- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Szerintem is az a YT rákfenéje, hogy tapasztalat nélkül a hülyeséget is könnyű elhinni, ha kellően meggyőzően adják elő. Nyilván, ha ki van .szva, aki mondja, akkor hiteles...
Mivel kezdő vagy, ha jól értem, pár hónapig mindentől fejlődni fogsz. Azaz ha nem csinálsz nagy hülyeséget, akkor rá tudsz jönni, hogy szeretnéd-e komolyabban csinálni.
Én ódzkodom ezektől a hibrid dolgoktól, szerintem érdemes különválasztani a célokat és azokhoz tartozó mozgásformákat. Ha izmosodni akarsz, az legyen rezisztencia edzés. Mellette ha fogyni akarsz, meg egészséges lenni, akkor mehet az aerob, esetleg a kardió. De az nem hatékony, ha egyszerre akarod megülni a két lovat. Gondolok itt a lihegős, ugrabugrás de mégis (kis) súlyzós edzésekre, bohóckodásokra, ugyanis ezek hatásai némileg egymás ellen dolgoznak.
Gondold meg, hogy hány napot szánsz mozgásra egy héten (2 alatt nem nagyon van értelme) és hogy ebből melyiken mi legyen. Mondjuk 2-3 súlyzós edzés mellett heti 1 gyors séta, bringa, úszás, bármi.A súlyzós edzés terén a leghatékonyabb (de nem a legkönnyebb) ha összetett gyakorlatokat csinálsz. Kezdetben óvatosan, bukástól (=nem bírod kinyomni a súlyt) messze, nem túl alacsony ismétlésszámokkal (6-12) javaslom, edzésenként 2-4 sorozat elég lesz. A technikát kéne jól megtanulni. Ez edzővel könnyebb, de nem reménytelen magadtól se. Fel kell venned videóra magad és otthon megnézni, összehasonlítani a "jó" technikával, és szépen kijavítani a hibákat.
YT-on őket ajánlom, tőlük lehet technikát tanulni pl.
[link]
[link]
[link]Pl. guggolós részletes tananyag: [link]
Itt meg van ingyenes terv pl: [link]
-
Sirandrish
legenda
Mielőtt súlyos tízezreket költesz edzőkre, nézz szét youtube-on.
Az alapokat (és még többet is), meg lehet tanulni. Ezer meg ezer videó van a gyakorlatok helyes kivitelezéséről is, de konkrét célterület edzések százait is megtalálod.
Nem kell egyből edzőt fogadni ahhoz hogy edzeni tudj. Nyilván ha verseny a cél, az más szitu, de ilyet nem olvastam.. -
KMT
addikt
Persze, utóbbi. Biztos vannak tisztességesek ott is. És fordítva is, az erőemelőség sem garancia.
Viszont szerintem nem fogsz találni olcsóbban (jó) privát edzőt, sőt. Olcsóbban max nagycsoportos edzések lehetnek, az meg inkább egyedi mozgásformáknál van, pl crossfit. Legalább is amennyire termekben én ezeket láttam. Lehet hogy más tagok tudnak itt többet is mondani, vagy ajánlani...
Thor beavatást nézd még meg, hátha olcsóbb.
De 15e forint körüli havibérlet (belépő) árak mellett nem annyira túlzó 25-30e egy kiscsoportos edzésért (belépővel együtt) szerintem. PWB-re gondolok. -
KMT
addikt
Attól függ, hogy mennyire gondolod komolyan. Akár online is ki tudod magad okosítani, főleg, ha megy az angol is. YT-on is sok hasznos dolog van.
Edzővel persze egyszerűbb és gyorsabb. Teremben félő, hogy testépítő edzőt találsz, köztük sok a kókler és a kokszban gondolkodó sajnos. Magasabb szakmai szinten inkább erőemelő edzők vannak. Nézd meg a powerbuilder.hu-t, ők vannak csepelen is, meg online is. -
KMT
addikt
Ha a testtömeged csökkentése a cél, akkor minden mozgás "jó", bár a rossz étrendet nem lehet lemozogni.
Ha a testkompozíció javítása a cél, akkor már más a szitu, mert akkor izmot akarsz építeni. Ezt a "kardió" nem segíti elő. A lassú, nem túl sok tekerés persze nem fog bezavarni (és enged némileg többet enni), de ha túl pörgős vagy hosszú, az ellentétes, izomleépítő hatású. Nézz meg egy hosszútávfutót. -
Sirandrish
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest