- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
generic #53681 üzenetére
Nekem integrált van, Asrock J3355B ITX, gond nélkül viszi a 4k-s x265 videókat.
- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9
-
Ispy
nagyúr
válasz
generic #50248 üzenetére
Én csak sztereóban nyomom, NAD C316BEE + Cambridge audio S70 + Kácsa féle hangfalkábelek, ez jön ki újonnan 200k-ból, nekem legalább is ennyi volt anno.
-
szasanyi
félisten
válasz
generic #50248 üzenetére
Én Denon 1300W AVR + Castle Knight 2 szett + JBL Studio 250P rendszert használok. Ez egy jó belépő szintű rendszer, amin zenét is élvezhető minőségben lehet hallgatni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
generic #50239 üzenetére
Akkor a Házimozi belépő szinten topik lesz jó neked.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
generic #48755 üzenetére
Mint előttem is írták ezeket a 4K-s filmeket el kell felejteni ezen a platformon, nem erre vannak kitalálva, ebben még egy régebbi intel HD-videó rész van ami nem rendelkezik rendes 4K-s gyorsítással. 1920x180-as filmekel nincs baja de e fölött már nem az igazi.
Az újabb intel 600-as és 700-as sorozat már elviszi ezeket a filmeket is. -
stigma
addikt
válasz
generic #48164 üzenetére
Hi. Settings.json fájlban jól írtad át a mappát (Download-dir)? Létezik a mappa?
nem lehet hogy Transmission-ben akkor írtad éár, mikor már futott a daemon, mert akkor nem menti el amit írtál, ezért elötte le kell állítani (stop), settings.json-t átírtni, majd újra elindítani(start)incomplete-dir mire van amúgy állítva, mert ha alap standard-ra akkor az ssd-re szedi le a filmet, majd ha végleg letöltötted akkor teszi csak át a download-dir-re, mely az általad írt WD RED HDD-d.
-
Quetz
őstag
válasz
generic #48083 üzenetére
Keresd meg a a diszket amit vettél:
ls -alh /dev/disk/by-id/ | grep ata | grep "sd[a-z]$"
Itt kéne látnod valami diszk azonosítót ami -> ../../sdX -re mutat, X lehet a..zHa akarod, akkor töröld le, de TB méreteknél nem szorakoznék ilyesmivel, akár 1-2 napig is eltarthat. Ehhez a fenti sdX-et kell használnod:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=128k
Ezek után particionálnod kell, itt találsz részletes leírást. Végül létrehozni a filesystemet:
mkfs.ext4 -m 0 -T largefile /dev/sdX
Ha nagyon sok kis vackot akarsz felmásolni, értem ez alatt a milliós nagyságrendet, akkor largefile opciót hagyd el. -
canniball
nagyúr
válasz
generic #48078 üzenetére
Ennek inkább a Hard Disk Sentinel topikban lenne a helye.
-
Celtis
veterán
válasz
generic #47501 üzenetére
Ez egy szerver. Vagy a web interfészén vagy a gépedre telepített transmission remote GUI alkalmazással tudod kezelni.
Ha jól tudom a 9091-es porton figyel. A böngészőbe beírod a "htpc ip címe:9091" -et.
Viszont a konfig fájlt legalábbis át kell nézni, hogy helyes legyen megadva a letöltési mappa. -
Celtis
veterán
-
_Smooth
senior tag
válasz
generic #46473 üzenetére
3,5"-osat még biztosan viszi
DC miatt kérdezed? Vagy mire gondoltál?
1db bármilyenméretűkapacitású merevlemezzel biztosan megbirkózik az a 65W-os táp. Induláskor vesznek fel csak viszonylag többet, utána nincs olyan vészes fogyasztása egy merevlemeznek.
Elvileg 2-vel is el kell induljon ez a rendszer, bár az már necces tud lenni. -
canniball
nagyúr
válasz
generic #44951 üzenetére
Nem tudom, a 10-t nem próbáltam. De még ha az is szvsz inkább legyen kicsit gyengébb a kép mint akadozzon a lejátszás.
Viszont első körben PuMbA tanácsát fogadnám meg, az egyszerűbb megoldás, aztán ha esetleg nem jön be akkor próbálkoznék a 7-tel.Patice!
Ez az új platform mit hoz nekünk? Mármint annyit levettem, hogy (mint eddig is) sokkal tutibb nem lesz mint az előd, de IGP-ben lesz némi erősödés - ez HTPC fronton jelent valamit? -
CirrMee
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
generic #43373 üzenetére
Próbálj telepíteni egy pendrive-ra vagy egy elfekvőben lévő vinyóra egy Ubuntu-t (vagy egy másik Windows példányt) minimum felszereltséggel és nézd meg, hogy azon is jelentkezik-e a hiba. Ha igen, az kellemetlen (hardverhiba?), ha nem, akkor valószínűleg csak driver vagy beállítási gondok lesznek.
-
róland
veterán
válasz
generic #42850 üzenetére
1. Ugyan nem írtad, de szerinte HDMI kábellel kötöted tévére. A Beállításokban a Hang résznél állítsd át a kimenetet a HDMI-re.
2. Az alaplapon van 2 ventilátor csatlakozás CPU és hát ventilátorhoz. 3. De ha jó a szellőzés, akkor nem fontos bekötni.
4. Sajnos erre nem tudok megoldást. -
PuMbA
titán
-
Patice
Topikgazda
válasz
generic #36551 üzenetére
Én Augusztus második felére/szeptember elejére tippelek jelenleg. Szomszédoknál már kapható ~130-150€ magasságában.
-
vlevi
nagyúr
válasz
generic #36460 üzenetére
A green az más. Az tényleg külső adattárolásra való, nem gépben folyamatos üzemre. A RED-et viszont kimondottan NAS-okba, 24/7 üzemre találták ki. Nekem is évek óta egy a 2TB-os. Két dolgot sajnálok, hogy úgy elszaladt a 4TB-osok ára (majdnem 50ezer), másrészt, hogy a droid úgyse ismerné fel, mert GPT partíciókat a droid nem ismeri, anélkül pedig nincs 2TB fölötti HDD.
-
vlevi
nagyúr
válasz
generic #36456 üzenetére
Nem htpc-ben, hanem androidos minipc-hez, usb-n használom.
Egy sharkoon rapidcase-ben van. A sharkoon doboz előnye, hogy kb 15 perc inaktivias utan lekapcsolja a meremvelmezt. Amugy a rednegy jo dolog. Nem egy sebessegbajnok, de hangját nem lehet hallani. Csak akkor, amikor éppen elindul, de akkor sem a megszokott kattogast hallod, csak azt, ahogy felveszi a fordulatot. A ződnél összehasonlithatatlanul halkabb. És birja a forgást hónapokig meszakitas nelkul, ha le/fel tolotogetésre használnád. Gépbe rakva a seq. Atviteli sebessége, ha jol emlekszem, 140 mega korul van, azzal nincs gond, inkabb a veletleneleresu sebessge a lassabb kicist, meg a zöldnél is. Cserebe viszont, mint irtam, még halkabb. Es keveset fogyaszt. -
Patice
Topikgazda
válasz
generic #36278 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor kb. 8 GB helyet foglal és nem növekszik. Max. a borítóképek, metaadatokkal bővül, meg néha pár megával a frissítések miatt. De ez is manuális.
Amúgy igen. Install után resatrt és máris a Kodi felülete fogad. Onnantól kezdve meg ugyan az a beállítása.
A mostani Kodi-ból is tudsz mentést készíteni a beállításaidról, amiket vissza tudsz tölteni szerintem akár másik rendszer alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest