- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz Borisz76 #53699 üzenetére
Ez alapján még nem halott a program.
MPC-HC (64-bit)
---------------
Build information:
Version: 1.8.8 (82efc58f7)
Compiler: MSVC v19.16.27034
Build date: Oct 3 2019 10:51:21
LAV Filters:
LAV Splitter: 0.74.1.24
LAV Video: 0.74.1.24
LAV Audio: 0.74.1.24
FFmpeg compiler: MinGW-w64 GCC 8.3.0
Operating system:
Name: Windows NT 10.0 (build 18362)
Version: 10.0 (64-bit)
Hardware:
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
GPU: Intel(R) HD Graphics 5500 (driver version: 20.19.15.4835)
[link] itt letölthető a legfrissebb, a web oldal sajnos tényleg el van hanyagolva így kissé megtévesztő.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz #09634560 #52838 üzenetére
Maga a proci még túl erős is, de gondolom azt tudod, hogy ehhez még egy VGA is kell, mert ebben a CPU-ban még nincs semmi ilyen.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz lbandi770924 #52038 üzenetére
Azt kötve hiszem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51682 üzenetére
A WD és a színhelyesség azért messze van a valóságtól, pláne az új verzióknál amik a képjavító trükkökkel a szem számára szebb de a valós képanyagtól messze álló képet produkál.
-
zsolt501
nagyúr
válasz MasterMark #51633 üzenetére
Sőt ez inkább a TV szoftver hibájának tűnik az elmondottak alapján.
-
zsolt501
nagyúr
válasz SunMount3r #51619 üzenetére
Nekem ilyen Node 304-es van és tényleg nagyon jó, most 4db HDD van benne és nagyon csendes illetve még hűvös is.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Gombinyó #50932 üzenetére
Nézd meg a beállítások közt van e lehetőség a buffer méretet növelni, nálam a samsung tv plex alkalmazásában erre van lehetőség, igaz még erre nem volt szükség nálam.
-
zsolt501
nagyúr
válasz stigma #50814 üzenetére
Win betöltődése és bizonyos fájl és memória igényes dolgoknál bizony sokat számít a dual chennel, már a win telepítésénél is lehet érezni a különbséget, mert bizony ott elég sok a memóriában végzett munka.
[link] itt egy teszt is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz tupacamaru #50232 üzenetére
Ez szoftver hiba nem hardver, ezzel nem küldheted vissza.
-
zsolt501
nagyúr
válasz canniball #49708 üzenetére
Eredeti van nem bizony lényeges, és sosem szabad elfelejteni, hogy nem árt ellenőrizni is, és bizony mint írtam a hűtésükről is gondoskodni kell, mert bizony a nagy meleg a legjobb gyártó termékét is kinyírja egy idő után, és még nem is télen haláloznak ezek leginkább, hanem nyáron mikor a lakás is felmelegszik már és nem tud a kellőképpen hűlni, pláne ha a takarítás (portalanítás) is elmarad.
De sokszor elmondtam már hogy negyedévente nem árt portalanítani a gépeket pláne ott ahol még dohányoznak is, ott nem egyszer a dohányfüstben lévő kátrány is megül az alkatrészeken ami megint nem túl jó dolog.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #49703 üzenetére
Azért a táp tartósságát és megbízhatóságát is érdemes vásárlásnál figyelembe venni, mert az egy dolog hogy mi mennyit fogyaszt, de ha egy rosszabb minőségű táp hiba esetén magával rántja a gépet vagy csak megbízhatatlanul működik az már megint csak a költségeket negatívan tudja befolyásolni, és az örömhöz üröm fog társulni.
Szóval amit ki akartam hozni a fentebbi írásomból az hogy az egy dolog hogy mi mennyit is fogyaszt (pl. pico PSU) de az utóbbi időben az ilyen kis tápokkal sokszor futottam már lukra, mert igaz hogy kicsik és nagyok a hatásfokuk is, de sokszor igen megbízhatatlanok voltak, volt olyan ami csak bemelegedés után adott nem megbízható feszültségeket, de volt olyan is ami már kikapcsolt (alvó) állapotban is rossz feszültségeket adott.
Szóval ha valaki ilyen pico PSU-ban gondolkodik az megbízható gyártó termékét válassza, és még akkor is ellenőrizze a leadott feszültség értékeket, illetve ne centizze ki a táp teljesítményét, mert az meg a táp élettartamát illetve a leadott teljesítményt fogja negatívan befolyásolni.
A másik hogy ezeknek a tápoknak sem árt némi hűtés és hő elvezetés, mert bizony ezek is fűtenek és egy zárt ház esetén ez is problémát fog okozni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz bigacsiga962 #49584 üzenetére
Ez az intel HD 4600 alkalmatlan önmagában a 4K-s filmek lejátszására, ehhez mindenképpen kell egy olyan videokártya ami már azzá teszi a gépet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #49375 üzenetére
Az a baj hogy kb fél éve telepítettem, nem nagyon emlékszek a menetre, mert manapság csak frissítve van ahhoz meg nem kell az elejéről kezdeni.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #49272 üzenetére
Gondolkodtam ezen, és lesz is egy beszerezve, de és ott a de mert nekem egy olyan is kell ami szoftveresen jobban módolható, és ezek a kis amlogic gépek nem egészen ilyenek sajnos.
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #49269 üzenetére
Persze én is azért várok ki, pedig engem már nagyon szorít hogy vegyek egyet, mert a régi lejátszóim nem mindent visznek.
Patice Lesz HDR, emlékez most adták ki a HDR-t támogató drivert
Amúgy én majd arra leszek kíváncsi hogy az alaplap gyártók mikkel jönnek majd ki amik HTPC-nek is elég lesz, de a fogyasztása és a hő termelése nem kíván komolyabb hűtést 4K HDR esetén sem, mert most jelenleg ilyen nem nagyon van, mindet hűteni kell pláne nyáron, még ha nem is nagyon de ha nem akarjuk megfőzni mondjuk a HDD-t vagy az SSD-t akkor bizony hűtés kell nekik, ha nem is sok de kell.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz gjanner #49237 üzenetére
Nos akkor itt vannak az én beállításaim Samsung TV esetén a Plex lejátszóban.
Nekem ezekkel a beállításokkal belső hálózaton akadás mentes a lejátszás, a kiszolgáló oldal beállításai függ a szerverre telepített program verziótól is.Általános és Menű: itt nincs olyan beállítás ami gondot okozhat, itt neked kell eldönteni mi kell neked.
Lejátszó:
Auto adjust transcoding quality itt ki kell venni a jelölést, vagyis ne legyen sárga pötty.
A buffert és az előre és a visszaugrást hagyd alap értéken.
Lejátszási mód: Közvetlen lejátszásHang/Felírat
Hang kimeneti mód: Autó
Belső felírat: TV API használata
A többi ezen belül tetszés szerint.Rendszer
Marad alaponHaladó
Helyi minőség: 12 vagyis a maximum
Távoli minőség: Nekem itt 7 van vagyis ezen nem változtattam
A többi nem lényeges, nem érdemes piszkálni''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #49235 üzenetére
Bőven elég lenne az a gép is, de nem bekapcsolt transzkódolással, ha kikapcsolja a TV-ben és a kiszolgálón is a transzkódolás lehetőségeit akkor nem lesz gond, alap DLNA-van samsung esetén sokat szívtam, mert pl a hang váltás és a felírat megjelenítés eléggé össze vissza működött, az okát máig nem sikerült kiderítenem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz gjanner #49233 üzenetére
Valószínű hogy túlterhelt a gép.
Én is használok Samsung Tv-n plex-et, és nálam nincs ilyen probléma, a kiszolgáló gép terheltsége sem nagy ilyenkor max 1% szokott lenni plex szerver részéről.
Nálam a kiszolgáló egy öregecske HP Gen7 microserver N54L, ami nem az erejéről híres, igaz én a szerveren egy xpenology-t futtatok és azon fut a plex kiszolgáló.
Nagyon nem mindegy hogy a TV-n lévő kliens mikori kiadású illetve hogyan van beállítva, mert ha transzkódolnia kell a szervernek az anyagot, akkor bizony nálam is voltak ilyen problémák mint nálad, szóval ha belső hálózaton játszol le filmet plexel és kábeles kapcsolatod van akkor érdemes teljesen kikapcsolni a transzkódolást és a minőséget a maximumra állítani a TV-ben, és a TV appit kell beállítani lejátszó eszköznek és akkor nincs gond a lejátszással, minden más esetben ha nem kellően erős a kiszolgáló ilyen problémába lehet belefutni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Szerintem igen, ha még el is indulna, de hosszú távon biztos megviselné a PSU-t
Mivel az alaplap memóriával is képes 20-50 watt körül fogyasztani és ehhez jön a proci 50-es fogyasztása, illetve az M2-es fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz #48613632 #49103 üzenetére
Ha pattog a hang az bizony hardver hiba is tud lenni, nálam már volt olyan lejátszó amit cseréltetni kellett, illetve PC-s alaplap esetén is találkoztam már ilyen hibával elég sűrűn.
Ha tudod akkor cseréltesd a készüléket, mert ez szoftveresen nem javítható.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz generic #48755 üzenetére
Mint előttem is írták ezeket a 4K-s filmeket el kell felejteni ezen a platformon, nem erre vannak kitalálva, ebben még egy régebbi intel HD-videó rész van ami nem rendelkezik rendes 4K-s gyorsítással. 1920x180-as filmekel nincs baja de e fölött már nem az igazi.
Az újabb intel 600-as és 700-as sorozat már elviszi ezeket a filmeket is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48715 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy a tv-d elektronikája haldoklik, mivel az ilyen jellegű színkiesés analóg átviteleknél szokott jellemzőbb lenni és digitális átvitelnél nem jellemző.
Ha a tv másik HDMI bemenetein is ugyan ez a hiba akkor ott mindenképpen a tv elektronikájában keresném a hibát.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48712 üzenetére
Ez a videó kártya hibája sajnos, nálam így halálozott el a kártya, az okát nem tudom hogy mi okozta, de az tény hogy először ritkán majd egyre sűrűbben jött a hiba, majd egyáltalán nem adott már képet, a VGA kártya csere után a probléma megszűnt, szóval csak a VGA kártya lehetett a bűnös.
Az egyik ismerősnél hasonló problémákat keltett a videokártya, de ott egyértelműsíthető volt a gond, ott meg főzte a kártyát... , nálam ilyen probléma nem lehetett, mert sosem volt csúcson járatva a kártya, illetve a gép és a kártya szellőzése is jó volt, ismerős gépénél viszont rossz volt a gép szellőzése.
Egy próbát még megcsinálhatsz, hogy másik VGA kártyát teszel bele, illetve másik TV-t vagy monitort kötsz rá egy teszt erejéig.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48624 üzenetére
Passz ennyire nem mélyedtem bele
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48622 üzenetére
Nem már nincs ilyen gond.
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48447 üzenetére
Én nem tudok nyilatkozni ez ügyben, hogy mi a jó és mi a nem jó, de mivel nem egy óriási összeg így egy próbát megérhet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz banderasz77 #48444 üzenetére
Ha veszel valamit akkor teljes bekötésűt vegyél, mert szeretnek trükközni már ezekkel is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #48442 üzenetére
Semmi gond, előfordul mással is.
Amúgy pl. az Asrock is előszeretetel csinál HDMI kimenetet a DisplayPort-ból mert az intel pl 1.4-es HDMI-t támogat eredetileg de ez kikerülhető mert a DisplayPort-ból csinál a gyártó HDMI 2.0-t ami már 4K esetén 60p-t tud.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #48101 üzenetére
Akkor az Asrock oldala sem valami pontos, ott az eMMC-s verziót 1 csatornásnak írja...
A mért adatok alapján elég harmatos a teljesítménye, de ettől még nem kellene szaggatnia, mert ennek a teljesítmény már elégnek kellene lennie.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #48097 üzenetére
Itt az eMMC verziója lényeges, mert van ami elég tempós 400MB-ot is tud, szóval nem temetném az eMMC-t, pl. a telómban is az van, és ott 200MB fölött teljesít.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #48095 üzenetére
Van 1 széria amiben van 32GB eMMC [link]
Mondjuk a lassulást nem csodálom, pont ebben a típusban 1 csatornás memória vezérlő van, ezért ott lehetnek problémák.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #47710 üzenetére
"A szerver+desktop gui-val nem kerül fel annyi felesleges program?"
A kérdésedben benne is van a válasz, bizony lényegesen kevesebb dolog van a szerver verzióban.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #47298 üzenetére
1 vagy 2 memória modul van a gépben?
Nem árt dual chenel módban hajtani a gépet ezzel jelentősen elkerülhetőek az ilyen és ehhez hasonló hibák.
és nem árt a Win7 miatt azt a 2GB-ot megduplázni 2x2GB-ra több mint valószínű a problémák megfognak szűnni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz envagyok #46948 üzenetére
1 boltot találtam ami Biostar alaplapokat árul...
Amúgy most néztem az MSI sem támogatja a HDMI2.0-t szóval ez így elég karcsú lesz, és nem értem miért nem támogatják a gyártók mikor agyba főbe reklámozzák az UHD-t és a 60Hz-t HDR-el.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz robi222 #46808 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy a ventilátort átdugod az alaplapon másik csatlakozó pontra, mert lehet hogy hibás az alaplap ventilátor vezérlése.
De egy UEFI BIOS frissítés sem árt, az is lehet ott van valami hiba.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Akkor most várhatunk a 3965U vagy 4415U procis gépekre ha csinál majd egyáltalán valaki majd ilyet, igaz most kell majd megjelenniük.
Most néztem és ezek is "csak" HDMI 1.4a-t támogatnak majd hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #46728 üzenetére
A plex nálam is csinált ilyet, hiába volt kikapcsolva a transzkódolás ezért is váltam meg tőle és maradt a DS videó ott ha kikapcsolom úgy is marad, és tényleg nem transzkódol.
Tudom nem minden platformon elérhető a DS videó mert ez synology program.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Sholom #46445 üzenetére
Mivel a TV-d támogatja 4K-n a 60Hz-t ezért én a Asrock J3455-ITX-et javasolnám ( nem a B verziót mert az is csak 30Hz-t tud )
A felsorolt memória használhatóak ehhez az alaplaphoz is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Sholom #46443 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de ha az alaplap leírását megnéznéd akkor rá fogsz jönni mi a hiba.
[link]
Bizony ez az alaplap 1920x1200-nál nagyobb felbontást nem tud pontosabban 16:10 es, de UHD sosem fog tudni.
Annyi van hogy a TV-d felbontásait felismeri, de kihajtani sosem fogja.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz szabi__memo #46421 üzenetére
Most jelentették be, még nem lehet kapni ezzel szerelt gépet.
-
-
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz RedCat #46399 üzenetére
Itt ezeknél az alaplapoknál konverter segítségével van meg a HDMI 2.0
A most megjelent intel procik fogják nativan támogatni a 2.0-t, az eddigi alaplapok csak trükközve kezelték sajnos.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz cinemazealot #46374 üzenetére
Azt használja amit a házhoz adtak eredetileg, nekem az a gyanúm, hogy valamelyik kondi lehet gyenge.
-
zsolt501
nagyúr
válasz RedCat #46174 üzenetére
Nem biztos hogy az új procik 1080p-ban hoznak akkora többletet hogy érdemes lesz felfelé váltani, max 4K esetén, de ott is annak kell eldönteni akinek a 4K fontos.
Nekem biztos hogy nem fontos a 4K.canniball ha nagyon megnézzük a celeron és a pentium lapkákat pláne a mostaniakat akkor azt láthatjuk, hogy eltünt a pentium lapkák teljesítmény előnye, ezért az árkülönbség létjogosultságát sem érzem és értem már.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz szabi__memo #46166 üzenetére
Bizony nem ugyanaz, az egyik tudja a 4K60-at míg a másik csak 4K30-at tud.
-
zsolt501
nagyúr
válasz MasterMark #46063 üzenetére
Nekem még teljesen kikapcsolt gépet nem sikerült ébreszteni csak alvót, de nekem a WOL-al kapcsolatban az jön le hogy ugye ébresztés, és nem bekapcsolás, ami arra utal, hogy a gép aludt, de lehet hogy tévedek.
-
zsolt501
nagyúr
Nekem ebben az egész madVR dologban 1 dolog nagyon nem tetszik, mégpedig az erőforrás igénye, mert az bizony eléggé magas VGA szempontjából, és valljuk be, hogy egy sima filmnézegetős gépbe egy madVR-hez illő VGA igen csak bolhára ágyúval menni kategória nekem.
Majd akkor fog ez érdekelni, ha majd ezt egy passzív PC is tudja különösebb cirkuszi (pl.extra hűtés) kunsztok nélkül is produkálni, mert bizony ez jelenleg nem megy teljesen passzívban.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #45502 üzenetére
Ahhoz azért hozzátartozik, hogy ezeket a PSU-kat is valamelyest hűteni kell, mert könnyen megtudják adni magukat, szóval valamennyi légmozgás ide is kell, teljesen passzívban nem érdemes őket használni.
A Fractal Design ház tényleg nagyon jó és jól szerelhető.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz athomeatka #45435 üzenetére
Van az már 38-ért is [link]
-
zsolt501
nagyúr
válasz jaffa 2843 #45339 üzenetére
Én tuti nem fújnám, hanem eloxáltatnám, az azért minőségibb, és kevésbé tud lejönni, mert a fújt festés könnyen le tud jönni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz devil-k #45333 üzenetére
Tetszik, a táp mennyire hangos, mennyi hangja van? Itt nem a gyártó leírására vagyok kíváncsi, hanem szubjektív megítélésre.
-
zsolt501
nagyúr
Nagyon úgy néz ki hogy az Asrock J4205-ITX lapra fogok építeni egy filmnézős rendszert, itt ezen csak film nézés lesz semmi más, remélem max minimális kompromisszumok nélkül fogja majd leváltani a Popcon A300-at, itt igazán a távirányítástól tartok igazán, alapvetően FHD anyagok lesznek a feladatai a gépnek, illetve az hogy idősebbek is könnyen kezelhessék 2x4GB ram menne bele egy 128GB-os SSD és egy 1TB-os HDD semmi több.
Viszont van egy külső LG DVD íróm, azt szeretném még usb-n mellé tenni, hogy néhány réges-régen kiírt filmet illetve eredeti DVD-t és audió CD-t le tudjak vele játszani, viszont jó lenne, hogy a készülék olvasási sebessége szabályozható lenne, mert írott anyagok esetén nagyon fel tud pörögni feleslegesen ami így zavaró tud lenni, régen létezett win alá olyan program amivel az olvasási sebességet lehetett szabályozni, nem tudom Linux (LibreELEC) esetén ezt meg lehet e oldani valahogy.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Már lehet kapni az új intel alaplapokat J4205-ITX és a ASROCK J3455B-ITX az árak is elfogadhatónak tűnnek már így kezdettől is, és várható hogy lesz olcsóbb is talán.
-
zsolt501
nagyúr
válasz #48613632 #45128 üzenetére
Nem mindegy milyen TV-n és milyen anyagot akarsz nézni, mert sajnos sok tv még a mostaniak közül is szenved ettől a problémától, de sok függ a lejátszandó anyag tömörítésén is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz #48613632 #45126 üzenetére
Monitor FHD-ban már réges régen léteznek a 4K-s monitorok 60Hz-val már ritkábbak.
Az én DELL U2414H-s monitorom is tudja ezt már régen.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Egy új készülék a Gigabyte műhelyéből, kíváncsi vagyok mennyit fognak érte kérni.
GB-BKi3HA-7100''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
zsolt501
nagyúr
A 3D-n kívül van valami hátránya ennek, hogy nem megy az Intel® InTru™ 3D Technology?
Nekem kicsit fájó pont, hogy csak 2 SATA portot kezel a J3355, remélem lesz olyan verzió is ami már 4 porttal is megbirkózik.
-
zsolt501
nagyúr
válasz dunkel #45040 üzenetére
Azért írtam, hogy ha csak videó lejátszás megy akkor nincs nagy gond, de ha mondjuk valaki torrent klienst is futtat akkor meg tud szaladni a memória kezelés is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz dunkel #45038 üzenetére
Ha és hangsúlyozom ha csak a videó megy akkor nincs gond, de ha a háttérben egyéb folyamatok is futnak akkor bizony lehet, pláne ha az a videó 4K-s, mert ezt nem a HW gyorsítás határozza meg, ott csak a CPU-t mentesíti a memóriát nem.
A HW gyorsítás sosem segített a memórián az a CPU tehermentesítésére van kitalálva.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz dunkel #45036 üzenetére
Szerinted a videó fájl adatai mindegy hogy milyen sávszélességgel íródhatnak a memóriába, megsúgom nem, az tény hogy a videó elég nagy túlzás, de nem mindegy hogy menni képet fog eldobálni a rendszer a memória miatt.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #44819 üzenetére
Én még ezt találtam Products (Formerly Apollo Lake)
-
zsolt501
nagyúr
válasz Calogero #44802 üzenetére
Én a Dual channel módra szavazok, érezhetően jobban reagál a rendszer, és kevesebb az akadozás.
De kipróbálhatod a 4GB-os modullal, és ha az neked megfelel akkor használod úgy, ha észlelsz akadást akkor meg lépsz Dual channel módra.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz generic #44800 üzenetére
Ez sajnos win10 probléma az utóbbi időben nálam is megjelent, a kiváltó okot még keresem, de valami energia takarékossági hibára gyanakodtam eddig, de ez még nem biztos.
-
zsolt501
nagyúr
válasz scabi78 #44789 üzenetére
Nagyon ki lesz az centizve, mert magának az alaplapoknak is van elég rendes fogyasztásuk, és a 3,5-es HDD is indulásnál elég rendes áramot vesz fel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #44754 üzenetére
Most kipróbáltam a Libre hogy megy egy 2 magos 1Ghz-s AMD laptopon, és meglepően szépen vitte az FHD-s videókat is, és néztem hogy van benne alvó mód, ami annyiból jó, hogy nem kell a betöltésre várni, és ha az egeret vagy a billentyűzetet lenyomom már el is indul a gép.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Patice #44775 üzenetére
A LibreELEC SSD-re is telepíthető? Csak azért kérdem, mert Pendrive-ban annyira nem bízok, túl sok döglött már meg eddig a kezeim közt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz sixer66 #44773 üzenetére
Gyakorlatilag a videó részt tudásban többet tud, az ismerősnek ilyen gépe van, és gond nélkül ment rajta a 4K-s youtube tartalom, az előd gép esetén ezt nem tudom mennyire bírná.
Amúgy néztem hogy a J3160-hoz is írják a 4K támogatást, de hogy azon mennyire megy nem tudom, majd itt lehet van olyan aki próbálta már.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest