- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Vertim kapszuláról vélemény?
-
Narxis
nagyúr
Jön az újév, jöhetnek a fogadalmak és megtelhetnek az edzőtermek(kb. márciusig).
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Folyamatosan olvadnak a kilók a Balanced-diétától: 3 napos mintaétrendet is mutatunk [link]
-
Narxis
nagyúr
válasz
Sirandrish #8341 üzenetére
Ja az lehet.
-
Narxis
nagyúr
Na készülnek már az újévi fogadalmak?
-
Narxis
nagyúr
Na lefogytatok már? Most jön a karácsony, bejgli, töltött káposzta, halászlé, vigyázni kell.
-
Narxis
nagyúr
Gyertek át ebbe a topikba vitázni: Link
-
Narxis
nagyúr
Akkor itt van "korrektebb" helyről: Górcső alatt a divatos diéták
-
Narxis
nagyúr
Hmm.
(#7250) Met: ugyanaz megy mint a többi PH! topikban, megvannak a hangemberek és mindenki hülye barom aki máshogy gondolja vagy nem úgy csinálja. Én se nézek már be, inkább orvosokkal, dietetikussal beszélek.
-
Narxis
nagyúr
Hozzáadott cukor nélküli és leszarom, amíg lejön a heti 1kg addig hetente vagy 2-3 hetente megiszok egyet bár azt se egyszerre szoktam hanem 2 napra elosztva. Nem is rendszeresen szoktam de inkább ezt iszom mint mást. Nem fogok vasszigorú diétát csinálni. Nem és nem! Mert nincs rá szükség egyelőre.
-
Narxis
nagyúr
Kösz, ez jól hangzik!
(#7211) bullseye: most 1 óra séta után mérve 4,1 mmol/l és innom kellett 2 pohár rauch happy day gyümölcslét(100% gyümölcstartalom) mert nagyon éhes lettem és nem értem, hogy miért. Ez a 4,1-es érték tudtommal jó mert 3 alatt a veszélyes. Mondjuk azt se értem, hogy hogy tud folyamatosan csökkenni a reggeli éhgyomros értékhez képest. Reggeliztem, tízóraiztam, ittam 2 light ivójoghurtot is(200ml) szóval nem értem. Amikor nem sétálok futópadon reggel vagy délelőtt akkor semmi bajom. Ki érti ezt?
-
Narxis
nagyúr
Szerintem elhagyom ezt a reggeli pékárut, vettem helyette nestlé fitness gabonapelyhet, magas rost tartalmú, teljes kiőrlésű gabonapehely és vitaminok is vannak benne. Vettem multivitamint és megmértem a vércukrom.
Reggel éhgyomor: 5,3 mmol/l
Reggeli után másfél órával: 4,8 mmol/l
-
Narxis
nagyúr
Majd rád cáfolok azt nézhecc!!!444!! Viccet félretéve, én bármiről hajlandó vagyok lemondani ami akadályoz a fogyásban, meglátjuk majd, hogy alakul. A teljes kiőrlésű kenyér is pékáru, nem kell megakadni a kakaós csigán. A ma reggel elfogyasztott fahéjas csigám 180 kalória volt amiből szénhidrát 28, fehérje 3, zsír 6 g az adatbázis szerint, nem fogok pánikba esni.
-
Narxis
nagyúr
válasz
devil-k #7195 üzenetére
Értem mit akarsz mondani viszont 150kg-nál még lehet "csalni" mindaddig amíg a napi kalória, szénhidrát és egyéb dologban benne vagy, ha meg még mozogsz is akkor főleg. Ha 100kg lennék nyilván egy sokkal szigorúbb diéta kellene hiszen ott 10-15kg leadásáról lehet szó és minden érték kevesebb lenne(pl. alapanyagcsere érték). Amint az lesz, hogy mondjuk 2 hét alatt se jön le 1kg esküszöm elhagyom ezeket a kis "csalásokat" is.
Most viszont egy kis beszámoló, ebéd után maradt 414 elfogyasztható kalóriám amit el fog vinni a vacsora (Sokmagvas csirkeropogós, toscana saláta (mozzarellás, paradicsomos saláta, bazsalikomos), joghurtos öntet 584 kcal), így uzsonnára marad mondjuk 2 puffasztott rizs szelet és így ki lesz maxolva a kalóriabázis által ajánlott 2250 napi kalória. Elfogyasztott szénhidrát jelenleg 226/309, fehérje 30/84 ez kevésnek tűnik, zsír 22/75.
Ma sikerült jól eltalálnom és nem is esett le a cukrom, igaz nem sétáltam a futópadon viszont nem is érzem magam se éhesnek se gyengének.
-
Narxis
nagyúr
válasz
devil-k #7188 üzenetére
Ok nincs rántott dolgok, de mondjuk napi 1 pékáru aminek pontosan ismerem az adatait nehogy már gond legyen mert lemegyek hídba. Pont az a problémám, hogy nem tudok összeállítani annyi kaját ami egészséges is és akár eléri a napi 2000 kalóriát. 1800-at se érem el, ezért esik le a vércukrom ami miatt zaba rohamaim lesznek és akkor cseszhetem az egészet. Illetve ha nem mozgok akkor nem esik le, de ha ma reggel futópadra álltam volna 1 órát intenzíven sétálni akkor lehet megint leesett volna.
Mondhatni a legelején vagyok még én is tanulom, hogy mit és hogyan állítsak össze, az se jó ha napokig ugyanazt eszem.
Teletál étlap Z1 és Z3 sorokból állítom össze az ebédem, Z2 sor a vacsorám amit legkésőbb 6-ig megeszek. Változatos, egészséges.
-
Narxis
nagyúr
Skacok miattam ne vesszetek össze.
Abban igaza van borix-nak, hogy fokozatosság elve nálam különösen érvényesül a nagy súly miatt. Nem kezdhetek a legszigorúbb diétával mert aztán amikor lejön 10-20kg mondjuk tudom is én decemberre akkor hova fogom még szigorítani? Másrészt lefordulok a futópadról, ezt saját bőrömön tapasztaltam, pedig nem futottam csak gyors tempójú séta volt.
Persze ez nem is jelenti azt, hogy mondjuk a korábbi heti 1 pizza meg 2 tábla csoki helyett most akkor fél pizzát és 1 táblát fogok enni. Tudom, hogy az sehogy nem fér a diétába. Nagyon várom a dietetikus válaszát, hogy ő mennyi kalóriát határoz meg 1 napra illetve mennyi szénhidrátot és akkor lehet osztani-szorozni.
-
-
Narxis
nagyúr
válasz
bullseye #7165 üzenetére
Nem, amúgy lehet holnap már én is meg tudom mérni. Amúgy meg aznap este simán és könnyen ment a 60 perc séta szóval inkább arról lehet szó, hogy keveset ettem. Gyakorlatilag az étkezéseim 50-60%-t a gyorskaják és édesség tette ki. Mivel ezt megszüntettem nehéz pótolni mert oké, hogy egyek zöldséget de mást is kell ennem mivel a nagy súlyomnak nagyobb a szénhidrát igénye. Sokkal könnyebb lenne ha 120 vagy 110kg lennék mert akkor sokkal alacsonyabb értékek lennének. Nehéz egészséges ételekből ennyi kalóriát és szénhidrátot pótolni úgy, hogy én nem nagyon tudok főzni.
De várom a dietetikus válaszát is.
-
-
Narxis
nagyúr
Akkor 290gramm szénhidrát?
Írok a teletál dietetikusának, van közvetlen e-mail címük. Majd ők megmondják úgyis tőlük rendelek.
-
Narxis
nagyúr
válasz
#20584850 #7131 üzenetére
Itt majdnem megerősíti amit írsz: Link
2. Szervezeted kalóriaszükséglete
Szervezeted alapvető működése által napi 2791.82 kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi 3350 kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban.3. Cél beállítása
Fogyási terved szerint 2017.09.11 napig, heti 1 kg-os ütemben, 90 kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi 2250 kalória bevitelt javaslunk (ez a Napi kereted, mely a főoldalon fog megjelenni és minden felvitt étkezés illetve testmozgás után változik és mutatja a még aznap elfogyasztható kalóriamennyiséget).
Igazából tök mindegy az időpont én csak azt adtam meg, hogy heti 1kg jó lenne de így viszont már nem 2600-at engedhetek meg magamnak hanem 2200-at. Tehát lehetne mondjuk 2600 napi 1 óra sétával vagy 2200 sportolás nélkül?
-
Narxis
nagyúr
válasz
#20584850 #7124 üzenetére
Ezt a kalóriatáblázatot néztem legelőször és itt azt írták, hogy az sok. De akkor bemásolom:
Energiaszükséglete 3359 kcal/nap
Az alapanyagcseréje 2799 kcal/nap
FOGYÁSHOZ
Energia: 2859 kcal/nap
Fehérje: 107 g/nap (15%)
Zsír: 95 g/nap (30%)
Szénhidrát: 393 g/nap (55%)
El fogok menni dietetikushoz is mert most már elegem van, hogy annyi értéket kapok meg mondanak ahány féle kalkulátor van.
A my fitness pal asszem 2200-at írt heti 1kg fogyáshoz ülőmunka mellett.
-
Narxis
nagyúr
válasz
#20584850 #7119 üzenetére
1500-1800 kalória kb. minden nap megvan. Igazából azt fogom csinálni, hogy többször megmérem éhgyomorra és étkezés után másfél-2 órával a vércukrom aztán átballagok a háziorvosomhoz ezekkel az értékekkel.
Szeretek futópadon sétálni, most már sokkal jobban megy, amikor kezdtem akkor már 4,5km/h-val elértem a zsírégető pulzustartományt, most már 5,4km/h körül kell tartanom a sebességet. Szóval nem szívesen mondanék le a mozgásról, a mozgás megfelelő mértékkel csak jót tesz, izzadás révén méregtelenít a szervezet, gyorsul az anyagcsere és a hangulatra is jó hatással van. -
Narxis
nagyúr
Skacok valami probléma van a vércukrommal, reggelre akartam időzíteni a 60 perc intenzív sétát futópadon de kb. 40-50 perc környékén már rosszul vagyok annyira leesik a vércukrom. Legalábbis nem tudom mi más lehet, elgyengül a karom, lábam, elkezdek még jobban izzadni sőt legutóbb már szédültem. Mi a francot csinálok rosszul? Azt írják neten, hogy nem jól eszem pedig itt van előttem a glikémiás index táblázat. Reggel egy kis müzlit eszek fél 8 környékén, 10 óra körül tízórai pl. 1 vagy 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, light margarin 1-1 vékony szelet füstölt sonkával mellé zöld tea cukor nélkül. Ez csak egy példa, nem mindig ezt eszem.
Egyszerűen nem tudok reggel vagy délelőtt mozogni mert nagyon gyengének érzem magam, aztán délután már jobb akkor birok de reggel semmiképp. Rendeltem egy vércukor mérő készüléket és megmérem majd reggel éhgyomorra is meg ha így rosszul leszek megint, de ez így nagyon durva. Ilyen rosszul még nem éreztem magam. Legszívesebben megettem volna 2 tábla csokit.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Alpachino #7089 üzenetére
Mi endomorfok máshogy vagyunk felépítve. Mi könnyebben építünk izmot és könnyebben raktározunk zsírt is. Ezért van az, hogy sima kardio edzéssel aminek inkább hosszabbnak kell lennie mint intenzívnek(persze lehet az is) hatékonyan égetjük a zsírt, sőt edzés után is égeti a szervezet. Link
Nagyon nagy tömegnél(mint nálam, ugye én 150kg-ról indultam) elengedhetetlen az izomvesztés. Izmot majd ráérünk építeni ha elértük a célsúlyt, ráadásul biztonságosabb is mert az izületek nem lesznek kitéve akkora terhelésnek mint 100 akárhány kg-nál, több féle sport közül válogathatunk. Jelenleg nekem csak a séta és az úszás ajánlott.
Szóval biztos jót akarsz de szerintem nem lehet mindenkire egyen diétát és edzést kitalálni csak azért mert Neked úgy sikerült leadni a felesleget és akkor betegségeket figyelembe se vettünk, pl. nagy súlyú embereknél könnyen lehet visszeres láb amivel nagyon nem ajánlott a komoly súlyzózás.
-
-
Narxis
nagyúr
Na mennek lefele a kilók? Ki hogy áll ha szabad tudni?
-
Narxis
nagyúr
válasz
woodworm #7055 üzenetére
Ez igaz viszont egész más kategória az amikor már súlymegtartás a cél. Akkor már bizonyos időközönként elcsábulhatsz hát ha még a rendszeres sportolásra/mozgásra is sikerül rászoknod akkor főleg.
Meg hát aki hajlamos az elhízásra annak azért élete végéig figyelni kell a mértékre. Lényeg, hogy ne térjünk vissza az elhízáshoz vezető útra. Szerintem a fogyás megtanít arra, hogy érezd a mértéket ha más nem akkor úgy, hogy továbbra is hetente rá kell állni a mérlegre és nem akkor amikor már úgy érezzük, hogy valami nem stimmel.
Nem akarok MINDENT megvonni magamtól örökre mert ahogy itt írta valaki az nem élet. Viszont nem is akarok visszatérni a zabáláshoz mert már most érzem az előnyeit annak, hogy nem gyors kajákat eszek. Pl. könnyűnek érzem a hasam és nincs hangulatingadozásom a sok cukros kajától mivel nem eszem egy kicsit se.
-
Narxis
nagyúr
válasz
#20584850 #7047 üzenetére
Én azért akarok lefogyni mert egyre nehezebben tudtam felhúzni a zoknit a lábamra és nem azért mert a lábam lett olyan széles.
Amúgy ami még nagyon zavar az a horkolás mivel néha olyan kiszáradt torokkal ébredek, hogy elég kellemetlen. Szóval ilyen kicsinek tűnő de engem nagyon zavaró dolgok vannak amiből még sorolhatnék párat. Pl. nem ülhetek le ezekre a műanyag kerti székekre se mert kb. 90-100kg-ra vannak tervezve. Milyen már mikor mész valahova aztán kérni kell erősebb széket?
Én nem hiszek a diétában, én egy egészséges étrendben hiszek amit a kívánt súly elérése után is tartani tudok és akarok.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Skacok, az mennyire gáz ha a meghatározott kalória(2100)-ból marad mindig 500-800 amit nem használtam fel? Napi szénhidrát adagom sincs kimaxolva, kb. 3 negyeden van my fitness pal alkalmazás szerint amibe beleírtam mindent amit ma ettem. Ülőmunkát végzek szóval lehet, hogy annyira ez nem meglepő vagy igen? Csak mert ha túlságosan kevés kalóriát viszek be akkor ugye lelassul az anyagcsere és az meg nem jó, legalábbis ezt olvastam.
Nem azt mondom, hogy nem tudnék enni de így napi 5 étkezés mellett nem kopog a szemem az éhségtől. Úgy elvagyok.
-
Narxis
nagyúr
Mi a véleményetek a vegetáriánus étrendről?
-
Narxis
nagyúr
válasz
#20584850 #7005 üzenetére
Heti 1-2 kg leadása az ami maximum ajánlott. Ki lehet számolni, hogy akkor 40kg-ot kb. leggyorsabban 5-6 hónap alatt lehet leadni persze itt feltételeztem, hogy akkor minden héten 2kg-ot fogy az illető. Sok múlik azon, hogy mit dolgozik az ember, mennyire tudja az életmódját megváltoztatni mert hiába mondják, hogy napi 5-ször kell enni ha a főnököd/munkahelyed csak mondjuk teszem azt 1 vagy 2 szünetet ad per nap. Tulajdonképpen itt életmód váltásról van szó mert az étkezés persze fontos de beiktatni a napi 5-szöri étkezést, megvonni ételeket amikhez hozzászokott az ember, fejben elhatározni mind-mind nehéz és komoly döntés. Mozgást beiktatni munka előtt és/vagy után szintén lelki erő kell hozzá mert a legelején nagyon nehezen ment.
Nekem sajnos úgy látszik nem megy a minden napi mozgás mert elkezdtek fájni a térdeim, nem erősen de kellemetlen. Szóval vagy csak fél órát mozgok vagy szünnapokat iktatok be. Pedig sétáltam futópadon, igaz tartottam az intenzív iramot 50-60 percig.
Bőrvisszahúzódás meg genetika és életkor függvénye is sajnos.
-
Narxis
nagyúr
Á még csak most lesz 1 hete, hogy csinálom. Napi 2100 kalória a maximum(több helyen néztem meg súlyomhoz, életkoromhoz, magasságomhoz viszonyítva) de egyik nap se értem el még a 1800-2000-et se így, hogy 5-ször eszek keveset. Könnyűnek érzem egész nap a gyomrom. Egyik nap futópadon sétálok kb. 5 km/óra, plusz minusz változtatom ha csipog a pulzusjelző óra, hogy túl magas vagy kevés a zsírégető tartományhoz másik nap szobabiciklin.
Néha-néha rám tör gyengén az éhség, vagyis tudnék enni de szerintem csak a szemem kívánja illetve mert megszoktam. Szeretem a fűszeres ételeket és édesszájú is vagyok, milka tábla csoki, hamburger, pizza, mcdonalds stb. ilyeneket ettem. Ezek most mind száműzve vannak.
Igazából ezért tetszik a teletál, nem csak simán adnak egy adag zöldséget meg egy kis húst, hogy nesze ez az elegendő kalória hanem a lehetőségek szerint ízt adnak neki, pl. ma reggeli natúr joghurt magvakkal esetében már előre féltem, hogy semmilyen íze nem lesz és valahogy majd bekanalazom de nem, ilyen citromos íze volt és nagyon ízlett és elég is volt. Szóval kövér embert aki a "vad, intenzív" ízekhez van szokva nem úgy szoktatunk le a zabáról, hogy akkor most itt egy kis zöldség meg natúr hús, nesze ez legyen elég. Meg kell mutatni, hogy a kevesebb napi 5 étkezés is tud finom lenni egészséges ételekkel. Ez szerintem az egyik legfontosabb ha belekezd nagy súllyal valaki a diétába és persze kell a mozgás de ott is lassan és céllal, pl. én ezért szeretem a pulzusmérő órám mert "megmondja" mennyire kell tekerni vagy gyorsan sétálni vagy akármi.
Amúgy a napokban jutott eszembe, hogy tizen nem tom hány évesen elküldött a háziorvosom vérvételre, aztán valami enzim miatt amit nem termel a májam be a belgyógyászatra ahol azt mondta az orvos, hogy valószínűleg Gilbert-kórom van. De nem mentem el megbizonyosodni róla mert valami több szintű vérvételből áll meg nem is betegségnek nevezte hanem azt mondta, hogy simán együtt lehet vele élni.
-
Narxis
nagyúr
Ezt ajánlja a szakember, ha fogyni akar
Vagy én futottam át rajta vagy nem is beszél a glikémiás indexről.
-
Narxis
nagyúr
válasz
woodworm #6990 üzenetére
A teletál által működtett norbiupdate-nak írtam(mert először azt néztem ki de árban nem éri meg szvsz) és ott azt írták, hogy nincs erről információjuk de a glikémiás index alapján gondosan összekészített ételeik vannak. Tehát ahol nincs kiírva a kalória ott nem tudják, különben gondolom kiírnák. De így beütögetve pár ételt, nem lehet több az összes napi 1600 kalóriánál. A vitálkonyhánál is ennyi az egész napos menü csak ott 3 adag van 4 helyett és íztelennek találtam.
-
Narxis
nagyúr
Kösz.
Ezt a kaját rendeltem hétköznapra Link Akkor ez jó, nem? Az a baj, hogy nincs kalória mellé írva így nem tudom beleírni a kalória számlálóba. 4 helyett 5 étkezést tartok de így csak a tízórairól kell nekem gondoskodnom.
Pulykás rakott kel volt az ebédem és amit legközelebb találok az alkalmazásban annak a neve Húsos rakott kel(Egészségkonyha) és 470gramm-ra 1339 kalóriát ír. Az nem sok?
-
Narxis
nagyúr
Mi a véleményetek ezekről a light dolgokról? Light kakaó, light túrórudi, light ivójoghurt, light sajt? Ihatom mindaddig amíg a napi kalória adagomba beleférek? Nyilván nem egyszerre ennék sokat hanem szépen elosztva. Vagy a kalórián túl másra is figyelni kell? Pl. szénhidrátokra?
YAZIO kalóriaszámláló appot használom aminek elég komoly adatbázisa van, ismer egy csomó bolti cuccot az alapvető dolgok mellett és tud magyarul. Napi kalóriát nekem 2088-ra hozta ki és mutatja elosztva, hogy mennyi szénhidrát, fehérje és zsír legyen. Szóval gondolom ezekre is figyelni kell.
-
Narxis
nagyúr
Még évekkel ezelőtt valahol azt olvastam, hogy tartani kell a súlyt bizonyos kg leadása után ha nagy súlytól akarunk megszabadulni. Tehát a heti max. 1kg leadása mellett 10 vagy 15 kg-ként kell tartani a súlyt pár hétig vagy 1 hónapig? Már nem emlékszem, így több ideje van a bőrnek alkalmazkodni.
Kicsit megijesztett ez a hozzászólás: Link
Guglival rákeresve erre a problémára sajnos jó páran így jártak. Remélem csak túl gyorsan fogytak, az biztos, hogy nekem se lesz olyan bőröm már mint annak akinek normál testsúlya van csak ne nézzek már ki úgy mint egy denevér mert akkor nagyon elkeseredek. Sajnos hülye voltam, hogy nem figyeltem a súlyomra, ezt már belátom. Hamarabb kellett volna észbe kapni.
Szerintetek annak van értelme, hogy elmenjek a háziorvoshoz és feljegyeztessem a súlyom, esetleg kérjek beutalót teljes vérképhez? Talán így később ha elérném a normál testsúlyt akkor a TB valami kisebb korrekciós műtétet támogatna? 5-6 évvel ezelőtt voltam utoljára a háziorvosomnál, vérvétel meg még régebben volt utoljára.
-
Narxis
nagyúr
Mi a vélemény a bőrvisszahúzódásról? Azt olvastam heti 1, nagyon maximum 2kg-ot szabad leadni és rendszeresen mozogni kell és akkor visszahúzódik viszont genetika függő és a leadott súly nagyságától is függ.
-
Narxis
nagyúr
Meggyőztetek, nemet mondok a cukorra!
Érdekes írás erről: Link
"Ha nem bízol benne, olvasd el Vogel Zoltánnal készült interjúnkat, aki kezdetben csak a cukorról és a fehér lisztről mondott le - így fogyott sport nélkül 35 kilót."
-
Narxis
nagyúr
Akkora azért annyira nem lehet megengedni szinte semmit. 2000 kalóriát elosztani 1 napra azért feladat úgy hogy az ember ne éhezzen nagyon. Az a baj mozgással is asszem pl. egy intezívebb séta mondjuk fél óra vagy 60 perccel már nem emlékszem de kb. 500 kalóriát éget el futópadom szerint. Komolyabban futni még nem merek mert ekkora súllyal csak szétmenne a térdem meg a bokám.
Lehet úszni IS kéne. Vagy nem tom.
-
Narxis
nagyúr
válasz
hegyimorc #6938 üzenetére
Rátettem már pár ülést itthoni biciklikről egyik se volt kényelmes. Teljesen jól írtad, hogy illeszkednie kell viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem tudom, úgy hátra tolni az ülést szobakerékpáron mint igazi biciklin, így a teljes súlyom az altáji részeimet nyomja. Gyakorlatilag úgy ülök rajta mint egy széken kivéve, hogy az ülés nem lehet négyzet alakú mert akkor nem tudnám tekerni.
Ez van nekem:
Szerintem egy ilyennel sokkal kényelmesebb lenne:
-
Narxis
nagyúr
válasz
eventus #6935 üzenetére
Ja azt néztem már, bánom, hogy nem azt vettem de eszembe se jutott ez az ülés probléma mert amúgy városban csak biciklivel közlekedem. Ott semmi bajom nincs.
(#6934) hegyimorc: itt van egy nagyon bő leírás a témáról: Link de ettől még nehéz választani mert minden esetben ki kellene próbálnom az ülést. Arra meg nem nagyon adják oda.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Alpachino #6927 üzenetére
Azt olvastam, hogy reggel a legjobb csak rá kéne vennem magam, hogy reggel csináljam.
Viszont azt is olvastam, hogy ha a zsírégető pulzus tartományban tartod a pulzusod akkor 45 perc után indulnak be azok a folyamatok amikor a szervezet nagyobb részben éget zsírt mint használ glükózt. Vagy valami ilyesmi volt a lényege. Amúgy van szobakerékpárom is de széttöri a hátsóm 15-20 perc után pedig elég széles ülés. Gondolom a súly miatt mivel függőlegesen ül rajta az ember, nem lehet úgy beállítani mint a rendes biciklit ahol kicsit előre vagy dőlve.
-
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6925 üzenetére
Kösz. Mozgásban meg mennyi kellene? Napi 1 óra intenzív séta futópadon pulzusmérő órával a zsírégető tartományban? Vagy napi 2-szer 1 óra? 45 perc minimum kell azt olvastam.
(#6924) bullseye: kösz. Ez jó részletes, lehet inkább tényleg beszélnem kéne egy diabetikussal.
-
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
180cm
-
Narxis
nagyúr
válasz
takacsbotond #6920 üzenetére
Akkor hogy számolhatom ki hogy mennyi kell?
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Ezekről az egész napos étrendekről amit házhoz szállítanak mik a vélemények? Az a gondom, hogy nekem kalóriában nagyon kevés amit adnak egész napos étrendben már ahol kiírják. Pl. a vitálkonyhányál kb. 1500 az egész napi kaja nekem meg kalória kalkulátor szerint 2900 körül kellene per nap a fogyáshoz. Ez a teletál ami még olcsó: Link de nem írják, hogy ez kb. mennyi kalória lenne per nap. A többi amit találtam 15-20ezer Ft körül van és nem tűnnek azok se többnek.
Az se baj ha nem pont 2900 de én próbáltam már a vitálkonyhásat és olyan éhes voltam egész nap, hogy szerintem a szomszéd utcában is hallhatták a gyomrom korgását.
Tudom a legjobb lenne ha magam főznék de se időm se tudásom. Max. kiegészíteném ezt az egész napos étrendet natúr joghurttal, natúr müzlivel, kefírrel, zöldségekkel, kis gyümölccsel, teljes kiőrlésű kenyérrel tehát egyszerűbb ételekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!