- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
-
Ispy
veterán
válasz zsolt501 #50827 üzenetére
Ahol teljesítmény van, ott hő keletkezik, azt pedig illik egy kis dobozból eltávolítani, mert rossz hatással van az elektromos berendezések élettartamára (és hatásfokára). Már pedig egy DVGA-s remdszerben mindig lesz felszabaduló hő. Ezért van a pckben házventilátor, a cpu bordán ventilátor, persze lehet használni passzív VGA-t, de akkor gondoskodni kell a ház levegő cseréjéről, friss levegő be, meleg ki, és ez fizika, utolsó információim szerint...és ezért nem létezik olyan, hogy full passzív, 2018-ban.
Nekem volt rossz szellőzésű házban passzív 750ti-m, terhelés alatt 85 fokos volt a kártya...
Egyébként nem a wireless dologra reagáltam, hanem a DVGA és passzív működés kérdésre, mert ugye onnan indultunk el, hogy full passzív, és erre reagált devil-k is, hogy wut
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
fonok87
aktív tag
Szerintem a (full)passzív hűtés hatásfokára gondol. Szerk. ...vagy arra amit előttem írt a kolléga
REIT: Létezik passzív kártya 1030-ból, 1050-ből, meg láttam piros oldalon RX460-at, biztos van még 1-2. Ebben a topicban az AMD-t szokták ajánlani, filmezéshez elvileg jobb. Hozzáértőbbek majd kifejtik miért. Az a baj a passzív hűtéssel, hogy vagy nem teszed házba, vagy legalább egy venti mindenképp kell neki, különben nem fog elég gyorsan kiáramlani a meleg levegő.
[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
Borisz76
veterán
Lehet arra gondolt, hogy a vezeték nélküli átvitel sosem a legjobb.
Rengeteg befolyásoló tényező van.Stabil és gyors átvitelhez mindig a madzagos megoldás a legjobb.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
stigma
addikt
válasz zsolt501 #50815 üzenetére
Áh köszi.
Win10 telepítés Pendrive-ról nyomom (USB3.0) ezért én ott sok különbséget nem vettem észre. (kb 5 perc a telepítés)
Programnak Kodi + Transmission (webes kliens) + megosztás van amit használok.Amire majd kíváncsi leszek, hogy ajálntak hogy próbáljak ki windows 10 ltsb változatot, ami egy nagyon letisztított alap Win. 1-2 hónapon belül kipróbálom az tuti, de most sajnos nincs időm teleépítgetni.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
canniball
nagyúr
válasz zsolt501 #49707 üzenetére
Az eredetit kell venni és nem lesz gond. Hogy a klónok mennyire megbízhatóak az más kérdés.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
gjanner
tag
válasz zsolt501 #49240 üzenetére
Szia! Nagyon köszönöm az utánajárást!
Megnéztem a TV-men az általad javasolt beállításokat, de nincs is olyan opcióm, mint amit írtál. A legfontosabb talán az Auto adjust transcoding... opció lenne, na olyanom nincs, a többi az nagyjából megvan, de azok olyan default szagúak és nálam is úgy vannak beállítva. Lejátszási mód nálam is Direct Play (eddig ami film elindult, az csak ezzel működött, semmiféle Transcode vagy Stream esetén meg se nyikkant).
Szerintem nálam a Plex verzióval lesznek gondok TV (D6500) oldalon, mivel egy másik Samsungomon (KS7000 - amire most direktbe AVR-en keresztül van kötve a HTPC) is kipróbáltam, azon teljesen más (újabb) Plex app települt.
D6500-ra: 1.019
KS7000-re: 3.1.0 (3.8.0) / Tizen: 2.4.0Kezdetben a DTS dekódolás hiányára gondoltam a régi TV esetén, mivel a DTS hangú filmeket az újabb TV-n is csak akkor játszotta le (direkt módban), ha a "DTS (DCA)" opció be van kapcsolva (ez az opció pl. a régin nincs is).
Ezt bekapcsolva le tudta játszani az ominózus epizódot az újabb TV (aminek DTS hangja van alapból).
Vissza a régi TV-re, ott kipróbáltam más DTS hangú filmet is és egyre rábökve elindult. Szóval nem hiszem, hogy a hangsáv miatt van gondja.
Még annyit megteszek, hogy HTPC oldalon PMS-t frissítem, mert írta, hogy elérhető egy frissítés (jelenleg 1.1.3.2700, update verzió: 1.9.4.4325 - az eredeti PMS-t egy Librelec-re használható repo-ból telepítettem). Az update egyébként egy .deb formában érkezett, nem nagyon tudom hogyan lehet ezzel frissíteni, de guglizok egyet.Bocs, hogy ilyen bőven írtam le a dolgot, de szerintem lassan feladom, mert a régi App (szerintem a D sorozat még nem Tizen rendszer volt) valószínűleg egy idő után már nem kapott további frissítést / támogatást, így lehet eleve nem tud mit kezdeni egy adott újabb (?) formátummal.
-
szasanyi
félisten
válasz zsolt501 #48156 üzenetére
A hőtermelés a hatásfoktól is függ - és arra vonatkozó adatot nem látok -, valamint az alkatrészek hitelesített, és üzembiztos működési hőmérséklete sem mind1 (erről sincs ott adat).
De szinte biztosan gond lesz, hogy a melegedése (mert nyilván lesz, akárhogy és akármiből rakták is össze) fűteni fogja a környezetét ami egy kicsi, zsúfolt házban egyértelműen hátrányos. -
Polllen
nagyúr
-
djpundro
aktív tag
válasz zsolt501 #47550 üzenetére
Lehet igen Driver hiba is ,de ketszer telepitettem a J3455 re es egymas utan törtentek furcsasagok a frissen telepitett windowsnal .A kodi is töbször felakadt .Tetszett csak az a baj nincsen türelmem sokat foglakozni a hibak kijavitasara es igy inkabb visszaküldtem .A masik a Kodi DS player nal MadVR nel probalgattam egy kicsit ,de barmire alitottam szagatva ment .Szerintem ez a J3455 gyenge egy MadVR bealitasra .
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
bnorci71
addikt
válasz zsolt501 #47300 üzenetére
1db Ram
ja a WIn már a múlté csak kipróbáltam mert tegnap elsőre még a BIOS-t se tudtam elérni kicsit döcögve indult a kapcsolatunk a vassal
bulletstorm
Aida alatt megnéztem a proci terhelést de ha agyonütnek se emlékszek mennyi volt, de nem 100% rémlik, de mindegy is nem ez lesz a fő feladata
A BD tartalom ment neki ez a lényeg a TV ezen hasalt el Samu Le40C630 a lejátszás is meg megakadt, de amint hangot váltottam -mert angollal indult a film- na onnantól szétesett az egész kép 5-10mp váltott de az is szét volt esve, érdekes ,hogy ami az egyiknek megy a másiknak nem
Na meg a TV a feliratokat kezeli gyalázatosan illetve szinte sehogy, pedig tudnia kellene. Érdekes világ ez.Az Ubuntu servert milyen porton tudom távolról elérni?
22, 23 nem tudom"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kenand
veterán
válasz zsolt501 #46456 üzenetére
Köszönöm, nem írtam le részletesen...
Erősítő régi de jó darab, optikán és coaxon tud fogadni digitális jelet. Korábban egy atomos miniPC-n tökéletesen használtam, oda kellett egy kis USB hangkártya, mivel a mini PC-nek nem volt digitális kimenete.
Openelec és Win 7 is működött.
De most a Win 10 alatt nem telepedik megfelelően a Realtec driver (és az USB hangkártya sem) Alaplapnak van opikai és coax kimenete is, mindkettőt próbáltam. Látszólag telepednek, de digitális kimenet csak 2.0 és az usb-snek meg nem is látja a digitális kimenetét. Ránézve bár nincs sárga felkiáltó olyat lehet olvasni, hogy a driver további telepítést igényel...De végül megoldottam Win 10 alatt Kodi (Winaspi SPDIF) és usb-ről bootolt OPENELEC is adja az 5.1 hangot.
(#46460) envagyok
Egyik sem segített...[ Szerkesztve ]
-
Sholom
tag
válasz zsolt501 #46444 üzenetére
Köszi! Sokat keresgéltem, de pont erre nem gondoltam.
Tudsz/tudtok ajánlani olyan lapot 30.000Ft alatt (lehet garanciás használt is) ami tudja ugyanazt mint a mostani Q1900B-ITX (vagy többet) és megy az UHD felbontás?
4096MB 1600MHz CL11 DDR3 - KVR16LS11/4 memóriákat használok, azok is jók lennének ha mennének vele -
dhcodoki
senior tag
válasz zsolt501 #46168 üzenetére
Ezek szerint nincs is értelme a J4205-ITX-nek?? A J3455-ITX gyengébb ugyan, de a leírás szerint ez is tudja a 4K60Hz-et.
Akkor kérdés, miért adjunk ki 10ezerrel többet a 4205-ért??
Most elbizonytalanodtam. Pedig eddig határozott vásárlási szándékom volt a 4205-el.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz zsolt501 #46005 üzenetére
a legeslegújabb VGAkkal is 300W körüli összteljesítmény kell a komolyabb madVR renderekhez. Ez a szint sztem évek múlva se lesz annyira kicsi fogyasztású, hogy passzivan elmenjen.
egyébként egy A8-7650el madVRel, egyszerűbb renderekkel már elég jól lehet belőle profitálni, az meg már megoldható lineáris táppal (pl hdplex saját tápjával), passzivan. Az olyan 100W körüli fogyasztással bír.
Ettől függetlenül sztem hosszabb távon nem korrekt dolog egy 100Wos cuccot bezárni, aztán 2-3 év múlva eladni, addigra a kondik erőteljesen odalesznek. Nálunk nagyon kicsit a háttérzaj (vidék, városhatár 4. családi háza, mérve 16db körüli háttérzaj éjjel), és nem zavaró az összesen 350W körüli fogyasztású gép halk, leszabályozott ventikkel hűtve.
de persze mindenkinek mások a preferenciái.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz zsolt501 #45503 üzenetére
Egyet értek. Igen, ezért döntöttem én is a Fractal mellett.
(#45504) vtechun:
Én az elsőre linkelt lapra szavazok.
Az a HP Microserver nem biztos, hogy sokkal erősebb lenne a jelenlegi gépedtől, de fene se tudja, lehet pont elég lenne és akkor egyben megvan minden (ház táp, RAM is).Lehet költséghatékonyabb lenne először kipróbálni a HP-t, aztán ha kevés, akkor ennyiért kb. tovább tudod adni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
devil-k
nagyúr
-
törölt tag
válasz zsolt501 #45127 üzenetére
Igazából a 10bit HEVC 60Hz megjelenésével kapcsolatban akartam kérdezni, hogy ilyen paraméterekkel rendelkező filmek, ki lesznek e adva 1080p-ben? (Mivel a TV tudja a 60Hz-et)
Lehet, hogy a TV-m ratyi, vagy csak nem értek a konfigoláshoz, de nálam, a rendes BD filmek is, lassú, pásztázó kameramozgásnál, kontúrtalanok, illetve remegnek, vibrálnak a kontrasztos élek.Pl, áll egy ember, a háttér világoskék, pl az ég. És ha jobbról balra pásztáz a kamera (ue fordítva is) a pali kontúrjai átmennek ilyen remegő fosba. 24Hz ofkóz
De ilyen problémám is van, hogy szomszédos színek közötti átmenetnél, látszanak a színek határvonalai. Pl Columbia logo. Szintén BD esetében is.
Lejátszó Kodi, Intel HD4600 (i3 4330T) TX P50UT30B
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz zsolt501 #44776 üzenetére
Bármire telepíthető, SSD, HDD, pendrive. Nincs különbség a telepítés menetében sem.
Nagy kockázatot nem vállalsz a pendrive-val sem. Ha időnként csinálsz backup-ot, akkor pillanatok alatt vissza tudod állítani a rendszert.Egy ismerősömnél vagy 3 éve fut pendriveról egy rendszer gond nélkül. Egy másikban két év után ugyan bedöglött a pendrive, de az Kingston volt, tehát nem jelent semmit.
-
Patice
Topikgazda
válasz zsolt501 #44753 üzenetére
Szerintem igen.
Én is hasonlót használok HTPC-nek. Távirányítani kínai USB-s infra vevő + táv párossal tökéletesen lehet, max. a ki-be kapcsolás nem fog működni nagy valószínűséggel.
Szoftver: én az EGL-es Kodi-t javasolnám, de ez sokaknak nehéz telepíteni, lehet LibreELEC, vagy Win10 is Kodi-val (+ Launcher4Kodi az automatikus induláshoz).
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest