- Netfone
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #51283 üzenetére
Fura lenne, ha 16 millió színnel a TV jobb ditheringet tudna elérni mint 1 milliárddal.
-
BullZeye
veterán
válasz
errorcode06 #51239 üzenetére
~15k
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51137 üzenetére
Kínomban pár hete azt raktam már fel én is, de ez még teszt üzemben van.
-
BullZeye
veterán
Windows updatet nem tudod kilőni (hidd el, próbáltam), így időről időre újra kell indulnia, ha nem hetente akkor 2 hetente-havonta, attól még kellemetlen tud lenni este.
Ha beragad valami program a háttérben, és közben WU feléleszti nem megy vissza W10 sleepbe, így mondjuk 2-3 hetes nyaraláson 2-3 hétig megy a gép fölöslegesen, mert Windowsban megnyitva hagytál egy fájlt hálózatról, vagy zenét játszottál le, és úgy küldted alvó módba.
Windows 10 alatt Nvidia kártyával aminek állítólag messze földön híres a drivere, időről időre sikerül olyan verziót kifognom, hogy fullscreen-ablak mód közötti váltásnál kifagy Kodi, logban gpu driver hiba.
Ambilight pl kb minden 4. felélesztésnél kifagy, erre külön scriptet kellett írnom, hogy javítsa induláskor, Linux alatt Hyperionnal ilyen bajom nincs.Amúgy szerintem be tudom állítani, csak elképzelhető, hogy kicsit komplexebb dolgokat is használok mint te, és emiatt előfordul, hogy 1-2 program instabillá teszi, míg linuxot érdekes módon nem annyira, bár azt is sikerült párszor kiakasztani, ettől még stabilabb.
De örülök, hogy nálad hibátlanul fut, valószínűleg peches vagyok vele, vagy annyira nem értek hozzá mint gondolom
-
BullZeye
veterán
válasz
Baliga Tamás #51127 üzenetére
Akkor te még nem futottál bele olyanba, hogy meló után mikor van szűkös 2 órád megnézni az egész nap várt filmet, vagy sorozatot, és leülnél a HTPC elé amin W10 fut, benyomod, és valami kifagy, ambilight, ir remote progi, vagy simán kodi mondja be az unalmasat, vagy bármi bebuggol, és újraindítasz, mondván SSD pikk pakk megvan, aztán el kezd frissíteni jó fél órán keresztül.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51112 üzenetére
Nem látok ilyesmit, hozzáértőknek média infó:
És meg is van a válasz, Pi3 nem ismeri a formátumot, így nem tudja hardveresen dekódolni, hiába 5 éves már legalább az MKV fájl ami hibás...
Ha esetleg van megoldás szívesen venném, mert tetszik, hogy kisebb, és amúgy gyorsabb.
-
BullZeye
veterán
válasz
MasterMark #51110 üzenetére
Én is... ezért nem értem.
Windows és Raspbianos Kodi között beállításokban sok különbség van, pl dxva-t nem is látok mint módszert, se hardveres gyorsítást, gondolom Pi 3 ezeket nem tudja, de akkor se értem ezt a színeződést... -
BullZeye
veterán
PI - Raspbian - Kodi
Ma volt pár órám a raspberry szerómat picit átalakítani, bővíteni, kapott Kodit.
Végre teljes színtér, működik a billentyűzet, nem megy el a képernyő, működik a webserver home assistanthoz, hang jó, kép szép sorozatoknál és filmeknél, végre NFS-t használ NAS-ról amivel picit gyorsabb, szóval úgy a vége fele vagyok, DE!Egy dolog aggaszt, lejátszás folyamatos, nem akad, gyors, reszponzív az árához képest, viszont amikor feleségem egy animét indított el, szellem képes lett, szétesett rózsaszínes élek fogadták.
Utána megnéztem, sorozatok jók, filmek jók, animék egy része jó, de nagy része nem igazán megy.Processzor lejátszás alatt 15-20% körül mozog, GPU kapott 256MB-ot, mert olvastam, hogy esetleg új tömörítés miatt nem elég neki az R3, de alig használja...
Van tippetek mi lehet a gond? Mert amúgy még jobb is mint amit előtte használtam.
-
BullZeye
veterán
Van kis problémám, hátha tudtok segíteni. HTPCn újra húztam a windows 10-et 2 hete, és előtte ha volt DTS/DD/DS hangsáv, akkor automatikusan átengedte az erősítőnek, és az erősítőn megjelent egy piros ikon, hogy DTS vagy DD vagy DS.
Na most Kodi profil érintetlen, ugyanúgy legfrissebb teleptett Jarvis, és a beállításoknál be van állítva, hogy passthrough.
Intel legújabb display drivere HD 5500-hoz telepítve, mit kell még telepítenem szűz windows 10-re, hogy jó legyen a hang?
Most olyan semmilyen a hang így.
-
BullZeye
veterán
SuperSubtitle feliratletöltő Kodiban másnak is szarakszik az elmúlt napokban/hétben?
vagy fél perc mire megtalálja a feliratot újabb fél perc míg letölti, ami eddig 1-2 másodperc alatt megvolt. -
-
BullZeye
veterán
Intel 620 és 630-as gpuk már támogatják a HDR-t, vagy rosszul tudom?
Csak mert akkor fölösleges 50k-t kidobni az ablakon csak emiatt, inkább olyan 7-8gen procit venni amiben már ez van.De hülye vagyok, el kellett volna olvasnom amire válaszoltál
De az vagy 2 sorral volt feljebb, az már túl sok volt, hogy vesződjek vele -
BullZeye
veterán
válasz
stigma #50208 üzenetére
Na a leírt problémák nekem is megvannak Lenovo T450as alaplapon, azt hittem azért, mert DisplayPort-ot használok, amit Windows 10 bugosan kezel. De ezek szerint ugyanez HDMI-vel is megvan.
Akkor viszont nincs értelme váltanom, szóval marad még ez a lap.
Kodi windows alatt meg instabil tud lenni, pl fullscreen-ablak mód váltáskor ha indulás után váltok, akkor 80%ban kicrashel miközben médiatárat frissít.
Ha TV később kapcsol be mint a HTPC, akkor hajlamos bestresszelni, és 1024x768 felbontásba vált egy pillanatra, ami annyit jelent, hogy ablak módba ugrik a kodi, és bal felső sarokba kerül összemenve.Kodiban amúgy van advanced setting, hogy teljesképernyőben induljon, de ha sosem lépsz ki kodiból, csak sleepbe dobod a HTPC-t te is, akkor nálam egy egyszerű script hozott megoldást ami wakefromsleep parancsra lefut és bugos windowed módból valós windowed módba teszi majd onnan vissza fullscreenbe.
-
BullZeye
veterán
válasz
Skillet #49945 üzenetére
Pl DisplayPorton keresztül rendszeres, hogy túl nagy felbontásnál az ablakok összerendeződnek, mert a displayportnál windows nem képes várni pár másodpercet, hogy észlelje a kijelzőt, és bepánikol, hogy biztos hiba van, és reseteli a felbontást.
Ennek köszönhetően a programok ablakos módra váltanak, vagy fekete képernyővel indul, vagy minden programot bal felső sarokba rendez 1024x768 ablakos felbontásba.Ezeken kívül semmi baj nincs vele
hangot leadja ahogy kell, csak én szeretem a sleep módot, mert napi 2 órát használjuk HTPCt maximum, és 22 órát van alvó módban.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #49940 üzenetére
Megoldás, Windows 10 rejtett alvó állapot beállítása 2 percre volt állítva, registryből visszahoztam, és átállítottam 240 percre, teszt következik.
-
BullZeye
veterán
Windows KODI-s HTPC-t rákötöttem Onkyo 676 erősítőre, és hiába van windowsba beállítva 30 perc sleep, és Kodi-ban 10 perc.
Ha nem nyúlok hozzá 1-2 percen belül elmegy sleepbe a gép. Tudtommal máshol nincs lehetőség állítani sleep timert, így meg vagyok lőve. Van tippetek esetleg? Nagyon idegesítő.
(#49939) jeni
Nincs rajta HDMI, és $585 a kezdő ára, nem HTPCnek van kitalálva. -
BullZeye
veterán
válasz
DiceBlade #49899 üzenetére
Nekem megjött Rasbpi. Böngészőből 1080p akad, viszont kodi telepítés után egész használható, már már meglepően jól megy.
Egy bajom van, hogy hangot nem tud olyan minőségben kipréselni magából amilyet szeretnék, így hosszú távon csak egy jópofa alternatíva lesz.
Erről jut eszembe, létezik olyan passzív táp ami ~60 wattos max, és jó ezekhez az asrock J4105 és J4205 alaplapokhoz? Nem szeretnék laptop tápból pico-psuzni, ha nem muszáj. De nem nagyon találok más megoldást, csak hagyományos nagy ATX méretű tápot.
-
BullZeye
veterán
Arock J4205-ITX. Létezik ehhez valami ház, ami pici, és dell/lenovo 19,5V-os tápot tudom használni hozzá, és belefér 2,5" SSD?
-
BullZeye
veterán
válasz
Celtis #49765 üzenetére
2 gamer PC van rákötve erősítőre, így a HTPC lényegében csak KODIval megy, viszont az 1%-ban benne van egy ambilight, meg egy intelliremote infra vezérlő, ha ezekre találnék Linuxos alternatívát, akkor meg is oldódna.
Ethernet sem probléma, falba behúztam cat7es kábeleket, HTPCnek és Erősítőnek egyaránt.
Infrát szívesen lecserélném valami 2,4Ghzes távirányítóra ami okosítható, gearbesten már egy ideje próbálok kifogni valami jobb eszközt.
Mennyire kompromisszumos a teljesítménye ennek a kis eszköznek? i5-höz képest gondolom jelentősen, mennyire lomha?
-
BullZeye
veterán
HTPCnek használt Lenovo T450-et szeretnék leváltani. Butított i5 proci van benne, azt hiszem i5-5200u meg 4gb ram és 256 gb ssd.
Alapvetően semmi bajom nincs vele, egyszerűen csak túl nagy, és jobb szeretném, ha átalakító nélkül natív HDMI lenne benne, mert hang is azon megy erősítőbe (onkyo 676)
Nézegetem az összefoglalót, de csak 2-3 éves leírásokat találtam, jelenleg mit érdemes venni, ha 99%ban KODI fut rajta? Annó nagyon megtetszett az asrock integrált procis megoldása, de nem vagyok ellene másnak sem.
Mi jelenleg a best buy Kodira, amihez fel tudom használni legalább a 256gb SSD-t? Alapvetően Windows 10-ben gondolkodom, de nincs kizárva Android vagy Librelec sem.
-
BullZeye
veterán
Kodit lehet konfigolni, hogy MadVR-t használjon, de 100%ig megmaradjon a kodi skin? lejátszás alatt is? vagy hogy működjön pl a feliratletöltő része?
-
BullZeye
veterán
Login nélkül nem mutatja az album képet:
http://www.theaudiodb.com/album/2159627Lehet kodinak valahogy megadni theaudiodb accountot, hogy letöltse a hiányzó képeket? Az albumok felénél hiányzik a kép (újrahúztam kodit, és gondoltam új adatbázissal indítok, a régi már picit lassúka volt).
-
BullZeye
veterán
válasz
cinemazealot #43912 üzenetére
Csak KODI megy rajta, viszont nem szeretek másodperceket várni semmire. :\
Ha kattintok az tegye a dolgát azonnal. Netezésre nem a legjobb, mert 60-80ms input lagja van TVnek, így az egér elég viccesen késik, de mellette van 2 asztali, meg tablet is, szóval ez nem is szempont, csak filmezés NAS-ról. Csak ahhoz meg pont drága, hogy kipróbálásra megvegyem. -
BullZeye
veterán
Jelenleg egy i5 5300U procival ketyegő HTPC teszi a dolgát. Nem melegszik, elég gyors is. Egy bajom van vele, hogy nincs rajta HDMI, csak MiniDisplay Port, és 2 év alatt sem voltak képesek értelmes drivert írni hozzá, így néha sleepből feléledve vagy kép nincs, vagy hang nincs, így elég frusztráló.
Már évek óta nézelődöm Asrock J1900-Q1900-N3700-J3710-ITX on board procis megoldásain.
Elsősorban olyanoktól szeretném kérdezni, akiknek van tapasztalata (komolyabb i5s notebookot használtak HTPCnek, és úgy tértek át erre a megoldásra), érezhetően lassabbak ezek a 20-30 ezres egybe gépek, többet fogyasztanak, jobban melegednek?
Csak a HDMI miatt váltanék rájuk, mert amúgy amit most használok 100%-ig kiszolgál, semmi bajom nem lenne, ha sleepből feléledve 100%ban lenne kép és hang Kodiban, és nem ilyen orosz rulett jelleggel működne az alvás funkció.
-
BullZeye
veterán
válasz
vitezlejszlo #37595 üzenetére
VGA driver hiba, nekem is volt ilyen, megoldás egyszerű, áttértem linuxról windows-ra, és abból is w8, mert w10 alatt sincs normális driver HD3000-hez
-
BullZeye
veterán
válasz
rappit4 #37431 üzenetére
Én telepíteni se tudom, mert bár csak 1 kijelző van rajta (TV HDMIn) ő úgy gondolja kettő, és kiterjesztett asztalban mutatja a TV-t azaz telepítés közben nem látom a telepítést, így állítani se tudok semmit.
Persze nincs mód arra, hogy telepítés közben képernyőt váltsak, mert miért is lenne.
-
BullZeye
veterán
válasz
Skillet #37334 üzenetére
50 euros árakat láttam, de a fő problémám, hogy csak 1db Sata csatlakozó meg 1 molex van PicoPSUkon, és szeretnék 1 SSD-t meg legalább 2HDD-t rákötni. De akkor azt mondod, hogy normális 60-90 wattos belső táp nem létezik?
Van egy Lenovo tápom, elég jó minőségű, de mitől jobb ez a megoldás, mint a táppal ellátott gépház?
-
-
BullZeye
veterán
Egy N3150-es integrált procis laphoz milyen eszközt kell vennem, hogy egy mezei 60Wattos laptop adapterrel tudjam használni?
-
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #31514 üzenetére
Dehogynem ostoba, de már tudom, hogy miért.
És nem film, csak VIDEÓK-on belül futnak a Music Videos. TV-be nincs kötve TV adás, így nincs zenetévé se, néha pedig jó lenne háttérben. Szóval:
1) Youtube-ról letöltöttem 200 videóklippet Free Youtube Download-al, beállítva, hogy töltse le a borítókat is, gyakorlatilag jobb gomb bal gomb 200x.
2) MP3-tag progival kiszedtem a thumbnaileket az MP4 fájlokból, jpg átnevezve tbn-re.
3) Mivel music videos a Kodinál egyet jelent a koncertfelvételekkel, így nincs is szinte semmilyen opció, hogy online megtalálja a zeneszámokat, szóval marad a lokális NFO.
Erre kell egy XBMC music video XML creator, mert ugye kodi alapból ostoba.
4) NFO megvan, Thumbnail megvan, MP4 fájlok megvannak, VIDEOS-nál hozzáadod a mappát, az felismeri.Na és nálam ezen a ponton szakadt el a madzag, mert ugye optimista lévén előzőleg beraktam a 200ból 100 fájlt, hogy akkor felismerje magától, és nekem ennyi lesz. (%Artist% - %Title%.mp4)
De 100ból felismert 20-at, és magának generált képeket mind a 100ról, de használhatatlanul rosszakat.
És persze hiába szedtem ki a forrást, és töröltem a médiatárból is, ezek a thumbnailek benne maradtak Textures13.db-ben, és a Thumbnails mappában.
Erre pedig van egy python script (mert ugye Kodi ostoba), hogy kiszedje azokat amiket keresek, de valamiért nem igazán akar működni, szóval mérgemben töröltem a Textures13.db fájlt és a Thumbnails mappát.De a lényeg, hogy Kodi ostoba, de vannak okos emberek akik próbálják okosítani, de qrwara nem hagyja magát.
És amúgy ha valamit kitörölsz (mmint fájlt külső programmal) akkor kodi megintcsak ostoba alapból, és nem ismeri ezt fel, hanem ott marad amíg rá nem kattintasz, vagy nem üríted a médiatárat. De okos emberek csinálták WatchDog-ot, ettől függetlenül azért médiatár frissítésekor mikor átnéz minden fájlt, azért qrwara lehetne benne annyi, hogy az ilyen törléseket felismeri legalább alap szinten (ha mappa mérete csökken, vagy nincs meg a mappa, akkor ellenőrizze le)
-
BullZeye
veterán
Ritka ostoba ez a Kodi ami az adatbázisokat érinti. Hiába törlöm a fájlokat és tisztítom az adatbázist, minden infó megmarad benne, hiába indítom újra.
Minden fájlhoz van külön NFO fájl és egy thumbnail fájl, de csakazért se használja ezeket a fájlokat, inkább a saját maga generált régi képek jelennek meg mindenhol.
Hogy a pék haragjába tudom ezeket törölni anélkül, hogy törölném az adatbázis fájlokat?
Csak van annyi a programozókban, hogy raktak bele valami opciót, hogy törölje ezeket amik nincsenek bent. -
BullZeye
veterán
válasz
Warter #30901 üzenetére
Ezek video klippek, nem koncertek, lehet ez a probléma, hogy nem live, hanem official 4 perces klippek.
De minél mélyebbre ások ebben a témában annyira megy el a kedvem tőle, eléggé ostoba ezen a téren még a kodi is, beállítási lehetőség zéró a videó klippekhez, és ha fel is ismeri, akkor is idióta dolgokat csinál, mint pl MP4 fájlok lévén mindegyikben van egy szép borító, amit ez a **** ignorál, és inkább csinál sajátot.
Vagy ömlesztve van 1 mappában 128db mp4 fájl, és ha felismer belőle valamit (nem a te módszereddel, hanem a beépítettel) akkor szépen elveszi onnan az artist rész, és megmarad a title, 50 title egymás alatt, és alapból fogalmam sincs melyiknek mi az előadójaVagy pl nem lehet (még nagyon nem kerestem, de nem szemkiszúróan megtalálható) shuffle play-t beállítani, hanem sorban nyomja a videó klippeket név szerint.
-
BullZeye
veterán
Kodi-val meg lehet etetni valahogy a video klippeket, hogy ne zavarjon be minden másba (film/zene library)?
-
BullZeye
veterán
válasz
Mezga Aladár #30838 üzenetére
Mert mennyit eszik a base 3.0? O.o
Dune
OFF 0W that is fine!
ON not running film 11-12W
DVD internal drive 15-16W
BD internal drive 18-20WCorei5 setupom:
Off 3W
On 15W
BD 18-20W -
BullZeye
veterán
Kodi úgy van beállítva, hogy sleepbe menjen alapértelmezetten 10 perc után, ha nem játszik le épp semmit.
Ez 90%-ban jó is, viszont időnként előfordul, hogy gép elmegy sleepbe, másnap reggel kapcsolnám be, és feketeképernyő...hiába nyomok akármit semmi kép nincs (menüben lépked, csak képet nem ad). Ilyenkor megnyomom az "ű" betűt amivel ablakba rakja és rögtön előjön a kép. Felteszem valamilyen képfrissítési problémája van, de úgy van beállítva, hogy képfrissítési frekvencia váltás lejátszás előtt és után. És mikor behal a kép, akkor rendszerint magára van hagyva a gép, lejátszik egy sorozatot 24P-ben, aztán elméletileg visszaugrik a menübe és ott már 60p, majd kikapcsol a gép (sleep), 15 perc múlva meg a TV.Van valami tippetek, hogy ezt hogy tudnám kiküszöbölni, vagy mi lehet a probléma? (lehet semmi köze a frekvenciához) Már többször újra raktam a profilt most pl legújabb kodi, szinte szűz beállításokkal, Amber skinnel.
szerk.: normális fullscreen-t használok, mert különben nem váltja TV-t 24P-be.
-
BullZeye
veterán
válasz
asanotadanob #30413 üzenetére
Amiből kiindult az egy Windows 8-as Baytrail 3735E Quad Core procis tablet.
Hardver adott, OS adott, driverek vannak (nem tudom működnek is e) de ha fakó is a kép, azt hardveresen TVn lehet korrigálni kalibrálással. -
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #30400 üzenetére
Szedtél már szét tabletet? Ha nem akkor tudom ajánlani youtubeot.
Ugyanúgy van benne egy teljes értékű alaplap egy integrált processzorral (ahogy az én kukázott alaplapomban is) és integrált memóriával. Hang chip is teljesen rendben van, ha valakinek nem kell túl sok.
Tablet annyiban jobb, hogy van hozzá egy + kijelző, és nem kell TV-t bekapcsolni egy zenelejátszáshoz.
És mit gondolsz a Raspberry PI-ben mi van? Vagy a CubeBox-ban? Vagy azok sem lehetnek HTPC-k? Nem mellesleg ha veszel egy Galaxy S5-t és van rajta HDMI kimenet (vagy ha neked megfelel a wireless display akadozó low res megoldása akkor az is), és beáldozod rá a pénzt amibe kerül, akkor az is tökéletesen jó HTPCnek, amíg nincsenek nagy igényeid. Csak épeszű ember nem tesz ilyet, mert jó másra is (telefon), amire hasznosabb, és inkább vesz 40k-ért egy tabletet ami futtat egy XBMC-t és kitolja képet TV-re.
De akkor szerinted mitől HTPC a HTPC, Tableteket mikor bejöttek Tablet PCnek hívták (hisz lényegében ez az igazi személyi számítógép), házimozi része meg megkötésekkel, de teljesül (kép és hang van, programot futtatja)
-
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #30398 üzenetére
Nem értem a kérdésedet...ha van a tableten egy HDMI out port, amire rá lehet kötni egy TV-t akkor annak miért ne lenne köze HTPC-hez? Vagy a te olvasatodba csak az HTPC, ami ...?
Az Én HTPCm egy kukázott laptop alaplap corei5-el 60 wattos táppal és egy akksival, 4gb memóriával és egy 128 gigás SSDvel....rárakva egy szétszedett dokkoló nyáklapjára, és mindez állványokra emelve, és TV alá betéve, 2 szivaccsal eltüntetve...vagy ennek sincs semmi köze a HTPC-hez, mert nem vettem hozzá 45k-ért egy csilivili alu-házat, hanem gyakorlatilag "szemétből" hoztam össze egy J1900-as konfighoz képest 4x erősebb, és csak 2,5W készenléti, 18W terhelés közben fogyasztó konfigot?
Vagy akkor én vagyok a hülye, és tudtam rosszul, hogy bármi HTPCnek tekinthető, ha fő feladata, hogy média tartalmat szolgáltasson a TVn?
-
BullZeye
veterán
Hátha van hozzáértő emberke
Sorozatoknál a médiatár nézetben 2 módszert használok, Nem látott+epizódok szerinti rendezés, másik pedig minden video+cím szerinti rendezés.
Na most ezt szeretném 1 toggle key-el megoldani
Ameddig eddig eljutottam, hogy minden videó + nem látott közötti váltás:
<MyVideoLibrary>
<keyboard>
<u>SendClick(14)</u>
</keyboard>
</MyVideoLibrary>Na most jönne az a rész, hogy kellene nekem egy gyakorlott ember, aki csinált már ilyet, és tudna mondani ötletet, hogy hogy lehet macrozni ezt, na meg a cím szerinti + epizód szerinti rendezést megoldani, hogy 1 gombnyomással váltson 2 típus között.
-
BullZeye
veterán
válasz
Melorin #29881 üzenetére
Mivel jobb amúgy a port.hu mint a universal? Port.hu-t egyszer próbáltam ki még a legelején, de akkor eltántorított, hogy minden filmet kézileg kellett hozzáadni, mert pontatlan volt, míg az unversal csak lefut és 95%ban megtalál mindent. A szövegek ugyanúgy magyarok hozzá..és mindenhonnan szedi a fanartokat.
-
BullZeye
veterán
KODI-ban van mód arra, hogy magyar live TV-t nézzek kábel nélkül? teszem azt egy RTL MOST plugin vagy ilyesmi is jó lenne.
-
BullZeye
veterán
Nem vagyok nagy audioguru (kábel és kábel között nem hallom a különbséget), de gyakran szokott zavarni a hang, főleg ha doboz hangja van, vagy ha serceg, vagy akármilyen hallható hibája van. Meg amúgy szeretek odafigyelni a hibákra, és azok általában az őrületbe kergetnek. Itt szerencsére ezek elkerültek, és szeretem
Ahhoz képest, hogy mekkora, nagyon jó hangot biztosít, nem sistereg, nem serceg, nem pattog, nincs doboz hangja, a mélyek teltek, normális magas hangok vannak, nem mosódnak össze a hangok, és szerintem (és menyasszonyom szerint is) kiváló térhatása van ahhoz képest, hogy csak 2.1. (előtte 5.1 volt, és nem hiányzik kicsit sem)
Ebben a szobában még sajnos nem volt alkalmam 300k-s rendszert hallgatni, így sok viszonyítási alapom nincs, de egy 5x4m-es szobába bőven jó és elegendőnek érzem ezt is.
-
BullZeye
veterán
Mi tavaly TV-hez ajándékba kaptunk egy Samsung F355 hangprojektor-t. Úgy volt, hogy míg nem vesszük meg az 5.1-es hangrendszer-t (Denon erősítő + JBL hangfalak) addig jó lesz átmenetileg pár hónapra. Azóta letettem hangrendszerről, mert tökéletesen jó hangja van ennek is, és semmi értelme nincs 300k-t kiadni érte egyenlőre.
-
BullZeye
veterán
XBMC ha nem talál meg egy artistot, akkor hogy lehet neki egy NFO fájllal megmutatni, hogy mi is az? http://www.theaudiodb.com/-n szerepel az előadó.
És a poén, hogy az albumok is megvannak neki, csak az előadó nem.
-
BullZeye
veterán
Honnan tudom kideríteni, hogy az alaplap amit használok támogatja e a CEC funkciót, főleg mert csak DisplayPort van rajta, HDMI nincs. TV támogatja, de nem tudom hogy kell összehozni, és neten nem találok leírást róla, csak egy eszközt ami lehetővé teszi.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #29654 üzenetére
Látszólag teljes mértékben ignorálja ezt a beállítást XBMC legalábbis ami a LAN-t illeti.
1,8 megabájt/ másodperc-es filmet kb 10 másodpercig 3 megával szed (azaz kb 10 másodperces buffer-t ér el), aztán ennyi, ha hálózat tömve van akkor 10 másodpercig semmi baj, aztán megáll a film.<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>943718400</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>100</readbufferfactor>
</network>Tök jó ez az XBMC, de rendkívül bugos. :\
-
BullZeye
veterán
válasz
Warter #29653 üzenetére
Ezek nem túl felhasználó barát lehetőségek. És remélem nincs is igazad.
De úgy néz ki közben találtam egy harmadik megoldás-t, de még nem volt alkalmam tesztelni:
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>Ez HDD-re cachel mindent, és elméletileg a lejátszott tartalom 4xét folyamatosan. Így ha minden igaz 10 perc után lesz 30 perc a HDDn.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #29584 üzenetére
Még 1 kérdés, bár előzőre se jött válasz sajnos.
HTPC-n XBMC NAS-ról streamel, és néha NAS csinál olyan dolgokat, amitől pár másodpercig elérhetetlen lesz NAS (100%-on hajtja 1-2 program NAS-t időnként, valamint ha több kicsomagolás vagy másolás indul meg rajta).
Lényeg a lényeg, van aki hasonló helyzetben van/volt, és sikerült megoldania, hogy a CACHE a HDDn legyen ne a memóriában, és legyen egy kellemes 20-30 gigás mérete, hogy ne teljen be, és ha teljesen megszakad akár percekig is a hálózat, a lejátszás ne álljon meg addig, hanem folytassa?
-
BullZeye
veterán
XBMC-ben van hotkey-mod arra, hogy lista nézetnél lehessen a "Rendezés módja-> Lista: NEM Látott / Minden Videó" között váltani?
-
BullZeye
veterán
válasz
asanotadanob #29488 üzenetére
Mérőműszer nélkül is lehet elég jól, a contrastot brightnesst a legegyszerűbben erre alkalmas kalibráló képpel, a színeket meg ahogy te természetesnek látod, és tetszik, én pl szeretem saturationt egy picit feljebb, hogy élénkebbek legyenek a színek.
-
BullZeye
veterán
XBMC-ben van mód elérési útvonal változtatására anélkül, hogy kitörölném az előzőt? Ha szerkesztem akkor elég gyökér módon ott marad a médiatárban az előző útvonal, és bekerül mellé az új is. és mivel NFS->SMB elérésről van szó médiatár tisztításkor nem tűnik el a régi.
-
BullZeye
veterán
XBMC-ben van hotkey a "rendezés"-re? Vagy legalábbis váltani lehessen a "minden video" és a "nem látott" között a sorozatlistában?
-
BullZeye
veterán
Régebben elővettem, de akkor kudarcba fulladtam, így most megint kérdeznék.
Anime...
Lehet úgy animét kirakni Amber skinnek a főoldalra, hogy
- Médiatáras legyen, hogy frissítse az infókat magától
- Sorozatok és a Filmek részhez abszolút ne kerüljön át egy anime sem
- Főoldalra kitudjam rakni (hozzáadás kedvencekhez, majd főoldara beállításokból kirakni)Fő problémám, hogy vagy szimpla fájlok kerülnek ki, vagy pedig a sorozatok szekcióba megjelenik az az anime, amelyiket felismeri a scrapper. Én pedig szeretnék Film, Sorozat, Anime szekciót (anime pedig movie anime + sorozatos anime)
Ez abszolút lehetetlen vállalkozás? Azt olvastam, hogy Smart Playlistel lehet, viszont akkor ugyanúgy ott van a Sorozatok részben minden felismert anime. (és határozottan keveset ismer fel amúgy)
-
BullZeye
veterán
válasz
Old Cyborg #28658 üzenetére
Hogy nem süketülsz meg ennyi ventillátortól? Még ha 400on is pörögnek akkor is ennyi venti baromi zavaró tud lenni...
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #28318 üzenetére
Ok kis google, kis github, és szutyok szar még gotham egyenlőre, visszafejlődik, vagy mi a szösz?
Ami eddig működött, azt miért kell megpiszkálni / elrontani? Oké, hogy idővel majd TALÁN javítva lesz, bár eddig 4-5 hónap alatt nem lett frissítve supersubtitle addon, de akkor is miért jó, ha új verzióban tönkretesznek valamit, ahelyett, hogy fejlesztenék?
-
BullZeye
veterán
XBMC 13.1-ben be lehet állítani valahogy, hogy a feliratot ami sync-ben van automatikusan töltse le? Előző XBMC-ben ez automatán letöltődött feliratgomb megnyomásánál, viszont az újnál ott az ikon, hogy sync, de mégsem tölti le. Esetleg olyan opció létezik, hogy bizonyos sorozatoknál ahogy play van letöltse a syncronban lévő feliratot?
szerk.:
Természetesen super subtitles addonról beszélek (vagy van valami más is ami feliratok.info-ról tölti feliratot?) -
BullZeye
veterán
Raspberry PI B+ Openelec OS-el mennyire használható XBMC-hez? 11k körül mozog az ára.
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28205 üzenetére
Nem azt írtad, hogy NAS szerverként is akarod használni?
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28200 üzenetére
1) Qrwa hangos lesz, nehogy azt hidd, hogy olyan hangos mint a desktopod, mert szervereknél már sipítozik, ha 25°C fölé megy a hőmérséklet, ezért 4-5k fordulaton megy majd benne 4-6 venti, vagy kapásból légkondicionált szobába kell raknod.
2) Hosszú távon a gatyádat is ráfizeted, egy pici NAS szerver 8 wattot eszik, egy HTPC 20 wattot eszik, és nem kell 24/7 mennie HTPCnek, így nagy átlagban 10 wattos fogyasztása lesz.
3) Nem média lejátszásra találták ki a szervereket, ergó szar lesz a hang, vagy nem lesz jó a képe (pl nincs digitális hang, vagy HDMI kimenet) -
BullZeye
veterán
Van lehetőség, hogy HTPC-t és TV-t egy tapipados billentyűzettel irányítsam?
K400 és Samsung Smart KBD1500 és Rapoo-n kívül van valami használható? -
BullZeye
veterán
Van már Kabini-vel szerelt mini ITX-es lap itthon? Iponon nem találtam semmit kabini-re.
Vagy ennél a J1900nál létezik jobb megoldás? Mert ez eléggé szimpatikus, csak fura, hogy még senki se használta. Mindenképpen olyat szeretnék amiben van proci és abban gpu, mert nem szeretnék dedikáltat bele.És még 1 nem igazán tisztázódott kérdés: ha én nem szeretnék belső tápot, hanem van valahol 1-2 laptop-hoz való adapterem (5,5mm külső, 2,5mm belső diameter csatlakozóval) 19V-ot ad le az egyik, másik 12V-ot, viszont mindkettő más áramerősséggel dolgozik (és így mindkettő 60 wattos adapter) akkor lényegében bármelyiket használhatom, hisz 60 watt megvan, és az ilyen DC-s megoldásoknál az ajánlás 9-19V, és hogy legyen meg a 30 watt (1 vinyó, 1 memória), ugye? Szóval adapter-t nem kell vennem külön hozzá, és használhatom azt ami van?
Tegnap este keresgéltem égen földön olyan mini ITX-es házat, ami relatíve szellős és nem régi VHS lejátszókra hasonlít, hanem picit kerekített, és esetleg belefér egy 15cm-es venti, bár ez már tényleg lehetetlenség.
Jaj és majd elfelejtettem, mini itx háznál, jól láttam, hogy van lehetőség, hogy ne az alaplap legyen DC csatlakozós, hanem maga a ház küldje ki DC csatlakozóról a 12V-os ágat az alaplapba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest