Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Erről a LifeT!LT "életmódról" illetve a kiegészítőkről van-e tapasztalata valakinek? Feleségem egy ismerősének nagyon bevált.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
Nem vagy te egy kicsit érzékeny? Egyáltalán nem volt célom a kioktatás, csak a véleményemet írtam le a témában. Egyébként a gyúrás nem feltétlen az a sport, ami kedvez a fogyásnak, anaerob, inkább a glikogént égeti, mint a zsírt és az izmot növeszti. Az aerob edzések (bringa, futás, úszás, talán még részben a crossfit is) hatékonyabbak, ha zsírból szeretnél leadni, de az izom növekedésnek annyira nem kedveznek.
-
mrszitya
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
“Én mondjuk annak idején sporttal fogytam le, nem kajálással, de persze kinek a pap, kinek a papné.“
Köszönöm a kioktató hangnemet, de...
én is sporttal és táplálkozási szokásaim megváltoztatásával adtam le a kilóimat, ahogy azt kell. De attól még nem muszáj mindig és mindentől radikális módon elszakadni - mint tengernyi nagyokos testépítő, aztán csak zabpelyhet és csirkemell+rizst zabálni. Egy darab süteményt, de még gyümölcsöt se enni soha... -
inf3rno
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
"A gyümölcslevek és üdítőitalok nyersanyagául felhasznált gyümölcsök pH-ja a nagy szervessav-tartalomnak köszönhetően általában 2,2–4,5 (8.5. táblázat). Az üdítőitalok átlagos pH-tartománya 2,5–3,0, a tea alapúaké a 3,2–4,2 pH-tartományba esik. A gyümölcslevek átlagos cukortartalma 10% (fruktóz, glükóz és szacharóz). Az üdítőitalok hasonló mennyiségű, átlagosan 7–12% cukrot tartalmaznak, amelyet Brix-fokban (w/w%) adnak meg. Az üdítőitalok jellegzetes ízének kialakításában az édes íz és a szerves savak által okozott savasság egyensúlya a döntő. Hozzáadott savként az adott gyümölcsre jellemző savakkal – citromsav, almasav, borkősav – találkozunk. A foszforsavat a kóla-féléknél alkalmazzák."
Nincs nagy különbség savasság terén a gyümölcslevek és a kóla, egyéb üdítők között. Nyilván a savas cukros italok nem egészségesek úgy általában. A gyümölcsleveket csak a gyümölcsökben lévő antioxidánsok, egyebek teszik egy fokkal jobb kategóriába. Én nagyon ritkán iszok csak ilyesmit, és sokszor a gyümölcslevet is felvizezem, mert nekem túl tömény. Egyébként is a bolti gyümölcslevek nagy része almalé, és talán 5% olyan gyümölcs van benne, amit a dobozra nyomtatnak. Ritka a kivétel ez alól. A csapvíz nálunk is jó, én is amellett tettem le a voksom, esetleg néha valami jobb ásványvizet veszek. Persze beleférnek a cukros lötyik meg gyümölcslevek is egy diétába, de jobb, ha a víz/leves teszi ki a folyadék nagy részét, max napi 1 pohár gyümölcslé/szörp/üdítő befigyelhet mellé, ha valaki nem tudja megállni. Ha már így szóba került a folyadék, én úgy tapasztaltam, hogy nagyban függ az éhség érzet meg az emésztés hatékonysága is a folyadék beviteltől. Csináltam most egy darabig orvos tanácsára, hogy napi 3-5L vizet ittam, és valahogy minden jobb lett tőle. Leginkább a bőröm tisztult ki tőle, de az emésztésem is jobb volt, meg talán kevesebbet is ettem. Én úgy tudom, hogy a fáradtság érzet is nagyban függ a kiszáradástól, én már 5+ éve leszoktam a kávéról, és néhány hónapig az átállásban sokat segített, hogy egy csomó vizet ittam.
Az édesítőszereket szerintem nem lehet egy kalap alá venni, mindegyiknek más a mellékíze. A tisztítatlan stevia pl kesernyés utóízű kávéba jó, a xilit és eritrit mentolos utóízűek, fahéjjal kombinálva szinte olyanok ízre mint a cukor, az ipari édeskéknek is van valamilyen utóízük, amit nem tudok mihez hasonlítani, de azt is meg lehet szokni, ha muszáj szerintem. Én amúgy pont most csináltam xilit+eritrit+fahéj édesítéssel baracklekvárt, pár hónapja meg cseresznyét. Nyilván nem teljesen ugyanaz az íze, mint a hagyományosnak, de nem mondanám rossznak ezt sem. További előnye, hogy nem gyullad be tőle az ínyem a bölcsességfogamnál ellentétben a cukros dolgokkal. Natúr joghurtba szoktam rakni ilyen lekvárokat, zabbal együtt tök jó reggelire.
Abban egyetértek, hogy nincs értelme túl szigorúan venni az ilyen diétákat, mert élethosszig tartanak, legalábbis ha életmód váltás a cél, nem pedig jojó effektus. Zéró toleranciánál ugye jön az, hogy este felkel az ember, kómásan odamegy a hűtőhöz, aztán jól bezabál az olyasmiből, amiből nem kéne, utána meg jön a lelkiismeret furdalás, aztán így elölről. A függőségek nagyjából így szoktak kialakulni. A csalónap is megoldás lehet, vagy az is, ha tudjuk tartani a mértéket, és csak akkor eszünk ilyesmit, ha nagy ritkán megkívánjuk, de akkor sem sokat. Én mondjuk annak idején sporttal fogytam le, nem kajálással, de persze kinek a pap, kinek a papné.
-
mrszitya
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem kell túlzásba vinni a cukrozott/szénsavas üdítők fogyasztását sem, ebben nincs vita. A fogak mellett a gyomornak sem tetszik a kóla, vagy bármely savas ital. Hosszú távon, kellő mennyiségben fogyasztva ezeket pedig kisebb-nagyobb sörhas lesz még a jutalom.
Jó minőségű gyümölcslevekkel nincs gond, de persze egy fogyókúrának nyilván nem kedvez adott esetben. No meg, ha teszem azt a gyerek egész nap ilyet fogyaszt - ellenben a napja kimerül a billentyűzet vagy érintőképernyő püfölésében, nem lesz tőle egészségesebb.
Ha pisztolyt tartanának a fejemhez és választanom kéne, hogy egy liter édesítővel teli üdítőt vagy egy kellően jó gyümölcslevet igyak meg mindennap, nekem egyértelmű lenne a választás. Már csak azért is, mert én például utálom az édesítőszerek ízét - a kávé kívételével - az italokban.

Én a fogyókúrám alatt is ittam alkalmanként egy-egy sima dobozos kólát vagy valamilyen gyümölcslevet. Mellette viszont csak csapvizet toltam be, meg kávét (édesítővel).
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
A kólával nem (csak) a cukor a baj, hanem hogy foszforsavat tartalmat, ami egyrészt szétmarja a fogakat, másrészt meg ha nem viszel be elég kalciumot mellette, akkor gyengülnek a fogaid, csontjaid tőle, mert a szervezet kivonja belőlük a kalciumot. A cukor sem akkora probléma, ha megfelelő módon viszi be az ember, a normál cukor fele részt fruktózra, fele részt glükózra bomlik, ha nem vagy cukorbeteg, akkor a glükózzal nincs baj, max egy kicsit megdobja a vércukrod. A nagyobb gond a fruktózzal van, mert az így magában károsíthatja a májat, ami hosszú távon cukorbetegséghez vezet. A gyümölcsökben, mézben vannak olyan polifenolok, amik védik a májat az ilyesmitől, ezért azoknál nem gond a fruktóz tartalom. A gyümölcslé határeset, talán a 100%-os hozzáadott cukor nélküli még elmegy, minden másnál jobb az édesítőszer. Ezeknél is inkább a stevia, xilit, eritrit a jó, kevésbé az aszpartám, aceszulfám-K, stb. , mert az utóbbiak inkább hízásra hajlamosító irányba tolják el a bélflórát. Igazából ezeknek annyira szerintem nincs köze a fogyáshoz, inkább csak az egészséges életmódhoz. A fogyáshoz elég annyi, ha valaki eleget mozog és nem zabálja tele magát hányásig. Van valami testépítő fazon youtube-on, aki junkfood-on él, és szétedzi magát, hogy ne hízzon el. Ha neki megy, akkor szerintem másnak is...
-
rwin5
őstag
No most csinálom a diétát asszem kerek 2 hete. Megy le rólam jól a zsír, de most hétvégén kívül még nem volt csalónap, viszont hétvégét megtoltam rendesen 2x mozi -sajtos nachos, sok cola, otthon pizza (ami életem először tán nem esett jól, mert nagyon durván betelítődtem tőle, 100%, hogy szűkült már a gyomrom)
Pékárut, cukrot nem nagyon toltam, 2x emlékszek tán, hogy ettem csokoládét. Ezen a héten 60 órát melózok így most kb semmi mozgás, meg a kaja is akkor amikor épp van idő egy kicsit tolni.74-5 ről indultam, főleg deréktájon van zsír, ma 71 kgg-val mérlegeltem.
Toltam egy képet, before nincs mert sosem szoktam fényképezgetni, itt tartok most. (ja elmosódott, mert nincs fókusz időzítésnél de nem kínlódtam vele)
-
STC Speed
őstag
Szerintetek ez mennyire hizlal?[link]
257 kcal/ 44 g szénh egy adagban + mellé egy sonkás zsömle=reggelireszénhidrátot soknak találom, de a kalória viszonylag kevés,a múltkor pont ezt kérdeztem

-
rwin5
őstag
Vettem fagyasztott málnát az edzés előtti koktélba de elég savanya-keserű az íze, pedig jobbra számítottam. Kérdezte asszony mér nem mentem ki a piacra frissért de az eszembe se jutott.

-
mrszitya
senior tag
Ha tényleg szándékodban áll a fogyás, akkor mindenképpen szükséges egy kis radikalizmus... De legelőször is, tűzzük ki a célt komolyan, mert a “jó volna egy kicsit...“ jellegű elhatározás kevés. Mint például a cigisek nagyrésze is, sokszor elgondolkodik a leszokáson - talán még valamit tesznek is érte, de ez kevés.
Én például nagyjából 96 kg-ról mentem le 78-ra, nagyjából 5-6 hónap alatt. Az eltökéltség mellett a heti két-három edzés, meg a kalóriaszámlálás volt a kulcs. Napi vízfogyasztásom is dupláztam vagy tripláztam. Ha éhes voltam, vagy szimplán kitartottam és ittam két pohár vizet, vagy egyszerűen ettem, aztán a következő vagy másnapi étkezéssel esetleg korrigáltam a kalóriaszámlálás révén a dolgot.
De ha elég taktikus az ember, akkor ritkán fog éhezni (pl. minimum 4 kisebb étkezés, a sztandard 3 helyett). -
boost
veterán
"Azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ajánlott módszere, esetleg ismer-e valami bevált (és nem túl drága) készítményt, amivel ténylegesen csökkenthető az étvágy?"
Igen, nekem nagyon bevált, és elég olcsó is. Az a neve, hogy csapvíz. Igyál meg napi négy litert (okostelefon alkalmazással követheted, hogy hol tartasz), és megvan a teltségérzet. Persze mellette enni is kell, de az éhségérzet gyakran a szomjúságtól is van. Ne csodálkozz, ha az első két nap a Manneken Pis hozzád képest sósivatag. Aztán beáll.
Mellette javaslom, hogy olyan kajákat egyél, amiben kevés a kalória. Pl két sonka közt is lehet 50% differencia kalóriában. (valami zsíros sertés sonka vs száraz csirke sonka)
-
Woodslave
félisten
vannak olyan zsírégető tabletták amik a leírásuk alapján étvágycsökkentő hatással bírnak. Google kereséssel találsz, ajánlani nem tudok nem használtam mostanában.
Ha kv-zol az is csökkenti az étvágyat, vagy iszol egy teát.
A kajánál arra gondoltam, hogy jobb választással talán nem leszel éhes. Mondjuk ha jó reggelt keksz amit enni szoktál akkor valszeg hiába mondom hogy egyél inkább valami fehérje-zöldség kombinációt talán kisebb eséllyel leszel éhes.
Én pl. tojást bacont zöldségeket reggeliztem 7-kor most már azért tudnék enni, de ez engem soha nem befolyásolt, eszembe se jut venni valamit mert tudom hogy 1 óra múlva megeszem a kajám. Este se eszek soha mittomén 10-kor mert éhes vagyok, de látom hogy feleségem képes egy szendvicset enni mert éhes.
Ha le akarsz fogyni, vagy mondjuk nem akarsz elhízni, akkor annyi hogy nem hallgatsz minden ösztönödre, ahogy sok helyzetben az életben ugyanígy teszel (remélem
) -
123xyz
aktív tag
válasz
interstate76
üzenetére
Ez nekem is sokat jelentett anno, amikor a kenyérből készült szendvicsekről átálltam abonettre, azóta alig eszem kenyeret. Kb. 1 éve így szinten is tartom magam a súlyomat illetően, heti 1-2 edzéssel, de fogyás így nem igazán van, több edzés meg egyelőre nem nagyon fér bele a munka mellett. Olvastam arról is, hogy sokszor, amikor éhesnek érzi magát az ember, valójában a folyadék hiányzik, erre is próbálok figyelni, hogy rendben legyen. Ezen kívül JóReggelt kekszet szoktam enni mondjuk reggelire vagy ilyen köztes időpontokban, amivel jól lehet számolni, hiszen egy adag kb 225 kcal-t tartalmaz. (Általában ez 2-2.5 órára elég, utána éhezem meg újra.)
Oda szeretnék én is eljutni amúgy, hogy ráálljak a kevesebb bevitelre, ezért kérdeztem, erre van-e valakinek ötlete.
@Woodslave
Nyilván igazad van, de alapvetően (szerintem) azzal nincs gond, hogy mit eszek, inkább a mennyiségben látom a problémát. Persze, át lehetne állni ilyen nagyon diétás étrendre, és az biztos segítene, de az egyelőre eléggé radikális lépésnek tűnik - ha van egyszerűbb lehetőség, akkor inkább azt próbálnám meg első körben

-
interstate76
addikt
Nem vagyok szakértő, de nekem az vált be, hogy többnyire Abonett-tel helyettesítem a kenyeret. Tehát pl. uzsonnára 2 szelet Abonett, szépen megpakolva felvágottal/szalámival (lekvárral és mézzel nem jött be - ha 10-et ettem, akkor is éhes voltam utána
), ill. ha nagyon éhes vagyok, akkor egy kis sajttal. Mellé betolok mondjuk 1 paprikát vagy 1 paradicsomot, és már kezdetben azt vettem észre, hogy ugyanannyi ideig (vagy tovább) elég, mintha ettem volna 2 zsemlét, mostanra pedig - kis túlzással - feleannyi étellel jóllakottnak érzem magam, mint korábban. Abszolút szenvedés nélkül. Ha valamilyen főzeléket eszem, akkor amellé kenyér "dukál", de abból is kevesebbet fogyasztok, mint korábban, és nem kell erőltetni a dolgot - ráállt a szervezetem a kevesebb kenyérre/szénhidrátra.Emellett heti 2-3 alkalommal bicajozok erdőben, dimbes-dombos terepen kb. 30-40 percet, így heti kb. 0,5 kg mínuszom van (110-ről indultam, most 103 vagyok). Ha nem megyek bicajozni (vagy csak egyszer), mert estére fáradt/lusta vagyok, vagy rossz idő van hozzá, akkor is simán megvan a szinten tartás, nem kezdek el hízni.
Vacsorára szoktam még Corn Flakes-et is enni, tejjel, legkésőbb este 6-kor. Tudom, hogy nem a legajánlottabb párosítás, de számomra ez volt az első olyan, relatíve "könnyű" vacsora, amitől nem voltam éhes már este 10-kor.
Nem csodaszer az Abonett (a Corn Flakes meg pláne!), de én a segítségével durván lecsökkentettem a szénhidrát-bevitelemet és még a szemem sem kopogott. Tudom, hogy lehetne ennél gyorsabban is fogyni, de én ennek is örülök.
A sporttal kapcsolatban kellene fegyelmezettebbnek lennem, és akkor simán meglehetne a heti 1 kg mínusz, de munka és gyerekek mellett nem olyan egyszerű. -
123xyz
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam pár oldalt, nagyjából képben is vagyok azzal kapcsolatban, hogyan lehetne lefogyni, de az a bajom, hogy az étkezések után túlságosan hamar megéhezem újra (és szeretek is enni
), így nem igazán tudom összehozni a kevesebb kalória bevitelt. Arra gondoltam, valamilyen étvágycsökkentő szerrel vagy módszerrel segítenék ezen a problémán. Azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ajánlott módszere, esetleg ismer-e valami bevált (és nem túl drága) készítményt, amivel ténylegesen csökkenthető az étvágy? Nyilván nincsenek csodaszerek, nem is olyat keresek, de sokat jelentene, ha az étkezések között mondjuk 1-1 órával több idő telne el, mint most... Szóval van valakinek tapasztalata, javaslata, esetleg át tud-e irányítani valahová, ahol informálódhatnék? 
-
bullseye
addikt
Azért majd valaki aki tényleg ért hozzá talán kifejti értelmesebben is, de szénhidráttal, pláne cukorral vigyázni kell, mert aztán az inzulin hullámzástól meg éhes leszel.
-
Woodslave
félisten
válasz
STC Speed
üzenetére
ha nem eszel szénhidrátot, meg kalóriaszegény dolgokat eszel akkor könnyebben maradsz kalórián belül. ha ezt meg tudod tenni sok szénhidráttal is akkor simán
de a makrók (fehérje, szénhidrát, zsír, alkohol) az kalória. Magas szénhidrát alacsony kalória az mondjuk zsírszegény
-
STC Speed
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Pont egy ilyen kérdést akartam feltenni, érdemes lenne áttérnem a kalória számlálásra?
Működött a szénhidrátos számolásom is,csak lassúnak tűnik.
Tehát ha eszek egy kalóriaszegény,de magas szénhidráttartalmú ételt akkor azt megehetem nyugodtan?(persze a napi max kalóriahatáromat figyelembe véve) -
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés merült fel bennem,hogy elég jól működik az a dolog,hogy ehetek bármit,csak ne legyen sok szénhidrát benne. teszem azt, lightos joghurt 10g szénhidrát,izesitett,finom,nem hizlal.Eddig számomra ez oké.
Viszont mivan a müzli és társaikkal, hogy egy jó alaku csaj van a dobozon, de megnézem,és kiderül,hogy egy adag kb 60g szén.h ami elég sok.
A kérdésem, hogy hogyan lehet eldönteni hogy most ez hizlal-e, vagy nem baj ha sok szénhidrát,mert lassan szivodo és nem olyan káros...stbKöszi a választ

-
rwin5
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Pucolódok rendesen amúgy, pedig még csak a 11. nap asszem
most volt 72-ből 36 óra meló az csak olyan össze vissza de elfogyott a kaja valahogy de időhöz tartás nem volt meg edzés sem. 71,6kg voltam tegnap mérlegen nem tudom hogy alakulok kilóban majd, remélem a 3. hónap végére azért nem egy conor mcgregor testalkat leszek, mert oké a kinézete ahhoz a sporthoz, de már túl vékony nekem 
-
rwin5
őstag
Azt mondtak estere zabot nem ajanlatos enni ennek van valami alapja-oka? Bar tudom, hogy edzes elottre van irva szal nen is gond, de miert ne lehetne?
-
rwin5
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Ma kondiban találkoztam egy rég látott haverommal, ő elég pufi volt, de azért látszódott rajta az edzés. Na valami 3-4 hónapja diétázik, bár nem tudom pontosan az étrendjét, meg ugye hogy hogy is csinálja de úgy nézett ki, mint aki betegség miatt fogyott vagy 20 kilót
Kíváncsi vagyok mennyire pakolódik le rólam is a 3 hónap végére. Szeptember végéig akarom tolni. -
rwin5
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Vettem mindent, mai napon már a te étrended toltam. Még meggyet is vettem, pedig azt kicsit fölösnek tartottam, de egész jó, mondjuk én összeturmixoltam a zabbal. Az edzés amúgy nem adja, 40-50 perc után teljesen elmegy a motiváció de nem a kaja miatt, hanem a meleg miatt. Amúgy látom már magamon, hogy fogytam, de LOL a hasam rosszabbul néz ki, mint mikor "feszesen" volt kövér, mert most meg olyan löttyedt

szerk: jah és grammra mértem mindent! Holnap viszont jön tesóm, egy kis csalás befogy figyelni, mert milánóit akar enni, én a húst meg a szószt meg is vettem hozzá mai vásárlással.
-
Woodslave
félisten
vasárnap estére ki kell találni még valamit, mert
heti 2 kg csirkemell 1299Ft 2600/hét 10.400/hónap
tojás napi 3 heti 21 havi 84db 970 Ft/30 darab 2.910/hónap
bacon 2 csík 32 gramm 1 hét/csomag 499/csomag 2.000/hónap
kefír napi fél dobot 59Ft/doboz 15 /hó 885/hónap
uborka mondjuk 150Ft 3 napra 1.500/hónapzab 199Ft/fél kiló 50g/nap 1500gr/hó 3 csomag 600/hónap
meggy 319Ft /500 gramm 3 csomag/hó 957/hónaprizs 299Ft/kg (A rizs lidl) 75 gramm/nap 2.250Ft/hó 5 cs. 1.500/hónap
zöldbab 419Ft/1kg havi 2 csomag 840/hónap
brokkoli két csomag/hét 280Ft/csomag havi 8 csomag 2.240/hónap
répa passz talán 160Ft/kg heti 400 gramm havi 1,5kg 250/hónapkb. 24.100/hónap
+ fehérje, kókuszzsír ez nem egy hónap jobb esetben. Erre persze mehet még zöldség, paradicsom, paprika, só, fűszerek. Ja sütőzacskó. Nálunk van egy olcsóbb bolt ott vmi 200Ft 8 darab
Remélem nem számoltam el. Meg még 4 vasárnap vacsorára kell valami mert a fentiekből elvileg 7 reggeli, 7 zab uzsonna és 6 napra ebéd vacsora. (mármint hetente)
Szóval ha nem nagyon szállsz el szerintem 30k-ból ki lehet hozni egy hónapban simán
-
rwin5
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Na kb ~1 óra; 70 percet hagytam edzés előtt a zabnak, de így is úgy éreztem mint aki degeszre zabálta magát, és még nem emésztettem meg semmit belőle, úgyhogy nálam marad a szokásos 120 perc. Amúgy nem tudom ebben a melegben hogy képesek az emberek edzeni 2 órát, mondjuk nálunk a ventilátoron kívül semmilyen hűtés sincs. Mennyire jön ki pénzben ez az étkezés 1 hónapra kb? Mondjuk 3 hónapig akarom csinálni szigorúan betartva, aztán majd látom merre tovább.
-
Woodslave
félisten
kisérletezgetek még mindig. 1-1.30-2 óra. De talán a másfél óra az ideál nekem
arra figyelek, hogy a kaják ne legyenek szükségtelenül távol. 8.ig reggeli, 11.30 körül ebéd 2.30-3 körül zab 4-4.30 edzés 7 körül vacsora, Szóval ha az edzés utáni fehérjét nem számítom akkor is 3ésfél 4 óra kaja között. Van hogy csúszik fél órát a rendszer de próbálom tartani.
ki kell próbálni. Nem feltétlenül érzem a legideálisabbnak, de olcsó és jó. Nem tudtam egyelőre ch alternatívát. Rizst nem akarok fehérjével, több húst se akarok, nagyon át se akarom variálni. Próbáltam azt hogy barnarizs volt az ebédhez és azt ettem edzés előtt, délelőtt meg egy turmix de magában nem jó érzés az se. Nem laktat nagyon hamar éhes leszek.
/lassan offba teszem

-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
ház azért ez egy elég gáz étrend. Én sokáig böjtöltem azaz legalább a reggelit kihagytam, de most mindig eszek, nem mondom hogy annak kell a legnagyobb kajának lennie, pláne hogy most nem is eszek ch-t hozzá, de biztos hogy nem 7 gramm fehérje kéne legyen. Ha a tejet lecseréled fehérjére ahogy tetted is az már jobb .
Saját tapasztalat, hogy sokkal tovább vagyok jóllakott egy tojás-bacon-zöldség kajától és jobban is érzem magam.
Leírom hogy nekem mi volt az alap, sajnos a fegyelem most se volt erősségem, de azért 3 hónap alatt 10 kg lement úgy hogy nem haltam bele..
Reggeli 3 tojás, két csík bacon, fél doboz kefír, ha volt lenmag 10 gramm és uborka, előtte 100 gramm spenót. Kókuszzsíron sütve. Ez 550 kcal, 30 gramm fehérje, 12 ch és 42 zsír. A napi zsír kb ennyi is volt. A többi kaja zsírmentes, csak ami elhanyagolható mennyiség a kajákban előfordul.
Ebéd 166 gramm csmell, répa, brokkoli - 275 kcal 47 pro 3 zsír 11 ch.
Edzés előtt zabfehérje - legyen ch meg energia bár inkább elalszok tőle úgy érzem.
50 gramm zab, 1 adag fehérje, 50 gramm meggy... 330 kcal 32 pro 6 zsír 36 ch.Edzés után egy adag fehérje (most izolátum mert olcsó volt)
Vacsora 166 csmell 75 gramm fehérrizs 83 gramm zöldbab. 48 pro 2 zsír 63 ch...
Összesen durván 1800 kcal, 178 pro, 123 ch 59 zsír.. Ugye ennél kevesebb mert marad zsír az edényben, meg rizsszemek a szűrőben stb. Ebbe még belefér egy-kétszáz kalória csalás is mert felnőtt edző férfiként azért 2000 kcal körül illik "fogyni".
A csirkét 1 kg-t sütőzacskóban készítem zsiradék nélkül 3 szál répát mellé rakok, de pl. krumpli is finom mellette ha több vagy más ch-ra vágytam. 3 napra megvan egy főzés azért a 333gramm..
A fagyasztott brokkolit meg zöldbabot szintén megfőzöm együtt, Tudom hogy párolni jobb lenne, meg nyers brokkolival szoktam is azt csinálni de ez egyszerűbb.. 450 gramm egy zacsi brokkoli, 1 kg a zöldbab abból 250 gramm így lesz 83 egy adag
Reggelit megcsinálni 5 perc.. Zabot szintén mondjuk én mikrózom és megvárom míg kihűl.
Szóval elég egyszerű a történet, és lehetne is simán csinálni mert pl. a csirke annyira finom hogy nem tudom megunni. (kb 1 napra sós vízben áztatom hűtőben tartva) De ha valakinek van affinitása akkor fűszerezgethet.
Félre értés ne essék nem azt mondom hogy ez a tuti, csak ha edzel is mellette és figyelsz a fehérjére, meg aránylag költséghatékony akarsz lenni akkor sztem elég jó. Ja és heti kétszer max másfél óra de inkább egy leszámítva a napi reggeli rutint és saját finom kaját eszel amiben tudod mi van (nagyjából
) -
-
Woodslave
félisten
azt hittem ezt egy nők lapja fórumról ollóztad..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt ugye nem kell mondani, hogy fogyás szempontjából semmi értelme illetve nem lényeges az étkezések száma? Pláne ha olyan madár adagot eszel ami után soha nem laksz jól még ráadásul feleslegesen is kibaxol magaddal.. Igaz lehet akkor se laknál jól ha csak négyszer ennél, szóval ebből a szempontból is lehet mindegy.
Nem tudom ez a gyorsítsuk az anyagcserét dolog a sok kis étkezéssel meg átkapcsol a tested túlélő üzemmódba dolog mikor hal ki.
Ráadásul még az se biztos hogy a megfelelő mennyiségű fehérjét így étkezésenként beviszed. Mert azon is lehet vitatkozni mennyit tudsz egyszerre felhasználni, de arra viszont vannak kutatások, hogy mondjuk 20 (ez nem sok ez biztos megvan) de adott esetben 40 grammnyi fehérje is kell a maximális izomfehérje szintézishez. (ez persze itt nem szempont de te gyúrsz, legalábbis a gyúrós topicban is szoktál lenni)
Szóval beviszel 160 gramm fehérjét lehet jobb stratégia 4 kajára osztani..
-
Dorien
veterán
Ha összeszűkül a gyomrod, akkor utána kisebb adag is elég lesz a jóllakáshoz. Ilyenkor lényeges, hogy ne tágítsd vissza, tehát a nagy bezabálásoktól "csalónapokon" is tartózkodjál. Inkább oszd el kétfelé a kaját és igyál sok vizet, energiamentes italokat. Meg a rágó is hatásos figyelemelterelés. Hajrá!

-
rwin5
őstag
'No belekezdtem az első komoly diétámba életem során. Tán 1 volt még, de ilyen grammra méregetős szintű még sosem volt. Viszont olyan kérdésem volna, hogy ki vannak számolva az étkezések 6x van 1 nap, de szinte minden étkezés után megmarad az éhségérzet, ez mennyire normális?
3 hónapot akarok betartani így, már amennyire a munka engedi mert ott ez a 2-3 óránkénti étkezés megoldhatatlan, viszont 12 órázok így többségében szerintem tudom majd tartani. -
boost
veterán
Na, újra belevágtam a múlt héten, hogy elérjem az álom - 82 kg - súlyt. A télen felszaladt 3kg, most azzal kezdem, aztán már csak 5 marad. Diéta mellett megnöveltem a vízfogyasztást is. Megpróbálkoztam a 4literrel, de folyton mosdóba jártam, a 3L teljesíthető. Szeptember vége, októberre saccolom, hogy meg lesz.
-
Dorien
veterán
Valóban, az 5-10 kg is túlsúly, meg az 50 kg is, csak az utóbbinál már kóros elhízásról beszélünk.
Nekem egy kb. 14 éves Lafuma futócipőm van, valami eszméletlen, hogy mennyire bírja...
Szinte mindegy, hogy milyen terepen futok vele (beton, földút, salak, kavics), mindenhol stabil és nagyon jól csillapít. Ilyesmi, csak szürkében:
-
rwin5
őstag
Ha elhízott az egyén túlzottan akkor tényleg árt, amúgy nekem mindig a futás vitte legjobban le a kilókat. Május végén akartam jobban elkezdeni, de futócsuka hiányában nem nagyon erőltetem.
Amúgy nekem megállt nagyjából a nyári fazon készítése, úgyhogy egy sima átlagos formával fogok a Balcsira támadni. 
szerk: félmaratont egyszer lefutnék, asszonyék most a nyáron futják valahol, én ~ 2km után eldőlnék

-
boost
veterán
-
Dorien
veterán
A futás sem árt a térdnek, csak kell egy jó futócipő. Lehet nagy tempóval is futni kevesebbet, a tüdő és az izomzat úgyis hozzászokik egy idő után a terheléshez. Ez a "gyors futással izmot bontunk" az egyik legnagyobb téveszme. A zsírbontás itt ugyanúgy végbemegy, csak nem a futás alatt, hanem utána.
-
boost
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Az igen aktív sporttal az a baj, hogy komoly éhséget okoz.
Szerintem nehezebb úgy fogyózni. Ami viszont ajánlott, az reggelente a futás, mikor még üres a gyomrod, és a szervezet zsírt kezd égetni, hogy pótolja a kiesést. De ott is figyelj oda, hogy ne túl magas pulzuson fuss, mert akkor nem zsírégetés fog történni, hanem izomépítés, extrém magas pulzus esetén meg izombontás is. Meg amint mondtam, nagyon meg fogsz éhezni, és nehezebb lesz tartani a célt.Én a bicajt jobban ajánlom, ott könnyebb tartani a közepes pulzust, és a térdizületeid se bánják. Ja, és én nem számolnám bele. Nem tudod, hogy mennyi kalória ment zsírégetésre, mennyi izomépítésre, stb. Legyen az a plussz / tartalék, amivel pótlod a rosszul mért kalóriákat.
-
Melorin
addikt
És ha futok vagy sétálok, amikor úgy 600-800Kcal-t égetek, azt hozzá kell adni a napi kalóriabevitelhez? Tehát aznap be lehet nyomni 2000Kcal-t vagy ugyanúgy 1400-at célozzak be?
Futás előtt egyek szénhidrátot, hogy jobban bírjam, vagy inkább utána toljak magamba egy kis szénhidrátot és jó sok fehérjét? Bár ez esetben lehet, hogy kidőlök az úton
-
Melorin
addikt
82 Kg vagyok 173cm-hez. 6 éve nősültem meg, akkor 64Kg voltam, igaz, annyira nem szeretnék visszafogyni de a 70-72-t megcéloznám.
Én is valahogy így gondoltam, mármint, hogy amennyire lehetséges egézséges kajákat enni és mértékkel.
Nekem főleg az a bajom, hogy sokszor nem tudom, hogy melyik napszakban milyen típusú ételeket javasolt. Annyit már tudok, hogy este felesleges szénhidrátot bevinni, azt inkább reggelre kell átcsoportosítani amikor indul a nap. -
boost
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Nagyon egyszerű a fogyókúra. Max napi 1500 (ha 90 kiló körül vagy) és 1800kcal (ha 100kg körül) között egyél, és heti egy kilót fogsz fogyni. Hogy ebben mennyi vizet mikor iszol, meg mit eszel, az kb mindegy, ha alapvetően normálisan étkezel, iszol. Ezt az 1500-1600-at úgyis csak akkor tudod tartani, ha keresed a JÓ kajákat (zöldségek, fehér hús, stb) és főként azokat fogyasztod, kerülöd a nasit meg a túl cukros ételeket. Én pizzázni is voltam a családdal, mikor fogyóztam, igaz, 3an ettünk meg egy pizzát, szemben azzal, hogy anno én magam letoltam egyet.
Sőt, anno Vienettát is.Mellesleg ha szart eszel, akkor vagy nagyon éhes leszel, vagy nem bírod ki annyival, és este már ráeszel. A fogyókúra, a zsírpárnád nem tudja, hogy mikor van a bűnözőnap, meg hasonlók.
Kb úgy számold, hogy 7000kcal spórolása 1kg súylveszteség. Ezzel napi 1000-el kevesebbet eszel meg, mint amennyit elhasználsz. Így jön ki a heti 1kg minusz.
Én 16kilót fogytam a fenti hozzáállással.
Én a myfitnesspal-ban számoltam a kalóriákat, de van magyar oldal is, http://kaloriabazis.hu .
És most jöhetnek a gyúrósok, akik szerint csak a zabtól meg fehérjeporoktól lehet lefogyni.

-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Fogyni szeretnék

Néhány dolog nem tiszta számomra, ezekkel kapcsolatban szeretném, ha leírnátok a saját véleményeteket.
1. A zsíros étel tényleg nem rakódik le jobban?
2. Szabad vizet inni étkezés közben vagy csak előtte, utána?
3. A gabonatartalmú ételeket száműzni kell bármi is az? Pl. vettem olyan kenyér helyettesítő izét ami fele olyan vékony mint egy háztartási keksz de ugyanolyan lyukacsos. Na ebben is búza, korpa, rozs meg még ki tudja milyen liszt van de csak valami 20 kcal van benne.
4. láttam egy 6+1 napos diétát aminek az a lényege, hogy van egy bűnözős nap
Elvileg arra jó, hogy visszazökkenjen normál szintre a zsírok lebontásáért felelős hormon, ami annál alacsonyabb minél tovább deficites az energiabevitel.
5. Gyümölcsöt szabad enni vagy nem?Egyelőre ennyi jutott eszembe. Előre is köszi!
-
gergo5991
őstag
175 centi vagyok, egyenlőre ugy veszem észre izomból nem fogytam mert a karom ugyanolyan vastag, am most jut eszembe az a 84 feletti kilók mind este lettek mérve bezabálás után. Egyhuzamba am 30 fekvo + megy, még a 40et is megkockáztatom
inkább derékban érzem ezt a nagy fogyást mert a nadrág nem feszül már annyira rajtam meg az övet is van hogy jobban be kell huzni hogy ne essen le a farmer
-
-
gergo5991
őstag
sziasztok, sportos alkat vagyok, 2-3 hete végkép nem eszek már édességet, se cukros vizeket stb, mostanában mintha amúgy kevesebbet is ennék, emellett fehérlisztet se fogyasztok nagyon, itt-ott becsúszik egy kis tészta, meg zsemle de az is csak magos és barna lisztből, emelett heti 2-3x tornázok, alapcél amúgy a zsírleadás lett volna, de ma reggel a mérlegre állva picit megijjedtem. 80,1kg voltam zuhany után reggel éhgyomorra. 3 hete mondhatni 84,5 kiló voltam, volt hogy felment 85re is, fel is voltam puffadva stb, de így 2-3 hét alatt 4,4 kiló lement ez nem sok? bevallom nektek hipochonder is vagyok ls már betegségeket képzelek be a dolog mögött..
Így a diétázás alatt amúgy azt vettem észre laposabb lett a hasam, nem vagyok annyira felfuvódva, mintha a bélmozgásom is jobb lenne, bár picit mintha fáradékonyabb lennék vagy csak az unalom miatt alszok sokat, kitudja.
hozzátenném 22 éves vagyok, 17-18éves korom óta átlagban évi 5 kilókat híztam mindig. -
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán

Tipp: Ajvár (Lidl)
100g ~80 kcal
Paprika, padlizsán, fokhagyma - talán a legegészségesebb a kenyérre kenhető cuccok közül.A light majonéz szerintem érezhetően gyengusabb ízű / érzetű, mint a rendes. Persze, ha valaki nagyon hozzászokott, és rendszeresen, nagy mennyiségben eszi, akkor tényleg inkább térjen át a light-ra. A ketchupban ugye sok cukor van (én mondjuk csípőset szoktam venni belőle), meg diétás kence még a mustár is.
-
boost
veterán
30km, kb 1 óra 20 perc alatt az 900kcal körül szokott lenni. 5km az ennek a hatoda kb, azaz 150kcal. Tehát a napi kalóriabeviteled kevesebb mint a tíz százaléka. Túl kevés, hogy beleszámold a diétába.
Az univer light majonéz kalóriatartalma a fele (285 kcal kb / 100g) a sima (550kcal / 100g) majonéznek. A majonéz nem diétás kaja.
-
-
rwin5
őstag
4-5 km kerékpározás laza tempóban zsírégetés szempontjából nem ér semmit?
-
-
rwin5
őstag
Light majonéz mennyire diétásabb a normálhoz képest? Ha diéta akkor a majonézt muszáj letörölni az étrendről, de láttam van light ami ízre biztosan másabb (rosszabb)
Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
Narxis
nagyúr
Gyertek át ebbe a topikba vitázni: Link

-
-
-
-
Loboda
senior tag
Kipróbáltam pár olcsóbb kategóriást, minddel volt valami probléma, vagy az íze vagy az összekeverhetősége nem volt számomra megfelelő, de a legnagyobbat az myproteinbe csalódtam! Olyan mértékben felfújt, és szagosított hogy nem bírtam magamat elviselni, a családom már ki akart közösíteni a szagom miatt!
És be is fejeztem a kísérletezgetést, visszatértem a megszokott márkámhoz, és elmúlott minden problémám. -
-
rwin5
őstag
'No ezen a gyönyörű napsütéses napon egyéb ügyek intézése után lejutottam végre edzeni, szerintem ~2-3 hete nem voltam már. Egyáltalán nem volt motivációm arra hogy lemenjek, meg az időjárás is rátett egy lapáttal. Januárban meg voltam 2-3x úgyhogy ez az új év eddig nem nagyon telik fitten.
Viszont a kajára odafigyeltem egy kis ideig, de mivel edzeni nem jutottam el így azt félbehagytam. Fogytam így is 2 kilót, de nagyon erőtlen voltam, külsőre tán még jobban is nézek ki, szerintem kb most ürült ki teljesen a "fölösleges" víz amit a kreatin kúrával felszedtem.Majd venni akarok egy 5 kiló fehérjét, de még nézegetem hol jönnék ki a legjobban ár/értékben.
-
bullseye
addikt
Újrafogalmazon tisztelt bíróság...
Amennyiben a kiszállított ételen feltüntetett nettó tömegnél nehezebb az étel, a mögött nincs semmi különleges élelmiszeripari számítási módszer, hanem simán csak nehezebb? (Tulképp rendes tőlük, hogy több ételt adnak.)
Ebben az esetben az előre kiszámolt és megadott házhoz szállított ételek adatai sem érnek semmit, ha eltérés van a valós tömeggel, mert azt a tippelt nettó tömeg alapján számolták a cégnél?
-
boost
veterán
válasz
bullseye
üzenetére
igen. például ha a kalória mondjuk 170kcal /100g, és az étel nettó 240g, akkor 2,4*170 az elfogyasztott kalória. A makrókat (zsír, szénhidrát, fehérje) nem tudod kiszámolni, csak ha azt is megadták, de ha változatosan eszel, és kerülöd a csoki/nasi/alkohol vonalat, akkor többnyire nap végére helyes a szénhidrát, fehérje, zsír arány. Szóval amiatt nem kell parázni.
-
bullseye
addikt
Kis segítség kéne. Van valami titok a netto tömegekkel kapcsolatban, amit én nem tudok?
Ahonnan rendelek kaját, van fogyósabb, ahol megadták a fogás teljes kalória, szénhidrát stb. értékét, aminek ugye én örültem, mert tervezhető. Néha viszont semmi lightos nem tetszik, ilyenkor szoktam rendelni valami csirke+rizs kombinációt, amit lemérek külön, kiszámolom, stb. Most elkezdték mindenütt feltüntetni a 100g-ra számított értékeket, hurrá. Ott van a nettó tömeget is, szimpla matek. Kivéve, hogy a nettó tömeg néha 50-100 grammal több.
Tudom, hogy konzervnél van töltő/nettó/bruttó, ami a kaja/kaja+lé körülötte/egész konzerv. De itt nincs lé. Raádásul innentől a fene tudja, mennyire változik 100g értéke, ha a húsból van több, vagy a köretből. Szóval van valami egyszerű infó, ami nekem kimaradt, vagy csak ez van, az egész totál megbízhatatlan, beleértve a teljes adagokra számolt értékeket is?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
én is sporttal és táplálkozási szokásaim megváltoztatásával adtam le a kilóimat, ahogy azt kell. De attól még nem muszáj mindig és mindentől radikális módon elszakadni - mint tengernyi nagyokos testépítő, aztán csak zabpelyhet és csirkemell+rizst zabálni. Egy darab süteményt, de még gyümölcsöt se enni soha...

Amúgy nekem megállt nagyjából a nyári fazon készítése, úgyhogy egy sima átlagos formával fogok a Balcsira támadni.