- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
bambano #12493 üzenetére
Igen 7010ix lenne a kártya első körben (DVB-C nem kell), aztán ha tényleg működik a koncepció, akkor jön majd egy DVB-T mellett DVB-S2-t is tudó kártya és megy a levesbe külön műholdas beltéri és földi beltéri. Így három helyett csak egy készülék marad. Nálam egyben lenne az egész, ezért kritikus, hogy egyszerre menjen több funkció, pl. a tévéfelvétel mellett lehessen akár helyi forrásból (NAS) is HD anyagot nézni, vagy felvétel mellett zenét hallgatni. Persze menjenek a programozott felvételek a gép automatikus indulásával és leállításával, ilyesmi.
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
Oldmobil #12489 üzenetére
Végiggondolva, persze a videokártya ugyanúgy dekódolhatja a tunerből érkező adatfolyamot, mintha egy helyi h.264-et játszanék le, tehát ennek elvileg mennie kellene az ION-nal, a rögzítésnél, meg nincs transzkódolás, tehát csak az adatművelet által okozott terhelés lép fel.
Jól gondolom? Használ valaki soktuneres kártyát (pl. 3-4 tunerest) ilyen gyenge procin?
Köszi! -
Oldmobil
aktív tag
válasz
bambano #12488 üzenetére
Köszi!
Tehát elvileg a tunerből jövő adatfolyam dekódolásában a videokártya is segíthet? (A tuneres világ új még nekem, eddig csak HD-lejátszós HTPC-vel foglalkoztam...) Valójában az a kérdés, hogy egy kétmagos 1,6-os Atom és egy Ion párosa mit lépne erre, illetve hány párhuzamos feladattal kell meglőni, hogy elfogyjon az ereje. -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van tunerkártyája a gépében segítsen kicsit, mennyi processzorterhelést jelent a szoftveres MPEG2/MPEG4 dekódolás? Persze az adat procitípussal és használt oprendszerrel együtt lenne érdekesIlletve mi a helyzet két stream párhuzamos dekódolásával, mondjuk egy egyik rögzítése és a másik nézése esetén?
Köszi! -
Oldmobil
aktív tag
Nem bonyolult az, csak fel kell tolni a LIVE-ot egy lemezről, ha nincs optikai meghajtód, csak akkor kell boot-usb drive-ot készíteni. Nálam is 4 GB-os SSD-ről fut az XBMC, nagyon frankó, egyből fölment (az már más kérdés, hogy saját bénázásom miatt raktam újra vagy 5-ször). Egyből megy vele a támogatott HD-lejátszás is!
-
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Az Asrock nekem is bevált itt egy cikk egy A330ION-ra épülő HTPC építésről. A DDR3 meg abból szempontból nem akkora hátrány, hogy kicsivel kevesebbet fogyaszt, mint a DDR2. -
Oldmobil
aktív tag
válasz
Pazolini #7853 üzenetére
Köszi a progikat! Azért én mégis a Linux+XBMC felé hajlok, mert elfut az egész egy 2 GB-os pendrive-ról, 50s alatt feláll a rendszer, a használat során csak az XBMC felületével találkozik az ember, az Atom+Ion gépemre meg nagyon jó a drivertámogatás, kifogástalan a hd-lejátszás hardveres gyorsítása. Persze az elején van vele vele szívás, meg terminálban gépelés, de nekem most belefér.
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
gurabli #7828 üzenetére
Közben utánanéztem kicsit jobban, van Linuxra olyan sebességlimiter, ami tökéletesen megoldja a problémámat. (Az XBMC-ből a Linuxos változatot fogom használni, egyszerűbb és hatékonyabb, mint a Windows alatti, bár még nem nagyon volt Linuxom, de majd most kitanulom.)
Azért az Atomnak bírnia kell egyidőben a LAN-os streamelést és a HD lejátszást
-
Oldmobil
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Biztos, hogy nem rakom tele, mert konkrétan egyetlen winyó sem lesz benne, minden tartalom NAS-ról jön rá, az XBMC meg USB-ről fut.
Az egyetlen nagyobb fogyasztó a DVD meghajtó lenne.
Tényleg, nincs ötletetek nagyon csendes, vagy firmware-el csendesíthető DVD meghajtóra?
Köszi! -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Már elég jól körvonalazódik a HTPC-m, (Asrock A330 ION + XMBC USB-ről)
csak a tápegységgel vagyok gondban, mert mindenképp valami
takarékos külső tápot szeretnék. A házam már megvan.
Szerintetek is úgy jövök ki a legjobban, ha megveszem ezt a
Mode Com házat vagy
ezt az LC Power házat és kiveszem belőle a tápot? Az előbbihez 96 wattos, utóbbihoz 75 wattos táp
jár. Mind a kettő bőven elég, de ugye jól gondolom, hogy a kisebb teljesítményű fogja a jobb hatásfokot nyújtani, mert azt valamivel jobban kihajtja a hardver?
Vagy tudtok esetleg ilyen tápot külön olcsóbban valahol?
Előre is köszi a válaszokat! -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan micro ATX lap ami kicsit keskenyebb mint
a szabványban maximált 244 mm? Konkrétan 230 mm-em lenne rá :-)Olyat láttam, aminek a mélysége 220, de ezeknek a szélessége még
mindig 244. Nézegettem a mini ITX-es lapokat is, de azok elég gyengék
nekem teljesítményben. Elvileg létezik a flex-ATX szabvány is
(229x191 mm) de ilyet az itthoni kereskedelemben sehol nem láttam.Tudtok valami bíztatót mondani?
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged