Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
válasz
The.Biker
üzenetére
Köszi, viszont neked is és mindenkinek!
Volt még a The Chronicles of Riddick-ben egy jelenet, amikor Vaakoval beszélgetett Purifier és azt mondta, hogy minél messzebb kerül a birodalomtól, annál inkább betöltik az elmét a hamis eszmék (vagy valami hasonlót mondott). Ahogy távolodok a normális hétköznapoktól úgy kísértenek engem is a "hamis eszmék", tegnap este csak a mogyorós pufi chips járt a fejemben... -
Boldog ünnepet mindenkinek!
Óvatosan az evéssel.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Gyakorlatilag ezek variálva. Este lazac vagy tonhal vagy tőkehal bulgurral vagy natúr salikkal. Ebédre valamilyen hal, párolt zoldsegek, ilyesmi.
reggel a Kasa gyümölccsel.
Háromhetente kb egyszer egy kevés teszta.
Tőkére szerettem az egészet. Sose voltam nagy húsevő, mindig egészségesen érkeztem többnyire, az ipari szemetet kerültem mindig is.
-
válasz
Aciduzzu
üzenetére
Zabkása, hal, zöldség és más semmi? Abonettet, vagy valami könnyűt a halhoz ettél?
Én, mikor odafigyelek az étrendemre, akkor reggelire zabpehely+víz+banán+méz, ezt össze. Ebédre zöldségsaláta és hal és abonett, itthon edzés után beef protein+ kreatin, este alma, narancs. -
KISDUCK
addikt
válasz
Aciduzzu
üzenetére
Akkor te gondolom nem számoltál kalóriát. Azért szép úgy a fogyás, hogy nem is volt tervben.
A koleszterin és triglicerid szint csökkentést egészségügyi probléma miatt kezdted el levinni vagy csak megelőzés céljából?
Én reggelire nem tudnék zabkását enni igazából semmi szilárdat, maximum tejtermékeket meg pudingot. Augusztustól novemberig sok tonhal konzervet ettem, de azt passzoltam novembertől, mert az olajosnak sok volt a kalória értéke, a sós lében áztatott meg undorító volt, csak csípős szósszal tudtam leküldeni. Lehet hogy majd januártól megpróbálkozok a filé sütéssel, szeretem a halat én is és a sült filé finomabb mint a konzerv. -
Aciduzzu
aktív tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
En minden reggel zabkasat ettem. Ebedig mas semmi. No kenyer, no hus, csak hal. Tesztat mondjuk harom hetente egyszer.
Sok zoldseg, semmi vaj, semmi felvagott.
Soha nem eheztem, mindig kiralyakat ettem. Szarabbul hangzik, mint amilyen.
Ez a negy honap eleg volt, hogy fejben is atalljak, mar nem kivanom a regi etrendem.
Nem akartam amugy fogyni, a triglicerid es koleszterin szintemet akartam lejjebb vinni. A fogyas jott magatol.
Mivel tobbet nem akarok fogyni, valoszinu kicsit lazitok majd a “dietan”.
-
KISDUCK
addikt
válasz
The.Biker
üzenetére
Köszi. Hát ez a karácsonyi időszak necces lesz, de majd visszafogom magam amennyire lehet.
Aciduzzu:
Hát közbe én is alakítgattam az étkezésen, a cukros üdítőket lecseréltem ízesítősre és kajáknál kerestem a kevésbé zsíros ételeket, de ettem-ittam mindenfélét. Volt hamburgeres hét is, melóba 0,5 liter kakaó lement és ébredésnél is ittam 0,4 deci kakaót délutános heteken. Igazából csak a cukros üdítőket lőttem ki és úgy variáltam a kajákat, hogy jobban beleférjek a kalória keretbe ami 1960 volt naponta. Szóval nem kell tényleg azt csinálni amit néhány önjelölt youtubeos étkezési tanácsadó csinál, hogy egyél csak ezt meg csak azt. A keretbe kell beleférni. Mondjuk én egyáltalán nem sportoltam, munkát leszámítva nem igazán mozogtam a boltba járáson kívül. -
KISDUCK
addikt
Na ma mértem magam, hogy hazaértem kiküldetésről és 45 nap alatt sikerült 85kg-ról lemennem 78kg-ra.
Most állítottam új célt 72kg-ra március 1.-ig. -
Narxis
nagyúr
Na lefogytatok már? Most jön a karácsony, bejgli, töltött káposzta, halászlé, vigyázni kell.
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Vannak itt olyanok akik végigcsináltak egy turbó diétát?
Milyen tapasztalatok vannak?
Nem tudom hogy szabad-e csak fehérje+vitamint kajálni rendes kaja nélkül. -
KISDUCK
addikt
válasz
The.Biker
üzenetére
Akkor ezennel kiegészíteném a kérdésemet:
Szóval az eredeti kérdés ugye hogy az olajos halnál hogy számítsam a kalóriát? Ugye 195 gramm tömeg mellé jár 140 gramm hal és 191 kalória van megadva 100 grammra. A sós lében áztatott verzió 150 grammos (lével együtt 195 gramm az is) viszont 99 kalória van megadva 100 grammonként. Ami engem megzavar jelen helyzetben az az hogy hogyan van most ez értve. Hogy a kalória és tápérték átlagolva van-e a hal+vízre/olajra.
Szóval az olajos verziónál
teljes tömeg 195g
hal 140g
zsír 10g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 25g/100gsós
teljes tömeg 195g
hal 150g
zsír 0,7g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 23,2g/100gSzóval ugye a kérdés az hogy 140(150) vagy 195 grammal kéne-e számolni a tápértéket. Most hogy megint átnéztem mindent plusz rákerestem a tonhal filére hogy 23,3g fehérje van benne 100 grammonként... szóval akkor a 140 vagy 150 grammal kéne számolnom a létől függően, mert ugye a 100g-os tápérték az átlag, de ha bele lenne számolva ebbe külön a lé, akkor az rontaná a fehérje 100 grammonkénti átlagát és az olajos verzióban 9,3g zsír az eltérés a sós leves változathoz képest. Szóval ja, a hal tömegével kell csak akkor számolnom. Problem solved.
Köszi a tippet!
Ma is úgy ettem hogy a konzervből szedtem ki villával a halat és nem borítottam rá a rizsre és amennyire lehetett lecsepegtettem a falatkákról az olajat. -
KISDUCK
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy növényi olajban lévő halnál megadott kalória értéket melyik tömeggel kéne számolni? A teljes tömeg olajjal 195g ugye, de a hal csak 140g. Szóval most a kalóriát és tápértéket 195 grammal vagy 140 grammal számoljam? Azért is zavarodtam meg, mert az olaj ugye dob a kalória értéken, de ha a teljes tömeggel számolok mindent, akkor meg a fehérje irreálisan sok lesz.

#7882 PreikeStoleN: ha kevés az idő nagyon, akkor valami "üres cselekvés" közben vidd be az adatokat. pl.: buszozás, utazás, wc-n ülve. Múltkor eszembe jutott a Pavel Tsatsouline-féle GTG, de azt is mindig elfelejtem csinálni, pedig az is jó meg több mint a semmi, ha nem ismered a dolgot olvasd el a könyvét valamikor (Pavel Tsatsouline - A meztelen harcos).
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Most egy kicsit elengedtem magam, bővül a család, sok a feladat, egyszerűen nincs időm edzeni, magamra 1 órát fordítani. Az étkezésre valamennyire odafigyelek, de most háttérbe szorult szinte minden, nagy koncetnráció kell részemről, hogy valamennyire mégis észnél legyek

Ez a számolgatás meg plusz feladat részemről, de megoldható minden, csak akarni kell.
-
KISDUCK
addikt
válasz
The.Biker
üzenetére
"Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre."
Pedig nem sok idő. Én múlt héten kezdtem figyelni a bevitelre, mert kicsit megszaladt a "belem" az évek során. Kalória bázisra van már app is és weben is elérhető. Rengeteg kaja fenn van és lehet felvenni újat a rendszerbe, ha valamivel nincs kedvem bajlódni, pl megadni az aktuális kecsapom paraméterét, akkor választok egy hozzá nagyon közel állót. Egy nap pár percet veszel az időmből beírni hogy mit ettem és tényleg hamar meg lehet szokni a kalória mennyiség figyelését. Szerintem tegyél vele egy próbát, tényleg hasznos app/oldal.
-
Malibutomi
nagyúr
Hat jo kerdes mennyit szeretnel kolteni. Kis nezelodessel ki lehet fogni olcson hasznaltat, mert megveszik hasznaljak parszor aztan csak foglalja a helyet

Ez pl nem tunik rossznak: [link]
Vagy ez esetleg: [link]Meg egy: [link]
Ezeken mind allithato az erosseg, szoval lehet kezdeni alacsonyan az elpuhult tessttel aztan (mint minden edzesnel) progressziv tulterheles...vinni feljebb 1-2 hetente az idot/erosseget.
-
storm3
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na en total amator vagyok, linkelhetnel par tipust, amire azt mondanad, hogy kezdonek is ok es haladokent is hasznalhato. A hely is lenyeges, albiban elek. :)
-
Malibutomi
nagyúr
Hat en angliaban vagyok, itt mas a valasztek, de semmikepp sem a legolcsobbat (mechanikus illetve gumiszalagos.
A jobbak azok magnesesek vagy leg/vizellenallassal dolgoznak. ami most nekem van az speciel egy ellensulyos, spiralrugos szerkezettel mukodik. Nem rossz, de kezd elhasznalodni, a rugo mar eltort benne parszor, olyankor szetszedem, behajtom a rugotr a helyere ujra es kesz...csak rovidula rugo, egyre erosebb a szerkezet

Igazabol a lenyeg hogy allithato legyen az erossege es osszecsukhato legyen szerintem. Onnantol a tobbi gyakorlatilag ugyanaz.
En mondjuk ugy szoktam hogy a veget felrakom a lepcsore igy jobban dolgoztatja a labaimat

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mondjuk ez is igaz...tényleg batár nagy egy e-tréner...legalábbis amit én néztem.
-
storm3
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Neked milyen evezopadod van, illetve mit javasolnal? Alkatra kb hasonloak vagyunk (az "elotte" kepednel :))
-
törölt tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Igen, csak mértékkel. Nem ítélem el azokat, akik megvonják maguktól a finom falatokat, de kell az a pillanatnyi boldogság
Elliptikus trénert élőben próbáljátok ki. Sok kacat van ami nyikorog,eltörik stb. Pulzusszámláló, ellenállás beáll., fix karok(csak láb dolgozik) legyen rajta. Kevesebb helyet foglal, mint egy evezőgép, futópad Futás napi egyszer elég de az ellipszis olyan, hogy menne többször is. -
törölt tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Elliptikus tréner tényleg jó, kiméletesebb a futásnál. Egy 13kmh átlagnál jól leizzadsz(futásnál is) de 10perc alatt visszáll a pulzus, futásnál meg tovább érzed a kifáradás jeleit. Péksüteményt elkerülöd az -1kg azonnal
Egy omlós süti(50/50 liszt, zsír) vagy kevert süti(kevesebb benne a zsiradék) szezonális, lehetőleg bogyós gyümölccsel, magokkal kombinálva nyugodtan mehet ha édesszájú vagy. Cukrot érdemes helyettesíteni, kevés méz, ha anyagilag bírod, akkor eritritol(0 szénhidrát, természetes, enyhén antibakteriális, nincs mellékíze, 2ezer/kg). -
GSP
aktív tag
Az elliptikus biciklit tudom határozottan ajánlani, heti 2-3 alkalommal 20-25 perc után hozta a havi -4 kilót a 85kg-os súlyról.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem nagyon bejott, evezopaddal kezdtem anno.
Jo kaloriaegetesre mint minden mozgas. Ha olyat veszel ami allithato erossegu akkor tudod allitani a haladasodhoz.
Jo mert valoban atmozgat, vadli, comb, derek, hat, kar stb ha jol csinalod. Segit a tartason is mivel a hatizmokat is erositi.Erdemes kombinalni mas edzessel is (felules, esetleg lajtos sulyzozas)
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Ősztől szeretném elkezdeni magam egy picit rendbe szedni. Legfőképp olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy mi a véleményetek az otthoni evezőpadozásról? Egy ilyet néztem ki, jó vétel lehet vajon?
Illetve több oldalon is olvastam az evezőpadról, hogy jól megmozgat több izomcsoportot is. Megfelelő étkezés mellett hasznos a kalóriaégetéshez is? -
válasz
Malibutomi
üzenetére
...és Fred23:
21 éves koromig rendszeresen sportoltam, 78-80kg.körül, úszógumik nélkül éltem fiatal éveimet egészen 27 éves koromig, amikor ugyanis megnősültem, megszületett első gyermekem és elkezdtem nem odafigyelni magamra, hanem csak a munka és a család. Ez az egész napomat lefedte, edzésről nem is álmodtam. Ezzel járt szépen az elhízás is, 100kg-ig, amit úgy szépen tartottam is 2017 augusztusáig, 40 éves koromig.

Kéthetente fociztam, de az semmi, nem rendszeres sport, szóval egy dekát nem fogytam. Persze ezen évek alatt azért nem volt kényelmes a túlsúly, de elfogadtam, ennyi. Aztán pontosan kettő évvel ezelőtt, 2017 augusztusában elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és vissza szerzem a régi, 20 évvel ezelőtti önmagamat.
Hogy miért? Mert elegem lett a napi kétszeri WC-ből, puffadásból, nehéz légzésből és még sorolhatnám...
Asztmás vagyok, túl vagyok egy infarktuson, vese kövön, boka műtéten...nem akarok idő előtt elpatkolni....a gyermekeimet(3) fel kell nevelnem, de a régi életmódommal ez nem jönne össze. Így hát leadtam 20kilót, szépen lassan 2 év alatt, állandó edzéssel, normális kajálással és ezt most tartom. Azóta szerencsére semmi eü.problémám nincs. Semmi cigi, semmi pia...csak ritkán, évente 2-3 alkalommal...már
Hogy mi a célom? Miért csinálom? Minél több időt tölteni a családommal, a gyermekeimmel. Hogy ezt elérjem, mindent megteszek, amit csak tudok.
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Szerintem nagyon kevés ember boldog kövéren, azok többsége is csak azért, mert már feladták. Én sosem tudtam elfogadni az elhízottságomat, se boldog lenni vele, és szerintem így marad ez a jövőben is. Most is sokkal több vagyok az ideálisnál, és bizony nagyon rosszul esik. Egyetemen kérdezte tőlem anno egy csoptársnőm, hogy milyen érzés kövérnek lenni, bánt -e engem a kinézetem, súlyom. Legnagyobb meglepetésére azt válaszoltam, hogy igen, kib@szott szar érzés, és próbálok majd rajta változtatni. Azt hitte -rögtön be is vallotta-, majd elmismásolom, letagadom; de hogy nem így tettem, úgymond oké kategóriába kerültem nála. Most, így lassan már 40 felé, boldog, stabil párkapcsolatban élve is fáj, ha több kiló vagyok, mint ami szerintem ideális. Nem mások véleménye miatt nem szeretek kövér lenni, hanem a sajátom miatt. Nem érzem magam önazonosnak, illetve annak, akinek magam szerint lennem kéne, ha éppen a zsírdisznóság felé tartok.
Le is szoktam fogyni mindig, csak éppen ahogy felhagyok az odafigyeléssel, máris jönnek fel a kilók. Vagyis én minden évben úgy 9 hónapot diétázok. De legalább kövéren is képes vagyok sportolni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
The.Biker
üzenetére
Nekem is igy volt. En jol ereztem magam a boromben, de a kepeken ruhelltem a pocakot latni, meg az hozta a valtozast hogy olyan tunya voltam hogy 50 metert toltuk a kocsit es majdnem hanytam.
Rohogtek a haverok akik kosaraznak.Most meg a minap a strandon neztek hogy a kinti edzojatekokon siman huzockodok 5-10-et erolkodes nelkul ok meg egyet ha nagy nehezen osszehoznak

Szoval nekem mar pocak nincs, izmot epitettem boven es szep lassan latszik hogy mindenhonnan megy le a felesleg (ugye -sajnos- ahol eloszor latszik az kar, vall, arc, aztan hat, es utana onnan lefele szoval az uszogumi az utolso, azert kell a kitartas).
Mostmar az egeszseges eves termeszetes ugyhogy az marad, a cel az alacsonyabb testzsir % es a sixpack...mert ahogy mondjak a sixpack nem a konditeremben hanem a konyhaban keszul. -
Az egész élet egy küzdelem.
Egyébként meg, ha valaki jól érzi magát a bőrében (boldog) és esetleg kövér is, akkor felesleges diétázni, sportolni. Sokan vannak ám így, hogy legyintenek egyet és azt momdják: "...Áá, tököm futkározzon meg diétázzon. Minek kínozzam magam?..."
Ismerek ilyet elég sokat...és csak csodálkoznak rajtam, hogy mennyit leadtam, meg mennyit teszek azért, hogy kicsit egészségesebben éljek. Tudom, hogy irígykednek, mert azért elszólják magukat csak éppen nincsen kitartásuk, akaratgyengék ahhoz, hogy változtassanak magukon és egy váll vonogatással elintézik.
Én meg csak csinálom azt, amit kitűztem célul
-
-
flash-
veterán
válasz
The.Biker
üzenetére
Igy van, en detto!
Es en sem szamolgatom, elején jo megtanulni kb mi mennyi, aztan mar jon automatikusan
A kevés ch nekem is begyorsitja a dietat:)
De a legfontosabb a kitartás! Hiaba fogyok gyorsan ha abbahagyom, es vica versa, nem baj ha alig fogyok de ha sokaig tudom tartani az mar gyozelem -
Napi 5 étkezés, kicsi adagokban. Vegyes táplálkozás, de sok nyers zöldséggel. Nekem bevált. Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre.

Nagyjából tudom, hogy mi mennyi. Kevés cukor és liszt bevitel, még erre azért odafigyelek. -
flash-
veterán
Ez igaz de mégis segit, mielott nem szamolgattam a kaloriakat nem fogytam mert azt hittem ez meg amaz belefér hiszen edzettem, futottam meg ehes is vagyok, aztan ahogy atszamoltam mennyi az annyi akkor meglepodtem hogy uh fele annyit kellene ennem mint eddig..
Amiota szamolgatom fogyok de persze ezt nem mindnlen nap kell, harris beneditct keplettel megvan a napi kaloriam az alapjan egy etrendem es ennyi. Mukodik a dolog -
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Én továbbra is az interval tréninget nyomom és keveset kajálok. Reggel eszek egy gyümölcsös joghurtot, amibe öntök egy csomó müzlit, délben sült/rántott/bundás hús rizzsel/zöldségkörettel/köret nélkül, este pedig újra joghurt+müzli. Ha futok és/vagy edzek (ez heti 5-6 alkalmat jelent), akkor utána 10 dkg fehérjedús felvágott, kenyér nélkül, paprikával vagy paradicsommal. Június eleje óta 11 kg-ot fogytam, különösebb erőlködés nélkül (a futás jól esik, a fekvőtámaszok és a hasizom-gyakorlatok kevésbé, de kell dolgozni kicsit felsőtestre is).
Az egész történetben egy határozott döntés a legfontosabb, nem a módszer.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi a segítséget...akkor “ráfekszem” a dologra.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
The.Biker
üzenetére
Ne csak salata viz hal legyen.
Most hogy lement nemi felesleg noveld a proteinbevitelt es az edzeseket igy elkezdesz izmot epiteni.
Csirke, hal, zoldseg, jo minosegu rizs, tojas, bacon.
Ha minden igaz az optimalis valahol 1.75g/testsuly kilo korul van protein bevitelbol. Szoval 80 kilohoz olyan napi 120-140g protein ha izmot szeretnel epiteni -
válasz
mefistofeles
üzenetére
178cm
-
-
válasz
Droughert
üzenetére
Sziasztok!
Ezt kipróbálom!

(Fogyni szeretnék még kb. 3-4 kilót és akkor lennék 78 kg.)
Szóval 2,5 éve még 100kg voltam. Elegem lett a pufaddásból, a hasam feszült, izzadtam, mint a ló, elfáradtam, lihegtem, szokásos...
Egyik napról a másikra, 2017 augusztusban elhatároztam, hogy elkezdek edzeni, futni, lefogyni. Senki nem segített, nem volt partnerem ebben...csak saját magam. 1 hónapig kb.csak saláta és hal és víz. Reggel-este. Ha hiszitek, ha nem.
Nagyon nehéz volt, de megcsináltam. Közben elkezdtem futni...most vagyok 81-82 kg. A saláta-hal-víz megmaradt a mai napig, de már persze mást is eszek. A futás is megy mindennap, vele párhuzamosan 8 hónapja kb.a saját testsúllyos edzés is.
Viszont most megálltam a fogyásban...
Megint oda kell figyeljek a kajára, mert kicsit elengedtem magam...hízni viszont nem hízok, de nem is fogyok, pedig akarok még.
Tipp?
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Vettem biciklit. Szerencsére van bicikliút a szomszéd városig. 25 km-t tekertem. Kezdésnek jó az.
Majd lesz jobb is. Illetve vettem csirkemellet. Jó ötletnek tartom ezt a porciózást. Úgyis mindig össze-vissza kajákat ettem munkahelyen így majd viszek minden napra csirkemellet mellé mexikói zöldségkeverék párolva meg kevés rizs. Az öntetet meg variálom.
-
-
Droughert
tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Azért írtam, hogy a csirkemell alap (magas fehérje, alacsony zsír+szénhidrát tartalom, diátához ideális), de a köret az mindig más (meg a fűszerezés is), hogy ne legyen unalmas. Nagyonsokféleképpen lehet összedobni belőle egy ebédet, úgy hogy kiadós és egészséges is legyen. Én imádom a csirkemellet, így nekem nem probléma. Ha valaki nem szereti, vagy unalmas neki, akkor lehet filézett csirkecombbal kiváltani.
-
-
Na szevasztok fogyósok!
AZ én történetem az, hogy igen nyápic gyerekként kezdtem el sportolni, amit 15-20 éven keresztül folytattam. Izmos, kidolgozott boldog ember voltam.....
Aztán jött a család, gyerekek, meló a megélhetésért stb. és a sport elmaradt. Viszont egyre inkább előjött az esti TV nézés sörözgetés közben. Egy ideig kompenzált a szervezetem aztán egy-másfél éve hirtelen baromira megnőtt e belem. teljesen eltunyultam, az izmaim eltűntek, fáradékonnyá váltam, nem jöttek rám a nadrágok stb.
Úgy három hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy ebből elég! Egyik napról a másikra elkezdtem diétázni. Én nem vagyok híve a mindenféle táblázatok böngészésének és a kalóriák számológépen pötyögésének. Ösztönösen alakítom a táplálkozásomat ahogy a testmozgásomat is. Nálam elég jó a test-agy kapcsolat, mindig megérzem mire van szükségem.
A diétámban nincs semmi hókusz-pókusz. Először is teljesen elhagytam a fehér kenyeret amit imádok és sokat ettem, szinte mindenhez. Nincs édesség, cukros üdítő, zsíros felvágott.
Teljes kiőrlésü sokmagvas kenyereket eszek de abból is keveset, száraz húsokat (csirke, pulyka, sertés) sok hal, zöldség, gyümölcs, joghurt, sok ásványvíz. Este (lefekvés függvényében) 6-7 órakor eszek utoljára. Nincs méricskélés, mérlegre is csak 3-7 naponta állok.
Nem szedek semmiféle kemikáliát, tablettást, stb, és sosem éhezek. Nincs erőltetés, vagy havi elvárások, hogy ennyit vagy annyit kell fogynom. 2,5-3 hónap alatt kényelmesen lement 7 kiló. Közben elkezdtem a súlyzós edzéseket is. Sokat már nem is szeretnék leadni, inkább formálom ami megvan. A has sajnos az a terület ahonnan nagyon nehezen megy le az úszógumi de az is alakul szépen. -
interstate76
addikt
válasz
üzenetére
"Az intervallumedzesben 60mp az intenziv, es 30mp a pihenos mozgas."
Bocs, de ezt honnan? 30 mp alatt úgy felmegy a pulzusom, hogy - egyelőre legalábbis - értelmetlen lenne tovább erőltetni az intenzív mozgást, és 15 mp messze nem lenne elég arra, hogy rápihenjek a következő ciklusra. Másképp: 1 perc tiszta erőből történő sprint után kellene fél perc laza futást/sétát beiktatnom? Ez biztos nem okés.
"a terhelési szakasz soha nem lehet hosszabb, mint a pihenőidő" (forrás)
-
Droughert
tag
Sokat olvastam a topikot a fogyással kapcsolatban, volt sok tanács, (kell edzeni, anélkül nem lehet lefogyni, nem kell edzeni, csak kalóriát számolni. stb). Leírom saját tapasztalataimat. Először is, kalóriát számolni kell! Nem lehet csak úgy belevágni, hogy az ember nincs tisztában a szervezete szükségleteivel. Nálam a kalóriabázis nagyon bevált. Beregisztrálsz, kitöltöd az adatokat, ami után kapsz egy kb. napi kalória szükséglet értéket. Ennyire van szüksége a szervezetednek a megadott paraméterek mellet, vagyis ennyit használ el a szervezeted naponta. Ha ennél többet viszel be hízni fogsz, ha ennél kevesebbet akkor fogyni. Ennyire egyszerű.
Példaként ha mondjuk van egy 2200-2300 napi kalóriaigényed, akkor belövöd célnak a 1900-2000 kalóriát. Nem sanyargatni kell magad, a kilók sem 2 nap alatt jöttek fel, leadni sem gyorsan kell őket.
Innentől kezdve a konyhai mérleg a legjobb barátod lesz, eleinte mindent mérni fogsz, mert tudnod kell, hogy mennyit fogyasztottál, mennyi fér még bele az adott napi kertebe. Később ez elhagyható ha már megvan a rutin, ahogyan Tomi is írta, viszont ilyenkor is nagyon fontos a gyakori testsúly kontroll, hogy lásd, nem indultál-e el rossz irányba, egyszerűbb 1-2 plusz kilótól megszabadulni, és időben korrigálni az étrendet mint később ennek sokszorosától. Ha megindultak a kilók lefelé, akkor célszerű időközönként frissíteni az adatokat, mert a
Ez az alap, ha ez mellé társul valamilyen sport, akkor az eredmény sokkal hatásosabb lesz. Nálam a MTB lett a nyerő, ha jó idő van, nincs sár, munka után gyorsan letekerek 13km-t nehezebb terepen (sok emelkedő, hosszú hegymenet, földút). Ez kb. 55-60perc, ha egy héten 2-3 ilyen belefér már az is valami, ha több akkor az csak jobb.
Nálam így alakultak az eredmények. 110kg-ról indultam, elhagytam a fehérkenyeret, és a teljes kiőrlésűre váltottam. Ennyivel elértem 94-96kg-ot amit évekig tartottam, de ez alá nem sikerült menni. Tavaly áprilisban döntöttem el, hogy tovább akarok fogyni, akkor regisztráltam a kalóribázisra, átalakítottam az étrendem, és elindultak lefelé a kilók. Szeptember környékére megvolt a kitűzött cél a 75kg. Azóta tartom ezt a 74-75-76kg-ot, télen az edzés kevesebb volt, a kajára úgy ahogy figyeltem.
A reggelim minden hétköznap fix, zabpehely+fehérjepor+gyümölcs bele (rendszerint banán, nagyon passzol hozzá). Ebéd minden hétköznap csirkemell (minden vasárnap előre megcsinálom egész hétre való adagot) 160-200grm + mellé legtöbbször zöldség (pl. fagyasztott zöldségkeveréket veszek, amit vagy mikróban vagy wokban elkészítek.) vagy rizs, burglur, vöröslencse. Hogy ne legyen egyhangú és hosszú távon unalmas, variálom a fagasztott zöldségeket (itáliai, mexikói, azsiai, stb.) valamint dobok rá valamilyen öntetet, ami vagy egy natúr aktívia, vagy ugyan ez csípős szósszal kombinálva, édes csili szósz, curry szósz, igazából mindegy csak vegyétek figyelembe a ezeknek is a kalóriértékét, és máris változatosabb lehet ugyan az az étel.
-
törölt tag
válasz
interstate76
üzenetére
Az intervallumedzesben 60mp az intenziv, es 30mp a pihenos mozgas.
Ha vki elsore nem birja a 60mp-t, akkor kevesebb, es annak a fele lesz a pihenos, es akkor onnan epiti fel fokozatosan 60mp-re.Szakmai artalom.
-
interstate76
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Bocs, nem voltam erre mostanában. Szerintem teljesen mindegy, milyen bicón kezdesz el egy intervallum tréninget. Az a lényeg, hogy 1-2 perc bemelegítő tempót követően 30-45 mp-en keresztül szakadj meg, de tényleg, tiszta izomból, max. tempón, aztán 1 percig mehet a laza tekerés, és csinálj 6 ilyen ciklust, majd a végén tekerj még 1-2 percet laza tempóban. Negyed óra sem kell hozzá, hogy megmozgasd magad és a kilóidat. Az első naptól kezdődően lesz eredménye. Ha más nem, akkor annyi, hogy jobban odafigyelsz a kajára.
-
interstate76
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
+1000
-
raziel01
veterán
válasz
interstate76
üzenetére
Szobabiciklin már gondolkoztam. Van olyan ami ajánlott? Nem is tudom milyen árkategóriában kéne nézelődni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76
üzenetére
Egyetertek ezert javaslom en is az evezogepet pl.
Oda lehet tolni a TV ele, megmozgatja a fobb nagy izomcsoportokat, es ahogy fejlodik az ember lehet erosebbre allitani. Napi 2x10 perc plusz utana par felules mar latvagyos eredmenyt er el, es par het utan az allokepesseg is no.
Persze tovabbra is igaz hogy a fogyas az 90%-ban dieta, de kell melle a mozgas is...mert ha valaki kiszamolja kalkulatoron hogy ennyi eves ennyi kilo, kell napi 2500 kaloria, de egesz nap a gep elott ul akkor nem kell csak 1500 mert nem mozog semmi. Akkor hiaba megy le 2000 kaloriara tovabbra is kover marad.
Igenis elo lehet venni az egeszsegesebb kajakat, Bolonyai meg porkolt helyett csirkemell es parolt zoldseg, es egy hosszabb YT video helyett egy kis evezes. Aztan mikor par het utan latja az ember a valtozast, akkor az mar erot is ad. Jobban erzi magat az ember no az allokepesseg, erosebb lesz.
En is igy kezdtem, de ma mar itt az evezogep, ket 15 kilos egykezes sulyzo es egy 30 kilos ketkezes, es napi egy orat nyomom gyakorlatilag minden este. Persze nem kell ennyire nyomni, aki fogyni akar annak boven eleg a napi 15-20 perc kis mozgas.
-
interstate76
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Egyetértek Doriennel. Sport nélkül sokkal nehezebb fogyni, sokkal könnyebben elcsábulsz a kaják felé is. Engem sokszor az tart vissza attól, hogy betoljak pl. egy zacskó pörkölt mogyit, hogy voltam aznap futni/bringázni, és kárba vészne a befektett munka - így lesz müzlis joghurt a mogyiból!
Ráadásul jobban is nézel ki, ha sportolsz.
Ja, és bocs, de a legtöbb ember esetén önámítás, hogy nincs rá ideje. 15-20 perc alatt olyan intervallum tréninget tudsz tolni (akár otthon is), hogy heti 3-4 alkalomtól biztosan hamar elindulnak lefelé a kilók. Csak figyelj rá, hogy olyan sporttal kezdj, ami nem terhel túl (pl. szobabicó).Írtam már korábban itt: nem kevés túlsúlyos embert láttam már, de olyat még egyet sem, aki befektetett munka (edzés és/vagy sport) nélkül lefogyott volna. Biztos van ilyen, de szerintem az a nehezebb út.
-
Dorien
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Hagyd a 3,14csába, pénzkidobás. Mozogni kell sokat + intenzív súlyzós / erőnléti edzés is. Meg persze szénhidrátszegény diéta. Üdítőből mehet az energiamentes. Zero cola, zero tea, stb. Meg sok rágó, ha nassolni akarsz, akkor nyers alma, répa, ilyesmi.
Ha valakinek meg nincs motivációja, gyengének érzi magát, akkor érdemes megnézni ezt a filmet az emberi teljesítőképességről:

-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Valaki próbálta már a Biotech Usa-tól a Supet fat burnert?
Most pont akciós, gondoltam veszek 2 dobozzal meg írták mellé a CLA400-at.
187 cm és 110 kiló vagyok. Főleg irodai munkát végzek. Tegnap kezdtem el őket szedni.
Étkezésre utóbbi időben jobban figyelek, üdítőket már elhagytam pár hete, azóta csak ásványvizet iszom. Mozogni főleg hétvégén van időm.
10-15 kiló lemenne már örülnék. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Szerintem , a fogyas alapja az eves. Itt egy jo kaloria kalkulator: [link]
Nalam ami bevalt kajanak, persze ezek ilyen tok altalanos dolgok:
Csirkemell, lazac, rizs, parolt zoldsegek, ezek teszik ki a foetkezeseket. Kozte sok gyumolc. A csoki, cukor (szinte) teljesen szamuzve. Na es persze szinte minden nap edzem.
A HIIT onmagaban szerintem nem segit, csak elfaradsz tole. Altalanosan azt szoktak mondani, hogy a normal edzes vegen mikor mar kimeritetted a szervezeted akkor erdemes, mert akkor nyul hozza a szervezet a zsirokhoz. Illetve kulon is jo, de akkor is ugy ha egyeb napokon van rendes edzes, es kozte beiktatva HIIT.
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég, sokadik alkalommal nekiugrottan, a "le kéne fogyni" programnak. Most épp a szobabringára esett a választás, mert futással való próbálkozás mindig kifulladt, mert számomra mindig unalmas és monoton volt...
2 hete kb HIIT-et tolok, heti 4-5 alkalommal, mert ez kb csak fél óra.:

Tegnap újra ráálltam a mérlegre és 1-1,5 kilóval többet mutatott a mérleg, mint 2 hete, a HIIT-es edzésterv elkezdése előtt... Mondhatni kikerekedtek a szemeim... Kajából nem füvön és répán élek, de nem is meki napi 3x... Illetve szedek zöldkévé tablettát ésedzések előtt L-Carnitine-t is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bandi0000
üzenetére
En azert kezdtem evezogeppel dolgozni, mert tudom magamrol hogy nem birok mindenfele gyakorlatokat csinalni osszevissza. Ezt meg akar odateszem a teve ele es nyomatom, de legtobbszor csak kikapcsolomolyankor az agyam, kb mint futas vagy kocogas kozben...csak ugye ezt lehet rossz idoben is csinalni. Hasznaltan ki lehet fogni oket nagyon olcson mert megveszik az emberek, nem hasznaljak, de helyet azert foglal azatn eladjak.
Plusz nagyon jol mozgat, lab, kar, mell, hat, has mindent.
Egyebkent ahogy en csinaltam az kb az hogy mindig mikor valamit csinalni akrtam elotte edzettem, akkor is ha faradt voltam.
Menni kellene zuhanyozni...de akkor utana mar nem edzhetek, mert akkor megint leizzadok, na jo akkor elotte beiktatom azt a 20 percet.
Ehez vagyok...de akkor ha eszem utana vagy 2 orat nem tudok edzeni, na akkor megcsinalom most, aztan eszem...stbEves: En eszek szinte mindent, csak az edessegeket hagytam el szinte teljesen, plusz odafigyelek hogy mit es mennyit eszek. Pl nyilvan nem pacal meg kolbasz, hanem ebedre csirkemell+ zoldseges rizs, vagy sult lazac+rizs, vacsorara egy szendvics es nem ketto, es kozte so gyumolcs.Nem szedek ketszer, es nem nasizok etkezesek kozott. Ha ehez vagy es nasiznal akkor egy alma, vagy inkabb egy pohar szorp vagy ilyesmi. A kaloriakat nagyjabol szamoltam aztan mar kb raalt az agyam mi mennyi, es nagysagrendileg probalom az 1500 kaloriat tartani naponta.
Hamar hozzaszokik am az ember, es aztan mar nem is kivansz annyit, meg nemis tudsz enni annyit.Ha sikerul napi 500 kaloriaval csokkentened a bevitt mennyisagat az kb heti 1/2-1 kilo fogyas + ha mozogsz melle.
Ha sikerul a rendszeresseget felvenni, egyre konyebb lesz, es kb 2 honap mulva mar latvanyos az eredmeny, akkor mar az is ad hajtoerot. Lathato a fogyas, jobban erzed magad, meg ha edzel erzed hogy hu mar sokkal konnyebben csinalok annyit amit eleinte alig birtam, vagy tobbet is tudok csinalni stb.
Edzesnel is ugye az elmelet a progressziv tulterheles...nem csak annyit csinalunk ami kenyelmesen megy...ha 10 fekvotamasztol meghalsz, akkor 1-2 het mulva probalsz 12-15-ot , ha mar az is megy akkor probalsz tobbet. Mar persze ha erositeni is akarsz.Ha visszanezed raktam be kepeket az eredmenyeimrol, nekem bejott. Eleinte kis evezogeppel kezdtem aztan hozzajott csak 5 kilos sulyokkal az edzes, aztan 12 kilos sulyokkal es mostmar nagyobb evezogepen max nehezsegen csinalom a dolgokat.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
interstate76
üzenetére
Igen ezt mondták már nekem is, nem mondom, hogy nem szeretek sportolni, de kell hozzá egyfajta körülmény, bringázni is szeretek, de itthon a faluba unalmas pláne mivel a buszhoz is azzal járok, mindenesetre nekem is asszem ez marad jobb híján
Foci lenne az én sportom, südő koromban 3-4 órát is nyomtuk, persze csak ésszel, de már az a baráti kör is szétment + nem politizálásból, de habár itt nem stadiont építettek csak felújították a pályát mára már zárják is, és nem is igazán lehet bejutni, szóval hiába nyomják a sok gerilla szöveget, hogy sport sport a tv ben, mégse könnyítik meg :D
-
interstate76
addikt
válasz
bandi0000
üzenetére
Szerintem rá kell állni egy olyan rendszeres mozgásra, amit hosszú távon is be tudsz építeni az életedbe. Ha ezt megteszed, akkor önkéntelenül is jobban oda fogsz figyelni rá, hogy mit eszel, különben kárba vész a befektetett munka. Én bringázok. És akkor is elmegyek tekerni hetente legalább 3 alkalommal, ha mondjuk szerda este valami máshoz több kedvem lenne. Enélkül nem megy - meg kell erőltetned magad, különben csak a halogatás és az önsajnálat marad.
Én legalábbis még nem láttam olyat, aki rendszeres mozgás nélkül tartósan lefogyott volna. Biztosan létezik ilyen, de sem nekem nem ment, sem a környezetemben élőknek.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Én már régóta diétázok, kb mióta megszülettem xD
Ha egyszer sikerülne végül megszabadulnom a 30 kiló feleslegemtől, akkor mennyire lehet számítani erre a bőr lógásra? Mert sokaknál hallottam, hogy van, de van akinél meg nem...
Amúgy ti hogy bírjátok ki? Sajnos én még otthon lakok, és borzalmas, hiába bírnám ki azt, hogy ha nincs otthon kaja, akkor nem megyek el venni, vagy nem rendelek, de az a baj, hogy mindig van otthon mit enni... ami ugye nem baj
Csak ha diétázik az ember, akkor nagy önuralom kell, hogy ne essen bele a kotlásba -
-
Genji
őstag
No én is le akarok fogyni végre!
Intermittent Fastinget tolok 8 óra kaja 16 óra koplalás, lényegében 12:15-től eszem 18:15-ig. Reggel vagyok minimálisan éhes amit egy tea elcsap, szóval semmi megerőltetés. Kaja: zsír cukor és lisztmentesen étkezem, menniységre is figyelek. Edzés: heti 2-3 súlyzós. 102,5 kg ról 98,5kg cirka másfél hónap alatt. 186cm vagyok, cél 85 körül lenne. 
-
válasz
mayday00
üzenetére
Neem, életemben ha 5x voltam beteg, csak ahogy Zolee_70 mondta: hirtelen felugrott egy csomó kiló. Köze lehet talán ahhoz, hogy anyumtól már októbertől kaptam folyamatosan az eltett lekvárokat, összességében olyan 25 kiló körül, és már elfogytak.
Szóval már el is kezdtem a szigorú diétát, meg menni fog a sport is végre rendesen.Zolee_70: Nekem is lerontja kicsit a kedvem. Eljutottam odáig, hogy már érzem a testem cipelésének a súlyát. Normális esetben szerintem nem tudatosul a test súlyának az érzése -legalábbis nálam nem szokott, ha nem vagyok nagyon túlsúlyos.

-
Kitaláljátok az újévi fogadalmam?
Kábé 2-2,5 hónapra engedtem el magam, de most nagy bajok vannak. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, én nem igazán vagyok idevaló, mert már lefogytam -30 kiló lement, viszont így plasztikai műtét is esedékes, a felesleges has bőrömet ki akarom vágatni. Van e itt olyan aki átesett már hasplasztikán fogyás miatt? Vagy tud e valaki ajánlott klinikát Budapesten és környékén akik jó munkát végeznek. Mert sokszor akár 2-300e ft különbség is van a különböző helyek között aztán fene se tudja melyik lenne a jó.
-
rwin5
őstag
Lencse nagy mennyiségben állandó kajakent mennyire mehet? Van aki rendszeresen fogyasztja?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Lehet nem teljesen ide való. INSUMED fehérjepor mivel váltható ki? Ára miatt
-
schawo
titán
Én 2017 január végi 103 kilóról most 87 kilónál tartok. Különösebben nem fogyókúrázok, de elhagytam a cukros lötyiket, nem nassolok ész nélkül, és aktivizáltam magam. Télen síelés, tavasz-nyár-ősz heti egy-két alkalommal 5-10km-t futok, és ha olyanom van úszok pár kilómétert. A tavalyi évem ráment arra, hogy feltornázzam a futótávomat, így az év elejét még 97 kilóval kezdtem, idén azóta lement 10 (175cm egyébként, szóval még van hely lefelé). Meg is lepődtem, hogy milyen könnyen és gyorsan megy.
-
Lassan a 10. kg is leesik. Remélem nyár végére meglesz. Nem hajtok rá egyszerűen nem zabálok feleslegesen.
-
mayday00
őstag
Totut vegyetek, egyetek. 🙂 Tojásfehérjéből csinálják. Finom. Egészséges. Laktató. Magas fehérjetartalom. Nulla zsír. Szénhidrát.
-
Nálam semmi új, nem nézem mit eszek meg mennyit csak nem zabálok. Ma 86.6-ot mértem. Naponta gyümölcs, jobban megnézem mit veszek a számba. Ennyi. Az övem már eljutott oda, hogy új lyuk kell hamarosan mert nem tart a legbelső helyen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kábé 2-2,5 hónapra engedtem el magam, de most nagy bajok vannak.