékszem amikor ott dolgoztam, a gép kezelője úgy nézett ki, mint egy néger, a műszak végére. Ha jól tudom grafitos olajjal kenték a szerszámot. Mi is hasonló kenőanyaggal dolgoztunk a központiban.
Nálunk egyébként egy világháború előtti német sajtológép volt. Víznyomással működött. 300 atmoszférás nyomással. Az csak 800 tonnás volt. Ha jól emlékszem 1936-os gyártású volt. Valami slőman volt a neve. Egy külön teremben voltak a hozzá tartozó működtető részek. Szivattyúk tartályok stb. A géphez már csak a működtető nagynyomású csövek mentek ki. Vagy egy méter hosszú karos szelepekkel működtettük. -
sziku69
őstag
válasz
Balinov #26862 üzenetére
Amin ki voltam bukva, az a központi vagongyár letarolása. Hallottam róla hogy letelik a területbérlés joga. Azt hiszem 100 év volt?
Épp az Árkádban voltam a fiaimmal, és gondoltam megmutatom nekik merre dolgoztam. Elsétáltunk az Árkád mögé, és akkor döbbentem rá, hogy az egészet eltüntették. Azt hiszem csak az étkezde épülete maradt meg, és az erőmű épülete. Ja, és akadálymentesen lehet látni onnan a 400-as sz.m képző Lukács(?) épületét, ahol tanultam. -
sziku69
őstag
válasz
Balinov #26859 üzenetére
Nem volt nagyon időm ott beilleszkedni.
A hevítőkemencéknél dolgoztunk, mert több ezer darab, általunk gyártott alkatrészről kiderült, hogy nem jó az anyagszerkezete, és ezeket kellett lágyítani.
Ha a Laskó ellenütős kovácsgépre gondolsz, arra emlékszem. Mondjuk nehéz lenne nem emlékezni rá. Olyan brutál hangja volt. Egy gyerekkori barátom egy darabig ott dolgozott mint meós. 80-as években.
Kiszi: Várom majd a jelentkezésedet!
-
sziku69
őstag
Én ilyenben, és hasonlókban "utazom".
Ha valakit érdekel. Árakat leginkább privátban adnék.
10 éve költöztem el Pérről. Havonta, kéthavonta járok arrafelé.
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Ismertek itt Pér környékit?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest