- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Ezt próbálta már valaki?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Balázs0916 #32787 üzenetére
A Jriver eléggé fizetősnek néz ki, pedig hangkártyás topikban is ajánlották, mint egyik legjobb audio lejátszót. A videós lejátszó-katalogizáló képességeivel pedig egyenesen dobogótetejű versenyzőnek tűnik.
Kodi audio lejátszó képességei mennyire "minőségiek"? Azt viszont nem láttam ajánlottan sehol sem, igaz úgy sem, hogy nem ajánlott
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Polllen #32702 üzenetére
Ilyesmire gondoltál? MOS 384K/32bit PCM5102 DAC USB to Fiber Coax RCA Jack LCM Stereo Audio
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Polllen #32699 üzenetére
OK, köszi. HDMI kimenet mindenképpen kell, az meg nincs a lapon, így nem is gondolkodtam az IGP-vel.
VGA-val leszek bajban, bár ha nem vékony házat választok, akkor ott sem lehet gond szerintem.
Minden esetre meglátom mi lesz a gépfejlesztésből, hogyan alakulnak a bizonyítványokA féléviből kiindulva nem lesz gond az év végivel sem
szóval lehet tervezni a fejlesztést. Láttam 10k magasságában win7pro-t aprón, így lehet mégsem linux lesz a cél platform
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Polllen #32692 üzenetére
Akkor lényegében VGA legyen értelmes a gépben a videólejátszáshoz, proci pedig ami éppen "elérhető"?
Amit írtam tényleg csak alap lenne (keresztgyerekek gépét kellene újítani és ez a jelenlegi belseje bár dvga is van benne, nem emlékszem milyen...talán HD5790) és felötlött, ha cserélve lesz, akkor talán használható is lenne valamiremATX mérete miatt be is férne egy értelmes házzal a szekrénybe/majdani HiFi asztalba
-
AtHoS
nagyúr
Mellékvágányon felmerült egy lehetőség:
Asrock ALiveNF6P-VSTA + Athlon 64 X2 4200+ (2200 MHz) + 4 GB DDR2 800Kiindulási alapnak lehet tekinteni vagy jobb inkább elfelejteni HTPC tekintetében?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Celtis #32569 üzenetére
canniball
Aránylag semmi, de tájékozatlanságomat tekintve tartok a "teljesítményétől" avagy annak hiányától
Celtis
Na örülök, hogy nem kiugróak az elvárásaim, olvasgatok keveset akkor visszafelé, bár 250...300 hsz-t azért visszaolvastam előzőleg
gery2123
Igazából nem szándékozom egyelőre winre költeni a htpc-vel kapcsolatban, úgyhogy ingyenes kialakításban gondolkodom első lépésben. linux nem túl idegen számomra még ha hébe-hóba kell is foglalkoznom vele
Fogyasztás nem kell, hogy teljesen minimum legyen, de pl. zenelejátszás mellett azért ne 40+W-okat "zabáljon".
A csendesség már más tészta. Minél csendesebb, annál jobb. Ha lefekvéskor elindítok halkan zenét, akkor ne zümmögjön, zörögjön mellettem.A rászánt pénz? Jó kérdés!
Ahogy olvastam visszafelé 60k környékéből ki lehet hozni egy htpc-t, de ettől azért jóval többet rá tudok költeni. Egyébként fogalmam nincs mennyi lehet az elfogadható szint. Viszont a zenehallgatáshoz értelmes hangeszköz 40k-nál nyit, de ennek majd utána érdeklődöm, mert nem tudom az írt erősítőben milyen szintű DAC található. Az erősítő saját maga is le tud játszani mp3, flac fájlokat, melyek megszólalásában nem találtam kivetnivalót ergo lehet, hogy első körben hangkártya nem lesz beszerezve, hanem HDMI-n keresztül fogom küldeni a lejátszóból a zenét.Apropó zene. Olvastam, hogy xbmc elnevezés helyett már kodi néven fut a médialejátszó. Ez alkalmas megfelelő minőségben zenét is lejátszani avagy ahhoz inkább célszoftver kellene?
Na meg menet közben bejött a képbe (most jutott eszembe
) online rádió hallgatás is pl. Rock Music Internet Radio
-
AtHoS
nagyúr
válasz
radi8tor #32559 üzenetére
Akkor ezek szerint a jelenlegi i5 konfigom pont meg is felel a célnak, tehát nincs is miről beszélnünk
A témacímből gondoltam "Építsünk HTPC-t", hogy az itt megfordulók részére egyértelmű lesz miért ugrik be htpc analfabéta a topikba. Csak ezt nem sikerült könnyen fogyasztható formába öntenem
Mivel nem a kérdezéssel kezdtem, de ugye 32k hozzászólást követően nem találtam "ajánlás" részt, viszont a hozzászólásokban előkerült legkisebb méretű miniITX lapok valahogy nem túl bizalomgerjesztőek számomra (bár ennek ellenére lehet tökéletesen megfelelne
) gondoltam, hogy inkább kérdezek, mielőtt tévútra tévednék és "ágyúval próbálnék lövöldözni verébre" (pl. első mondat)
Szóval maradnék továbbra is a topik címében lévő kifejezésnél: "Építsünk HTPC-t"
....az előző hsz-ban lévő környezethez, felmerült elképzelésekhez
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy HTPC-t szeretnék összehozni, mivel nulla tapasztalatom van ilyen eszközzel, így gondoltam rákérdezek 1-2 dologra. Megörültem a topikra akadva, így bele is vágnék (remélem nem hagyok ki semmi eszembe jutott szempontot)
- Onkyo TX-NR806 erősítőre lenne kötve HDMI-vel (+ Dali Concept 6 - 5.1-es hangfalrendszer)
- a megjeleníÍtő Samsung UE40c6000 lenne
- egy router-re kötött külső winyón vannak médiafájlok, melyeket a router által biztosított DLNA, esetleg NFS megosztás (ehhez utána kell még olvasnom) segítségével lehet elérni
- egy 46 cm széles HiFi szekrény belsejében szeretném elhelyezni
- FULL HD 15...20 GB méretű mkv rip ne jelentsen neki gondot
- flac, ape, mp3 zenéket is hallgatnék majd
- a vezérléshez nem feltétlen távirányítót használnék, ilyesmi Logi K400 bill+touch kombóval is kiegyeznék avagy távkapcs mellett is elfér, ha van lehetőség értelmes távkapcs használatára
- régebbi, DVD lemezen lévő filmeket illetve AudioCD-ket is jó lenne vele lejátszani, tehát egy optikai eszköz pl. Bluray lejátszó is kellene a konfigba
- természetesen nem hátrány, ha minimális a zajszintjeHa a keresztgyerekek beesnek, akkor elképzelhető némi netezés is rajta, hogy ne legyen "veszekedés" ki üljön a géphez
Szoftver környezetkialakítására is jöhet javaslat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Metal topik
- Dune: Awakening
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged