Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Felüléstől max a hasizmod erősödik, laposabb nem lesz. 40-50 nagyon kevés azonban, legalább 250-500 kellene különböző hasprés kombinációkkal.
DE! Ha nagy a hasad, illetve sok zsír fedi, azt csak a diéta és a mozgás szedi le. Ha ezek nincsenek, akkor csinálhatsz akár napi 5000-et is, a zsír akkor is ott marad.
-
Mr. Elliot
senior tag
Napi 40-50 felülés használ valamit kisebb has érdekében?

-
spammer
veterán
válasz
engine88
üzenetére
Szinte mindent. A hangsúly a mértéken van. Na jó, zsírt nem nagyon kellene, tehát a zsíros kenyér, májkrém, csokoládék stb. kilőve. Viszont növényi olajok, amik pl. magvakban vannak, azok kellenek egy adott mértékben, plusz olívaolajat, lenmagolajat stb. lehet használni.
Diétás étrendet kell összeállítani, szénhidrátot lecsökkenteni, fehérje és rostbevitelt lehet növelni. Magas glikémiás indexű cuccokat kerülni, pl. fehér kenyér, fehér liszt, péksütemények nagy része. Gondolom azt mondanom sem kell, hogy csoki, süti kilőve.
A fogyókúra tényleg egy köznyelvben megragadt hülye kifejezés, ugyanis az éheztetéssel meg alig evéssel kapcsolják össze, mert akkor jól le lehet fogyni. Le hát, meg izomból is le lehet adni jó frankón, plusz a szervezet is kikészül.
Tehát diétás étrend kell, többször kevesebb evés (akár napi 6-8 kisebb adag) sok mozgás! Sportolni kell! Aerob/kardió: futás, bringa, spinning, cross trainer, ilyesmi..
Szerk: oké, a szinte mindent úgy értettem, hogy mindenre lehet alternatívát találni (pl. teljes kiőrlésű kenyér), protein csoki, protein fagyi stb... De ha néha néha becsúszik valami, abból sem lesz tragédia, ha eleget mozog valaki és van egy jól belőtt diétás étrendje.
-
engine88
aktív tag
Egy fogyózó mit ehet? És mit nem?
Hétköznapi kajákra gondolok. -
LOTR
addikt
válasz
engine88
üzenetére
http://www.bodybuilding.com Supplement Award Winner zsírégető termékek:
Llipo 6
OxyELITE Proscitecéknek van adipokill-je, ez sem lehet rossz
az nem kérdezem meg, hogy mire és hogyan szeretnétek használni, de attól nem fog lefogyni senki, hogy megeszik valami zsírégetőt
életmódváltás kell, és étrend rendbetétele lehetőleg mozgással/sportolással együtt, ha ezek megvannak, akkor segíthetnek a zsírégetők, addig pedig semmit nem érnek -
engine88
aktív tag
Üdv, bátyámnak szeretnék vásárolni valami zsírégető kapszulát.
Egyáltalán nem tudom melyiket. Tudnátok segíteni mit tartalmazzon?
Vagy esetleg terméket ha tudnátok ajánlani? Pl. http://shop.builder.hu -ról. -
szki
őstag
Csúcsformában: 46 kilót fogyott a zalaegerszegi asszony
Tehát tévénézést mellőzni, tornázni (jógázni), és bicajozni! Fázósaknak télen spinning. És a kalóriákat számolni... -
rii
nagyúr
tudtok salátába tejfölt-joghurtot-kefírt kiváltó akármit? valami szószizééé?
csak h ne a nítúr saláta legyen olivaolajjal, mert az ehetetlen )))-:
-
perempe
veterán
[link]
Tegnap előtt körbeúsztam a szigetet Tiszafüreden egy másik vállalkozó kedvűvel. Megkérdezték tőlünk a horgászok, hogy elsüllyedt-e a csónakunk.
Én 1 év alatt 10+ kilót fogytam a túrázásnak köszönhetően. (Általában 12-17km-es túrák 300-700m szintkülönbséggel, bár volt 25km/1000m is.)
-
Jojo5
őstag
A fehér rizs,tészta nálam érezhető "energialöketet" ad a magas GI-jeik miatt valszeg... míg a barnarizs semmi...

Nem az a lényeg, hogy kibírja-e vagy sem hanem, hogy táplálod-e a tested vagy sem. Szerintem legalább napi 3 étkezés legyen meg ha mást nem, de 2 vel csak lassul az anyagcsere és ha nem eszik eleget csak keveset minnél kevesebbszer jár "barnamacira" az sem előnyös...

Meg ne magadhoz viszonyítsd már Ariadne-t... baszki napi több ezer kalóriát égetsz el, míg ő vagy én közel sem ennyit, de mindenkinek a saját életviteléhez kell/kellene igazodnia

Amit írtam, csak csapásvonalak... nem kötelező követni, de lehet beválik nála is ha megfogadja, majd kiderül
-
szki
őstag
Látod más is kibírja napi 2-3 étkezéssel. De talán a nők eleve kevesebbszer étkeznek, mint a férfiak.
Kipróbáltam a csirke-rizs kombót 1 hétig, de nem adott nekem elég energiát. És mindig éhesnek éreztem magam, azaz sűrűn kellett volna ennem
Visszatértem a jól bevált táplálkozásomhoz inkább. Rengeteg benne a friss gyümölcs (szőlő, és alma a menő most). -
Jojo5
őstag
válasz
Ariadne
üzenetére
Lehet, hogy működik, de ha mondjuk jobban működne ha kísérleteznél 1 kicsit akkor nem mind1

Mivel kerékpározól a tészta szerintem nem gáz... főleg 1 nagyobb túra előtt, csak azért írtam így, mert nem tértél ki pontosabban az ami jól esik kategória mi nálad, de így már okés a teljes kiörlésű kenyér meg stb
Nem kell a csirke+rizs alapot követni... hidd el nem a fogyás miatt eszem én sem, csak azért mert a sport amit én űzök így működik nálam.
Én amondó vagyok, hogy ha nem is engedi meg az életviteled, de az esti kaja fontos ha mást nem ilyen sali+light húsos témával elintézve.. Ha a lassúfogyás a cél akkor a mértékletesség és a tiszta kaja megszokta hozni a gyümölcsét, de pl. nálam ez úgy megy, hogy téle verdesem a 100-110 kilót nyáron meg 90+kg- ig befogyok, de ez nálunk tömegelős, illetve szálkásító szakaszra való bontás miatt van így

Az izmokat valamilyen szinten be kéne "tölteni" energiával mert a glikogén raktárak kiürülnek edzés alatt és még a fejlődés is láthatóbb ha betöltik edzés után, mert pl. a testépítőknél az egyik legfontosabb kaja az edzés utáni szénhidrát+fehérje tartalmú kaja.
Ez az étkezés helyettesítő sajnos csalóka dolog, mert sokan nem tolerálják, illetve amennyi készítmény annyiféle szénhidrátprofil... vannak amelyek nem cukorra építenek, de inkább azt mondom ha mást nem a túró+proteinturmix kombó is jó estére vagy tojás is kiváló rántottának viszonylag kevés sárgájával elkészítve..
-
Ariadne
őstag
Nálam ez működik, és ez a lényeg, nem?

Egyébként nem eszem kenyeret, csak reggel ennyit (és teljes kiőrlésűt meg sokmagvasat, nem fehéret), és ebédre is normális, egészséges dolgokat választok (natúr hús, nyers vagy párolt zöldség vagy rizs). Tény, hogy néha tésztát is, mert arról nem tudok és akarok teljesen lemondani, de igyekszem a lehető legkevesebbre csökkenteni.
Írtam talán az elején is, hogy nem célom gyorsan lefogyni - a sok bringázástól erősödöm folyamatosan, ez talán a legfontosabb célom és jól haladok, emellett az is, hogy _hosszú távra_ lefogyjak. Nem az, hogy mostazonnaldemáris vagy még idén, hanem tartósan... Hosszú távra, sőt egy életre tervezve egy olyan életmódot igyekszem kialakítani, ami várhatóan később is működni fog és tartható. A csirke-rizs jó fogyási alap, tudom, de egy életen át kösz, nem...
A napi ötszöri kajálás pedig nagyon hatásos, de az életritmusommal nem tudom összeegyeztetni. Egyébként sosem fogyóztam korábban, csak az utóbbi 4-5 évben "sikerült" rossz életmóddal túlsúlyhoz juttatnom magam. 
Az okát nem tudom annak, hogy miért hatásos, ha este nem eszek, de így van. Semmi tudományos háttér nincs mögötte, saját megfigyelés, és jól meg is vagyok így, nem zavar. Ha véletlenül nagyon éhes vagyok, pl. montis + futós edzést csináltam délután, akkor egy kicsit persze eszem, pl. sonkát (régebben valamelyik bioteches étkezéspótló gyúrós turmixot ittam este, de émelyítően édes az édesítőszer íze...
).Nincs egyedül üdvözítő megoldás szerintem, bizonyos határok között más megoldások is működhetnek (nyilván a csaktojás, csakkáposztaleves, csakcsoki meg egyéb őrült diéták nem a működő kategória, abban remélhetőleg egyetértünk
)...mod.: A válaszodat köszönöm egyébként, az építő jellegű kritikát értékelem. Ezen az esti kajáláson elgondolkodom, lehet kipróbálom...
-
Jojo5
őstag
válasz
Ariadne
üzenetére
"mindig reggelizek: szelet kenyér+sonka+zöldség, ebéd: bármi, amihez kedvem van" ez aztán jó minőségű kajálásnak hangzik főleg a kenyér...

"no nasi és no vacsi a legfontosabb" Vacsival mi a bajod ?
megtámadnak a mumusok ? 
Sokkal gyorsabban fogynál ha többször ennél egy nap kis adagokban és nem éheztetnéd magad pl. este... az esti kaja eléggé fontos ha mást nem mehetne saláta meg mondjuk valami jó sonka, csirke
-
Dorien
veterán
Nagyrészt igaz amit mondasz, de ha egy kicsit is belegondolsz, akkor a megedzett testrész szöveteinek vér- és nyirokkeringése azért jóval intenzívebb lesz, mintha nem edzenéd, és így könnyebben végbemegy a szövetekben az anyagcsere. Szóval valamit számít a hasedzés, de messze nem annyit, mint amennyit ezek az AbFlex-es TV-Shop reklámok sugallnak.
Diéta és mozgás az alap és ha már lement a hasról a zsír nagy része, akkor érdemes rá koncentráltan dolgozni. SZVSZ.

(Mondjuk nekem heveny röhöghetnékem támad, amikor meglátok egy ilyen Ronnie Coleman-féle hordó hasat.
)
-
LOTR
addikt
amit mások csinálnak/tudnak/elérnek, az a többieknek sokszor úgy tűnik, hogy neki ez milyen könnyen sikerült
maradjunk annyiban, hogy általában ezek téves meglátások, és a másik is nagyon keményen megdolgozott érte, még akkor is ha genetikailag -ebben az esetben- kicsit szerencsésebb -
szki
őstag
válasz
Ariadne
üzenetére
A fiatalság forrása, Öt Tibeti jóga gyakorlatsorral.
Reggel érdemes csinálni. Nem kell hozzá sok idő kezdetben. Aztán persze hétről-hétre egyre több, ahogy emelkedik a sorozatok száma. Én 3. hete csinálom az 5 gyakorlatot. Majd november végén kiderül mire jutottam vele. -
szki
őstag
Akkor további kitartást kívánok!
Nem lesz mindig ennyire gyors, és látványos a fogyás. Lehet lesz majd, hogy mindent jól csinálsz, de mégsem történik változás hetekig, hónapokig. De nem szabad feladni, azaz türelemmel kell lenni. Hisz amit felszedtél sok kilo felesleget, az se pár hónap alatt épült be.
A testsúly mellett javaslom a derékbőség méricskélését is. Többet elárul magadnak is, mint a testsúlyod.Ez a paleolit táplálkozás nem hagy nyugodni...
-
kpal
nagyúr
már fogytam kb 3hónap alatt -15kg . sok mindenen változtattam a heti 5-6L Cola , az esti nagy evés és a sok nasit is elhagytam . ha veszek innivalót csak ásvány víz ha rágcsálni támad kedven nagy ritkán TUC kekszet fagyoztok .
és már nem kívánok annyi kaját mint ezelőtt lehet beszűkültem kicsit
-
szki
őstag
Én se értem, hogy bírtam, de megvan még a kinyomtatott edzéstervem, amit magam raktam össze akkoriban. És tényleg hatásos volt
De túlzás.Szerintem kérdezz rá a gyúrós topicban a lapos has titkára, mert oda többen járnak. De szerintem diéta, sok aerob, és kis hasazást fognak javasolni. És persze türelmet, mert időigényes.
-
szki
őstag
Majd lehet a gyúrósok kijavítanak, de szerintem felüléstől nem lesz laposabb a hasad. Csak izmosabb lesz, amit továbbra is el fog fedni a zsír

Hasazással minimális zsírt égetsz el, hisz egy kicsi hasizom dolgozik, ami kevés fölösleges zsírt éget el. Állítólag az izommunkánál (akár hasizom munkánál) nem arról a testrészről megy le a zsír, amelyet dolgozol, hanem az egész testről. Azaz a testzsír arány számít. Persze ezzel lehet vitatkozni, mert lehetnek egyéni eltérések.
Másik elmélet szerint kell 30-40 perc aerob munka (bicaj, futás), és utána egyből hasazás, mert akkor onnan fog aztán égni a zsír. '93-ban tényleg így csináltam, és eredményes volt. 10 éve viszont konditermi (anaerob) edzés végén nyomtam rengeteg hasazást heti 4x(!). Elég hülye voltam, de nagyon fitt:
- Hasazás (felülés) ferde padon, kis súly tarkó alá 10x25. Fele törzsforgatással.
- Utána háton fekve még 4x20.
- És még 4x20 lábemelés, lábnyújtás.
Ez össz 410x mozgatja a hasat, és benne van a felső, oldalsó, és alsó hasizomzat is.
Persze volt még 4x50 törzsforgatás (kézben 2 db 5 kg-os súlyzó), és néha csináltam törzsdöntést oldalra is 4x15-öt 18 kg-os egykezes súlyzóval. -
kpal
nagyúr
-
szki
őstag
Gratulálok! Az egészség a legnagyobb kincs!
Nálam a vérnyomást a bicajozás rakta rendbe. Másnak elég a táplálkozás/életmód váltás.Egyik régi barátom is csinálja fél éve a paleotilot, és nagyon jól érzi magát. Bár előtte se volt semmi gondja a súlyával, mert rendszeresen futott. Kockás hasa is van, amit irigylek tőle. Meg a futósebességét
38 évesen 38 percen(!) belül futotta múlt hétvégén a 10 km-t kavicsos síkú versenyen. Van aki egy Margitszigetkört teljesít ennyi idő alatt (5,3 km).(#6159) LOTR: igaz

-
LOTR
addikt
persze, hogy van olyan akinek nincs hasizma, de maga a hasizom-szerkezet mindenkinek ugyan olyan (többé kevésbé...), tehát ha nem lenne a hason zsír ami elfedi az izmokat, akkor mindenkinek "kockahasa" lenne
pl itt egy link ahol jól látszik, bodies kiállításról egy fotó (annyira nem vészes a kép): [link] -
G.Zs.
senior tag
Paleolit kajálással 3 hónap alatt 17 kg-ot dobtam le erőlködés nélkül. Ezt a súlyt kb. 1 éve tartom. Kicsit macerás meló mellett a 'tiszta' kaját beszerezni vagy elkészíteni, de megéri.
"Mellékhatásként" a vérnyomásom 140-150-ről 115-120-as átlagra esett vissza.
-
szki
őstag
válasz
Ariadne
üzenetére
Csak így tovább!
Kell egy kis pihenő a következő lépcsőfok előtt!
Ezt a jógás videót nézd meg! (az öt tibeti rítus)(#6155) kpal: terembe járás? Mit kell ott csinálni, hogy kockahas legyen?
Mennyi ideig tart eljutni a terembe? Mennyibe kerül a terembérlet?
A futás, és főleg a hosszútávú futás erős vázizomzatot követel. Muszáj gimnasztikázni, hasizmozni, hogy megmaradjon az egészséges testtartás. A bicaj meg a hasizmokat is fejleszti. Meg nem mindenki él városban. A falusi kertimunka elég egészséges. 2 hétig napi 2-3 óra krumpliásás megfelelő gimnasztika, és vádli nyújtás volt nekem mostanában
Szóval kockahas akkor lehetséges szerintem, ha a testzsírarány alacsony, és azért a hasizmok is meg vannak edződve akár közvetetten.De majd jönnek a gyúrósok ide, és elmondják ők hogyan csinálják.
Szerk: látom jött is magyarázat. Annyival kiegészíteném, hogy van azért olyan ember, hogy szinte nulla a hasizma.
-
LOTR
addikt
mindenkinek "kockás" a hasa, csak a zsírréteg elfedi és ezért nem látszik
aki meg fedettebb, de mégis látszanak a bordák, annak sokkal fejlettebb a hasizma azért látszik (ugye mélyebbek a gödrök és vastagabb az izomzat)
tehát csak le kell diétázni és látszani fog, a futás meg segít abban, hogy könnyebben érj el kalóriadeficitet (nyilván nem csak a futás a jó) -
Ariadne
őstag
Csak csatlakozni tudok bólogatva, sok bringázás meg futás nálam is működik, ésszerű mennyiségű és jó minőségű kajálás mellett (mindig reggelizek: szelet kenyér+sonka+zöldség, ebéd: bármi, amihez kedvem van, de nem sok, olajban sült meg édes dolgokat szerencsére nem szeretem, viszont a no nasi és no vacsi a legfontosabb).
December óta megy ez nálam, szigorúan _nem_ fogyókúra, hanem életmódváltás - egyszerűen jól esik sokat mozogni, és jól esik egészségesen étkezni mellé, és ez az egész tartós csak akkor lesz, ha az életem változik meg, mivel az életem is okozta. Azt vettem észre, hogy ha hagyom, hogy ösztönösen menjenek a dolgok, akkor jól mennek. Érzem, hogy jó, ha kétnaponta elmegyek mozogni, plusz hétvégén nagyobb bringázás. Most pl. más okokból két hete nem mentem és iszonyúan hiányzik, vissza is térek a szokásos rendszeremhez.
Pizzára, gyorskajára, édességre pl. egyáltalán nem vágyom, viszont ha kb. 2-3 hetente egyszer megkívánok egy kis csokit, akkor eszek egy keveset - pont mivel életmódváltásról van szó, nem valami szigorú párhónapos diétáról, és teljesen csoki nélkül élni meg azért mégiscsak lehetetlen, na.
Decembertől kb. áprilisig így lement 14 kiló, de ezt viszonylag gyorsnak találtam, így óvatosságból pár hónapra felfüggesztettem a kajálás figyelését, mert fontosabb a tartósság, mint a gyorsaság. Ami érdekes, hogy azóta ugyan nem csökkent a súlyom, de nem is emelkedett, megmaradt. Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy a dolog működik.
Sajnos még mindig van hátra még egyszer ennyi leadnivaló, és tudom, hogy egyre nehezebb és lassabb lesz, de megéri. 
-
szki
őstag
Kalória bevitelt nem lehetett ellenőrizni, csak a leadást. A gps által rögzített bringás kilométerek és a testsúly ismeretében kalkuláltak egy kalória égetést. Átlagsebességet, szintemelkedést, bicaj súlyát nem vették figyelembe. Pedig a tempó/iram a fő meghatározó...
Óriási mennyiségű kalóriát vittem be egész nyáron, és jól esett
Így nem fogytam (el). Meg azért izom is épült fel.
Kockás has érdekében egyre többet futok a bicaj ellenében, és eléggé meglepődtem, hogy 4 hét alatt lement 2,5 kg. Havonta mérlegelek kb, és csak derékbőségemet szoktam hetente mérni, mert az nekem többet mond. Az első, azaz 20 éves öltönyöm rám jön
6 hónapja még 106-110 cm között volt a derekam. Most 86 cm...Szóval aerob mozgás, és a bevitt/elégetett kalória számolása. Én ebben hiszek!
Túlsúlyosak inkább bicajjal, vagy gyaloglással kezdjenek, és ne futással, mert az elég megterhelő amúgyis az izületeknek. -
szki
őstag
Futni csak szabadban
Nem Bp. utcáin.
Kinek, milyen mozgás jön be ugye. Ki kell próbálni többet, és amit jó kedvvel tud csinálni az illető, akkor az a nyerő. Nekem a bicaj jött be, és abban tudtam a legtöbb kalóriát elégetni óránként. Jó, nem tud mindenki 3100 km-t tekerni egy hónapban, de én megtettem, és égett a kalória
24 ezer pályázóból első lettem 92 kg-osan kalóriás kihívásban júliusban. És ekkor csak 2 kg-ot fogytam, mert már korábban elégettem a felesleget
Azóta kevesebb a bicaj, és többet futok, hogy kockás has legyen... -
szki
őstag
Ha az egészség a fontos, akkor csakis aerob mozgás lehet a megoldás, és a táplálkozás felülvizsgálata. Ez nem feltétlen jelent sanyargatós diétát.
Persze jó elhagyni a tévézést is.
Semmilyen csodaszer, csodaöv nem fog javítani az egészségeden. Sok linket betettem már ide. A jógát is javasoltam, stb. -
kpal
nagyúr
Valaki használt már GymForm Dual Shaper Fitneszövet érdemes venni ilyet ?
-
Jojo5
őstag
-
c p
tag
Kb. 2 éve tolom így - még kb. 1 év kell, h. a saját cég önjáróvá váljon ( eltartson a napi8órás melóhely nélkül is )... ha már írtad a blogodban, h. állásajánlatokat vársz: banki rendszerek értékesítése menne?
Gyerekprojekt akkor jön... végülis most hajtok, h. egy anyagilag erős családba érkezhessen, meg hogy ne az legyen, h. apát sose látja, mert az mindig hajt
Egyébként meg ahogy cimboráimon látom, a mostani ön-kizsákmányoló életmódom után egy gyerek már sétagalopp lesz :]]]]]
Lefekvés előtt miért nem jó az edzés?
( az alvás viszont tényleg kevés, péntekre általában halott vagyok )
-
brownus
veterán
régebben én is kérdeztem tőlük, hogy innen már minek ez a nagy tömegelés... nem kaptam számomra értékelhető választ

... ők nagyok, még nagyobbak akarnak lenni. végül is ezért gyúrnak...
ha én így néznék ki mint ők vagy mint most jojo5, inkább még szálkásítanék
(persze vannak olyanok is akik a lelki hiányosságuk takargatása miatt gyúrnak/szúrnak....valamivel kompenzálni kell. de itt nem hinném, hogy lelki sérültekkel lenne tele a topik...)
-
szki
őstag
Nem rossz!

Innen már minek tömegnövelni?!
Bárcsak újra 21 éves, és főiskolás lehetnék! Nők, pia, bulik, és persze ment a testedzés anno.Bicaj, és futás mellett nekiálltam az alap jóga gyakorlatokat is naponta művelni. 3 hónap, és meglátjuk mi lesz belőle.
Felsőtestre meg elég nekem elég pár húzódzkodás, fekvőtámasz. -
Jojo5
őstag
mert megígértem, hogy a számomra végetért diétámról írok 1 kis szösszenetet...
tudom nem nagy cucc, de ez van...más: ha valaki valamire kíváncsi nyugodtan itt fel lehet tenni a kérdést és ha tudok próbálok segíteni

-
szki
őstag
Nem tudom meddig lehet ilyen napi időbeosztást egészségesen művelni?!
Nem hinném, hogy közvetlenül lefekvés előtt jó edzeni. Mondjuk az éjszakai szellemi munka nekem is bejön
Kihagytad a családdal, és gyerekekkel való foglalkozást...A tévénézés nullára redukálása nálam is természetes 1,5 éve. Nem is gondoltam, hogy mások még néznek tévét. Tényleg sok szabadidőt ad a tévézés elhagyása. Én bicajozni szoktam helyette. Viszont rendszeres bicajozás mellett a napi 8 óra alvás nem elég, hanem inkább napi 9+ órát alszok

-
c p
tag
válasz
spotless
üzenetére
azért a napi időbeosztással is lehet játszani, nekem ez jött be - egy tipikus nap...
8kor fel, 1/2 9-től 6-ig munkahely, 1/2 7-re otthon vagyok, vacsora, aztán fél9ig, lazább dolgok, amikhez nem kell agy, de aktívak ( otthoni dolgok, takarítás, ház körüli okosságok, séta, bármi - csak nem ledögleni egyből kaja után ), aztán 1-1,5 óra pihi, alvás a 2. műszak előtt
este 10kor/előtt nekiülök a saját melómnak ( maszek fejlesztőcéget viszek ) kb. fél1ig ütöm, aztán kb. 1-1,5 óra súlyzózás, ellipszistréner, evezés
utána fürdés, 2 körül alvás ( az embert ilyenkor nem kell altatni :] )
és így is benne van a napi 12 óra meló, amellett, h. megvolt a mozgás, napi tennivalók, stb. + 6 óra alvás
amin baromi sokat lehet fogni az szerintem az, h. nem veszi el az értékes időt az embertől a tv-előtt rohadás
-
szki
őstag
Hát akkora izomtömeget már etetni kell! Neked aztán tényleg kell a napi 5x étkezés!Érdekes. Talán a köztünk lévő korkülönbségből fakadóan mások a céljaink. Én a jelenlegi formámat szeretném megtartani, és még az állóképességemet, kitartásomat csiszolni. Te meg arra törekedsz, hogy minél fejlettebb, de még harmonikus izomzatod legyen.
-
szki
őstag
Bizony jelentősen csökken az életkor előrehaladtával a napi kalória szükséglet. Ám sokan ezt nem veszik figyelembe, és esznek ugyanannyit, mint korábban.
Napi 3 étkezés volt nekem a rendszer, de kipróbáltam már a napi 2 étkezést is pár hónapig (reggeli+ebéd). Este nem voltam éhes, de reggel nagyon.Erről a 130 kilós zsírgombóc korábbi állapotról nem tudtam. Elég durván hangzik ilyen fiatalon. A mai világban a szülők felelőssége különösen fontos, hogy a gyerekek/fiatalok egészségesen táplálkozzanak. Szerencsére az én gyerekeimnek nincs esélye, hogy ilyen állapotig eljussak.
"A fiatalság forrása" egy 60 éves könyv. Én csak a táplálkozási dolgokat lestem ki belőle pár éve. De a nővérem jógázott is, és 40 évesen csak a jógával lefogyott szépen, és 10 évet letagadhatott a korából.
-
Jojo5
őstag
igen, elég fiatal.... Idén töltöm a 21. életévem.
Amit írtam véleményem szerint alap igazság, hogy minnél jobban elosztod annál kevésbé leszel éhes "másra" vagy ti a "kor" azon felén nem úgy élitek meg az éhséget ?
Ez egyértelmű, hogy minden korosztály máshogy működik 1 kicsit, de szerintem ez simán beválik az idősebb rétegnél is... Főleg, hogy az anyagcsere folyamatos működésének fenntartását 1 ilyen "csellel" végezzük el...
Beleolvasok már ebbe a fiatalság forrásába ha már ennyit hangoztatod, bár a "testépítő" életmódról jelenleg nem fog levetni

Nah, ha követed a napokban majd beszúrok még 1 kép csokrot, hogy kb. milyen lesz a diétám végén a forma, bár a before kép nincs a majdnem 130 kilós zsírgombócról...

-
szki
őstag
Öööö. Nem Tibetben élünk, de sokat tanulhatunk tőlük!
Ha jól sejtem, akkor még a fiatal korosztály táborát erősíted. Fiatalon nyilván többször kell táplálkozni, mint egy 40 évesnek. Másképp működik a két különböző korú szervezet!
Fiatalon még nem lehet tapasztalati úton megítélni mi a helyes táplálkozás, hogyan kell lefogyni egy középkorúnak, stb.Javasolt olvasmány a "Fiatalság forrása". Nem csak az 5 tibeti jógagyakorlat van benne, hanem sok hasznos táplálkozási tanács is.
Én meg követem a gyúrós topikot

-
Lokids
addikt
Én általában ha eszek reggelit és ebédet, akkor már csak este 8-9 körül leszek éhes. Addig teltnek érzem magam, majd akkor pár perc alatt átfordul korgó gyomorba. És akkor még bedobok valamit. Szendvics/valami péksüti.
Mondjuk nem értem, hogy ha ugyan annyit eszek mint mások, akkor ők miért tudnak enni már délután 5-6 órakor? Ugyanazt csinálják a munkahelyen mint én, ülnek egy székben, nem pedig cementes zsákot pakolnak... -
Jojo5
őstag
de nem Tibetben élünk ha nem tévedek
Sőt még lámák sem vagyunk...Szerintem egy sportoló embernek a 3x-i étkezés is kevés főleg pl 1 "súlyrángatónak". Gondolj bele meló stb és akkor még mellette napi 1-2 óra testmozgás főleg ha a kaja nem normális hanem valami junkfood az egyik étkezés...
De én azért írom a több részre osztott kajálást mert a szervezeted a 3x kajával majdhogynem "éhezik" nálam legalábbis a 3x kaja az brutális éhséggel jár ha a napi 4 megvan akkor már nem vergődök sőt még ahogy említettem az emésztőrendszerünk is máshogy van igénybe véve és legalább nem lassul be... sőt minél többször keveset ergó állandóan működik és ugye valamennyi kalóriát az is éget

Követem a kerékpáros topikot

-
szki
őstag
Napi 3x étkezést írtam fogyókúrázóknak. Egészségeseknek 2x is elég lenne, de megszoktuk a hármat. Olvass utána Tibetben a lámák táplálkozásának!
Komoly súlyrángatás magamhoz képest értendő, nem testépítőkhöz mérten. Persze a minta, és példakép Le Haney volt 1997-ben

Ma nekem elég, hogy a szívem, tüdőm, izomzatom olyan fejlett, hogy 30-cal tekerek fel bicajjal olyan dombokon, melyeken az átlagember tolja a biciklit. És nem vagyok élsportoló. -
Jojo5
őstag
nem csak testmozgással lehet gyorsítani...

Szerintem ha valaki már számolgatja a kalóriát és jóideje kalória deficiten van szóval többet éget el mint magához vesz az, hogy 2 alkalommal eszik az egyáltalán nem járható út... mivel a 2 kaja sajnos távol esik egymástól és szerintem a félrekajálás esélye evvel, hogy kvázi "éhezik" fokozatosan nő... arról nem is beszélek, hogy a széklet stb termelés belassul mivel még ahogy előbb is mondtam minnél kevesebbszer használjuk a gyomrunk annál lassabb az anyagcsere...
Az meg megint más kérdés, hogy kinek mi a "komolyan rángattam a súlyokat" kategória

-
szki
őstag
Anyagcserét fokozni testmozgással lehet, és nem táplálkozással. De normál esetben nem is kellene gyors anyagcsere, mert nem jó a gyertyát túl gyorsan égetni. A napi kétszeri étkezés már az egészséges, és nem túlsúlyos szervezetnek ideális.
Mindig a testmozgáshoz lyukadok ki, hisz az izmok tudnak sok kalóriát elégetni, és gyorsabb működésre bírni az anyagcserét. Energia kinyerhető szénhidrátból (májban raktározott glikogént is ide veszem), zsírból, vagy akár az izmok (fehérjék) lebontásával. Nyilván a legnagyobb izomzat megmozgatása esetén lehet legjobban zsírt égetni aerob "üzemmódban".
Ha egy túlsúlyos csak konditermes edzéseket csinál, akkor az nem lesz igazán eredményes a fogyásban. Mert bizony hiába purcan ki hamar a súlyok emlegetésétől (hisz gyenge a szíve), attól még alig mozogtak az izmai, és kevés zsírt égetett el. Ha égetett egyáltalán, hisz a súlyzós edzésnél könnyű anaerob módba kerülni, ami még nem szükséges ha csak fogyni akar valaki.
Szóval 30-40 perc kocogás, bicajozás után közvetlenül kell egy kis súlyzózás felső testre, és a végén mindig hasazni, mert akkor tuti a hasról ég már a zsír.
Természetesen saját tapasztalat sok info összeszedése után, mert a gyerekeim születése előtt komolyan rángattam a súlyokat heti 4x. -
Jojo5
őstag
első sorban csak annyit kérdeznék, hogy mégis miért lenne elég 2 étkezés ?
Gondolj már bele, hogy minnél kevesebbszer eszel és ugye keveset az anyagcsere lassul és ezáltal a fogyás is lassul... minnél többször használod a gyomrod az új táplálék lebontásához annál jobban "gyorsítod" az anyagcseréd... -
szki
őstag
Cáfolni? Miben? Szerintem a tejes ügyben várjuk meg a sokat tejet ivó topiklakó(k) visszajelzését 30 nap múlva, hogy a tejfogyasztás elhagyása mit eredményezett!
Más: nagyon apró dolgok a legegyszerűbbek. Például minden étkezés előtt 3 deci sima víz szépen eltelít, és utána kevésbé fogjuk telezabálni magunkat. Másik, hogy egyszerre max kétféle ételt együnk: például rizs majd utána hús ebédre. Illetve étkezésnél tartsuk be a helyes sorrendet, azaz először a hígabbat fogyasszuk mindig (ha sok fogásos az étkezés muszájból), és a könnyebben emészthetőt. Pl. sorrend: víz, desszert (szénhidrátos étel), köret, hús/tojás. És bizony ehhez nem kell a mennyiséghez nyúlni, hanem csak a helyes sorrendet betartani. Nem kell napi 5 étkezés. Igazából kettő elég, de megszoktuk a hármat, így legyen három.
Kipróbáltam, és működik. Bár a kollégák elég hülyének néztek egy darabig a céges étkezdében, milyen sorrendben eszem az ételeket. De csak egy darabig
Egy ajánlott irodalom: Peter Kelder, A fiatalság forrásai. A könyveben nem csak a tibeti jógakorlatok szerepelnek, hanem a táplálkozásról is sok szó esik!
-
LOTR
addikt
az utóbbi 6 évben én is átolvastam jó néhány és megtapasztaltam az ide vonatkozó edzés és táplálkozással kapcsolatos dolgokat, ugyan a tudásom az igazán hozzáértőkétől sajnos nagyon elmarad, de azért azt gondolom az átlagénál valamivel talán magasabb e téren
ezért merek tanácsokat osztogatni és esetlegesen megcáfolni akár téged is -
szki
őstag
Nem politizálok, de felháborító azzal az indokkal felverni az árát a sónak, cukornak, és lisztnek, hogy egészségtelen lenne?!
Mint mindennek, így a fentiekből is a mértékletesség a kulcs (de ezt már írtam...).
Például én semmit se sózok, mert van épp elég só mindenben. Ha sokat sportolok kánikulában, és izzadok, akkor nyilván muszáj pótolnom a sót pl. ropival. Életmentő a só ilyenkor, és nem egészségkárosító!
De ropit, sós mogyorót, chipset nem javaslok én se fogyasztani! És valóban sóból kevés esetben állhat fenn, hogy elégtelen lenne a napi bevitel. -
Bibby
addikt
Valami nem attól lesz alap élelmiszer mert éppenséggel Magyarországon azt szeretik tömni. Sőt személyes véleményem szerint olyan kategória nincs is hogy alapvető élelmiszer, maximum alapvető (mikro- és makro)tápanyagok vannak.
A politikát ne keverd ide, nem azóta rossz a cukor mióta külön adók léteznek.
A legfontosabb pedig hogy ne egy vasembert próbálj egy átlagemberhez mérni. Az átlagember a mai életvitellel szinte kizárt hogy pont sóból vinne be elégtelen mennyiséget. -
szki
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
A dohányzásról leszokás, és a testsúly csökkentés azért teljesen más téma, és nem lehet egy lapon említeni.
Igen, a fehér kenyeret jobb hanyagolni lefogyni vágyónak. De egészséges embernek napi 1-2 szelet aztán tényleg belefér reggelire!
Az elégetett kalória nagyban függ a testmozgás intenzitásától. Nem mindegy, hogy a bicajt 30, vagy 20 km/h órával tekered (vagy teli van emelkedővel az út). Nem mindegy, hogy kocogsz 6 perc/km tempóban, vagy futsz 4 perc/tempóban. Nyilván egy edzetlen ember csakis lassan kezdheti mindkettőt, és hamar kipurcan. De azért tud égetni felesleges kalóriát!#6116) brownus : kristálycukor kis mennyiségben nem árthat (kockacukor a kávéban). Persze jobb a cukrot gyümölcsökből felvenni. Bicajnál a babán nagyon jó, mert gyorsan szívódik fel, és magas kálium tartalma. Bár fogyni vágyóknak lehet a banán túl sok kalóriát ad. Ezért van egy rakás más gyümölcs. Főleg így nyáron!
-
Woodslave
félisten
ja, én meg már 3-szor leszoktam a dohányzásról, nagy tapasztalatom van....
(nem csak egyszer szoktam le és csak egyszer fogytam 20 kilót)viccet félretéve, alapvetően egyetértek, hogy nem az étel a rossz, hanem a mennyiség, amivel nem értek egyet, és ami átlagembernek nem kivitelezhető és felesleges, az az ilyen kalóriafelhasználású mozgás.
Nem fogok leállni vitatkozni, mert nem tudok számolni, de amelyik kalkulátorba beütöttem max 1000 kcal-t dobott ki 1 óra kerékpározásra 90 kilós embernek, ha te 5000 kcalt égettél el, akkor legalább 4 órát tekertél (mondom nem tudok számolni
) ezt meg nem engedheti meg magának mindenki. 1 óra mozgás meg max 500-600 kcalt éget el súlytól függően. Ehhez képest egyél cukrot meg kenyeret, amikkel nem az a baj, hogy fehérek, hanem túl sokat tudsz megenni belőle anélkül hogy észrevennéd... -
szki
őstag
5000 kCal-ra leírtam az adatokat. Számolhatsz így is, de találsz online számoló táblázatokat is. Aerob módon síkon tekertem. Anaerob mód 10%+ emelkedő mászásánál lép fel, hisz ekkor erősen lihegek, és nem tudnék könnyedén beszélgetni valakivel tekerés közben, mint aerob esetben. (Pontosan 109 km volt ma 1100m szinttel bő 4 óra alatt)
Azért merek, és tudok tanácsot adni fogyni vágyóknak, mert már én is 3x fogytam le 15-20 kg-mot 3-4-5-6 hónap alatt. 38 éves vagyok, 182 cm, és 89 kg. A 6 éves, azaz kisebbik lányom születése óta tejfehérje, mogyoró, tartósítószer, stb ételallergiás (diétázik, de neki nem furcsa). Nálam többször innen senki nem volt élelmezéssel kapcsolatos problémával orvosoknál, szakértőknél, kuruzslóknál! Sokat foglalkoztam a táplálkozással magam, és a gyerekeim miatt. Szóval nem egy élsportoló vagyok, hanem egy egészséges, sportos családapa. Lányaim fejlettebbek az átlagnál, és fiukat megszégyenítő izomzattal rendelkeznek a testmozgás révén (úszás, kosárlabda).
Idén március elején kezdtem fokozatosan egyre többet bicajozni, és ez segített mentálisan, és testileg is helyrerakni a dolgokat. Kb az első 3 hónapban átlag napi 50-60 percet bicajoztam (20-25 km-t), akkor 3 hónap alatt leadtam 15 kg-ot a tömegemből, és 15 cm-t a hasamról. Azóta sokkal többet tekerek, de az már tényleg nem átlagos kategória.
Látom hova lehet eljutni, ha aktívan mozgunk, és teszünk az egészségünkért!És Benned kit tisztelhetünk?
-
LOTR
addikt
lehet, hogy Bibbynek tényleg igaza van, tehát nem biztos, hogy neked kellene tanácsokat osztogatnod
pl egy fehérliszt hogy lenne már jó élelmiszer?
a só nyilván jó, hiszen ásványi anyagokra szüksége van a szervezetnek, csak túlzásba vinni nem szabad, tehát a lehető legkevesebb felhasználással fogyasszuk csakazt még hozzátenném, hogy senki nem írta, hogy ha megeszik valaki egy fehérkenyeret abba belehal, csupán csak annyit, hogy az nem jó
-
szki
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Volt már 14000 kCal égetésem is egyetlen nap. Nem muszáj elhinni, de számolhatsz:
89 kg vagyok, és a bicaj 15 kg. Bicajozok 4 órát minimális pihenővel. Átlagsebesség 30-32 km/h síkon (vagy 26-27 km/h extrém emelkedőkkel tűzdelt terep esetében). Na mennyi jön ki elégetett kalóriában?
A combizomzat a testünk legnagyobb izomzata, ha az erőteljesen mozog, akkor aztán ég a kalória!
Endomondon első lettem 07. hóban kalóriaégetés kihívásból 24334 indulóból (a világ minden tájáról pályáztak). Akkor össz 137948 kCal-t égettem el 31 nap alatt. Aki nem hiszi, járjon utána! -
ALI_G
veterán
A 90 napos diétára (differenciált) mi a verdict?
-
szki
őstag
Pedig így van! Csak a mértéket felejtik el megemlíteni. Azaz bármi lehet káros, ha túlzásba visszük, vagy nem tartjuk a személyre szabott mértéket!
Holnap kitalálják, hogy a legtisztább forrásvíz is egészségkárosító, és ezután arra is különadót vetnek ki...
Nekem ma is pizza az ebédem, bár délelőtt elégettem 5000 kcalt aerob és anaerob módon. Ha nem ennék sót, és nem tolnám befelé a szénhidrátot, akkor már nem élnék!
szóval lehet mindent enni, de csak mértékletesen, és nem egyszerre, meg össze-vissza. -
Bibby
addikt
"A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb."
Hogytessék?
Lehet ám hogy nem kellene egy fogyókúra topikban ilyen mentalitással tanácsokat osztogatni. -
szki
őstag
válasz
spotless
üzenetére
Mint minden testmozgást, úgy a bicajozást, és a futást is lehet olyan intenzitással végezni, hogy komoly hatással legyen rád. Nálam jelenleg 1/2 óra futás 5 perc/km átlaggal annyira fáraszt el, mintha 1 órát bicajozok 30 km/h feletti átlaggal. Nem kérdés, hogy a futás az aerob sportok királya, de nem mindenki képes futni. Sőt túlsúlyosan kifejezetten káros lehet!
A bp.-i kerékpározás azért nem mindenkinek agyhalál. És a lakosság többsége nem bp.-i, így tud(na) megfelelő utakat találni bicajozni...Ha egy izomcsoportot, szívet, vagy tüdőt megedzettél, akkor azt a szintet meg is kell tartani. Ha nincs használva az izomzat, akkor a szervezet előbb-utóbb leépíti a felesleges izomszöveteket. És volt, nincs!
-
spotless
csendes tag
-
szki
őstag
válasz
spotless
üzenetére
Nem kell mindent elhagyni, de azért napi 1-2 L tej elég sok. Tényleg nem vagyunk (szarvas)marhák! Szerintem érdemes kipróbálnod mondjuk 1 hónapig minimalizálni a tejterméket. Főleg este már ne igyál tejet, mert nagyon nehéz emészteni.
A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb.
Az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás, és túlzott kalória bevitel komoly probléma hazánkban is. De több gondot okoz a mozgásszegény életmód.
Írtad, hogy "...ráadásul a kerékpározás rám már nincs hatással (-: letekertem vagy 25-30.000 km életem során". Öööö és azóta gondolom eltelt pár év, és már semmi nyoma a korábbi sok bicajozásnak. Nem az számít mit tettél korábban, hanem most mit teszel az egészségedért!
Aki túlsúlyos annak bizony aktívan mozogni kell, és lehetőleg konditerem helyett aerob mozgásformákat: úszás, bicajozás, futás, stb. -
spotless
csendes tag
ez kész, hogy a tej gond ... )))-:
ahogy lettünk(lettem) szocialozálva, annak mind-mind hátat kell fordítani
édesség-cukor-cukor-cukor
sok kajálás (a jóllakáson 2x-esen túl kábé)
tejföl, tej, túróde akkor megpróbálom :-/
a mozzarella sajt is necces, nemcsak a trappista sajt? :-/
mozogni megpórbálok, csak októbertpl megint hajtás december végégig, meghalni nem lesz időnk. Múlt héten érte véget szintén egy hajtás, akkor este 8-9-10 ig bent voltunk ... na és akkor kelljen fel valaki másnap 6-kor, hogy 7-kor elinduljon futni ))))-: hogy 9-re be is érjen
-
Bibby
addikt
A feldolgozatlan élelmiszerek a jók (általánosságban). Tehát az, amit a fáról szedsz, a földből veszel ki, stb, stb. A többibe beletesznek mindent amire semmi szükség, haszontalan (egészségtelen?) anyag vagy felesleges kalória.
Sokkal jobban jársz (és tippre olcsóbban is jössz ki) ha veszel natúr gabonapelyheket (zab, kukorica, amit csak akarsz), mazsolát, bármilyen aszalt gyümölcsöt, magvakat, mézet. Tessék, nincs benne ízfokozó, emulgeáló, térfogatnövelő, annyi cukor van benne amennyit beleteszel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
10 kilót szeretnék fogyni.

Mint ahogy a kolléga is említette, a tökmagolaj elég frankó ízesítő. Én egy kavaeset szoktam olívaolajba keverni (elég tömény), és azzal locsolom meg a salátát, fűszert és sót nem teszek bele...

megtámadnak a mumusok ?

De túlzás.

) ezt meg nem engedheti meg magának mindenki. 1 óra mozgás meg max 500-600 kcalt éget el súlytól függően. Ehhez képest egyél cukrot meg kenyeret, amikkel nem az a baj, hogy fehérek, hanem túl sokat tudsz megenni belőle anélkül hogy észrevennéd...