Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"keveset enni" definiáld mi a kevés
Ami nekem kevés az neked már lehet, hogy sok. Ennél lényegesen bonyolultabb egy diéta. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki lője be a testalkatának, testtömegének megfelelő napi kalóriaigényt a hozzátartozó ch/zsír/fehérje aránnyal és ezeket minőségi táplálékból vigye be. Plusz ha hatékony is akar lenni akkor rakjon hozzá heti 3-4 alkalommal vmilyen mozgást. -
boost
veterán
válasz
takacsbotond
üzenetére
étkezést nem kell helyettesíten. enni kell normális kaját. veszel egy paprikát, 8-10dkg csirkemellsonkát, belecsavarod, elfogyasztod, és helló. Fehérje is, lassan lebomló rost alapú szénhidrát is, könnyű is, laktat is.
keveset enni normális kaját = fogyókúra. ilyen egyszerű...
-
Woodslave
félisten
válasz
takacsbotond
üzenetére
Sima fehérje port én nem ajánlom étkezés helyettesítésre. Nagyon magas inzulin kibocsátással jár semmi teltségérzetet nem okoz csak enni akarsz majd. Ahogy írták zabbal esetleg tejjel...
-
válasz
takacsbotond
üzenetére
Na azt pont felejtsd el. A diéta nem arról szól, hogy éhezteted magad.
Vegyél egy jó minőségű tejsavó fehérjét keverd össze zabpehellyel és tejjel. Ezzel ki is váltottad pl a reggelidet.
Myproteinnek elég jó ár/érték aránya van.szgergely: "edzés után fehérjeturmixot vagy más fehérjekészítményt fogyasszon, mert ezzel sokszor nem használ, hanem inkább árt a fogyókúrájának" Ezek után nem biztos, hogy szeretnék bármilyen tanácsot tőle...
-
boost
veterán
Jó, de mennyit, 3 kilót? Mellette meg lefogysz 15 kiló zsírt. Valamit valamiért. Aztán ha lefogytál nekiállhatsz izmotépíteni, komoly odafigyele´ssel, hogy ne hízz vissza közben. De az már nem a fogyókúra.
takacsbotond: minek fogyáshoz fehérjeturmix?

http://www.nosalty.hu/ajanlo/feherjeturmix-fogyas-szolgalataban
"Azaz összességében elmondható, hogy – dacára a táplálékkiegészítős cégek lobbitevékenységének – az átlag fogyni vágyónak, fitneszvendégnek és hobbisportolónak nincs szüksége arra, hogy edzés után fehérjeturmixot vagy más fehérjekészítményt fogyasszon, mert ezzel sokszor nem használ, hanem inkább árt a fogyókúrájának. Ezek a termékek legfeljebb abban az esetben javasolhatóak, amikor valaki időhiány miatt nem tud teljes értékűen táplálkozni, de maximum egy étkezést javasolt helyettesíteni velük, és akkor is érdemes kiegészíteni, pl. teljes értékű gabonapehellyel, müzlivel, aszalt- és friss gyümölccsel. Arra is érdemes figyelni, hogy a napi fehérjeszükséglet maximum 1/4-ét érdemes készítményből bevinni, a 3/4-ét természetes forrásból pl. sovány húsok, sovány sonkák, halak és tejtermékek formájában."
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Fogyáshoz milyen fehérjeturmixot tudnátok ajánlani?
-
boost
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ahogy írtam, a sport a mozgás, csak plussz, semmiféleképpen nem követelmény a diétához.
-
rwin5
őstag
Én hétfőtől (holnaptól) akarok belevágni valami komolyabb diétába, nagyjából 18 éves korom körül csináltam komoly diétát amikor úgyahogy figyeltem mindenre de a végére úgy elfogytam izomzatilag, hogy abbahagytam. Viszont most belevágok megint, annyira nem érdekel a vastagság, szálkás meg úgysem voltam már vagy 5 éve

-
A proteinturmix nem a milliomosok kiváltsága
, 1 adag visszaosztva nem kerül többe mint a gagyi cukros kakaós péksüti bármelyik hulladék pékségben. Kis zabpehellyel kiegészítve egy komplett étkezést is kiválthat.
Egész pontosan 225 ft-ra jön ki nekem egy adag és ez már egy prémium protein ára. -
TESCO-Zsömle
titán
Sajnos nálam a reggeli séta szinte esélytelen. 5:30-kor kelek így is, még egy órát durva lenne ráhúzni és induoni se tudok annyival korábban, mert ütköznék az itthoniakkal a közös helységekben. Csak hazafelé megy a dolog. Esetleg szobabiciklit tudnék még betolni reggel, de ennyi.
-
Loboda
senior tag
"Nem mindenkinek fér bele reggelente a fehérjeturmix, a proteinszelet, vagy mert sok pénzbe kerül a milliárdos biznisz, vagy mert szeretné ezt valahogy családkompatibilisen, és kollégakompatibilisen működtetni."
Ugyan már, ez az étkezés semmivel se kerül többe, mint azoknak az emberek kajára költött pénze, akik naponta 3500-4000 kcalt-l megesznek ( megettek) mialatt meghíztak!
Úgy hogy az eddig kajára költött összeget, nyugodtan lehet kevesebb mennyiségű, de minőségi élelmiszerre költeni.És az sem árt ha ezek a kaják nem tolják az egekig az inzulin szintet, majd zuhan le és emiatt fel akard falni a hűtő teljes tartalmát! -
boost
veterán
Kb két éve nézegettem a Runkeeper blogot, mert a tesóm küldött egy meghívot a Runkeeper szolgáltatásba, ahol már évek óta gyüjtögette a kilométereket, hogy csatlakozzak én is. Tudtam kb, hogymi ez, a de sose érdekelt a futás, 20 kiló túlsúylom volt, de azért érdeklődve lapozgattam a weboldalukat. Akkor találtam ezt a cikket egy srácról, aki 195 kilót fogyott kalóriaszámolással.
Itt a srác(NEM ÉN):

és itt a cikk: https://blog.runkeeper.com/2731/my-second-birthday/
Olvastam, hogy használt vmi myfitnesspal-t, amivel mérte, hogy mennyit eszik, hát töltsük le azt is, és kezdjük el használni. Elöször nem állítottam be semmi célt, gondoltam csak rögzítem, hogy eszem. 3000-3400 között volt átlagban. Aha, ezért hízom. Ahogy elkezdtem rögzíteni máris kevesebbet ettem napokon belül, mert ott volt a kontroll, hogy ezt be is kell írni, és ezzel is növeszik a számláló. Kb egy hét alatt lementem különösebb odafigyelés nélkül 1800-1700-ra, ami már nálam beindította a fogyást. Beállítottam a -1kg/ hét célt, kidobta, hogy olyan 1300kcalt kell ennem, és onnantól kezdve fél évig rögzítettem. Ennyi. Ilyen egyszerű. Kevesebbet enni, mint amennyit napközben a szervezet elhasznál. Még arra odafigyeltem, hogy a reggeli sétákat, majd később bicajozást, és kocogást minden egyes alkalommal Runkeeperbe rögzítettem, és ez motívált, hogy tovább is menjek futni. ( Az is motívált, hogy ha csináltam valamit, a Runkeeper dobott egy értesítést a tesómnak. ) A lemozgott (séta, bicaj, kocokgás) kalóriákat viszont nem ettem vissza. úgy döntöttem, hogy azzal kompenzálom, ha esetleg valamit nem jól viszek be. Kb igazam volt, mert így jött ki a heti -1kg fogyás. Ma reggel voltam 5,5km-t korizni, az is ment a Runkeeperbe. Azóta már két cimborámat is rászedtem a Runkeeperre, ők is gyüjtik a kilométereket bicajjal, kocogással. én is motíválom őket, hogy mozogjanak, ők is engem, hogy mozognak.
35 éves múltam, dönthettem volna úgy is, hogy beállok az "Én jó gazdája vagyok a hasamnak" sorba. Örülök, hogy nem tettem.
-
boost
veterán
Ez amit te írtál, ez a hard-core módszer, annak, aki tényleg a lehető legtöbbet szeretné kihozni ebből. Nem mindenkinek fér bele reggelente a fehérjeturmix, a proteinszelet, vagy mert sok pénzbe kerül a milliárdos biznisz, vagy mert szeretné ezt valahogy családkompatibilisen, és kollégakompatibilisen működtetni.
Amit én írtam az is kb ugyanez, csak akkor hívjuk a parasztmódszernek. Bolti kajákból és hagyomanyos rizsből hozod ki a lehető legtöbbet. Nem fehérjeturmixból meg baszmati rizsből. Nyílván nem is olyan hatékony.
Amit mondani szeretnék, hogy nem ez a belépő szint. Nem szeretnék, hogy aki véletlen idetéved, azt hiszi, hogy fehérjeturmix és heti 3szori kondoedzés nélkül nincs fogyás, mert az baromság. Heti háromszori kondiedzéssel izmot növesztel. Ha meg izmot növesztel és mellette fogyni szeretnél zsírt, akkor aztán tényleg csak úgy megy, ha kicentized, hogy mikor mit eszel, mert különben vagy nem izmosodsz vagy az izommal eggyütt a zsírpárnák is növekednek.
Saját tapasztalatból, ha valaki fogyni szeretne, a lehető legkönnyebb, ha sétál és nem aktívan(többet mint 3x45perc / hét) sportol. Onnantól kezdve, hogy aktívan sportol, folyton elkapja az éhség a hírtelen energiafelhasználástól, és nagy nagy akaraterő kell ahhoz, hogy kibírja, hogy este nem nyitogatja a hűtőt, egy kis sonkácskáért, kiflicskéért, csokikáért.
-
Loboda
senior tag
Először is kell egy nagyon erős elhatározás hogy változtatni akarok, sokszor mondjuk hogy a sikeres fogyás fejben dől el, ha ez nincs meg felesleges is belekezdeni!
Nekem ez kicsivel több mint két éve jött meg, amikor ráálltam a mérlegre és 150 kilót mutatott!
Az eleje rohadt nehéz volt, de átéltem a kezdeti nehézségeket, most már örülök neki hogy nem adtam fel.
Az étkezéseimet drasztikusan leegyszerűsítettem, a kollégáim folyton kérdezik hogy nem unom e még a csirke rizs zöldség hármast
!
Hetente négyszer megyek edzőterembe, valamint nyáron sokat biciklizek.
Minden kaját mérek 1700 kcal a napi bevitelem, ami 180 gramm fehérjéből, 40 gramm zsírból, és 150 gramm szénhidrátból áll, nagyjából minden nap, kivéve ha csalok egy kicsit, mert néha kell
!
Egy tipikus napi evésem így néz ki,
5.30 - Egy fehérje turmix ( 3 deci viz, 30 gramm Scitec Nutrition 100% Whey Protein)
8.00 -100 gramm Basmait rizs ,120 gramm csirkemell, mindkettő főtten mérve, zöldségek (általában savanyúságok)
10.00 - Egy gyümölcs (alma)
12.00 - 100 gramm Basmait rizs ,120 gramm csirkemell, mindkettő főtten mérve, zöldségek (általában savanyúságok)
17.00 - Túl vagyok a napi edzésen, fehérje turmix ( 3 deci viz, 30 gramm Scitec Nutrition 100% Whey Protein)
17.30 - Egy szelet Biotech USA GO Protein Bar 80 grammos (ez a mindennapi édességem )
20.00 - 250 gramm sovány tehéntúró
Ezek mellett napi egy csomag multi pro plus vitamint szedek!
Jelenleg 87 kiló vagyok, egyre jobban érzem magam, minimális izmot vesztettem, azt is a diéta kezdetekor, sőt szerintem erősödtem is!
Még messze a kitűzött cél, de már látom az alagút végét!
Ja a "magasságom" 168 cm.
-
boost
veterán
2800at dobott ki a kalkulátor. én 2500at tippeltem. olyan nagy eltérés nincs.
A lenyeg megis benne van abban amit irtam. Érthető amit írtam. Kevesebbet kell enni mint amennyit a szervezet napi szinten feldolgoz, hiszen ettől fogy. Azzal most ne foglalkozzon hogy ilyenkor megy az izom is, egy keves, mert ez ezzel jar. Be kell lôni, hogy mi a cél. És itt most a zsír eltüntetése, csökkentése a cél.Azzal, hogy leírjátok, hogy életmódváltásra lesz szükség, az illető nem lesz okosabb. Legfeljebb megijed tőle, hogy ez valami komoly, teljesíhetetlen dolog. Pedig milyen egyszerű. Meg kell találni azokat az ételeket, azt az evési ritmust, amivel egy belőtt kalóriaszinet tartani tudunk, kényelmesen.
-
"kevesebb mint 2500 legyen. Ha 500al kevesebb akkor az heti fel kilo, ha 1000el kevesebb az heti 1kg minusz"
Ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mennyi a napi kalóriaszükséglete. Ha eddig napi 4000-et evett akkor már 3500-tól is fogyni fog ha viszont csak 2000-et evett akkor a 2500-tól hízik. Másrészt a napi alapjárati kalóriaégetésnél kevesebbet nem szabadna enni, ami szintén más mindenkinél.
-
boost
veterán
Én se tudok sok okosat mondani, csak azt, hogy allj neki szamolni, hogy hany kaloriat eszek es törekedj arra hogy ez olyan napi szinten kevesebb mint 2500 legyen. Ha 500al kevesebb akkor az heti fel kilo, ha 1000el kevesebb az heti 1kg minusz, kb. Ha ezt belőtted, akkor figyelj oda hogy a harom osszetevő, szenhidrat zsir cukor is jo aranyban legyenek. Ha visszafogod a pekarufogyasztast, azzal kb be is lőtted ezeket az aranyokat.
Alapvetően nem azert hizol mert ulsz, hanem mert raersz folyton enni valamit. A sport minimalisan segiti elo a fogyast, a lenyeg, hogy keveset egyel. A sport az egeszseged miatt fontos. Reggel ehgyomorral elmenni setalni 1 orat (6km) a leghatekonyabb séta zsírégetésre. (Írtad, hogy a seta belefer)
Nekem ami bevalt etrend:
reggel 1 kifli, sonkaval, paprikaval
10 orakkor egy joghurt
delbe leves, csirkehus, rizs
delutan ketto, harom korul egy tejszelet
esetleg kicsit kesobb egy joghurt, Danone
este csirkerizs, vagy tojasrantotta zoldseggel, kenyer nelkulAmit leírtam nem szuperdiéta, lehet jobban is fogyni, de ez olyan megvalósítható, hosszú távon is.
Én mindig akkor fogytam, mikor szamoltam hogy mennyit eszem es nem nyomtam tulzottan a sportot
(bocs, telorol irtam, biztos vannak benne targyi tevedesek, esetleg hatekonytalansagok, de nekem a fenti mukodott)
-
-
Loboda
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szerintem életmódváltás nélkül nincs hosszú távon működő, tartható diéta (fogyókúra) !
Saját tapasztalatból mondom, elég sok mindent kipróbáltam már az évek alatt, mire ezt beláttam! -
TESCO-Zsömle
titán
Üdv.
Merjek kérdezni olyan, hogy működő fogyókúra?

Viccet félretéve mióta melót váltottam csak gyarapszok, pedig akkor se voltam épp csúcson. Előző (kb 4 hónap) melóm szalagon volt, nem nagy erőfeszítés, de azt 8-10 órán keresztül szinte megállás nélkül, úgyhogy mentek lefele a kilók rendesen, mert sebesség kellett. Most pult mögött vagyok majd dupla béren ülök egy gép előtt, néha árút szedek meg töltök fel, plusz a relatív jólét visszahozta a nagy zabálásokat és a reggelente friss pékárukat.
Előző melóhelyemre ~120 kilósan kerültem, ami brutális volt a 175 centimhez. Egy hónap alatt lementem 110 alá, aztán még másfél és 100 alatt voltam. 94-ig mentem le, aztán jött a karácsony és vissza 98-ra. Február elején váltottam, akkor 97 voltam, most karácsony előtt 102, utána 108. Egy hete 114-et mértem, úgyhogy a hideg ellenére elkezdtem -megint- sétálni. ~10km-re lakom a munkahelyemtől, a táv felén van is járda/bicikliút, úgyhogy ha nem fagyok meg, akkor kutyagolok. Úgy néz ki volt hatása, mert jelenleg 109-et mutat a mérleg, de jó lenne valami egyszerű diéta, ami mellett nem tör rám a zabálhatnék.
-
rwin5
őstag
Az izmot ne nevezzük súlyfeleslegnek az olyan morbid, egyébként nehéz behatárolni, de egy fél kiló izom felépítése szerintem jár már szó szerint súlyfelesleggel is ami viszont már jóval több. Valahogy úgy szokták saccolni, hogy egy edzettebb embernek 1 év alatt 1 év tiszta izomtömeg felépítése jónak számít, tehát azt nézve az 50 dkg reál lehet, de nem vagyok nagy szaki butaságot nem akarok beszélni, paraszti ésszel valahogy így vezetném le.
státusz nálam: egy 3 hét alatt leadtam látványos 3-4 kilót persze negatív értelemben, 11 órákat melózom + szombat így kb semmire sem jutott most idő. Szombaton voltam edzeni múlt héten, bedurranva egész jó volt a forma a trikóban, de mivel az kb 1 órás állapot így a továbbiakról ne beszéljünk

-
boost
veterán
üdv mindenkinek, egy gyors státuszfrissítés. Sikerült már lefogyni a karácsonyt, sőt, kicsit tovább is menni. A cél a 82-83kg, most vagyok 87kg. Talán nyár elejére sikerült ledolgozni.
Azoktól kérdem, akik te´nyleg aktívan sportolnak, hogy mekkora súlyfelesleget jelent az az izomtöblet, amit akkor szed fel az ember, ha valaki mondjuk nekiáll rendszeresen, heti háromszor sportolni 4-5 hónapon át?Mondjuk kerékpározni. Mennyi lehet, fél kg?
-
rwin5
őstag
Nálam 2 hétig pihenő volt, mert annyi volt a meló-túlóra, hogy esélytelen volt lejutni. Ma viszont elmentem bringával, igaz azért mert lemerült az autóban az akksi
Viszont továbbra sem csalódtam a teremben: van a kondihoz vezető bringa-járdarész, ami a városhoz tartozik de sosem takarítják el róla a havat de kb egy 10 méteres szakasz. A konditól lehet úgy 20 méterre max. Mióta ide járok sosem volt eltakarítva viszont a biciklisek nyomvonala mindig belefagy és lehetetlen közlekedni rajta. Kondiban meg van 5 hivatalos edző, azok a never giv ápp meg all day gyúrás szöveg, de arra egyik sem képes, hogy kb 1-2 perc alatt ellapátolják azt a szart mikor még friss
nem az ő dolguk jóvanazúgy -
boost
veterán
BUÉK, mindenkinek is!
Ez jó hír, én is a napokban újra nekiálltam a diétának. Sajnos a háromhetes karácsonyi szünetben felmászott 2,5kg, meg amúgy is volt addig is 3-4 feleslegem, ezt jó lenne a nyár elejéig ledobni. Év eleji futás megvolt, most még várom, hogy melegedjem az idő, aztán komolyabb távokra is kimerészkedek. Igazából a stabil 10-12 fokot várom, mikor már bicajozni is lehet menni. Én 70%ban itthonról melózok, ha nem, akkor meg kocsival kell utazni több órát, így a bicaj nem alternatíva munkábajáráshoz, pedig nagyon jó lenne, szeretek bicajozni.
-
rwin5
őstag
Annyian voltunk az edzőteremben, mintha ingyen lett volna a mai napon. Pedig eddig nem tapasztaltam ezeket az újévi fogadalmas dolgokat. Főképp tini arcok, de férni nem lehetett senkitől sem. Idén most voltam először, aztán kerékpároztam egy jót, egész jól esett. Idén az volt a fogadalmam, hogy kevesebb helyre megyek autóval és inkább a bringát fogom választani

-
Andris837
senior tag
Gratulálok! Nem semmi!

Sikerült felszednem pár kg-ot a karácsonyi szezonban, viszont elég sokat futottam (92 km) ebben a hónapban, így nem tekintem tragédiának. 100-105 között tartom a súlyom.
Jövőre lehet, hogy lemegyek 90-re de az még nem kimondott cél. A félmaraton igen, de az már más kérdés.
-
S1M0N
senior tag
Sziasztok!
Látom itt a tél és az ünnepek, ilyenkor (helyesen) senki sem fogyózik.

Régóta megakartam írni az én kis sztorimat, de most végre erre is rászántam magamat.Hosszú írás lesz, remélem nem baj.

Még az év elején kezdtem el olvasni ezt a fórumot, miután 2015 december 31-én megfogadtam magamnak (de hányadszorra...), hogy végre lefogyok. Már vagy 10 éve "terveztem", de az akaraterő és a végső elhatározás mindig is hiányzott.
Idén azonban az elhatározást végre tett is követte, így április 4-én elkezdtem a 90 napos diétát.
103,6kg-ról indultam, 180cm magas vagyok.
Az első héten 3,4kg-ot fogytam, na gondoltam, ez könnyű lesz, ha hetente ennyi lejön.
Persze nem, de amíg bőven volt miből leadni, addig a több mint 2kg-os átlag megvolt.
Volt olyan hét, hogy csak pár dekát (vagy annyit sem) sikerült fogyni, ilyenkor azért kissé csalódott voltam, holott tudtam, hogy lesz olyan, hogy megáll a fogyás.
Aztán egy darabig megint beindult, majd megint volt stagnálás, míg a végére megint elég jól haladtam.A 13. héten, a 91. napon 81,9kg-ot mutatott a mérleg, a régi övem alapján pedig kb. 12cm-t karcsúsodtam.
A fogyás alatt természetesen hétről hétre jegyzeteltem a súlyomat, íme a lista:
0. 103,6
1. 100,2
2. 97,3
3. 95,7
4. 93,7
5. 91,9
6. 91,6
7. 89,7
8. 87,9
9. 87,1
10. 85,2
11. 84,3
12. 83,6
13. 81,9
--------------
Összesen: -21,7kgMiután letelt a 90 nap, reggelire továbbra is maradtam a gyümölcsnél, ez a mai napig megmaradt, kiegészítve müzliszelettel (ami annyira nem is egészséges, mint hittem, de annyira azért nem is rossz).
+ A diéta befejezését követő héten még lejött rólam 1,5kg, ma pedig 78,2kg-ot mutatott reggel a mérleg, szóval a 90 nap után is jött még le pár kg.
Mondjuk voltam 77,2 is, csak jött a karácsony, de ennyi azért talán belefér...
Ez így is több, mint 25kg mínusz.A 90 nap alatt megszoktam a rendszerességet, így én meghatároztam magamnak az étkezések időpontját, illetve, hogy mikor mit eszek. Részemről szerintem csak így tudom megakadályozni magamat abban, hogy visszahízzak. Aztán majd elválik, hogy igazam volt-e. A célom, hogy a súlyomat maximum 80kg-nál tartsam.
Általában 8-9 óra között reggelizek, aztán valamikor 11:30 és 12:30 között jön az ebéd, akkor jöhet minden, persze megpróbálok mértéket tartani, hogy a szemem ne legyen nagyobb, mint a szám. Néha azért el tud velem szaladni a ló, de vacsoránál kompenzálni szoktam.
Vacsorát 15:30-16 óra között szoktam elkezdeni, de ha meg is csúszok vele, akkor is 17 órára már befejezem. Ilyenkor szoktam enni kenyeret is (maximum 2 normál méretű, vékony (kb.1-1,5cm vastag) szeletet,), bár nem mindig. Ha van kalács, akkor azt eszek inkább, esetleg előtte egy szelet kenyeret valamivel. Plusz a kenyeres vacsorához szinte mindig eszek valamilyen zöldséget, a diéta előtt ezt csak elvétve tettem meg.
Emellett csökkentettem a tejfogyasztásomat is, anno 1 liter tejet (2,8%) is simán megittam a vacsorához, ezt lekorlátoztam magamnak 1,5 bögrére, a korai vacsorához azért belefér ennyi.A 16 órai vacsorát csak akkor szoktam megszegni, ha későn (19 óra után, heti max 2 alkalom) érek haza, ilyenkor azért szoktam enni 2 szelet kalácsot üresen (vagy másból pár falatot), előtte-utána 1-1 pohár víz.
Régebben eléggé rákaptam a kólára, de már a diéta előtt is sikeresen leszoktattam magamat róla, és azóta csak vizet, ásványvizet iszok, plusz tejet. Kávét sem ittam soha, valamint nem dohányzok, így ezekről nem volt nehéz lemondanom.
Ellenben megszerettem a salátákat, bár igazából soha nem volt velük bajom, csak ha volt más, akkor inkább azt ettem. Mára ez megfordult, nyáron sokszor ettem salátát (többféle zöldség + hús, sajt, saláta öntet) és jövőre sem lesz másképpen.Az biztos, hogy változtattam az étkezési szokásaimon, de azért nem vonok meg magamtól semmit sem, csak megszabom, hogy mikor mit eszek. A kenyérfogyasztásom drasztikusan visszaesett, szinte csak vacsorára eszek, viszont a gyümölcs és zöldség bevitelem többszörösére nőtt, főleg, hogy a reggelim minden nap gyümölcs.
Az biztos, hogy izomból is fogytam, ezt leginkább karban érzem, de próbálok erősíteni. Lábmunkával nincs ilyen gondom, mert munkahelyen is gyalogolok eleget, plusz lakóhelyen belül is vagy gyalog, vagy kerékpárral közlekedek.
Maradt egy kis hasam is, de talán azon még sikerül formálni valamit.Szóval sikerült lefogynom, végre egy újévi fogadalom, amit sikerült betartani.

-
Köszi, hogy megtisztelsz.

Tisztelj meg azzal is, hogy értelmezed, amit írtam.
Ha jól figyeltél, akkor azt írtam, hogy nagy mennyiségben okoz problémát, példának hozva a közétkeztetést vagy a cukrászdát.
A kis mennyiségtől, ami egy tojáson van, csak akkor lesz bajod, ha amúgy is gatya az immunrendszered, de akkor úgyis mindegy.
De ha ez napi probléma lenne, akkor hullanának az emberek mindenfelé, mint a legyek. Közben meg kb. 20 évente egyszer fordul elő, valami koszlott menzán.Ha penge vagy az egészségügyi dolgokban, akkor nyilván nem újdonság a számodra, hogyha most tőled vennének egy torokváladék kenetet, abból tuti ki lehetne tenyészteni a szalmonellát. És pont semmi bajod tőle...
-
rwin5
őstag
Nincs kedvem hozzá de megtisztellek:
Első, igen a fertőtlenítés végett, elvileg a tojástól már nehezen lehet szalmonellás az ember főleg az EU szabványok miatt. Az más tészta, hogyha az ember dolgozóként betekintést nyer egy húsgyárban tájékozódhat a dolgok valós arculatáról, ahogy a nagyobb áruházakban is jómagam is vásároltam már frissen kipakolt dögszagú csirkeszárnyat
Így gondolom a tojást sem kell félteni, de nem akarok vádaskodni, de a vak ember hiszi max. azt, hogy minden úgy megy, ahogy azt a szabályok leírják.2. Az is tény, hogy mennyi telepi csirke szalmonellával fertőzött, de magára a tojásba nem jut be a baktérium, de elég egy hajszálrepedés a tojáson és már benne is van, vagy a héjból rákerül a kajára ha nincs megfelelően hőkezelve, vagy csak egyéb higiéniai hiányok.
gatya állapothoz még; függ: patogenitas, virulencia, találkozott-e már azzal a törzzsel, és végül az immunrendszer, aminek egyáltalán nem kell gatyának lennie. Legjobb példa: mikor tömeges fertőzés szokott lenni egy iskolában, vagy étteremben, akkor mindenkinek pont gatya volt az immunrendszere?

Legutolsó sorban pedig, a szalmonella nem egy 3 nap alatt lefutó dolog, nem ér akkora kockázatot, hogy nyersen fogyassza az ember, de itt be is fejeztem.
A népegészségtan kurzust 2x vettem fel, így bármiféle ilyen témától hidegrázásom van, de a google mindenki barátja
-
Pontosan hány szalmonellás eset volt nyers tojástól az elmúl 10 évben? (Hint: 0)

Ahhoz, hogy szalmonella fertőzést kapj, először is olyan mennyiségben kell bevinni a szervezetedbe, hogy egy tojásra nem fér annyi. Nem véletlen olyankor szokott előfordulni, mikor valamilyen közétkeztetésben vagy pl. cukrászdában nagyon durván elcsesznek valamit, ami nem annyi, hogy nem mosnak meg egy tojást...
Másrészt elég gatya állapotban kell lennie az immunrendszerednek, hogy legyőzzön a szalmonella, akkor meg anélkül is elkapsz valamit. -
-
Hát igen

Rákerestem, és hirtelen egy cikket találtam (illetve többet, de mind ezt az egyet idézi), ami azt írja, hogy rossz, de azt egy tejsavófehérje kereskedő cég honlapján írják, hogy mennyivel jobb a tejsavó, meg még olcsóbb is stb. stb. mintha tojást ennénk, szóval elég cinkes. Viszont találtam több olyan cikkel és írást, egymástól függetlent, amiben meg pont azt írják, hogy nyersen a jobb.
-
rwin5
őstag
Nekem motiváció van most a padlón, pedig az erőszint magamhoz képest csúcson van. Kicsit sportosabb mozgásként kesztyűzök, meg zsákolok, de javarészt marad a nagy súlyos kondis edzés. Pont ma jutott eszembe, hogy szálkásítani kellene de jó ez most így is. Tegnap voltunk asszonnyal az árkádban egy méretet nőttem, vállban nem férek bele egy pólóba sem. 5 percig néztem ruhákat aztán nekem ennyi elég is volt a vásárlásból
Szeretem a telet, de ezt az ideit úgy élem meg, hogy a garázsig sincs kedvem kisétálni, régen meg eltekertem kondiba bokáig érő hóban is, most meg ki sem szállok az autóból. -
Andris837
senior tag
Hiba-hiba! Folytatni kell, nem szabad leállni!

Most például decemberben "jótékonykodni fogok" a futással, ugyanis a virtualfutok.hu oldalon lesz karácsonyi futás ahol a nevezéssel támogathatsz egy általad kiválasztott alapítványt. Én az Éhező Gyermekekért Alapítványt támogatom egy negyedmaratonnal.
-
Andris837
senior tag
Szia szgergely, örülök hogy újra látlak - olvaslak -.

Nekem a mozgás megvan, a diéta is so-so. Mondjuk azt, hogy a betervezett 100-105 kg közötti súlytartás van. Sokkal fittebb vagyok mint mikor elkezdtem, most már a jövőre betervezett félmaratonomra készülök. 9-10 km-eket futok, ehhez pedig nyilvánvaló, hogy szénhidrátra van szükségem.

Most jön majd a távnövelés 13-14-15 km-re, kíváncsi leszek.
-
boost
veterán
Státusz? Ki hogy áll? Én aug közepén álltam át súlymegtartásra, és most érzem azt, hogy kezdek megint sokat enni. Pl reggelre 3 bundáskenyér.
Este majdnem betámadtam a hűtőt, miután egy doboz nápolyit megettem.
A mérleg még nem mutatja igazán, eddig plusz egy kiló aug óta, de érzem, hogy itt az idő visszatérni a topikhoz. Aztnem remélem, hogy fogyni fogok, ahhoz hiányzik a mozgás, hogy elvegye az időmeg, gondolatomat az evéstől, de abban bízok, hogy tartani tudom a 87kg-omat.Tegnap fogadtam is egy barátommal,hogy nem fogok visszahízni karácsonyig, karácsonyra, muszáj megnyernem.
-
rwin5
őstag
Ivott már valaki úgy turmixot, hogy főtt tojást bele turmixolta? Most ezen agyalok csak beteg vagyok és nincs gyomrom hozzá, de ha elég híg az alaplé amihez hozzáraknám akkor szerintem még iható maradhatna

-
mcs
veterán
Én semmi ilyesmit nem vezettem be, csak kevesebbet ettem mindenből, majd nekiálltam 30-40 perceket bicajozni minden nap este. Később 90 kiló alatt már futottam 4-5-6 kilométereket is. Mindezekkel 4-5 hónap alatt 20-25 kiló szaladt le, de a további 10 már tényleg erős túlzás volt részemről.

Még szerencse, hogy a nagy futószezonom után 1,5 évig nem csak lógattam a tökeimet, ugyanis alig két percet romlott a 6,3 kilométeres időm, amikor 2 hete kíváncsiságból felmértem magamat. (29:45 helyett 31:30).
-
Loboda
senior tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topikra, gondoltam beszállok egy kicsit.
Sokszor próbáltam már megszabadulni a súlyfeleslegemtől, de akaraterő és kitartás hiánya miatt nem sikerült.
Ezelőtt két éve elhatároztam hogy ha a fene fenét eszik akkor is lefogyok.
Első lépésként elmentem dietetikai tanácsadásra a helyi kórházba, ahol körbe mértek, majd elláttak tanácsokkal, és kérték hogy havonta menjek vissza mérésekre.
Szépen elindult a fogyás, de éreztem hogy ez így nem az igazi, fáradékony voltam gyengültem.
Ekkor jött a teljes életmódváltás.
Elkezdtem rendszeresen mozogni, számolni a kalóriát (makrókat), napi ötször enni!
Megpróbáltam úgy enni hogy ne éhezzek, ne járjon az agyam folyamatosan a kaján, nem volt (most sem az) könnyű, de valamit valamiért.
Nem siettetem a fogyást, ráérek, már nem vagyok fiatal.
Eddig 61 kilótól szabadultam meg. -
-
mcs
veterán
Nálam vajon létezik hülyébb példa a topikban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
100 kilóról le 65re, most pedig 80ra hízlaltam magamat edzéssel és több kajával úgy, hogy hasra igazán sok nem is jött vissza.
Hátra, vállra, mellre és karra izmosodtam, de alul lábra nehezen megy a vastagodás. 185 centi magas vagyok amúgy.
-
-
boost
veterán
Én sem adtam fel, már aug közepe óta súlytartás van, 87kg-on. Ezt sikeresen teljesítettem.Én tavaly itt rontottam el. Nagy hévvel lefogytam, majd többet mérlegre se álltam, és ettem mindent, hisz "vékony vagyok". Szóval súlytartás volt mostanáig, mert hétfőtől megint folytatom a diétát. Szeretnék lecsúszni 84-re (187cm) év végéig. Ma este 86.7 voltam.
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837
üzenetére
Én tegnap olyan jó válledzést nyomtam, hogy beállt tőle a nyakam.. kicsit még erőltettem aztán hazamentem mielőtt lenyomtam volna mindent. Nekem a súlyom nem változott semmit, inkább minőségileg javultam. Egyre kevesebben vannak a kondinkban mert nőtt a bérletár valamennyit, a konkurencia meg lejjebb vitte és átpárolt szerintem vagy 20-30 ember ami a mi viszonylag kis termünkben már észlelhető.
-
Andris837
senior tag
Nagyon leült a topik, mindenki feladta a harcot?

Egy kis helyzetjelentés: Jelenleg 102 kg-nál járok (-36 kg), már nagyon közel a végső cél. Mindenki dicsér, hogy nagyon jól csinálom. Tegnap nekiálltam edzeni teremben is. Nem volt valami jó, gyengültem is - épp ezért mentem, hogy megerősödjek -. Ma ismét megyek. Lesz futás (30 perc) majd hátazunk.

-
mrszitya
senior tag
válasz
batai15
üzenetére
Szerintem hetente egyszer nem kell problémát csinálni egy doboz vagy egy kis üveg kólából. Én például utálom a light és zero kólát is. Ha jó ízük lenne, akkor azokat preferálnám, mert mondjuk a kávéhoz teljesen jó az édesítőszer is számomra.
(Agyon) cukrozott dolgokkal legyen óvatos az ember, de nem kell kizárni az életünkből. Ugyanúgy, mint finomított lisztekből készült pékárut vagy a zsírban tocsogó húsokat sem szükséges örökre elfeledni, csak tessék betartani a saját magunknak szabott határokat...Egyébként én is hasonló cipőben járok, eddig 12-13kg ment le rólam, most 83kg-nál tartok. Most már magam is mondhatom, hogy nyomokban hasizmot tartalmaz.

-
woodworm
veterán
válasz
batai15
üzenetére
Ez ízlés kérdése!
Személy szerint, ha egy hónapban egyszer ihatok kólaféleséget, akkor az legyen normál, mint cukormentes. A világból ki tudnak kergetni a különböző nagyüzemi édesítőszerekkel. A teát, kávét már majdnem megszoktam magában inni, a kávénál bűnözök egy kicsit (xilit, eritritol még nem volt próbálva). -
rwin5
őstag
Sajnos már beléptem abba a korba, hogy könnyen zsírosodom, viszont nem hiszem, hogy egy hétvégi csaló kaja 3 deci kólával megtolva olyan közösségromboló. Az meg, hogy cukormentes kólát igyak, 3 decinél nem oszt, nem szoroz sokat (ennyi kaja mellett) hacsak nem követ valaki szigorú diétát. Ahogy a sört sem melegítem fel húgymelegre csak azért mert, megfájdulhat tőle a torkom. Én azt vallom, hogy diéta mellett is "élvezni" kell az életet, de ezentúl akkor csak azt fogom idetolni, ha véletlen pufirizst rágcsálok

-
batai15
félisten
Ha kolat isztok legalább zéró legyen..
Én jelentem jön kifelé a kocka a hasamon, 82.5kg vagyok jelenleg , oszesen 17kg eddig. Szóval szepen haladok,meg pár kiló és utána bele kezdek az izom felszedesbe -
Dorien
veterán
Azt szerintem egy odavágó topikban nyugodtan leírhatod, ha XY terméket vagy szolgáltatást megvásároltál és az bevált vagy sem. Ez nem reklám, akkor sem, ha szinte negatívumot nem is említesz. Én is zengtem már ódákat pl. a kínai Takstar fejhallgatókról, mert ahhoz képest, hogy milyen fillérekért dobálják őket, nagyszerű anyag- és hangminőséget nyújtanak, ellenben a Marley cég fejeseit meg többször szemétrevaló, tompa hangú, túlárazott kacatoknak tituláltam, mert egyszerűen azok.
Ennyi erővel egy csomó topic nem is üzemelhetne, ha minden tapasztalatot és véleményt negatív vagy pozitív reklámnak tekintenénk, ami sérti a fórum szabályzatát.
ON - Ma 87kg alatt mérlegeltem, pedig sem a kondit, sem a diétát nem csinálom szigorúan. Szénhidrátszegény táplálkozás, hús, tojás, zöldség, gyümölcs, fizikai munka, néha fekvőtámaszok. (3x30) Fagyi, csoki, péksütemény csak ritkán, kenyér soha.
-
woodworm
veterán
Először is gratula az elért eredményhez! Nálam még a kezdősúlyod is a céltartományba esik.
Szerintem az nem reklám, ha leírod, hogy mi alapján fogytál. Korábban volt itt szó ételes cégekről is, erőteljes nyomulás és direkt linkek nélkül szerintem kezelhető a téma. Ezek alapján a szoftveres topikokban sem lehetne érdemi eszmecserét folytatni.
-
Őszintén olvasd el a prohardver szabályzatát, abban benne van, hogy nem lehet ilyesmit. Amúgy nem titkos.
De nem arról van szó, hogy egyél halványkék répát naponta háromszor, mert azt simán leírnám ide is, hanem egy életmódváltó programról van szó, amit egy cég szolgáltat pénzért.
Privátban elküldöm neked is szívesen, ha kéred (mondjuk ha valakinek az már sok, hogy rányomjon a privát gombra és beírjon egy mondatot, hogy "Légyszi írd meg nekem is, mi ez!", azt amúgy sem érdekelheti annyira, szóval mi a vita tárgya?) -
Dorien
veterán
Őszintén, mit vártál?

Bejössz ide, hogy tudsz egy tuti, bevált módszert, de ezt csak privátban vagy hajlandó elárulni. Ha olyan tuti, bevált és neked nem származik belőle anyagi hasznod, akkor mégis miért olyan titkos?

Illetve utána már szolgáltatásról írsz - szóval akkor mégis valami reklám megy priviben az érdeklődőknek? -
-
Sotho
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Akkó mennyé vissza gyúrni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Btw cukorbeteg ismerősöm megkapta a diétáját ( napi 6 étkezés) aszongya ennyit meg sem bír enni. De mégis kellett neki és elkezdett fogyni mellette úgy hogy a több kcalt vitt be egy nap mint előtte, csak változott az étrend meg az étkezési gyakoriság. Ennyi elég volt neki szerencsére még időben elkapták. És nem fiatal cca 65 körüli.
-
-
Köszi Sotho és szgergely!
Igazából nem kell nagy kitartás, mert nem fogyókúráztam, hanem életmódot váltottam, a fogyás csak "mellékhatás".
Mivel az életmód megváltozott és ez marad is, ezért a test folytatja a fogyást, amíg be nem áll az optimális állapotba, nem kell külön figyelni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ami nekem kevés az neked már lehet, hogy sok. Ennél lényegesen bonyolultabb egy diéta. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki lője be a testalkatának, testtömegének megfelelő napi kalóriaigényt a hozzátartozó ch/zsír/fehérje aránnyal és ezeket minőségi táplálékból vigye be. Plusz ha hatékony is akar lenni akkor rakjon hozzá heti 3-4 alkalommal vmilyen mozgást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)