- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
Kolondrum #9369 üzenetére
Dehogy tudtam fogyni
! Lehet el lett számolva ( a kalória mennyiség ), de az étel mennyiséget egyébként is fokozatosan tudom csökkenteni csak. Ráadsául 190 centi körül vagyok, nekem több kalóriára van szükségem.
fjudors - Ettől, hogy ezt leírod még nem viselem jól a kevés szénhidrátot. Feszült voltam tőle, ideges, enervált, energiátlan és rossz volt a közérzetem.
De egy szónak is száz a vége! A lényeg a kalóriadeficit.
-
válasz
Kolondrum #9289 üzenetére
Kiegészítés: Már nem nézek CH-t, de random módon kiszámolom néhány napnál. 150 alatt vannak, néha elérik. Gyakran éppen 100 felett. Sőt néha a ch hiány ellensúlyozására eszek csak, mert tudom h másképp a nap igen szenvedős. Komoly azért iszok cukros kv-t vagy eszek sütit stb. Mégis ezek mellett fogyok. A roham tempó a jó szó erre. Eddig azt hittem majd belassul ez, de nem. Mondjuk nem bánnám ha lassulna, mert nagy a tempó .
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Kolondrum #9278 üzenetére
Edzéssel hogy állsz? Azon kéne tolni és közben kalóriát növelni szerintem. Gyaloglás vagy spinning esetleg evezőpad, ha 95kg vagy nem tudom jól emlékszem e, akkor a futás az erős lenne a térdednek, még a kocogás is valszeg.
A fémes íz lehet covid szövődmény vagy más vírus is tud ilyet okozni. Esetleg menj el orvoshoz, hogy mit mond rá.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9274 üzenetére
Az is igaz mondjuk, a kalóriadeficites diéta elején lemehet egy halom víz, nehéz pontosan megbecsülni, zsírból mennyit fogyott az ember. Valami omega-3 kapszulát szedsz? Vagy chia mag? Egyéb magvak? Kell az olaj is diétában, legalább úgy cél-testsúly x 0,5 gramm, de az se baj, ha ennél bőven több. Fehérjéből is minimum cél-testsúly x 1,6 gramm, a több itt se baj. Ch-ra meg azt szokták mondani, hogy ha nem ketogén diétát csinál az ember, akkor a bevitt kalóriák 40-45%-a jöjjön ch-ból, több ne.
inf3rno: Az anyagcseréjének sebessége minimum 12%-ot csökkent. Olajok kapcsán magamnál azt figyeltem meg, hogy akkor fogyok legtöbbet, mikor sok omega-3-at tolok.
Ez a hónap mondjuk nekem eddig szerintem tragikus fogyásilag, de majd meglátjuk...
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9272 üzenetére
Ha tudsz még mélyen aludni, egyelőre nem nagy tán a baj, de simán lehet, hogy napok vagy hetek kérdése, és egyáltalán nem fogsz tudni normálisan szunyálni.
Heti 1+ kg fogyás nagyon sok úgy általában; nagy embereknél mondjuk még csak-csak, de általában ez túl gyors fogyás, viszi az izmot is.
Átlagos méretű emberek esetén szerintem a havi 2 kiló körüli fogyás az ideális, vagyis úgy 1,5 és 2,5 kiló között.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Kolondrum #9270 üzenetére
A fázósság egyértelműen lehet a túl alacsony kalóriabeviteltől, nekem is volt már párszor. Csökkenő libidó, felületes és rövid alvás is megjelenhet még. A pörgetők igénye is lehet rossz jel.
Általános elv, hogy nem megyünk diétában BMR alá, még úgy se, hogy valójában egyik kalkulátor se tudja pontosan megmondani, Neked pontosan mennyi a fogyasztásod; mind csak saccol, ha nagyjából pontosan is.
Aki bírja idegekkel, és nem kopog a szeme az éhségtől, illetve nincsenek egyéb bajai (például nem válik fázóssá), az megpróbálhatja esetleg pont azt az energiabevitelt, ami valamely kalkulátor szerint az ő BMR-e, de alá menni...
Aztán persze magányügy, csak csináltam régen ilyet már én is, és nem jöttem ki jól belőle. Nem érte meg.
-
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum #7792 üzenetére
Zöldséget kéne enni kenyér helyett. Dög meleg van, lehet salátát csinálni vagy kevés olajon megpárolni vagy grillezni, ha úgy jobban csúszik. Paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma, bab, zöldbab, kukorica, borsó, sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta, spárga, tök, csillagtök, cukkini, gomba - kb. bármi jobb a kenyérnél.
-
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum #7778 üzenetére
Jaja, szerintem is CH csökkentés a lényeg. Én fogadalmat tettem, hogy nyáron 1db pizzát sem eszek meg. A Lidl-s pékárukat már jó ideje nagy ívben kikerülöm, kenyeret meg sosem veszek. A krumplit, rizst is próbálom salátával, nyers vagy grill zöldségekkel kiváltani amikor csak lehet. Most ~100kg vagyok (188cm), igyekszem őszre a 90kg-t elérni minimális izomvesztés mellett.
Kólából / jeges teából van zéró, az teljesen jó, ha már unom a vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD