Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Az a baj ugye hogy a legtöbb app, pofátlanul tele van rakva reklámmal vagy le van korlátozva az ingyenes rész, de a kalóriabázis még nagyon korrekt tényleg. Az lenne a legjobb, ha már a "jövőben" és az EU-ban élünk, a kormányok (EP) vennék a fáradtságot és egy minden tagállam nyelvélre lefordított részletes táplálkozással kapcsolatos applikációt/weboldalt fejlesztenének + még youtube-ra reklámmentes csatornákat is hogy minél több ember tudja hogyan tartsa kordában a testsúlyát. A mai világban ez már szerintem elvárható lenne, amúgy se kis probléma az elhízás és egyéb táplálkozással kapcsolatos betegségek és zavarok.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Nah, pár napja használom a KalóriaBázist, és akkor az objektivitás jegyében álljon itt néhány érv mellette is:
- segít tudatosabbá válni (én írkálás nélkül is tudok szénhidrátszegény életmódot folytatni, de azért néhány élelmiszer esetén meglepetten láttam a fehérje-szénhidrát-zsír arányt), és ez önmagában elég ahhoz, hogy kevesebbet egyen az ember
- a tervező is szuper (megadhatod, hogy heti x kg-os fogyással számolva mennyi a célsúlyod, általában mennyit mozogsz, és ehhez kalkulál napi kalóriabeviteli tervet)
- jó, hogy nemcsak a kalóriákra figyel, hanem a fent említett fehérje-szénhidrát-zsír arányra is, és ezt nemcsak étkezésenként, hanem a napi összesítőben is megteszi
- komoly adatbázis (pl. elkezded beírni, hogy "Karát Csemege Szalámi" és jön a találat, pontos adatokkal, szóval könnyen és gyorsan használható)
- recept rögzítésének lehetősége (én pl. szoktam - többek között - házilag hamburger húspogit készíteni, és ma 5 perc alatt rögzítettem a receptet, innentől kezdve pedig 15 másodperc alatt fel tudom vinni, ha ilyet fogyasztok)
- ha a szokásostól eltérő sporttevékenységet folytatsz, azt is pillanatok alatt be tudod rögzíteniTovábbra is hiánycikk egy olyan app, ami az egyes élelmiszerek élettani hatásait, glikémiás indexét is figyelembe veszi, de alapnak/mankónak bőven használható ez is.
-
interstate76
addikt
Bedobnék egy régi témát a közösbe, mégpedig a kalóriaszámlálást.
Én sok sporttal, az étkezésre és a főzés során felhasznált alapanyagokra odafigyelve, de a kalóriákat sosem számolva fogytam 13 hét alatt 13 kg-ot. Ért egy sajnálatos baleset, aminek köszönhetően egy jó darabig nem tudom űzni azt a sportot, ami nálam bevált, és próbálok másik utat keresni. Egyelőre nincs meg az a mozgásforma, amit hosszú távon is van kedvem csinálni és a részlegesen elszakadt szalagjaim sem akadályoznak benne, szóval próbálok máshogy tovább fogyni. Gondoltam, kipróbálom a kalóriaszámlálósdit, de meglepve tapasztaltam, hogy a fehér és a lenmagliszt kalóriatartalma kb. ugyanakkora. A lenmagliszt szénhidrát-tartalma (töredéke) és glikémiás indexe (kb. a fele) a közelében sincs a fehér lisztének, de ha csak kalóriát számolsz, akkor kb. "egykutya" a 2 dolog. Ez most hogy?
A matekot értem, szóval elfogadom, hogy a kalóriadeficites életmód fogyáshoz vezet. Azt nem értem, amit fentebb írtam (és tudnék még hozni jópár összevetést).
-
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mint egy már félig kinyomott tömlős sajt

Valamivel kezelni kellene. Testápolóval kenegetés nem ér semmit. Volt, aki kollagént javasolt. Terhes nők mit szoktak szülés után szedni/kenni stb? -
guftabi96
addikt
Köszönöm mindenkinek!

(#8191) Cerebellum
Teljesen megváltoztatott étrend és rengeteg kardió.
A fogyókúra előtt sem ettem sokat, szóval a mennyiséggel nem volt probléma. Édesapai ágon kb mindenki túlsúlyos és nagyon hízékony (és minden ehhez kapcsolódó betegséggel szenvednek) én meg ezt sikeresen megörököltem
Viszont magukkal az ételekkel már volt. Volt, hogy reggel megettem egy szendvicset, magammal is azt vittem, mert főtt ételt nem tudtam. Késő délután pedig amikor hazaértem, akkor ha éppen tészta volt az ebéd, akkor azt ettem. Nyilván nem minden nap volt ilyen. Inkább arra célzok, hogy a mennyiség hiába nem volt nagy, a rossz étrend az igen komoly hízásra való hajlamossággal ide vezetett.Étrendemet teljesen megváltoztattam:
Reggelire legtöbbször zabkását eszek, de van, amikor felvágottat + abonettet, esetleg jobb minőségű baromfivirslit.
Ebédre: valamilyen szárnyas (általában csirke), ritkábban hal. Köretnek: párolt zöldségek, bulgur, kuszkusz, köles, rizs.
vacsorára meg általában az, ami reggel is volt.
Napközben meg elrágcsálok 1-2 gyümölcsöt.Mozgásnak kezdetben szobabicikli és tempósabb séta volt. Utána olyan -20kg körül már volt elipszis, majd utána átálltam a lépcsőzőgép (Ilyen van a teremben) + futópad kombóra. Utóbbin eleinte tempós gyaloglás volt emelkedőn, most átálltam a kocogásra.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
"Vacsora: 3-4 deszka pozdorja cottage cheese-el, sonkával, paradicsommal. (itt csak a farostlemez-ről tudok nyilatkozni, az 20kcal/deszka)"
Most nem tudom hogy mit kérdezzek, hogy nem túl száraz vagy hogy nem túl szálkás-e?
Gyümölcsfát nem szoktál enni? Mi régen gyümölcsfával füstöltünk szalonnát/kolbászt, nem azért mert fancy hanem mert elvileg jobb lesz az íze.Bicaj téma: ha szobabicó volt akkor már értem miért találtad unalmasnak, melóba menet is valóban kellemetlen lenne izzadtan odaérni.
guftabi96: grat, szép munka!
-
TheProb
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hogy egy napi etap most konkrétan milyen arányban áll szénhidrátból, zsírból, etc. azt már tényleg nincs energiám strigulázni. Yazio-ba fel szoktam vinni nagyjából a dolgokat, ott még nem láttam említésre méltó túllépéseket. (Ha erre gondolsz.)
Igen, irodai munkát végzek (IT).#8186) batagy: Ritkán, akkor is már csak pozdorját. (extrudált kenyér)
Ha főzök, akkor csak "laza" cuccokat. csirke/hal többnyire, zöldség vagy zöldséges köretekkel. esetleg pl csilisbab, stb. Lisztes cuccokat próbálom mellőzni. Ha rendelek, akkor vitálkonyhától szoktam kcal csökkentett abrakot.(#8187) WayneGace : Próbálom elosztani, de általában 3-4 étkezés szokott összejönni. Reggeli, ebéd, du. max gyümölcs vagy smoothie/turmix. (többnyire edzés után, miután megéhezem). vacsorára pár falat. Az elmúlt hetekben, amíg még HO-ban voltam, nagyjából a következő volt átlagosan nevezhető:
-Reggeli: zabkása vagy granola+joghurt (~4-500 kcal)
-Ebéd: vitálkonyha (~5-600 kcal)
-Du/Edzés után egy emberes adag smoothie vagy turmix + 1 alma
-Vacsora: 3-4 deszka pozdorja cottage cheese-el, sonkával, paradicsommal. (itt csak a farostlemez-ről tudok nyilatkozni, az 20kcal/deszka)+napi 2 bögre KV, barnacukorral/édesítővel/eritrittel és tejjel.
Folyadékbevitelen lehetne emelni, szerintem az átlagban 1-1,5 liter lehet/nap.
Azt nem tudom, hogy mennyire gyors az anyagcserém, gyanítom, hogy nem nagyon. Bár emésztőszervrendszeri gondjaim vannak. (Crohn és talán enyhe reflux) -
-
-
TheProb
veterán
válasz
KISDUCK
üzenetére
Tegnap elővettem a szobabicót, mert látszólag az említett gyakorlatok annyira nem használtak. Aztán kíváncsiságból megnéztem, hogy mekkora táv lenne melóba tekerve menni. Kb 14-15 km-re jött ki, ami annyira nem vészes. Csak még továbbra is nehezen tudnám rávenni magam, hogy akkor még minden egyes melót egy gyors zuhanyzással indítsak. Illetve ugyan ez hazafelé. De kétségtelen, hogy kevésbé volna ingerszegény, mint a 4 fal közt tekerni. Főleg, hogy a Duna/Rakparton mennék végig.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban csak rakódtak fel a kilók és 80 kilós lélektani határ túllépésével úgy döntöttem, hogy vissza illene menni legalább 70re. 80,3-ról kezdtem el a mérést, pont 4 héttel ezelőtt.
Azóta egyfelől visszafogtam a kcal bevitelt, így napi 1500-1600 körül próbálok maradni. Illetve telefonos app segítségével csinálok napi szinten saját testsúlyos, eszköz nélküli gyakorlatokat. Ez nagy vonalakban különböző felüléseket, push-up-okat, stb.-et jelent megadott időre vagy gyakorlat számra. Az egyes set-ek közt ált. 20mp szünetet hagyva, összesen 12-30 perc közötti hosszúsággal.
Továbbá nagyjából a 3. hét óta elkezdtem szedni az alábbiakat:
- Biotech USA L - Carnitine 100.000
- Biotech USA Thermo Drine LiquidÉs most jön az elszomorító/kiakasztó/lehangoló rész:
A fent vázoltak ellenére a 4 hét alatt összesen 9 dekát sikerült leadni. 79,4-et mértem ma reggel, ami iszonyatosan kitartás romboló. Ez nettó 0 progress szerintem...
Az említett 1600 környéki bevitellel önmagában elvileg 10 hét alatt le kéne mennie annak a 10 kilónak. Ezzel szemben nekem 4 hét alatt még 1től sem sikerült megszabadulni edzéssel.Van valami ötletetek esetleg?
Erősen elkezdtem gondolkozni, hogy felkeresek egy dietetikust és/vagy személyi edzőt. Bár nem tudom, hogy melyikhez kéne inkább menni, illetve hogy nem pénzkidobás-e.Gondolkoztam, hogy esetleg ezek az otthoni super-mega-giga fat burner workout-ok mégsem érnek lósz@rt sem és hátha azért. De ugye elvileg önmagában csak a kajával kéne fogynom.
Illetve nemtom milyen alternatíva jöhetne még szóba. Futást, biciklizést már próbáltam, de mindig hamar abba maradt, mert számomra nem okozott egyik sem örömöt, untam. Konditerembe sincs kedvem különösebben lejárogatni. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76
üzenetére
Nekem kicsit gazos, mert ugye itthon a csalad, fozni kell mindig az egesz csaladra, es nem igazan tudom azt enni amit amugy ennek egeszseges kajakat.
Egyszeruen tul sok macera es pazarlas lenne ha csak magamnak csinalnek kulon minden nap, ugyhogy eszem amit ok, de eigyekszem a kaloriakat lent tartani... -
interstate76
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Hát igen, nem minden szempontból szerencsés dolog túl sokat otthon lenni, na!

Én egy darabig a rendszeres mozgást is hanyagoltam, de ennek vége: heti 3 intervallum edzés és 1 vagy 2 nap egy kis kondi (nem viszem túlzásba, néhány gyakorlat saját súllyal), plusz figyelek a kajára (kalóriaszámolás nélkül, kevés szénhidrát, sok folyadék, fehérje és zöldség/gyümölcs).
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Szarul.
Márc 15. 73kg voltam és múlt hét végén már 78,9kb. Márc 20-tól most hétfőig otthon voltam. Mozogni próbáltam hogy ne tunyuljak el, de kajára nem figyeltem és volt nasi is. Igazából nem vagyok se meglepett, se csalódott. Egyszer már sikerült fogynom, szóval nem aggódok. -
interstate76
addikt
Hogy bírjátok/bírtátok a sok otthontartózkodást? Nekem betett egy kicsit: ha van időm, akkor szeretek összedobni ezt-azt, és nem feltétlenül csak grillezett halat, ill. szívesen vagyok a gyerekekkel, akik nem csokifalók, de azért nyilván szeretik a hasukat, és amikor nekik készítek valami fogukra valót, akkor nem mindig bírom ki, hogy ne egyek belőle!
Szándékosan nem írtam konkrét kajákat, nem akarok kísértésbe vinni senkit. A mondandóm lényege az, hogy megtapasztaltam: a homeoffice - esetemben - a fogyókúra ellensége. Ti hogy vagytok ezzel?
-
Ati8821
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy szobakerékpárt, de nem tudom melyik lenne jó választás.
Napi használtban lenne.
Laikusként, első körben ezt a 3-at néztem:
- Capetan Fit Line X3.1
- LifeGear Classic Pro 20380
- Spartan Magnetic 400
Esetleg valamilyen jó tanács a választással kapcsolatban? -
-
storm3
senior tag
Ezek szerint nem, sebaj, kicsit más téma:
Biotech Super Fat burner-jéről van valakinek tapasztalata? : ) -
storm3
senior tag
Ismertek olyan szolgáltatót, ahol egészséges,egész napos menüket lehet rendelni? Korábban a teletál speed fitness menüjét ettem, csak sajnos átlibbent arra a dolog,hogy kifordul a gyomrom is már a cottage cheese "szagától" is. :-)
-
válasz
üzenetére
Igen, ebben van valami, viszont úgy szeretném november végén a 40. szülinapomat indítani, hogy a mérlegen valami 80 alatti számot látok, a tükörben pedig egy láthatóan sportos testet.
A november vége még messze, én viszont sajnos nem nagyon mozdulok a 99 kilóról. Egyetlen mentségem, hogy sokat erősödtem mostanában.
-
válasz
üzenetére
Gondolom, egyáltalán nincs testépítő / gyúrós múltad. Nincsenek csodák, és az erő főként az izomtömegtől függ. Genetika (izomrostok aránya, tapadási pontok, csontozat, idegrendszer, stb.) sokat számíthat, de legfőbb az izomtömeg. Csak zsírból fogyni pedig kábé lehetetlen, vagyis fogyással megy valamennyi izom is.
Nagyjából átlagos genetikával, ha én szálkás 75 kiló vagyok, maximum 105 kilót fogok tudni kinyomni. Tapasztalat. A tehetségesebbek meg mondjuk 110-120-at. Kövérségből pedig ha most bemegyek csak 90 kiló alá, szerintem már nem fog kimenni a 100, maximum hidalással. Mert kevesebb még most is az izomtömegem (basszus, 99 kilósan!), mint mikor szálkás 75 kiló voltam. De persze legyek optimista, és ne írjam le előre...Szerintem fejben kéne kicsit átprogramozni magam, hogy ne érdekeljen annyira a fekvenyomásom.
-
törölt tag
Ugye tudod, h az ero nem a kiloktol fugg?
Ismerek olyan 50kilos csajt, aki a tenyerbehuzos kutyun (kez, ujjak ereje) uugy behuzza a 20kilot, mint a drabalis, mazsas szekrenyajtok. A 4ajtos szekrenyt (nem uresen) egyedul odebbtolja. Fekve nem nyom tudtommal, uh ott nemtom, mennyit. De megemelni pl, siman megemel maganal joval nehezebbeket is.De ezert nem szabad tul gyorsan, izombol fogyni.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem nehéz lett a kalóriákra figyelés is sajnos, mert én is edzek (főként súlyzózás, de egyebek is), és a máshol, másban elért siker demotiválja a fogyózáshoz való hozzáállásom. Alapból nem vagyok nagy és erős, ezért mikor elérem például a 100 kilós fekvenyomást (már elértem), annyira megörülök neki, hogy hajlamos vagyok még emelni is a kcal-t a további edzős sikerek érdekében -és a diéta kárára. Sokáig gyúrtam, és gyorsan jön vissza az erő, ugyanakkor az abban való fejlődést most el kéne engednem, ha fogyózásban szeretnék inkább jó eredményt hozni.
Lehet, hidalással kéne a jövőben fekvenyomást csinálnom, úgy talán több menne, és nem esnék be 100 kiló alá, amitől most tartok. Pszichológiailag igényelném nagyon, hogy legyen meg ez a kerek eredmény 80 kiló alatt is. Zavar a tudat, hogy ha tovább fogyok, a 100 kilót már nem fogom tudni kinyomni.
Nálad az edzés súlyzózás is? Ha igen, Téged nem bánt a fogyással járó gyengülés tudata?
-
Malibutomi
nagyúr
Nem olyan nagy gaz ha a tervezett kajakat nem tudod enni ha a kaloriakra odafigyelsz.
En sem tudom most tartani a hal/csirke zoldseg/rizs dietat igazan, mert itthon a csalad ugye csaladra fozes van, meg ugye a boltokat meg nemreg lerabolta a sok hulye (ez szerencsere mara mar rendezodott itt).De figyelek az adagokra, es edzek. Most egy honapja edzek megint rendesen (4-5 nap egy heten) es figyelek a kajara, es mar latszik hogy megy le amit telen felszedtem. Mondjuk nem volt sok csak a derekam korul rakodott le kicsi, szoval meg egy honap es megint formaban leszek szerintem.
-
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Én szerintem legjobb esetben is csak minimálisan fogok fogyni, amíg tart ez a vacak vírus. Nem vagyok besz@rva tőle, így nem is tartalékoltam, most meg már késő: bizonyos egészséges kajákat már nem lehet beszerezni, ehetem, amit még be lehet gyűjteni. Ma se tudtam csirkemellet venni. A hangulat tényleg gázos, érezni a levegőben a parát.
Nekem eszembe jutott, hogy a feleségem is valamivel gyengébb immunrendszerű, mint én, szóval igyekszem majd Miatta én is kicsivel jobban figyelni arra, hogy lehetőség szerint ne kapjam el, illetve ha bármi jelét tapasztalnám betegségnek, önkéntes karantén másik lakásba, egyedül. Mondjuk esélyes, hogy nem nálam jönne ki először. Ha a nőcimen jön ki, maradok vele, nem félek elkapni.
prozodus:
Én szeretem apám, de a bölcsessége szimpla hedonizmus és lesz@rni tudás. Az örömelv hajtja. Félve nem boldog, tehát nem fél. Van mondjuk ennél rosszabb életfilozófia is, egyértelmű. Engem a pánikoló emberek sokkal inkább megviselnek, apám ilyen szempontból főnyeremény. -
Sajnos veszélyes mindenkire, különösen idősekre, de majd túl leszünk ezen. Még ilyen nem volt az biztos, de még előtte sem szerintem. Talán Csernobil idején hasonló volt a hangulat, bár karantén és korlátozások akkor nem voltak, de az érzés valami ilyesmi volt.
Mindenestre a futás és az edzés megy. 2 kilót már leadtam, pedig nem erőltettem a dolgot csak kicsit figyeltem oda. Remélem kettő hét pihi lesz és akkor tudok edzeni rendesen, meg itthon dolgozni
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Én egyedül apámat féltem, de ő meg kábé menthetetlen típus. Önpusztító az életmódja, csoda valahol, hogy még két szélütés után, öregen, magas vérnyomással, nem mozogva, borzalmasan táplálkozva és elhízva is, de él. Nem fél most se, nem érdekli a vírus, és kész meghalni bármikor. Egyedül attól fél, hogy nem ehet tésztaféléket, meg hogy ha esetleg elkapja, szenvedés is lesz.
-
Sztem érthető a para. Az van, para van. Nem kicsit, nagyon. Jobb az elővigyázatosság, mint az utólagos jajveszékelés. De ez már máshová tartozik, nem ide.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én is akartam csinálni, de -ez is ritka-, nem vittem magammal mobilt.
Patikák előtt meg 30 méteres sorok. Hogy lehet ennyire parázni?!
-
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Meg az előrelátás. Gondoltam, ráérek még, aztán vásároltam volna be ma diétához szükséges élelmiszereket; nem sikerült. Fehérvári INTERSPAR-ban nincs egy gramm csirkecsöcs, de már más hús sem. Konzervekkel is bajban voltak, mondjuk úgy, gomba még volt pár darab.
Oké, holnap megpróbálok még egészséges kajákat találni, csak sikerül valahol...
-
válasz
interstate76
üzenetére
"...Akinek volt olyan szerencséje, hogy igazi házi tejből készített rendes, zsíros túrót evett, az tudja, hogy a normális túró sem állagban, sem ízben nincs köszönőviszonyban a boltokban kapható, fűrészporszerű dologgal: nagyobb, lágyabb darabokba tapad össze, állagát tekintve már-már a nagyon lágy sajtokhoz közelít (az Élelmiszerkönyv is sajtként határozza meg: a túró egy tehéntejből tejsavbaktérium-kultúra, esetleg alvasztóenzim hozzáadásával készített savas vagy vegyes alvasztású, rögös állományú, kelvirágszerű friss sajt.). Az íze pedig sokkal jobb, mint bárminek, amit boltban valaha vásároltunk, hiszen az univerzum egyik alaptörvénye, hogy ha egy termékben sok a zsír, annak mindig jobb íze lesz, mint zsírszegény párjának.
A zsíros házi túrót nem kell felütni tejföllel ahhoz, hogy körözöttet készítsünk belőle, vagy palacsintába töltsük, vagy simán csak megegyük, hiszen alapból krémes és lágy...." -
válasz
interstate76
üzenetére
Mert zsíros, tejtermék. Ha van sovány túró, akkor talán, de az milyen?
Lehet enni bármit...,
De!....ha fogyni akar az ember, akkor a zsíros, cukros ételeket kerülni kell különben csak csalódás és feladás lesz a vége
-
válasz
The.Biker
üzenetére
& interstate76:
Szeretek kísérletezni, szóval akkor kipróbálom inkább azt, hogy a magvakat most nem csökkentem, viszont a túrót elhagyom. Tudtommal is teljesen jó a túró, viszont az is igaz, hogy nálam az az egyik legfőbb táplálék, átlagosan bevágom a napi 250g-ot belőle, időnként pedig az 500g is lecsúszik, van, hogy banános vagy mézes túrót tízóraizok, miközben ugyanez a vacsorám is. Közben pedig ugye el vagyok hízva alaposan. (Mikor még nem diétáztam, a túrót akkor is minimum annyira fogyasztottam, mint most.)Ha azt látom, hogy április 15-ére nem fogytam rendesen, akkor meg a túró jön vissza, és a magok lesznek alaposan csökkentve.
Azért gondolom, hogy ezt próbálom inkább, mert a magvak teli vannak egy halom nagyon fontos, diétában nagyon jól jövő anyaggal, mint ásványi anyagok (többféle magból bevihető az összes!), vitaminok, jó zsírok, stb. A túró nem ennyire gazdag, nem ennyire összetett élelmiszer.
mefistofeles:
Igen, egyértelmű, hogy idővel lassulnia kell a fogyásnak, és az is előfordulhat, hogy nem egyenletes a tempó, viszont jelenleg annyira el vagyok hízva, hogy szerintem még gyorsan kéne fogynom legalább 3 hónapon keresztül. -
Nem kell megijedni attól, hogy nem egyenletes a fogyásod. Elvileg -és ha nem valami önsanyargató éhezést folytatsz- minél inkább megközelíted az általad ideálisnak gondolt testsúly úgy fog lassulni a fogyás is. Az nem nagyon működik, hogy le akarok fogyni 20 kilót és akkor négy hónapig megy le öt, aztán hirtelen stop.
-
válasz
Drakmusz
üzenetére
Köszi, igyekszem én is lazán felfogni, nem rágörcsölni, csak az a 30 nap alatti -2 kiló nem tetszik, mikor 4,5 kiló ment le az első 30 napban. Csökkentek kicsit a magvakon, más ötletem nincs.
Illetve javítanom kéne az alvásomon. Napi 3-4-5 kávé simán lecsúszik (egyikbe rakhatok csak cukrot), és van, hogy éjfélkor tolom be a vacsorát. A reggeli viszont általában elmarad, tízóraizni szoktam. Lehet, ezen is változtatni kéne, még átgondolom. Megoldható lenne reggel tolni be több kalóriát, az ebédnél és a vacsoránál meg kicsit csökkenteni.
Di Natale: Szerintem nem maradnék életben.
-
Drakmusz
addikt
Szerintem nagyjából jókat eszel.
A fogyásban mindig vannak periódusok, nem kell ennek túlzott jelentőséget tulajdonítani.
A szervezeted mostanára hozzászokott a változásokhoz, alkalmazkodott.
Ilyenkor mindenképpen lassul a fogyás.
Én mindig a reggelit tolom meg a legjobban, az utána következő étkezéseknél már kevesebb az adag.
Nekem ez a módszer nagyon bejött.
Az étkezések között mindig hagyok 2,5-3 órát.
7-kor kezdem a napot, az utolsó étkezés időpontja este 7 óra.
Reggel ébredés után a tested olyan mint egy azonnal termelni készülő gyár, fel kell tankolni.
Ez kihatással van a nap többi részére is. -
válasz
The.Biker
üzenetére
& prozodus:
Csirkemell, halak, zöldségek, magvak, túró, vagyis semmi szemét. Zöldfőzelékek mondjuk vannak, de csak nagyon minimális rántással. Ösztönösen kajálok, már nem számolom a kalóriákat, de az elmúlt két hónapban tényleg semmi vacak nem volt, illetve de: egyetlen egyszer egy csoki. Gyakran fogyasztok vacsorára 250g túrót egy kiskanál mézzel.
Súlyzózok, kocogok, túrázok, hamarosan menni fog a kerékpározás is.
Szinte leállt a fogyásom, de a kondim jobb. Túl sok a változó, de azt nem zárnám ki, hogy a magvakkal rontom el, hajlamos vagyok egy 200g-os zacskót is bevágni úgy minden második nap. (Dió, mandula, mogyoró, pár aszalt gyümölcs, stb. vegyesen, SPAR-ból.)
Mai ebédem:
Igen, az szinte biztos, hogy az erősödéssel jött fel valamennyi izom is. Ha +1 kiló, az azt is jelentené, hogy zsírból meg -1 kiló. Jó lenne, de nincs itthon testzsírszázalékot is mérő mérleg.
-
Január 15-től február 15-ig: 106-ról 101,5 kg.
Febr. 15-től márc. 15-ig: 101,5-ről 99,5 kg.
Valamin változtatni kéne. Mondjuk legalább fogyás mellett is sikerült erősödnöm:
106 kilósan fekvenyomás (3*2): 82 kg
101,5 kilósan (3*2): 89 kg
99,5 kilósan (3*2): 94 kg -
guftabi96
addikt
válasz
Drakmusz
üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Az elején volt nagyon gyors a fogyás, most már egyre jobban lassul. Ekkora súlyból "könnyű" volt sokat fogyni.
Még 20kg-tól szeretnék megszabadulni, tehát a cél ~95kg. Szerintem úgy nyár végén/ősszel jutok el idáig.(#8128) storm3
Sok-sok kardió. Eleinte csak bicikli és kevés elliptika. Idővel egyre több elliptika.
Később elkezdtem futópadon hegymenetben viszonylag tempósabban gyalogolni és az utóbbi hetekben lépcsőzőgépezek is. Na ez utóbbi brutális
Itt is lassabb tempóban (52 lépcsőfok/perc), de lehetőleg minél többet.Étkezés:
Reggeli/vacsora: puffasztott rizs/abonett (ebből a zöldséges még magában is finom) + halpástétom, esetleg chilis májas (ezt nagyon szeretem, nem fogok lemondani róla
), jobb minőségű baromfi virsli (ami persze még így is lehet, hogy vágóhídi nyesedék... ez van). Hétvégén ezek helyett reggelire van, hogy banánt eszek.Ebéd: bulgur/rizs/párolt zöldség + csirkemell, hal (ha bulgur vagy rizs van, akkor van, hgoy csinálok mellé salátát)
De nagyon ritkán előfordul, hogy ha nincs időm/elfelejtettem csirkét csinálni, akkor amilyen hús éppen van készen (ha sertés, akkor sertés, nem foglalkozok vele).Ezeken kívül szoktam gyümölcsöket, de abban nincs semmi rendszer, hogy mikor. Amikor éppen megéhezek rá.
Folyadék: víz. Napi 4-5LAz esetleges hétvégi esti kis összeröffenések alkalmával is próbálom visszaszorítani a sört és a gyógynövényes rövideket.
(#8129) KISDUCK
Erre a hsz-em elején ott a válasz.
-
törölt tag
Ezt most lattam. Megy is mar alatta a vita.
-
noorbertt
őstag
válasz
Peter.70
üzenetére
Régi kommentre megy a válasz, csak épp rákerestem valamire..
Nálunk az insumed bevált csak hát nagyon durva az ára, így egy pár fajta porral összehasonlítottam összetevők alapján és 7ropiért van forever ultra light por amiben kb minden azonos kivéve két összetevő, ami a zsír bontásban segít, a forever porban sokkal több van abból mint a insumedben.
-
guftabi96
addikt
December 1. -> Február 29. -30kg. Egész kerekre sikerült
(145 -> kicsivel 115 alatt)
Szóval a neheze még most jön. Remélem sikerülni fog 100 alá menni.
Amit mindenki kérdez: "És jobban érzed magad?" Túl nagy változást nem érzek, régebben sem volt gond akár 8 órát eltölteni ülés, pihenés nélkül.
A vérnyomásom csökkent (~135 volt, most 120 alatt van).
A bőröm az egyre jobban lóg, de ez legyen a legkisebb gond. (A képen lehet is látni a karomon)
Izomból is sikerült sokat fogynom (fekvenyomásnál pl múltkor 3x20 25kg bemelegítés után jött volna 5x10 48kg, a 3. körnél 7 körül már nem tudtam kinyomni a súlyt).
Az biztos, hogy rengeteg idő, odafigyelés és pénz szükséges ehhez, de azt gondolom megéri.
A jobb oldali kép még nyáron készült, de kb ez volt a decemberi állapot is. -
KISDUCK
addikt
Volt a mai mérlegelésnél "ó máj gáss". Múltkor elértem a 72,5kg-t amivel kiegyeztem a 72kg-os cél ellenére. El is kezdtem emelni a bevitelt 1750-ről 2400 kalóriára amit párszor túl is léptem, de úgy néz ki túl sokat égetek el, mert a mai mérleg 71,9kg volt (telefon nem vette át az értéket hogy nyaljon sót), úgy hogy tovább kell emelnem a bevitelt, hogy ne fogyjak tovább.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Van rajt 4 fém felület (lábanként kettő) amikre rá állsz mezítláb. Valószínűleg vezet az emberbe egy kis áramot és a megadott magasság, életkor és nem alapján gondolom kiszámolja a főbb értékeket mint zsír/izom/csont. A zsír % meghatározása szerintem teljesen korrekt otthoni felhasználók számára.
-
-
Vesporigo
aktív tag
Sziasztok.
Nemrég elegem lett belőle, hogy egyfolytában fáradt vagyok, meg felszaladt pár kiló, szóval gondoltam, rendbeteszem az étkezéseimet, elkezdek mozogni, és leadok pár kilót, meg próbálok egészségesebben élni. 182 cm magasságomhoz jelenleg kb 88 kg testsúly tartozik, viszont utóbbiban nem vagyok teljesen biztos, mert tegnap megbolondult az analóg mérlegem.
Ráálltam tegnap, kb 95kg-ot mutatott, leszálltam róla, visszaugrott nullára, majd megint ráálltam, akkor 87kg-ot mutatott, újabb próbálkozás után megint más értéket. Ezért gondoltam, hogy beszereznék egy okosmérleget, ebben kérném a segítségeteket. Szerintetek melyiket érdemes megvenni max. 10-15ezer Ft-ért? Az analóg mérlegekből teljesen kiábrándultam, ahogy mások is írták már korábban: ha jobbról nézem, más értéket mutat, mint amikor balról nézem. 
(Étkezés papíron rendben van, de amíg nincs megbízható mérlegem, addig nem tudom, beválik-e.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Drakmusz
üzenetére
En is kezzel szoktam, a gepi sosincs olyan. Tiszta rozst szoktam kenyernek, magam keszitette kovasszal. 2 het alatt sem peneszedett meg.
Palacsintahoz meg zabpehelyliszttel keverem felesben.
De neha gondolkodom ujra gepen, idonkent jol jonne, plane ha lenne hozza igazan jo tk recept, mert feherlisztbol max szejtant csinalok. -
Drakmusz
addikt
A kenyérhez annyi kiegészítés hogy csak és kizárólag a nap első felében fogyasztom.
Teljes kiőrlésű tönkölybúza, rozsliszt, olívaolaj, néha fel szoktam turbózni egy kis szárított paradicsommal.Ennyi.
Na meg persze a többi hozzávaló.
De majd hozok képekkel egybekötött receptúrát valamikor.
Abban maximálisan igazad van hogy fel kell mérni a tested reakcióit, nincsen olyan módszer ami mindenkire ráhúzható. -
válasz
The.Biker
üzenetére
Köszi, nem is szeretném feladni!
Drakmusz:
"Az egész dolognak szerintem 3 pillére van, ez a módszer nekem nagyon bevállt.
Mozgás, étrend és következetesség."Ezt simán bele lehetne írni a topik összefoglalójába, ha lenne neki ilyen.

Ellenben a nagyon hízékony típusoknak én tuti nem ajánlanék kenyeret. Egyeseknek kis mértékben oké lehet -régen én is sütöttem sajátot, magvasat-, de ha valaki zsírból akar éppen erőteljesen fogyni, szerintem ne legyen se kenyér, se rizs, se tészta, se krumpli. Sok zsírmentes hús kell -pl. hal, csirkecsöcs-, meg kis kalóriatartalmú zöldségek párolva vagy főzve. Többször rontottam már el úgy a fogyásom, hogy lemondtam a rizsről, kenyérről, tésztafélékről, de a krumpliról csak nem. Aztán az lett belőle hamar, hogy meg is sütöttem olajban, hiszen nem lehet gond, ennyi még csak nem üt vissza, ha minden más klappol -hát nem, hízékony genetikával még ezt sem lehet.
Ha már lefogytam arra a súlyra, amit szeretnék (75 lenne az ideálom, 80 a még elfogadható maximum), akkor kezdhetek el a stagnálás állapotához kis kenyeret, kis rizst, kis burgonyát, kis tésztát is fogyasztani; amíg cél a testsúly (leginkább ugye a testzsír) csökkentése, én tuti nem ehetek kenyeret. A kenyérevős lazulást kizárólag akkor engedhetem majd meg a boldog stagnálás állapotában, ha mellette rendszeresen sportolok is. Ilyen ez a hízékonyság sajnos. Nekem most nincs kenyér minimum november végéig.Ismerek persze olyanokat is, akiknek sosem lesznek ilyen elhízós problémái; de vélhetően a hízékonyabb fajta követi ezt a topikot. Persze elég tág határok között lehetünk hízékonyak is; én sajnos nagyon az vagyok, illetve szeretek enni.
A második képed nagyon ott van a szeren, kábé az a forma a célom.
-
Drakmusz
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Igen.
Nem voltam nagy, ha a méretet nézzük.
Inkább robbanékony.
De mondjuk az ilyen jellegű szálkás testalkatnál az étrend sokkal jelentősebb tényezőnek számít.
A kockás hashoz először le kell fogyni, utána meg finomítani.
A mostani cél nem ennyire kihegyezett, kevesebbel is beérem.
-
Drakmusz
addikt
Üdv mindenkinek!
Örömmel fedeztem fel ezt a topikot, januártól én is ráléptem az útra.
Csak egy pár gondolat, hátha valakinek hasznos lehet.
Nálam soha nem volt nagyon drasztikus a helyzet, de 40 felett az ember nyilván szeretné kicsit jobban érezni magát.
Régebben elég intenzíven edzettem, de az utóbbi időben elhanyagoltam a dolgot.
Annak idején sikerült egy igencsak egészséges foglalkozást választanom (szakács vagyok), a 13-14 órás műszakok mellett nehéz kivitelezni az edzéseket.
Most 7 év szünet után január elejétől belevágtam a dologba.
180-as magassághoz voltam 86,5 kg január 2.án, most 79,5-et mutat a mérleg.
Az egész dolognak szerintem 3 pillére van, ez a módszer nekem nagyon bevállt.
Mozgás, étrend és következetesség.Nem kell túlbonyolultani a fogyókúrát, a testünk úgyis adja a visszajelzéseket.
Az étrendet illetően könnyű dolgom van.
Újra megjött a kedvem a sütögetéshez, nyomatom a kenyereket.Majd idővel dobok nektek különféle recepteket is, hátha valakinek kedve támad kipróbálni.
Három óránként étkezem, az utolsó kajálás időpontja este 7 óra.
Később majd belemehetünk a részletekbe is, egyelőre bemutatkozásnak ennyi.
Amikor legutoljára használtam ezt a módszert, akkor 3 hónap alatt 94-ről 76-ra mentem le.
Béke!
-
Csak hogy legyen nyoma: 1 hónap alatt 106-ról 101,5-re mentem le. Sajnos ezzel még sehol se vagyok, de folytatom...
Látványban se nagyon jön ki a difi. Talán 90 körül már jelentős lesz a változás szemre is, de addig még van kábé 2,5-3 hónap.
Futós topikba tettem képet a kerek 100 kilós állapotról, nagyjából ilyen a mostani 101,5 is.
Március idusán újra benézek ide -remélhetőleg 97 kilósan; de még az se lesz látványban kábé semmi értékelhető. -
válasz
interstate76
üzenetére
Akkor majd én is kivülre rakom majd a karkötőt. Használtam már apple watch-ot is, az nagyon tetszik. Lehet beruházok rá ismét.
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Mennyi volt?
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Te megvetted vagy a free verziót használod?
-
interstate76
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nekem egy Mi Note 5-öm és egy Amazfit Bip-em van. A telón fent van a Mi Fit és a Mi Bandage is. Utóbbi küld értesítést a bejövő üzenetekről (mail, Viber, Messenger) és tudja azt is, hogy rezeg az órám, ha megszakad a kapcsolat. Már legalább 5-6 alkalommal megmentett attól, hogy otthon felejtsem a telefonomat, és egyszer attól, hogy elhagyjam. De jelez akkor is, ha merül a telóm, ill. ha töltés közben eléri az általam beállított szintet. Szóval elképesztően sokoldalú.
(#8099) PreikeStoleN A Mi Fit-ről nem tudok nyilatkozni, mert nem tud figyelmeztetni, ha a karkötőm/órám lecsatlakozik a telóról, szóval kezdettől fogva a Mi Bandage a nyerő nálam.
Ha a pulcsid hozzáér a karkötődön lévő érintő gombhoz, akkor aktiválja? Ez fura. Mondjuk én futás közben a felsőmön kívül hordom az órám, mert a pulzusfigyelés nem izgat, viszont az, hogy lássam a kijelzőt, az fontos, szóval nem csúszik rá semmi. De nap közben egy csomószor hozzáér a ruhám, mégsem történik semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Márc 15. 73kg voltam és múlt hét végén már 78,9kb. Márc 20-tól most hétfőig otthon voltam. Mozogni próbáltam hogy ne tunyuljak el, de kajára nem figyeltem és volt nasi is. Igazából nem vagyok se meglepett, se csalódott. Egyszer már sikerült fogynom, szóval nem aggódok.